-
Περί Subaru, οι περισσότεροι που τα τεστάρουν δεν έχουν ιδέα πως να απενεργοποιήσουν τα συστήματα traction antispin κτλ. Αν τα βγάλεις και πατήσεις τέρμα το γκάζι και το αφήσεις να σκεφτεί, το x-mode καταφέρνει πολύ περισσότερα απ όσα αρχικά να νομίζεις!
Σε κάθε περίπτωση όμως, το CVT ΔΕΝ είναι κατάλληλο κιβώτιο για τέτοια πράγματα. Μακάρι να έδιναν ακόμη manual ή ακόμη καλύτερα κανονικό αυτόματο.
-
Πως είναι δυνατόν τόσο σοβαρή εταιρία να επιλεξει cvt.... Βέβαια είναι με καδενα και οχι μεταλλικό ιμάντα αλλά κια πάλι...
-
Περί Subaru, οι περισσότεροι που τα τεστάρουν δεν έχουν ιδέα πως να απενεργοποιήσουν τα συστήματα traction antispin κτλ. Αν τα βγάλεις και πατήσεις τέρμα το γκάζι και το αφήσεις να σκεφτεί, το x-mode καταφέρνει πολύ περισσότερα απ όσα αρχικά να νομίζεις!
Σε κάθε περίπτωση όμως, το CVT ΔΕΝ είναι κατάλληλο κιβώτιο για τέτοια πράγματα. Μακάρι να έδιναν ακόμη manual ή ακόμη καλύτερα κανονικό αυτόματο.
Χάλια μαύρα είναι και το CVT της Subaru.
-
Απλα προβλεψιμες για εμενα. Πηγε ο αθεοφοβος ο Ισπανος να δοκιμασει αυτα τα βαρια διχως ζυγισμα υψος μανιουαλ κιβωτια εκει που μονο τζιμνι και νιβα ραγκλερ μπορουν να πανε αιντε και απο πισω νταστερ με βιτ. Τι περιμενε δηλαδη? Εστω κι ετσι ειδα πρωτη φορα κουγκα σε αποπειρα οφ ροδ. Αμαρτια. Ακομη και το τουσον με κανα δυο τετοιες επαναληψεις το παιρνεις στο χερι. Δε μιλω για Χ1 τι θα περιμενα να δω σε αυτο το τερρεν. Δε μπορει τετοια οχηματα προσανατολισμενα κυριως για ταξιδι να τα καταφερουν και στο οφ ροδ. Εκτος κι αν μπουμε σε αλλες κατηγοριες τιμης και προδιαγραφων πολλαπλασιες της αξιας τουτων εδω.
-
Οι δοκιμές αυτές γίνονται για να δείξουν τα όρια που αυτά τα αυτοκίνητα μπορούν να ανταπεξέλθουν, σε περίπτωση που θελήσει ο οδηγός τους να κινηθεί σε δύσβατο δρόμο. Δεν είναι αυτός ο προορισμός τους, δεν παύουν όμως να υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες. Μπορούν πχ να ανέβουν μια χωμάτινη ανηφόρα με νεροφαγώματα, όταν ένα ίδιο δικίνητο suv ή πόσο μάλλον ένα χαμηλό αυτοκίνητο δε θα τα καταφέρουν. Ακόμη τα vitara και duster που αναφέρεις είναι πολύ πιο κοντά σα δυνατότητες με τα οχήματα της δοκιμής με αυτοφερόμενα πλαίσια χωρίς ιδιαίτερες ενισχύσεις, παρόμοια συστήματα τετρακίνησης και μόνο το Dacia ξεχωρίζει στο ύψος από το έδαφος. Το Lada και το Jimny είναι αυτοκίνητα με καθαρό προσανατολισμό σε σκληρά εδάφη με πλαίσιο τύπου σκάλας και άκαμπτους άξονες. Όλα τα προηγούμενα είναι ασφαλτινα suv με καλές ικανότητες σε χώμα, άμμο, χιόνι. Το vitara και το duster έχουν το πλεονέκτημα του μικρότερου βάρους, αλλά μέχρι εκεί, άσπαστα δεν είναι σε καμμία περίπτωση.
-
δεν εχεις δει που φτανει το νιβι, δεν εχεις δει.... και ναι, ειναι ασπαστο, θελει μονο μια ποδιτσα γιατι πεταει λασπες στα μαρσπιε και γινεσαι χαλια στο μπες-βγες. βασικα ειναι απο τα ελαχιστα οχηματα τετοιας τιμης που θα το βαλεις χωμα καθημερινα χιλιομετρα πολλα και δεν θα γινει κουδουνιστρα. και που θα σε βγαλει απο το λακκο με τη λασπη ή απο τον χιονολοφο. βαλε τα χάιουν-ντάγια, βαλε τα ραβια, βαλε αυτα τα ερημα τα κουγκα σε χωμα και αμα δε μεινουν στη πρωτη λασπη το κανεις και βιντεο στο γιουτιουμπι. τα σουμπαρα ειναι μεν στιβαρες κατασκευαι αλλα δεν ειναι για εκτος, εχουν τετρα εξαιρετη για εντος.
-
Μια δυο παρατηρησεις ομως θα τις πω. Αγαπω ντουστ και βιτ για ενα βασικο λογο. Δε μενουν στις δυνατοτητες αλλα εχουν ικανοτητες. Για το λογο αυτο και λογω χαμηλου μπατζετ κατασκευης δε προσπαθουν να τα κανουν ολα. Αυτα που κανουν ομως τα κανουν απο μετρια εως καλα. Φυσικα και σπανε. Δε θα σπασουν ομως συντομα και σε κατ επαναλψη εκτος δρομου διαδρομες. Γιατι για αυτες προοριζονται. Εχω περασει απο νεροφαγωματα και λασπες με το δικο μου ( οντας μπροστοκινητο) καθως με βοηθουν οι γωνιες μου και η ελαφρια κατασκευη και κατανομη του βαρους. Φυσικα και το υψος. Μαλιστα διχως να κινδυνευω να σπασω την μασκα ή να την αφησω σε καποιο ρεμα. Τα προαναφερθεντα ευτυχως που δεν περασαν (και ευτυχως το δειχνουν) τις δοκιμασιες αυτες. Διαφορετικα λιγο πιο πανω δε θα αφηναν ουτε μασκα ουτε μασπιεδες αλοβητους. Ειδικα καποιες εκδοσεις των παραπανω ειναι της συμφορας (αν μιλησουμε επι του πρακτεου γι οφ ροντ). Φυσικα και ειναι ανωτερα συνολικα των ντουστ και βιτ αλλα στο χωμα ειναι μικροτσουτσουνα . Πως να το κανουμε? Για αυτη τη δοκιμασια ενα φορντ εκοσπορτ θα το προτιμουσα ή ενα κρουισερ. Οχι το ραβ και οχι φυσικα το κουγκα. Αυτα ειναι για αλλα ομορφα πραγματα, μα οχι για αυτα. Επισης το τιγκ ειναι πολυ καλυτερο απο δαυτα οντας πολυ καλοζυγισμενο και οχι μονο με δυνατοτητες αλλα και ικανοτητες εκτος. Σημασια εχει παντα και ποιος τα χειριζεται. Δες συγκριτικο του τυπου με τα βιτ και ντουστ και θα καταλαβεις τι εννοω.
-
Γατε μαζι γραφαμε στον φιλο
-
Τελευταια ενημερωση απο το κοριτσι. 17 λεπτα κινηται με μεση 40.5 κμ/ ωρα, 7,8 μεση καταναλωση ,παραθυρα κλειστα, μιζα ενεργη , σταθμη πλυστικου υγρου, θερμοκρασιες τα παντα εντος κανονικης προδιαγραφης. Σε 18 επιστρεφει. Η πιεση στο πισω δεξια ειναι 285, στο αριστερο 290. Τα μπροστα 300 και τα δυο. Ολα αυτα ενω δεν ειμαι μεσα. Α ρε μερκ τι μου εκανες? Να βλεπα μια φορα το ντουστ να ακουσει οταν του λεω σταρτ εντζιν.
-
δεν εχεις δει που φτανει το νιβι
Γατούλη μου έτσι που τα γράφεις, οι 99 στους 100 θα νομίζουν ότι μιλάς για Niva. Γράφε βρε τα ονόματα σωστά, με λατινικούς χαρακτήρες, ώστε να μην χρειάζεται μεταφραστής-αποκωδικοποιητής για τους μη γνωρίζοντες...
-
Μια πρώτη γεύση από τον αντικαταστάτη του Mondeo. Πιθανόν βέβαια να είναι λίγο διαφορετικό για την Ευρώπη, έχει όμως ενδιαφέρον!
-
Ωραίο είναι ...
-
Μια πρώτη γεύση από τον αντικαταστάτη του Mondeo. Πιθανόν βέβαια να είναι λίγο διαφορετικό για την Ευρώπη, έχει όμως ενδιαφέρον!
εκανε το σιβικ σχολη τελικα... τουλαχιστον ρε φορντ βαλε καγκουροσκονη και ασε τον δυ να ψωνισει και απο αλλου, λιγη εμπνευση, λιγη εμπνευση, σιαχνεις τοσο καλα μηχανολογικα συνολα αλλα μουρες αυγοθηκες
-
Γύρω στα 40κ αρχική και εξοπλισμό από Fiesta. Θα το φέρουν στην Ελλάδα με σωστό κινητήρα ανάρτηση για ένα 6μηνο σαν 1st edition και μετά τα γνωστά. Κερασμένο 1000αρι ecoboost, ημιακαπτο (ναι αλλά έχει τιμόνι κλπ κλπ) και όλο το χρήμα στην διαφήμιση έμμεσα/άμεσα. Και δώστου βρετανικά reviews και δώστου δημοσιογραφικά υπονοούμενα σε κάθε άρθρο ανταγωνιστή. Πάλιωσε το ανέκδοτο...
-
Πως τα κανες ετσι μαρη φορδ?Δε σου βγαινουν οι κυλινδροι και ειπες να βγαλω ενα τεμαχιο απο το καθε οχημα που καμω? Γμτ μου πια... Βαλε παραγγελια. Παγκοσμιο αυτοκινητο πουλας. Οχι καρο.Αδερφε μου Γατε μια ταινια ειδα ΣΚ για 4η 5η φορα. Φορδ βερσους φεραρι. Ο μακακας εμεινε μεχρι το τελος ταινιας. Ο καλος εφυγε. Φημες λενε πως ο μακακας ειναι ακομη εκει.
-
Ακόμα να της κάνει μήνυση η Cupra για αντιγραφή;
-
Ακόμα να της κάνει μήνυση η Cupra για αντιγραφή;
Περιμένει να πάρει σειρά από τη Honda!
-
Εμένα πάντως το evos μου μοιάζει ίδιο με την Mach-E και όχι με τα άλλα που αναφέρετε.
-
PSA for the win
παρατηρω Puma εχει ανεβει πολυ στις προτιμησεις
-
PSA for the win
παρατηρω Puma εχει ανεβει πολυ στις προτιμησεις
Στις προτιμήσεις ΚΑΙ στους δρόμους, βλέπω συνέχεια πλέον Puma, είναι επιτέλους μία εμπορική επιτυχία για την Ford στην Ελλάδα.
Κατά τα άλλα απόλυτη επιτυχία του 2008 αλλά και 3ο σε πωλήσεις το 3008, το T Cross πέφτει σε προτιμήσεις, αφού εύκολα του κλέβει πωλήσεις το Puma (και σύντομα το Mokka, θα δείτε ότι θα πέσει κι' άλλο), και άξιο λόγου η θέση του Captur, ένα αυτοκίνητο που στοχεύει το τοπ3, στη θέση 29.. μάλλον το LPG αντί για diesel δεν πείθει μεγάλο κομμάτι αγοραστών, αφού και το Arona, ένα αυτοκίνητο που κάνει καλές πωλήσεις σε εναλλακτικό καύσιμο, είναι μόλις 34ο.
SUV/Crossovers Forum