-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Εντάξει το έχετε ξεσκίσει το θέμα .
Εχοντας στην κατοχή μου το προπροηγούμενο μοντέλο την περασμένη δεκαετία , θεωρώ ότι τέτοιο τέστ σε τέτοιο αμάξι δεν έχει λόγο να γίνεται . Το αυτοκίνητο ήταν αμάξι άλλη λογικής . Μαλακό άνετο για οδήγηση σε Α/Δ . Στις στροφές ζοριζόταν . Αλλά είχες άλλη λογική οδήγησης και αισθανόσουν αλλιώς σε ένα ψηλό αμάξι βάρους άνω των 2 τόννων .
.Δεν περιγράφω άλλο, τα είπες όλα. Στο αμάξι που είχες αγοράσει εσύ και κόντεψε να φέρει κωλοτούμπα το τεστ δεν έχει νόημα να γίνεται, ενώ στο αμάξι που αγοράσαμε εμείς είναι σωστό.
Άντε γεια!
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελικά άμα διαβάζετε από κινητό έχετε πρόβλημα κατανόησης ή απλά ξεκίνησε η πρεσβυωπία και δεν το πήρατε χαμπάρι
Δεν είπα ότι στο αμάξι που αγόρασα εγώ δεν έχει νόημα να γίνεται το τέστ . Είπα ότι στα συγκεκριμένα αμάξια και με την λογική που έχουν σχεδιαστεί ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ τα αποτελέσματα .
Αμα έκαναν το τέστ και σε κάνενα Σκάνια , Ντάφ ή Μάγκιρους με καρότσα 25 τόννων , ούτε με 30 χαω δεν θα πέρναγαν .
Προφανώς αν το αμάξι σου δηλώνει στημένο , σπορ και ουάου , είναι χαμηλότερο κατά 20 πόντους και ελαφρύτερο κατά 25 % ή 500 κιλά , έχει άλλη λογική να γίνεται και προφανώς ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΕΣΥ .
Είπα ότι έχοντας το αμάξι αυτό για 4 χρόνια , η απόφαση μου σε τέτοια περίπτωση θα ήταν φρένα και κατέβασμα ταχύτητας ώστε είτε να κάνω τον ελιγμό με χαμηλή ταχύτητα ή να μειώσω την ταχύτητα σύγκρουσης .
Την άλλη φορά πριν γράψεις , αν δεν κατανοείς τι γράφω να ζητήσεις επεξήγηση...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εντάξει το έχετε ξεσκίσει το θέμα .
Εχοντας στην κατοχή μου το προπροηγούμενο μοντέλο την περασμένη δεκαετία , θεωρώ ότι τέτοιο τέστ σε τέτοιο αμάξι δεν έχει λόγο να γίνεται . Το αυτοκίνητο ήταν αμάξι άλλη λογικής . Μαλακό άνετο για οδήγηση σε Α/Δ . Στις στροφές ζοριζόταν . Αλλά είχες άλλη λογική οδήγησης και αισθανόσουν αλλιώς σε ένα ψηλό αμάξι βάρους άνω των 2 τόννων .
.Δεν περιγράφω άλλο, τα είπες όλα. Στο αμάξι που είχες αγοράσει εσύ και κόντεψε να φέρει κωλοτούμπα το τεστ δεν έχει νόημα να γίνεται, ενώ στο αμάξι που αγοράσαμε εμείς είναι σωστό.
Άντε γεια!
Τελικά άμα διαβάζετε από κινητό έχετε πρόβλημα κατανόησης ή απλά ξεκίνησε η πρεσβυωπία και δεν το πήρατε χαμπάρι [emoji38]
Δεν είπα ότι στο αμάξι που αγόρασα εγώ δεν έχει νόημα να γίνεται το τέστ . Είπα ότι στα συγκεκριμένα αμάξια και με την λογική που έχουν σχεδιαστεί ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ τα αποτελέσματα .
Αμα έκαναν το τέστ και σε κάνενα Σκάνια , Ντάφ ή Μάγκιρους με καρότσα 25 τόννων , ούτε με 30 χαω δεν θα πέρναγαν .
Προφανώς αν το αμάξι σου δηλώνει στημένο , σπορ και ουάου , είναι χαμηλότερο κατά 20 πόντους και ελαφρύτερο κατά 25 % ή 500 κιλά , έχει άλλη λογική να γίνεται και προφανώς ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΕΣΥ .
Είπα ότι έχοντας το αμάξι αυτό για 4 χρόνια , η απόφαση μου σε τέτοια περίπτωση θα ήταν φρένα και κατέβασμα ταχύτητας ώστε είτε να κάνω τον ελιγμό με χαμηλή ταχύτητα ή να μειώσω την ταχύτητα σύγκρουσης .
Την άλλη φορά πριν γράψεις , αν δεν κατανοείς τι γράφω να ζητήσεις επεξήγηση... [emoji38]
-
Το ποιος έχει πρόβλημα κατανόησης, ανάγνωσης, πρεσβυωπίας κλπ κλπ ας το κρίνουν οι αναγνώστες - συμφορουμίτες. Τα γραφόμενα του καθενός είναι εδώ.
-
Το τεστ έχει νόημα να γίνεται σε κάθε όχημα που μεταφέρει ανθρώπους και κινείται στο οδικό δίκτυο.
-
Οι συγκρίσεις ανάμεσα σε διαφορετικά αυτοκίνητα εάν θέλουμε να είναι αντικειμενικές οφείλουν να γίνονται στις ίδιες συνθήκες περιβάλλοντος. Εάν στο τεστ του Α αυτοκινήτου έχει θερμοκρασία 5 βαθμούς και στο τεστ του Β αυτοκινήτου έχει 25 βαθμούς, η συμπεριφορά και η θερμοκρασία των ελαστικών θα είναι διαφορετική και η άσφαλτος θα έχει διαφορετική πρόσφυση.
-
Ορθώς η Merc έβαλε το esp στην Α (πιο πολύ τσούζουν τα πρόστιμα και οι αποζημιώσεις στα δικαστήρια, από την πτώση των πωλήσεων λόγω ενός τεστ - δυστυχώς λίγοι αγοραστές ενημερώνονται διεξοδικά).
-
Σταματάω εδώ γιατί πλέον δεν υπάρχει νόημα.
-
-
Καλά κάνεις και σταματάς εδώ , γιατί πρέπει να πας να πάρεις την μπάλλα που την πέταξες έξω από το γήπεδο...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Καλά κάνεις και σταματάς εδώ , γιατί πρέπει να πας να πάρεις την μπάλλα που την πέταξες έξω από το γήπεδο...+1
-
Κρίμα ρε συ Σπύρο ! Πραγματικά κρίμα να δίνεις κάλυψη στο τρολ.
Κρίμα τα μπυρονια που ήπιαμε μαζί δηλαδή! -
Αν κουνήσεις το κεφάλι σου περα δώθε θα καταλάβεις πως παραμένω φίλος σου. Ο σωστός καλός φίλος σου λέει όταν κανεις ή λες μακακιες. Δεν δηλώνει like και απλά ακολουθά ότι παπαριά αν γράψεις ή αν πεις. Τέτοιος φίλος είμαι εγώ με τους φίλους μου. Για το λόγω αυτό έχω λίγους αλλα πολύ καλούς φίλους.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το τεστ αυτό υπάρχει πολλά χρόνια και όχι μόνο ισχύει αλλά φέρει και προδιαγραφή iso. Δεν δείχνει τα πάντα για την συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου αλλά μόνο μια συγκεκριμένη αντίδραση σε μια συγκεκριμένη προς εξέταση (προσομοιωμένη να το πούμε;) περίσταση. Το 1997 στην δοκιμή της A CLASS MERC το τεστ έγινε γνωστό στον πολύ κόσμο λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς της. Οι μηχανικοί της MERC δεν μπήκαν σε ρηχές λογικές προπαγάνδας ώστε να μειώσουν την αξία του τεστ. Αντίθετα έβαλαν σκοπό και το πέτυχαν να βελτιώσουν τις αντιδράσεις του αυτοκινήτου. Το ίδιο αυτό τεστ επαναλαμβάνεται και σήμερα ενώ ως πιστοποιημένη iso διαδικασία υπόκειται σε αναθεωρήσεις που πρέπει να γίνονται μια φορά κάθε 5 χρόνια βάσει του καταστατικού iso.
To test δεν έχει σκοπό να υποδείξει τη φίρμα τις διαστάσεις των ελαστικών που πρέπει να φορούν τα οχήματα ή να ξεχωρίσει τους καλούς από τους κακούς οδηγούς. Η MERC όντας σοβαρή εταιρεία και premium και ότι άλλο... επανήλθε, επανέλαβε το τεστ με το ίδιο αυτοκίνητο όταν ήταν έτοιμη και μπράβο της. Παραθέτω:
Πριν
https://www.youtube.com/watch?v=Um-XlKerWvA
Μετά
Youtube VideoΌλα αυτά τα τεστ γίνονται με σκοπό να βελτιώσουν οι κατασκευαστές τα οχήματα που μας προσφέρουν. Πχ. το πρώτο duster που κυκλοφόρησε είχε το esp προαιρετικό. Η συμπεριφορά του σε ανάλογη προσομοίωση δίχως esp έδειξε πως ήταν επικίνδυνο. Πλεον αν και όχημα χαμηλού κόστους για την κατηγορία που ανήκει, εντούτοις προσφέρεται με στανταρντ το esp και αυτό είναι μόνο καλό για εμάς που το πήραμε. Εγωισμοί και λοιπές παπαριές, επίδειξη γνώσεων ικανοτήτων και ότι άλλο τα 'ακούω βερεσέ'. Για εμένα που όσοι με ξέρουν έχουν αντιληφθεί πως δεν είμαι δα και θιασώτης της vag, τα οχήματα που μας προσφέρουν, που τόσα χιλιάρικα ευρουλάκια σπρώξαμε θα έπρεπε να έχουν default αντιδράσεις σαν του τιγκ. Ο λόγος απλός. Δεν κάνει το αυτοκίνητο τον οδηγό, ούτε το κλειδί. Το αυτοκίνητο πρέπει παρέχει ασφάλεια όσο είναι περισσότερο δυνατό...
αρ.ες
This is a video issued by Mercedes-Benz in 1997 following the famous 'Elk Test' performed on the then new A-Class. This video highlights that after the disastrous test, the car would come fitted with ESP as standard and resolve the stability issues. Mercedes-Benz invited a representative of the TUV to test the modified car and demonstrate the issues were resolved!Λόγος μεστός κ περιεκτικος επιχειρήματων.
+1 απο εμενα.
-
Ο Σπύρος πάντα, όταν καταθέτει απόψεις, έτσι γράφει. Ακόμα και αν διαφωνεί κανείς, εγώ όχι, πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχει τεκμηριώσει την άποψη τους
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Καλά κάνεις και σταματάς εδώ , γιατί πρέπει να πας να πάρεις την μπάλλα που την πέταξες έξω από το γήπεδο...
+1
εμένα πάντως δεν μου φάνηκε παράξενο ότι διαφορετική πρόσφυση θα έχουν τα λάστιχα αν το τεστ γίνει στους 5 από ότι στους 25 c, ούτε ότι είναι χρήσιμο να γίνεται σε όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στον δρόμο ασχέτως target group που απευθύνονται.
-
Χρήσιμο είναι να γίνεται αρκεί να ξέρουμε τι είναι και τι θέλει να δείξει κάθε αμάξι και ανάλογα να κρίνουμε . Οχι με φανέλλα .
Για παράδειγμα αν ένα χαμηλό που δηλώνει σπορ και στημένο και το πουλάει αυτό αποτύχει , τότε είναι θέμα έως και παραπλάνηση του κοινού .
Κάποιο άλλο που δηλώνει τα αντίθετα , απλά μας δείχνει τα όρια του .
Αν κάποιο είναι ψηλό και πάει καλά , τότε μπράβο του .
Απλά χαλαρά και χωρίς οπαδισμούς .
-
και αφου επιμένουμε να ασχολούμαστε,
και με την λογική οτι αφορά ενδεχομένως και το **παρόν θέμα **(λέμε τώρα) καθότι αφορά και Τζιποειδή (Crossovers) ???Όμως επειδή τα θέλει ο κ@@@ς μας:
κ. @Cruiser.....:
https://en.wikipedia.org/wiki/Moose_test
'...Swedish automotive magazine Teknikens Värld tests 'hundreds of cars every year'[1] with the moose test. It publishes test results since 1983 on their web site[7] and the Citroën Xantia Activa V6 has held the record since 1999, beating cars such as the track-oriented 2008 Porsche 911 GT3 RS and the 2017 Mclaren 675LT supercar.[8] The slowest car to successfully complete the maneuver is listed as the Reliant Rialto at 42.5kph, compared to the twice as fast Citroën Xantia at 85kph.'
http://teknikensvarld.se/algtest/Ενδεχομένως να μην μου ξαναμιλήσετε κάποιοι... και ζητώ συγγνωμη προκαταβολικά (ομως ξεκαθαρίζω οτι αγομαι με πλήρως χαβαλετζίδικη διάθεση για να ηρεμησουν και τα πνευματα)
-
Είναι γνωστά αυτά σε εμάς τους Σιτροενάκηδες , αλλά δεν τα πολυλέμε για να μην κομπλάρουμε τους συμφορουμίτες με τα στημένα και τα σπορ ....
-
Παρε και απο μενα spi duster ενα +
Απο παλια ο Σπυρος μιλουσε σοβαρα και μετρημένα -
Αν κουνήσεις το κεφάλι σου περα δώθε θα καταλάβεις πως παραμένω φίλος σου. Ο σωστός καλός φίλος σου λέει όταν κανεις ή λες μακακιες. Δεν δηλώνει like και απλά ακολουθά ότι παπαριά αν γράψεις ή αν πεις. Τέτοιος φίλος είμαι εγώ με τους φίλους μου. Για το λόγω αυτό έχω λίγους αλλα πολύ καλούς φίλους.Με εκφράζεις απόλυτα!
-
Ωραία δοκιμουλα του Aircross σε ωραίο γαλάζιο χρωματακι ( ωραίος ο τύπος που παρουσιάζει πολύ χαλαρός μου αρέσει)
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όντως, ευχάριστος ο τυπάκος! Θα τον έχω υπόψη μου.
-
Όντως πολύ καλή προσπάθεια. Εχει ήδη δοκιμάσει αρκετά αμάξια όπως είδα στα γρήγορα. VAGKIRK ευχαριστούμε για την πληροφορία!
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Ωραία δοκιμουλα του Aircross σε ωραίο γαλάζιο χρωματακι ( ωραίος ο τύπος που παρουσιάζει πολύ χαλαρός μου αρέσει)Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γιάννη Στέφου, γιος του Κώστα Στέφου που είχε την εκπομπή αυτοκινήτου στην TV100. Τον ξέρω προσωπικά, πολύ καλό παιδί.
-
Criuser πειστηκα, πα να παρω δυο.
-
SUV/Crossovers Forum