-
Έχετε οδηγήσει το picanto το «καλό»;
Δεν είναι υπερβολικά τα ζαντολάστιχα για τους ελληνικούς δρόμους; -
Το 195/45/16 λες; Σε panda αντέχει πάντως. Δεν το λες άνετο.
-
Νομίζω είναι 17 ιντσών οι ζάντες στις gt line εκδόσεις του
-
Οδήγησα πειραγμενο για πολύ off road καταστάσεις GV (μπορούμε όλοι νομίζω να καταλάβουμε ποιανού)!!!
Το πήρα με σκοπό την κίνησή του, γιατί είχε καιρό να κινηθεί, από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να το κινήσω οσο θα ήθελα εγώ και θα ήθελε ο ιδιοκτήτης του. Μόνο Περιστέρι - Νεα Χαλκηδόνα, Νεα Χαλκηδόνα - Praktiker Μεταμόρφωσης - Νέα Χαλκηδόνα και επιστροφή Περιστέρι.
Θυμήθηκα την εποχή που οδηγούσα τους σταγιέρουλες στο στρατό!!! Οι καναδεζες ήταν πιο εύκολες από το GV και λόγω αυτόματου κιβωτίου και πιο ασφάλτινων ελαστικών αλλά και μικρότερου ύψους.
Η αίσθηση από ψηλά (έβλεπα πάνω από οποιοδήποτε όχημα, εκτός από φορτηγά και λεωφορεία) είναι μοναδική αλλά προσωπικά μου ξένισε. Η αίσθηση του όγκου με ψιλοτρόμαξε στην αρχή αλλά την συνηθίζεις μετά από την προσπάθεια για πάρκινγκ σε περιορισμένο χώρο (βοηθάει απίστευτα η κάμερα πίσω). Περισσότερο τρομάζει τους άλλους οδηγούς γύρω βέβαια. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τόλμησε να κάνει σφήνα ή να πλησιάσει πολύ σε παρκάρισμα.
Στο καθαρά οδηγικό κομμάτι τώρα δεν έχω να αναφέρω κάτι εκτός από την βαβούρα από τα τερατολάστιχα. -
@sabas_thess said in Οδήγησα....:
Κάθε VAGίτης υποψήφιος αγοραστής στην κατηγορία "C" αυτή την περίοδο ο οποίος σέβεται τον εαυτό του οφείλει να περιμένει το Cupra Leon 1.5T 150ps με τους πολλαπλούς, την βελτιωμένη συναρμογή στο εσωτερικό και (ομίλου επιτρέποντος) ένα υγρού (;) τύπου DSG! Αυτό το τιμολογείς Golf και δεν προλαβαίνει η γραμμή παραγωγής τις παραγγελίες...
Πότε είναι να κυκλοφορήσει αυτό; Έχουμε κάπου σχετικές ειδήσεις;
-
Σύντομα λένε, δεν ξέρω πότε στο Ελλάντα. Google it.
-
Μετά από μια επαφή με το TCe Duster στο λάθος τερέν, ήρθε η ώρα του Diesel 4wd Duster ως πλοηγού στο Ράλι Βοιωτίας. Η μία ειδική σφιχτή με λάσπες στο ξεκίνημα και με κομμάτια με φυτευτη πέτρα, η δεύτερη πιο πατημενη. Παρόλα τα σχετικά φθαρμένα μπροστινά conti cross contact και την ξυλοκοπική οδήγηση καθώς "πρώτη φορά χώμα" με suv όλα μια χαρά. Μόνο χτυπητό μελανό σημείο η αίσθηση του επιλογεα. Τον άλλο μήνα στη Λιβαδειά επόμενη ανταπόκριση από κάτι αντίστοιχο...
-
@johanndelta said in Οδήγησα....:
Μετά από μια επαφή με το TCe Duster στο λάθος τερέν, ήρθε η ώρα του Diesel 4wd Duster ως πλοηγού στο Ράλι Βοιωτίας. Η μία ειδική σφιχτή με λάσπες στο ξεκίνημα και με κομμάτια με φυτευτη πέτρα, η δεύτερη πιο πατημενη. Παρόλα τα σχετικά φθαρμένα μπροστινά conti cross contact και την ξυλοκοπική οδήγηση καθώς "πρώτη φορά χώμα" όλα μια χαρά. Μόνο χτυπητό μελανό σημείο η αίσθηση του επιλογεα. Τον άλλο μήνα στη Λιβαδειά επόμενη ανταπόκριση από κάτι αντίστοιχο...
Έμαθα από "άνθρωπο" ότι το συγκεκριμένο σύστημα στα Duster είναι αρχαίο της Renault και φαίνεται.. τουλάχιστον 2 γενιές πίσω,. πλέον μπορεί και 3..δεν είναι
δηλαδή η "αίσθηση" επιλογέα απλώς.Αλλά για να το αντιστρέψω το κομπλιμέντο, στο Austral, έχει ένα τραγικό κομματάκι ύφασμα πάνω στο ταμπλό, ωσάν τα Sandero! Τι τσιπια θεέ μου..
-
Σαν του 3008 το ύφασμα στο ταμπλό;
-
Εδώ και μερικούς μήνες έχει έρθει στη ζωή μας το Panda hybrid. Το είχα οδηγήσει αρκετές φορές αλλά όχι για πολύ. Δεν είχα καταφέρει να καταλάβω βασικά το υβριδικό κομμάτι του αυτοκινήτου.
Σήμερα όμως το οδήγησα σε ταξίδι και, νομίζω, ότι κατάλαβα.
Ξεκινάμε λοιπόν στο εξωτερικό κομμάτι. Θεωρώ ότι είναι πανέμορφο, είναι μοντέρνο, είναι πολύ ερωτευσιμο. Θα ήθελα να υπάρχει κλειδαριά και από τη μεριά του συνοδηγού κάτι το οποίο για πολλούς είναι ίσως λεπτομέρεια αλλά εάν εξακολουθεί το μοντέλο να είναι ευάλωτο στη διάρρηξη τότε η κλειδαριά του συνοδηγού κάποιες φορές βοηθούσε ώστε να κλειδώνει κεντρικά το αυτοκίνητο όταν η κλειδαριά του οδηγού είναι εκτός λειτουργίας και τηλεχειριστήριο δεν υπάρχει. Θεωρώ μεγάλο θετικό ότι πλέον το Πορτ παγκαζ δεν χρειάζεται κλειδί να ανοίξει. Μεγάλη ευκολία.
Το εσωτερικό έχει μικρές πινελιές, όλες προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει μια διχρωμία στα καθίσματα, μαύρο γκρί που σε εμένα τουλάχιστον χτυπάει ωραία στο μάτι. Το χειρόφρενο αεροπορικού τύπου μας τελείωσε μαι επέστρεψε το γνωστό με το λεβιέ. Ο επιλογέας ταχυτήτων είναι ίδιος. Πολύ εύχρηστος το καντράν σχεδόν ίδιο. Στο αφημα του γκαζιού ανάβει η ένδειξη ότι η μπαταρία φορτίζει. Επίσης έχουν καταργήσει τη θερμοκρασία και τη θέση του έχει πάρει το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας. Υπάρχει και η αποσπώμενη βάση για κινητά που την έβρισκα αρχικά ψιλομαλακια αλλά μέχρι να αντιληφθώ ότι είναι αποσπώμενη και μέχρι να καταλάβω ότι τελικά είναι καλή σαν ιδέα το 2023.Η οδήγηση είναι εύκολη, κάθομαι ψηλά, έχω άριστη ορατότητα. Σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές έχω την εντύπωση ότι είναι ένα κλικ πιο κάτω όσο αφορά επιδόσεις κι αυτό το λέω όχι γιατί το πήγα στο τέρμα αλλά επειδή στο άφημα του γκαζιού το αμάξι μουλαρώνει και μου θυμίζει έντονα προηγούμενες γενιές Panda που είχαμε σε μόνιμο 4χ4 ακόμα και το δικό μου L200 που έχει την ίδια συμπεριφορά όταν το οδηγώ στο 4χ4.
Γενικά φαίνεται να έχει περισσότερο βάρος και να κρατάει το αμάξι από το να "φύγει".
Στο υβριδικό της υπόθεσης τώρα. Πότε το καταλαβαίνεις? Είναι αυστηρά για οδήγηση μέσα στην πόλη. Αν πας με 40-50 βάζεις νεκρό και μόλις πέσει η ταχύτητα στα 30 σβήνει η μηχανή. Μην φανταστείτε ότι είναι για πολλά πολλά άλλα σε αυτές τις χαμηλές ταχύτητες σίγουρα είναι κάτι θετικό όσο αφορά την κατανάλωση.
Είπαμε για τη βάση για κινητά, να πω για τα χειριστήρια στο τιμόνι, το blue tooth , το start stop φυσικά όλα αυτά που θα ήθελε ένας οδηγός σε ένα αυτοκίνητο μέσα ή έξω από την πόλη. Η απόλαυση βέβαια για μένα είναι η είσοδος και η έξοδος από το αυτοκίνητο. Είναι τόσο εύκολο, το ύψος βοηθάει, ειδικα εμάς τους 50+.
Δεν μπορώ να κρύψω ότι ανέκαθεν είχα έρωτα με αυτό το αυτοκίνητο. Κι ούτε έχει αλλάξει. Θα το αγόραζα άνετα και με κλειστά μάτια, ειδικά αν είχα να επιλέξω ανάμεσα σε κάτι κουβαδες τύπου Aygo, up. Mii. κλπ. -
Ωραία ανάλυση, έχω την άδειά σου να τη δημοσιεύσω;
-
@dimsabas said in Οδήγησα....:
Ωραία ανάλυση, έχω την άδειά σου να τη δημοσιεύσω;
Ρε άντε χάσου, με κάνεις και ντρέπομαι.
-
Ε δε θα σε βάλω και με μαγιό!
Αλλά η κριτική είναι καλή, ειλικρινής. Τέτοια θέλουμε! -
Αλλά η κριτική είναι καλή, ειλικρινής. Τέτοια θέλουμε!Να σαι καλά αδερφέ
-
Αλλά η κριτική είναι καλή, ειλικρινής. Τέτοια θέλουμε!Δεν θα ήταν τέλειο να βάζεις φωτογραφίες με μαγιό δίπλα στα τεχνικά χαρακτηριστικά;
-
@lap said in Οδήγησα....:
Αλλά η κριτική είναι καλή, ειλικρινής. Τέτοια θέλουμε!Δεν θα ήταν τέλειο να βάζεις φωτογραφίες με μαγιό δίπλα στα τεχνικά χαρακτηριστικά;
Χαχα
-
Peugeot 208 diesel. Κάποια έκδοση leasing, με 15άρες και χωρίς αισθητήρες παρκαρίσματος.
Γενική εντύπωση: Εξαιρετικό σε οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης. Δεν είναι τυχαία η εμπορική του επιτυχία.
Μοτέρ: Εντυπωσιάστηκα από το hdi της Peugeot. Είναι αθόρυβος, πολύ ελαστικός, ανεβάζει γρήγορα, φτάνεις 120 και δεν το καταλαβαίνεις. Πολύ κοντινός σε βενζινοκινητήρα σε συμπεριφορά, με εξαίρεση το στροφάρισμα. Μπουκώνει γρήγορα και πρέπει ν' ανεβάζεις ταχύτητα.
Η κατανάλωση απίστευτα χαμηλή, ζήλεψα λίγο να πω την αλήθεια. Οδηγείς, οδηγείς και δεν πέφτει η βελόνα.Εσωτερικό: Χώρος αποσκευών πολύ μικρός. Χώροι μέτριοι για την κατηγορία. Ωραίο ύφασμα καθισμάτων, πολύ όμορφο ταμπλώ.
Τα πλαστικά παντού σκληρά, το polo μπροστά του είναι μια κατηγορία πάνω και σε χώρους και σε ποιότητα εσωτερικού. Σε ποιότητα κύλησης είναι εφάμιλα, έχει ανέβει η Peugeot.
Το κάθισμα του οδηγού πολύ σκληρό. Νομίζω δεν θ' αντέξει κάποιος για πολύωρη οδήγηση. Εντάξει, είμαι και λίγο καλομαθημένος με το α3 που είναι σαν πολυθρόνα και δεν θα επιμείνω.
Το περιβόητο i-cockpit: Στην 1η επαφή έπαθα ένα μικρό σοκ. Έβλεπα τον μισό πίνακα οργάνων. Στην πορεία συνήθισα, οκ τεντώνεις λίγο το κεφάλι όταν χρειάζεται και βλέπεις καλύτερα.
Θα το αγόραζα? Ναι αν ήταν 2-3k φτηνότερο. -
@andya3 said in Οδήγησα....:
Peugeot 208 diesel. Κάποια έκδοση leasing, με 15άρες και χωρίς αισθητήρες παρκαρίσματος.
Γενική εντύπωση: Εξαιρετικό σε οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης. Δεν είναι τυχαία η εμπορική του επιτυχία.
Μοτέρ: Εντυπωσιάστηκα από το hdi της Peugeot. Είναι αθόρυβος, πολύ ελαστικός, ανεβάζει γρήγορα, φτάνεις 120 και δεν το καταλαβαίνεις. Πολύ κοντινός σε βενζινοκινητήρα σε συμπεριφορά, με εξαίρεση το στροφάρισμα. Μπουκώνει γρήγορα και πρέπει ν' ανεβάζεις ταχύτητα.
Η κατανάλωση απίστευτα χαμηλή, ζήλεψα λίγο να πω την αλήθεια. Οδηγείς, οδηγείς και δεν πέφτει η βελόνα.Εσωτερικό: Χώρος αποσκευών πολύ μικρός. Χώροι μέτριοι για την κατηγορία. Ωραίο ύφασμα καθισμάτων, πολύ όμορφο ταμπλώ.
Τα πλαστικά παντού σκληρά, το polo μπροστά του είναι μια κατηγορία πάνω και σε χώρους και σε ποιότητα εσωτερικού. Σε ποιότητα κύλησης είναι εφάμιλα, έχει ανέβει η Peugeot.
Το κάθισμα του οδηγού πολύ σκληρό. Νομίζω δεν θ' αντέξει κάποιος για πολύωρη οδήγηση. Εντάξει, είμαι και λίγο καλομαθημένος με το α3 που είναι σαν πολυθρόνα και δεν θα επιμείνω.
Το περιβόητο i-cockpit: Στην 1η επαφή έπαθα ένα μικρό σοκ. Έβλεπα τον μισό πίνακα οργάνων. Στην πορεία συνήθισα, οκ τεντώνεις λίγο το κεφάλι όταν χρειάζεται και βλέπεις καλύτερα.
Θα το αγόραζα? Ναι αν ήταν 2-3k φτηνότερο.Αν λες αυτό για τα πλαστικά και τα καθίσματα μάλλον μπήκες σε πολύ βασική έκδοση. Είχε το 3D κοντέρ ή απλό αναλογικό;
-
Γιατί αλλάζουν το ταμπλώ στις εκδόσεις? Προφανώς κάποια βασική έκδοση ήταν με αναλογικό ΠΟ και 15άρες ζάντες.
Μια χαρά ήταν, πιο πολύ με δυσκόλεψε το ανάποδο στροφόμετρο, το μικρό τιμονάκι και τη μειωμένη ορατότητα στον ΠΟ τη συνήθισα γρήγορα. Το στροφόμετρο το παράτησα, με δυσκόλευε στην οδήγηση, μου αποσπούσε την προσοχή.
-
@andya3 said in Οδήγησα....:
Θα το αγόραζα? Ναι αν ήταν 2-3k φτηνότερο.Εντάξει για αρχή έκανες μεγάλο βήμα...
Είσαι σε σωστό δρόμο...
Αν το είχες και σε καμία έκδοση πιο πλούσια από την βασική και κυρίως αν οδηγούσες αυτόματο, θα έκανες ακόμα πιο γρήγορα βήματα προς την σωστή πλευρά...
Οδήγησα....