-
Φανταστείτε να ήταν αυτό το κτίριο στην Ελλάδα και να έπρεπε να το βάψουν. Για να μην πω να κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση!
Hundertwasserhaus, Βιέννη -
@v_a said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
@stefdk said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Καλησπέρα, υπάρχει νόμος που απαγορεύει να βάψεις εξωτερικά τον δικό σου όροφο όντας ιδιοκτήτης του διαμερίσματος; Μιλάω για όροφο που έχει ένα διαμέρισμα μόνο.
Νομίζω η εξωτερική πρόσοψη του διαμερίσματος θεωρείται κοινόχρηστος χώρος άρα πχ το βάψιμο εντάσσεται σε έξοδα συντήρησης της πολυκατοικίας (το έχω διαβάσει στον κανονισμό της δικιάς μας πολυκατοικίας).
Θέλει σίγουρα συνεννόηση με διαχειριστή, αυτό που θες να κάνεις (εκτός και αν δεν φαίνεται στην πρόσοψη, οπότε και δεν σε νοιάζει).
Υγ. Και εγώ σε οροφοδιαμερισμα μένω, έβαψα τον τοίχο της βεράντας σε ότι χρώμα ήθελα, αλλά το κομμάτι της πρόσοψης (που φαίνεται από το δρόμο) το έβαψα στο υπάρχον χρώμα της πολυκατοικίας.Η πολυκατοικία δεν έχει ούτε διαχειριστή ούτε κανονισμό, καθώς ο άλλος ιδιοκτήτης είναι συγγενικό πρόσωπο, με το οποίο δεν έχω και την καλύτερη σχέση. Κληρονόμησα 2 απο τα 4 διαμερίσματα πρακτικά (+1 δώμα) και επειδή η πολυκατοικία έχει να βαφτεί 20+ χρόνια είπα τους δικούς μου ορόφους να τους βάψω(τοίχους, πρόσοψη, πρακτικά όλο το μπαλκόνι), εφόσον ο άλλος ιδιοκτήτης δεν θέλει να κάνουμε απο κοινού όλη την πολυκατοικία. Λέτε να μου δημιουργήσει πρόβλημα; Υπάρχων χρώμα της πολυκατοικίας δεν υπάρχει, καθώς είναι πλέον μία κιτρινισμένη ώχρα, που κανείς δεν ξέρει ποίο χρώμα ήταν το αρχικό
-
Να το βάψεις όσο πιο κοντά στο κοινόχρηστο χώρο δεν υπάρχει θέμα.
Αν το κοινόχρηστο είναι λευκό και εσύ θες μπλε δε μπορείς βάσει λογικής ότι υπάρχει κανονισμός στην πολυκατοικία.
Μπορεί και όχι βέβαια, πότε δεν ξέρεις οπότε ρωτάς και πράττεις αναλόγως. -
@panos2171 said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Να το βάψεις όσο πιο κοντά στο κοινόχρηστο χώρο δεν υπάρχει θέμα.
Αν το κοινόχρηστο είναι λευκό και εσύ θες μπλε δε μπορείς βάσει λογικής ότι υπάρχει κανονισμός στην πολυκατοικία.
Μπορεί και όχι βέβαια, πότε δεν ξέρεις οπότε ρωτάς και πράττεις αναλόγως.Έγραψα πως δεν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας
-
@v_a said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Καλησπέρα, υπάρχει νόμος που απαγορεύει να βάψεις εξωτερικά τον δικό σου όροφο όντας ιδιοκτήτης του διαμερίσματος; Μιλάω για όροφο που έχει ένα διαμέρισμα μόνο.
Νομίζω η εξωτερική πρόσοψη του διαμερίσματος θεωρείται κοινόχρηστος χώρος άρα πχ το βάψιμο εντάσσεται σε έξοδα συντήρησης της πολυκατοικίας (το έχω διαβάσει στον κανονισμό της δικιάς μας πολυκατοικίας).
Θέλει σίγουρα συνεννόηση με διαχειριστή, αυτό που θες να κάνεις (εκτός και αν δεν φαίνεται στην πρόσοψη, οπότε και δεν σε νοιάζει).
Υγ. Και εγώ σε οροφοδιαμερισμα μένω, έβαψα τον τοίχο της βεράντας σε ότι χρώμα ήθελα, αλλά το κομμάτι της πρόσοψης (που φαίνεται από το δρόμο) το έβαψα στο υπάρχον χρώμα της πολυκατοικίας.Η πολυκατοικία δεν έχει ούτε διαχειριστή ούτε κανονισμό, καθώς ο άλλος ιδιοκτήτης είναι συγγενικό πρόσωπο, με το οποίο δεν έχω και την καλύτερη σχέση. Κληρονόμησα 2 απο τα 4 διαμερίσματα πρακτικά (+1 δώμα) και επειδή η πολυκατοικία έχει να βαφτεί 20+ χρόνια είπα τους δικούς μου ορόφους να τους βάψω(τοίχους, πρόσοψη, πρακτικά όλο το μπαλκόνι), εφόσον ο άλλος ιδιοκτήτης δεν θέλει να κάνουμε απο κοινού όλη την πολυκατοικία. Λέτε να μου δημιουργήσει πρόβλημα; Υπάρχων χρώμα της πολυκατοικίας δεν υπάρχει, καθώς είναι πλέον μία κιτρινισμένη ώχρα, που κανείς δεν ξέρει ποίο χρώμα ήταν το αρχικό
Κατάλαβα, δύσκολη κατάσταση, απλά σαν παρατήρηση, κανονισμός δύσκολο να μην υπάρχει, νομίζω πάει πακέτο με τη σύσταση ιδιοκτησίας
(θα έχει χαθεί στα χρόνια, κατανοητό).
Μάλλον και εγώ στη θέση σου θα το εβαφα μόνος μου, απλά οι επιλογές σου είναι μάλλον δυο.
Ή έρχεσαι σε μια μίνιμουμ συνεννόηση για το χρώμα και βάψεις το δικό σου τώρα (με την ελπίδα να παρακινηθει και ο άλλος)
Ή το βαφεις όπως γουστάρεις (και δεν τον ρωτας καθόλου). Δε θα μπορεί και να σου πει τιποτα. Ας συμμετείχε.Προσωπικά, θα έμπαινα και σε πειρασμό να τον φοβησω, του στυλ "έπεσε σοβας από μπαλκόνι και μου έφεραν την αστυνομία"
-
Ρώτα δικηγόρο πριν κάνεις το οτιδήποτε.
-
Μια εταιρεία που αναλαμβάνει τα κοινόχρηστα μπορεί να μη δέχεται πληρωμή με κάρτα ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό;
Κάθε μήνα έρχεται άτομο να εισπράξει μόνο μετρητά και ούτως ή άλλως δε συμβαδίζει το ωράριο του με το δικό μου.
Η άλλη επιλογή που μου δίνουν είναι να δίνω τα χρήματα στο γείτονα που είναι συνεννοημενοι μεταξύ τους, πάλι μετρητά. Οι αποδείξεις κόβονται κανονικά αλλά επειδή δεν πολύ χρησιμοποιώ μετρητά και δε θέλω να πάω να βγάζω μόνο για αυτούς θέλω να ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι νόμιμο ή παράνομο ή στην ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.
-
Μια εταιρεία που αναλαμβάνει τα κοινόχρηστα μπορεί να μη δέχεται πληρωμή με κάρτα ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό;
Κάθε μήνα έρχεται άτομο να εισπράξει μόνο μετρητά και ούτως ή άλλως δε συμβαδίζει το ωράριο του με το δικό μου.
Η άλλη επιλογή που μου δίνουν είναι να δίνω τα χρήματα στο γείτονα που είναι συνεννοημενοι μεταξύ τους, πάλι μετρητά. Οι αποδείξεις κόβονται κανονικά αλλά επειδή δεν πολύ χρησιμοποιώ μετρητά και δε θέλω να πάω να βγάζω μόνο για αυτούς θέλω να ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι νόμιμο ή παράνομο ή στην ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.
Δεν ξέρω αλλα δεν μπορώ να διανοηθώ οτι στην εποχή που έχουν υποχρεώσει περιπτερα, ταξι και λαικες αγορές να έχουν pos να μην είναι δυνατον να πληρώσεις με αλλο τρόπο εκτός μετρητών. Απλα θα τους απειλούσα για καταγγελία και την άλλη μέρα θα έβρισκαν αυτοι τρόπο, είμαι σίγουρος για αυτό
-
Προφανώς επειδή έχει προμήθεια το pos.
Σκέφτομαι ότι η διαχείριση των κοινόχρηστων είναι μια υπηρεσία που χρεώνεται με ένα μικρό ποσό πχ 4-5€. Δδλ στα 200€ κοινόχρηστων μόνο τα 4-5 είναι τζίρος για την εταιρεία, ενώ τα υπόλοιπα αντιστοιχούν σε πληρωμές που πρέπει να κάνει αντί εμού. Αν τα περάσει από το pos, θα χρεωθεί προμήθεια από την τράπεζα .
Μια σκέψη κάνω, θα βοηθούσε περισσότερο κάποιος με pos ...Για την κατάθεση δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο.
Μετρητά ή κατάθεση σε τράπεζα έχει η δική μας εταιρεία.
-
Ναι η κατάθεση μου κάνει εντύπωση. Λέει ότι έτσι θα πρέπει αυτοί μετά να πανε να βγάζουν τα λεφτά.
-
Ναι η κατάθεση μου κάνει εντύπωση. Λέει ότι έτσι θα πρέπει αυτοί μετά να πανε να βγάζουν τα λεφτά.
Υπάρχει κάτι που λέγεται Internet Banking να τους πεις. Επίσης ζούμε στον 21 Αιώνα σε περίπτωση που δεν τους έχει ενημερώσει κάποιος
-
Μήπως να σκεφτείτε αλλαγή εταιρείας?
Δεν μπορεί να μην υπάρχει εταιρεία κοινοχρήστων που να δέχεται, τουλάχιστον, τραπεζική κατάθεση σε λογαριασμό τους...
-
Αν γινόταν θα το έκανα αλλά δεν είναι στο χέρι μου, άλλωστε είναι αλλά 7-8 διαμερίσματα που κατά πώς φαίνεται δεν έχουν θέμα.
-
Γιατί με μετρητά πληρώνει τους λογαριασμούς;
Πριν χρόνια, που δεν ήταν της μόδας οι κάρτες κ το e-banking, ένας συμμαθητής μας που τα μάζευε μετρητά από τους πελάτες, τα άφησε όλα απλήρωτα και την κοπανησε, έβγαλε και φήμη ότι έφυγε στη Βραζιλία..... τελικά τον βρήκαν σε ένα νησί ️ Ελλάδα....
-
@a-d-p said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Πριν χρόνια, που δεν ήταν της μόδας οι κάρτες κ το e-banking, ένας συμμαθητής μας που τα μάζευε μετρητά από τους πελάτες, τα άφησε όλα απλήρωτα και την κοπανησε, έβγαλε και φήμη ότι έφυγε στη Βραζιλία..... τελικά τον βρήκαν σε ένα νησί ️ Ελλάδα....
και στην τραπεζα να τα ειχε θα μπορουσε να τα παρει και να φυγει
αν σε μια πολυκατοικια του μεταφερουν 40 ατομα το μηνα κοινοχρηστα απο άλλη τραπεζα, και δεν εχει πακετο συναλαγων μπορει να του κρατάνε 40 * 1.20 (ή και παραπάνω) το μηνα
-
εχω δει να μου μεταφερουν και να μην βαζουν ουτε το "δικα μου εξοδα εγω" πόσο να βαλουν το "ολα τα εξοδα δικα μου"
-
Σε προηγούμενο σπίτι ο διαχειριστής των κοινόχρηστων μου είχε δώσει το δικό του λογαριασμό και τα έβαζα εκεί με αιτιολογία, ποτέ δεν υπήρξε θέμα αλλά τύχαινε να είναι και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.
-
@k-m said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
@a-d-p said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
και στην τραπεζα να τα ειχε θα μπορουσε να τα παρει και να φυγει
αν σε μια πολυκατοικια του μεταφερουν 40 ατομα το μηνα κοινοχρηστα απο άλλη τραπεζα, και δεν εχει πακετο συναλαγων μπορει να του κρατάνε 40 * 1.20 (ή και παραπάνω) το μηνα
Εννοείται. Απλώς υπήρχαν λιγότερα αποδεικτικά στοιχεία
Σε μία τράπεζα μόνο δέχεται ο δικός μας. Στις υπόλοιπες αναφέρει ρητά ότι υπάρχει επιβάρυνση του πελάτη με τα έξοδα.
πχ από eurobank σε eurobank δεν έχει επιβάρυνση -
Και οι δικοί μας είναι ή με κατάθεση σε λογαρισμό (έχει και στις 4 μεγάλες) ή πληρωμή στο κατάστημα ή στον υπάλληλο με μετρητά.
Κοινόχρηστα πολυκατοικίας