-
Καλησπέρα στην παρέα!
Είμαι κάτοχος Bmw x3 E83 πετρέλαιο mod. 2007 με 180.000χλμ και στα 5000 χλμ μου καίει περίπου 1 λίτρο λάδι.
Είναι φυσιολογικό;
Αν όχι τι προτείνετε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! -
@aziaoua said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Καλησπέρα στην παρέα!
Είμαι κάτοχος Bmw x3 E83 πετρέλαιο mod. 2007 με 180.000χλμ και στα 5000 χλμ μου καίει περίπου 1 λίτρο λάδι.
Είναι φυσιολογικό;
Αν όχι τι προτείνετε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, αλλά πάντως δεν είναι και δραματικό. Όταν ήταν νεώτερο το μοτέρ πόσο λάδι έκαιγε?
-
@andya3 said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Καλησπέρα στην παρέα!
Είναι φυσιολογικό;
Αν όχι τι προτείνετε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, αλλά πάντως δεν είναι και δραματικό. Όταν ήταν νεώτερο το μοτέρ πόσο λάδι έκαιγε?
Δε γνωρίζω είμαι δεύτερο χέρι και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου είπε ότι δεν έκαιγε σταγόνα.
Εγώ το πήρα με 160.000χλμ και παρατηρω αυτή την απώλεια κάθε 5000χλμ -
Αν υποθέσουμε ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης σου έλεγε αλήθεια, ρώτα τον τι λάδι έβαζε να το βάζεις κι εσύ, αν το έχεις αλλάξει φυσικά.
Γενικά δεν είναι κάτι αφύσικο το 1lt/5.000km και για μοτέρ με 180.000Km. Προλητικά όμως για να αυξήσεις τη διάρκεια ζωής του μοτέρ κινείσαι σε ένα τρίπτυχο: πιο χοντρά λάδια-συμπλώρωμα ανά 5.000km - αλλαγή ανά 10.000km. Και βέβαια ανά 1.000Km ελέγχεις τη στάθμη του λαδιού για να ξέρεις τι γίνεται.
-
Αν υποθέσουμε ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης σου έλεγε αλήθεια, ρώτα τον τι λάδι έβαζε να το βάζεις κι εσύ, αν το έχεις αλλάξει φυσικά.
Γενικά δεν είναι κάτι αφύσικο το 1lt/5.000km και για μοτέρ με 180.000Km. Προλητικά όμως για να αυξήσεις τη διάρκεια ζωής του μοτέρ κινείσαι σε ένα τρίπτυχο: πιο χοντρά λάδια-συμπλώρωμα ανά 5.000km - αλλαγή ανά 10.000km. Και βέβαια ανά 1.000Km ελέγχεις τη στάθμη του λαδιού για να ξέρεις τι γίνεται.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!
Μόλις μίλησα με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και μου λέει δεν είχε προσθέσει ποτέ λάδι, αυτός χρησιμοποιούσε 5 40 λάδι
Και εμένα στο σέρβις μου είχαν προτείνει 5 30 και αυτό έβαλα.
Μήπως φταίει αυτό; -
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!
Μόλις μίλησα με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και μου λέει δεν είχε προσθέσει ποτέ λάδι, αυτός χρησιμοποιούσε 5 40 λάδι
Και εμένα στο σέρβις μου είχαν προτείνει 5 30 και αυτό έβαλα.
Μήπως φταίει αυτό;Πολύ πιθανό. Πιο χοντρό λάδι το 5-40, άρα και πιο κατάλληλο για κινητήρα που καίει λάδια. Πιο πιθανό είναι βέβαια να μειώσει την κατανάλωση λαδιού από 1 σε 0,5 lt περίπου και όχι να τη μηδενίσει. Όπως και να 'χει το βάζεις και κερδισμένος θα βγεις.
-
Φυσιολογικό (ειδικά για BMW) με τόσα χιλιόμετρα. Η Τεχνική οδηγία της BMW (εννοώ το TIS προς τα συνεργεία της) αναφέρει φυσιολγική κατανάλωση λαδιού έως και 0.7λτ/1.000χλμ!
Λάδι θα βάλεις ό,τι προτείνει ο κατασκευαστής, οχι πιο παχύρευστο. Εαν το 5-40 είναι εντός προδιαγραφών, τότε ΟΚ.
Επίσης, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ή α) σου λέει ψέματα ή β) δεν είχε ιδέα να τσεκάρει τα λάδια και για αυτό δεν είχε προσθέσει ποτέ. Αποκλείεται να μην έκαιγε σταγόνα και ξαφνικά να καίει τόσο, εκτός εαν έχει ζημιά το μοτέρ.Την παραθέτω και εδώ.
-
Σε όχημα που παίρνει 5.1 λίτρα λαδιού μαζί με το φίλτρο(χωρίς αλλαγή φίλτρου είναι 5 λίτρα)υπάρχει πρόβλημα αν βάλω 5 λίτρα από μια μάρκα και 100ml(από μονόλιτρο)από άλλη μάρκα,αλλά με το ίδιο ιξώδες;
Πχ αν έχω 5 λίτρα Castrol 5W40 και βάλω 100ml από μονόλιτρο Total 5w40 θα υπάρχει πρόβλημα; -
@nolimit14 said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Σε όχημα που παίρνει 5.1 λίτρα λαδιού μαζί με το φίλτρο(χωρίς αλλαγή φίλτρου είναι 5 λίτρα)υπάρχει πρόβλημα αν βάλω 5 λίτρα από μια μάρκα και 100ml(από μονόλιτρο)από άλλη μάρκα,αλλά με το ίδιο ιξώδες;
Πχ αν έχω 5 λίτρα Castrol 5W40 και βάλω 100ml από μονόλιτρο Total 5w40 θα υπάρχει πρόβλημα;Δεν έχεις πρόβλημα
-
Και τα 100ml να μην βάλεις πάλι δεν έχεις πρόβλημα...
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!
Αυτό μιας και το φερε η κουβέντα ήθελα να το ρωτήσω:
Λέει πχ για το συγκεκριμένο αμάξι...χωρητικότητα λιπαντικού 5 λίτρα,χωρητικότητα φίλτρου 0.1 λίτρα...αυτό σημαίνει ότι όταν αλλάξεις λάδι+φίλτρο πρέπει να βάλεις 5 λίτρα+100ml ή βάζεις 5 λίτρα και από αυτά τα 5 λίτρα τα 100ml πάνε στο φίλτρο? -
Γενικά πάντως δεν είναι σωστό να αναμιγνύονται διαφορετικά λάδια. Τώρα για 100ml στα 5lt προφανώς είναι αμελητέα η ανάμιξη, αλλά στη θέση σου δεν θα τα έβαζα καθόλου τα 100ml, δε θα λείψουν από το μοτέρ, μην ανησυχείς.
-
@nolimit14 said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!
Αυτό μιας και το φερε η κουβέντα ήθελα να το ρωτήσω:
Λέει πχ για το συγκεκριμένο αμάξι...χωρητικότητα λιπαντικού 5 λίτρα,χωρητικότητα φίλτρου 0.1 λίτρα...αυτό σημαίνει ότι όταν αλλάξεις λάδι+φίλτρο πρέπει να βάλεις 5 λίτρα+100ml ή βάζεις 5 λίτρα και από αυτά τα 5 λίτρα τα 100ml πάνε στο φίλτρο?Πολύ το ψειρίζεις .
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μ' αυτή τη λεπτομέρεια, αλλά λογικά βάζεις 5lt και τα 100ml κατακρατούνται στο φίλτρο. Εσένα σ' ενδιαφέρει τι θα δείξει ο δείκτης λαδιού μετά το γέμισμα, αν είναι περίπου στη μέση μεταξύ min και max είσαι οκ. -
Επίσης καλό είναι όταν αλλάζεις λάδια πάντα να γίνεται με καινούργιο φίλτρο λαδιού.
-
Γιατί υπάρχει κανένας που αλλάζει λάδια χωρίς την αλλαγή φίλτρου λαδιού;
-
Έχουμε κάποιο κάτοχο Volvo V40 d2 diesel με το d416t2 ;
Ακολούθησα τις προδιαγραφές κατασκευαστή δηλαδή Α5/Β5 5/30 castrol edge . Αυτά προτείνει και ο ίδιος κατασκευαστής ή τότε είχαν με τη συγκεκριμένη εταιρεία συνεργασία. -
Γνωρίζετε μαγαζί Αθήνα να πάρω γνήσια castrol edge (titanium fst) 5/w30;
-
Τα είχα αγοράσει γνήσια από OilStores (Περιστέρι) και μου τα έφεραν δωρεάν στο γραφείο μου, μαζί με δώρο υγρό για καθαριστήρες.
-
@storm said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Τα είχα αγοράσει γνήσια από OilStores (Περιστέρι) και μου τα έφεραν δωρεάν στο γραφείο μου, μαζί με δώρο υγρό για καθαριστήρες.
Πως καταλαβες οτι ειναι γνησια?
-
Είχα πάρει του ενός λίτρου και είχα πάει από το κατάστημα να δω αν στο καπάκι έχει αναγραφόμενη την μάρκα και αν είχε από πίσω στην ετικέτα ανάγλυφα τα στοιχεία παραγωγής. Αυτά όμως πριν αρκετά χρόνια. Δεν ξέρω τώρα αν έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Νομίζω ότι μου έχει μείνει και ένα μπουκάλι άθικτο από τότε στην αποθήκη.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]