-
Είμαι κάτοχος ενός Kuga 1.5 ecoboost. Ειμαι πολύ ευτχαριστημένος σε όλα, εκτός από την κατανάλωση. Είναι σημαντικά εδώ να λέμε την αλήθεια για να ξέρουν οι πιθανοί υποψήφιοι αγοραρεστές όλα τα δεδομένα.
Λοιπόν, εντός πόλης με προσεκτική οδήγηση είμαι στα 12,5 - 13 λτ/100χλμ. Ε.Ο. είμαι 9-10 αναλόγως οδήγησης. Σε επαρχιακό δρόμο με 100χλμ/ώρα έχω πετύχει και 8λτ/100χλμ αλλά είπαμε οι μέσοι όροι μετράνε.
Συνοπτικά το αμάξι έχει πολύ υψηλή κατανάλωση και σίγουρα long-term αυτό κοστίζει. Εαν δεν είχα εξοδολόγια βενζίνης θα το είχα μετανοιώσει που πήρα βενζίνη.
Κατά τα άλλα το αμάξι με έχει ενθουσιάσει σε όλα τα επίπεδα.
-
Σε πόλη είμαι το ίδιο περίπου. Σε Ε.Ο είμαι στο 8-8.5λ/100χλμ (αλλά πηγαίνω μέχρι 140 χαω λόγω παιδιού), όταν το πάτησα λίγο σε ένα ταξίδι, έφτασα στο 9.1λ/100χλμ. Στο στρώσιμο ήμουν στο 7.5λ/100χλμ στην Εθνική, αλλά προσωπικά δεν πάω τόσο αργά στην Εθνική οπότε δεν το έχω ξαναδεί αυτό το νούμερο!
ΥΓ: Να το ξαναγράψω: Το Kuga καίει...σαφώς. Το ήξερα πριν το αγοράσω και ήταν συνειδητή επιλογή. Είναι ένα από τα αρνητικά (όχι το μόνο) του αυτοκινήτου.
-
Δεν μπορω να καταλαβω που εντοπιζεται ο προβληματισμος? Κατα τη γνωμη μου ο καθενας εχει τα δικα του κριτηρια. Για καποιους ειναι κοινα για καποιους διαφορετικα. καθως επισης κανεις δεν ειναι μεσα στην τσεπη του καθενα. π.χ εμενα τα 10 με 12 μεσα στην πολη και 8,5 με 9.5 εξω ειναι μια χαρα για την βενζινη αφου προερχομαι απο ρχ8, για αλλον παλι οχι, αλλος θα επαιρνε της skoda για τους χωρους, αλλος θα πηγαινε σε κατι πιο μικρο αλλα με πετρελαιο ή με πιο οικονομικο κινητητρα βενζινης και θα ελεγε θελω πρωτα οικονομια, αλλα θεωρω οτι ενα αυτοκινητο που εξωτερικα φαινεται για 30κ-35κ με 8χρονη εγγυηση ικανοποιητικους χωρους, καλες επιδοσεις, πλουσιο εξοπλισμο το να παραπονεθω εγω προσωπικα οτι μου καιει λιγο παραπανω, ισως ειναι υπερβολικο. Και το λεω αυτο γιατι το να βρεις κατι αντιστοιχο σε εξοπλισμο και κινητηρα μαζι θες τουλαχιστον 32000 με 35000 ευρω. Η διαφορα απο τα 24500 ειναι τεραστια για να βγει αμεσα και βραχυπροσθεσμα χαμενος τοσο ωστε να γκρινιαζεις.
-
Απο την άλλη διαβάσω ότι κάποιος μπορεί να αγόρασε το Kuga για να κάνει 4.000-5.000 χλμ το χρόνο! Δεν κρίνω το αν ακούγεται λογικό να δώσει κανείς 22.000 ευρώ για 4.000 χλμ το χρόνο άλλλωστε ο καθένας έχει δικά του κριτήρια. Εγώ πάντως πήρα το Kuga για να κάνω 20.000 το χρόνο και φαντάζομαι οι περισσότεροι που αγοράζουν ένα τέτοιο αμάξι θα κάνουν πάνω από 10κ το χρόνο.
-
Το θέμα αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν μπαίνει σε καλούπια!
Τα μονα αντικειμενικά στην παραπάνω κουβέντα είναι ότι:
α) το kuga βενζίνης τσιμπάει στην κατανάλωση
β) μακάρι τα καύσιμα και εν γένει η χρήση αυτοκινήτου να μην ήταν τόσο ακριβά στην Ελλάδα! -
Ο χρήστης Kuga_eco έγραψε:
Απο την άλλη διαβάσω ότι κάποιος μπορεί να αγόρασε το Kuga για να κάνει 4.000-5.000 χλμ το χρόνο! Δεν κρίνω το αν ακούγεται λογικό να δώσει κανείς 22.000 ευρώ για 4.000 χλμ το χρόνο άλλλωστε ο καθένας έχει δικά του κριτήρια. Εγώ πάντως πήρα το Kuga για να κάνω 20.000 το χρόνο και φαντάζομαι οι περισσότεροι που αγοράζουν ένα τέτοιο αμάξι θα κάνουν πάνω από 10κ το χρόνο.Δεν υπάρχει 'λογικό', όπως λέει ο φίλος και έχω πει και εγώ χιλιάδες φορές, ο καθένας έχει τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τα κριτήριά του, αποφασίζει και πράττει αναλόγως. Αυτά τα 5Κ χλμ τα κάνουμε οικογενειακώς, και άρα πρέπει να είναι οικογενειακό αυτοκίνητο. Αν δεν έχουμε οικογενειακό αυτοκίνητο, δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά τα 5Κ χλμ. Επίσης πρέπει να είναι SUV-ειδων προδιαγραφών, λόγω διαδρομών και τοποθεσιών που θα κινηθεί.
Όταν μάλιστα υπάρχουν 2 ή 3 (ή περισσότερα) αυτοκίνητα στην οικογένεια, το κάθε ένα καλείται να καλύψει διαφορετικές ανάγκες. Άλλος δίνει 5-10Κ€ για να έχει ένα track-car, άλλος δίνει 150Κ€ για να αγοράσει ένα super-car που δεν θα κάνει ούτε 100χλμ ανά έτος. Άρα καταλήγουμε πάλι στο ανάγκες, δυνατότητες, κριτήρια, αποφάσεις
-
Απο την άλλη διαβάσω ότι κάποιος μπορεί να αγόρασε το Kuga για να κάνει 4.000-5.000 χλμ το χρόνο! Δεν κρίνω το αν ακούγεται λογικό να δώσει κανείς 22.000 ευρώ για 4.000 χλμ το χρόνο άλλλωστε ο καθένας έχει δικά του κριτήρια. Εγώ πάντως πήρα το Kuga για να κάνω 20.000 το χρόνο και φαντάζομαι οι περισσότεροι που αγοράζουν ένα τέτοιο αμάξι θα κάνουν πάνω από 10κ το χρόνο.Αν είναι αμάξι ΣΚ κ διακοπών μόνο δεν είναι παράλογο. Επίσης οι οικονομικές δυνατότητες του καθενός διαφέρουν. Ακόμη κ σαν επένδυση μπορεί να το βλέπει κάποιος στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα που το νά έχεις αρκετά χρήματα στην τράπεζα μοιαζει πιο επίφοβο από το να τα έχεις στον...δρόμο!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ειδικά στην Ελλάδα με τις διαρκείς αυξήσεις στα καύσιμα δύσκολο το επιχείρημα σου... Είναι η πλέον υπολογίσιμη δαπάνη για ένα αυτοκίνητο που κινείται.
Για αυτό Σπύρο μου έγραψα ότι έχει σχέση με τα χιλιόμετρα που κάνει ο καθένας και τα προσωπικά οικονομικά του. Προσωπικά δεν ήθελα να διαθέσω +€5.000 για να γλυτώσω €50/μήνα, ώστε να έχω ένα αυτοκίνητο με τα ίδια χαρακτηριστικά με το δικό μου αλλά με μικρότερη κατανάλωση. Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει.
Αλλά είναι μύθος και παραπλανητικό κάποιος να κοιτάει μόνο την κατανάλωση, αυτό λέω. Γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που το κέρδος από την κατανάλωση έχει προπληρωθεί κατά την αγορά (και δεν βάζω καν μέσα το κόστος αυτών των παραπάνω χρημάτων και την εναλλακτική επένδυσής τους).
Εγω (και πιστευω η συντρηπτικη πλειοψηφια) αν ειχα να διαλεξω αναμεσα σε kuga βενζινη με 10λ/100 και kuga πετρελαιο με το πολυ 6,5/100 (ανωτερο) και διαφορα στη τιμη αγορας 2.000 ευρω θεωρω αυτονοητο το 2ο. Δε μπορει να δινω 22.000 και να μη μπορω να βρω 24.000!!!
Και εγώ το ίδιο Νίκο μου!! Μόνο που:
- Η διαφορά τιμής είναι κοντά στις €4.000
- Στις συνθήκες που η κατανάλωση της βενζίνης είναι στα 10λ/100χλμ, το Diesel είναι στα 7,5-8λ/100χλμ (το λιγότερο).
Οπότε τελικά η απόσβεση αργεί αρκετά περισσότερο.
ΥΓ: Η τιμή της βενζίνης είναι σταθερή τα τελευταία 4-5 χρόνια στο €1,4-1,5/λίτρο.
Εγώ παρήγγειλε το st line στα 26.070 τελική ενώ το business είχε κοντά στα 24.500. Νομίζω η διαφορά πετρελαίου με βενζίνη δεν αποτελεί τροχοπέδη για την αγορά του πετρελαίου. Ιδιαίτερα εάν κανεις σχετικά πολλα χλμ. το χρόνο. Πιστεύω όμως επίσης ότι όταν σε μια οικογένεια υπάρχει αυτοκίνητο πετρέλαιο τότε τα χλμ. δεν μοιράζονται αλλά επιλέγεις το πετρέλαιο για να κινηθείς έστω και για σουπερμάρκετ
-
Ο χρήστης Marinos85 έγραψε:
Πιστεύω όμως επίσης ότι όταν σε μια οικογένεια υπάρχει αυτοκίνητο πετρέλαιο τότε τα χλμ. δεν μοιράζονται αλλά επιλέγεις το πετρέλαιο για να κινηθείς έστω και για σουπερμάρκετΠολύ πιθανό αυτό, πολύ απλά γιατί το κόστος μειώνεται κατακόρυφα!
Θυμάμαι όταν πήραμε το diesel Yaris, το οικογενειακό RAV4 παροπλίστηκε και πρακτικά το πήραμε μόνο στο μεγάλο, μακρυνό και με αποσκευές καλοκαιρινό ταξίδι διακοπών. Πάσχα, εκδρομές μέχρι και 3μερο/βδομάδα, ΣΚ είχαμε το diesel λογω κόστους.
Επρεπε να πάρουμε και το δεύτερο diesel (QQ) για να μείνει σε πιο λογικά πλαίσια η χρήση του Yaris (αν και πάλι προσωπικα το προτιμούσα γιατί το QQ με χάλαγε με τις αηδίες του). Εξού και σε 2 χρονια το diesel είχε 30000 χλμ (ποσό μεγάλο για τα οικογενειακά δεδομένα)
Η μόνη περίπτωση να μην ισχύει τόσο πολύ αυτό που λες ειναι αν έχεις κανα πολύ οικονομικό π.χ. υβριδικό. -
Πολύ πιθανό αυτό, πολύ απλά γιατί το κόστος μειώνεται κατακόρυφα!
Θυμάμαι όταν πήραμε το diesel Yaris, το οικογενειακό RAV4 παροπλίστηκε και πρακτικά το πήραμε μόνο στο μεγάλο, μακρυνό και με αποσκευές καλοκαιρινό ταξίδι διακοπών. Πάσχα, εκδρομές μέχρι και 3μερο/βδομάδα, ΣΚ είχαμε το diesel λογω κόστους.
Επρεπε να πάρουμε και το δεύτερο diesel (QQ) για να μείνει σε πιο λογικά πλαίσια η χρήση του Yaris (αν και πάλι προσωπικα το προτιμούσα γιατί το QQ με χάλαγε με τις αηδίες του). Εξού και σε 2 χρονια το diesel είχε 30000 χλμ (ποσό μεγάλο για τα οικογενειακά δεδομένα)
Η μόνη περίπτωση να μην ισχύει τόσο πολύ αυτό που λες ειναι αν έχεις κανα πολύ οικονομικό π.χ. υβριδικό.Νομίζω ότι το να πάρει ένας μέσος έλληνας ένα αυτοκίνητο σαν το KUGA για να το έχει μόνο για ένα μεγάλο καλοκαιρινό ταξίδι και να έχει το yaris για όλα τα άλλα είναι ασυνήθιστο. Ξαναλέω, δεν κρίνω αν είναι λογικό σωστό ή όχι, ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια. Αυτό που λέω είναι ότι για την πλειοψηφία του κόσμο μία αγορά τέτοιου αυτοκινήτου γίνεται για να καλύψει μία μεγάλη ανάγκη και όχι απλά ένα ταξίδι τον χρόνο και συνεπώς η κατανάλωση έχει πολύ μεγάλη σημασία. Το γράφω γιατί πραγματικά το KUGA είναι πολύ καλό (σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία) αλλά δεν θα ήθελα να παραπλανήσω κάποιον με το να μην του τονίσω το ότι το αμάξι αυτό, δε τσιμπάει λίγο, αλλά καίει αρκετά.
-
Πολύ πιθανό αυτό, πολύ απλά γιατί το κόστος μειώνεται κατακόρυφα!
Η μόνη περίπτωση να μην ισχύει τόσο πολύ αυτό που λες ειναι αν έχεις κανα πολύ οικονομικό π.χ. υβριδικό.Νομίζω ότι το να πάρει ένας μέσος έλληνας ένα αυτοκίνητο σαν το KUGA για να το έχει μόνο για ένα μεγάλο καλοκαιρινό ταξίδι και να έχει το yaris για όλα τα άλλα είναι ασυνήθιστο.
Δεν έγραψα αυτό! Εδωσα απλά ένα παράδειγμα σε αυτό που αρχικά είπες οτι αν υπαρχει ενά diesel στην οικογένεια αυτό θα προτιμάται στις περισσότερες διαδρομές λόγω οικονομίας.
-
Δεν έγραψα αυτό! Εδωσα απλά ένα παράδειγμα σε αυτό που αρχικά είπες οτι αν υπαρχει ενά diesel στην οικογένεια αυτό θα προτιμάται στις περισσότερες διαδρομές λόγω οικονομίας.
Δεν το έγραψα εγώ αυτό
-
Αξιζει το kuga με βαση τη τιμη αλλα για πολλα χλμ παιρνεις diesel και ησυχαζεις
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Επειδή αναφέρθηκα στο αρνητικό της κατανάλωσης, θα ήταν δίκαιο να αναφερθώ και στα θετικά που έχω δει μέχρι στιγμής.
- Ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό
- Οδηγική συμπεριφορά
- Εξοπλισμός
- Γκάζι (εντάξει για 150 άλογα δεν είναι τόσο μεγάλο λόγω βάρους αλλά αν με συγκρίνεις με τα αντίστοιχα -σε τιμή -
QQ, Tiguan, Κλπ τότε έχω πολύ περισσότερο γκάζι)
-
Εξαιρετικο κατ αλλα λεμε
-
Καθώς τα χλμ δεν έλειψαν ποτέ από την καθημερινότητα μου αλλά με ένα μαγικό τρόπο όλο και αυξάνονταν πάντα, η βενζίνη για εμένα ήταν πλέον ασύμφορη. Το λιγότερο 400 ευρώπουλα το μήνα πριν 3 χρόνια μόνο για το κύριο αυτοκίνητο της οικογένειας! Με το ντίζελ δεν ξεπερνώ τα 200 . 30000 χλμ κατ' ελάχιστον το χρόνο καθιστούσαν οποιαδήποτε επιχειρηματολογία άρνησης του ζητήματος της οικονομίας το λιγότερο άτοπη. Οταν γράφω λοιπόν για το αυτοκίνητο δεν αναφέρομαι σε κάτι στατικό στο γκαράζ ή το σαλόνι αλλά σε ένα εργαλείο ουσίας. Το λοιπόν με ελάχιστα τέλη με μικρότερη κατανάλωση και αξία μονάδας μέτρησης έχω κερδίσει σε σχέση με πριν τουλάχιστον 4,5 - 5 χιλιάρικα μέσα σε 3 χρόνια μόνο από το καύσιμο. Επειδή δε ίσως η όσφρηση μου να είναι αδύνατη, ντίζελ στο κλειστό γκαράζ μου δεν θυμάμαι να ένιωσα ποτέ. Την βενζίνη του sei καμιά φορά την νιώθω. Την νιώθω όμως περισσότερο στην τσέπη μου όταν μου ζητά τα ίδια χρήματα να το φουλάρω όταν με αυτά ακριβώς φουλάρω το suv. Ευτυχώς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων το μικρό όχημα δεν απαιτείται να κάνει πολλά χλμ και για αυτό υπάρχει ακόμη (μάλλον όμως όχι για πολύ...). Η πρόθεση μου όταν γράφω σε θέματα που αφορούν την οικονομία είναι κάθετη και δεν θέλω να νοθεύω την γνώμη που θα δώσω με τα θέλω μου που είναι πέρα για πέρα υποκειμενικά. Το τι κάνει με την τσέπη του ο καθένας είναι δικό του θέμα αλλά όταν θα αντιμετωπίσει το αίτημα για συμβουλές από κάποιο υποψήφιο αγοραστή θα πρέπει πρώτα να του περιγράψει τα απολύτως αυτονόητα. Αυτονόητο στην περίπτωση του kuga είναι να πούμε όπως ο φίλος κάτοχος πιο πάνω του οχήματος ότι καίει... στον υποψήφιο αγοραστή και όλα τα άλλα μπορούν να ειπωθούν στη συνέχεια δίχως υπερβολές ή διάθεση για άσκοπες διαφωνίες. Καλή συνέχεια στην κουβέντα μας λοιπόν.
-
Μπορει να ειπες πολλα αλλα ηταν απολυτα κατανοητα
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Αξιζει το kuga με βαση τη τιμη αλλα για πολλα χλμ παιρνεις diesel και ησυχαζειςΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Προς το παρόν αυτα.
Γιατι προς τι μέλλον δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει για τα ντιζελ.
-
Ο χρήστης evanpap333 έγραψε:
Καλησπέρα,
γνωρίζετε αν το 1.5 diesel υπάρχει σε αυτόματο? Αν υπάρχει μήπως ξέρετε τιμές?
ευχαριστώ.το εχω εχω με ηλιοροφη πανοραμικη και το αυτοματο(powershist) st line εχει 31500 τιμη καταλογου αν θυμαμαι καλα,εμενα με την εκπτωση μου στοιχισε 30 αν δεν σε ενδιαφερει η ηλιοροφη και η stline εκδοση η τιμη πρεπει να ειναι πολυ ποιο κατω... οσο για το αμαξι εχω ποσταρει καποια πραγματα θετικα και αρνητικα για την συγκεκριμενη εκδοση με το σασμαν αυτο τωρα προσφατα ,η γενικη μου εικονα ειναι πως ειμαι απολυτα ευχαριστημενος στους περισσοτερους τομεις!! και να μην ξεχναμε και την εγγυηση που δινει η φορντ ελλας των 8 χρονων !!οταν καποιοι αλλοι με πολυ παραπανω χρηματα ειναι ακομα στα 2 χρονια ......!! αυτο το τελευταιο το αναφερω σε καποιους που κοιτανε αν καιει 0,5 λιτρα η 1 λιτρο παραπανω το kuga και αν ειναι το αλλο ποιο γρηγορο κατα 0,5 δευτερολεπτα...!!!!
-
Ο χρήστης giorgostap έγραψε:
Καλησπέρα,
γνωρίζετε αν το 1.5 diesel υπάρχει σε αυτόματο? Αν υπάρχει μήπως ξέρετε τιμές?
ευχαριστώ.το εχω εχω με ηλιοροφη πανοραμικη και το αυτοματο(powershist) st line εχει 31500 τιμη καταλογου αν θυμαμαι καλα,εμενα με την εκπτωση μου στοιχισε 30 αν δεν σε ενδιαφερει η ηλιοροφη και η stline εκδοση η τιμη πρεπει να ειναι πολυ ποιο κατω... οσο για το αμαξι εχω ποσταρει καποια πραγματα θετικα και αρνητικα για την συγκεκριμενη εκδοση με το σασμαν αυτο τωρα προσφατα ,η γενικη μου εικονα ειναι πως ειμαι απολυτα ευχαριστημενος στους περισσοτερους τομεις!! και να μην ξεχναμε και την εγγυηση που δινει η φορντ ελλας των 8 χρονων !!οταν καποιοι αλλοι με πολυ παραπανω χρηματα ειναι ακομα στα 2 χρονια ......!! αυτο το τελευταιο το αναφερω σε καποιους που κοιτανε αν καιει 0,5 λιτρα η 1 λιτρο παραπανω το kuga και αν ειναι το αλλο ποιο γρηγορο κατα 0,5 δευτερολεπτα...!!!!
Βρε συ μην τα γενικευεις.
Σίγουρα μεγάλο συν η εγγύηση (τογιοτάκιας είμαι και ξέρω από αυτά) αλλά άλλοι μπορεί να έχουν άλλες προτεραίοτητες, είτε κατανάλωση, είτε εμφάνιση, είτε κάτι άλλο!
Μην μπαίνουμε σε ανούσιες συγκρισεις!
Και το best seller τόσα χρονια της κατηγορίας (QQ) 3 χρόνια εγγύηση έχει και δεν παραπονέθηκε κανείς ιδιαίτερα ούτε εβλαψε τις πωλήσεις.
Ford Kuga