-
Δεν ξέρεις τι τράβηξα το 2015 και 2016 για αναζήτηση και αγορά.
Η ανεύρεση οικίας απαιτεί απεριόριστο ελεύθερο χρόνο.
Είχα πάει να δω ένα σπίτι να το νοικιάσω και πάνω στο άγχος μου να το δω γρήγορα για να το προλάβω πρώτος, δεν πήρα είδηση ότι σε όλο το διαμέρισμα δεν υπήρχε πουθενά χώρος και προεγκατάσταση για τοποθέτηση πλυντηρίου. Το πλυντήριο στη βεράντα...και το στεγνωτήριο στο δρόμο.
Αυτά θέλουν φουλ ελεύθερο χρόνο, καθαρό μυαλό και κάθε μέρα να γυρνάω στους δρόμους να ψάχνω. Μπορεί να γίνει τώρα; Φυσικά και όχι.
-
@kkostask said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Κακώς έβαλες σε bold τη λέξη άντρες γιατί οι συγκεκριμένοι μόνο άντρες δεν είναι...
Γιατί κακώς, δεν κατάλαβα.
Ισότητα δεν θέλουν; -
Έλα στορμ καλημέρα, σου έχω νέο.
Ήρθε η άλλη να πληρώσει κοινόχρηστα με κάρτα. Ότι να ναι.
Λες να ήθελε και κάρτα αλλαγής;
Ρε πάτε καθόλου καλά;;;; -
Σε είδος μήπως θέλει να πληρώσει κιόλας.
-
@antonakis said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Σε είδος μήπως θέλει να πληρώσει κιόλας.
Χαχα, έλα ντε.
-
Μπορεί να φαίνεται αστείο η εμφάνιση της κάρτας, αλλά κανονικά θα έπρεπε η πληρωμή κοινοχρήστων να γίνεται με τρόπο ώστε να υπάρχει νόμιμη απόδειξη προς τον ιδιοκτήτη. Το ετήσιο ποσό κοινοχρήστων που δίνει ένας ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης είναι τεράστιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην λαμβάνει αποδείξεις για τα ποσά αυτά.
Πληρωμές χωρίς αποδείξεις με τις ευλογίες του κράτους μόνο στην Ελλάδα γίνονται
-
-
Εμείς με κάρτα πληρώνουμε, αλλά έχουμε τη διαχείριση σε εταιρεία.
Δεν ξέρω αν μπορεί η πολυκατοικία αν έχει αφμ να βγάζει πος.
Θα ήταν ενδιαφέρον. -
Καραμπινάτη παρανομία και φοροδιαφυγή.
Πληρώνω; ΝΑΙ.
Θέλω νόμιμες αποδείξεις. Πως θα γίνει δηλαδή;Δεν μπορεί κάποιος ή κάποιοι που ουρλιάζουν για την παραοικονομία και το μαύρο χρήμα που καταστρέφει τη χώρα, την ίδια στιγμή να υιοθετούν την "μαυρίλα". Είναι καραγκιόζιδες.
-
Μια στιγμή...
Για να δίνει θεωρημένες αποδείξεις ο διαχειριστής, πρέπει η πολυκατοικία να έχει ΑΦΜ, να βγάλει βιβλία, να οριστεί ο διαχειριστής ως υπεύθυνος, να έχει λογιστή, και να φορολογείται όπως κάθε επιχείρηση. Ποιος θέλει να αυξήσει τα έξοδά του τόσο πολύ; Και ποιος ένοικος ή ιδιοκτήτης θα θελήσεις να χρεωθεί επαγγελματικό ΑΦΜ;Αν μιλάμε για εταιρία διαχείρισης κοινοχρήστων που δεν δέχετε κάρτες, πάω πάσο. Δεν νομίζω ότι ανήκουν στις επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες να έχουν POS. Στη δικιά μου -ας πούμε- δεν δέχεται κάρτες, αλλά μια χαρά πληρώνω με τραπεζική κατάθεση και κωδικό πληρωμής.
-
8 χιλιάρικα μόνωση ταράτσας χωρίς αποδείξεις, χωρίς τίποτα.
Ποιος ξέρει ποιοι τσέπωσαν. Εγώ ξέρω σίγουρα τον έναν που βρήκε αμέσως ευκαιρία να χωθεί στη μάσα.Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε...
-
Αρα το πρόβλημα δεν ήταν τα κοινόχρηστα, αλλά η μαύρη μόνωση της ταράτσας...
Ασε που θα έχετε και ζέστη λόγω του μαύρου...
-
Αν βάλουν και λίγο γκαζονακι στην ταράτσα, θα έχουν πράσινη ανάπτυξη.
-
@storm said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Καραμπινάτη παρανομία και φοροδιαφυγή.
Πληρώνω; ΝΑΙ.
Θέλω νόμιμες αποδείξεις. Πως θα γίνει δηλαδή;Δεν μπορεί κάποιος ή κάποιοι που ουρλιάζουν για την παραοικονομία και το μαύρο χρήμα που καταστρέφει τη χώρα, την ίδια στιγμή να υιοθετούν την "μαυρίλα". Είναι καραγκιόζιδες.
Καταιγίδα, δεν τα έχεις σκεφτεί σωστά και λες χαζομάρες.
Δεν μπορεί να κόβεται απόδειξη για τα κοινόχρηστα. Οι αποδείξεις είναι υποχρεωτικές για όλα τα έξοδα που κάνει η διαχείριση και επί αυτών έχει πληρωθεί ΦΠΑ. Θα ξαναπληρωθεί ΦΠΑ για να κοπεί απόδειξη κοινόχρηστων;
Αυτό που γίνεται είναι ότι με την πληρωμή των κοινόχρηστων, λαμβάνεις εξοφλητική απόδειξη, με την οποία είσαι πλήρως καλυμμένος. Αν η πληρωμή έχει γίνει στο χέρι του διαχειριστή, την παίρνεις επιτόπου. Αν η πληρωμή έχει γίνει σε τραπεζικό λογαριασμό, έχεις το αποδεικτικό της Τράπεζας, μέχρι να λάβεις την εξοφλητική απόδειξη. Σε κάθε περίπτωση είσαι καλυμμένος και δεν υφίσταται φοροδιαφυγή.
-
Φαντάζομαι εννοεί ότι η διαχείριση δεν έχει αποδείξεις για τα έξοδα.
-
Έτσι φαντάζομαι κι εγώ. Αλλά αν για τα 8k της μόνωσης κοβόταν απόδειξη, θα έπρεπε να δώσουν άλλα 2K περίπου για ΦΠΑ.
Άρα καλύτερα να τα βρίσκουν μεταξύ τους στην πολυκατοικία, παρά να πληρώνουν κερατιάτικα.Στη δικιά μου πχ τους φέρνω 3 προσφορές. Διαλέγουμε με βάση την πιο συμφέρουσα και μετά ο διαχειριστής διαπραγματεύεται με τον εργολάβο για το πόσα μαύρα και πόσα άσπρα για να γλυτώσουμε ΦΠΑ. Κάτι πρέπει να κόψει κι ο εργολάβος, να φαίνεται ότι έγινε η δουλειά.
-
@storm said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Μπορεί να φαίνεται αστείο η εμφάνιση της κάρτας, αλλά κανονικά θα έπρεπε η πληρωμή κοινοχρήστων να γίνεται με τρόπο ώστε να υπάρχει νόμιμη απόδειξη προς τον ιδιοκτήτη. Το ετήσιο ποσό κοινοχρήστων που δίνει ένας ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης είναι τεράστιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην λαμβάνει αποδείξεις για τα ποσά αυτά.
Πληρωμές χωρίς αποδείξεις με τις ευλογίες του κράτους μόνο στην Ελλάδα γίνονται
Η κουβέντα που έκανα εγώ γίνεται επί αυτού. Ο καταιγίδας μιλάει για αποδείξεις από τη διαχείριση για την καταβολή των κοινόχρηστων. Έχει άδικο!
-
@criuser said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Αρα το πρόβλημα δεν ήταν τα κοινόχρηστα, αλλά η μαύρη μόνωση της ταράτσας...
Ασε που θα έχετε και ζέστη λόγω του μαύρου...
Ναι λιώνω από τη ζέστα. Άσε με ρε @cruiser.
Λες και δεν έκανα και εγώ διαχειριστής και δεν είδα επί 12 μήνες την μαυρίλα. Όλα μαύρα και άραχνα.
-
@antonakis said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Αν βάλουν και λίγο γκαζονακι στην ταράτσα, θα έχουν πράσινη ανάπτυξη.
Αν είχα πρόσβαση στην κοινόχρηστη ταράτσα μπουρλότο θα έβαζα...
Αλλά δεν έχω πρόσβαση. Στην ταράτσα ανεβαίνουν μόνο τα στελέχη του κοινοβίου.
-
Αν η διαχειριση δεν εχει όλες τις νομιμες αποδείξεις για τα εξοδα που εχει βάλει στην εκδοση κοινοχρήστων τότε είναι 2.000 προστιμο ανα αποδειξη που λειπει προς τον διαχειριστή (και όχι την πολυκατοικία).
Μπορεις σε κάθε εκδοση κοινοχρήστων να ζητας να βλεπεις τις αποδείξεις.
Μια περιοδο ελεγε ο νομος και βάζαμε φωτοτυπίες όλων των παραστατικών μαζί με την έκδοση ή τα δίναμε στην εταιρία που τα εκτύπωνε. Σε κάθε περίπτωση μπορεις να τα ζητάς.Αν κανουν τον κινεζο, καταγγελία και θα συμμορφωθούν
https://www.internationalserviceoil.gr/home/news/anartisi-apodeixeon-timologion
.
Κοινόχρηστα πολυκατοικίας