-
Ο 1,4 που συζητάμε είναι εντελώς άλλος κινητήρας, επίσης είναι turbo οχι turbo-compressor .
-
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...
-
To πιο ωραίο σχόλιο που έχω διαβάσει για το Kodiaq είναι για τους κεντρικούς αεραγωγούς -αν θυμάμαι καλά- ότι θυμίζουν boombox του '80
Πάντως σε αυτές τις τιμές, όποιος θέλει χώρους, απλά δεν κοιτάει αλλού, πάει και το κλείνει ασυζητητί
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Ο 1,4 που συζητάμε είναι εντελώς άλλος κινητήρας, επίσης είναι turbo οχι turbo-compressor .Μα και εγώ για τον σκέτο τούρμπο μιλάω που φόραγε το Tiguan όχι τον 170αρη του Golf GT.
-
Ποίημα όμως ο 170αρης με το dsg!!! Μια φορα οδήγησα ένα ενός φίλου και άλλαξα φιλοσοφία στα αμάξια
-
@Fanis75 Τα προηγούμενο tiguan, golf, passat κλπ φορούσαν πέρα από τον turbo-compressor και τον 1.4 tsi 122 μόνο turbo ο οποίος είναι διαμαντάκι!
-
για τους χωρους οπως ειπα και παραπανω το kodiaq παιζει μονο του σε αυτη την κατηγορια τιμης και συνφωνω απολυτα μαζι σου KOSTASAG οτι μια οικογενεια παντα θελει εξτρα χωρους(το εχω παρατηρησει απο φιλο μου που εχει μονιμα μπαγαζιερα ) βεβαια για εμενα πολυ σημαντικο ρολο παιζει και η ομορφια και εδω ειναι για εμενα το μπερδεμα!!!μου αρεσουν πολυ και τα δυο το σκοντα παρα τον ογκο του το θεωρω απο τα ομορφοτερα suv μαζι με το tucson και kuga,αλλα απο θεμα αξιοπιστιας δυστυχως την vag δεν θεωρω απο τις καλες σε αυτο τον τομεα,και σαν προην κατοχος vag ειχα τα θεματακια μου σε κατι κλειδαριες αλλα μεχρι εκει!!!βεβαια το αμαξι το κρατησα μεχρι τα 84000 χιλιομετρα αρα δεν ξερω ποιο περα τι θα εκανε... οσο αφορα το αυτοματο το dsg ειναι δελεαρ αν σκεφτει κανεις την λειτουργια του ειδικα αν το συγκρινουμε με το ξεπερασμενο αυτοματο της φορντ σιγουρα κλεινει πολυ τις πλαστηγγα των +30αλογων του φορντ τα οποια θα φαινονται συγουρα στην καταναλωση .... σε σχεση με τον 150αρι του σκοντα!τωρα κατα ποσο εχει βελτιωθει ο νεος σε αξιοπιστια σε σχεση με τον παλιο 1,4 τσι εχω τις αμφιβολιες μου!!αν ηταν σιγουροι πιστευω θα εδιναν τουλαχιστον 3 χρονια και οχι 2 χρονια που ειναι το ελαχιστο που τους εχει επιβληθει...!! και αν σκεφτω το παρελθον δεν ηταν μονο ο 2πλοτουρμπινος 170 και 140 που εβγαζε θεματα απο καδενες μεχρι αντλιες κτλ...αλλα και ο μικρος 125
-
Για τους χωρους οπως ειπα και παραπανω το kodiaq παιζει μονο του σε αυτη την κατηγορια τιμης και συνφωνω απολυτα μαζι σου KOSTASAG οτι μια οικογενεια παντα θελει εξτρα χωρους(το εχω παρατηρησει απο φιλο μου που εχει μονιμα μπαγαζιερα ) βεβαια για εμενα πολυ σημαντικο ρολο παιζει και η ομορφια και εδω ειναι για εμενα το μπερδεμα!!!μου αρεσουν πολυ και τα δυο το σκοντα παρα τον ογκο του το θεωρω απο τα ομορφοτερα suv μαζι με το tucson και kuga,αλλα απο θεμα αξιοπιστιας δυστυχως την vag δεν θεωρω απο τις καλες σε αυτο τον τομεα,και σαν προην κατοχος vag ειχα τα θεματακια μου σε κατι κλειδαριες αλλα μεχρι εκει!!!βεβαια το αμαξι το κρατησα μεχρι τα 84000 χιλιομετρα αρα δεν ξερω ποιο περα τι θα εκανε... οσο αφορα το αυτοματο το dsg ειναι δελεαρ αν σκεφτει κανεις την λειτουργια του ειδικα αν το συγκρινουμε με το ξεπερασμενο αυτοματο της φορντ σιγουρα κλεινει πολυ τις πλαστηγγα των +30αλογων του φορντ τα οποια θα φαινονται συγουρα στην καταναλωση .... σε σχεση με τον 150αρι του σκοντα!τωρα κατα ποσο εχει βελτιωθει ο νεος σε αξιοπιστια σε σχεση με τον παλιο 1,4 τσι εχω τις αμφιβολιες μου!!αν ηταν σιγουροι πιστευω θα εδιναν τουλαχιστον 3 χρονια και οχι 2 χρονια που ειναι το ελαχιστο που τους εχει επιβληθει...!! και αν σκεφτω το παρελθον δεν ηταν μονο ο 2πλοτουρμπινος 170 και 140 που εβγαζε θεματα απο καδενες μεχρι αντλιες κτλ...αλλα και ο μικρος 125...!!
Εχουμε τα ίδια γούστα Γιώργο....
Στα περι αξιοπιστίας τώρα Imao παντα....Γενικά νομίζω οτι είναι απο τα πιο ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ θέματα ever, ανεξαρτήτου ηλικίας για πολλούς λόγους, και κυρίως βασίζεται συνολικά στην εμπειρία του καθενός απο την εκάστοτε μάρκα και αν έμεινε ευχαριστημένος απο το προηγούμενο του αυτοκίνητο κ.λ.π. Π.χ. αν ρωτήσεις εμένα ποια θεωρώ την πιο αξιόπιστη εταιρεία ever (δεν το πάω σε πόλεμο αν περιμένει κανείς με το G3 υπο μάλλης ) θα έλεγα Mazda easily everytime...Γιατι? Γιατι είχα (και τώρα το οδηγάει η ...αδερφη μου) ενα Mazda 6 του '04 και μπλα μπλα.....του άλλαξα τα φωτα καθοτι πιτσιρικας τοτε, και τα service όποτε θυμόμουνα και δεν έκανε κιχ και μπλα μπλα μπλα....
Επίσης αν ρωταγες τον πατέρα μου (70αρης πλέον ζωη να χει) για SKODA θα γέλαγαν και τα μουστάκια του...
Αυτο που δεν θα με ανησυχούσε τόσο πολύ γενικότερα με την Skoda (πέρα απο κάτι θετικές έρευνες απο φορείς στο εξωτερικό κ.λ.π. - αν και στην τριετία δεν είναι και ευκολο να ξεκαθαρίσεις τα περι αξιοπιστιας) είναι το γεγονός οτι χρησιμοποιεί προγενέστερες τεχνολογίες του VAG, οι οποίες 'θεωρητικά' έχουν λύσει κάποια απο τα θέματα τους. Πχ. το Tsi 122-125 είναι πλέον κάπου επταετίας αν δεν κάνω λάθος και το ACT 150 έχει και αυτο 3-4 χρόνια (??? ) σε διάφορα μοντέλα, κοινώς είναι πλεον δοκιμασμένα (λέμε τώρα...). Αντίθετα θα προβληματιζόμουν πχ με ένα μοντέλο με 1.5 Tsi όταν έρθει (γιατί να κάνω εγω το test bed, ας το κάνει άλλος ).
(αν ερχόταν ενα CX - 5 στα λεφτα και τους χώρους του Kodiaq )
-
Να και το νέο Skoda ATECA.....
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosm ... koda-karoq
Ελπίζω σε πιο νορμαλ τιμη απο το original και με συνδεσμους σε όλες τις εκδόσεις...
-
οπως εγραψα και στο θεμα του kodiaq εχθες που το ειδα με εντυπωσιασε δεδομενου την τιμη που προσφερεται ειναι εξαιρετικο !αμεσως μετα ειδα αλλα 2 μοντελα το kuga που με νοιαζει και με παροτρυνση φιλου που εχει ακομα μεινει στα παλια (καλα με τοσα λεφτα περνεις μερσερντες ) ειδα και την GlA.Μιας για το σκοντα μιλησα στο θεμα του θα πω λιγα λογια για το φορντ που το ειδα με λιγο παραπανο προσοχη απο οτι παλιοτερα,εξωτερικα η εκδοση που με ενδιαφερει και που ειχε εκει η stline ειναι οτι ποιο σπορ πιστευω εμφανισιακα σε suv μεχρi τα 30,αλλα βασικα αν δεν υπηρχε αυτη η εκδοση εγω δεν θα το κοιταζα καν γιατι η απλη χωρις αεροτομες και τα σπορ στοιχεια σε καποια γωνια αν την παρατηρησω σαν να πολυμορφιζει λιγο ....!δεν το λες τζιπαρα οπως το σκοντα αλλα το λες σπορ suv σιγουρα εσωτερικα τωρα στην συγκριση μου σκοντα φορντ δεν μπορω να βγαλω νικιτη μου αρεσει παρα πολυ και το ταμπλο του φορντ!που ειναι ενα κλικ ποιο εξοπλισμενο και μισο κλικ πισω σε απτη ποιοτητα (στο ματι οχι σε ουσια) αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι πως μετα το σκοντα το βρηκα πολυ στεναχωρο σαν εσωτερικο,ενω δεν μου ειχε φανει ετσι την προτελεευταια φορα ...βασικα ειμαι σιγουρος πως μονο στεναχωρο δεν ειναι απλα ειναι σαν να μπαινεις απο ενα γηπεδο ποδοσφαιρου σε ενα γηπεδο μπασκετ και γιαυτο αυτη η εντυπωση!
τριτο μοντελο που πηγα και ισως γινω προκλιτικος και κακος ηταν οπως προανεφερα η gla των 33+ θαξεκινησω απο το αμαξωμα θα το χαρακτηριζα ομορφο εμπρος και στο πλαι...πισω τα μεγαλα φαναρια στα ματια μου φανταζαν κατι ξεχωριστο απο το αμαξωμα και βασικα δεν το λες ουτε crossover ουτε hatch μαλλον κατι ενδιαμεσο,εσωτερικα οι χωροι με μια κουβεντα ειναι χαλια!! σιγουρα 1+ κατηγορια κατω απο το φορντ ενω απο το σκοντα δεν υπαρχει συγκριση οκ δεν ειναι στην κατηγορια τους και ανικει σε αλλη κατηγορια απλα εγω κοιταω τι παροιμοιο θα μπορουσα να παρω με αυτη την τιμη,το ταμπλο ειναι ποιοτικο αλλα οχι οσο μας εχει συνηθισει η μερσεντες και θα το ελεγα και φτωχο πχ...το clima δεν ειναι καν ayto σε σχεση με τα αλλα 2 που ειναι και διζωνικα..δεν θα αναφερω αλλες λεπτομεριες στον εξοπλισμο του οκ το καθε αυτικινητο εχει το κοινο του στο οποιο αλλοι ανικουμε και αλλοι οχι -
Κακό και προκλητικός δεν γίνεσαι, γιατί η GLA ΔΕΝ είναι SUV. Είναι ένα ελαφρώς υπερυψωμένο Hatchback (A Class) και είναι ξεκάθαρα προσπάθεια αρπαχτής....μέτρια ποιότητα για Mercedes, πάρα πολύ μικροί χώροι και γενικά ένα συνονθύλευμα αυτοκινήτου. Εμπρός πολύ όμορφη, αλλά μέχρι εκεί...μετά είναι μέτρια (για εμένα πίσω πάει προς το χάλια) και το εσωτερικό πολύ μέτριο.
-
+100000
-
Ευρωπαϊκές πωλήσεις SUV - α' τέταρτο 2017
http://carsalesbase.com/european-sales- ... -segments/
European sales 2017-Q1 compact & midsized crossover segments
The midsized crossover segment remains one of the fastest growing segments in Europe, even faster than the small crossover segment at +28% in the first quarter of 2017, to 371.500 sales. The Nissan Qashqai holds on to its top spot, thanks to sales up 13% on its already impressive score last year, but the Volkswagen Tiguan is closing in quickly with a gain of 78% to come within 10.000 sales. Considering the Tiguan outsold the Qashqai in the second half of last year, this is actually a bit of a disappointment for the model, than may suffer from a bit of cannibalization from the Seat Ateca and to a lesser degree the Skoda Kodiaq. In third place we find the Hyundai Tucson, similar to the full year 2016 ranking, but the facelifted Ford Kuga is growing at double its rate and is not far behind in 4th, up from 6th last year.
1 Nissan Qashqai 74.725 66.352 13%
2 Volkswagen Tiguan 65.660 36.811 78%
3 Hyundai Tucson 41.117 36.106 14%
4 Ford Kuga 39.989 30.697 30%
5 Kia Sportage 37.890 38.343 -1%
6 Peugeot 3008 37.156 17.054 118%
7 Renault Kadjar 29.577 33.655 -12%
8 Nissan X-Trail 22.420 17.535 28%
9 Seat Ateca 21.692 26 New
10 Toyota RAV4 20.283 17.472 16%
11 Mazda CX-5 16.164 15.816 2%
12 Honda CR-V 11.275 13.743 -18%
13 Mitsubishi Outlander 9.557 10.513 -9%
14 Skoda Kodiaq 3.774 0 New
15 Subaru Forester 3.653 3.159 16%Compact SUV segment
The Kia Sportage is one of only two models in the top-10 to lose volume and does so by only 1%, although that still translates into a loss of almost 2 percentage points of share of the segment. The Sportage can feel newcomer Peugeot 3008 SUV breathing down its neck, which gives PSA some hard-needed success. The 3008 outsells its French rival Renault Kadjar fairly and squarely, as the Kadjar is already down by 12%, which surely must be a disappointing result for the brand. Second newcomer is the Seat Ateca in 8th place, with 5,8% share of the segment it’s already above Seat’s own target of 5%. The top-10 is completed by the Mazda CX-5 and Subaru XV, both up by just single digits, as both are about to be renewed, just like the Jeep Wrangler in 12th place.
A lot of news can be expected again this year, promising another year of growth for the segment: the new generation Mazda CX-5 is already in showrooms and the next generation Jeep Compass will arrive in Europe as well. Subaru will renew the XV, Opel/Vauxhall will launch the Grandland X on the same platform as the Peugeot 3008, and perhaps the Citroën C5 Aircross will make it into showrooms this year too, if not 2018. Mitsubishi will launch a third crossover to fit between the ASX and Outlander: the Eclipse Cross. Ford will do the same, adding a model between the EcoSport and Kuga. Finally, Nissan will facelift the Qashqai.
Compact SUV segment 2017-Q1 2016-Q1 Change
1 Nissan Qashqai 74.725 66.352 13%
2 Volkswagen Tiguan 65.660 36.811 78%
3 Hyundai Tucson 41.117 36.106 14%
4 Ford Kuga 39.989 30.697 30%
5 Kia Sportage 37.890 38.343 -1%
6 Peugeot 3008 37.156 17.054 118%
7 Renault Kadjar 29.577 33.655 -12%
8 Seat Ateca 21.692 26 New
9 Mazda CX-5 16.164 15.816 2%
10 Subaru XV 2.809 2.677 5%
11 Citroën C4 Aircross 1.673 2.712 -38%
12 Jeep Wrangler 960 977 -2%
15 SsangYong Korando 869 1.075 -19%
16 Peugeot 4008 458 576 -20%
17 MG GS 269 0 New
18 Opel/Vauxhall Antara 261 1.039 -75%
19 Hyundai ix35 157 5.005 -97%
20 Jeep Compass 104 88 18%
21 DR5 53 50 6%
Segment total 371.583 289.535 28%Midsized SUV segment
The midsized crossover segment is up 9% to almost 73.000 sales and here we also have a Nissan on top, as the X-Trail is the fastest growing model in the segment with a gain of 28%, distancing the Toyota RAV4, which is up 16%. The Honda CR-V loses 18% as it awaits the new generation which is already in showrooms in the US, a much more important market for the nameplate. The Mitsubishi Outlander also loses volume, but stays well ahead of newcomer Skoda Kodiaq and Subaru Forester, the latter of which makes an impressive recovery at +16%.
Later this year we’ll welcome the new generation Renault Koleos and the Peugeot 5008 SUV, as well as the 7-seater Volkswagen Tiguan Allspace and another Seat crossover that’s based on that Allspace. Nissan will give the X-Trail the same facelift it already gave the Rogue in the US.
Midsized SUV segment 2017-Q1 2016-Q1 Change
1 Nissan X-Trail 22.420 17.535 28%
2 Toyota RAV4 20.283 17.472 16%
3 Honda CR-V 11.275 13.743 -18%
4 Mitsubishi Outlander 9.557 10.513 -9%
5 Skoda Kodiaq 3.774 0 New
6 Subaru Forester 3.653 3.159 16%
7 Jeep Cherokee 1.806 2.810 -36%
8 Renault Koleos 64 108 -41%
9 Fiat Freemont 1 1.642 -100%
Segment total 72.833 66.982 9% -
Εντυπωσιακα καλά τα νούμερα του τουσον 3ο στην λίστα ένα αμάξι που ακόμα να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα παρότι οι κινητήρες του δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί. Όμως προφανώς έχει το πακέτο καθώς έχει καλή εξωτερική εμφάνιση με ευρύχωρο ιδιαίτερα εσωτερικό οδηγικα δεν το ξέρω. Επίσης πολύ καλό το πλασάρισμα του 3008 για νέο αμάξι. Σε ένα εξάμηνο θα είναι στην τριάδα να δούμε αν μπορεί να μπει σφήνα σε qq tiguan
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Και εμένα η 3η θέση του Tucson μου χτύπησε στο μάτι. Αρκετά δυνατοί οι Ιάπωνες/ Κορεάτες στην συγκεκριμένη κατηγορία!
-
17 MG GS 269 0 New
ΑΗΔΙΑ!!
Σε αυτούς παντώς τα segments χωρίζονται τελείως διαφορετικά....
-
Τα segment έχουν χωρίσει σε μικρά, μικρομεσαία, μεσαία κλπ SUV.
Εδώ περιλαμβάνονται τα μικρομεσαία και μεσαία SUV.Το MG GS είναι ενδεικτικό των ιδιαιτεροτήτων που έχει η βρετανική αγορά.
Σχεδόν με σιγουριά πιστεύω πως οι πωλήσεις όλες κι όλες έγιναν στη Βρετανία.Ενδεικτικά υπάρχουν μάρκες που κάνουν πωλήσεις δυσανάλογες προς την υπόλοιπη Ευρώπη
με αφετηρία τις προτιμήσεις των Βρετανών καταναλωτών σε εταιρείες που έχουν τοπική παραγωγή στη χώρα τους.
Ασφαλώς και άλλες χώρες εμφανίζουν το φαινόμενο του καταναλωτικού τοπικισμού,
η Βρετανία ανήκει σε εκείνες που το παρουσιάζουν στον υπερθετικό βαθμό με πλέον εξόφθαλμο τρόπο.Η Βρετανία είναι φυσικά και ένας ακόμα ικανά μεγάλος οικονομικός χώρος
που επηρεάζει σημαντικά τις συγκεντρωτικές πωλήσεις ανά την Ευρώπη. -
Βγήκε και ο Απρίλιος!
www.seaa.gr/sites/seaa/files/files/2017-4-seg.pdf -
ΚΑλουτσικα τα πήγε το Tiguan
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
ΚΑλουτσικα τα πήγε το TiguanSent from my iPad using Tapatalk
Κυνήγησαν και την πελατεία παντως. Εμένα πριν το Πάσχα με είχαν ξαναπάρει τηλέφωνο αλλά ο χαζός τους έκοψα επειδή είχα δουλειά και δεν τους άφησα να μου πουν για καμία τυχόν προσφορά.
SUV/Crossovers Forum