-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
(μαθημένη από Polo) -
Για ενα πραγμα ηταν αντικειμενικοί
106
4Τ , Οκτώβριος 1996'Ακόμα και ξεχασμένος, αφηρημένος, στρίβεις ιδανικά και αν προκύψει το απρόβλεπτο διορθώνεις με όποιο τρόπο και αν επιλέξεις. Δεν πρόκειται απλά για σύνολο-προσφορά των Γάλλων στον καταναλωτή, αλλά για θείο δώρο. '
...
' Συνηθίζεις το πενταλ των φρένων ώστε να μην τα μπλοκάρεις στο τέλος της ευθείας και στη συνέχεια οργιάζεις. Κάνεις ό,τι θέλεις. '
...
' Μονόδρομος το Rallye, ό,τι και αν αποδειχθεί το δυσεύρετο και πολλά υποσχόμενο Saxo vts. Άλλωστε, όταν σε ρωτούν τι αυτοκίνητο έχεις και απαντάς 'Peugeot Rallye', ο άλλος σε κοιτάζει διαφορετικά... Δε σε ρωτάει καν για ποια έκδοση. Ξέρει, καταλαβαίνει ότι ξέρεις, και αυτό μετράει... '
...
' Το Rallye αποδείχθηκε (όπως αναμενόταν άλλωστε) το πιο ευχάριστο 'παιχνίδι' στην πίστα, με την σφικτότερη ανάρτηση από τα τρία αυτοκίνητα, το μικρότερο βάρος αλλά και τα λίγο στενότερα λάστιχα σειράς 60. Η απόλυτη ακρίβεια του αυτοκινήτου και η απόλυτα πιστή μεταφορά των εντολών του οδηγού στο δρόμο είναι τα όπλα του μικρού Peugeot, το οποίο μπορεί να είναι λιγότερο γρήγορο από τους δύο ανταγωνιστές του σε επιδόσεις, σαφώς δεν μένει πίσω όμως. '
...
' Είναι πραγματικό σχολείο οδήγησης, και η οδική του συμπεριφορά ακόμα και στις ακραίες συνθήκες μιας πίστας εξακολουθεί να εξαρτάται απολύτως από τις (σωστές ή λάθος) εντολές του οδηγού. Ακόμα και με 30 ίππους λιγότερους από τον υπερτροφοδοτούμενο ανταγωνισμό, καταφέρνει να πετύχει ισοφάριση, ενώ αν η πίστα είχε ακόμα μικρότερες ευθείες το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα καλύτερο για τον 'φονέα γιγάντων' των 4 εκατομμυρίων. '4Τ , Οκτώβριος 1996
' Είναι το ιδανικό για να φτάσεις στην πίστα, να παίξεις και στη συνέχεια να επιστρέψεις χωρίς να αλλάξεις αυτοκίνητο. '
' Έκαναν πάλι το θαύμα τους οι Γάλλοι. **Πρόκειται για σύγχρονο Peugeot 205 GTI 1.6 ή 1.9 **όπου ο καταλύτης βρήκε το μάστορά του από τη 16βάλβιδη κεφαλή. Οι άνθρωποι είναι μετρ σε αναρτήσεις και ιδού το αυτοκίνητο της χρονιάς μέσα και έξω από την πίστα. '4Τ , Νοέμβριος 1993
' Αρχηγός στην κατηγορία είναι βέβαια το υπέροχο Peugeot 106 XSi, ένα μικρό χάτσμπακ που με 95 ίππους σε ένα πολύ καλά στημένο πλαίσιο, μπορεί να κινηθεί ταχύτερα από πολλά μεγαλύτερα αυτοκίνητα. Ο οδηγός του απλώς το 'φοράει', φεύγει και μην τον είδατε...'
Peugeot 106 XSi, το κορυφαίο της μικρής κλάσης. Στρίβει, φρενάρει και επιταχύνει όπως ελάχιστα αυτοκίνητα που στοιχίζουν τα διπλάσια. Το κορυφαίο αυτοκίνητο πόλης είναι και το καλύτερο στη σπορτίβ του έκδοση. Μπορούμε να αισθανόμαστε Ευρωπαϊκά υπερήφανοι.'Μην τους κατηγορουμε για ολα
-
θυμαμαι σε ενα τευχος των 4Τ που ενας γιατρος ειχε γραψει ενα γραμμα στον ΚΚ και τον κατηγορουσε οτι ωθουσε τη νεολαια να παρει αυτο το παλιο αυτοκινητο σκοτωστρα , αντι να τους προτρεψει να αγορασουν ενα νεο και ασφαλες
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
θυμαμαι σε ενα τευχος των 4Τ που ενας γιατρος ειχε γραψει ενα γραμμα στον ΚΚ και τον κατηγορουσε οτι ωθουσε τη νεολαια να παρει αυτο το παλιο αυτοκινητο σκοτωστρα , αντι να τους προτρεψει να αγορασουν ενα νεο και ασφαλεςπιο ασφελες απο το 106 δεν υπηρχε εκεινη την εποχη...ειχε την ιδια παθητικη ασφαλεια με ολα και Αγωνιστική ενεργητική ασφάλεια .
Στο οριο ηθελε προσοχη ...οπως ολα.' Το Peugeot στρίβει ουδέτερα και μάλιστα αφήνει μία χαρακτηριστικά «γλυκιά» γεύση στον πραγματικό οδηγό που σπάνια συναντάς σε μικρό αυτοκίνητο. '
-
δε θυμαμαι τι ακριβως κολλημα ειχε φαει ο τυπος, νομιζω οτι τα ειχε βαλει με την αγαπη του για τα παλια αυτοκινητα και την αποψη 'δε τα κανουν οπως παλια'
και εδω που τα λεμε, θα προτεινες εσυ σημερα ,που εισαι και κατοχος, σε ενα θερμοκεφαλο νεο παρει ραλυ?
-
δε θυμαμαι τι ακριβως κολλημα ειχε φαει ο τυπος, νομιζω οτι τα ειχε βαλει με την αγαπη του για τα παλια αυτοκινητα και την αποψη 'δε τα κανουν οπως παλια'και εδω που τα λεμε, θα προτεινες εσυ σημερα ,που εισαι και κατοχος, σε ενα θερμοκεφαλο νεο παρει ραλυ?
τοσο πολυ που προχώρησε η ασφάλεια.....ΟΧΙ.
ωραια ολα αυτα...αλλα πανω απο ολα το σωμα μας .
ωραια περιγραφη
απο
Αuto motor und sport' Πώς είναι δυνατόν να βρίσκεσαι σε ένα απλό αυτοκίνητο? Τα απλά αυτοκίνητα δεν κρατούν έτσι, δεν πηγαίνουν έτσι, δεν υπακούουν έτσι. '
...
' Μια μια οι στιγμές της οδηγικής ολοκλήρωσης έρχονται πίσω στο νου. 'Πρόσεχε, μαζεύει χιλιόμετρα... ανοιχτά! ανοιχτά!... λίγο στα φρένα... 2η ... κλείσε...** αμάν η ουρά ... ω! πως κρατάει!' και η πίεση από το μπάκετ κάθισμα πάνω στα πλευρά να επισημαίνει την πλευρική πρόσφυση, που μόνο αγωνιστικές αναρτήσεις και σλικ ελαστικά μπορούν να προσφέρουν. '...και λίγο πιο μέσα... εκεί κολλητά στο πετραδάκι... και λίγο το τιμόνι ανάποδα... ανέβα στο γκάζι...άνοιξε... άστο να ξενερίσει... από την άλλη τώρα... ρίχτο μέσα... και φρένα πάνω στο S... και φλικ...' και η απόλυτη αίσθηση ελέγχου να μην αφήνει πλέον καμία αμφιβολία. Το παίξιμο με τις ιδανικές γραμμές, με τα χιλιοστά πάνω στο οδόστρωμα, είναι από μόνο του απόδειξη ότι κάτι αντίστοιχο δεν προέρχεται, δεν μπορεί να προέρχεται από ένα όχημα κατασκευασμένο για κοινή χρήση. 'Να μια 2η ... και τώρα μια 3η... και ο κόφτης... τι δύναμη είναι αυτή... και πώς ακούει στο γκάζι(ξεχασε τα αυτα σημερα )... και χώσε μία 2η... έρχεται η δεξιά που κλείνει... μείνε στο γκάζι...', άκου τον ήχο να αντιλαλεί πάνω στην καμένη πλαγιά, δες τα βράχια να αντηχούν το στρίγκλισμα από τα λάστιχα, που ταλαιπωρούν οι τέλεια στημένες αναρτήσεις, η θέληση του οδηγού για το απόλυτο, το ταχύτερο, το ιδανικότερο. '**
συγκινήθηκα και πάλι ....Αχ
http://www.106sportclub.gr/main/htlm_pages/articles/news/articles106.htm -
Διαβάζω τα περιοδικά από τότε που βγήκαν (μεγαλύτερος σε ηλικία γαρ) ...μέτραγα τις μέρες που θα έβγαινε το καινούργιο. Δεν υπήρχε και κάτι άλλο να ενημερωθείς εκείνες τις εποχές και τα αυτοκίνητα ήταν πανακριβα. Αν έθαβαν μοντέλα ή αν εξεθείαζαν, γινόταν τόσο διακριτικά που δεν το καταλάβαινες. Μετά τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πιο σκληρά και όταν άρχισαν να πεφτουν οι τιμές των αυτοκινήτων, έβγαιναν καινούργια περιοδικά, τα οποία απροκάλυπτα μεροληπτούσαν υπέρ κάποιων και κατά κάποιων άλλων, αδιαφορώντας αν κάποιοι τους είχαν πάρει χαμπάρι.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά το συγκριτικό τεστ του Fiat Bravo 1,6 103 hp και του Golf 1,6 101 hp...Λοιπόν το Golf ήταν βαρύτερο, μακρύτερο σε σχέσεις, με -2 άλογα και παραπλήσια ροπή στις ίδιες στροφές....
Εβγαινε παντού πρώτο: 0-100, 0-400, 0-1000, ρεπρίζ και τελική....μα ούτε σε ένα σημείο δεν υστερούσε το 'μπεστ σέλερ'...
Βέβαια, από μικρός και επειδή το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν Fiat και επειδή σπουδάζοντας μηχανικός και τα πρώτα μου πειράματα (βελτιώσεις) ήταν σε αυτά...κόλλησα στα Φιατ με το βλέμμα στην Αλφα Ρομέο (απιαστο όνειρο)...
Κάποια εποχή, άρχισα να αγοράζω καινούργια, πάλι Ιταλικά (αυτά ήξερα, είχα μάθει, είχα συνηθίσει, παραδεχόμουνα και μπορούσα να καταλάβω) και δεν μπορούσα να αισθανθώ άνετα σε ένα άλλης φιλοσοφίας και σχολής αυτοκίνητο. Όσες φορές (και ήταν πολλές) οδήγησα κάποιο άλλο αυτοκίνητο δεν με έπειθε, μου έλειπε η ψυχούλα που είχαν τα Φιατάκια μου είτε ήταν 126 είτε Ritmo 130 tc ή spider.
Μα απο τα 2000000χλμ περίπου που έχω κάνει στην ζωή μου, τα 1,8 ήταν σε Ιταλικά...
Που θέλω να καταλήξω? ότι την αδικία ενός περιοδικού ή το θάψιμο ενός μοντέλου την βλέπουμε μόνο εμείς που έχουμε αυτό το μοντέλο...και έτσι σε αυτά λέει και ενας φίλος πιο πάνω για το Χόντα και το Γκολφ, δεν είμαι σε θέση να του πω αν έχει δίκιο ή άδικο...
Το σίγουρο είναι όμως ότι ο κόσμος έχασε το φιλότιμό του και δεν υπάρχει αξιόπιστο περιοδικό πια...άσε που είμαστε και εμείς πονηρεμένοι. Και ο ΚΚ ήταν από αυτούς που είχαν φιλότιμο και αγαπούσαν αυτό που έκαναν...ίσως και γιαυτό να την έκανε...και καλά έκανε... -
Όλα αυτά που λέει ο φίλος tsargy , είναι η πραγματικότητα....
-
ναι τα οποια κλισε οπως σωστα ειπωθηκε πριν λειτουργουν για ολους.. πραγματικα δε βρισκω νοημα στη φραση 'τα τιμονια των audi' και να μου λενε οτι τα renault rs ειναι αμαξαρες για χαρντκοραδες, οταν ξερω πολυ καλα ποσο γπτ ειναι τα τιμονια των renaultΣύμφωνα πάντα με τα περιοδικά και εμένα αυτή η αντίληψη έχει περάσει για το τιμόνι του Μεγκαν RS. Ηταν λίγο αλλού πατάν και αλλού στρίβει ο οδηγός...σε τέτοιο σημείο η περιγραφές τους.
Φυσικά όμως δεν έχω οδηγήσει το Μεγκαν RS και στο καπάκι το GTi ας πούμε για να έχω προσωπική άποψη.
-
Κιούση υποννοείς ότι τα ελληνικά περιοδικά θάβουν τα Audi και εξυμνούν τα Renault;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κιούση υποννοείς ότι τα ελληνικά περιοδικά θάβουν τα Audi και εξυμνούν τα Renault;οχι ακριβως , απλα προσπαθωντας να κρατησουν καποιες 'ισορροπιες' να το πουμε ετσι θα πουν την καραμελιτσα με τα τιμονια των audi και την οχι και τοσο ζμπορ συμπεριφορα τους , ενω για ολο το υπολοιπο αυτοκινητο σε θεματα ποιοτητας μοτερ και αλλα.. θα ειναι υπερβολικα και αδικαιολογητα φυικα υπερ του
ολα αυτα για να στοχευσουν στο target group της καθε φιρμας φυσικα και να κανουν τη καθε αντιπροσωπεια οσο πιο χαρουμενη μπορουν..
δε σου λεω οτι τα τιμονια τους συγκρινονται με bmw πχ , αλλα το τοσο γινεται τοοοοοοσο!
οπως βεβαια και γινεται και με τα υπερ τους..
(φρενα κιβωτια, ακομα και ποιοτητα σου λεω εγω)τωρα το κατα ποσο ευνοουν τα renault , εξαρταται και απο το πακετακι.. και δεν ειμαι εγω αυτος που θα πει οτι τα renault ειναι κακα αυτοκινητα (εννοειται)!
ομως μου κανει εντυπωση ενα μειονεκτημα οπως το κακο τιμονι, να γινεται μεγαλο θεμα στα audi (ακολουθωντας τα γνωστα κλισε, μιας και τα παλιοτερα audi ειχαν οντως πολυ κακα τιμονια ) σε αυτοκινητα που εδω που τα λεμε πολλες φορες το τιμονι ξυραφι δεν ειναι και το ζητουμενο και να μην αναφερεται σχεδον καθολου σε αυτοκινητα τα οποια λενε οτι σε προκαλουν να αρχισεις να τρεχεις στις ειδικες του Ακροπολης
ναι τα οποια κλισε οπως σωστα ειπωθηκε πριν λειτουργουν για ολους.. πραγματικα δε βρισκω νοημα στη φραση 'τα τιμονια των audi' και να μου λενε οτι τα renault rs ειναι αμαξαρες για χαρντκοραδες, οταν ξερω πολυ καλα ποσο γπτ ειναι τα τιμονια των renault
Σύμφωνα πάντα με τα περιοδικά και εμένα αυτή η αντίληψη έχει περάσει για το τιμόνι του Μεγκαν RS. Ηταν λίγο αλλού πατάν και αλλού στρίβει ο οδηγός...σε τέτοιο σημείο η περιγραφές τους.
Φυσικά όμως δεν έχω οδηγήσει το Μεγκαν RS και στο καπάκι το GTi ας πούμε για να έχω προσωπική άποψη.
μα ναι το αναφερουν ομως σε ποσους εχει περασει αυτη η αντιληψη?
να στο πω κι αλλιως μια χαρα τιμονια εχουν τα ρενω και οσοι τα οδηγουν συνεχεια τα εχουν μαθει..
ομως οι ιδιοι αμα ακουσουν για τιμονι Α3 μονο και μονο επειδη διαβασαν τις ταδε παπαρες στο ταδε περιοδικο , θεωρουν οτι ειναι γτπεγω ομως που τα χω οδηγησει και τα 2 αρκετα σου λεω οτι κα τα 2 ειναι μια χαρα (οχι φυσικα τα κορυφαια) και των audi οσο παραξενο κι αν ακουγεται ειναι καλυτερα
-
εμένα αυτό που μου τη σπάει εξαιρετικά στα περιοδικά είναι ότι σκέφτονται με βάση τις ανάγκες των εισαγωγέων και όχι με βάση τις ανάγκες των αναγνωστών - πελατών τους.
Σαφώς και πάντα υπάρχει η εύνοια του ειδικού τύπου στα γερμανικά αυτοκίνητα αλλά στα τέστ παραβλέπουν ένα σωρό πράγματα που είναι τελικά σημαντικά για τους αναγνώστες.
πχ: Ποτέ δεν έχω δει συγκριτικό (για παράδειγμα) ενός touran με ένα quashqai+2 και με ένα grand scenic, γιατί και καλά ανήκουν σε άλλο segment. Ναι αλλά απευθύνονται στον ΙΔΙΟ πελάτη!Διαβάζω για τον κινητήρα του touran, για χώρους αποσκευών, αλλά κανένα τεστ δεν δείχνει (πάλι αναφέρομαι σε πολυμορφικά γιατί εκεί έψαξα πρόσφατα για να αγοράσω), ποιό χωράει 3 παιδικά καθισματάκια πίσω, ή πιος χώρος αποσκευών χωράει το παιδικό καροτσάκι κατά μήκος κτλ.
Διαβάζω όμως για τα 695 λίτρα του touran (που όμως αποσιωπούν ότι έιναι με τα καθίσματα τέρμα μπροστά) έναντι των 570 λίτρων του grand scenic (με τα καθίσματα τέρμα πίσω), αλλά κανένα περιοδικό δεν εξετάζει στην πράξη τί χωράει το κάθε αυτοκίνητο.πχ όλα τα περιοδικά θα βγάλουν καλύτερο το golf από το megane (και τα δύο με turbo 1.4). Αποσιωπούν όμως το γεγονός ότι η διαφορά τιμής είναι χαοτική (ναι τα 4500 ευρώ στα επίπεδα των 20.000 ευρώ είναι χαοτική διαφορά)
Ακόμη και το c3 picasso, που παίζει σχεδόν χωρίς αντίπαλο, θεωρείται από όλο τον ειδικό τύπο, χειρότερο από το skoda roomster, επειδή το roomster είναι vagελης. Γιατί όμως ένας που θα πάρει c3 picasso θα το σκεφτεί μόνο ώς εναλλακτικό του roomster και όχι ώς εναλλακτικό ΟΛΩΝ των αυτοκινήτων με μήκος 4 μέτρα; Επειδή είναι διαφορετικές κατηγορίες;
-
Εγώ ξεκίνησα να διαβάζω περιοδικά αυτοκινήτου από το δημοτικό (αρχές δεκαετίας '90). Μπορώ να πω ότι νοσταλγώ το παλιό αυτό στυλ γραφής και στησίματος ενός άρθρου. Θυμάμαι ειδικά κάτι ετήσιες εκδόσεις των 4Τ που τα έβλεπα σαν τη Βίβλο...
Έβλεπες σε κάθε αμάξι πραγματικά τα πάντα. Ήταν σαν να το έβλεπες από κοντά και να σου έλεγε κάποιος φίλος σου που το οδήγησε κάποια βασικά πράγματα.
Ομοίως μου λείπει το DRIVE των πρώτων 3-4 χρόνων λειτουργείας του μέχρι το 2000 περίπου.
Ξαφνικά ο φίλος έγινε 'χεράς-ειδήμων' και παράλληλα άλλαξε και το λεξιλόγιο και η ορολογία. Μπήκαμε στα καλούπια τύπου 'driver's car', τιμόνι που μιλάει, μοτέρ που ακούει, ανάρτηση που κλάνει κλπ Οι 4Τ ίσως να έχουν κρατήσει ένα πιο αξιοπρεπές προφίλ σε σχέση με το ξεφτυλίκι του DRIVE, αλλά και πάλι δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για αξιοπιστία. Όπως και στα νεότερα ξενόφερτα έντυπα (evo, car κλπ) όπου βλέπεις μια τάση να τα έχουν καλά με όλους (δεν έχουν δικτυωθεί ακόμα με τις αντιπροσωπείες φαίνεται... ). -
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
εμένα αυτό που μου τη σπάει εξαιρετικά στα περιοδικά είναι ότι σκέφτονται με βάση τις ανάγκες των εισαγωγέων και όχι με βάση τις ανάγκες των αναγνωστών - πελατών τους.Δεν τους ενδιαφέρουν οι αναγνώστες, κατηγορηματικά το λέω αυτό.
Ούτε τα στοιχεία των πωλήσεων παίζουν κάποιον ρόλο (άλλωστε ορισμένοι δεν ανακοινώνουν καν), διαφορετικά δεν θα μπορούσαν έντυπα των 3Κ φύλλων μηνιαίως (τραγικό νούμερο), να απορροφούν διαφήμιση 100Κ+ ευρώ ανά τεύχος. Το όλο παιχνίδι παίζεται παρασκηνιακά και σε διαπροσωπικό επίπεδο,κριτήρια όπως η κυκλοφορία και -ιδίως- η ποιότητα του εντύπου μικρό ρόλο έχουν στις συμφωνίες. -
πραγματικα δε βρισκω νοημα στη φραση 'τα τιμονια των audi'....Δεν είχα καμμία αμφιβολία περί αυτού...
Στα σοβαρά: ωραίο θέμα και ωραία σχόλια από κάποιους...
Δεν ξέρω παλιότερα πόσο καλύτερα ήταν τα πράγματα (διαβάζω 4Τ από τα 15 μου, το 1995 και 2-3 χρόνια νωρίτερα διάβαζα το AMS, το οποίο έκοψα), αλλά ειλικρινά από το '95 και μετά νιώθω ότι ώρες ώρες με κοροϊδεύουν... Να μην ξαναπώ για την κοροϊδία των δοκιμών μακράς διάρκειας...
Και τώρα τελευταία όλο και περισσότερο διαβάζω δοκιμές και όταν τελειώνουν μένω να λέω 'κιόλας;;; πότε θα πουν ... αυτό... ή το άλλο;;;'
-
@Εντυ
ναι ετσι οπως τα λες ειναι.. παλιοτεροι 4Τ που εχουν πεσει στα χερια μου ειχαν ενα σωρο τεχνικες λεπτομεριες και λιγοτερες ανουσιες φωτογραφιες και δε νομιζω οτι απευθυνονταν σε καποιο ειδικο κοινο, ουτε νομιζω οτι ξαφνικα γιναμε ολοι εγκεφαλικα νεκροι και δε θελουμε να μαθαινουμε για αυτες τις λεπτομεριες
το ιδιο και με το drive.. εγω το αντεξα και λιγο παραπανω απο το 2000 που λες, αλλα πλεον το περιοδικο εχει γινει ξεφτιλα..
δεν ξερω αν βαριουνται , αν δε θελουν να πληρωσουν αξιους δημοσιογραφους και προσλαμβανουν το καθε πιτσιρικα που γραφει βλακειες ή αν θελουν να τα πηγαινουν καλα με τις αντιπροσωπειες και δε με νοιαζει κιολας
με νοιαζει που δεν υπαρχει κατι αξιολογο για διαβασμα
και μιας και ειχε γινει μια σχετικη και ενδιαφερουσα συζητηση επι του θεματος στη συναντηση που ειχαμε κανει , θα διαφωνησω οτι ολοι εμεις που το ψαχνουμε λιγο παραπανω το θεμα ειμαστε 'ειδικο κοινο' και οτι τα περιοδικα δεν απευθυνονται σε μας
κι εμεις απο περιοδικα ξεκινησαμε να μαθαινουμε τα οσα ξερουμε και δε νομιζω οτι σταματησαμε να τα διαβαζουμε απο επιλογη ή για να γλιτωσουμε τα 5 ευρω..
σταματησαμε να τα διαβαζουμε γιατι δεν ειχαν τιποτα να μας προσφερουναυτο το θεωρω αποτυχια του τυπου γενικοτερα και η αποτυχια αυτη φαινεται στο συνολο των πωλησεων.
δε μπορουμε να λεμε οτι φταιει το internet για ολαη ποιοτητα του τυπου ειχε πεσει πριν βαλει ολος ο κοσμος γρηγορο internet και ανεβουν τοσο τα φορα
απλα αυτος ο 'ανταγωνισμος' (που μαλιστα δε κοστιζει και τιποτα , ετσι? ) τους αποτελειωσε.. και οδηγει σιγα σιγα στο θανατο τους
μπορουν να ειναι ευχαριστημενοι με τους χιλιαδες αναγνωστες που εχουν ακομα , ομως θα ηταν ακομα πιο ευχαριστημενοι με μερικες χιλιαδες ακομα..και ξαναλεω γιατι το πιστευω ακραδαντα, οτι αν ειχαν απο πισω τους ενα τεραστιο κοινο δε θα τους ενοιαζε τι λενε οι αντιπροσωπειες
απλα για να γινει κατι τετοιο, να αποκτησουν δηλαδη τεραστιο κοινο και να γραφουν ο,τι γουσταρουν πρεπει πρωτα να ανεβασουν σημαντικα τη ποιοτητα τους και να κερδισουν τους παλιους τους αναγνωστες.. αυτο ειναι το πιο σημαντικο ο,τι και να λενε
αλλα αυτο δυστυχως απαιτει πολλη δουλεια και πιστευω οτι και οι δημοσιογραφοι (ακομα και οι αξιοι) εχουν βολευτει με την παρουσα κατασταση λογω των στοχων που τους θετουν τα εφεντικα τους, ομως θα πρεπει να σκεφτουν τι θα γινει τα επομενα χρονιαγιατι φανταστειτε εδω που τα λεμε την εντυπωση που κανει στην 18χρονο πιτσιρικα το να μπαινει σε αυτο εδω το φορουμ και να βλεπει μεγαλυτερα και παλιοτερα μελη να κραζουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ τον τυπο και τους 4Τ συγκεκριμενα..
υπαρχει περιπτωση ο συγκεκριμενος νεος που ειναι με ενα πληκτρολογιο απο την κουνια, να παει να **αγορασει ** περιοδικο?
το συμπερασμα λοιπον ειναι οτι αφου ο τυπος γενικα περναει κριση και παει για φουνταρισμα , ειναι μια καλη ευκαιρια τωρα (οσο το προλαβαινουν) να ανεβασουν τη ποιοτητα τους και να απευθυνθουν ξανα στους παλιους τους αναγνωστες γιατι κακα τα ψεματα, αυτοι τοσα χρονια τους εκαναν αυτο που ειναι ακομα και σημερα..
αν θελουν να απευθυνονται μονο σε κοσμο που εχει συνηθισει να τα αγοραζει , σε νεους που ακομα δεν καταλαβαινουν ή σε περιστασιακους αναγνωστες που ψαχνουν μια συγκεκριμενη περιοσδο να παρουν αυτοκινητο και δεν εχουν ιδεα (και ετσι ελπιζουν οι αντιπροσωπειες να προωθησουν τα αυτοκινητα τους μεσω reviews) δε νομιζω οτι θα συνεχισει να πουλαει και αυτα που πουλαει για πολυ καιρο ακομα..αν δεν εχεις αναγνωστες που να λυσσανε και να περιμενουν εναγωνιως εξω απο τα περιπτερα και τα ψιλικατζιδικα το επομενο τευχος (οπως εκανα εγω παλιοτερα για τα drive) δεν κανεις δουλεια..
θελουν βεβαια και οι αντιπροσωπειες να κανουν τη δουλεια τους και να προωθησουν τη πραματεια τους, αλλα δε γινεται να εχουμε περιοδικα-διαφημιστικα εντυπα.. και οσο εχουμε μην περιμενουν ο κοσμος να συνεχισει να τα πληρωνει
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Θυμάμαι χαρακτηριστικά το συγκριτικό τεστ του Fiat Bravo 1,6 103 hp και του Golf 1,6 101 hp...Λοιπόν το Golf ήταν βαρύτερο, μακρύτερο σε σχέσεις, με -2 άλογα και παραπλήσια ροπή στις ίδιες στροφές....
Εβγαινε παντού πρώτο: 0-100, 0-400, 0-1000, ρεπρίζ και τελική....μα ούτε σε ένα σημείο δεν υστερούσε το 'μπεστ σέλερ'...Πιστεύεις πως είναι αδύνατον να είχε -παντού- καλύτερες επιδόσεις το Golf? Πιθανώς και να είναι μαγειρεμένες οι μετρήσεις, δεν το ξέρω. Η απορία μου είναι πως το ξέρεις εσύ αν υπονοείς κάτι τέτοιο. Ελπίζω να μην βασίζεται στο βάρος, μέγιστη ισχύς και σχέσεις.
Κατά τα άλλα, βλέπω πως το γενικό συμπέρασμα είναι πως ο 'ειδικός τύπος' είναι στην πλειοψηφία του χείριστης ποιότητας σύμφωνα με τη γνώμη των περισσοτέρων. Το θέμα είναι γιατί ασχολούμαστε με αυτή τη θλιβερή πλειοψηφία και όχι μόνο με το 5 ή 0.001% που αξίζει.
-
Εγω προτεινω απο εδω και περα να παραθετουμε και στοιχεια αν πιστευουμε οτι θαφτηκαν ή σπρωχτηκαν καποια αυτοκινητα.Και να εξηγουμε και για ποιο λογο θαφτηκαν/σπρωχτηκαν.
-
και εγω κατι τετοιο φανταζομουν οταν ανοιξα το topic.
Διαβαζα αρχικα το autotriti και αργοτερα το ams, τα οποια οταν ημουν πιτσιρικας δεν πονηρευομουν οτι ειναι τοσο χαλια οπως τα βλεπω τωρα τα αντιστοιχα. Η περιοδος που μιλαω εγω ειναι 1997-2003 περιπου. Τα τελευταια χρονια μαλιστα ημουν συνδρομητης στο ams...
Απλα πανε αρκετα χρονια απο τοτε και δεν θυμαμαι περιστατικα που τοτε σιγουρα μου εκαναν εντυπωση.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οταν καποια νεα μοντελα που ερχονταν στην αγορα (οπως Peugeot, citroen, nissan κ.α) χαραμιζαν με το ζορι μια σελιδα και 2-3 φωτογραφιες. Και ηταν αυτοκινητα που οι προκατοχοι τους ειχαν απηχησει στο κοσμο και ηταν καλα αυτοκινητα οποτε με αγωνια περιμενες τι λεει το καινουριο μοντελο. Και ανοιγες το περιοδικο και ειχε ενα τεστακι της μιας σελιδας.
-
Evgenios, tέτοια στοιχεία δεν θα βρεις πουθενά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι εύλογες υποθέσεις, όπως π.χ. στην περίπτωση του ceed που αποθεώθηκε, ότι η ενθουσιώδης υποδοχή δεν προέρχεται από την υποκειμενικότητα του γράφοντος αλλά από συγκεκριμένη ενέργεια προώθησης. Γενικώς οι αναγνώστες που είναι έξω από τον χώρο είναι δύσκολο να διεξάγουν ασφαλή συμπεράσματα για το ποιά δοκιμή είναι ανεξάρτητη και σε ποιά έχει υπάρξει ανώθεν δάκτυλος -υπάρχουν και οι δύο κατηγορίες.
Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των δοκιμών -το οποίο ήδη έχει κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του- είναι κανονικό advertorial υπό μορφή δοκιμής, για όποιον γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει αυτό.
Ο λόγος για τον οποίο ο Ε.Τ. έχει την ποιότητα που έχει, είναι κατά βάσιν ένας:
Οι εκδότες-επιχειρηματίες -με την εξαίρεση του ΚΚ στα πρώτα του βήματα τουλάχιστον-, δεν ενδιαφέρονται να φτιάξουν ένα σωστό προiόν που θα κερδίσει την εκτίμηση των αναγνωστών και θα χτίσει βαθμιαία μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους, εξελισσόμενο διαρκώς, αλλά μόνο να απορροφήσουν όση περισσότερη διαφήμιση γίνεται, όσο προλάβουν, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Για το πρώτο φροντίζουν οι εμπορικοί που πουλάνε φύκια για μεταξώτα κορδέλες στους πάσης φύσεως αδαείς PR -συν μπόλικη διαπροσωπική σάλτσα-, και για το δεύτερο οι πολύ χαμηλές αμοιβές των -συνήθως άσχετων με το αντικείμενο- συντακτών. Φυσικά, θα ήταν αστείο να μιλήσουμε για οποιδήποτε μορφής εκπαίδευση του προσωπικού (αποστολή σε σχολές αγωνιστικής οδήγησης σε εξωτερικό, σεμινάρια κ.λπ), ενώ είναι τραγικό το γεγονός ότι πολλές φορές στα γραφεία δεν υπάρχει καν βιβλιοθήκη, ώστε να μπορέσει κάποιος να ψάξει την σχετική βιβλιογραφία για το θέμα που έχει αναλάβει και την γενικότερη επιμόρφωσή του.
Η κεντρική ιδέα, για τους πολλούς, είναι ανοίγουμε το πρες-κιτ, μεταφράζουμε κάποια κομμάτια του, βλέπουμε τι έγραψαν και οι άλλοι για να μην πέσουμε τελείως έξω, βάζουμε και λίγο συναίσθημα, μπόλικη κλισαδούρα και vois la δοκιμή.
Αυτοκινητα που "σπρωχτηκαν" ή "θαφτηκαν" απο τον ειδικο τυπο