-
Καλές διαδρομές να έχετε . Στην πόλη αυτή με την χαλάρωση που υπάρχει θα το θυμηθεί εύκολα το άθλημα η σύζυγος .
-
Συνεχίζω...
Λεωφορείο Ikarus 260 και μετά Honda CBR1000RR...
-
Θα το εξειδικεύσω λίγο , από το κάθισμα του ενός κατευθείαν στο άλλο
Από τζιπάκι Μ38 ΕΣ σε nissan sunny του ΄92 με aircondition παρακαλώ, για μένα από τις πιο extreme εμπειρίες η διαφορά έχει μείνει στο μυαλό μου από κάθισμα 'σκάφη ' σίδερο και ξεφτισμένο καραβόπανο , άκαυτη βενζίνη + καυσαέρια , σκόνη και ιδρώτα καπάκι στο κλιματιζόμενο Sunny.
Θυμήθηκα τώρα τον μακαρίτη τον Κακαουνάκη που τον πετύχαινα στην πηγμένη Κηφισίας -δεν είχε φτιαχτεί η Αττική οδό τότε- καλοκαίρι να οδηγεί ένα ανακατασκευασμένο στρατιωτικό τζιπ χωρίς πόρτες ....τι θυσίες κάνει για να φαίνεται ματσο δημοσιογράφος που δεν κωλώνει και αποκαλύπτει τα πάντα.
-
HUMMER H3 σε BMW 645
-
Μετροπόντικα και δορυφόρο..
-
Χαχαχαχα
Αν δεν ξεχνώ κάτι, από τριαξονικο φορτηγό του 70 που του έκανα ντριφτιες σε 65 amg
-
Datsun 1.6 φορτηγάκι εργολαβικό και Porsche Cayman 2.9
-
PzH2000GR και ΜΑΝ KAT1 7ton, έτερα του Ε.Σ.
-
Ξεθάβω.
Χθες είχα ένα ενδιαφέρον 'ταξίδι'.
Με άλλο αμάξι ξεκίνησα και με άλλο τελείωσα. Έφυγα από το αεροδρόμιο στη Σούδα με ένα Jimny 5τίας. με προορισμό την Γεωργιούπολη. Μια διαδρομή που έγινε νύχτα. Είναι γνωστές νομίζω οι επιδόσεις του συγκεκριμένου εκτός δρόμου και σίγουρα οι περισσότεροι ξέρουμε τις δυνατότητες στην άσφαλτο. Είναι ένα τζιπάκι που μέχρι τα 100 είναι αποδεκτό εάν και εφόσον ο οδηγός είναι γνώστης του ατίθασου στησίματος. Το αυτοκίνητο αυτό ΔΕΝ συγχωρεί λάθη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην άσφαλτο.
Πρέπει να πω όμως ότι σε χαμηλές ταχύτητες προσωπικά το βρίσκω διασκεδαστικό. Όλο αυτό το ασύστολο και συνεχές χτύπημα σε κάθε ανωμαλία του δρόμου με όσο μικρή ή μεγάλη ταχύτητα κι αν πηγαίνω. Για το θόρυβο δεν έχω να πω πολλά. Κάνει ...θόρυβο. Βέβαια, με ένα ηχοσύστημα όλα διορθώνονται. Έβαλα 93.20 easy fm Χανιά και στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είχα καλή παρέα αν και η άθλια κεραία του στα μισά της διαδρομής μου στέρησε τη μουσική και έμεινα να διασκεδάζω μόνο με το θόρυβο και τα τραντάγματα.
Στα θετικά του είναι η θέση οδήγησης και ειδικά η πλάτη που ρυθμίζεται εύκολα. Το κλιμα είναι αποτελεσματικό αν και 'μουλαρώνει' το αυτοκίνητο στην δύναμη.
Γενικά, όπως άλλωστε είπα δεν είναι για να κυκλοφορεί σε μεγάλες ταχύτητες καιπιστεύω ότι όσοι το χρησιμοποιούν μέσα στη πόλη θα είναι πολύ ευχαριστημένοι με το μικρό σχήμα και το τιμόνι.
Το πήγα λοιπόν στη Γεωργιούπολη κι από εκεί πήρα ένα Renegade μοντέλο του 2017 δίλιτρο.
Αχ τι ήταν αυτό? Η επιστροφή ήταν όπως αναμενόταν αντιστρόφως αντίστροφη. Ούτε θόρυβος, ούτε χτυπήματα, ούτε τριγμοί. Πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Δύναμη με τετάρτη, δύναμη με πέμπτη, δύναμη και με έκτη. Θεέ μου, αν αυτό το κουβαδάκι πάει έτσι, πως πάει μια Cayenne turbo? Ένα παράδειγμα είπα απλά για να δικαιολογήσω τον όρο κουβαδάκι.
Ήταν μια απόλαυση, ήταν μια όμορφη διαδρομή χωρίς άγχος για τις στροφές, για τις ανωμαλίες του δρόμου. Ένα ταξίδι που δεν ήθελα να τελειώσει. Μακάρι να ήμουν αττική οδό και να πήγαινα Θεσσαλονίκη.
-
Hyundai i20 N
Μετά από προτροπή φίλου και επειδή είχα λίγο ελεύτερο χρόνο είπα να ρίξω μια ματιά στο Hyundai i20 N. Αν και δεν ψάχνω για αμάξι αυτής την κατηγορίας - θα έδειχνα ενδιαφέρον στην κατηγορία των hatch και δη στο Hyundai i30 N, το οποίο όμως δυστυχώς δεν υπήρχε σε test drive - επειδή είναι ένα ειδικό αυτοκίνητο και έχει βάλει το χέρι του ο Albert biermann της Μ είπα να πάρω μια γεύση.
Εμφανισιακά το αμάξι είναι ιδιαίτερο, μπροστά πιο όμορφο από ό,τι πίσω κατά τη γνώμη μου. Οι χώροι του είναι αξιοπρεπέστατοι στην καμπίνα για την κατηγορία! Αν και 1,96 κατόρθωσα να καθίσω πίσω μου χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Νομίζω ότι 4 άτομα κάθονται με πολλή άνεση ακόμη και σε ταξιδάκι. Το πορτ παγκάζ είναι ανάλογο της κατηγορίας και δεν είναι για οικογενειακές υποχρεώσεις...Τα καθίσματα μου φάνηκαν καλά και προσεγμένα, αλλά επειδή είχα βρεθεί και στο απλό fiesta πριν καιρό, έχω να πω ότι τα καθίσματα της ford μου φαίνονται ξεκάθαρα ανώτερα. Τα υλικά στην καμπίνα είναι ως επί το πλείστον σκληρά πλαστικά, αλλά με καλή και προσεγμένη συναρμογή. Το ψηφιακό καντράν ξεκάθαρα ανώτερο από την Χ1 μου που είναι είναι ξεπερασμένη στον τομέα αυτόν! Η εσωτερική σχεδίαση είναι λιτή και όμορφη.
Περνάω στα οδηγικά που είναι και περισσότερο ενδιαφέροντα για μένα. Το τιμόνι είναι άμεσο και ακριβές αν και με όχι κορυφαία πληροφόρηση, η αίσθηση που αποκομίζεις είναι καρτ φάση, αλλά η κύλιση δεν είναι τοπ αν και πολύ καλή. Το αμάξι σαν να μην απορροφούσε τους κραδασμούς όπως ένα ford που έχει κορυφαία δουλειά σε αυτόν τον τομέα. To κιβώτιο με κοντές σχέσεις είναι πολύ καλό και βοηθά σε γρήγορες αλλαγές. Ο κινητήρας είναι δυνατός και με τα 200+ άλογα προσφέρει πάνω από ικανοποιητικές επιταχύνσεις τη στιγμή που το πολύ καλό πλαίσιο δείχνει να μπορεί να διαχειριστεί εξαιρετικά και ακλόνητα αυτή τη δύναμη αν όχι και περισσότερη. Έχοντας παρόμοιες επιδόσεις με την Χ1 μου (235 άλογα diesel) δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε ιδίως από τη στιγμή που ο diesel κινητήρας της χήνας μου προσφέρει 49 κιλά ροπής και σε απότομα πατήματα του γκαζιού σε κολλάει στο κάθισμα ενώ το i20n έχει ξεκάθαρη πιο γραμμική - αρμονική αν το πω; - επιτάχυνση. Το i20n επιταχύνει πολύ γρήγορα και δεν το καταλαβαίνεις! Δεν το πίεσα υπερβολικά στις στροφές, μιας και ήταν βρεγμένος ο δρόμος από τη βροχή, ωστόσο μου έδωσε την εντύπωση ενός πραγματικά καλοστημένου αυτοκινήτου.
Νομίζω ότι πρόκειται για μια πολύ καλή πρόταση στην κατηγορία, αν και τα 26000+ δεν είναι καθόλου λίγα...Πιο πιθανό να επέλεγα το fiesta st
Από την άλλη μου κίνησε το ενδιαφέρον να οδηγήσω κάποια στιγμή το i30 N με τα 280 άλογα, το οποίο προφανώς είναι ξεκάθαρα ανώτερο αυτοκίνητο!
Αν έχετε την ευκαιρία δοκιμάστε και τα δύο! -
Ωραίες εντυπώσεις και ευπρόσδεκτη η σύγκριση με ακόμα 2 αυτοκίνητα ίδιας αλλά και διαφορετικής κατηγορίας! Καταλαβαίνω ότι άρεσε αρκετά.
-
@babisstinson said in Οδήγησα....:
Ωραίες εντυπώσεις και ευπρόσδεκτη η σύγκριση με ακόμα 2 αυτοκίνητα ίδιας αλλά και διαφορετικής κατηγορίας! Καταλαβαίνω ότι άρεσε αρκετά.
Ευχαριστώ! Με τις αλλαγές και την ηλεκτροκίνηση ίσως δεν δούμε πολλές ακόμη επιλογές σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα...
-
@the_emperor said in Οδήγησα....:
Ευχαριστώ! Με τις αλλαγές και την ηλεκτροκίνηση ίσως δεν δούμε πολλές ακόμη επιλογές σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα...
Ευτυχως θα υπαρχουν τα μεταχειρισμενα για καιρο ακομα
-
Δυστυχώς έτσι φαίνεται, το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό για τέτοια αυτοκίνητα. Είναι και ο λόγος που σκέφτομαι ότι όποιος μπορεί πρέπει να πάρει ένα τελευταίο καλό βενζινοκίνητο (όσο πιο) sport αυτοκίνητο ώστε να απολαμβάνει οδήγηση για τις επόμενες δεκατίες. Έως και επένδυση θα είναι ίσως..
-
@alexandros-k said in Οδήγησα....:
Ευτυχως θα υπαρχουν τα μεταχειρισμενα για καιρο ακομα
Όντως! Εντωμεταξύ επειδή κάνω φέτος μάθημα σε ΕΠΑΛ και η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών θέλει μηχανολογία...σε κάποια φάση τους είπα χωρίς να το πολυσκεφτώ...μήπως αντί για μηχανικοί αυτοκινήτων θα έπρεπε να το σκεφτείτε για ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων; Πάγωσαν όλα και με κοιτούσαν αμίλητα...
-
Δυστυχώς έτσι φαίνεται, το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό για τέτοια αυτοκίνητα. Είναι και ο λόγος που σκέφτομαι ότι όποιος μπορεί πρέπει να πάρει ένα τελευταίο καλό βενζινοκίνητο (όσο πιο) sport αυτοκίνητο ώστε να απολαμβάνει οδήγηση για τις επόμενες δεκατίες. Έως και επένδυση θα είναι ίσως..
Ο Αλέξανδρος και με δική μου παρότρυνση πήρε το evo 10 και το απολαμβάνει ήδη!
-
Ο Αλέξανδρος και με δική μου παρότρυνση πήρε το evo 10 και το απολαμβάνει ήδη!
Αμάν Ναι κάτι τέτοτιο λέω, ή πχ ένα Type-R, Megan RS, Focus ST, κοκ
-
Μεγαλώνοντας πλέον κι αναζητώντας κάτι πιο άνετο και πολιτισμένο οδηγικά (έχοντας οδηγήσει και γρήγορα αμάξια),αποφάσισα να ξεκινήσω από σήμερα να δοκιμάσω τα full hybrid κι αυτόματα (είχα να οδηγήσω αυτομ. πάνω από 10ετία) σουπερμίνι και Β-suv/crossover της υπάρχοντος αγοράς.
Πρώτη στάση Τoyota για yaris cross ή το yaris ήταν άκαρπη.Στο 1ο δεν υπήρχε td ακόμη και στο 2ο ο πωλητής δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή. Επόμενη στάση Honda για το jazz.Είχε ένα executive,πλούσια έκδοση,με ωραίο μπεζ ανοιχτό εσωτερικό,αλλά ήταν μόνος ο πωλητής και δεν μπορούσε ν'αφήσει το μαγαζί για td. Mετά Ηyundai για το Kona 1.6 hev.Όπως μπήκα,βγήκα.Είχε κόσμο που περίμενε να εξυπηρετηθεί από 3 πωλητές.Είδα λίγο την καλή έκδοση του υβριδικού (distinctive) και δρόμο.
Τελευταία και πετυχημένη απόπειρα για το jazz σε άλλη αντιπροσωπεία Ηonda στα δυτικά.
Ηonda jazz λοιπόν, 1.5 hev elegance σε μπλε σκούρο μεταλλ. Αν κι ήταν σε ένα επίπεδο χαμηλότερη εξοπλιστικά έκδοση από την executive που είδα πριν, σε σχέση με yaris και Kona ξεκάθαρα σου αποπνέει mimimum ένα σκαλί καλύτερη ποιότητα το εσωτερικό. Άνετα καθίσματα,με ωραίο,μαλακό υλικό χωρίς όμως και να βουλιάζεις,αλλά και με υποτυπώδη πλευρική στήριξη.Χώροι πίσω για κεφάλι και κυρίως γόνατα, διπλάσιοι από yaris/yaris cross και Κοna.Όχι ότι ζοριζόμουνα σε Hyundai και Toyota -είμαι 1.76μ.-,αλλά ενώ σ'αυτά είχα 4-5 δάκτυλα χώρο από τα γόνατα στο jazz ήταν 9-10! Επίσης,πλαφονιέρα μπρος-πίσω με led φώτα αντί για αλογόνου (kona,yaris δεν δοκίμασα).
Και πάμε στην οδήγηση (μαζί με τον πωλητή).Αμάξι με 4800+ χλμ. και δείκτης μπαταρίας στη μέση (5 γραμμές στο καντράν).Τd 30-35λεπτών από Αχαρνές,Αγ.Αναργύροι,Ν.Φιλαδέλφεια κι επιστροφή.Κίνηση μέτρια προς σοβαρή,ώρα 13:00. Mοχλός στο D και ξεκινώντας σε ev, σοκ με την ησυχία και την ηρεμία.Αν έχεις ανοιχτό παράθυρο κι όχι κίνηση ακούς ελαφρά την κύλιση από τις ρόδες.Αν είναι κλειστό,τίποτα.Πολύ ομαλή μετάβαση σε εκκίνηση από το φρένο στο γκάζι (την θυμόμουν στα παλιά αυτόματα πιο απότομη).Μέχρι 45km/h κινείσαι ηλεκτρικά(έτσι μου έδειχνε το γράφημα κι ένδειξη στο καντράν).Πατώντας σταδιακά γκάζι μπαίνει στην υβριδική φάση,αλλά αν δεν δεις την οθόνη δεν αντιλαμβάνεσαι κάποιο θόρυβο ή κάτι άλλο.Άνετη ανάρτηση -πέρναγε χαλαρά πάνω από βομβάρδισμενους δρόμους,δεν καταλάβαινες τον ημιάκαμπτο-.Φυσικά,σε 1-2 γρήγορες κλειστές στροφές αισθάνεσαι πως γέρνει ελαφρά ,αλλά χωρίς να σε τρομάζει.Φρένα (σ'ένα απότομο πάτημα από μηχανάκι που πετάχτηκε από πλάγια κι ευτυχώς χάρις την άψογη ορατότητα μπροστά το έσωσα) αποτελεσματικά. (δεν ξέρω βέβαια αν σε συνεχή χρήση βγάζουν κόπωση,όμως δεν είναι γι αυτό).
Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής πήγε ηλεκτρικά (βοήθησε κι η κίνηση της ώρας).Αλλά ακόμη και σε 2-3 βυθίσματα του γκαζιού για να δω ρεπρίζ κι επιτάχυνση μαζί με τη ΜΕΚ που λειτουργούσε ως γεννήτρια συμμετείχε πάντα κι ο ηλεκτροκινητήρας.
Και μιας και λέμε για επιτάχυνση,η αίσθηση είναι πρωτόγνωρη και σε υβριδικό. Ο.κ.,δεν σε κολλάει στο κάθισμα όπως υποθέτω ένα bev,αλλά ως τα πρώτα 50km/h,για 2-3 sec. ,αισθάνεσαι μια γλυκιά ώση στο σώμα από τα 253Νm άμεσης ροπής! Ο τεχνητός ήχος επιτάχυνσης/στροφών βέβαια,είναι στο γάμο του καραγκιόζη και φαίνεται από αστείος ως εξώκοσμος.
Η κατανάλωση ήταν 4,1lt/100 και παρέμεινε τόσο και με το πέρας του td.Κατέβασα τη μπαταρία 2 μπάρες κατά τη διάρκεια της διαδρομής,αλλά κατάφερα να ξαναγεμίσω τη μία μπάρα με πιο ομαλή οδήγηση προς το τέλος.Ο πωλητής είπε ότι έχει αυτό το 4,0-4,5 και με πιο "βάρβαρες" οδηγήσεις από τη δική μου.
Γενικά,μου άφησε θετικότατες εντυπώσεις.Πολύ φιλικό οδηγικά,βολεύεσαι με τη μία με το που κάθεσαι,σα να το 'χεις οδηγήσει ξανά.Να προσθέσω όσον αφορά τη θέση οδήγησης πως σου δίνει την αίσθηση είναι κάτι ενδιάμεσο σε ύψος από σουπερμίνι π.χ. Fiesta, με Β suv π.χ. Κοna.
Όμως υπάρχουν και αρνητικά κατ'εμέ.Εξωτερικά ιδίως μπροστά, είναι λίγο αδιάφορο/αμφιλεγόμενο -γι άλλους ίσως κι άσχημο-.Σε σκούρο χρώμα του πάει καλύτερα.
Το τιμόνι είναι ελαφρύ κι ασαφές -το είχαμε στο normal-.Δίνει μια μικρή εντύπωση πως καλυτερεύει κάπως με αύξηση ταχύτητας. Επίσης η ανάρτηση ναι μεν άνετη,αλλά σε πιο γρήγορες καμπές έχω εντύπωση πως θα παραείναι μαλακή.Kαι τέλος το μεγαλύτερο μείον είναι η τιμή του. Το συγκεκριμένο elegance 24.700 + 100 πινακίδες(μεταλλικό και PDI είναι στην τιμή).Έχει πολύ καλό εξοπλισμό (led φωτα,10 αερόσακοι,acc,μπρος πίσω αισθητήρες,αναδιπλ.καθρέπτες,θερμ.καθίσματα κ.ά) αλλά παραμένει υψηλή τιμή.Κι οι προσφορές των πωλητών ήταν αστείες.Ο ενας δώρο το 100άρικο από τις πινακίδες κι ο άλλος συναγερμό (παρά το οτι του είπα πως έχει εργοστασιακό) ή άλλο δώρο..
Αυτά κι ελπίζω να μην κούρασα με το σεντόνι... -
Και λίγα έγραψες....
Να προσθέσω και την small overlap ζώνη παραμόρφωσης που είναι μοναδική στην κατηγορία.Πολύ ωραίο ποστ!!!
-
Το τιμόνι είναι ελαφρύ κι ασαφές -το είχαμε στο normal-.Δίνει μια μικρή εντύπωση πως καλυτερεύει κάπως με αύξηση ταχύτητας. Επίσης η ανάρτηση ναι μεν άνετη,αλλά σε πιο γρήγορες καμπές έχω εντύπωση πως θα παραείναι μαλακή.
Την πρώτη μέρα που πήραμε το jazz, οδηγώντας το εγώ, ήταν υπερβολικά μαλακό για τα γούστα μου. Κάνοντας εγώ την επόμενη μέρα, το δικό μου εξονυχιστικό "PDI", διαπίστωσα ότι η πίεση των ελαστικών ήταν στα 30 psi. Την ξεκίνησα από τα 33, που ήταν η χαμηλότερη που προτείνει η Honda, για να δούμε πού θά μας ικανοποιήσει. Τελικά η καλύτερη αίσθηση, ήταν στα 39 psi εμπρός και 38 psi πίσω, που είναι η μεγαλύτερη που προτείνει η Honda. Έδωσε πολύ στιβαρή αίσθηση, ακόμα και φορτωμένο, δεν χτυπάει, και δεν βγάζει κραδασμούς ή γλίστρημα, έτσι και αλλιώς δεν τρίζει και η αίσθηση του τιμονιού, μαζί με το στήσιμο καλύπτουν και εμένα απόλυτα. Κάπου εκεί αναθεώρησα και την αρχική εκτίμηση μου, ότι τα Yokohama που φοράει είναι χαμηλής αποτελεσματικότητας.
Οδήγησα....