-
Εγώ έχω facebook με nick όμως και χωρίς φωτογραφίες από την οικογένεια κτλ. παρά μόνο υλικό από την μπάντα μου για την προώθηση της μουσικής μας...Επίσης, το facebook είναι και εύκολος και οικονομικός τρόπος επικοινωνίας
Από την άλλη θεωρώ βλακώδες να ποστάρεις κάθε λίγη ώρα selfies και το πού είσαι και τι κάνεις για να σε κάνουν Like οι 'φίλοι'. Ούτε για δεκάχρονα τέτοια χρήση... -
Φίλε Σπύρο, ξέρω γράφω αηδίες, χαχαχα, με πιάνει η τρέλα που και που.
Φίλε ποινικολόγε και emperor, δεν είχα facebook. Το περασμένο καλοκαίρι έφτιαξα για να μιλάω free με φίλους μέσω messenger, με είχαν φάει να φτιάξω. Δεν ανεβάζω πολλά πράγματα γιατί θα τα χρησιμοποιήσει η πρώην για να δείξει ότι υπάρχει ...χρήμα. Και ως γνωστόν η δικαστική εξουσία υπερασπίζεται-προσκυνάει τη γυναίκα, ντεμέκ μάνα, 90%.
Κοντά μου έχω εκκλησία, εκτός Σαρακοστής, έχει περίπου ενάμιση μήνα να τελεστεί γάμος. Πλέον έχουν γνώση τα πιτσιρίκια: αν κάνω παιδί και με βγάλει η γυναίκα στον τάκο, οι δικαστές θα με λιώσουν. Άρα μένω μόνος και περνάω καλά.Offtopic, μέχρι την ακρη του κόσμου, συγχωράτε με, φεύγω offside.
Ηρακλής, έχει καεί και ξέρει.
-
Φίλε Ηρακλή είσαι 'Γνήσιος' και αυτό είναι αρκετό για να δίνω την προσοχή μου σε ότι γράφεις είτε συμφωνώ ή και αν ακόμη διαφωνώ μαζί σου.
-
Στα απανταχού offtopic πραγματικά κρύβονται όλα τα 'διαμάντια' -αναφέρομαι στις 2 τελευταίες σελίδες... respect
-
καλησπερα ειμαι αναμεσα στα kodiap και kuga και συγκεκριμενα αμφοτερα στις τετρακινητες τους εκδοσεις 1,4 το σκοντα 150hp με DSG και 4χ4 και το φορντ stline 1,5 180hp auto και 4χ4 η τιμη τους ειναι ολοιδια 31990 το σκοντα και 32550 το φορντ και ειμαι σε μεγαλο διλημα ... και τα δυο εχουν τα θετικα και τα αρνητικα τους το σκοντα εχει τεραστιους χωρους το φορντ εχει ποιο πλουσιο εξοπλισμο το σκοντα εχει ολοφρεσκο σχεδιο αλλα και το φορντ σε st line ειναι πολυ ομορφο....και τα δυο εχουν εγγυηση 2 ετη (το ελαχιστο που επιβαλεται...δυστυχως) εσεις ποιο απο τα δυο θα διαλεγατε???
-
Το Kuga έχει 8 χρόνια/100.000km με την προσφορά που τρέχει, εκτός αν άλλαξε κάτι
-
Ο χρήστης giorgostap έγραψε:
καλησπερα ειμαι αναμεσα στα kodiap και kuga και συγκεκριμενα αμφοτερα στις τετρακινητες τους εκδοσεις 1,4 το σκοντα 150hp με DSG και 4χ4 και το φορντ stline 1,5 180hp auto και 4χ4 η τιμη τους ειναι ολοιδια 31990 το σκοντα και 32550 το φορντ και ειμαι σε μεγαλο διλημα ... και τα δυο εχουν τα θετικα και τα αρνητικα τους το σκοντα εχει τεραστιους χωρους το φορντ εχει ποιο πλουσιο εξοπλισμο το σκοντα εχει ολοφρεσκο σχεδιο αλλα και το φορντ σε st line ειναι πολυ ομορφο....και τα δυο εχουν εγγυηση 2 ετη (το ελαχιστο που επιβαλεται...δυστυχως) εσεις ποιο απο τα δυο θα διαλεγατε???Και τα 2 είναι πολύ καλά αυτοκίνητα. Το Kuga είναι δοκιμασμένο, το Skoda είναι νέο μοντέλο, οπότε ξέρουμε μόνο λίγα πράγματα και ξέρουμε από τα κοινά μηχανικά μέρη με άλλα μοντέλα. Δεν είναι εύκολη απόφαση, είναι πολύ προσωπικό το θέμα (με την έννοια του τι σου αρέσει). Μια προσωπική προσέγγιση, που ίσως σε βοηθήσει:
-
Το Skoda έχει σαφώς περισσότερους χώρους, οπότε εάν αυτό είναι σημαντικό κριτήριο για εσένα, μετράει πολύ υπέρ του. Από την άλλη, είναι και αρκετά μεγαλύτερο σε εξωτερικές διαστάσεις.
-
Το Kuga (μάλλον) είναι καλύτερο στον δρόμο, αφού είναι από τα κορυφαία της κατηγορίας. Για το Skoda δεν έχω άποψη, αφου δεν το έχω οδηγήσει ούτε έχω διαβάσει κάποιο τεστ.
-
Το Ford πιστεύω ότι είναι πιο αξιόπιστο και δίνει και 8 χρόνια εγγύηση. Επίσης έχει εισαγωγέα την Ford Motor Hellas και όχι την Kosmocar (με ό,τι σημαίνει αυτό).
-
Το Kuga έχει καλύτερο εξοπλισμό και είναι περισσότερο vfm.
-
Επίσης το Kuga πιστεύω ότι καίει περισσότερο.
-
Το Skoda έχει dsg ενώ το Ford κλασσικό αυτόματο κιβώτιο (με μετατροπέα ροπής). Προσωπικά δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα DSG, οπότε θα προτιμούσα το Kuga σε αυτό τον τομέα, αλλά εσύ π.χ. μπορεί να προτιμάς το DSG.
-
Δες κόστος service. Πιστεύω ότι το Ford έχει χαμηλότερο, αλλά μια ερώτηση θα στο επιβεβαιώσει.
-
Tο Skoda έχει λίγο χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας.
-
-
Έχω την εντύπωση πως τέτοια διλήμματα λύνονται τις περισσότερες φορές εύκολα με ένα test drive. Η άνεση, ο θόρυβος, η ορατότητα, κλπ είναι πράγματα που μπορείς να τα διαπιστώσεις μόνο οδηγώντας τα αυτοκίνητα, ώστε να κρίνεις και να αποφασίσεις.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ότι και αν επιλέξεις θα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή! Καλές αγορές!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Έχω την εντύπωση πως τέτοια διλήμματα λύνονται τις περισσότερες φορές εύκολα με ένα test drive. Η άνεση, ο θόρυβος, η ορατότητα, κλπ είναι πράγματα που μπορείς να τα διαπιστώσεις μόνο οδηγώντας τα αυτοκίνητα, ώστε να κρίνεις και να αποφασίσεις.+1
Με βασει αυτα που γραφονται και στα χαρτια που διακρινονται εγω θα επαιρνα το KUGA. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Έχω την εντύπωση πως τέτοια διλήμματα λύνονται τις περισσότερες φορές εύκολα με ένα test drive. Η άνεση, ο θόρυβος, η ορατότητα, κλπ είναι πράγματα που μπορείς να τα διαπιστώσεις μόνο οδηγώντας τα αυτοκίνητα, ώστε να κρίνεις και να αποφασίσεις.
+1
Με βασει αυτα που γραφονται και στα χαρτια που διακρινονται εγω θα επαιρνα το KUGA.Ναι, αλλά εσύ δεν θα έπαιρνες ποτέ suv/crossover
-
Και επειδη εγω σαφεστατα δε θα αγοραζα περιπτερο με ροδες απαγορευεται ν απαντησω ή δε μπορω να κρινω? Απαγορευεται να μπω στη θεση του αγοραστη?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Και επειδη εγω σαφεστατα δε θα αγοραζα περιπτερο με ροδες απαγορευεται ν απαντησω ή δε μπορω να κρινω? Απαγορευεται να μπω στη θεση του αγοραστη?Εννοείται ότι κάνω πλάκα!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
καλησπερα ειμαι αναμεσα στα kodiap και kuga και συγκεκριμενα αμφοτερα στις τετρακινητες τους εκδοσεις 1,4 το σκοντα 150hp με DSG και 4χ4 και το φορντ stline 1,5 180hp auto και 4χ4 η τιμη τους ειναι ολοιδια 31990 το σκοντα και 32550 το φορντ και ειμαι σε μεγαλο διλημα ... και τα δυο εχουν τα θετικα και τα αρνητικα τους το σκοντα εχει τεραστιους χωρους το φορντ εχει ποιο πλουσιο εξοπλισμο το σκοντα εχει ολοφρεσκο σχεδιο αλλα και το φορντ σε st line ειναι πολυ ομορφο....και τα δυο εχουν εγγυηση 2 ετη (το ελαχιστο που επιβαλεται...δυστυχως) εσεις ποιο απο τα δυο θα διαλεγατε???
Και τα 2 είναι πολύ καλά αυτοκίνητα. Το Kuga είναι δοκιμασμένο, το Skoda είναι νέο μοντέλο, οπότε ξέρουμε μόνο λίγα πράγματα και ξέρουμε από τα κοινά μηχανικά μέρη με άλλα μοντέλα. Δεν είναι εύκολη απόφαση, είναι πολύ προσωπικό το θέμα (με την έννοια του τι σου αρέσει). Μια προσωπική προσέγγιση, που ίσως σε βοηθήσει:
-
Το Skoda έχει σαφώς περισσότερους χώρους, οπότε εάν αυτό είναι σημαντικό κριτήριο για εσένα, μετράει πολύ υπέρ του. Από την άλλη, είναι και αρκετά μεγαλύτερο σε εξωτερικές διαστάσεις.
-
Το Kuga (μάλλον) είναι καλύτερο στον δρόμο, αφού είναι από τα κορυφαία της κατηγορίας. Για το Skoda δεν έχω άποψη, αφου δεν το έχω οδηγήσει ούτε έχω διαβάσει κάποιο τεστ.
-
Το Ford πιστεύω ότι είναι πιο αξιόπιστο και δίνει και 8 χρόνια εγγύηση. Επίσης έχει εισαγωγέα την Ford Motor Hellas και όχι την Kosmocar (με ό,τι σημαίνει αυτό).
-
Το Kuga έχει καλύτερο εξοπλισμό και είναι περισσότερο vfm.
-
Επίσης το Kuga πιστεύω ότι καίει περισσότερο.
-
Το Skoda έχει dsg ενώ το Ford κλασσικό αυτόματο κιβώτιο (με μετατροπέα ροπής). Προσωπικά δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα DSG, οπότε θα προτιμούσα το Kuga σε αυτό τον τομέα, αλλά εσύ π.χ. μπορεί να προτιμάς το DSG.
-
Δες κόστος service. Πιστεύω ότι το Ford έχει χαμηλότερο, αλλά μια ερώτηση θα στο επιβεβαιώσει.
-
Tο Skoda έχει λίγο χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας.[/quo
η αληθεια ειναι πως ειναι μεγαλο διλημα οπως αναφερεις και εσυ !στην αρχη ημουν σιγουρος για το σκοντα μεχρι που ειδα απο κοντα το φορντ και ξετρελαθηκα...!το ενα θα το χαρακτηριζα αρχοντικο το αλλο σπορ σαν εμφανιση
τωρα οσο αφορα ποιο στριβει καλυτερα πιστευω πως και τα δυο εχουν πολυ καλη συμπεριφορα η οποια συνεχεια της εμφανισης τους...σιγουρα ποιο σπορ το st live λογο σφιχτοτερων αναρτησεων και μικροτερου ογκου και ισως ποιο ενδοτικη και ανετη η αναρτηση του σκοντα αλλα οχι σπορ,απο χωρους πιστευω και το φορντ με οικονοποιει δεν το λες και στενο ...οκ το σκοντα ειναι αλλου !τωρα οσον αναφορα στα αυτοματα πιστευω πως το σκοντα ειναι μπροστα το DSG με εχει εντυπωσιασει στον τροπο λειτουργιας του (εχω οδηγησει παλιοτερα vag με αυτο το σασμαν) αλλα δεν ακουω και τα καλυτερα οσον αφορα την αξιοπιστια του...απ την αλλη σιγουρα το απλο αυτοματο του φορντ θα υστερει σε τροπο λειτουργιας αλλα δεν θα ειναι πιστευω και αρχαιολογια αφου εχει και σπορ προγραμμα(αν κανω λαθος διορθωστε με)αρα δεν θα ειναι και τοσο αργο ...διαβαζω οτι εχει διπλου συμπλεκτη στο πετρελαιο powershift 4χ2 ...απορρω πως δεν το εβαλαν στο 4χ4 1,5.... ! οσο αφορα τους κινητηρες σιγουρα το σκοντα θα ειναι ποιο οικονομικο αλλα πιστευω οχι παρα πολυ αφου ειναι τεραστιο αυτοκινητο αρα ακομα και με το συστημα ACT απενεργοποιησης των κυλινδρων θα ζοριζεται να φτασει την καταναλωση κοντα σε αυτο που υποσχεται το εργοστασιο,σε αποδοση λογικα το μοτερ του φορντ με τα 30 αλογα παραπανω σιγουρα θα εξασφαλιζει καλυτερες επιδοσεις παντου...τωρα οσον αφορα την αξιοπιστια συμφωνω μαζι σου 100% για το φορντ...αν δινει και τοση μεγαλη εγγυηση ειναι μεγαλο δελεαρ στις μερες μας (αν και στο σε διαφορα site μονο 2 χρονια βλεπω για τα μηχανικα μερη) αλλα μιας και ειναι σε προσφορα ελπιζω αν αποφασισω να την προλαβω!οσον αφορα τα σερβισ δεν πιστευω να εχουν μεγαλη διαφορα περα οτι το DSG εχει σιγουρα στον μελλον σαν σασμαν ποιο ακριβο σερβισ (δισκακια κτλ) βασικα μεσα σε αυτες τις μερες θα παω να δω το φορντ γιατι ενω εχω δει τοσα... hyundai tucson(πολυ ομορφο,με χαλασαν λιγο τα πλαστικα στο ταμπλο) jeep renegate (ωραιο και κατι διαφορετικο,μαλλον απο τα ποιο ικανα για εκτος δρομου..αλλα στενο πισω βασικα για τα ποδια) opel mocca x (καλο μοτερ 1,6D καλοεξοπλισμενο αλλα οχι τοσο ανετο και αυτο για πισω και θεωρω προχειρο το fl που του εκαναν) seat ateca (ομορφο μηχανικα ιδιο με σκοντα αλλα ακριβο και οχι τοσο ποιοτικο οσο το kodiaq)το φορντ το ειδα γρηγορα σε μια εκδιλωση στα mall και δεν εχω παει σε αντιπροσωπια ενω το σκοντα δεν υπαρχει πουθενα ακομα ελπιζω να το δω σε εκδηλωση που θα κανει το club σε αθηνα και σε αλλες πολεις...το ειδα κατα τυχη στην κιφησιας με τα αυτοκολλητα των 4 τροχων πραγματικα μου εκανε εντυπωση ο ογκος του ! -
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Και επειδη εγω σαφεστατα δε θα αγοραζα περιπτερο με ροδες απαγορευεται ν απαντησω ή δε μπορω να κρινω? Απαγορευεται να μπω στη θεση του αγοραστη?
Εννοείται ότι κάνω πλάκα!
Σορρυ δε το επιασα.. ισως κακη επιλογη εμοτικον
-
Ο χρήστης giorgostap έγραψε:
απ την αλλη σιγουρα το απλο αυτοματο του φορντ θα υστερει σε τροπο λειτουργιας αλλα δεν θα ειναι πιστευω και αρχαιολογια αφου εχει και σπορ προγραμμα(αν κανω λαθος διορθωστε με)αρα δεν θα ειναι και τοσο αργο ...διαβαζω οτι εχει διπλου συμπλεκτη στο πετρελαιο powershift 4χ2 ...απορρω πως δεν το εβαλαν στο 4χ4 1,5.... ! οσο αφορα τους κινητηρες σιγουρα το σκοντα θα ειναι ποιο οικονομικο αλλα πιστευω οχι παρα πολυ αφου ειναι τεραστιο αυτοκινητο αρα ακομα και με το συστημα ACT απενεργοποιησης των κυλινδρων θα ζοριζεται να φτασει την καταναλωση κοντα σε αυτο που υποσχεται το εργοστασιο,σε αποδοση λογικα το μοτερ του φορντ με τα 30 αλογα παραπανω σιγουρα θα εξασφαλιζει καλυτερες επιδοσεις παντου...Δε γνωρίζω τι ισχύει για την έκδοση βενζίνης για την οποία ενδιαφέρεσαι, αλλά είχα διαβάσει δοκιμή του 2.0 TDCi Vignale στο C&D με το ίδιο πιθανότατα αυτόματο κιβώτιο, και οι επιδόσεις δεν ήταν πολύ καλές για δίλιτρο αυτοκίνητο 150 αλόγων. Θύμιζαν λίγο προηγούμενες εποχές...
ΥΓ1. +1000 στον nono για το λάθος emoticon του Στέφανου
ΥΓ2. Να διορθώσω ότι βρήκα την δοκιμή του C&D στο Internet και αναφέρεται στον διλιτρο diesel με το διπλοσύμπλεκτο Powershift κιβώτιο, όπου σημειώνει τα εξής:Απαιτήσεις για επιδόσεις δεν μπορούμε να έχουμε, αφού οι 150 ίπποι σε συνδυασμό με τους σχεδόν δύο τόνους που μπορεί να φθάσει με τέσσερα άτομα και πλήρες φορτίο καυσίμων δεν αρκούν. Δεν βοηθά ως προς τούτο και το κιβώτιο με τις μάλλον νωχελικές αλλαγές.
Παρόμοιες οι εντυπώσεις και στην δοκιμή των 4Τ
Το δε κιβώτιο ακολουθεί στο ίδιο μήκος κύματος πραγματοποιώντας σε κάθε περίπτωση τη διαδοχή των σχέσεων με ομαλό τρόπο, όχι όμως και με την ταχύτητα που θα περίμενε κανείς με δεδομένη την ύπαρξη δύο συμπλεκτών.
-
Καταρχήν χαίρομαι για σένα που είσαι σε τέτοιο 'δίλημμα'
Πάμε τώρα σε προσωπική άποψη και άρα σε τι θα επέλεγα ΕΓΩ.
Το Ford το έχω δει απο κοντά αρκετές φορές στο δρόμο ή σταματημένο - ΔΕΝ έχω πάει ακόμα σε αντιπροσωπεία. Γενικά ομορφούλικο μου φαίνεται,(αν και στο δικό μου γούστο απο φωτο και βίντεο αποκλειστικά, προτιμώ τον όγκο του Kodiaq - μου κάνει πιο ... 'τζιπάρα' που λεεί και ο πατέρας μου ) ξαναλέω όμως μονο απο φωτο. Οπωσδήποτε να πας να το δεις και απο κοντα και να μπεις μέσα όμως!
Στο εσωτερικό (ξανα ΜΟΝΟ εξ αποστάσεως) μου αρέσει πιο πολύ επίσης του Kodiaq, μου φαίνεται πιο'κυριλέ' - αλλά και αυτό είναι καθαρά σχεδιαστικο γούστο.Απο εκει και πέρα νομίζω οτι είναι πολύ κοντά σε επιδόσεις. Το Ford θα στριβει ισως καλύτερα λόγω και μικρότερου όγκου, αλλά σε στενά όρια τα οποία εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να δοκιμάσω στο δρόμο
Συνεπώς θεωρώ οτι και οι δυο επιλογές θα σου χαρίσουν κοντινο vfm και δεν θεωρώ τα Skoda αναξιόπιστα (κατι θα ξέρουν οι φίλοι ταρίφες ε?) με εξαίρεση του δύσμοιρο το DSG του οποίου νομίζω η νέα γενιά είναι πολύ πιο διορθωμένη, αλλά απο αυτα τα τεχνικά δεν το χω... Γενικά απο αξιοπιστία θα τα έβαζα στο ίδο καζάνι αλλά τελικά απο ένα σημείο και μετα και αυτό υποκειμενικό είναι.
Ομως, εχω ένα Scooter και μια μηχανη για τις καθημερινές μετακινήσεις και η γυναικα μικρό αυτοκίνητο που θα του βάλουμε και φυσικό αεριο. Οπότε η χρήση του μελλοντικού αυτοκινήτου θα είναι για 'βαριές' οικογενειακες μετακινήσεις και εκδρομές και λογικά στην καθημερινότητα το αμάξι δεν θα πολυκινείται, οπότε οσο περισσότεροι χώροι τόσο καλύτερα για μένα, αφου και κανα μωρό δεν θα αργήσει και όσους έχω ρωτήσεις νέους μπαμπαδες, δεν τους φτάνει ποτέ ο χώρος... (σαν πολλά μπλμπλίκια δεν απαιτούν πλέον τα μωρά )
Συνδυαστικά λοιπόν και καθαρά για το ζύγισμα των δικών μου αναγκών και επιπλέον επειδη μου αρέσει σχεδιαστικά , εγω θα παιρνα (παρω? ) το SkodaΝομίζω οποιο και απο τα δυο δε θα χάσεις.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Το Kuga έχει 8 χρόνια/100.000km με την προσφορά που τρέχει, εκτός αν άλλαξε κάτιή 6 χρόνια με 20000χλμ/ετος πλήρη εγγύηση και τα 2 τελευταία μόνο μηχανή, σασμάν
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πάντως αυτό με τα αυτόματα σασμάν που πρέπει σώνει και καλά να αλλάζουν ταχύτητες λίιιιιγο πιο αργά από F1 δεν το καταλαβαίνω!
Στο αυτόματο θεωρώ πολύ πιο σημαντικά την όσο πιο απαλή αλλαγή ταχυτήτων , να έχει σωστό λογισμικό και να μην αλλάζει άσκοπα ταχύτητες και φυσικά την αξιοπιστία και την ευκολία συντήρησης (αν είναι δυνατόν να μπορώ να αλλάζω μόνος το atf και το φίλτρο) . -
Το θεμα ειναι το αυτοματο να μην επιβαρυνει και την καταναλωση οποτε και η τεχνικη σκοπια λειτουργιας του συμβαλλει σ αυτο. Τα παλια αυτοματα στον ιδιο κινητηρα εν συγκρισει με μανουαλ ειχαν μεχρι και 2 λιτρα πανω καταναλωση...
-
Ο χρήστης KOSTASAG έγραψε:
... και δεν θεωρώ τα Skoda αναξιόπιστα (κατι θα ξέρουν οι φίλοι ταρίφες ε?) με εξαίρεση του δύσμοιρο το DSG του οποίου νομίζω η νέα γενιά είναι πολύ πιο διορθωμένη, αλλά απο αυτα τα τεχνικά δεν το χω... Γενικά απο αξιοπιστία θα τα έβαζα στο ίδο καζάνι αλλά τελικά απο ένα σημείο και μετα και αυτό υποκειμενικό είναι.Δεν είμαι σίγουρος (τα ταξί είναι diesel), γιατί ο 1.4 είχε πολλά προβλήματα και εμένα δεν με πείθουν ότι έχουν διορθωθεί όλα. Μακάρι να κάνω λάθος!
SUV/Crossovers Forum