-
Το έχω εδώ και 2 εβδομάδες περίπου, πήρα την έκδοση Active Plus σε 5θυρο (με ηλ. παράθυρα μπρος-πίσω και ζάντες αλουμινίου), λευκό χρώμα με GPS (diesel προφανώς).
Να διευκρινίσω ότι και το πρoηγούμενο αυτοκίνητό μου ήταν Yaris (της πρώτης γενιάς του 2000, 1.3 με το οποίο έκανα 241.000 χλμ). Συνεπώς οι εντυπώσεις μοιραία θα σχετίζονται και με αυτό.
Μέχρις στιγμής έχω κάνει κάπου 950 περίπου χλμ και σε πόλη και σε εθνική. Δεν έχω ξεπεράσει τις 2800-2900 στροφές οπότε δεν έχω πλήρη άποψη.
Να πω αρχικά 2 πράγματα που με ξενέρωσαν λιγάκι
[list:1y2o8tkv][:1y2o8tkv]Πρέπει να πήρα από τα τελευταία με C02 104γρ./χλμ., οι καινούριες παραγγελίες θα έρχονται με 99γρ./χλμ., άρα και χωρίς τέλη κυκλοφορίας (με το υπάρχον καθεστώς το οποίο κανείς δεν ξέρει για πόσο θα ισχύει)[/1y2o8tkv]
[:1y2o8tkv]Μάλλον τα updates στο software και στους χάρτες είναι με πληρωμή![/1y2o8tkv][/list:u:1y2o8tkv]Οι εντυπώσεις, μέχρι τώρα με μια λέξη: πολύ ικανοποιημένος
**Κινητήρας/στήσιμο: **
Είναι πράγματι εντυπωσιακή η απόκριση στο γκάζι από τις 1800 στροφές με οποιαδήποτε ταχύτητα στο κιβώτιο. Προς το παρόν έχω το άγχος να μην ανεβαίνω τις 3000 στροφές οπότε για το τι γίνεται πάνω από αυτές δεν ξέρω... Πάντως από το εύρος στροφών που έχω δει κάπου στις 2800 είναι η καλύτερη απόδοση αφού εκεί αρχίζει και ανεβαίνει και η ισχύς.
Η κλιμάκωση πολύ καλή, οι σχέσεις κοντές, για την πλάκα, ακόμη και στην πόλη βάζεις την 5η. Με 6η τα 120 χλμ είναι στις 2.100 στροφές, τα 140χμ κάπου στις 2600, τα 150 κάπου στις 2800-2900. Στο δρόμο είναι πολύ καλό, πολύ καλύτερα κρατήματα από το παλιό yaris, η ανάρτηση μαλακή και απορροφητική όσο πρέπει. Γενικά έχω την αίσθηση ότι πήρα αμάξι μεγαλύτερης κατηγορίας. Και από το πώς νιώθεις μέσα αλλά και από το πώς είναι στο δρόμο.
Η κατανάλωση γύρω τα 5 και λιγότερο (σύμφωνα με αυτό που γράφει). Προχτές σε ένα ταξιδάκι περίπου 400 χιλιομέτρων που περιλάμβανε και εθνική και επαρχιακούς δρόμους και αναβάσεις σε βουνά και καταβάσεις, έγραψε μέση κατανάλωση 4.7lt/100χλμ.
Τα καθίσματα πολύ καλύτερα από το παλιό, μου λείπουν όμως οι πολλές θήκες για αντικείμενα που είχε.**Ηχοσύστημα/GPS: **
(έχω έκδοση λογισμικού 2.8.4L, και Map ID: EUL20130409).
Στο ηχοσύστημα έχω αυτή τη στιγμή ένα γεμάτο σχεδόν usb stick 32GB με περίπου 6.000 κομμάτια. Το διαβάζει ταχύτητα και χωρίς πρόβλημα.
Η πλοήγηση γίνεται με βάση τα ID3 tags και όχι με φακέλους (σε παλιότερα versions πρέπει να γινόταν με φακέλους όπως είχε πει o Mark σε κάποιο post, το τυπωμένο manual μάλιστα έχει πλοήγηση με φακέλους). Αυτό σημαίνει ότι αν φτιάξεις σωστά τα ID3 tags (για όποιον ενφιαφέρεται αυτό είναι ένα πολύ ωραίο προγραμματάκι για μαζική αλλαγή των tags http://www.mp3tag.de/en/download.html) είναι όλα μια χαρά.
Επίσης δείχνει μια χαρά τα εξώφυλλα (αν αποθηκεύσεις στον φάκελο του άλμπουμ το εξώφυλλο με όνομα folder.jpg)
Το GPS είναι επίσης πολύ καλό, πιάνει αμέσως σήμα, έχει και στα ελληνικά φωνητικές οδηγίες και είναι όντως πολύ βολικό να το έχεις πάντα εκεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Βέβαια το κακό είναι ότι δεν μπορείς να βλέπεις ταυτόχρονα και την πλοήγηση αλλά και την οθόνη της μουσικής αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα... Επίσης η θέση της οθόνης είναι ίσως λίγο χαμηλά και αρκετά δεξιά αλλά φαντάζομαι συνηθίζεται.Αυτές είναι αρχικές εντυπώσεις, έπεται και συνέχεια
-
Καλοτάξιδο!
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
@george.b, Καλοτάξιδο! Ποσο σου κόστισε και τι δώρα σου έκαναν;
-
Ευχαριστώ και τους δύο!
Ζήτησα να μου αφαιρέσουν τα τυχόν δώρα από την τιμή (το μόνο που ζήτησα ήταν το πλαστικό δάπεδο αποσκευών)
Η τιμή μπορεί να είναι διαφορετική κάθε μήνα ανάλογα με το προωθητικό πρόγραμμα (εγώ έκανα παραγγελία Ιανουάριο), για τωρινές παραγγελίες δεν θα έχει και τέλη κυκλοφορίας -
Το facelift;
http://www.autogreeknews.gr/article/656 ... f-shediasi
-
Ο χρήστης deme έγραψε:
Το facelift;http://www.autogreeknews.gr/article/656 ... f-shediasi
Ψιλομαπα αν ειναι ετσι το facelift,πως ειναι ετσι ο προφυλακτηρας.
-
Το οδήγησα (σε δύο εκδόσεις η μία είχε 15'' η άλλη 16'') και οι εντυπώσεις μου είναι:
Αρνητικές
-Είναι ακριβό
-Γαμώ τα κολο eco λάστιχα που βάζουν , είναι και στενά 175/65 15 (Ισχύει για την active+)
Θετικές
-4 δισκόφρενα που τα νιώθεις ,με τις 16'' (style +)και το μικρό βάρος του αυτοκινήτου, η επιβράδυνση μου θύμισε παλιές καλές εποχές (uno turbo) , έντονη υποβοήθηση άλλα και τρομερή αντοχή.
Με τις 15'' και τα 175.... εντάξει δε βρίζω άλλο.- Πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά ,καθόλα ισάξια με το fiesta που έχω εμπειρία, μεγάλη έκπληξη!
- Είναι δυνατόν να έχει τόσο μεγάλους χώρους , είναι γιατί κάτι clio και fiesta που θέλουν τρομάρα τους να μοιάζουν με cls,θα μπορούσαν να κάνουν τα ψευδό κουπέ παιχνίδια τους στις 3θυρες εκδόσεις και να άφηναν ήσυχες τις 5θυρες όπως οι Ιάπωνες.
-ο κινητήρας, το gti των μικρών diesel, μέχρι τα 130-140 πως πάει έτσι μετά βάζεις 6η και απολαμβάνεις ήσυχο και οικονομικό ταξίδι ....και ναι το οδήγησα στην εγνατία με τις 16'' ευθύβολο και υπάκουο, όλες τις καμπές με 150+ χωρίς να αφήνεις γκάζι. Στην πόλη σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος , ο νέος άρχοντας της σφήνας , smart παραμέρισε!!!
Για την ιστορία κατάφερα και το έφτασα μέση κατανάλωση 6,5 λ/100χλμ μετά από μία ώρα και σκίσιμο αυτή είναι λογικά και η μέγιστη , να το οδηγήσω σαν άνθρωπος δε μπορούσα με ενέπνεε για καγκουριές!!
-Ουσιώδης εξοπλισμός (7 αερόσακοι ,6 ταχύτητες, όλα ηλεκτρικά ,cc, bluetooth που δουλεύει και αναγνώριση του καταλόγου στα ελληνικά, 6 χρόνια εγγύηση χωρίς να πληρώνεις επεκτάσεις )
Αν καταλήξω σε αυτό θα πάρω την active+ και θα αγοράσω και ένα σετ 16'' ,τα 15'' με χειμωνιάτικα (βόρεια ελλάδα γαρ)
Τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι τόσο ακριβό ..μπράβο toyota!!
-
Καλύτερα να το πάρεις απευθείας με 16αρες και να βρεις σιδερένιες για τα χειμερινά. Διαφορετικά θα πρέπει να πάρεις after market ζάντες. Αν ρωτήσεις ποσό πουλάνε τις αυθεντικές αλουμινίου στην αντιπροσωπεία θα πάθεις ένα μικρό σοκ.
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
-
Τελικά πήρα style+ λευκό χρώμα, αν και ακριβό ,βάρυνε στην απόφαση η 6ετής εγγύηση και το ότι τελικά σε όλα τα test drive που έκανα με τους ανταγωνιστές του,στα επιμέρους χαρακτηριστικά , ήταν παντού πρώτο ή τουλάχιστον ισάξιο, ποτέ δεύτερο.
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Τελικά πήρα style+ λευκό χρώμα, αν και ακριβό ,βάρυνε στην απόφαση η 6ετής εγγύηση και το ότι τελικά σε όλα τα test drive που έκανα με τους ανταγωνιστές του,στα επιμέρους χαρακτηριστικά , ήταν παντού πρώτο ή τουλάχιστον ισάξιο, ποτέ δεύτερο.Μπράβο Τάσο! Έμαθες επιτέλους πως πέραν των χυμών και γαλάτων έρχονται και κινητήρες σε μικρή συσκευασία
-
Δεν είναι για μένα -αν και θα το οδηγώ και εγώ-για το υιό είναι
-
Και εκεί που λες ότι δε μπορεί να το κάνουν ασχημότερο, ωπ!
http://www.carscoops.com/2014/04/toyota ... yaris.html
-
Κακίες. Το τωρινό μια χαρά είναι
Αυτό εδώ είναι σαν τον darth vader. Αλλά έτσι περίπου είναι και το τωρινό υβριδικό. Ας ελπίσουμε πως το κανονικό θα έχει νορμάλ εμφάνιση...Επίσης αυτό γράφει vitz. Αυτά που προορίζονται για κυκλοφορία στην ιαπωνική/αμερικάνικη αγορά είναι πάντα χειρότερα λόγω απαίσιων επιλογών σε προφυλακτήρες.
-
To τωρινό υβριδικό είναι πολύ καλύτερο εμφανισιακά από το καινούριο με αυτό τον απαίσιο προφυλακτήρα τύπου Aygo. Άσε που πίσω πλέον θυμίζει Polo...Δυστυχώς το απλό μοντέλο θα είναι μάλλον όπως το Vitz παραπάνω και αν είναι έτσι, θα είναι τρελό fail.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
Ε, οκ. Γούστα είναι αυτά. Εμένα π.χ. το υβριδικό με αυτόν τον τεράστιο αεραγωγό δεν μου αρέσει. Γενικά δεν θεωρώ πως ομορφαίνει ένα αμάξι της κατηγορίας αυτής η πολύ σπορ εμφάνιση. Μου φαίνεται παράταιρο όταν κάτω από το καπώ έχει 100 άλογα. Αλλά για το άλλο που σου είπα, περίμενε και θα δεις. Όλα τα μοντέλα yaris/corolla κλπ που κυκλοφορούν Ιαπωνία και Αμερική έχουν πολύ χειρότερες σχεδιαστικά λεπτομέριες στους προφυλακτήρες από τα ευρωπαϊκά. Ακόμα και αυτό το υβριδικό που δείχνει στο βίντεο έχει τα προβολάκια που βάζουν στο τωρινό αμερικανικό μοντέλο που είναι αρκετά άσχημα κατά τη γνώμη μου.
-
Σκέφτομαι να πάρω το yaris, αλλά απ'ότι βλέπω το καινούριο θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο. Από την εμπειρία σας, αξίζει να πάρω τώρα το τρέχον μοντέλο, από άποψη τιμής; Εννοώ όταν κυκλοφορήσει το facelift θα έχει την ίδια τιμή με το σημερινό ή υψηλότερη; Επίσης το τρέχον μοντέλο θα προσπαθούν να το διώξουν κάνοντας προσφορές;
-
Το μοναδικό που με ενοχλεί στο υπάρχον μοντέλο είναι η ανάρτηση που σε ορισμένες ανωμαλίες του δρόμου κοπανάει λίγο παραπάνω από όσο θα ήθελα*. Αν το καινούριο έχει βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα, μάλλον θα περίμενα να βγει.
*Η πλάκα είναι πως όταν με ενοχλεί και μου φαίνεται σχετικά σκληρή η ανάρτηση είναι στους δρόμους της Αθήνας (που είναι χάλια σε πολλές περιπτώσεις). Το οδηγούσα εχθές σε επαρχιακό δρόμο και ήταν φανταστικό...
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Το μοναδικό που με ενοχλεί στο υπάρχον μοντέλο είναι η ανάρτηση που σε ορισμένες ανωμαλίες του δρόμου κοπανάει λίγο παραπάνω από όσο θα ήθελα*. Αν το καινούριο έχει βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα, μάλλον θα περίμενα να βγει.*Η πλάκα είναι πως όταν με ενοχλεί και μου φαίνεται σχετικά σκληρή η ανάρτηση είναι στους δρόμους της Αθήνας (που είναι χάλια σε πολλές περιπτώσεις). Το οδηγούσα εχθές σε επαρχιακό δρόμο και ήταν φανταστικό...
Μήπως έκανες το λάθος και το πήρες με 16άρες ?
-
Όχι, 15αρες έχει. Δεν είναι τόσο τραγικό. Ένα jazz π.χ. που είχα παλιότερα για λίγο ήταν πολύ χειρότερο με τα ίδια λάστιχα (175/65 15). Από την άλλη το Clio 3 που έχω είναι πιο άνετο, ακόμη και όταν φόραγε 16αρες. Επειδή τα οδηγώ αρκετά συχνά εναλλάξ και τα 2 μου φαίνεται η διάφορα.
-
Εγώ το πήρα με τις 16'' και τη sport ανάρτηση . Ήταν συνειδητή επιλογή , το αμάξι θα περάσει το 90% της ζωής του στο επαρχιακό δίκτυο και την Εγνατία, έτσι και αλλιώς όλα τα αυτοκίνητα που είχα μέχρι τώρα κοίταζα πως θα τα κάνω ''τραπέζι'' στις στροφές ,τώρα που βρήκα ένα έτοιμο θα το άφηνα;
και παρά τη σφικτή ανάρτηση δε κοπανάει !
Toyota Yaris (τρίτη γενιά)