-
Παντως εμενα μου φαινεται πολυ πιο βαρυ αυτοκινητο απο το γιαρις του 2004 που ειχα.
-
Καλησπέρα σε όλους, δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο θέμα στην αναζήτηση και είπα να ανοίξω νέο. Είμαι στην αναζήτηση ενός δεύτερου μικρού αυτοκινήτου πόλης για οικονομικές μετακινήσεις αυστηρά εντός Αττικής με budget γύρω στα 10-11χιλ. Ευρώ. Μετα απο έρευνα κατέληξα σε Yaris Hybrid χρονολογίας 2013 με 2015 και θα ήθελα συμβουλές απο ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου για το τι θα πρέπει να προσέξω.
-
Υπήρχε τότε η 11ετης εγγύηση της υβριδικης μπαταρίας οπως υφίσταται τώρα; Έχω ρωτήσει πωλητές αλλά κανείς δεν φάνηκε να ξέρει σίγουρα.
-
Έχω βρει ένα υποψήφιο του 01/14 με ηλιοροφή. Έχει ακούσει κανείς για θέματα οπως διαρροές και ραγισματα σε Yaris;
-
Υπάρχει κάποιο άλλο θέμα που εμφανίζεται στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα που να χρήζει ιδιαίτερης προσοχής;
Θα φέρω μηχανικό να κάνει έλεγχο εννοείται αλλά προσπαθώ να καλύψω όσο γίνεται περισσότερες παραμέτρους.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
Δεν ανοίγουμε νέο θέμα όταν υπάρχει ήδη κάποιο σχετικό. Έγινε συγχώνευση. [Admin]
-
-
Σήμερα άλλαξα το φίλτρο πετρελαίου στο yaris diesel του '14 που έχω .
Η Toyota λέει κάθε 60000 χλμ , την πρώτη φορά το είχα αλλάξει στα 45000 χλμ και ήταν όλα μέσα στην θήκη του φίλτρου πεντακάθαρα. Τώρα το άλλαξα στα 107000 χλμ ( 62000 χλμ μετά όταν λήγει η εγγύηση δεν είσαι με το ημερολόγιο στο χέρι).
Πεντακάθαρο πάλι ούτε λάσπες ούτε ιζήματα τίποτα , ο τεχνικός είπε ότι σε αλλά μπαίνει σπάτουλα για να ξεκολλήσουν την βρώμα , συνεχίζω λοιπόν με το καλό της avin το action και ας ελπίζουμε ότι η συνταγή θα μείνει ίδια!
-
Γρήγορη ερώτηση για όποιον γνωρίζει.
Ξέρεις κανείς αν χρησιμοποιείται πλέον πουθενά ο ατμοσφαιρικός 4-κύλινδρος κινητήρας 1.5 του Yaris (111hp) που είχε τοποθετηθεί στο FL της τελευταίας γενιάς του Yaris από 2018-2020, ο οποίος ήταν και ολοκαίνουριος και με τρομερά χαρακτηριστικά θεμοδυναμικής απόδοσης?
Το ρωτάω γιατί στο νέο Yaris ο 1.5 ατμοσφαιρικός πάλι είναι ολοκαίνουριος, atkinson 3 κύλινδρος (μικρογραφία του 2.0λτ ουσιαστικά).
Ως κάτοχος του Yaris 2018, με προβληματίζει λίγο αυτή η διακοπή (τουλάχιστον με τα δεδομένα που έχω στην Ελληνική αγορά) σε βαθμό που θα μου έβαζε ιδέες για αντικατάσταση του με το νέο yaris! (προσπαθώ να χτίσω επιχειρήματα για να ψήσω την γυναίκα για να πάμε στο νέο Yaris )
-
Μόνο στο Yaris βγήκε στην Ευρώπη αυτός ο κινητήρας.
-
Γρήγορη ερώτηση για όποιον γνωρίζει.
Ξέρεις κανείς αν χρησιμοποιείται πλέον πουθενά ο ατμοσφαιρικός 4-κύλινδρος κινητήρας 1.5 του Yaris (111hp) που είχε τοποθετηθεί στο FL της τελευταίας γενιάς του Yaris από 2018-2020, ο οποίος ήταν και ολοκαίνουριος και με τρομερά χαρακτηριστικά θεμοδυναμικής απόδοσης?
Το ρωτάω γιατί στο νέο Yaris ο 1.5 ατμοσφαιρικός πάλι είναι ολοκαίνουριος, atkinson 3 κύλινδρος (μικρογραφία του 2.0λτ ουσιαστικά).
Ως κάτοχος του Yaris 2018, με προβληματίζει λίγο αυτή η διακοπή (τουλάχιστον με τα δεδομένα που έχω στην Ελληνική αγορά) σε βαθμό που θα μου έβαζε ιδέες για αντικατάσταση του με το νέο yaris! (προσπαθώ να χτίσω επιχειρήματα για να ψήσω την γυναίκα για να πάμε στο νέο Yaris )
πιο πιθανο να έχει σχέση με τις γραμμές παραγωγής κινητήρων της Τουοτα στην Ευρώπη. Είναι πιο εύκολο να παράγεις ένα τύπο κινητήρα τον οποίο προσαρμοζεις είτε σε δίλιτρη έκδοση είτε σε 1.5 3κυλινδρη έκδοση, από το να έχεις δύο ξεχωριστές..
-
Απλα ειναι καλυτερος κινητηρας συμφωνα με τα προτυπα ρυπων του euro7
-
Έχουμε lockdown που σιγά σιγά επεκτείνεται στην χώρα το δικό μου πετρελαιοκίνητο Yaris θα πάει για ακινησία 15νθήμερη -με το καλλίτερο σενάριο- αφού δεν μας επιτρέπουν να βγούμε εκτός Θεσσαλονίκης .
Γιαυτό έπεσε φουλάρισμα με καλό πετρέλαιο μέχρι επάνω -να το βλέπω- οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και οι συνθήκες ευνοούν την δημιουργία του μύκητα στα άδεια ντεπόζιτα , μη λυπάστε τα 40€ το πολύ αν έχετε λαμπάκι ρεζέρβας αναμμένο.
Στα λάστιχα 38 πίεση , πλύσιμο και κουκούλωμα και ο φορτιστής της ctek έτοιμος γιατί με μια βόλτα μέχρι το κοντινό market μην περιμένετε να φορτίσει όπως πρέπει η μπαταρία .
Δοκιμασμένη συνταγή από το προηγούμενο lockdown και όπως φάνηκε στο σέρβις όπως είχα γράψει παραπάνω ,καθαρό το φίλτρο πετρελαίου , τα λάστιχα δεν είχαν 'τετραγωνίσει ' και έχω την εργοστασιακή μπαταρία 7 χρόνια τώρα με aftermarket συναγερμό από καινούργιο!
-
Απρίλιος 14 , Απρίλιος 22
8 χρόνια , 130000 χλμ
ΚΤΕΟ όλα άριστα τζόγοι μηδέν, αμορτισέρ 80%, τα φρένα πολύ καλά , καυσαέρια σωστά
μόνο ενα σετ τακάκια εμπρός πίσω χρειάστηκε, ακόμα οι εργοστασιακοί δίσκοι είναι επάνω
και η κατανάλωση γύρω απο τα 5 λίτρα ντίζελ
ααα μη το ξεχάσω άλλαξα και μπαταρία
οι καραντίνες δεν ανέβασαν τα χλμ στο κοντέρ αλλα η ακινησία είχε τίμημα την μπαταρία ...
-
Λευκό, μαύρο τζαμάκι, μαύρη ζαντούλα. Θανατηφόρος συνδυασμός. Χαίρεσαι να το βλέπεις.
Αυτό το Yaris μου αρέσει περισσότερο σε σύγκριση με το καινούριο. -
@realzeus για να μην γράφω στο τοπικό του μοντέλου 2020
Το δικό μου yaris diesel έκδοση style plus του '14 είναι ανώτερο οδηγικά (και στα φρένα) απο το αντίστοιχο fiesta diesel της ίδιας χρονολογίας , το τονίζω οχι απ΄ αυτό που βγήκε κάπου το '18 με τα 120 άλογα.
Τα είχα κάνει test drive το ενα μετα το άλλο και ξέρω τι λεω και ο λόγος είναι οτι εχει αλλα αμορτισέρ ελατήρια και κρεμαγιέρα απο τα συνηθισμένα yaris με τις 15αρες , μόνο αυτή η έκδοση εχει διαφορετικούς κωδικούς στα παραπάνω εξαρτήματα και η toyota στο φυλλάδιο γράφει απλά για χαμηλότερη 1,5 πόντο ανάρτηση.
Είχε και 16άρες αλλά με μια ακριβή διασταση ελαστικών 195/50 , τις πούλησα και έβαλα τις παραπάνω μαύρες 15άρες -που μοιάζουν με 16αρες- και 185/60 ελαστικό.Το συνηθισμένο yaris είναι ολίγο βάρκα γιαλό όπως και το fiesta diesel ,το ξανατονίζω, αλλα το yaris εχει και στην πιο χαμηλή έκδοση καλλίτερα φρένα σασμάν και πιο εύστροφο μοτερ .
Όλα τα παραπάνω ισχύουν για την τρίτη γενιά του yaris.
Τα πράγματα άλλaξαν όταν βγήκε το face lift fiesta diesel με τα 120 άλογα , το έκανα και αυτό test drive, πολύ καλό , τότε είχα αγοράσει ενα σπίτι οπότε δεν υπήρχαν λεφτά για καινούργιο και για να παρηγορηθώ έβαλα πρόγραμμα στο yaris μου...
Προσπάθησα να αγοράσω το puma diesel αλλα με αποπήραν απο τον Βροχίδη -Χατζή με το να μου πουν θα το βάλουμε παραγγελία αλλα δεν θα παραλάβεις ποτέ! Βέβαια ακόμα και ο @famas με το βενζίνη 1.0 λίγο έλλειψε να μην παραλάβει
Οπότε κατέληξα απο σπόντα με YC hybrid , όπως αποδεικνύεται 1 χρόνο τώρα καλλίτερα ,με flyover κλπ πολύ πολύ καλλίτερα!
-
@monman2 said in Toyota Yaris (τρίτη γενιά):
Απρίλιος 14 , Απρίλιος 22
8 χρόνια , 130000 χλμ
ΚΤΕΟ όλα άριστα τζόγοι μηδέν, αμορτισέρ 80%, τα φρένα πολύ καλά , καυσαέρια σωστά
μόνο ενα σετ τακάκια εμπρός πίσω χρειάστηκε, ακόμα οι εργοστασιακοί δίσκοι είναι επάνω
και η κατανάλωση γύρω απο τα 5 λίτρα ντίζελ
ααα μη το ξεχάσω άλλαξα και μπαταρία
οι καραντίνες δεν ανέβασαν τα χλμ στο κοντέρ αλλα η ακινησία είχε τίμημα την μπαταρία ...
Φουλ τζαπανιλα!!
-
Όντως πολύ ωραίο.
Αν του έβαζες καμία κόκκινη λεπτομέρεια, όπως καπάκι καθρεπτών ή αεροτομή θα ήταν αψογο
Ή καλύτερα αυτό το κόκκινο φιλέτο στο κάτω μέρος των θυρών
-
@lap said in Toyota Yaris (τρίτη γενιά):
Όντως πολύ ωραίο.
Αν του έβαζες καμία κόκκινη λεπτομέρεια, όπως καπάκι καθρεπτών ή αεροτομή θα ήταν αψογο
Ή καλύτερα αυτό το κόκκινο φιλέτο στο κάτω μέρος των θυρών
Δαγκάνες κόκκινες με trd καπάκια στις ζάντες και κάνα αυτοκόλλητο trd κάτω από καθρέπτη
-
Τίποτα! Όπως είναι!
-
Γενικά ο μονμαν κάνει καλές επιλογές σε αυτοκίνητα.
-
@lap said in Toyota Yaris (τρίτη γενιά):
Γενικά ο μονμαν κάνει καλές επιλογές σε αυτοκίνητα.
Μιλάς για έναν κωλόφαρδο άνθρωπο στην επιλογή αυτοκινήτων.
Toyota Yaris (τρίτη γενιά)