-
@chris__7 said in Οδήγησα....:
Ε πως να στο δωσουν αφου δεν αφηνουν πανω απο 20 λεπτα.Ρωτησες ποσο χρεωνει χρωμα και τα λοιπα εξοδα?
- Μπορει να το δινει αλλος εμπορος.
- Εαν ζητησεις πολλες φορες τα δινουν, οπως πχ ειχα παρει το chr και το φόκους.
- Δεν ρωτησα τιποτα, δεν πηρα καν προσφορά. Αλλα επιασα ωραια κουβεντα με τον πωλητή.
@realzeus said in Οδήγησα....:
To 8αράκι (7,5 κάτι κατά άλλους) για τα 100 άλλο λέει. Δες τι έγραψε στο Autocar. 1/4 mile σε 15,7''!!! Ναι, και ας χάνει 1'' στην 3η προσπάθεια, πάλι ξεσκίζει τα Τογιοτάκια!
Τα ειπα πιο πανω. Μονο σε ιδιες συνθηκες με ιδιο οδηγο και μηχανημα. Αλλιως εχω δει και 7αρια για την Κορολα. Οδηγησε το και θα δεις. Για εμενα μετραει η αισθηση που αποκομίζω. Με τις αισθησεις αγοραζω αμαξι οχι με τα νουμερα!
-
πάλι ξεσκίζει τα Τογιοτάκια!
Εγώ το βλέπω ως πολύ θετική εξέλιξη να βγαίνουν στην αγορά τέτοιες αξιοσημείωτες προτάσεις, μπας και ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι. Πρώτον σε θέμα τιμής, δεν το συζητώ, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις κάτι άλλο για εντός πόλης και να μην σε ενδιαφέρει και πού θα το αφήσεις ή αν θα στο γρατζουνίσουν, και φυσικά θα έχεις την ποιότητα και την οικονομία της ηλεκτροκίνησης.
Το ότι όλες οι υπόλοιπες hev εφαρμογές κάνουν οικονομία στην μπαταρία, (γιατί περισσότερες kwh και μεγαλύτεροι ηλεκτροκινητήρες σημαίνουν κόστος παραγωγής και υψηλότερη τελικά κατανάλωση) και έχουν μπει σε διαγωνισμό χαμηλής κατανάλωσης, είναι κάτι που θα πρέπει να σταματήσει και να δώσουν έστω σε ειδικές εκδόσεις το κάτι παραπάνω όπως κάνει τώρα η MG, ακόμα και αν ξεμένεις από δύναμη μετά από μισό πάτημα.
Η Toyota για παράδειγμα βάζει οριακά τις απαραίτητες kwh για την επίτευξη της χαμηλότερης κατανάλωσης εις βάρος φυσικά των επιδόσεων. Στα μόνα που δεν ακολουθεί την παραπάνω πολιτική είναι τα phev όπου εκεί η μεγάλη μπαταρία είναι προαπαιτούμενο. Στα phev λοιπόν έχει μεγάλους ηλεκτροκινητήρες και καλύτερες επιδόσεις, το chr phev (+50hp στον mg2) για παράδειγμα είναι πολύ πιο γρήγορο από το mg3 hybrid αν και αρκετά βαρύτερο.
Εδώ μια σύγκριση στο zperf του mg3 7,1kg/ps με το prius phev 7,6kg/ps
https://zeperfs.com/en/duel12162-10613.htm -
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Για εμενα μετραει η αισθηση που αποκομίζω. Με τις αισθησεις αγοραζω αμαξι οχι με τα νουμερα!
Αυτό λέγεται cognitive fallacy. Τα όργανα πάντα λένε την αλήθεια!
-
Για εμενα μετραει η αισθηση που αποκομίζω. Με τις αισθησεις αγοραζω αμαξι οχι με τα νουμερα!
Αυτό λέγεται cognitive fallacy. Τα όργανα πάντα λένε την αλήθεια!
Δεν με απασχολεί πως λεγεται αλλα το τι εισπράττω εγω οταν το οδηγώ! Οταν οδηγώ με ενδιαφέρει η εμπειρία και οχι τα νουμερα. Αλλοως θα επαιρνα μηχανη, αλλα η εμπειρία οδηγησης μηχανης δεν μου αρέσει!
Γι’ αυτό εξαρχής μίλησα τι μου αρέσει και δε μου αρέσει εμένα και για αίσθηση και δεν είπα πουθενά για νούμερα γιατί προφανώς δεν έχω κάνει μέτρηση σε κανένα τεστ ντραηβ.
-
Εγω αυτο που ξερω ειναι πως πηρα γιαπωνεζικο χορτοκοπτικο και μεχρι να μου το κλεψουν 16 χρονια δουλευε ρολοϊ Εχω παρει κινεζικα δουλευουν 2 φορες χαλανε και μετα δεν βρισκεις ποιος θα το φτιαξει.
Ξερω ξερω αλλο το ενα αλλο το αλλο -
Μια χαρά τα λες Αλέκο!! Εται ειναι.
-
@alex-mix said in Οδήγησα....:
γιαπωνεζικο χορτοκοπτικο
Mitsubishi είναι το δικό μου, οπότε ξέρω από Ιαπωνική ποιότητα. Δεν διαφωνώ, αλλά οι μετρήσεις είναι μετρήσεις. Τώρα αν θα αντέξει 20 χρόνια... κανείς δεν ξέρει. Αν όμως μετράει μόνον αυτό ---> Mazda!!!
-
Υποψιάζομαι ότι για όλη την ιστορία υπεύθυνοι είναι η κλιμάκωση του κιβωτίου και η ταχύτητα αλλαγής σχέσεων.
-
H MG το προωθεί πιο πολύ ως "ηλεκτρικό", γιατί σε σχετική ερώτηση από τους πωλητές η απάντηση των Κινέζων ήταν: "δεν χρειάζονται παραπάνω από 3 σχέσεις, εδώ το MG4 εχει μόνο 1". Άρα το συγκρίνουν με τα ηλεκτρικά και όχι με τα θερμικά.
-
Εγώ ειδα στο YouTube κάποιους που έλεγαν πως το ηλεκτρικό μοτέρ καλύπτει ή αναπληρώνει τις πρώτες τρεις σχέσεις όποτε οι επόμενες τρεις είναι του θερμικού. Άρα ουσιαστικά έχει 6 σχέσεις
-
Ειδικά αν κινείσαι εντός πόλης, πας 100% ηλεκτρικά με τον θερμικό να φορτίζει την μπαταρία όταν χρειάζεται, ως "range extender" μετάδοση, η οποία δεν είναι πολύ αποδοτική αλλά σίγουρα καλύτερη από τυπικό θερμικό.
-
Αν όμως μετράει μόνον αυτό ---> Mazda!!!
Πιστεψε με φιλε αν δεν τα εβγαζε μονο 2λιτρα ειχα ηδη παρει το cx30
-
Ασχετο μπηκα διαμορφωτη bmw 1και μου βγαζει αρχικη τιμη 33900.
-
Εεε τι μας το λές, πάρτην! Λες και μας νοιάζει...
ΥΓ: Ξανακάνε, γιατί τα πάτησες λάθος....χαχαχα! 32.900 έχει με τους μοχολούς αλλαγής στο τιμόνι που προσθέτει το Μ πακ. Με το "απλό" αυτόματο έχει 29.000
-
Εεε τι μας το λές, πάρτην! Λες και μας νοιάζει...
Θα το παρω θα το παρω και θα ναι και μαυρο και θα κανω κυκλους εκει που μενεις και θα κορναρω
-
Θα ψάχνουν να δουν ποιος παντρεύεται
-
Ημέρα test drive σήμερα,
Οδήγησα το ecocar Yudo και το ecocar van victory.
Το van μου θύμισε βανάκια της δεκαετίας του 80 με περισσότερο εξοπλισμό, για μεταφορές εντός πόλης φάνηκε οκ, αλλα είναι αρκετά μακρύ για πόλη.
Η αυτονομία του είναι περίπου 200χλμ αλλα η ταχύτητα κίνησης δεν ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα και ουσιαστικά δεν έχει νόημα η αγορά του για τις μετακινήσεις της εταιρίας μας.Το Yudo από την άλλη ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, ποιοτικά φάνηκε αρκετά καλό, η αυτονομία του είναι αρκετά καλή, έχει δύναμη και είναι ήσυχο.
Στην δοκιμή του yudo είμασταν 3 ενήλικες και ένα παιδί και σε ένα μέρος της δοκιμής κάθισα στο πίσω κάθισμα, και παραδόξως (είμαι 1,79) καθόμουν ανετα και είχα χώρο για τα πόδια και αέρα πάνω από το κεφάλι.
Δεν ξέρω αν θα το αγόραζα όμως επειδή δεν έχει κανένα στοιχείο Adas αν το βρω σε leasing θα το σκεφτόμουν σοβαρά. -
@limited_one said in Οδήγησα....:
Ημέρα test drive σήμερα,
Οδήγησα το ecocar Yudo και το ecocar van victory.
Το van μου θύμισε βανάκια της δεκαετίας του 80 με περισσότερο εξοπλισμό, για μεταφορές εντός πόλης φάνηκε οκ, αλλα είναι αρκετά μακρύ για πόλη.
Η αυτονομία του είναι περίπου 200χλμ αλλα η ταχύτητα κίνησης δεν ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα και ουσιαστικά δεν έχει νόημα η αγορά του για τις μετακινήσεις της εταιρίας μας.Το Yudo από την άλλη ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, ποιοτικά φάνηκε αρκετά καλό, η αυτονομία του είναι αρκετά καλή, έχει δύναμη και είναι ήσυχο.
Στην δοκιμή του yudo είμασταν 3 ενήλικες και ένα παιδί και σε ένα μέρος της δοκιμής κάθισα στο πίσω κάθισμα, και παραδόξως (είμαι 1,79) καθόμουν ανετα και είχα χώρο για τα πόδια και αέρα πάνω από το κεφάλι.
Δεν ξέρω αν θα το αγόραζα όμως επειδή δεν έχει κανένα στοιχείο Adas αν το βρω σε leasing θα το σκεφτόμουν σοβαρά.Συμφωνώ και γω που το αγόρασα. Δεν είναι κάτι εξαιρετικό αλλά ήταν καλό σε όλα. Στοιχείο adas δεν με νοιάζει που δεν έχει σχεδόν καθόλου. Οι μόνο 2 αερόσακοι με ξενέρωσαν μόνο , θα ήθελα τουλάχιστον και 2 πλαϊνούς αλλά συμβιβαστηκα.
-
@cirus said in Οδήγησα....:
Συμφωνώ και γω που το αγόρασα. Δεν είναι κάτι εξαιρετικό αλλά ήταν καλό σε όλα. Στοιχείο adas δεν με νοιάζει που δεν έχει σχεδόν καθόλου. Οι μόνο 2 αερόσακοι με ξενέρωσαν μόνο , θα ήθελα τουλάχιστον και 2 πλαϊνούς αλλά συμβιβαστηκα.
Η πλάκα είναι ότι την ώρα που εγραφα σκέφτηκα εσένα και αναρωτιόμουν αν αυτό πήρες
Καλοτάξιδο να είναι!!! -
@cirus said in Οδήγησα....:
Συμφωνώ και γω που το αγόρασα. Δεν είναι κάτι εξαιρετικό αλλά ήταν καλό σε όλα. Στοιχείο adas δεν με νοιάζει που δεν έχει σχεδόν καθόλου. Οι μόνο 2 αερόσακοι με ξενέρωσαν μόνο , θα ήθελα τουλάχιστον και 2 πλαϊνούς αλλά συμβιβαστηκα.
Η πλάκα είναι ότι την ώρα που εγραφα σκέφτηκα εσένα και αναρωτιόμουν αν αυτό πήρες
Καλοτάξιδο να είναι!!!Ευχαριστώ πολύ. Τις επόμενες μέρες παραλαμβάνω
Οδήγησα....