-
Εγω εχω το εξής πρόβλημα. Ο καπετάνιος και ο μούτσος ειναι δίδυμοι και δεν ξέρουν ελληνικά ούτε αγγλικά, ετσι δίνω άδεια σε έναν από αυτους και δεν ξέρω αν έδωσα στον μούτσο ή στον καπετάνιο. Και για αυτο μένω δεμένος. Δεν παίζουν με αύτα.
-
Δίκιο έχεις...
-
Οσο κοιτα καποιος πως θα περασει καλυτερα με τα ξενα, τα δικα του ολο και καποιος ξενος μαυρος γατος μπορει να τα χρησιμοποιησει.
-
Iceman φωνάζει από μακριά η κατάσταση πως είσαι για βουνό, βουνό όμως με υψόμετρο όχι ψηλό λοφάκι, θα ευχαριστηθείς οδήγηση να πας, θα βρεις ένα παχύ ίσκιο για το αμάξι, άλλον ένα για σένα κάτω απ τον πλάτανο με τις μπύρες και τα κρασακια σου, θα μείνεις σε δροσερό δωμάτιο αρχοντικό με κόστος όσο οι ομπρέλα σε τρέντυ νησί, θα ησυχάσει το κεφάλι σου, θα φας τα ωραία ντόπια φαγητά σου και θα εξυπηρετηθείς όχι από τσογλάνια και ψευτοευγενείς χλιμίτζουρες αλλά συνήθως απ την οικογένεια την ίδια, θα κάνεις τη σιέστα σου και θα βγεις το απογευματάκι με ζακετούλα στο χέρι να κάνεις περίπατο και να απολαύσεις το καφεδάκι και ποτό σου αρχοντικά και ύπνο το βράδυ χωρίς αιρκοντισιο με παπλωματάκι... προτείνω Πίνδο, μέρη που το χειμώνα πάρα είναι άγρια, το καλοκαίρι είναι ότι πρέπει για αναζωογόνηση και ξεκούραση.
Και Πελοπόννησο έχει τα ωραία της, που δεν τα ξέρω καλά.
Πήλιο εντάξει, συνδυάζει και θάλασσα, υπάρχουν πάντα πιο εύκολες παραλίες. Αλλά εγώ γουστάρω οροσειρά...
Και Σεπτέμβριο που είναι η πιο γλυκιά και ζεστή και χωρίς μελτεμια και πολυκοσμία θάλασσα, ξεκλεβεις κάποια σαββατοκύριακα ή απογεύματα για βουτιές κοντά στην πόλη.
Το νησί είναι καλό για να γαμπρίζουν οι πιτσιρικάδες και να ξεκ@υλωνουν τα νέα ζευγάρια μέσα στην ένταση, χαλάλι την ταλαιπωρία. Για όποιον θέλει να τη περάσει άρχοντας και να γυρίσει αναζωογονημένος, Αύγουστος = ψηλό βουνό.
Όποιος δεν κάνει σκι κι απλά πάει βουνό μόνο το χειμώνα να ταλαιπωρηθεί, κάνει σφάλμα.
-
wantone wrote:
Πηγαινε στην Καλαματα και στην Μανη, δεν εχω αντιμετωπησει τα θεματα που αναφερεις. Εχεις και θαλασσα και βουνο να διαλεξεις, ωραιους δρομους, ανετους, ευκολο παρκινγκ και ευκολο μπανιο. Απλα να εχεις μια ομπρελλα μαζι σου για τον ηλιο.
Αλλη πήχτρα καλοκαιρικατικα και δη Αυγουστο!
Εχω περάσει απο Καλαμάτα Αυγουστο και πέρα οτι ήταν σκατα η θαλασσα είχε απίστευτο κόσμο, ζέστη και πανικό στο παρκινγκ.. Σε ένα μπιτσομπαρο είχαμε παει και ήμουν να τσεκάρω το QQ τότε ανά 10 λεπτά με την καφρίλα (ασε που δεν βρίσκεις ακρη και με τους Καλαματιανους .. τα ξέρουν όλα)
Μανη ξεραιλα ρε συ φίλε! Το θέμα είναι να δουμε και λίγο πράσινο.. δεν αντέχεται η ξεραιλα .. ειναι και βασικός λόγος που σιχαίνομαι τις κυκλάδες! Και τα ωραία γραφικά μερη χωρις ίχνος παρκινγκ.
Ειχαμε παει Λιμένι 3ημερο Αγ. Πνεύματος και ευτυχώς είμασταν με το γιαρις diesel τοτε και έτσι μπορέσαμε να κατοσυμε για φαγητό (πανάκριβο) γιατι καπου χωθηκε.. Με μεγαλύτερο ουτε που θα ειχα τολμήσει να περάσω από μέσα απο το χωριό!
Γενικά δεν υπάρχει οργανωση σε παρκινγκ ουτε έχει παιδεία ο Ελληνας να προσεχει και το αμαξι του και ιδίως την περιουσία του άλλου.Οι περισσότεροι αναμεσα στους οποίους ζόυμε ειναι στα παπαρια τους και τα αφηνουν οπου λάχει, αδιαφορώντας αν θα κάνουν ζημιά
Πρεπει να πας σε μερη με ανεση. Περα οτι περυσι ηταν αδεια λογω κορωνα. Φετος δεν εχω παει ακομα. Σημειωσε πηγαινω απο το 2014 καθε καλοκαιρι οποτε ξερω τι ειναι ακριβως. Στα μερη που πηγαινω δεν εχει καθολου πολυκοσμια γιατι τα διαλεγω για ακριβως αυτον τον λογο, βεβαια δεν εχει και κοσμο νησιων. Κατι κερδιζεις και κατι χανεις.
Πηγες σε λαθος μερη. Και παργκινγκ βρισκω ανετο και σχετικα ασφαλες και ακριβως διπλα απο την παραλια. Αν ψαξεις τα βρισκεις ολα αυτα.
Η θαλασσα ειναι μια χαρα. Δεν κανει για μικρα παιδια γιατι βαθαινει αμεσως αλλα για ενηλικες ειναι σουπερ. Και καθαρη και ζεστη. Πολυ καλυτερη απο τα Λουτρα Κυλληνης και ολη την δυτικη πλευρα της Πελοπονησσου.
-
criuser wrote:
Και εγώ δεν πάω νησιά τώρα...
Θα πήγαινα με το γιώτ , αλλά αυτή η ρημάδα η ΜΑΝ χάλασε και τα 1650 αλόγατα δεν μπορούν να ξεκινήσουν ...
Περιμένω τον ειδικό , αλλά έχω ένα πρόβλημα . Ο ένας ειδικός είναι για κινητήρες 500-1500 άλογα και ο άλλος από 1800-3000 άλογα...
Για αυτό φαίνεται τους είχα πάρει φτηνούς αυτούς τους κινητήρες...
Με το σκάφος (.. του αλλου) ειναι παντα ομορφες οι διακοπές!
Οπως και οι διακοπές στο all inclusive που σαπίζεις αλλά κοστίζουν όσο μια γκαρσονιέρα πια ενώ στους χλιμιντζουρες ξένους τα δίνουμε τσαμπα
Σκαφος νοικιαζεις αν εχεις αλλες οικογενειες να το μοιραστεις. Προφανως θα στοιχησει αλλα το ξερεις και πας συνηδητα.
-
Πριν 6 Χρόνια πάμε Μυτιλήνη με τα πεθερικά (καταγωγή τους) τα πεθερικά με αμάξι εμείς με αεροπλάνο μια μέρα πριν . Φτάνουν και τα πεθερικά την επομένη βλέπω τον πεθερό με τα όλα τα καντήλια στο στόμα... Ωχ λέω, τι έγινε?
Μου δείχνει το καπό (skoda fabia), μια χαρακιά βαθειά από το πιτσιλιστιρι έως το φανάρι, πως το έγινε του λέω. Πέρασε μια μαλακισμενη με σακ βουαγιαζ δεν μπορούσε να το σηκώσει και το ακούμπησε - έσυρε σε 3 αυτοκίνητα αλλά δεν την πρόλαβε μες στον κόσμο που κατέβαινε.
Με το Focus είχα βρει στο καράβι για Κεφαλλονιά 3 πιτσιρικάδες να κάθονται στο καπό περιμένοντας να ανοίξει η πόρτα.
Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι που έχω το 500x στο Αλεποχώρι φέτος.
-
Εγώ πάντως σε καταλαβαίνω.
Μεγάλη υπόθεση να μην έχεις άγχος για το αυτοκίνητο.
-
Iceman φωνάζει από μακριά η κατάσταση πως είσαι για βουνό, βουνό όμως με υψόμετρο όχι ψηλό λοφάκι, θα ευχαριστηθείς οδήγηση να πας, θα βρεις ένα παχύ ίσκιο για το αμάξι, άλλον ένα για σένα κάτω απ τον πλάτανο με τις μπύρες και τα κρασακια σου, θα μείνεις σε δροσερό δωμάτιο αρχοντικό με κόστος όσο οι ομπρέλα σε τρέντυ νησί, θα ησυχάσει το κεφάλι σου, θα φας τα ωραία ντόπια φαγητά σου και θα εξυπηρετηθείς όχι από τσογλάνια και ψευτοευγενείς χλιμίτζουρες αλλά συνήθως απ την οικογένεια την ίδια, θα κάνεις τη σιέστα σου και θα βγεις το απογευματάκι με ζακετούλα στο χέρι να κάνεις περίπατο και να απολαύσεις το καφεδάκι και ποτό σου αρχοντικά και ύπνο το βράδυ χωρίς αιρκοντισιο με παπλωματάκι... προτείνω Πίνδο, μέρη που το χειμώνα πάρα είναι άγρια, το καλοκαίρι είναι ότι πρέπει για αναζωογόνηση και ξεκούραση.
Και Πελοπόννησο έχει τα ωραία της, που δεν τα ξέρω καλά.
Πήλιο εντάξει, συνδυάζει και θάλασσα, υπάρχουν πάντα πιο εύκολες παραλίες. Αλλά εγώ γουστάρω οροσειρά...
Και Σεπτέμβριο που είναι η πιο γλυκιά και ζεστή και χωρίς μελτεμια και πολυκοσμία θάλασσα, ξεκλεβεις κάποια σαββατοκύριακα ή απογεύματα για βουτιές κοντά στην πόλη.
Το νησί είναι καλό για να γαμπρίζουν οι πιτσιρικάδες και να ξεκ@υλωνουν τα νέα ζευγάρια μέσα στην ένταση, χαλάλι την ταλαιπωρία. Για όποιον θέλει να τη περάσει άρχοντας και να γυρίσει αναζωογονημένος, Αύγουστος = ψηλό βουνό.
Όποιος δεν κάνει σκι κι απλά πάει βουνό μόνο το χειμώνα να ταλαιπωρηθεί, κάνει σφάλμα.
Ε ναι αυτό ακριβώς ! Αλλά με μικρα παιδιά και κρυουλιαρα γυναίκα τι να κανεις ;
Πάντα οποτε μπορώ πάω και ένα μίνι ορεινό στο τέλος του καλοκαιριού. -
Οι over 60 να πάρετε τα βουνά , να ξεκινήσετε να παίρνετε τα ποτάμια στα παραλιακά και μετά τουρισμό για γεφύρια στα ενδιάμεσα λίγα ξωκλήσια και τίποτα Μονές , μπας και καλοπιάσεται τον Μεγαλοδύναμο και σας την χαρίσει,
Οι under θα πάμε παραλίες να δούμε κάνα διαστημικό πλάσμα - υπερόπλο να παίζει ρακέτες και να κάνει stories για το Tik -Tok.
-
Οι over 60 να πάρετε τα βουνά , να ξεκινήσετε να παίρνετε τα ποτάμια στα παραλιακά και μετά τουρισμό για γεφύρια στα ενδιάμεσα λίγα ξωκλήσια και τίποτα Μονές , μπας και καλοπιάσεται τον Μεγαλοδύναμο και σας την χαρίσει,
Οι under θα πάμε παραλίες να δούμε κάνα διαστημικό πλάσμα - υπερόπλο να παίζει ρακέτες και να κάνει stories για το Tik -Tok.
https://photos.app.goo.gl/v3aedz5rQ1gVktJ2A
Καλοί κι οι κ@λοι και το τάκα-τούκα, δε λέω, και στο Πήλιο τα απολαμβάνουμε αμφότερα, αλλά σαν το αεράκι στα κορφοβούνια, το μπανάκι στο ποτάμι και τη βόλτα στο πέτρινο γεφύρι δεν έχει ρε φίλε... και στο λέω γω που κάθε καλοκαίρι το περνούσα μέσα στο νερό, από κωπηλασία και σκουμπα και ψαροντούφεκο στα νιάτα μου, μέχρι 60+ μπάνια πολυωρα κάθε καλοκαίρι σε παραλίες ατελείωτες...
Και κάθεσαι και βλέπεις τα στόριζ έτοιμα στη δροσιά κάτω απ τον πλάτανο, χωρίς να ξεροψήνεσαι στη βαβούρα.
-
Βουνο μονο αν θελεις να κοιμασαι καλα το βραδυ γιατι πεφτει η θερμοκρασια. Αλλοιως δεν λεει για διακοπες. Για μενα δυο ειναι οι επιλογες. Ειτε χλιδατα νησια (περα απο Μυκονο, Σαντορινες, Παρο κλπ θα εβαζα και πολλα αλλα απο Κερκυρα, Ροδο, Κρητη, Πατμο, Κεφαλλονια κλπ) ή καποιες παραλιακες πολεις οπως το Ναυπλιο, Καλαματα, Χαλκιδικη, Παργα, Συβοτα κλπ
Αναλογα τι τυπος εισαι διαλεγεις, προσωπικα οι καλυτερες διακοπες ειναι στα νησια αλλα ειναι μονο για μερικες μερες, μετα βαριεμαι.
-
@piliourits πλάκα κάνω, τώρα είναι διακοπές οι κηδεμόνες και πάνε φουλ περπάτημα σε φαράγγια - γεφύρια κτλ. Πήγανε και Σαμαρινα, τώρα είναι κάπου Γρεβενά και ζήτησαν κουβερτακι, εννοείται δεν υπάρχει a/c στο κατάλυμα, τι να το κάνουν!
Ωραία τα νησιά, σε βάζουν στο mood των διακοπών, γραφικά σοκάκια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτλ. Αλλά εγώ δεν γουστάρω να δώσω +300€ minimum για ακτοπλοϊκά!
Από Σύβοτα έως Πάργα (έρωτας) είναι ιδανικά λόγο βλάστησης και ποιότητας - ποσότητας τουριστών . Από Πάργα πας παντού, προ οικογένειας είχαμε μείνει Πάργα και κάναμε εκδρομές γύρω γύρω, πήγαμε Αχέροντα - Νεκρόμαντείο - Ιωάννινα -(νησάκι και μουσείο κέρινων..) και στην Ζίτσα στο νερομυλο του κυρ. Αχιλλέα.
-
Βουνο μονο αν θελεις να κοιμασαι καλα το βραδυ γιατι πεφτει η θερμοκρασια. Αλλοιως δεν λεει για διακοπες.
Γιατί δεν λέει;
-
@piliourits πλάκα κάνω, τώρα είναι διακοπές οι κηδεμόνες και πάνε φουλ περπάτημα σε φαράγγια - γεφύρια κτλ. Πήγανε και Σαμαρινα, τώρα είναι κάπου Γρεβενά και ζήτησαν κουβερτακι, εννοείται δεν υπάρχει a/c στο κατάλυμα, τι να το κάνουν!
Ωραία τα νησιά, σε βάζουν στο mood των διακοπών, γραφικά σοκάκια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτλ. Αλλά εγώ δεν γουστάρω να δώσω +300€ minimum για ακτοπλοϊκά!
Από Σύβοτα έως Πάργα (έρωτας) είναι ιδανικά λόγο βλάστησης και ποιότητας - ποσότητας τουριστών . Από Πάργα πας παντού, προ οικογένειας είχαμε μείνει Πάργα και κάναμε εκδρομές γύρω γύρω, πήγαμε Αχέροντα - Νεκρόμαντείο - Ιωάννινα -(νησάκι και μουσείο κέρινων..) και στην Ζίτσα στο νερομυλο του κυρ. Αχιλλέα.
Υπάρχει πιο ωραίο νησί απ την Πάργα!;
Εννοείται πως αστειευόμαστε, αλλά πλάκα τη πλάκα, λέμε και πολλές αλήθειες.
Πανέμορφα είναι τα νησιά, είναι όμως 'τεχνητό περιβάλλον' αυτό που ζουν οι τουρίστες, σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στην τουριστική εκμετάλλευση. Είναι πρακτικά αδύνατον να πάει κάποιος Ιούλιο Αύγουστο σε κάποιο κοσμικό νησί και να ευχαριστηθεί φύση & θάλασσα, το σκηνικό στην παραλία θα φέρνει πιο πολύ προς 'Άλιμο' και 'Καλαμάκι' δυστυχώς... Δεν είναι όμως έτσι στο βουνό, είναι όλα πιο γνήσια και προσφέρουν πραγματική Αναψυχή κι όχι απλά 'ξεκ@υλωμα' απ την πίεση στη δουλειά...
Κι εντάξει, εγώ τα βλέπω έτσι γιατί στον Βόλο ζούμε τριγυρισμενοι από θάλασσα ανά πάσα στιγμή, όπως και το βουνό.
-
Ευτυχώς υπάρχει το εξοχικό ...
-
Ευτυχώς υπάρχει το εξοχικό ...
Όντως.
Επίσης θέλω να αποδώσω τα εύσημα στον Αντρέα για τις πολύ ωραίες φωτογραφίες. Το ζήλεψα το βουνό.
-
Τόσα νησάκια έχει η Ελλάδα , δεν είναι όλα μαγνήτες τρελαμένων φοιτητών, ψωνισμένων μικροαστών και αλκοολικών Άγγλων. Τι να αναφέρω από Σποράδες ( Σκόπελο , Σκύρο, Αλόννησο ) , Κύθηρα, Πάτμο και τόσα άλλα , είναι σχεδόν πρακτικά αδύνατο να μη βρεις κάτι να σου ταιριάζει. Δεν είναι όλα beachobaro, χρεωμένη ομπρέλα και λοιπά ωραία. Διαβάζεις για αυτά , τσεκάρεις το ιντερνετ ( τόσα φόρουμ υπάρχουν και σε αυτό το θέμα ) και επιλέγεις. Όμορφος τουριστικός χερσαίος προορισμός ίσως να είναι πιο ασφυκτικά γεμάτος τις δύσκολες μέρες από ένα νησί. Προσωπικά όσο μικρότερο νησί τόσο καλύτερα , δεν πάω road trip για διακοπές πάω, βρίσκω από νωρίς σχετικά το μέρος που μου αρέσει και διακοπάρω....
Τώρα για το βουνό , η θέα και μόνο των γραβατωμένων μεσήλικων , των κυριών με το μαλλί κομμωτηρίου και τις γόβες να αναστενάζουν στα γκαλντερίμια γνωστών ορεινών προορισμών ( Σαμαρίνα, Μέτσοβο κ.λπ. ) την εβδομάδα του 15 Αύγουστου, είναι τουλάχιστον άσχημη στα μάτια μου, α ναι, μαζεύει και όλους τους τοπικούς άρχοντες και τη κουστωδία τους. Επίσης τα καλά του τουρισμού έχουν φθάσει και στα βουνά , έχει να σου πλασάρει (αν δε γνωρίζεις) για αρνάκι γάλακτος , ετοιμοθάνατο μαθουσάλα , που δε λέγεται.
Βουνά να πάτε σύμφωνοι ,αλλά αν μπορείτε όσο πιο απομακρυσμένα από τον πολιτισμό τόσο καλύτερα, αλλιώς πολυκοσμία θα έχει (κυρίως ετεροδημότες), τις ημέρες του Αυγούστου .Την ημέρα πάντως ζέστη έχει και εκεί , (καίει ο ήλιος χειρότερα στο υψόμετρο) αλλά το μπάνιο στο γλυκό νερό είναι εμπειρία . Το Πήλιο είναι ξεχωριστή περίπτωση , κάνεις το μπάνιο σου σε παραλιάρες ( δε λέω να πας νταμούχαρη τον Αύγουστο , έχει και άλλες λιγότερο γνωστές) του Αιγαίου και σε 20 λεπτά πίνεις το καφέ σου στα πλατάνια του Κισσού.
Είχα ανέκαθεν τη τύχη να μπορώ να τα συνδυάζω και τα δύο καθώς από μικρό παιδί οι γονείς με κατέβαζαν παρά τη θέλησή μου από τις διακοπές μου στην υπο-αλπική ζώνη για να πάω διακοπές και σε νησιά . Καλά έκαναν, καθώς μεγαλώνοντας πια κατάλαβα -ένιωσα και την ομορφιά των ελληνικών νησιών που μικρός είχα άρνηση να δω και ονειρευόμουν έλατα, ρόμπολα και οξιές αντί για μικρά λευκά σπιτάκια και γαλάζιους όρμους. Όλα έχουν τη χάρη τους, είμαστε τυχεροί , ζούμε σε ωραία χώρα.
-
Αυτό. Ο,τι και αν γίνεται η χώρα θα παραμείνει ωραία._
(Κάστρο Σκύρου, βάλτε θεοκοντο διαφορικό και ανεβείτε αν βρεθείτε εκει)
-
Όλα έχουν τη χάρη τους, είμαστε (ήμασταν) τυχεροί , ζούμε (ζήσαμε) σε ωραία χώρα.
Τώρα εκτός από κοινωνικά,οικονομικά και πολιτικά, γίναμε και γεωγραφικά/κλιματολογικά, εκεί που ανήκαμε πάντα: ένα τυπικό βορειοαφρικανικό κράτος..
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)