-
Κοίταξε εγώ οδηγώ προβλέποντας. Δηλαδή δεν κολλάω στον μπροστινό. Ακολουθώ την ροή του δρόμου, αλλά πάντα από κάποια μικρή απόσταση. Αυτή μου δίνει το δικαίωμα να βλέπω 2-3 αμάξια μπροστά από το μπροστινό μου, οπότε μπορώ έγκαιρα να αλλάξω λωρίδα, βγάζοντας πάντα φλας.
Τώρα αν πίσω από μένα έχει 1-2 αυτοκίνητα και πίσω από αυτά μία μηχανή, ο οδηγός της λόγω ύψους βλέπει επίσης το κενό, οπότε την ίδια στιγμή που ξεκινάω να αλλάξω λωρίδα, αυτός 30-40 μέτρα πίσω, γκαζώνει να χωθεί αυτός και με βρίζει, επειδή τόλμησα να τον ενοχλήσω, αυτόν τον@υτοκρ@τορα του δρόμου. Τον βρίζω και εγώ και πάμε παρακάτω. 46 χρόνια οδηγώ, δεν ανέχομαι μαγκιές και εξυπνάδες από κανένα. Να με σέβετε, να τον σέβομαι.
Και ξέρεις κάτι, οι μλκες δεν είναι η πλειοψηφία των μηχανόβιων. Οι περισσότεροι είναι ευγενείς και σέβονται, όσους τους σέβονται.
-
Δεν είχα ποτέ ,ουτε και θα έχω ποτέ μηχανη .Μεχρι να ασχοληθώ για αρκετα χρόνια με την ποδηλασία δρόμου,όσο γινόταν εκτός αστικού ιστού,είχα εικόνα μόνο από την θέση του οδηγού αυτοκινήτου.
Πραγματικά είναι ατέρμονη και κουραστικά επαναλαμβανόμενη η συζήτηση ΙΧ vs μηχανών.
Καφριλες γίνονται και από τις δυο μεριές με την πλειοψηφία όμως να ανήκει στα αυτοκίνητα.Κανω καθημερινά 130 χλμ στην Εθνική και 10 στην πόλη και τα βλέπω.
Το θεμα είναι κατά τη γνωμη μου ότι η οποιαδήποτε μλκ του οδηγού αυτοκινήτου πιθανόν θα οδηγήσει στην απώλεια της ζωής του δικυκλιστή η τον σοβαρό τραυματισμό του.Μλκ του δικυκλιστή συνήθως επιφέρει μόνο υλικές ζημιες.
Ας προστατεύσουμε τον αδύναμο και ας μην το καταλαβαίνει ο ίδιος.
Φυσικά πολλοί μοτοσικλετιστές έχουν το κράνος για τσάντα περασμένο στο χέρι,σφάζουν κόκκινα ,πάνε ανάποδα κλπ.
Εμένα πάντως το ποδήλατο στην Αθηνα για τρία χρόνια μου το έκοψε ο μλκς με το αυτοκίνητο που μίλαγε με το κινητό θα με πέρναγε από πάνω σε άδειο δρόμο με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας. -
Είναι γεγονός πως το αυτοκίνητο μπορεί να σκοτώσει έναν οδηγός μοτοσυκλέτας. Δύσκολα γίνεται το αντίθετο. Ήμουν μία φορά μέσα στην πόλη της Καβάλας χωρίς να τρέχω και ο απέναντι έστριψε για να μπει σε ένα στενό λίγο ποιο κάτω. Το έκανε χωρίς να ελέγξει αν περνάω που είχα και προτεραιότητα. Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσω στην πόρτα του. Την έβαλα μέσα. Βγήκε και μου ζητούσε το λόγο.
Ένα άλλο περιστατικό ήταν, να κυκλοφορώ διπλό σε κεντρικό δρόμο, στην άκρη με καμιά 70 χιλιόμετρα και δεξιά μου παρακάτω είχε ένα κλαμπ λίγο ποιο μέσα από το δρόμο. Ξαφνικά αισθάνομαι (ήταν νύχτα, με φώτα τα πάντα κανονικά σε εμένα με τη μηχανή) ένα αυτοκίνητο να με πλαγιάζει κατά πολύ. Δεν είχα περιθώριο να πάω ποιο δεξιά....Τελικά με σκούντηξε, είχαμε επαφή στα πλάγια και με πήγε στην είσοδο σχεδόν του κλαμπ.
Πήραν χαμπάρι οι μέσα στο αμάξι τι γινότανε, μέχρι να πούνε τον οδηγό του αυτοκινήτου, με είχε πάει εκεί που ήθελε εκείνος. Αν πατούσα φρένο θα έχανα την ισοροποία μου και μάλλον θα ήμουν στην άσφαλτο, οπότε κράτησα την ισορροποία και σταματήσαμε μαζί. Βγήκε ο συνοδηγός, "φίλε συγνώμη, φταίμε εμείς κλπ", ο οδηγός ήταν τύφλα και για τις γρατζουνιές που του έκανα, "δεν πειράζει φίλε εσύ να είσαι καλά, χίλια συγνώμη και πάλι".
Τι μπορώ να κάνω με τη μηχανή σε τέτοιες περιπτώσεις; Έχω φίλο, που εντάξει το "άνοιξε" το πίστας που είχε, ευθεία δρόμος, η που....να η άλλη από το αντίθετο ρεύμα, παράνομα πήγε να κάνει αναστροφή. Το παλικάρι με κράνος, ξεψύχησε στην άσφαλτο. Έχασα ακόμη ένα φίλο από ένα βανάκι με 4 μεθυσμένους που και αυτοί πήγανε παράνομα να κάνουν αναστροφή. Πενήντα άτομα είμασταν μάρτυρες που σκότωσαν 18 χρονών παλικάρι. Να σου λέει "θα τα πούμε σε λίγο" και να ακούς ένα μπαμ και.....Αυτά τα δύο το 1990 με 93 χωρίς τη σημερινή παράνοια σε κίνηση.
Χώρια που θα ήθελα να ήξερα, πόσοι από όσους και όσες οδηγούνε, το πήραν το δίπλωμα επειδή ξέρουν να οδηγούν ή με λάδωμα.
Έχει και άτομα με μηχανή που πήραν στο λαιμό τους τον συνεπιβάτη τους, πεζό ή και τον εαυτό τους.
Στην Καβάλα, είχαμε ένα πολύ τραγικό δυστύχημα. Φαίνεται στη φωτογραφία. Το Audi με το έτσι θέλω σταμάτησε και πήγε να στρίψει αριστερά να μπει σε ένα πάρκινγκ. Ερχόταν με ταχύτητα ένα πίστας. Έγινε το κακό με το πίστας αλλά η μηχανή έφυγε στον αέρα και σκότωσε ακόμη δύο πεζοί.....
Ποιος φταίει εδώ; Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ατσαλάκωτος βγήκε.
https://www.voria.gr/article/kavala-sokaristiko-distichima-me-tris-nekrous-exo-apo-kentro-diaskedasis-fotoΝα θυμήσω το άλλο στη Βουλή που το αυτοκίνητο της προσωπικής ασφάλειας μία βουλευτού, παραβίασε τον ΚΟΚ και πήγε κάθετα και παράνομα στο δρόμο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα για να μπει στη βουλή και έπεσε πάνω του ένα μηχανάκι και το παλικάρι σκοτώθηκε. Πόσα τέτοια έχουν γίνει....Το αυτοκίνητο λόγω κατασκευής αν ο οδηγός δεν προσέξει, κάνει ζημιά.
Οι παλιοί έλεγαν: "Με δύο τροχούς σκοτώνεσαι, με τέσσερις σκοτώνεις". Όχι βέβαια πάντα. Το ότι είσαι ευάλωτος στη μηχανή πρέπει να το σεβαστεί και ο αναβάτης της και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Εντάξει και σαν λαός είμαστε και οξύθυμοι. Πρέπει να το δουλέψουμε αυτό γιατί μας βγαίνει σε κακό. -
Κι εγώ καβαλούσα δίκυκλο όσο ήμουν στη χώρα, εντάξει όχι μηχανή μεγάλου κυβισμού, από 50αρι μικρός μέχρι αυτόματο 25 ίππων πριν 10 χρονια, που στο ξεκίνημα είχε επίσης πολλή επιτάχυνση.
Η νοοτροπία του πολύ πιο ευάλωτου αναβάτη, ότι καταφέρνει να εκμεταλλευτει τα κενά και την επιτάχυνση για να κινείται όντως πολύ πιο γρήγορα, στηρίζεται στο "αν όλα πάνε καλά", δηλαδή, αν όλοι οι πιο αργοί διατηρήσουν την πορεία τους, και ο δρόμος δεν γλιστράει ή έχει ανωμαλίες, και δεν παρανομησει κανένας να πεταχτεί ή να στρίψει κλπ. τόσο πολλές συνθήκες που αποκλείεται να συμπίπτουν παντού συνεχώς, ώστε στο τέλος απλά παίρνει τα ρίσκα παντού συνεχώς, αυτό που θα ήταν λαμαρινοδουλειά για το τετράτροχο αν κάτι πάει στραβά, να είναι νοσοκομείο ή χειρότερα για τον ευάλωτο αναβάτη, ειδικά σε μια χώρα που ποτέ τίποτα δεν είναι όπως θα πρεπε. -
Πρώτα πρέπει να καταλάβει ο μπετόβλακας, πως είναι ο αδύναμος κρίκος, και κινδυνεύει με παραπληγία ή θάνατο και να κόψει τις μαγκιές, εκτός αν αρχίσει να φοράει πανοπλία ιππότη!
Δεν νοιώθω σχεδόν καμία συμπάθεια/οίκτο, όταν διαβάζω για θάνατο «μηχανόβιου».
Χειμωνιάτικα τους βλέπεις να είναι ακράνωτοι (καλά, το καλοκαίρι έχει ζέστη, τον χειμώνα τι έχει;Θαμπώνει;) το καλοκαίρι, με βερμούδες με τσιγάρο, και δεν συμμαζεύεται.
Δεν σέβονται οι ίδιοι τους εαυτούς τους.Οι υπόλοιποι γιατί να το κάνουν, στην τελική; -
Αν και έχει σχεδόν εξαντληθεί το θέμα μηχανή vs αυτοκίνητο, προσωπικά θεωρώ άτοπο το "εσύ είσαι προστατευμένος" στο αυτοκινήτο , όπως και το "εγώ είμαι εκτεθειμένος".
Εάν δεν καταλαβαίνει ο οδηγός δικύκλου ότι η κίνησή του ανάμεσα απο αυτοκίνητα είναι επικίνδυνη - θα του το μάθει ο οδηγός αυτοκινήτου; δεν νομίζω. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον οδηγό αυτοκινήτου που ανάθεμα αν γνωρίζει να οδηγεί, αλλά κινητό - μουσική - στραβά στο κάθισμα με το χερι στη μεση στο τιμονι (πως θα φαινεται μαγκας βρε αλλιως;!) κλπ κλπ.
Ο καθένας μας θα ήθελε να οδηγήσει σε έναν άδειο δρόμο και να πάει όπως θέλει. Η άποψη μου είναι το πρόβλημά του (και του), δεν είναι αυτή καθε αυτή η οδήγηση και το τι έκανε ο άλλος.. το 50%+ (χωρίς μελέτη το νούμερο φυσικά..αίσθηση!), βγαίνει ναυλωμένο στο δρόμο να κατακτήσει τις λωρίδες και να βγει πρώτος!! (στο μυαλό του φυσικά)Η οδήγηση - μετακίνηση τις πλείστες των περιπτώσεων - δεν είναι ψυχολόγος να βγάλουμε τα προβλήματά μας και την "μαγκιά μας" -, τι ικανοποίηση παίρνουν απορώ! Και το γεγονός ότι λαμβάνουν ικανοποίηση από αυτό το κάνει ακόμη πιο προβληματικό.
Θεωρώ πως τα πράγματα είναι πιο απλά - ή θα μπορούσε να είναι να το πω πιο σωστά.
Είναι καθαρά θέμα σεβασμού και να ξεκαβαλήσει ο καθένας μας ως knight rider. Υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι οδηγοί. Και καλύτερος οδηγός είναι αυτός που γνωρίζει μόνιμα τι συμβαίνει γύρω του - σε όλες τις λωρίδες, δεν οδηγεί επιθετικά, δεν χρησιμοποιεί κινητό, δεν κάνει ταρζανιές για να κερδίσει (;;) 1 λεπτό, δεν θα κάτσει να σκάσει για τη λαλακία που έκανε κάποιος..έγινε - πάει, τι θα αλλάξει να παίξουμε τις μπουνιές;!
Δυστυχώς μου είναι ξεκάθαρο πως και η οδήγηση είναι θέμα ποιότητας του ανθρώπου και είμαστε όλοι μάρτυρες του "σεβασμού" που δείχνουμε ο ένας απέναντι στον άλλον σε τόσα πολλά και απλά πράγματα μέσα στην καθημερινότητα..
Είμαι βέβαιος ότι η γενιά μου (40s), δεν θα προλάβει μια καλυτέρευση, αφού χρειάζονται 2-3 γενιές για να εντυπωθεί η όποια παιδεία...και δεν είμαστε ακόμη ούτε στην πρώτη!Σόρρυ για το ¨σεντόνι" και προσοχή κι όξω! Δεν αξίζει για κανέναν η σωματική μας ακεραιότητα (και η ψυχολογική!)
-
Σκηνικό χθες στο cosmos , τύπος με μαύρα μούσια και γυαλιά τσακώνεται με εναν άλλο , κάτι για το παρκινγκ
Ο Βλάκας μουσάτος κατεβαίνει απο το αυτοκίνητο ωρυόμενος κόβει δρόμο απο τα παρτέρια βγαίνει μπροστά απο το αυτοκίνητο του οχθρού και παει να πέσει πάνω στο καπό
Ευτυχώς ο άλλος πάει με ελάχιστη ταχύτητα και σταματάει ακαριαία ,αρχίζει ο βλάκας τα πας καλά θέλεις να με πατήσεις κλπ .Ο άλλος κατεβάζει το παράθυρο και του λεει το αυτοκίνητο εχει κάμερες γύρω γύρω και σε γράφουν κανόνισε να κοιμηθείς σε κανα αυτόφωρο σήμερα ...
Ο μουσάτος έφυγε με την ουρά στα σκέλια
το αμάξι του οχθρού tesla όντως είναι γεμάτα κάμερες που γράφουν συνέχεαBάλτε dash cam στο παρμπρίζ η βλακεία είναι άπειρη εκει έξω ... και δυστυχώς εχει δίπλωμα οδήγησης
-
@monman2 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Σκηνικό χθες στο cosmos , τύπος με μαύρα μούσια και γυαλιά τσακώνεται με εναν άλλο , κάτι για το παρκινγκ
Ο Βλάκας μουσάτος κατεβαίνει απο το αυτοκίνητο ωρυόμενος κόβει δρόμο απο τα παρτέρια βγαίνει μπροστά απο το αυτοκίνητο του οχθρού και παει να πέσει πάνω στο καπό
Ευτυχώς ο άλλος πάει με ελάχιστη ταχύτητα και σταματάει ακαριαία ,αρχίζει ο βλάκας τα πας καλά θέλεις να με πατήσεις κλπ .Ο άλλος κατεβάζει το παράθυρο και του λεει το αυτοκίνητο εχει κάμερες γύρω γύρω και σε γράφουν κανόνισε να κοιμηθείς σε κανα αυτόφωρο σήμερα ...
Ο μουσάτος έφυγε με την ουρά στα σκέλια
το αμάξι του οχθρού tesla όντως είναι γεμάτα κάμερες που γράφουν συνέχεαBάλτε dash cam στο παρμπρίζ η βλακεία είναι άπειρη εκει έξω ... και δυστυχώς εχει δίπλωμα οδήγησης
Είχε δικιο παντως. Του πινει το ρευμα
-
Μην περιμένετε από κανένα κράτος να σας σώσει, έτσι όπως οδηγείτε.
-
@antonakis said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Μην περιμένετε από κανένα κράτος να σας σώσει, έτσι όπως οδηγείτε.
Γενικά παιδιά πολύ προσοχή , ο κόσμος είναι εντελώς σαλεμένος , τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα πλέον.
Ούτε βλέμμα πλέον , ούτε κόρνα στους μαλάκες που οδηγούν στους δρόμους.
Αμυντική οδήγηση , στα όρια ταχύτητας , νηφαλιότητα και απόλυτη ηρεμία.Τους έχει γαμήσει την ζωή ο Μητσοτάκης και ξεσπάνε όπου βρούνε , καμία ενσυναίσθηση πουθενά , μιλάμε για ξεκάθαρη δυστοπία πλέον τα πράγματα στην Αθήνα.
Man up και τα μάτια σας 14 σαν πράκτορες μυστικών υπηρεσιών ειδικά όταν είστε με την οικογένεια σας.
Σε κάθε γειτονιά σπάνε αυτοκινήτα για να πάρουν ακόμη και ένα μπουφάν , μια τσάντα απο σούπερ μάρκετ.
Προχθές στο Γεννηματάς νεαρός τραυματίας απο μηχανή με τους φίλους του πούλαγε άγριο τσαμπουκά στους γιατρούς που εφημέρευαν και προσπαθούσαν να σώσουν ζωές βάζοντας σε προτεραιότητα σοβαρά περιστατικά.
Έβγαλε όπλο σε γιατρό και προσωπικό , τον κλειδωσαν τελευταία στιγμή κάπου , security και προσωπικό φυγάδευαν ασθενείς με φορεία και επισκέπτες , έσπασε τζαμαρίες τραυματισμένος , διέφυγαν όλοι τελικά πηδώντας μάντρες δεν τους έπιασαν. -
@vagkirk said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Αμυντική οδήγηση , στα όρια ταχύτητας , νηφαλιότητα και απόλυτη ηρεμία.
Αμυντική οδήγηση... θα έπρεπε να είναι στα υποχρεωτικά των μαθημάτων οδήγησης.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Προχθές στο Γεννηματάς νεαρός τραυματίας απο μηχανή με τους φίλους του πούλαγε άγριο τσαμπουκά στους γιατρούς που εφημέρευαν και προσπαθούσαν να σώσουν ζωές βάζοντας σε προτεραιότητα σοβαρά περιστατικά.
Έβγαλε όπλο σε γιατρό και προσωπικό , τον κλειδωσαν τελευταία στιγμή κάπου , security και προσωπικό φυγάδευαν ασθενείς με φορεία και επισκέπτες , έσπασε τζαμαρίες τραυματισμένος , διέφυγαν όλοι τελικά πηδώντας μάντρες δεν τους έπιασαν. -
Εργάζομαι σε ειδικό γυμνάσιο - λύκειο και η μισή σχεδόν γ λυκείου δίνει αυτή τη χρονιά για δίπλωμα.
Κάποιοι το χουν πάρει ήδη, κάποιοι άλλοι έχουν περάσει τα σήματα. Απορώ ποιος δίνει δίπλωμα σε αυτά τα παιδιά, με θέματα ψυχολογικά - ψυχιατρικά, οριακοτατης νοημοσύνης. Στο σχολείο δεν απαντάνε σε απλές ερωτήσεις, τα σήματα πως τα πέρασαν; τρέμω μη συναντηθούμε σε καμία διασταύρωση, το τι κυκλοφορεί εκεί έξω πραγματικά δε λέγεται. -
Το παν είναι να έχουν μάθει να κάνουν οπισθογωνία.
-
Μάλιστα αναφέρουμε περιστατικά που δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν, αν είμαστε στοιχειωδώς σοβαρό κράτος, αλλά δίνουμε και δικαιολογίες.
Ετσι για συζήτηση ο γιός του πλανητάρχη, επειδή έκανε και τζούρες και ήθελε και το οπλάκι του, δήλωσε ότι δεν κάνει τζούρες και τώρα κινδυνεύει με 20 χρόνια στην ψειρού, επειδή έκανε ψεύτικη δήλωση..
Αλλά εδώ μαγκιά κλ....νιά και κ...λος φινιστρίνι...
-
Εδώ, ο γιος του Προηγούμενου, είναι ο Επόμενος, γιατί είμαστε Δημοκρατία.
Εκτός κι αν δεν έχει γιο, οπότε αναλαμβάνει κάποιος απ τ' ανίψια. -
@georgemit said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Εργάζομαι σε ειδικό γυμνάσιο - λύκειο και η μισή σχεδόν γ λυκείου δίνει αυτή τη χρονιά για δίπλωμα.
Κάποιοι το χουν πάρει ήδη, κάποιοι άλλοι έχουν περάσει τα σήματα. Απορώ ποιος δίνει δίπλωμα σε αυτά τα παιδιά, με θέματα ψυχολογικά - ψυχιατρικά, οριακοτατης νοημοσύνης. Στο σχολείο δεν απαντάνε σε απλές ερωτήσεις, τα σήματα πως τα πέρασαν; τρέμω μη συναντηθούμε σε καμία διασταύρωση, το τι κυκλοφορεί εκεί έξω πραγματικά δε λέγεται.Τα φακελάκια στην απόκτηση διπλώματος ήταν γνωστά από παλιά, υποθέτω τώρα θα έχουν γίνει καθεστώς αλλά αν μπορείς να οδηγήσεις γιατί να μην το πάρεις, οι περισσότεροι οδηγούν επικίνδυνα ειδικά οι ηλικιωμένοι.
-
Τα συγκεκριμένα παιδιά ΔΕΝ μπορούν να οδηγήσουν. Το ότι μπορείς να ξεκινήσεις ένα αυτοκίνητο ή να κάνεις οπισθογωνία δε σε κάνει και οδηγό.
Δε μπορούν να πάρουν γρήγορες αποφάσεις, δεν έχουν κρίση, δεν έχουν αντανακλαστικά, κάποια έχουν ψυχολογικά θέματα. Αν τα δεις πώς συμπεριφέρονται στο σχολείο θα βγάλεις συμπέρασμα και για το πόσο καλοί οδηγοί μπορούν να γίνουν. Συνοδηγός δε θα μπαινες για να πας ούτε μέχρι τη γωνία. -
@zithos said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Κάποιοι το χουν πάρει ήδη, κάποιοι άλλοι έχουν περάσει τα σήματα. Απορώ ποιος δίνει δίπλωμα σε αυτά τα παιδιά, με θέματα ψυχολογικά - ψυχιατρικά, οριακοτατης νοημοσύνης. Στο σχολείο δεν απαντάνε σε απλές ερωτήσεις, τα σήματα πως τα πέρασαν; τρέμω μη συναντηθούμε σε καμία διασταύρωση, το τι κυκλοφορεί εκεί έξω πραγματικά δε λέγεται.Τα φακελάκια στην απόκτηση διπλώματος ήταν γνωστά από παλιά, υποθέτω τώρα θα έχουν γίνει καθεστώς αλλά αν μπορείς να οδηγήσεις γιατί να μην το πάρεις, οι περισσότεροι οδηγούν επικίνδυνα ειδικά οι ηλικιωμένοι.
Καλά και οι νέοι και όλοι γενικά δεν πάνε πίσω. Κάθε ηλικίας οδηγούν ηλιθίως.
Τα συγκεκριμένα παιδιά ΔΕΝ μπορούν να οδηγήσουν. Το ότι μπορείς να ξεκινήσεις ένα αυτοκίνητο ή να κάνεις οπισθογωνία δε σε κάνει και οδηγό.
Δε μπορούν να πάρουν γρήγορες αποφάσεις, δεν έχουν κρίση, δεν έχουν αντανακλαστικά, κάποια έχουν ψυχολογικά θέματα. Αν τα δεις πώς συμπεριφέρονται στο σχολείο θα βγάλεις συμπέρασμα και για το πόσο καλοί οδηγοί μπορούν να γίνουν. Συνοδηγός δε θα μπαινες για να πας ούτε μέχρι τη γωνία.Δεν θα έπρεπε να υπάρχει νομικό θέμα για αυτό ? Δεν μιλάμε για φυσική αναπηρία, αλλά για νοητικά θέματα.
-
Μόνο εγώ είμαι παράξενος και θεωρώ λάθος ανήλικος με πατίνι σε δρόμο χωρίς φωτισμό αργά το βράδυ έξω?
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#