-
Μετά από 9500 χλμ με το 1.5 βενζίνη, εκ των οποίων το 90% είναι σε ταξίδια, εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους, ο μέσος όρος κατανάλωσης είναι στο 9,7. Στην εθνική με ταχύτητες 140 και άνω με περιστασιακά ξεσπάσματα κινείται στα 10 με 10,5. Με ταχύτητες 120 με 130 και προσεκτική οδήγηση, μπορεί να πάει και κάτω από 8, αλλά κινδυνεύεις να σε πάρει ο ύπνος.
Μέσα στην πόλη τα 10-11 είναι εύκολα.
Συμπερασματικά δε βρίσκω τραγική την κατάσταση, δεδομένης της κατηγορίας του αυτοκινήτου, όγκου ύψους και βάρους. -
Για να κάνουμε μια σύγκριση, Θεσσαλονίκη-Φλώρινα χθες με το QQ 1.5 diesel, στην 'άνοδο' με κλιματισμό αναμμένο κατανάλωση 5.8lt/100Km, στην επιστροφή (πιο χαλαρά) κατανάλωση 4lt/100Km. 350Km με κόστος 20€, ενώ με το Kuga βενζίνης θα έβγαινε σχεδόν 50€.
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Δεν είναι μόνο τα χρήματα κριτήριο αγοράς ενός αυτοκινήτου. Εγώ έγραψα και για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του που το φέρνουν πάνω από τον ανταγωνισμό και αυτό το καθιστά καλύτερο κατά τη γνώμη μου. Επίσης η εμφάνισή του - επίσης για μένα - είναι ξεκάθαρα καλύτερη από τα μοντέλα που αναφέρεις, τα οποία ασφαλώς αποτελούν επίσης vfm επιλογές!
Προφανώς δεν είναι τα χρήματα το μοναδικό κριτήριο αγοράς, όπως επίσης δεν είναι μόνο η οδική συμπεριφορά. Αν προσθέσουμε στα χαρακτηριστικά και τους χώρους για παράδειγμα, τότε το Kodiaq για τα ίδια πάντα λεφτά βγαίνει ξεκάθαρα πρώτο.
Και τα δύο αποτελούν εξαιρετικές VfM επιλογές (σε αυτές τους τις εκδόσεις), οι οποίες καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες το καθένα.
-
Ρε συ axel συγκρίνεις diesel και βενζίνη. Βέβαια εξ όσων έχω διαβάσει συ σχετικά φορα το 1,2 βενζίνης qq είναι γύρω στα 8. Αντίστοιχα σε τέτοιες διαδρομές είναι και η 1,5 Χ1. Τσιμπάει αρκετά το Kuga αλλά είναι και πιο ογκώδες
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Καιει παιδια ολοι το λενε. Ειναι φτηνο για αυτα που προσφερει αλλα...
Ειναι σαν τους εκτυπωτες κραχτες οπου τους αγοραζεις φτηνα και μολις αλλαξεις τα 2 μελανια τους ειναι σαν να αγοραζεις αλλον ενανΔεν συμφωνώ Νίκο. Πόσο πιο πολύ καίει από το 150αρι Tiguan, ώστε το Tiguan να αποσβέσει τα €5.700 που κοστίζει πιο ακριβά (και με λιγότερο εξοπλισμό)? Εγώ λέω να καίει και 2 λίτρα παραπάνω στα 100χλμ (που δεν είναι τόσο με τίποτα αλλά λέμε) άρα στα 15.000χλμ τον χρόνο που είναι ο Μ.Ο βενζίνης μιλάμε για 300 λίτρα, δηλαδή για €450/χρόνο. Άρα η απόσβεση στην διαφορά τιμής θα γίνει σε 12 χρόνια!! Και αφήνω απέξω τις όποιες βλάβες εκτός εγγύησης και το πιο ακριβό service, μιλάμε καθαρά για διαφορά τιμής σε σχέση με την κατανάλωση.
Που κολλαει ρε Φανη το τιγκουαν και το αναφερεις και μετα λες για ακριβα σερβις (που και η φορντ δε παει πισω αν διαβαζεις απο αλλους)???
Πουθενα δεν ανεφερα να παρει καποιος το τιγκ ενω εξυμνω κιολας το kuga.
Εγω μιλησα σε προηγουμενο φιλο που σκεφτεται το βενζινης ενω κανει 17.000χλμ το χρονο. Ειπα λοιπον πως ειναι προτιμοτερο να παρει το diesel που επαιζε προσφορα κιολας και ειναι διαφορετικο να πληρωνεις 6,5λ/100 με 1,25 και αλλο να πληρωνεις 10λ/100 με 1,50 ευρωΥ.Σ. Καλημερα Σπυρο
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Που κολλαει ρε Φανη το τιγκουαν και το αναφερεις και μετα λες για ακριβα σερβις (που και η φορντ δε παει πισω αν διαβαζεις απο αλλους)???- Για παράδειγμα έβαλα το Tiguan ως άμεσο ανταγωνιστή (γιατί η Χ1 δεν είναι). Δεν το είπα για να σε θίξω.
- Στο σχόλιό σου έφερες το παράδειγμα με τους εκτυπωτές και σε αυτό απάντησα. Δεν είπες κάτι για Diesel, είπες ακριβώς: 'Ειναι σαν τους εκτυπωτες κραχτες οπου τους αγοραζεις φτηνα και μολις αλλαξεις τα 2 μελανια τους ειναι σαν να αγοραζεις αλλον έναν' και σε αυτό ακριβώς απάντησα. Ότι η κατανάλωση και η διαφορά με τον υπόλοιπο βενζινοκίνητο ανταγωνισμό είναι αμελητέα ουσιαστικά και η απόσβεση γίνεται μετά από πολλά χρόνια.
- Από αυτά που διαβάζω αλλά και μου είπαν στο service (όταν έπαιρνα προσφορές ρώταγα και τις τιμές των service) το Kuga ήταν πιο φτηνό από το Tiguan, αυτό λέω....τίποτα παραπάνω.
@axel: Μην συγκρίνεις ρε αγορίνα βενζίνη με Diesel....λογικό να υπάρχει χαοτική διαφορά! Βέβαια σε αυτή τη σύγκριση που δεν είναι δίκαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Nissan κοστίζει και €4.000 παραπάνω για παρόμοιο επίπεδο εξοπλισμού, οπότε θές πολλά ταξίδια για να αποσβέσεις την διαφορά.
Τέλος για το Kodiaq συμφωνώ, αλλά να σημειώσουμε ότι στα 22Κ είναι αυτό με τα 125 άλογα, το άμεσα συγκρίσιμο με το Kuga (το 150αρι) είναι πιο ακριβό, αλλά είναι και πολύ μεγαλύτερο αυτοκίνητο! Δεν τα συγκρίνω, άλλη κατηγορία (μεγαλύτερη) το Kodiaq. Το Karoq παίζει στην ίδια κατηγορία και εικάζω ότι θα είναι ακόμα πιο vfm από το Kuga (και ίσως να το προτιμούσα εάν υπήρχε όταν αποφάσισα να αγοράσω).
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Για να κάνουμε μια σύγκριση, Θεσσαλονίκη-Φλώρινα χθες με το QQ 1.5 diesel, στην 'άνοδο' με κλιματισμό αναμμένο κατανάλωση 5.8lt/100Km, στην επιστροφή (πιο χαλαρά) κατανάλωση 4lt/100Km. 350Km με κόστος 20€, ενώ με το Kuga βενζίνης θα έβγαινε σχεδόν 50€.Δεν είναι μόνο τα χρήματα κριτήριο αγοράς ενός αυτοκινήτου. Εγώ έγραψα και για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του που το φέρνουν πάνω από τον ανταγωνισμό και αυτό το καθιστά καλύτερο κατά τη γνώμη μου. Επίσης η εμφάνισή του - επίσης για μένα - είναι ξεκάθαρα καλύτερη από τα μοντέλα που αναφέρεις, τα οποία ασφαλώς αποτελούν επίσης vfm επιλογές!
Προφανώς δεν είναι τα χρήματα το μοναδικό κριτήριο αγοράς, όπως επίσης δεν είναι μόνο η οδική συμπεριφορά. Αν προσθέσουμε στα χαρακτηριστικά και τους χώρους για παράδειγμα, τότε το Kodiaq για τα ίδια πάντα λεφτά βγαίνει ξεκάθαρα πρώτο.
Και τα δύο αποτελούν εξαιρετικές VfM επιλογές (σε αυτές τους τις εκδόσεις), οι οποίες καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες το καθένα.
Πιστεύω ότι μόνο σε χώρους υπερέχει το Kodiaq. Και φυσικά και αυτό σχετίζεται με το τι θέλει κάποιος. Δλδ αν μιλάμε για αστική χρήση, ένα τεράστιο αμάξι αποτελεί πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά μια μεγάλη οικογένεια ή η χρήση για μεταφορά μεγάλων ή πολλών αντικειμένων αποτελεί λόγο για να πας σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο.
Αν εξαιρέσω τον παράγοντα 'χώροι' το kuga αποτελεί για μένα την ξεκάθαρη επιλογή. -
Όσο περισσότερες οι VfM επιλογές στην αγορά τόσο καλύτερο για εμάς τους καταναλωτές. Ας σκεφτούμε μόνο, πως μέχρι πέρσι αυτές οι δύο επιλογές για παράδειγμα δεν υπήρχαν στην αγορά.
Στέφανε το γνωρίζω ότι συγκρίνω βενζίνη με πετρέλαιο, αλλά πράγματι νιώθω πως με το βενζινοκίνητο Kuga ισχύει η αντιστοιχία που ανέφερε φίλος πριν, με τους φτηνούς εκτυπωτές με τα πανάκριβα μελάνια. Πέρα από το κόστος αγοράς, το κόστος χρήσης είναι πλέον στις μέρες μας καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή αυτοκινήτου, τόσο λόγω κρίσης, όσο και λόγω των πολλών επιλογών που έχει πλέον ο υποψήφιος αγοραστής (βενζίνη, πετρέλαιο, υβριδικά, φυσικό αέριο).
-
Παιδιά αυτά που γράφετε για μακρόχρονη απόσβεση ισχύουν μεν γενικώς αλλα στη πράξη όχι και τοςο. Μπορεί να παρεις ενα οικονομικό αμάξι που καίει πολυ γλιτώνοντας €€€ στην αγορά, αλλα κατα τη χρήση οσο βλέπεις τα νούμερα τοςο αποτρεπτικά θα ειναι για να κανεις χλμ.
Αυτος που του φτάνουν ίσα ίσα τα λεφτά για kuga και το παρει λόγω vfm, στην πορεία μπορεί να ξενερώσει η να δει οτι τελικά ειναι ασύμφορο.
Γι αυτο απλά πρέπει να σαι 1000% συνειδητοποιημένος περι του τι ακριβως αγοράζεις.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Όσο περισσότερες οι VfM επιλογές στην αγορά τόσο καλύτερο για εμάς τους καταναλωτές. Ας σκεφτούμε μόνο, πως μέχρι πέρσι αυτές οι δύο επιλογές για παράδειγμα δεν υπήρχαν στην αγορά.Στέφανε το γνωρίζω ότι συγκρίνω βενζίνη με πετρέλαιο, αλλά πράγματι νιώθω πως με το βενζινοκίνητο Kuga ισχύει η αντιστοιχία που ανέφερε φίλος πριν, με τους φτηνούς εκτυπωτές με τα πανάκριβα μελάνια. Πέρα από το κόστος αγοράς, το κόστος χρήσης είναι πλέον στις μέρες μας καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή αυτοκινήτου, τόσο λόγω κρίσης, όσο και λόγω των πολλών επιλογών που έχει πλέον ο υποψήφιος αγοραστής (βενζίνη, πετρέλαιο, υβριδικά, φυσικό αέριο).
Συνειδητά πάντως κάνεις, πλεον, την επιλογή τόσο του kuga όσο και βενζίνης γενικότερα, αν και ξέρω πολύ κόσμο που τον νοιάζει μόνο πόσο πληρώνει στην αντλία και πόσο συχνά βάζει. Γενικά έχει καεί κόσμος και κοσμάκης με τις υψηλές τιμές καυσίμου στη χώρα που μαζί με όλα τα πάγια έξοδα (όπως τέλη και ασφάλειες) έχουν επιβαρύνει αφόρητα τη χρήση, σε βαθμό που πολλοί να κάνουν λάθος κινήσεις (με diesel πχ για λόγα ετήσια χλμ κλπ).
Και εμένα ακόμα μου κακοφαίνεται κάποιες φορές που από αυτονομία 900+ χλμ στο QQ εχω max 700 στην Χ1 και με κόστος μεγαλύτερο στην αντλία, αλλά πρέπει να μετράς και άλλα πράγματα... -
Η κατανάλωση σαφώς και μετράει, απλά λέω ότι είναι παραπλανητική πολλές φορές γιατί για να έχει μικρότερη κατανάλωση μπορεί να πληρώσεις πολύ πιο ακριβά και στο τέλος της 5ετίας το κόστος χρήσης τελικά να είναι υψηλότερο. Επίσης, μπορεί κάποιος να έχει συγκεκριμένο budget αγοράς (όπως εγώ) αλλά να μην έχει θέμα να δίνει €50 τον μήνα παραπάνω σε καύσιμα. Τέλος, μην ξεχνάμε και αρκετούς που έχουν εξοδολόγιο καυσίμων και έτσι δεν τους ενδιαφέρει η κατανάλωση τόσο όσο το κόστος αγοράς.
Προσωπικά ποτέ δεν με απέτρεψε η τιμή της βενζίνης και η κατανάλωση για να κάνω τα ταξίδια που ήθελα.
-
[quote='Fanis75']Η κατανάλωση σαφώς και μετράει, απλά λέω ότι είναι παραπλανητική πολλές φορές γιατί για να έχει μικρότερη κατανάλωση μπορεί να πληρώσεις πολύ πιο ακριβά και στο τέλος της 5ετίας το κόστος χρήσης τελικά να είναι υψηλότερο. Επίσης, μπορεί κάποιος να έχει συγκεκριμένο budget αγοράς (όπως εγώ) αλλά να μην έχει θέμα να δίνει €50 τον μήνα παραπάνω σε καύσιμα. ....
Ειδικά στην Ελλάδα με τις διαρκείς αυξήσεις στα καύσιμα δύσκολο το επιχείρημα σου... Είναι η πλέον υπολογίσιμη δαπάνη για ένα αυτοκίνητο που κινείται. Αν κινείται μάλιστα πολύ και καθημερινά τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Προσωπικά δεν ξέρω πολλούς που να αδιαφορούν για τις καταναλώσεις των οχημάτων τους. Ξέρω μάλιστα πολλούς που τα αντικατέστησαν μόνο για αυτό το λόγο.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ειδικά στην Ελλάδα με τις διαρκείς αυξήσεις στα καύσιμα δύσκολο το επιχείρημα σου... Είναι η πλέον υπολογίσιμη δαπάνη για ένα αυτοκίνητο που κινείται. Αν κινείται μάλιστα πολύ και καθημερινά τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Προσωπικά δεν ξέρω πολλούς που να αδιαφορούν για τις καταναλώσεις των οχημάτων τους. Ξέρω μάλιστα πολλούς που τα αντικατέστησαν μόνο για αυτό το λόγο.Και όμως, να ένας, εγώ! Με το 'μεγάλο' όχημα κάνουμε 4Κ, άντε βαριά 5Κ χλμ το χρόνο. Και το 90% αυτών είναι σε Ε.Ο. και γενικώς σε ταξίδια (γι'αυτό άλλωστε το χρειαζόμαστε άνετο και με χώρους). Οπότε ούτε τα ~15λτ/100χλμ του CX7 με άγχωναν τόσο πολύ, ούτε φυσικά τα ~10λτ/100χλμ της C5, ούτε και τα ~9λτ/100χλμ του Kuga κ.ο.κ. Και μάλιστα ούτε με αγχώνει η χρήση 100αρας βενζίνης γι'αυτά τα χιλιόμετρα. Αντιθέτως, με ενδιαφέρει πάρα πολύ αν θα δώσω 20Κ ή 25Κ ή 30Κ€, καθώς επίσης και το αν τα ετήσια πάγια ανελαστικά έξοδα είναι 280€ (σήμα) ή 2500Κ€ (σήμα+φόρος+τεκμήριο για ένα >δίλιτρο).
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Ειδικά στην Ελλάδα με τις διαρκείς αυξήσεις στα καύσιμα δύσκολο το επιχείρημα σου... Είναι η πλέον υπολογίσιμη δαπάνη για ένα αυτοκίνητο που κινείται. Αν κινείται μάλιστα πολύ και καθημερινά τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Προσωπικά δεν ξέρω πολλούς που να αδιαφορούν για τις καταναλώσεις των οχημάτων τους. Ξέρω μάλιστα πολλούς που τα αντικατέστησαν μόνο για αυτό το λόγο.
Και όμως, να ένας, εγώ! Με το 'μεγάλο' όχημα κάνουμε 4Κ, άντε βαριά 5Κ χλμ το χρόνο. Και το 90% αυτών είναι σε Ε.Ο. και γενικώς σε ταξίδια (γι'αυτό άλλωστε το χρειαζόμαστε άνετο και με χώρους). Οπότε ούτε τα ~15λτ/100χλμ του CX7 με άγχωναν τόσο πολύ, ούτε φυσικά τα ~10λτ/100χλμ της C5, ούτε και τα ~9λτ/100χλμ του Kuga κ.ο.κ. Και μάλιστα ούτε με αγχώνει η χρήση 100αρας βενζίνης γι'αυτά τα χιλιόμετρα. Αντιθέτως, με ενδιαφέρει πάρα πολύ αν θα δώσω 20Κ ή 25Κ ή 30Κ€, καθώς επίσης και το αν τα ετήσια πάγια ανελαστικά έξοδα είναι 280€ (σήμα) ή 2500Κ€ (σήμα+φόρος+τεκμήριο για ένα >δίλιτρο).
Προσωπικά για δίλιτρο πληρωνω τελη κ φορο πολυτελειας σύνολο 600 ευρώ...
Τεκμηριο ΔΕΝ λόγω μεγαλυτερου εισοδηματος
Κ ασφάλεια 200 το εξαμηνο...
Μεση κατανάλωση 6,5-7 -
Εγω (και πιστευω η συντρηπτικη πλειοψηφια) αν ειχα να διαλεξω αναμεσα σε kuga βενζινη με 10λ/100 και kuga πετρελαιο με το πολυ 6,5/100 (ανωτερο) και διαφορα στη τιμη αγορας 2.000 ευρω θεωρω αυτονοητο το 2ο. Δε μπορει να δινω 22.000 και να μη μπορω να βρω 24.000!!!
Ετσι οπως ειναι τα πραγματα τα τελευταια χρονια με τις καταναλωσεις πετρελαιου το κοστος μετακινησης το υπολογιζειςΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Και όμως, να ένας, εγώ! Με το 'μεγάλο' όχημα κάνουμε 4Κ, άντε βαριά 5Κ χλμ το χρόνο. Και το 90% αυτών είναι σε Ε.Ο. και γενικώς σε ταξίδια (γι'αυτό άλλωστε το χρειαζόμαστε άνετο και με χώρους). Οπότε ούτε τα ~15λτ/100χλμ του CX7 με άγχωναν τόσο πολύ, ούτε φυσικά τα ~10λτ/100χλμ της C5, ούτε και τα ~9λτ/100χλμ του Kuga κ.ο.κ. Και μάλιστα ούτε με αγχώνει η χρήση 100αρας βενζίνης γι'αυτά τα χιλιόμετρα. Αντιθέτως, με ενδιαφέρει πάρα πολύ αν θα δώσω 20Κ ή 25Κ ή 30Κ€, καθώς επίσης και το αν τα ετήσια πάγια ανελαστικά έξοδα είναι 280€ (σήμα) ή 2500Κ€ (σήμα+φόρος+τεκμήριο για ένα >δίλιτρο).
Μάλλον συμφωνείς διαφωνώντας με αυτό που γράφω Για τόσα λίγα χλμ ούτε εμένα θα με απασχολούσε η κατανάλωση και το κόστος. Για τα πολλά χλμ υπάρχει θέμα. Συμφωνώ επίσης με την τοποθέτηση του Νίκου που διαβάζω πριν υποβάλλω την δική μου.
-
Καθόλου δεν συμφωνώ διαφωνώντας, ούτε και για πολλά χλμ θα σκεφτόμουν diesel, καθώς όπως έχω πει πολλές φορές, δεν μπορώ με τίποτα τη λειτουργία, τα χαρακτηριστικά, τον ήχο, τη μυρωδιά, την αίσθηση, γενικώς τα πάντα στους κινητήρες diesel. Αν και εφόσον μου εγγυόταν κάποιος ότι (α) θα είχα απόσβεση εντός 1-2 το πολύ ετών (και μετά κέρδος), και (β) δεν θα ένιωθα/έβλεπα/άκουγα κα-νέ-να από τα αρνητικά χαρακτηριστικά των diesels, τότε και ΜΟΝΟ τότε θα το σκεφτόμουν.
-
Το όλο θέμα λύνεται στο συσχετισμό χιλιομετρων κ τιμής αγοράς. Αν κάνεις πολλά χλμ και η διαφορά τιμής του diesel είναι μικρή όπως έγραψε ο Νίκος τότε παίρνεις diesel εκτός κ αν δεν σε νοιαζει.
Αν κάνεις λίγα χλμ κ η απόσβεση των παραπάνω χρηματων για το diesel θέλει πολλά χρόνια, τότε παίρνεις βενζίνη... -
Εγω ταξιδευοντας απο 120-150 δεν ακουω diesel και αμα ανοιξω παραθυρα πιο πολυ ο αερας θα ακουγεται παρα η μηχανη.
Αντωνη αμα υπαρχει ανεση οικονομικη εννοειται παιρνεις βενζινη και ας καιει 25λ/100.
Οταν ομως δεν υπαρχει οι περισσοτεροι θα 'καταπιουν' τον διαφορετικο ηχο που ακουγεται μονο σταματημενος ή επιταχυνοντας με ανοιχτα παραθυραΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εγω ταξιδευοντας απο 120-150 δεν ακουω diesel και αμα ανοιξω παραθυρα πιο πολυ ο αερας θα ακουγεται παρα η μηχανη.
Αντωνη αμα υπαρχει ανεση οικονομικη εννοειται παιρνεις βενζινη και ας καιει 25λ/100.
Οταν ομως δεν υπαρχει οι περισσοτεροι θα 'καταπιουν' τον διαφορετικο ηχο που ακουγεται μονο σταματημενος ή επιταχυνοντας με ανοιχτα παραθυραΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αθόρυβος σχετικά ο tdi όντως , καλύτερος σ αυτον τον τομέα απο τον Renault. Έρχονταν οι γονείς μου κι άκουγα το αμάξι απο μακριά, τωρα ακούγεται πολυ λιγότερο. Αλλα και μέσα στο αυτοκίνητο. (Αν και αυτο ειναι και θεμα ηχομόνωσης του χ αμαξιού)
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ειδικά στην Ελλάδα με τις διαρκείς αυξήσεις στα καύσιμα δύσκολο το επιχείρημα σου... Είναι η πλέον υπολογίσιμη δαπάνη για ένα αυτοκίνητο που κινείται.Για αυτό Σπύρο μου έγραψα ότι έχει σχέση με τα χιλιόμετρα που κάνει ο καθένας και τα προσωπικά οικονομικά του. Προσωπικά δεν ήθελα να διαθέσω +€5.000 για να γλυτώσω €50/μήνα, ώστε να έχω ένα αυτοκίνητο με τα ίδια χαρακτηριστικά με το δικό μου αλλά με μικρότερη κατανάλωση. Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει.
Αλλά είναι μύθος και παραπλανητικό κάποιος να κοιτάει μόνο την κατανάλωση, αυτό λέω. Γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που το κέρδος από την κατανάλωση έχει προπληρωθεί κατά την αγορά (και δεν βάζω καν μέσα το κόστος αυτών των παραπάνω χρημάτων και την εναλλακτική επένδυσής τους).
Εγω (και πιστευω η συντρηπτικη πλειοψηφια) αν ειχα να διαλεξω αναμεσα σε kuga βενζινη με 10λ/100 και kuga πετρελαιο με το πολυ 6,5/100 (ανωτερο) και διαφορα στη τιμη αγορας 2.000 ευρω θεωρω αυτονοητο το 2ο. Δε μπορει να δινω 22.000 και να μη μπορω να βρω 24.000!!!
Και εγώ το ίδιο Νίκο μου!! Μόνο που:
- Η διαφορά τιμής είναι κοντά στις €4.000
- Στις συνθήκες που η κατανάλωση της βενζίνης είναι στα 10λ/100χλμ, το Diesel είναι στα 7,5-8λ/100χλμ (το λιγότερο).
Οπότε τελικά η απόσβεση αργεί αρκετά περισσότερο.
ΥΓ: Η τιμή της βενζίνης είναι σταθερή τα τελευταία 4-5 χρόνια στο €1,4-1,5/λίτρο.
Ford Kuga