-
Με αφορμη μια κουβεντα που εγινε στο topic της Renault, θα ηθελα να πουμε για μοντελα που κατα το παρελθον σπρωχτηκαν η θαφτηκαν απο τον ειδικο τυπο η μοντελα που περασαν απαρατηρητα και δωσανε την εικονα του αδιαφορου ενω πραγματικα αξιζαν περισσοτερο προσοχη.
Οποτε μιλαμε γι αυτοκινητα που ο ειδικος τυπος ειτε τους συμπεριφερθηκε υπερ του δεοντος με το γαντι ειτε τα αδικησε.
Στη συζητηση αυτη θα ηθελα να σχολιασουμε κυριως μοντελα που δεν παραγονται πλεον και που βαση τον ολοκληρωμενο κυκλο τους στην αγορα εχουμε καλυτερη αποψη και ας πουμε για μοντελα που απασχολησαν την αγορα απο το 90 και μετα πχ.Τελος καλο θα ηταν να μην βγαλουμε παλι τα μαχαιρια εναντιον του vag η της ιταλικης σχολης κοκ.
Εμενα ενα παραδειγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το Passat mk5 το οποιο παροτι ηταν ενα καλο μοντελο ο τυπος της περιοδου εκεινης το ανεβαζε πιο πολυ απ οτι πραγματικα αξιζε και το γεγονος οτι δεν πολυκυκλοφορει πλεον στους δρομους ενω στην εποχη το εβλεπες αρκετα ισως σημαινει οτι ψιλοαπογοητευσε τους αγοραστες.
-
Με αφορμη μια κουβεντα που εγινε στο topic της Renault, θα ηθελα να πουμε για μοντελα που κατα το παρελθον σπρωχτηκαν η θαφτηκαν απο τον ειδικο τυπο η μοντελα που περασαν απαρατηρητα και δωσανε την εικονα του αδιαφορου ενω πραγματικα αξιζαν περισσοτερο προσοχη.
Οποτε μιλαμε γι αυτοκινητα που ο ειδικος τυπος ειτε τους συμπεριφερθηκε υπερ του δεοντος με το γαντι ειτε τα αδικησε.
Στη συζητηση αυτη θα ηθελα να σχολιασουμε κυριως μοντελα που δεν παραγονται πλεον και που βαση τον ολοκληρωμενο κυκλο τους στην αγορα εχουμε καλυτερη αποψη και ας πουμε για μοντελα που απασχολησαν την αγορα απο το 90 και μετα πχ.Τελος καλο θα ηταν να μην βγαλουμε παλι τα μαχαιρια εναντιον του vag η της ιταλικης σχολης κοκ.
Εμενα ενα παραδειγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το Passat mk5 το οποιο παροτι ηταν ενα καλο μοντελο ο τυπος της περιοδου εκεινης το ανεβαζε πιο πολυ απ οτι πραγματικα αξιζε και το γεγονος οτι δεν πολυκυκλοφορει πλεον στους δρομους ενω στην εποχη το εβλεπες αρκετα ισως σημαινει οτι ψιλοαπογοητευσε τους αγοραστες.
-
-
kia ceed / proceed (ηταν ΠΟΛΛΑ τα λεφτα....)
-
Απεχω γιατι θα βγαλω πολυ χολη..
-
Χωρίς σχόλια...
-
Εδώ ορισμένα μοντέλα, ως μπράντ νιου σούπερ γουάο, θάβονται από την άθλια πολιτική διαφήμισης και management του ίδιου του εισαγωγέα τους, τι λέμε τώρα...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Απεχω γιατι θα βγαλω πολυ χολη..ε θα το κανεις με τροπο και θα φανει ωραιο...Περιμενω το κατεβατο σου!
-
ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν μπαίνει ούτε σε σύγκρισή με τα όποια τεστ διενεργούν οι ειδικοί του τύπου είναι το 3008 μοντέλο το οποίο προσφέρει πάρα πολλά για την τιμή του και ανεβάζει το επίπεδο της PEUGEOT καθώς ως κάτοχος είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος (και με έκπληξη θα έλεγα) για την ποιότητά κατασκευής του.
-
Εγώ αυτό που διαπιστώνω είναι ...
οτιδήποτε ιαπωνικό ... συμπαθητικό αλλά δευτερο!
οτιδήποτε γαλλικό ... συμπαθητικό αλλά δευτερο!
οτιδήποτε ιταλικό ... συμπαθητικό αλλά δευτερο!
οτιδήποτε γερμανικό ... ακριβό αλλά πρώτο και με διαφορά!Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
kia ceed / proceed (ηταν ΠΟΛΛΑ τα λεφτα....)+1. Μάτι έβγαζε η περιπτωση του!
Θα προσθέσω και το Tiguan! Με oτιδήποτε τροχοφόρο και να έχει συγκριθεί είναι πρώτο!
Ικανοί κάποιοι ακόμα και σε συγκριτικό Alto vs Aygo ... το Tiguan να βγαλουν νικητή!Αξέχαστη για μένα αυτή η παρουσίαση: http://www.autobild.gr/index.php?cat_id=459&page_id=1068
-
4τ: Nissan Primera
Citroen ZX
Nissan Sunny
και τώρα τα VW...Για Auto Triti kai AMS δεν το συζητώ....
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
οτιδήποτε γερμανικό ... ακριβό αλλά πρώτο και με διαφορά!kia ceed / proceed (ηταν ΠΟΛΛΑ τα λεφτα....)
+1. Μάτι έβγαζε η περιπτωση του!
Θα προσθέσω και το Tiguan! Με oτιδήποτε τροχοφόρο και να έχει συγκριθεί είναι πρώτο!
Ικανοί κάποιοι ακόμα και σε συγκριτικό Alto vs Aygo ... το Tiguan να βγαλουν νικητή!Αξέχαστη για μένα αυτή η παρουσίαση: http://www.autobild.gr/index.php?cat_id=459&page_id=1068
Το Tiguan είναι κορυφαίο στην κατηγορία κυβικών του.. Αλλά στα λεφτά του.....
-
Επικεντρώνοντας στον κινητήρα και όχι στο αυτοκίνητο ... 'ιδιαίτερη' περίπτωση είναι το Polo 1,4 με το Ibiza 1,4.
Στο ισπανικό τα σχόλια ήταν του τύπου ... παροχημένος, αδιάφορος, 95 άλογα που δεν φαίνονται στο δρόμο, αδικεί το αυτοκίνητο, ενώ στο Polo 1,4 ... συνεργάζεται τέλεια με το 5ταχυτο κιβώτιο, βγαζει παραπάνω άλογα απο τα ανακοινώσιμα 85ΗΡ, καλές επιδόσεις εν κινήσει και απο σταση κλπ!
Αν δεν κάνω λάθος ... μέχρι και 'τίτλο' πήρε πριν καν εμφανιστεί με τον 1,2 Tsi! -
Θα γράψω μόνο για δύο γενικές παθογένειες που δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα.
Άπαντα τα diesel εξυψούνται στη στρατόσφαιρα από όλα ανεξαιρέτως τα περιοδικά στην Ελλάδα.
Μερικά εξ' αυτών φτάνουν στο σημείο να κάνουν τεστ σε ένα α μοντέλο και να μνημονεύουν εμβόλιμα στο μέσον του τεστ κάποια αβανταδόρικη ατάκα για το ντιζελοκίνητο αδελφάκι του, θάβοντας παράλληλα το τεσταριζόμενο βενζινοκίνητο μοντέλο.
Η άκομψη υπερβολή ξεπερνά την όποια επιστημονική φαντασία αφού αυτό γίνεται ακόμα και σε άσχετα κείμενα όπως λ.χ. η παρουσίαση (στους 4Τ) της βενζινοκίνητης υβριδικής Μερσεντέ S400 όπου ΕΜΒΟΛΙΜΑ μπαίνει μια αποθεωτική παράγραφος για το πετρελαιοκίνητο αδελφάκι της.
Οι ατάκες που διανθίζουν τα κείμενα λατρείας προς αυτά είναι εντελώς κλισέ και καμμιά φορά και λανθασμένες, ενώ (συνήθως) δεν γίνεται κουβέντα για το πανηγύρι των καρκινογόνων ρύπων που εκπέμπουν ή τα πραγματικά αίτια της συνέχισης της απαγόρευσής τους (φορολογικό-οικονομικό).Στον αντίποδα, έχουμε συλλήβδην θάψιμο των όποιων αμερικάνικων μοντέλων κυκλοφορούν δειλά - δειλά, ενώ άστοχα και ελλιπή είναι τα σχόλιά τους για το θέμα. Π.χ. έχω δει ατάκες που συγκρίνουν το Μάσταγκ με την 330 , ενώ παράλληλα ο συντάκτης παραλείπει να πει π.χ. ότι το αυτοκίνητο αυτό το πλασσάρει η Φορντ για αντίπαλο δέος στη Γκόλφω ΓΤΙ με την οποία έχει το ίδιο κοστολόγιο (και χαμηλότερο...) στην πατρίδα του και ούτε κατά διάνοια με το Μπεμβέ.
Πάντως ενώ διασκεδάζω μερικές φορές με τις υπερβολές ή τις μυωπίες που διαπιστώνω σε ορισμένα τεστ ή γενικές αναφορές τους ή στην άστοχη επιλογή που γίνεται σε ορισμένα συγκριτικά (έχω διαβάσει π.χ. και συγκριτικό μεταξύ Στάρλετ 1.300 - Σιβίκ 1.300 ), ακόμη περισσότερες φορές έχω διαπιστώσει ότι οι δοκιμές αλλά και τα σχόλιά τους είναι ακριβή και χρήσιμα.
-
Ο χρήστης dennis1 έγραψε:
ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν μπαίνει ούτε σε σύγκρισή με τα όποια τεστ διενεργούν οι ειδικοί του τύπου είναι το 3008 μοντέλο το οποίο προσφέρει πάρα πολλά για την τιμή του και ανεβάζει το επίπεδο της PEUGEOT καθώς ως κάτοχος είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος (και με έκπληξη θα έλεγα) για την ποιότητά κατασκευής του.Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, ως κάτοχός κι εγώ ενός 3008, το οποίο είναι καλύτερο από ότι το περίμενα. Νομίζω ότι γενικώς το έχουν στο 'φτύσιμο', ούτε καν σημασία δεν του δίνουν.
-
Τα τεράστια προβλήματα ποιότητας των πρίμιουμ , θάφτηκαν επιμελέστετα , όπως και τα απαράδεκτα ακριβά σέρβις .
Τα προβλήματα εργονομίας των γερμανικών , έναντι μιάς γενικής κατηγορίας γιά εργονομικές ατέλειες των γαλλικών .
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
οτιδήποτε γερμανικό ... ακριβό αλλά πρώτο και με διαφορά!
-
Έλα μωρή Γερμανία με τους πρώτους και με διαφορά παίκτες σου... Όλοι οι αποδέλοιποι απλά υπάρχουν!
-
Σε αυτό το θέμα δύσκολα θ' αποφύγουμε τον εμφύλιο!
Το πρόβλημα είναι ότι εφόσον το vag τα χώνει στον ειδικό τύπο χοντρά θα ευνοείτε ανεξαρτήτως αξίας των προϊόντων του! Έτσι είναι η αγορά και όποιος δεν το παραδέχεται μάλλον ζει στον δικό του κόσμο! Ας τα ...'σκάσουν' και οι άλλοι ή σε μία ουτοπική-ρομαντική θεώρηση να μην τα δεχτούν τα περιοδικά και ν' αναζητήσουν άλλους τρόπους κέρδους!
Μετά από αυτή την αναφορά μπορώ ν' αναφέρω μερικά μοντέλα που σπρώχτηκαν ή θάφτηκαν από τον ειδικό τύπο!
-golf v-vi, the liberis era...Σ.Χ. rules! Τίποτα άλλο εδώ διότι τα ξέρετε όλοι!-Seat leon...σπρώχτηκε τόσο άσχημα που το έβγαλαν αυτοκίνητο της χρονιάς το 2007 στην Ελλάδα ενώ είχε βγει 2 χρόνια πριν! Σ.Χ. power once again και ο 'δάσκαλος' Κώστας Κ. δεν αντέδρασε διότι πλέον το μαγαζί το ελέγχει άλλος!
Ελπίζω κάποτε να βρεις την δύναμη να μας τα πεις δάσκαλε!!!-Honda Civic τελυταιάς γενιάς...υπονομεύτηκε από τον ειδικό τύπο και ειδικά από τους 4τ τόσο στην τετράθυρη όσο και στην 3-5θυρη έκδοση δικαίως και αδίκως (κυρίως το δεύτερο)
- Fiat Multipla: πανάσχημο αλλά δεν του άξιζε το θάψιμο διότι είχε πολλά κρυμμένα προσόντα! ¨οποιος το χρησιμοποίησε καταλαβαίνει τι εννοώ!
-Fiat bravo-marea με τα γνωστά συμβάντα στο ams! Ξεδιάντροπο θάψιμο αυτό και αδικιολόγητο!
-Hyundai scoupe gt turbo: πεζοδρομιοκυνηγο το έλεγαν αλλά ήταν καλύτερο από αυτό ενώ ήταν γρήγορο και υπερεξοπλισμένο! Μόλις τα έσκασε βέβαια η χιουνται από το 1996 και μετά ο ειδικός τύπος την αντιμετώπισε διαφορετικά και ακόμα και το αξεντ θεωρήθηκε αξιοπρεπές!
-Μαζντα 323 1η και 2η γενιά...ήταν κορυφαίο παντού και τρελά αξιόπιστο αν και στην χώρα μας δεν αντιμετωπίστηκε όσο του έπρεπε! Δεν θα έλεγα ότι θάφτηκε αλλά μάλλον ότι δεν σπρώχτηκε ίσως και με ευθυνη της αντιπροσωπείας! Το ακριβώς αντίθετο γίνεται με το σημερινό 6!
-Renault clio ιι: Σπρώχτηκε ιδιαίτερα από τα περιοδικά αν και μάλλον το άξιζε σε σχέση με τον ανταγωνισμό!
-renault laguna συνολικά: Αμαξάρα σε όλες τις εκδόσεις, μετρια αξιοπιστία αλλά πάντα το έβγαζαν χειρότερο του πασσατ παρόλο που δεν ήταν!
Φιατ παντα: Ακόμα και τώρα δεν έχω καταλάβει γιατί το θεωρούν τόσο καλό ειδικά με το μοτερ 1.2!
Ξεχνώ πολλά οπότε θα επανέλθω!
-
Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα γερμανικό, απλά γκρουπ βαγκ. Τον τελευταίο καιρό αγαπημένο χόμπι είναι άμα στα χέρια μου πέσουν 4Τ είναι να βρίσκω σε πόσα δλ βγαίνει πρώτο ένα βάγκ στα συγκριτικά. Το αποκορύφωμα ζμπρωξίματος ήταν στο ατμοσφαιρικό λεόν κατ΄εμένα που βγήκε και ελληνικό αυτοκίνητο της χρονιάς και για εμένα από τις χαμηλότερότες στιγμές του φόρουμ ήταν όταν μέλη με γνωστή σχέση με περιοδικά προσπαθούσαν με άκομψο τρόπο να το πλασάρουν και εδώ. Το σίντ συνήθως τελευταίο έβγαινε (αν και σε ένα χαντλινγκ τεστ περιοδικού το θυμάμαι να αριστεύει ) απλά τόνιζαν ότι με βάση τα χρήματα του ήταν πολύ καλό.
Αυτό που έχει πλάκα πάντως είναι να διαβάζεται δοκιμές για ίδια μοντέλα από ίδια περιοδικά στο πέρασμα του χρόνου οι οποίες μεταβάλλονται με τις εκάστοτε χορηγίες.
+1 στον dstou για τα ντίζελ, ίσως τελικά η μόναδική σωστή απόφαση από το ελληνικό κράτος όσον αφορά την αυτοκίνηση αφού γνωρίζουν οι διοικούντες το ότι ποτέ δεν θα ελένξουν τη ποιότητα καυσίμων και οχημάτων. Τα περιοδικά προσπαθούν να ανατρέψουν γιατί προφανώς πιέζονται και αυτοί από τους αυτοκινητάδες...
Αυτοκινητα που "σπρωχτηκαν" ή "θαφτηκαν" απο τον ειδικο τυπο