-
Για να λεει μικροτερο μισθωμα μαλλον η αποσβεση επιμερίζεται νωριτερα πανω στο μηνιαιο μισθωμα ( καλη μπιζνα διοτι κερδιζουν και απο εκει κατι λιγουλακι λογω πληθωρισμου, αν το καταλαβαινω σωστα) και στο τελος εχεις μια προσυμφωνημένη τιμη.
Για τους ιδιωτες συμφερει;;;;; πως το βλεπεις εσυ;;;;
-
16% ειναι η αποσβεση το χρονο. ντοτ. ουτε παραπανω, ουτε παρακατω.
για ιδιωτη δεν συμφερει.
μονο για εταιρεια - και προσωπικη - που εχει σεβαστα κερδη
για ιδιωτη θα συνεφερε μονο εαν η δυνατοτητα αμοιβων που εχει απο την εργασια του ειναι τετοια που η ξεγνοιασια που προσφερει το ληζ ειναι καλυτερη. π.χ. αν δουλεψει 1 μερα και βγαλει αρκετα, δεν τον συμφαιρει να χασει αυτη τη μερα για να ασχοληθει με ενα σερβις ή με ενα τρακαρισμα.
-
Τωρα το επιασα....
Κατι αλλο....
Η τιμη εξαγορας στο τελος πανω σε τι στηριζεται;;;;; πως βγαινει δηλαδη;;;
Δηλαδη η προταση της εταιριας για το τελικο μισθωμα απο που προκυπτει;;;
H τιμη εξαγορας προκυπτει απο πινακες που διατηρουν οι εταιρειες και λεγεται residual value. ΠΧ καποιο ποιο εμπορικο μοντελλο μπορει να διατηρει το 40% της αρχικης του αξιας μετα απο 4 χρονια ενω το 30% μετα απο 5 για παραδειγμα, καποιο αλλα 35% και 25% αντιστοιχα. Ειναι συναρτηση της ηλικιας του αυτοκινητου, των χμ, της καταστασης και τελος της εμπορικοτητας στο μελλον που βεβαια μονο εκτιμησεις κανουν αλλα εχουν σημαντικη εμπορεια ολα αυτα τα χρονια.
Το ληζινγκ εχει πλεονεκτηματα για αμαξια που εχουν δεδομενη χρηση (πχ καποιος οδηγαει 60χμ καθημερινα για να παει στην δουλεια του) καθως ξερεις τι θα πληρωσεις για οσο καιρο εχεις το αμαξι δεν εχει κρυφα εξοδα.
Παντως για αυτο που ειπε ο παραπανω ειδικος υπαρχουν εταιρειες που σου επιτρεπουν να πληρωσεις ενα μερος μονο του κοστους του αμαξιου χωρις ληζινγκ πχ BMW αλλα και αλλες. Αυτος ο τροπος χρηματοδοτησης ειναι 90% της αγορας στην αγγλια λεγεται PCP Finance.
-
συνεχεια απο προυγουμενο σχολιο....
- ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ: Ειναι αληθεια οτι το 90% των ιδιωτικων αυτοκινητων εχει μονο την υποχρεωτικη κατα τον Νομο Ασφαλιση. Ητοι Αστικη Ευθυνη. Συνηθως σε αυτην 'κολλαει' ο Ασφαλιστης και μια 'Κλοπης' (οχι πολυ συχνα καθως σαν να πολυ-αυξηθηκαν τα τελευταια χρονια οι Κλοπες) ή πιο ευκολα μια 'Θραυση Υαλων'. Αυτο που ΔΕΝ εχει ως 'δωρο' ειναι οι Ιδιες Ζημιες. Και εδω μιλαμε για μια ΣΟΒΑΡΗ πιθανοτητα να συμβει τουλαχιστον 2 φορες στην 4ετια αν οχι καθε ετος. Και ειναι λαθος να αναφερομαστε μονο στις μεγαλες στουκες. Τι θα γινει με εκεινο το γρατζουνια στο ολοκαινουργιο αμαξι που την ειδες το πρωι που κατεβηκες να φυγεις? Εκεινο το 'οχι ρε γα@@το δεν σας ειδα...' οταν καπως λιγο πιο γρηγορα πήγαινες στην βροχη και στουκαρες τον απο δεξια ερχομενο? Εκεινο το φρεναρισμα τελευταιας στιγμηςμε το 'μπαμ' αμεσως μετα διοτι ο μπροστινός το 'κολλησε' αποτομα και εμεις ακουγαμε στο ΣΠΟΡ FM την Ομαδαρα μας...κοκ. Εδω λοιπον οι εταιρειες Leasing σε καλυπτουν απο τον κινδυνο αυτο. Αν πιστευει ο Ιδιωτης οτι ΔΕΝ εχει ρισκο, τοτε θα πρεπει να δωσει αναλογες εξασφαλισεις οτι οταν γινει το κακο δεν θα δωσει το τιμονακι στην εταιρεια και θα την κανει με ενα '...συγνωμη ρε παιδια συμβαινουν και αυτα...'. Και βεβαια οπως καποιοι εγραψαν σωστα σε σχολια τους η Leasing εταιρεια θα δωσει και δωρεαν ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ακομα και αν το αμαξι το καναμε λιαδα στην στουκα... ΚΑι βεβαια οι καλυψεις συνεχιζονται με ζημιες απο χαλαζια, πλημμύρες, διαδηλωσεις μολοτωφ, τζαμια, διαρηξη κλπ κλπ. Απο ολα αυτα ΤΙΠΟΤΑ δεν 'κοστολογει' ο Ιδιωτης που μονο βλεπει ενα 'βαρυ Μισθωμα' ενω η Anytime στο TV (λεει) '126 ευρουλινια το 6μηνο και καθαρισες'. Μα σοβαρα τωρα..????
Μα σοβαρά τώρα, δεν γνωρίζεις ή παραποιείς την πραγματικότητα; Για οποιαδήποτε ψιλοζημιά, όπως οι γρατζουνιές που ανέφερες ή το χαλάζι, στο καλύπτει η ασφάλεια. Αφού όμως πρώτα πληρώσεις εσύ το 500αρι της απαλλαγής, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς. Και δεν μπορείς να μαζέψεις πολλά μαζί. Κάθε ένα ξεχωριστά θα πρέπει.να επισκευάζεται μ εβάση τους όρους των συμβολαίων.
Όχι, ο μέσος οδηγός δεν έχει μία μεγάλη στούκα κάθε δύο χρόνια ή κάθε χρόνο όπως λες. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, εάν δεν φταις, το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς θα το πληρώσει η ασφάλεια του άλλου.
Αυτά που γράψεις ισχύουν (ίσως) μόνο στην περίπτωση κάποιου υπερπανάκριβου αυτοκινήτου πχ S-Class, στο οποίο ο ιδιοκτήτης του θα έκανε μικτή ασφάλεια. Αλλιώς τα νούμερα δεν βγαίνουν με τίποτα (μεγάλο ρόλο παίζει το κόστος της μικτής ασφάλειας σε αυτό, όχι απαράιτητα οι χρεώσεις των εταιρειών leasing). Προσωπικό παράδειγμα, αγορά GLA45 AMG το 2016 με συνολικό κόστος 66.500. Κόστος συντήρησης για δύο χρόνια στη Mercedes (όχι στο μαστροΜήτσο) 800 ευρώ (390 + 395), κόστος τελών κυκλοφορίας για δύο χρόνια 850 ευρώ (421χ2), κόστος ασφάλισης για δύο χρόνια 600 ευρώ (288χ2), πώληση το 2018 53.000 ευρώ. Επειδή είμαι στις καλές μου, βάζω και ένα 500ρικο παραπάνω για το κόστος των ελαστικών που κατανάλωσα, αλλά δεν πλήρωσα: σύνολο 69.250 ευρώ και προσθέτω άλλα 750 για καφέδες, κάρτα καυσαερίων και λοιπά ψιλά. Σύνολο 70.000-53000 που πήρα πίσω, συνολικό κόστος με όλα τα νούμερα αυξημένα: 17.000 ευρώ. Το κόστος του leasing ήταν γύρω στα 1.500 ευρώ, με τον ΦΠΑ στα 1.800 ευρώ (παραπάνω ήταν, αλλά σου κάνω έκπτωση). 1.800 επί 24 μήνες μας κάνει 43.200 ευρώ, κάνω κι άλλη έκπτωση 43.000. Δηλαδή 'ζημιά' από το leasing 26.000 ευρώ. Πώς ακριβώς με συμφέρει το leasing;
Το ψάχνω για leasing σε κάθε μία από τις 6 αγορές αυτοκινήτων που έχω κάνει από το 2004 και μετά, για να μην έχω το άγχος της κλοπής και του στουκαρίσματος. Τα νούμερα ήταν πάντα αντίστοιχα. ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ, ότι κι αν λέτε. Για τον επαγγελματία που θα έκανε μικτή και αφαιρεί τον ΦΠΑ από τα έξοδά του, εκεί να το συζητήσω, ίσως και να είναι πιο κοντά τα νούμερα.
-
Ούτε τον ιδιώτη συμφέρει ούτε τον ΕΕ που έχει μικρά ή και μεσαία και αβέβαια έσοδα και βέβαια όσο δεν είναι ξεκάθαρο το φορολογικό σύστημα . Συμφέρει μόνο τις εταιρείες που έχουν πάντα συγκεκριμένο τζίρο και έχουν και πωλητές , οπότε μπορεί για ένα αμάξι του αφεντικού ή κάποιου στελέχους να μην είναι απόλυτα συμφέρον , αλλά μέσα στο σύνολο των εταιρικών δεν θα φανεί η δαπάνη .
-
ΟΚ... θα δεχτω οτι τα σχολια μου ηταν καπως καυστικα και το υφος μου ηταν δεικτικο.** Αλλα ηταν απολυτα σωστα επι της ουσιας**. Θα αναφερω 3 παραμετρους 'κοστους' (σε 3 ξεχωριστα σχολια) οπου συχνα ο Μεσος Ιδιωτης θεωρει οτι θα εχει φτηνοτερο κοστος απο τις Leasing Εταιρειες.
Εφόσον είσαι ανοιχτός σε διάλογο και διαβάζοντας προσεκτικά όσα έγραψες, έχω να πώ τα εξής:
-
Προφανώς και οι εταιρείες leasing αγοράζουν πολύ φτηνότερα το αυτοκίνητο από τον ιδιώτη, λογικό είναι. Προσωπικά ακόμα αναμένω να μου απαντήσει μια εταιρεία leasing εαν μπορώ να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο από αυτούς (με ολική εξόφληση), γιατί είναι ένα μοντέλο που δεν το έχει διαθέσιμο η Toyota αλλά μόνο οι εταιρείες leasing. Έλαβα απάντηση για μηνιαίο μίσθωμα, αλλά όχι για τελική τιμή αγοράς. Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να το αγοράσω από μια εταιρεία χρονομίσθωσης, εαν κέρδιζα κάτι.
-
Κόστος χρήματος για τον ιδιώτη είναι αμελητέο, γιατί δεν έχει εύκολα την ευχέρεια και τις γνώσεις να το επενδύσει αποδοτικά.
-
Σαφώς μιλάω για μικτή ασφάλεια. Απλά στην αγορά υπάρχουν χαμηλότερες τιμές από αυτές που χρεώνουν (όχι που αγοράζουν) οι εταιρείες χρονομίσθωσης ή που φέρνουν ως παράδειγμα. Εγώ για μικτή ψάχνοντας έριξα το κόστος στα €500 από €900/έτος, με την HD. Όμως η εταιρεία χρονομίσθωσης θα μου πάρει την πιο ακριβή τιμή στους υπολογισμούς για να μου δείξει ότι 'με συμφέρει'.
-
Το σέρβις πολλές φορές στις εταιρείες χρονομίσθωσης είναι εκτός επίσημου δικτύου, με αμφίβολη ποιότητα.
-
Αυτοκίνητο αντικατάστασης έχει και ο ιδιώτης, χωρίς κανένα κόστος. Προσωπικά έχω τόσο από την ασφαλιστική μου όσο και από το συνεργείο μου και μάλιστα άμεσα και όχι σε 48 ώρες! Άρα δεν είναι κάποια ιδιαίτερη παροχή των εταιρειών leasing.
-
Στο δια ταύτα με συγκεκριμένα νούμερα για να καταλάβω ΠΩΣ με συμφέρει (αφού δεν εκπίπτει τίποτα από την εφορία):
Toyota C-HR Hybrid έκδοση C-ENTER: Τιμή αγοράς ως ιδιώτης, €22.000 (χαμηλότερα εαν το πάρει από την leasing όπως λέτε). Πάμε τώρα στην σύγκριση και μάλιστα με προσφορά από την εταιρεία leasing και όχι με την κανονική τιμή.
Leasing κόστος για 4 χρόνια με προκαταβολή: **€17.545 **(€272 η δόση + €4.510 προκαταβολή)
Κόστος ιδιώτη: €25.500
- αγορά €22.500
- Σέρβις: €600 (από την Toyota τιμές στρογγυλοποιημένες προς τα πάνω)
- Μικτή Ασφάλεια: €2.500 (παραφουσκωμένη, βρίκσεις και πιο φτηνά)
- Ελαστικά: €400 (1 αλλαγή στα 2 έτη - μπορεί και να μην χρειαστούν καθόλου)
Ακόμα και με απαξίωση της τιμής πώλησης κατά 50% (τα υβριδικά Τογιότα κρατάνε πολύ παραπάνω, φαίνεται και από το πόσο πωλούνται μεταχειρισμένα) - λαμβάνω το χειρότερο σενάριο απαξίωσης το αυτοκίνητο τα πωληθεί €11.000. Άρα τελικά στον ιδιώτη θα έχει κοστίσει €14.500. Και αυτό με το μέγιστο δυνατό κόστος (γιατί ενώ στο leasing δεν υπάρχει επιλογή ο ιδιώτης μπορεί να επιλέξει χαμηλότερο κόστος χρήσης με άλλη ασφάλεια, σέρβις κλπ.). Μιλάμε λοιπόν, με το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον ιδιώτη και το καλύτερο δυνατό για το leasing (περιορισμός χιλιομέτρων, συνεργείο επιλογής εταιρείας leasing...όπως γνωρίζετε πολύ καλά, εαν αυτοί οι όροι αφαιρεθούν το μηνιαίο μίσθωμα αυξάνεται κατά πολύ) για μια διαφορά των €3.000. Άρα που και πώς ακριβώς συμφέρει τον ιδιώτη το leasing?
-
-
Φανη δινεις τα λεφτά μπροστά και έχεις καθε μέρα αγχος μην σου κάνουν ζημιά!
Αναλογα πόσο σε απασχολουν αυτά αποδέχεσαι αν θα πληρώσεις το 'καπέλο' του leasing....
-
Φανη δινεις τα λεφτά μπροστά και έχεις καθε μέρα αγχος μην σου κάνουν ζημιά!
Συμφωνώ, αλλά μιλάμε ότι τα έχεις τα χρήματα, αλλιώς δεν το συζητάω...leasing, είναι το ίδιο με τις δόσεις.
Άγχος??? ΚΑΝΕΝΑ άγχος...χέστηκα για τα σίδερα. Έχω μικτή, κλοπή, κλπ. (φούλ πακέτο) και ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ίσως είδες τι έγινε στο Κούγκα...τα καλύπτει η ασφάλεια.
Σταμάτησα να έχω άγχος για τα αυτοκίνητα εδώ και 20 χρόνια! Εδώ με την Ζ4 δεν είχα άγχος και πάρκαρα στον δρόμο (μου είχαν σκίσει και μια φορά την κουκούλα - τα πλήρωσε η ασφάλεια).
-
Τι ανωμαλια κυκλοφορει ρε π@@στη μου.
Ποσο με εκνευριζουν που πειραζουν ξενες περιουσιες....
-
Οχι δεν διάβασα αλλά μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό και μην ταλαιπωρηθείς!
Περα απο τους ψυχαναγκασμους μου που είναι σημαντικοί δεν μπορώ να τρέχω σε συνεργεία και γενικά μαγαζια με αυτοκίνητα... λαστιχα, αξεσουαρ κλπ .. εχω πια σοβαροτερα να κανω και ναι μεν και εγω πάντα μεικτή κάνω αλλα όλες τις μικροαβαρίες τις επιβαρυνεσαι ενώ αναλογα με τις ζημιες επηρεάζεται η μεταπώληση, χαλιέσαι όταν το βλέπεις και φυσικά τρέχεις ...
-
- εσεις που εχετε τα μετρητα να αγοραστε το αυτοκινητο δεν θα εχετε και προβλημα να δωστε και μεγαλη προκαταβολη για να πεσει το μισθωμα στα 50 ευρω τον μηνα....
Ποιά εταιρεία το κάνει αυτό?? Γιατι με τις 2 μεγαλύτερες που μίλησα, μου είπαν ότι το ανώτατο που μπορώ να δώσω προκαταβολή είναι το 25% της αξίας του αυτοκινήτου, άρα το μίσθωμα ΔΕΝ πέφτει με τίποτα στα €50. Οπότε στα 4 έτη ένα αυτοκίνητο των €22.000 θα το έχω πληρώσει €17.500 και με τίποτα η αξία του δεν είναι 4.500 εαν πωληθεί μεταχειρισμένο, είναι περί τα €14.000!
-
Εν μέρει έχεις δίκιο Φάνη, αλλά ξεχνάς ότι μέσα στα 17.500 που θα έχεις πληρώσει είναι και σέρβις,λάστιχα, τέλη, μικτή ασφάλιση, αυτοκίνητο αντικατάστασης (αν χρειαστεί), τυχόν βλάβες εκτός εγγύησης κτλ. Όλα αυτά σίγουρα έχουν ένα σημαντικό κόστος. Όχι βέβαια 9,5 χιλιάρικα (14.000-4.500), αλλά κι εδώ μάλλον υπολογίζεις πολύ ευνοϊκά την τιμή του μεταχειρισμένου στην 4ετία (36% απαξίωση για αυτοκίνητο 4ετίας είναι μάλλον ουτοπικό, εκτός ίσως κάποιων ελαχίστων πολύ εμπορικών μοντέλων).
Γενικά μου φαίνεται ότι για να υποστηρίξεις τη θέση σου, μάλλον έχεις τραβήξει κάποιες παραδοχές από τα μαλλιά, ενώ δεν χρειάζεται. Με καθαρά οικονομικά κριτήρια το leasing δεν συμφέρει κανένα ιδιώτη, παρά μόνο τους ΕΕ ή αυτοαπασχολούμενους με σοβαρά κέρδη.
-
Γενικά μου φαίνεται ότι για να υποστηρίξεις τη θέση σου, μάλλον έχεις τραβήξει κάποιες παραδοχές από τα μαλλιά, ενώ δεν χρειάζεται. Με καθαρά οικονομικά κριτήρια το leasing δεν συμφέρει κανένα ιδιώτη, παρά μόνο τους ΕΕ ή αυτοαπασχολούμενους με σοβαρά κέρδη.
Έχεις δίκιο για τα έξοδα (δεν τα έβαλα στο παράδειγμά μου) αλλά δεν το έχω τραβήξει από τα μαλιά, έχω φτιάξει excelaki!
Τα έξοδα για όλα όσα αναφέρεις στην 4ετία είναι περί τα €3.000, άντε να πώ €3.500 να είμαι large. Επίσης στην 4ετία είναι εντός εγγύησης, άρα μιλάμε μόνο για το βασικό σέρβις και τέλη κυκλοφορίας δεν έχει.
Οπότε θα έχω δώσει €22Λ + €3.5Κ = €25.5Κ, άντε να είμαι ακόμα πιο large και να στρογγυλοποιήσω στα €26Κ. Εαν στα 4 χρόνια το πουλήσω περισσότερο από €8.500 είμαι κερδισμένο έναντι του leasing. Και επειδή είναι Τογιότα και Υβριδικό και κρατάει τιμή στον θεό (στην 4ετια έχει ακόμα εγγύηση), πουλιέται άνετα €14.000, μην σου πω και αρκετά παραπάνω. Άρα συγκρίνουμε €12Κ έναντι €17.5Κ περίπου. Και αυτά και με περιορισμό χιλιομέτρων, αντί της ελευθερίας του να κάνω όσα χιλιόμετρα θέλω.
-
Το leasing εχει νόημα μόνο αν το περνάς σε εταιρικά έξοδα οπότε και εκπίπτει απο την φορολογία των εταιρικών κερδών (περίπου στο 25,2% για ΑΕ/ΙΚΕ). Για μισθωτούς η άσκηση μπορεί να έχει λογική μονο για συγκεκριμένα μοντέλα που θα χάσουν αρκετά την αξία τους στην 4ετια σε συνδυασμό πως για 4 χρόνια δεν σε απασχολεί καθόλου το θέμα αυτοκίνητο (βλάβες, ατύχημα κτλ).
Η προσωπική μου εμπειρία με VW Golf 7 TDi που είχα σαν εταιρική παροχή όντας μισθωτός, στα 4 χρόνια που έληξε το leasing μου εγινε πρόταση να το αγοράσω για 13.000. Μου φάνηκε εντελώς παράλογη η τιμή οπότε και δεν προχώρησα αλλά χαζεύοντας λίγο στο car.gr, εκεί παίζουν τα περισσότερα. Άρα στην 4ετια το αμάξι είχε χάσει 8.000 απο την εμπορική του αξία.
-
Αρκετά λογικά τα γράφει ο Φανης απλά λίγες σημειώσεις.
Τα επίσημα σερβις Τογιότα κάτω από 150 με την κάρτα καυσαερίων δεν πέφτουν. Άρα 4 σερβις όσον 600 ευρώ τουλάχιστον.
Απροπτα και μη καλυπτόμενα από εγγύηση συμβαίνουν. Εμένα το 108 σε 3,5 χρονια με 30000 χλμ μόνο έχει βγάλει μπαταρία και δισκοπλακες. Δεν κοίταξα καν ποσο θα έκαναν αλλά δεν πλήρωσα ευρώ εγώ. Σημειωτέον και τα δυο δεν τα καλύπτουν οι εγγύησεις και ειδικά της Τογιότα. Οι αλλαγες έγιναν σε εξουσιοδοτημένο.
Επίσης μου άλλαξαν και υαλοκαθαριστήρες δωρεάν.Κανα πεντοχίλιαρο μπορεί άνετα να μαζευτεί με τα διαφορα έξοδα οποτε το αμάξι που λέει ο Φανης πάει στα 12500 περίπου καθαρό κόστος στην τετραετία.
-
€5.000 δεν μαζεύονται με τίποτα σε 4 χρόνια από έκτακτες εργασίες. Ειδικά για Τογιότα που συζητάμε, η εγγύηση καλύπτει και την μπαταρία 3 έτη (και χλωμό εργοστασιακή μπαταρία να μην βγάλει 5ετία εκτός εαν είναι ελλατωματική όπως των Νισσάν). Άντε τα έκτακτα να είναι €100-200 και πολλά λέω.
Σέρβις ακριβώς €600 έχω υπολογίσει Στέφανε για 4 χρόνια. €400 λάστιχα και €2-2.500 ασφάλεια = όλα μαζί €3-3.500. Και έβαλα και έκτακτα €500 μέσα οπότε σύνολο €4.000. Παραπάνω κόστος δεν έχει. Και το €4.000 είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά και περιλαμβάνει και κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου εαν δεν σου δίνουν αντικατάστασης ή κόστος ταξί.
-
€5.000 δεν μαζεύονται με τίποτα σε 4 χρόνια από έκτακτες εργασίες. Ειδικά για Τογιότα που συζητάμε, η εγγύηση καλύπτει και την μπαταρία 3 έτη (και χλωμό εργοστασιακή μπαταρία να μην βγάλει 5ετία εκτός εαν είναι ελλατωματική όπως των Νισσάν). Άντε τα έκτακτα να είναι €100-200 και πολλά λέω.
Σέρβις ακριβώς €600 έχω υπολογίσει Στέφανε για 4 χρόνια. €400 λάστιχα και €2-2.500 ασφάλεια = όλα μαζί €3-3.500. Και έβαλα και έκτακτα €500 μέσα οπότε σύνολο €4.000. Παραπάνω κόστος δεν έχει. Και το €4.000 είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά και περιλαμβάνει και κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου εαν δεν σου δίνουν αντικατάστασης ή κόστος ταξί.
Τα 5000 δεν είναι έκτακτα βρε συ αλλά όλα μαζί (ασφάλεια, σερβις, τυχόν τέλη, λαστιχα, εκτακτες εκτός εγγυησης ζημιές)..
Πρακτικά συμφωνουμε αν και εγώ βάζω λίγο παραπάνω την ασφάλεια γιατι οι εταιρίες leasing ασφαλίζουν τα αμάξια στο συνολο του κόστους τους για όλη τη διάρκεια της μισθωσης για να καλύψουν την καταστροφή (ενώ ως ιδιώτης μειώνεις κάθε χρόνο την ασφαλιστέα αξία λογω απομείωσης της εμπορικής αξίας) ενω συχνά πληρώνουν και κάτι παραπάνω για την εγγύηση. Ακομα και στην τογιότα η βασική εγγύηση είναι 3 χρονια και τα επόμενα 3 καλύπτουν πρακτικά μόνο μηχανικά (παθώς). Στα leasing στην καλυτερη δίνουν μόνο την 3τία (για ΤΟΥΟΤΑ).
Και αυτό που σου λέω είναι από τιμοκατάλογο εταιρείας που είδα.
Επισης τα μτχ leasing υβριδικά δεν καλυπτονται από την εγγύση των 11 ετών για τη μπαταρία. Το έχω δει με φίλο που ψαχνόταν περυσι για γιαρις υβριδικό και ότι έβρισκε ήταν από leasing οπότε και χωρίς εγγύηση όπως πιστοποιούσαν και επισημα συνεργεία που πήγαινε για έλεγχο (μόνο σε εξουσιοδοτημένο τσεκάρεις μπαταρία)
Μετά υπαρχει πάντα και το κόστος χρήματος, οπότε η συγκριση αγοράς μετρητοις με leasing (χρηματοδότηση εν μέρει) ειναι άδικη εξ ορισμού!
-
Ο προϊστάμενος μου έχει ενα αυτοκίνητο με leasing σαν εταιρική παροχή. Επειδή τον άνθρωπο τον ξέρω,είναι ήσυχος και γενικά νορμαλ, ξέρω και τι χρηση εχει κάνει στο αυτοκίνητο και το οτι δεν έχει παραλείψει service.
Όταν θα έρθει ο καιρος να το αλλάξει, μπορώ άραγε να απευθυνθώ στην εταιρία leasing και να ζητήσω να αγοράσω αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο? Θέλω πχ αυτό το αμαξι με την υπ' αριθμόν τάδε πινακίδα?
-
Όταν θα έρθει ο καιρος να το αλλάξει, μπορώ άραγε να απευθυνθώ στην εταιρία leasing και να ζητήσω να αγοράσω αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο? Θέλω πχ αυτό το αμαξι με την υπ' αριθμόν τάδε πινακίδα?
Το πιο εύκολο είναι να το ζητήσει ο προϊστάμενός σου, εαν έχει δικαίωμα εξαγοράς. Εαν όχι, τότε μπορείς και εσύ αλλά καλό θα έιναι να γίνει την ιδια μέρα με την επιστροφή του αυτοκινήτου, για να το προλάβεις.
-
Παντως υπάρχουν και περιπτώσεις που το leasing γίνεται θελκτικό ακόμα και για τον ιδιωτη
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing