-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Χμ, οι δοκιμές πολλών περιοδικών δεν υπογράφονται από συγκεκριμένο συντάκτη αλλά από το περιοδικό γενικότερα.
Πολιτική η οποία μόνο προς την χαμηλότερη ποιότητα ενός άρθρου μπορεί να επιδράσει.
επειδη και καλα ειναι η 'συνολικη αποψη αυτων που το οδηγησαν'
-
Σωστό και αυτό...
Και πέραν αυτού, όμως, η υπογραφή σε ένα άρθρο γνώμης -κατηγορία στην οποία εντάσσονται και οι δοκιμές- κατ' αρχάς δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στον συντάκτη να προσπαθήσει για το καλύτερο, εφ' όσον κρίνεται και το προσωπικό του κύρος ως επαγγελματία. Τώρα θα μου πεις, δεν έχουμε δει και τα ενύπογραφα άρθρα στην ελληνική αρθρογραφία, σε τι επίπεδο βρίσκονται, αλλά εν πάση περιπτώσει...
Δεύτερον, όπως υπονόησες, ένα άρθρο γνώμης δεν μπορεί παρά να απηχεί την προσωπική τοποθέτηση του καθενός -το αν στην διαμόρφωση αυτής της άποψης έχει συμβάλλει και η συζήτηση με άλλους ή άλλα ερεθίσματα είναι διαφορετικό και δεν αποκλείεται- και κατά τρίτον βοηθάει και στην επικοινωνία με τον αναγνώστη, ο οποίος δεν έχει μπροστά του ένα τυποποιημένο κείμενο αγνώστου προελεύσεως, αλλά έναν συντάκτη στον οποίο και μπορεί να απευθυνθεί διατυπώνοντας ενστάσεις, ερωτήματα ή αμφιβολίες.
Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι a priori και εγγενώς, ένα ανώνυμο κείμενο θα είναι χειρότερο από ένα επώνυμο.
-
ναι αλλα αν παρακολουθεις ενα περιοδικο και 'ξερεις' τους συντακτες παιζει ρολο για σενα ποιος λεει τι..
θες με λιγα λογια να ξερεις ποιος ειναι αυτος που εχεις απεναντι σου , ωστε να μπορεις να κρινεις καλυτερα τα γραφομενα τουειναι λογικο να ειναι καποιος υποκειμενικος μεχρι ενα σημειο και να εχει τις προτιμησεις του, εσυ ομως πρεπει να ξερεις ποιος ειναι αυτος ο καποιος που γραφει το συγκεκριμενο αρθρο
παρε παραδειγμα το top gear μιας και ολοι αντιλαμβανομαστε τις διαφορες, αλλιως θα σου εγραφε ενα αρθρο ο clarkson, αλλιως ο may
εσυ σαν αναγνωστης γνωριζοντας ποιος το εχει γραψει εισαι σε θεση να βγαλεις πιο σωστα συμπερασματα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
...εσυ ομως πρεπει να ξερεις ποιος ειναι αυτος ο καποιος που γραφει το συγκεκριμενο αρθρο
εσυ σαν αναγνωστης γνωριζοντας ποιος το εχει γραψει εισαι σε θεση να βγαλεις πιο σωστα συμπερασματαακριβώς, όπως κ αυτά που γράφει ο Pai mei
και να συμπληρώσω ότι ελάχιστα μας ενδιαφέρει ποιος κάλυψε φωτογραφικά τη δοκιμή. Αυτουνού το όνομα σπανίως παραλείπεται στους 4Τ...
Ας είχαν την ίδια καλή συνήθεια και για τον δοκιμαστή-αρθρογράφο (ταυτίζονται πάντα οι δυο τους άραγε;;) -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
(ταυτίζονται πάντα οι δυο τους άραγε;;)Όχι.
Υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου ο συντάκτης δεν έχει δει ούτε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ευρισκόμενος ξαφνικά στην όχι και τόσο ευχάριστη θέση να πρέπει να κατασκευάσει μια εικονική πραγματικότητα με την φαντασία του. Και μπαίνεις εδώ και διαβάζεις φανατισμένα κατεβατά με παραθέσεις πηγών, ότι το είπε το τάδε περιοδικό, τάδε τεύχος, χωρίς καν να διανοούνται τι -μπορεί να- συμβαίνει στην πραγματικότητα. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
(ταυτίζονται πάντα οι δυο τους άραγε;;)
Όχι.
Υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου ο συντάκτης δεν έχει δει ούτε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ευρισκόμενος ξαφνικά στην όχι και τόσο ευχάριστη θέση να πρέπει να κατασκευάσει μια εικονική πραγματικότητα με την φαντασία του. Και μπαίνεις εδώ και διαβάζεις φανατισμένα κατεβατά με παραθέσεις πηγών, ότι το είπε το τάδε περιοδικό, τάδε τεύχος, χωρίς καν να διανοούνται τι -μπορεί να- συμβαίνει στην πραγματικότητα.Αυτό μου θυμίζει μια συμπαθητική περίπτωση συμφορουμά, σε διαρκές ψάξιμο αυτοκινήτου εδώ και καιρό, που μπορεί να δίνει συμβουλές κίνησης στο Nurbugring (καθρέφτες... ), χωρίς να έχει πατήσει το πόδι του ούτε απέξω...
Μήπως να στείλει κάνα βιογραφικό για συντάκτης; Χαραμίζεται!
-
από IKE » 06/08/10 12:09
skorpio13 όπως έχει ήδη αναφερθεί και στο τόπικ αυτό, πολλές φορές κάποιοι αναγνώστες 'θάβουν' ένα μοντέλο παρά το 'σπρώχνει' ο ειδικός τύπος και όπως μας απέδειξες μόλις το να μη λέει κάποιος ξεκάθαρα τι εννοεί δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του ειδικού τύπου.
Μηπως κατι δε γραφω σωστα; Ακριβως για να μη θεωρηθει οτι εχω καποιου ειδους εμπαθεια με το αυτοκινητο που χρησιμοποιησα σαν παραδειγμα, δεν ανεφερα τη μαρκα και μιλησα για τον τροπο που περιγραφει ο δημοσιογραφος την εμπειρια του με το αυτοκινητο παραθετοντας και τη δικη μου αλλα και του συνολου του εντυπου και ηλεκτρονικου τυπου της χωρας (ισως με λιγο διαφορετικα επιθετα).
-
Δεν νομίζω να είναι τόσο κακό να αναφέρεις το μοντέλο για το οποίο γίνεται η όλη συζήτηση ώστε να μπορούμε να σχηματίσουμε και οι υπόλοιποι μια πληρέστερη εικόνα εαν έχεις δίκιο ή άδικο σε ότι γράφεις.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
(ταυτίζονται πάντα οι δυο τους άραγε;;)
Όχι.
Υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου ο συντάκτης δεν έχει δει ούτε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ευρισκόμενος ξαφνικά στην όχι και τόσο ευχάριστη θέση να πρέπει να κατασκευάσει μια εικονική πραγματικότητα με την φαντασία του. Και μπαίνεις εδώ και διαβάζεις φανατισμένα κατεβατά με παραθέσεις πηγών, ότι το είπε το τάδε περιοδικό, τάδε τεύχος, χωρίς καν να διανοούνται τι -μπορεί να- συμβαίνει στην πραγματικότητα.Αυτό μου θυμίζει μια συμπαθητική περίπτωση συμφορουμά, σε διαρκές ψάξιμο αυτοκινήτου εδώ και καιρό, που μπορεί να δίνει συμβουλές κίνησης στο Nurbugring (καθρέφτες... ), χωρίς να έχει πατήσει το πόδι του ούτε απέξω...
Μήπως να στείλει κάνα βιογραφικό για συντάκτης; Χαραμίζεται!
εχω λιωσει λεμε..
Εχει και στριφτερο αμαξι αυτη τη στιγμη..?
-
Στην αγορά , αλλα και στην παρουσίαση ενός αυτοκινήτου πολλά πράγματα είναι υποκειμενικά.
Γεγονός είναι ότι σήμερα λόγω παγκοσμιοποίησης είναι δύσκολο να πεις ότι κάποιο αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο και ότι κάποιο δεν είναι....ούτως ή άλλως οι κυβερνόντες θέλουν να μας βάλουν να τ' αλλάζουμε κάθε 5-7 έτη.
Δεν θα μπώ σε λίστα θαμένων ή προωθημένων, απλά θα πω την προσωπική μου εμπειρία....όταν ενάμιση έτος πριν ήθελα να αλλάξω αυτοκίνητο, διάβαζα μανιωδώς ότι υπήρχε....και αλήθιεα είναι ότι με αυτά που διάβαζα σε περιοδικά και φορουμ είχα διαμορφώσει μια άποψη........ατμοσφαιρικό που δεν έχει βλάβες, turbo μακριά και υπερ Ιαπωνίας. Η επιλογή μου άλλαξε ριζικά, όταν πήγα και είδα τα αυτοκίνητα από κοντά !! γιατί ανεξαρτήτως αποδόσεων και βλαβών απλά δεν πρεσβευαν τα δικά μου κριτήρια. Πήγαινα καρφωτός για το auris. Όταν το είδα από κοντά , και όταν κάθισα στην θέση του οδηγού, μου κόπηκαν τα πόδια. Για τα >17.000 ευρώ που κόστιζε η φτήνια ήταν χαώδης!!!!! Πρέπει κάποιος να έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να το κάνει να δείχνει τόσο φτηνό (και όχι μόνο, αν κρίνω από τα τριξίματα που έχει, από αυτά που μου λένε γνωστοί μου). Auris σαφώς υπερτιμημένο. Μετά πηγα για να δω το Subaru impreza 1.5 το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά το απέριψα λόγω κατανάλωσης, η οποία είναι υπερβολικά υψηλή για τις επιδώσεις που προσφέρει. Πάραυτα είναι πολύ καλό αυτοκίνητο (σαφώς υποτιμημένο).
ένα πρωϊνό ερχόμενος από την δουλειά περνούσα έξω από την Seat και μπήκα για να δω το Leon. Εξωτερικά ήταν ωραίο, αλλά υπάρχουν και ωραιότερα. το εσωτερικό του ήταν μεγάλη έκπληξη.....τα περιοδικά το είχαν θαμένο και χαρακτηρισμένο ως μουντό και κακάσχημο....βέβαια για εμένα ήταν μια χαρά. αίσθηση μασίφ, χωρίς πολλά μπιχλιμπίδια και χρώματακια διάφορα. Τελικά κατέληξα να το πάρω διότι όταν το οδήγησα κατάλαβα ότι ήταν και αρκετά δυνατό για το στυλ οδήγησης μου. Με 17.000 πήρα κάτι που με εκφράζει και το οποίο δεν θα το είχα επιλεξει αν δεν το έβλεπα από κοντά.
Λέτε στα forum για το σπρώξιμο του VAG group....εγώ θα πω ότι μετά από αυτό που είδαν τα μάτια μου και έπιασαν τα χέρια μου ότι η μεγάλη απάτη (για αυτό που κοστίζει) είναι το auris.....αυτό και αν είναι απαράδεκτο σπρώξιμο.
Υ.Γ αν δεν έπερνα το LEon to επόμενο θα ήταν μάλλον το Bravo.
Δυστυχώς το Civic 5doors μου έπεφτε ακριβό, αλλά όντως είναι πολύ προσεγμένο αυτοκίνητο. -
Δηλαδή το εσωτερικό του Leon σου φάνηκε πιο ποιοτικό από του Auris?!
-
πραγματικα δε μπορω να καταλαβω γιατι πεφτει τετοιο θαψιμο στα σεατ..
και το auris για τα λεφτα του μεσα ειναι τρισαθλιο..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πραγματικα δε μπορω να καταλαβω γιατι πεφτει τετοιο θαψιμο στα σεατ..και το auris για τα λεφτα του μεσα ειναι τρισαθλιο..
Μα , είναι και τα δύο τρισάθλια μέσα, γιατί σου κάνει εντύπωση;
Απλώς το Leon είναι και καλό αυτοκίνητο στα υπόλοιπα, ενώ το γκιAuris, όχι... Ας είναι καλά τα 6 χρόνια εγγύηση όμως... -
μετραει βεβαια και ο παραγοντας τιμη..
δε μπορεις να εχεις τρελες απαιτησεις απο ενα μοντελο που ειναι απο τα πιο φθηνα της κατηγοριας, αντιθετα εχεις απο ενα που ειναι τσιμπημενο..
εκτος αν το τσιμπανε για τη μηχανολογικη του υπεροχη ή τα 6 χρονια εγγυηση
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Απλώς το Leon είναι και καλό αυτοκίνητο στα υπόλοιπα, ενώ το γκιAuris, όχι... Ας είναι καλά τα 6 χρόνια εγγύηση όμως...Ενώ κάτι άλλα εργαλεία (το 'λεί' με βαριά Λαμιώτικη προφορά ) δια χειρός Βαράγκη εσωτερικό,μπουρδέλο κάτω από το καπώ,αξίζουν και την τελευταία δεκάρα τους έτσι Γρηγόρη μου;
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Απλώς το Leon είναι και καλό αυτοκίνητο στα υπόλοιπα, ενώ το γκιAuris, όχι... Ας είναι καλά τα 6 χρόνια εγγύηση όμως...Ενώ κάτι άλλα εργαλεία (το 'λεί' με βαριά Λαμιώτικη προφορά ) δια χειρός Βαράγκη εσωτερικό,μπουρδέλο κάτω από το καπώ,αξίζουν και την τελευταία δεκάρα τους έτσι Γρηγόρη μου;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ώς γνωστόν τι νιει και το λιει το λένε κάτω από το χαντάκι μεσιέ
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Καλά, πήγαινε Λαμία, ξεκίνα καμιά κουβέντα για αυτοκίνητα με τους κατάλληλους ανθρώπους και τα ξαναλέμε
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Καλά, πήγαινε Λαμία, ξεκίνα καμιά κουβέντα για αυτοκίνητα με τους κατάλληλους ανθρώπους και τα ξαναλέμε
Εδώ Λαμία , για πές είμαστε κερκίδα εδώ .
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Εδώ Λαμία , για πές είμαστε κερκίδα εδώ .
Εδώ Φωκίδα, άνευ κερκίδας
Μη μου αρνηθείς μόνο τα βαριά λι της περιοχής γιατί δεν θα λες αλήθεια
Αυτοκινητα που "σπρωχτηκαν" ή "θαφτηκαν" απο τον ειδικο τυπο