-
@ntinaras said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
Αδεια αλιειας ακομα και με απλη πετονια?
Ναι γιατί, δεν είναι αλιεία αυτό?
-
Είχα κάποτε και ένα αποτέτοιο φουσκωτό, μεγαλούτσικο....έκαιγε 1 λίτρο/μίλι. Όταν το πήρα όμως είχε 0.67 η βενζίνα, με ενα 30αρι πήγαινα Αίγινα για μπάνιο και πίσω. Όταν το έδωσα (το 2012) ήθελα πάνω από 60 και σήμερα θα ήθελα €100.
-
@fanis75 said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
Αδεια αλιειας ακομα και με απλη πετονια?
Ναι γιατί, δεν είναι αλιεία αυτό?
WTF, εχω μεινει πολυ πισω.
Απο ποτε ισχυει αυτο? -
Απο ποτε ισχυει αυτο?Aπο όσο γνωρίζω από πάντα! τουλάχιστον ίσχυε το 2007 που πήρα την βάρκα και μέχρι το 2012 που την πούλησα. Δεν ξέρω εαν έχει αλλάξει κάτι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι σπάνια ασχολείται το λιμενικό με τέτοια. Βέβαια μια χρονιά στην στις Σποράδες που μου έκαναν έλεγχο, κοίταξαν και εαν έχω σύνεργα ψαρέματος μαζί μου - δεν είχα αφού το βαριέμαι αφόρητα!
-
Απο ποτε ισχυει αυτο?Aπο όσο γνωρίζω από πάντα! τουλάχιστον ίσχυε το 2007 που πήρα την βάρκα και μέχρι το 2012 που την πούλησα. Δεν ξέρω εαν έχει αλλάξει κάτι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι σπάνια ασχολείται το λιμενικό με τέτοια. Βέβαια μια χρονιά στην στις Σποράδες που μου έκαναν έλεγχο, κοίταξαν και εαν έχω σύνεργα ψαρέματος μαζί μου - δεν είχα αφού το βαριέμαι αφόρητα!
Εδω και αρκετα χρονια εχει καταργηθει η ατομικη και σκαφους αδεια αλιειας, ακομα και για το ψαροντουφεκο
-
@xenos said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
Τα πλαστικά έχουν το πολύ καλό της μειωμένης συντήρησης αλλά το κακό της πλεύσης, όπως και της ασφάλειας. Επίσης λόγω βάρους, θέλεις μεγάλη μηχανή. Αν έχει καμία 20άρα, διαβάζεις ένα άρλεκιν μέχρι να φτάσεις κάπου.
Ομοίως με τα μικρά φουσκωτά, πας μόνο τριγύρω κούτσα κούτσα, αλλά σίγουρα με λίγα $ και μεγάλη ευκολία στην αποθήκευση/μεταφορά.
Σωστά, για αυτό υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε μοτέρ και σε σκάφη, κάνεις την έρευνα σου και καταλήγεις τι χρειάζεσαι και όχι τι σου ταιριάζει.
Και εμένα θα μου ταίριαζε ένα μοστρο 12μ με καμπίνα και 2*300hp Yamaha να κάνω την θάλασσα φραπέ αλλά δεν μου φτάνουν ούτε για τα σκοινιά...
Τι α κάνς? Α κατς α σκας?
Υ.Γ : Αν καταργήθηκε η άδεια αλιείας του σκάφους το βρίσκω λάθος.
Οι ερασιτέχνες ψαράδες συναγωνιζονται τους επαγγελματίες σε ψαριες.
Εμένα η βάρκα είχε άδεια για παραγάδι 150 αγκιστριων + τις κάθετες και τις συρτες, βέβαια για να την βγάλεις ήθελε κάνα 150€. -
@yem said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
@xenos said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
Τα πλαστικά έχουν το πολύ καλό της μειωμένης συντήρησης αλλά το κακό της πλεύσης, όπως και της ασφάλειας. Επίσης λόγω βάρους, θέλεις μεγάλη μηχανή. Αν έχει καμία 20άρα, διαβάζεις ένα άρλεκιν μέχρι να φτάσεις κάπου.
Ομοίως με τα μικρά φουσκωτά, πας μόνο τριγύρω κούτσα κούτσα, αλλά σίγουρα με λίγα $ και μεγάλη ευκολία στην αποθήκευση/μεταφορά.
Σωστά, για αυτό υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε μοτέρ και σε σκάφη, κάνεις την έρευνα σου και καταλήγεις τι χρειάζεσαι και όχι τι σου ταιριάζει.
Και εμένα θα μου ταίριαζε ένα μοστρο 12μ με καμπίνα και 2*300hp Yamaha να κάνω την θάλασσα φραπέ αλλά δεν μου φτάνουν ούτε για τα σκοινιά...
Τι α κάνς? Α κατς α σκας?
Εμένα η βάρκα είχε άδεια για παραγάδι 150 αγκιστριων + τις κάθετες και τις συρτες, βέβαια για να την βγάλεις ήθελε κάνα 150€.το καζαρω καιρο
λες να στο παρω?
https://www.car.gr/classifieds/boats/view/326876720-skafos-sport-taxyploo-elan
γιατι ειμαι αριστερος και δεν κανει εγω να εχω λενε.... -
Εμένα η βάρκα είχε άδεια για παραγάδι 150 αγκιστριων + τις κάθετες και τις συρτες, βέβαια για να την βγάλεις ήθελε κάνα 150€.Υπάρχει όριο στα κιλά/ψαρά (και στο μέγεθος) καθώς και στα αγκίστρια του παραγαδιού του ερασιτέχνη.
-
@gatoz said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
Χρέπι....δεν κάνει για Ελληνικές θάλασσες.
-
@gatoz said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
Χρέπι....δεν κάνει για Ελληνικές θάλασσες.
Και να έκανε, με γάτο καπετάνιο που θα πήγαινε ?
Να ήταν σκύλος τουλάχιστον...
-
Nαι εντάξει, πάμε μια παρέα να κάνουμε λίγο τσαπαρί, ή απλά αμολάμε μια πετονιά, και αμέσως μπαίνουμε στα χωράφια των επαγγελματιών.
Μήπως, μόλις δέσουμε στο λιμάνι, να πάμε το ψυγείο με τα ψάρια, στο λιμεναρχείο για να φορολογηθούμε ανάλογα; -
Προχωρησα στην αγορά της βάρκας και της ηλεκτρικής μηχανής. Για την χρήση που την θέλω ειναι κομπλέ. Με 2 ατομα παει αρκετα καλά το βαρκάκι των 3,5m. Προφανώς με καιρό δεν ανοιγεσαι ουτε για πλάκα, αλλά για ψαρεμα κοντά στην ακτή ειναι πολυ τιμια.
Εχω παραγγείλει και μια 4χρονη GM6000 KUMATSUGEN 6hp και ελπίζω να μπορώ να πάω πιο σβέλτα και με μεγαλυτερη ασφάλεια.
-
@brokesmack καλες θάλασσες και καλές βόλτες. Θα την χαρείς σίγουρα .
Επόμενη αγορά τέντα.
Ωραία η αίσθηση ελευθερίας που σου προσφέρει ε?@gatoz πουλάει το tender? Δεν βλέπω Αν φοράει suzuki μοτέρ
-
@brokesmack καλες θάλασσες και καλές βόλτες. Θα την χαρείς σίγουρα .
Επόμενη αγορά τέντα.
Ωραία η αίσθηση ελευθερίας που σου προσφέρει ε?@gatoz πουλάει το tender? Δεν βλέπω Αν φοράει suzuki μοτέρ
Σε ευχαριστώ πολυ! Όντως ειναι πολύ όμορφη η αίσθηση.
Σίγουρα θα πάρω τέντα, την πάτησα ήδη με τον ήλιο και εχω παστωθεί από χτες με total 2%!!
-
καλες θαλασσες να εχεις, συμβουλη βαλε την μεγαλυτερη ιπποδυναμη που σηκωνει το σκαφος, μην το βλεπεις μονο 3,5 μετρα εχει τρομερες δυνατοτητες σε καιρους με το καταλληλο ζυγισμα και ιπποδυναμη αρκει να αντεχει η μεση σου.
-
@ilias-a said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
καλες θαλασσες να εχεις, συμβουλη βαλε την μεγαλυτερη ιπποδυναμη που σηκωνει το σκαφος, μην το βλεπεις μονο 3,5 μετρα εχει τρομερες δυνατοτητες σε καιρους με το καταλληλο ζυγισμα και ιπποδυναμη αρκει να αντεχει η μεση σου.
Η μεση αντέχει, η τσέπη δεν αντέχει.
Εβλεπα εξωλέμβιες 20hp που ειναι και το ανωτερο που υποστηρίζει το φουσκωτό αλλά οι τιμές ξεφεύγουν (3500e +)
-
@brokesmack said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
Εβλεπα εξωλέμβιες 20hp που ειναι και το ανωτερο που υποστηρίζει το φουσκωτό
Μεγάλη προσοχή όχι στα άλογα αλλά στο βάρος που αντέχει ο καθρέπτης.
-Τουλάχιστον παλιά - που έψαχνα μόνο κάτι Honda /Yamaha τα κιλά ήταν στα όρια με τον καθρέπτη και φαντάζεσαι τις τιμές.Επίσης φορτωνεσαι και ντεπόζιτο βενζίνας μετά και έτσι θα βαρεθείς να τα κουβαλάς και θα βάλεις ένα μικρό treiler οπότε +έξοδα , +parking, + Κοτσαδορος και μετά τα βάζεις κάτω και πουλάς το συμβατικό και παίρνεις 5μ πλαστικό .
-
Είχαμε κάποτε μια Evinrude η οποία είχε τη μεγίστη μαλακία, να έχει την «πρώτη» μπλοκαρισμένη πάντα, οπότε όταν την βάζαμε μπροστά, η βάρκα ξεκίναγε κατευθείαν.
Μετά πήραμε Tohatsu και ηρεμήσαμε. -
Μήπως έφταιγε το χειριστήριο και δεν κούμπωνε η Ν ?
Tohatsu είχα και εγώ μία 60άρα , σκυλί από τα λίγα -
Τοχάτσου κορυφαία αξιοπιστία, ειδικά στα παλιά διχρονα! Τελευταία εξωλέμβια που είχα ήταν Evinrude etec - δυστυχώς τέλοα, έκλεισε.
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).