-
Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες Γατούλη. Από εκεί και μετά δεν έχει άλλη ουσία για εμένα. Μάλιστα πιθανολογώ πως το επόμενο αυτοκίνητο που θα μπει στο γκαραζ αυτού του είδους συναλλαγής θα είναι αν δεν έχει αλλάξει κάτι. Στην Ελλάδα ζούμε. Εγώ σαν μισθωτός δεν συμπαθώ την προοπτική αλλά η σύζυγος διαθέτει τα απαραίτητα ...
-
Ο μπλοκακιας παιδιά το μόνο έξοδο που εκπίπτει από το εισόδημα του είναι οι ασφαλιστικές εισφορές του και ουδέν άλλο. Αν εννοείτε τον ΦΠΑ του μισθώματος δεν εκπίπτει έτσι και αλλιώς σε ΕΙΧ.
Ο ελεύθερος επαγγελματίας και η ατομική επιχείρηση αφού όπως είπε ο Iceman πρώτα αποδείξει πως πρόκειται για παραγωγική δαπάνη τι εκπίπτει; 10% ως απόσβεση επί της αξίας αγορας και τους ετησιους τόκους της σύμβασης. Δηλαδή για ένα αυτοκίνητο αξίας 30.000 ευρώ θα έχει όφελος από τον φόρο που θα πληρώσει: (30.000 Χ 10% )+ τόκοι ετησιοι έστω 1000 = 4000 Χ φορολογικό συντελεστή τουλάχιστον 22% = 880 ευρώ όφελος και πολλά λέω.
Κάποιος μπορεί να πει πως θα εκπίπτει και την δαπάνη καυσίμων αλλά αυτό μπορεί να το κάνει και με το δικής του ιδιοκτησίας αυτοκίνητο αν όπως είπαμε μπορεί αρχικά να το τεκμηριώσει και μάλιστα να προσθέσει και δαπάνες συντήρησης , επισκευής ,τέλη , ασφαλείες κλπ.Ως προς τους μισθωτούς και τα μέλη εταιρειών που το αυτοκίνητο αποκτάται από την εταιρεία για τους υπαλλήλους και τους μετόχους εκεί ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου ένα ποσοστό αποτελεί παροχή σε είδος που προσαυξανει τον μισθό και άρα τον φόρο εισοδήματος. Για την εταιρεία που πληρώνει το leasing ισχύουν ακριβώς ότι και για την κατηγορία των Ελ.επαγγελματιων ως προς τι εκπίπτει. Για αυτό το λόγο βλέπουμε πλέον μόνο πολύ μικρά αυτοκίνητα ως εταιρικά.
Παλαιότερα το μίσθωμα εξεπιπτε εξ ολοκλήρου χωρίς να αποτελεί πάγιο (αποσβέσεις με χαμηλό συντελεστή) το αυτοκίνητο και αποτελούσε τεράστιο κινητρο.
Άρα πλέον ο μοναδικός λόγος είναι για λόγους ρευστότητας η αγορά με leasing.
Τα ίδια ισχύουν και για το leasing επαγγελματικών αυτοκινήτων με την μοναδική διαφορά πως εκεί εκπίπτει και το ΦΠΑ του μισθώματος από το ΦΠΑ των εσόδων της επιχείρησης και δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τις δαπάνες του καθώς έχει επαγγελματική άδεια κυκλοφορίας. (Επαγγελματικό εννοούμε φορτηγάκι και αφορά εμπορικές δραστηριότητες)
Όλα αυτά αφού το έχω ψάξει αρκετά και για εμένα αλλά και για την γυναίκα μου.
Αυτό που δεν έχω ξεκαθαρίσει και δεν ξέρω πως , είναι αν το leasing σημαίνει πως έχεις την κυριότητα του οχήματος για την εφορία , δηλαδή αν γράφεται στο πινακακι με τα οχήματα στην δήλωση μου και άρα έχει και επιβάρυνση τεκμηρίου χρήσης. Αν όχι τότε παιρνεις ένα δίλιτρο , έχει το όφελος της χρηματοδότησης με δόσεις ,και αλλαζεις αυτοκινητο κάθε 4 χρόνια και γλιτώνεις το τεκμήριο που είναι ένα σημαντικό κίνητρο
Αν υπάρχουν μετρητά αγοράζεις ένα ΕΙΧ εσύ και το αποσβενεις στα βιβλία σου και το πλακώνεις στα έξοδα καυσίμων από φίλους και γνωστούς , και ένα ΦΙΧ στην επιχείρηση της συζύγου όπου θα γλιτώσει και τον ΦΠΑ της αγοράς ( πχ ένα ωραίο Fiestaκι ) και ζητάς κάθε Σάββατο μια κούτα αποδείξεις πετρελαίου από το πρατήριο της γειτονιάς σου.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Δείτε λιγο και το παρακάτω γιατι όλα τα leasing πια ειναι λειτουργικές μισθώσεις και οχι χρηματοοικονομικές να μπλέκεις με αποσβέσεις και κόστος τόκων.
Το μηνιαίο μίσθωμα εκπίπτει συνολικά.
https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/ ... 5-leasing/ -
Το 10% ως απόσβεση επί της αξίας αγορας και τους ετησιους τόκους της σύμβασης που γράφτηκε πιο πάνω οτι εκπίπτει ισχύει για τις περιπτώσεις leasing. Στην χρόνο μισθώσεις που είναι και οι πλειονότητα το σύνολο του μισθώματος δηλώνεται ως λογαριασμός παροχή σε τρίτους και ο ΦΠΑ ως έξοδο. Δλδ και μίσθωμα και ΦΠΑ δηλώνονται ως έξοδο.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ανεξάρτητα από τα χρηματοοικονομικά και τις μειώσεις φόρων , εγώ μπορώ να πω με μια πρακτική αντίληψη , ότι σχεδόν για όλες τις προσφορές που ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο , η χρήση αυτοκινήτου μέσω μίσθωσης ακόμα και χωρίς φοροαπαλλαγές , μπορεί να είναι μια καλή λύση αφού δεν σε νοιάζουν ζημιές , βλάβες , τρακαρίσματα .
Αν προσθέσεις στην αγορά του αυτοκινήτου , τόκους , μικτή , λάστιχα , σέρβις , τέλη και τυχόν ζημιές και αφαιρέσεις πόσο θα στο πάρουν στα 4 χρόνια για ανταλλαγή , μπορεί η διαφορά να είναι πολύ κοντά στο σύνολο των μισθωμάτων μαζί με το ΦΠΑ .
Ακόμα και η περίπτωση που κάποιος αγοράζει και το κρατάει 8 χρόνια και κάποιος άλλος το αλλάζει στα 4 με μίσθωση , πάλι η διαφορά μπορεί να περίπου στα ίδια , ενώ στην δεύτερη περίπτωση έχεις και την δυνατότητα της επιλογής νέου αυτοκινήτου .
Αυτά τα λέω γιατί τα περί παραγωγικότητας που λέει η εφορία είναι παπαριές ολκής αφού δεν ξεκαθαρίζουν .
Για παράδειγμα έμπορος , βιοτέχνης , γιατρός , οδοντίατρος , που η δουλειά τους είναι να πηγαίνουν από το σπίτι τους στο μαγαζί-βιοτεχνία-ιατρείο-οδοντιατρείο , αφού εκεί ασκούν το επάγγελμα τους , η χρήση του αυτοκινήτου είναι περιορισμένη .
Αντίθετα Πολιτικός Μηχανικός , που πρέπει να πάει , στις καλές εποχές βέβαια , σε 2 πολεοδομίες , σε 2 υπηρεσίες άλλου τύπου , σε 2 γιαπιά στα οποία έχει επίβλεψη και σε επισκέψεις για μελέτες σε οικόπεδα το απόγευμα , αργότερα στο γραφείο του και γενικά να είναι όλη μέρα στον δρόμο με 50-100 χλμ διαδρομές , υπάγεται στην ίδια λογική με τους παραπάνω που η εργασιακή τους μετακίνηση μπορεί να είναι 5-10 χλμ την ημέρα .
Θυμάμαι παλιά που έβαζαν περιορισμό στους ΕΕ για τα έξοδα αυτοκινήτου το 3 % του τζίρου , ανεξαρτήτως επαγγέλματος...
Γενικά παλιότερα το σύστημα λήζινγκ - ενοικίαση ήταν στημένο για τις μεγάλες εταιρείες και τις εταιρείες λήζινγκ . Τώρα μπορεί να πονάει κάποιους επτάψυχους αλλά είναι πιο δίκαιο γιατί σταμάτησε αυτός ο διαγκωνισμός των υπαλλήλων , ιδιαίτερα των τραπεζικών , για το τι αμάξι θα πάρουν .
Υπήρχε περίπτωση σε τράπεζα στην αρχή της κρίσης , που μία υπάλληλος μπορούσε να πάρει μέχρι 1600 κ.εκ . Πήρε προσφορά από την Μέρκ για την Β 160 με εξοπλισμό τα πάντα όλα και το αμάξι έφτασε τα 40000
Εφαγε βέβαια το παντραπεζικό κράξιμο και συνήλθε , αλλά το παράδειγμα έδειξε γιατί είναι πιο σωστά τώρα που έχουν τον φόρο τους ... -
Παιδιά με συγχωρείτε που δεν το κατέχω το άθλημα. Μια απορία απλή: για φαρμακείο το μίσθωμα του λιζινγκ περνά εντελώς στα έξοδα ή όχι? Αν όχι τι ποσοστό περνά?
-
Κοίταξε, αν θεωρήσουμε πως είναι λειτουργική μίσθωση και μπορεί να εκπέσει εξολοκλήρου το μίσθωμα φορολογικά μετά πρέπει να σκεφτείς σαν ελεγκτής αν δικαιολογείται το 100% αυτό.
Δηλαδή τι ποσοστό των χιλιομέτρων που κάνεις αφορά πραγματικά την δραστηριότητα σου; Πας σε πελάτες σου με το αυτοκίνητο , σε προμηθευτές; Πόσα χιλιόμετρα κανείς για να πας και να γυρίσεις από το φαρμακείο;
Αν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο μέχρι 1600 κυβικά και όχι υπερπολυτελές τότε ένα 50-60% του μισθώματος αλλά και των καυσίμων δεν θα μπορέσει κάποιος να το αμφισβητήσει θεωρώ. Το υπόλοιπο 40% θα το φέρνεις σαν φορολογική διαφορά και θα φαίνεται πως δεν πας να εκμεταλλευτείς κάτι.
Πάντως για την δραστηριότητα σου ένα επαγγελματικό θα ήταν καλύτερη επιλογή για να εκπίπτει τα πάντα που το αφορούν νομίζω χωρίς άγχος.
Ένας πολιτικός μηχανικός , δικηγόρος ή λογιστης ή εμπορικός αντιπρόσωπος με πολλούς εξωτερικούς εταιρικούς πελάτες μπορεί πιο εύκολα να επικαλεστεί πως όντως χρησιμοποιεί το ΕΙΧ για το 80% + της χρήσης του.
Κάποιος με λιανική δραστηριότητα όπως εσύ είναι πιο δύσκολο.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Δημοσίευση από VAGKIRK » 21 Μάιος 2018 20:32
Κοίταξε, αν θεωρήσουμε πως είναι λειτουργική μίσθωση και μπορεί να εκπέσει εξολοκλήρου το μίσθωμα φορολογικά μετά πρέπει να σκεφτείς σαν ελεγκτής αν δικαιολογείται το 100% αυτό.Δηλαδή τι ποσοστό των χιλιομέτρων που κάνεις αφορά πραγματικά την δραστηριότητα σου; Πας σε πελάτες σου με το αυτοκίνητο , σε προμηθευτές; Πόσα χιλιόμετρα κανείς για να πας και να γυρίσεις από το φαρμακείο;
Αν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο μέχρι 1600 κυβικά και όχι υπερπολυτελές τότε ένα 50-60% του μισθώματος αλλά και των καυσίμων δεν θα μπορέσει κάποιος να το αμφισβητήσει θεωρώ. Το υπόλοιπο 40% θα το φέρνεις σαν φορολογική διαφορά και θα φαίνεται πως δεν πας να εκμεταλλευτείς κάτι.
Πάντως για την δραστηριότητα σου ένα επαγγελματικό θα ήταν καλύτερη επιλογή για να εκπίπτει τα πάντα που το αφορούν νομίζω χωρίς άγχος.
Ένας πολιτικός μηχανικός , δικηγόρος ή λογιστης ή εμπορικός αντιπρόσωπος με πολλούς εξωτερικούς εταιρικούς πελάτες μπορεί πιο εύκολα να επικαλεστεί πως όντως χρησιμοποιεί το ΕΙΧ για το 80% + της χρήσης του.
Κάποιος με λιανική δραστηριότητα όπως εσύ είναι πιο δύσκολο.
Κοίτα να δεις. Πήγαινε έλα είναι 38 χλμ. Επί 8 φορές την εβδομάδα είναι 304 χλμ. Για ημέρες χωρίς εφημερίες πχ σκ. Βάλε επίσκεψη σε προμηθευτή για άμεση ανάγκη που είναι κάποιες φορές μηνιαίως. Το ντελίβερι να το βάλω μέσα σε γιαγιές και επισκέψεις για ενέσεις? Αν μπορώ να δικαιολογήσω με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον 60% ή 70% μάλλον συμφέρει. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο μείωνεται εμμέσως και ΕΦΚΑ νομίζω. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. Με τη φορολογική διαφορά τι εννοείς? Θα πιαστεί ως τεκμήριο δηλαδη?
-
Πωλήσεις Μαρτίου από http://carsalesbase.com/european-car-sa ... more-49835
Qashqai,Tiguan, Kuga και 3008 σταθερά υψηλά και από εκεί και πέρα διασπαρμένα τα υπόλοιπα μοντέλα. Δεν βλέπω τρελά νούμερα σε Ateca,Kodiaq,Kadjar,Grandland X που βγήκαν για να κοντράρουν το QQ. Σταθερά επίσης τα Sportage και Tuscon.
-
Ο χρήστης digital.centaur έγραψε:
Qashqai,Tiguan, Kuga και 3008 σταθερά υψηλά και από εκεί και πέρα διασπαρμένα τα υπόλοιπα μοντέλα. Δεν βλέπω τρελά νούμερα σε Ateca,Kodiaq,Kadjar,Grandland X που βγήκαν για να κοντράρουν το QQ. Σταθερά επίσης τα Sportage και Tuscon.Αυτά τα 4 είναι ψηλά γιατί το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και πουλάει. Τα υπόλοιπα 4 που αναφέρεις, είναι καλά αυτοκίνητα, αλλά δεν έχουν κάποια σημαντική διαφοροποίηση για να μπορέσουν να πουλήσουν πολύ και επίσης δεν τα βοηθάει καθόλου και η τιμολόγησή εκτός ίσως από το Grandland).
-
Ο Μάρτιος πάντως δεν είναι και τόσο αντιπροσωπευτικός μήνας για να βγουν συμπεράσματα για συνολικές Ευρωπαικές πωλήσεις.. Πάντα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάθε Μάρτιο τις υψηλότερες ταξινονήσεις του.. Υπάρχει και εξήγηση αλλά δεν θυμάμαι.. Οπότε κάθε Μάρτη βλέπουμε πως στις συνολικές Ευρωπαικές πωλήσεις κάποιες μάρκες που προτιμούν οι Αγγλοι όπως η Ford είναι πάντα ευνοημένες .. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό αν κάνει κάποιος κάποια σύκριση με τον Φεβρουάριο του 2018 εδώ: http://carsalesbase.com/european-car-sa ... 18-models/
Μάρκες λοιπόν που προτιμούν οι Αγγλοί έχουν αυξημένες ταξινομήσεις τον Μαρτιο και μάρκες που δεν έχουν εργοστάσια στην Αγγλία, οι Γαλλικές δηλαδή έχουν μειωμένες ταξινομήσεις τον Μαρτιο... Το Citroen C3 λοιπόν τον Φερβρουάριο ήταν 7ο ενώ τον Μάρτιο 14ο.. Το 208 3ο τον Φεβρουάριο και 6ο τον Μάρτιο.. Το 3008 10ο το Φεβρ. ενώ 16ο τον Μαρτη.. Αντιθετα με τα Ford π.χ ( λόγω Αγγλίας) ισχύει το αντίθετο.. Το Kuga από 24ο που είναι τον Φεβρ. πάει 15ο τον Μάρτιο.. Το focus από 16ο πάει 8ο και το Fiesta από 4ο πάει 2ο.. Αυτά τα περίεργα συμβαίνουν πάντα στις πωλήσεις Μαρτίου -
Εβαλα λάθος link πριν αλλά νομίζω το διόρθωσα.. Αυτό ήθελα να βάλω για ταξινομήσεις μοντέλων Φεβρουαρίου και όχι μαρκών http://carsalesbase.com/european-car-sa ... 18-models/
-
Το Μάρτιο αλλάζει η χρονολογία στην πινακίδα τους γι'αυτό προτιμούν να περιμένουν για να πάρει το αυτοκίνητο την καινούργια πινακίδα. Το ίδιο ισχύει και τον Σεπτέμβριο
-
Ρε παιδιά με εκείνο το Kadjar τι γίνεται ;
Βλέπω το 1.2 TCe 130 dynamic με 22.320 και πραγματικά υπερπλήρη εξοπλισμό , νομίζω μόνο τα full Led φώτα λείπουν αν δεν κάνω λάθος.
http://www.renault.com.gr/cars/kadjar/s ... pment.htmlΓιατί δεν πουλάει;
Τι παραπάνω έχει το QQ ;
Η N-CONNECTA είναι αντίστοιχη του dynamic;
Έχει κάτι παραπάνω το QQ από τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας μάλλον;Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Πάντως με την έλευση το φθινόπωρο και του νέου C5 Aircross με τεράστιους χώρους και νέους κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων και εξοπλισμό και με τιμές ανάλογες και χαμηλότερες του 3008 , προφανώς θα έχουμε νέες μάχες ...
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Βλέπω το 1.2 TCe 130 dynamic με 22.320 και πραγματικά υπερπλήρη εξοπλισμό , νομίζω μόνο τα full Led φώτα λείπουν αν δεν κάνω λάθος.
http://www.renault.com.gr/cars/kadjar/s ... pment.htmlΓιατί δεν πουλάει;
Τι παραπάνω έχει το QQ ;
Η N-CONNECTA είναι αντίστοιχη του dynamic;
Έχει κάτι παραπάνω το QQ από τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας μάλλον;Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Το Kadjar έχει το πιο φτωχό (θυμίζει Clio του 90) εσωτερικό από όλα της κατηγορίας. Μπαίνεις μέσα και είναι σαν να μπαίνεις σε χρονομηχανή (για πίσω, όχι για μπροστά). Και ο χώρος αποσκευών που λένε για 527 lt, μου φάνηκε χαλαρά για κάτω από 500, με κακή πρακτικότητα.
-
Όταν ξεκίνησαν οι πωλήσεις του kadjar, αρχικά κόστιζε 25.000 περίπου.
-
Έχω την εντύπωση πως ο λόγος που δεν πουλάει το Kadjar είναι η εμφάνιση. Για κάποιον λόγο δεν αρέσει. Το εσωτερικό του δεν πιστεύω ότι είναι χειρότερο από του QQ, ενώ διαθέτει στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ο χώρος αποσκευών δεν γνωρίζω αν είναι πραγματικά 527 λίτρα, αλλά έχοντας το ίδιο πάτωμα και μεγαλύτερο μήκος, είναι σίγουρα μεγαλύτερος από τα 430 του QQ.
Επίσης, έχει πλέον πολύ καλό εξοπλισμό για τα λεφτά του. Ο κόσμος φαίνεται ότι εξακολουθεί να επιλέγει το QQ, είτε για αισθητικούς λόγους, είτε επειδή έχει όνομα και λόγω 'ιαπωνικής' καταγωγής πιστεύουν ότι θα έχει καλύτερη αξιοπιστία και μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία. -
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
http://www.renault.com.gr/cars/kadjar/s ... pment.htmlΌντως έχει πολύ καλό εξοπλισμό, αλλά υπάρχουν 2 'θέματα':
-
Τώρα έχει τόσο χαμηλή τιμή, μέχρι και πριν λίγους μήνες ήταν πάνω από €25.000 (όταν πήρα το Kuga είχα πάρει προσφορά για το Dynamic στις €26.300!) Εάν είχα πάρει προσφορά στις €22.000, μπορεί και να το επλέγα!
-
Δεν ξέρω εάν έχουν κάνει κάποιο 'κόλπο', αλλά στο Dynamic εάν προσθέσεις μεταλλικό χρώμα (αλλιώς η μόνη επιλογή είναι το άθλιο μπεζ), περνάει τις €17.000 ΛΤΠΦ και η τιμή ένεκα φόρων εκτοξεύεται κοντά στις €25.000. Μεγάλο φάουλ (εάν συνεχίζει ακόμα αυτή η πολιτική τιμών), να μην μπορείς να διαλέξει το χρώμα του καινούργιου αυτοκινήτου σου.
-
-
Και εγώ το ίδιο, όταν ψάχναμε για το Kuga, είχαμε πάει και για το kadjar το οποίο μου άρεσε εξίσου εξωτερικά, αλλά η τιμή πριν 1,5 χρόνο ξέφευγε πολύ!
SUV/Crossovers Forum