-
Στέφανε, για να μην ξεχειλώσουμε κι άλλο το offtopic, θα σου πω ότι όλο και τα στρίβεις...
-
Τουλάχιστον τα updates του Android δεν κάνουν εσκεμμένα τις παλαιότερες συσκευές αργές για να σε αναγκάσουν να πάρεις καινούριες...
-
Για να επανέλθουμε στο θέμα (οφφ τοπικ πάλι είστε!!) ή σειρά έχει έχει και πακέτο στα €28.000 (το connected) με Navi και Apple CarPlay. Οπότε υπάρχουν επιλογές για όλους. Απλά την 118i & 116d ή τις αγοράζεις σε αυτά τα πακέτα που συμφέρουν αρκετά (αλλά έχουν ελλείψεις, ειδικά για BMW) ή μετά φλερτάρεις με τις €40.000.
-
Στα περι Focus 1.5 ST-Line, τυχαινει να το εχω οδηγησει -πιθανοτατα ακριβως το ιδιο, ενα γκρι απο την αντιπ/σωπια Αμαρουσιου- και σε γενικες γραμμες θα συμφωνησω με τα λεγομενα του Fanis75. Προκειται μαλλον για το πιο ενδιαφερον οδηγικα στα λεφτα, σπορτιφ μικρομεσαιο αυτοκινητο.
Για τα καθισματα εχω διαφορετικη αποψη, προφανως και το καθε σωματοτυπο, τυχον ευαισθησιες σε μεση πχ, μπορουν να διαφοροποιησουν την τελικη αισθηση. Γεγονος παντως ειναι οτι τα πλαινα του και χαμηλα στο εδρανο, αλλα και στο υψος των πλευρων, ειναι πολυ μαλακα, προσφεροντας ελλειπη εως ανυπαρκτη πλευρικη στηριξη. Γενικοτερα ομως και το κεντρικο τμημα των καθισματων ειναι περισσοτερο μαλακο-αφρατο, καθολου δηλαδη ανατομικο, κατι που εμενα προσωπικα με κουρασε μετα απο 30 λεπτα περιπου οδηγησης.
Στα του εσωτερικου, ισχυει το 'οτι πληρωσεις, παιρνεις'. Σαφως και δεν προκειται για premium κατασκευη. Σχεδιαστικα ομως και σε απτη ποιοτητα, στα δικα μου ματια τουλαχιστον δεχνει αξιοπρεπες, πλην μονο της επιφανειας carbon-look που θυμιζει γραφικα δεκαετιας 90' , αλλα και γυρω απο το τμημα που εδραζεται η κεντρικη οθονη, φαινεται καπως προχειρα κουμπωμενο πανω στο κεντρικο ταμπλω.
Στα της νεας 118i εχω γραψει ενα αρθρο, για ενα test drive που εκανα, οποιος ενδιαφερετα, μπορει να το διαβασει στο παρακατω link:
Μπορείτε να παραθέσετε αυτούσιο το κείμενο αντί να παραθέτετε το link του blog σας. [Admin]
-
και το σπιτι που εχτισε** ο χάρυ-που-κανενα-δε-γουσταρει **θα πεσει αμα φυσηξει, γιατι το ακουσα ή μου το ειπε ο φανης ο φωτοτυπας.
Τουσέ! Είσαι μια παλιοσουπιά εσύ...
Υπενθυμίζω την άποψη μου ότι με τα ΟΚ, τα likes και τα users votes, κουβέντα ΔΕΝ γίνεται! Το ζουμί είναι στις αντιπαραθεσεις...
-
Στα περι Focus 1.5 ST-Line, τυχαινει να το εχω οδηγησει -πιθανοτατα ακριβως το ιδιο, ενα γκρι απο την αντιπ/σωπια Αμαρουσιου-
Μάλλον το προηγούμενο test drive Γρηγόρη, αυτό που έχουν τώρα (και οδήγησα) είναι ένα μπλέ.
-
Και με 34 κανεις δουλίτσα πάνω σε sportline.
-
Γρηγορη πολύ καλό το review σου!
-
Σ' ευχαριστω iceman7!
-
@Fanis75 εxεις δικιο, μπλε ηταν, θυμομουν για καποιο λογο περισσοτερο ενα γκρι χιλιαρι ST-Line που ειχα οδηγησει στην περσινη εκθεση αυτοκινητου...
-
Και με 34 κανεις δουλίτσα πάνω σε sportline.
Κάνεις ναι, αλλά και πάλι λειψό θα είναι και πάλι πολύ ακριβό είναι για την κατηγορία του....με €34.000 παίρνεις πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από την 118i και με πολύ καλύτερο εξοπλισμό.
-
Ford Focus Active 1.5d αυτόματο του κουτιού
Ξεκινώντας από το εσωτερικό μου άρεσαν πολύ τα κάπως μαλακά πλαστικά και γενικά η ποιότητα τους. Σίγουρα δεν είναι η κορυφαία αλλά ούτε είναι ούτε και δείχνει φθηνή. Η οθόνη τοποθετημένη σαν τάμπλετ όπως παντού ούτε κι εδώ μου άρεσε σχεδιαστικά ωστόσο κατάλαβα ότι είναι η καλύτερη δυνατή θέση για να την ελέγχεις. Γενικά η σχεδίαση είναι πολύ εργονομική, έχει και πολύ ωραίες θήκες για να αφήνεις κλειδιά, κινητά, πορτοφόλια ενώ η καμπίνα είναι πάρα πολύ άνετη για όλους, ακόμα και για τους πίσω επιβάτες.
Η θέση οδήγησης είναι κανονική, ούτε χαμηλά ούτε ψιλά, άλλωστε αυτό ρυθμίζεται κιόλας. Επίσης έχει πολύ καλό οπτικό πεδίο παντού κάτι που το κάνει άνετο στη χρήση εντός πόλης και είναι πολύ ήσυχο. Όσον αφορά τα βοηθήματα του μου άρεσε το adaptive cruise control που για πρώτη φορά το είδα σε πράξη και ο αυτόματος πιλότος (ψιλοπεριττός είναι η αλήθεια) ο οποίος βέβαια λειτουργεί σωστά μόνο σε πεντακάθαρες γραμμές. Αυτά σε συνδυασμό με την εξαιρετική μόνωση του το κάνουν τελείως ξεκούραστο σε μεγάλο ταξίδι.
Το αυτόματο κιβώτιο άψογο, οι αλλαγές σωστές και δε γίνονται αισθητές. Το μοτέρ αρκετά ροπάτο, όπου χρειάστηκα δύναμη την είχα ενώ έφτανε αβίαστα ταχύτητες άνω των 100χλμ με 3 άτομα μέσα.
Στα της ανάρτησης έχω να πω ότι είναι άνετη, δεν κοπανάει σε λακκούβες και δεν τρομάζει σε αναπηδήσεις. Ίσως βέβαια να είναι λίγο πλαδαρή στις κλίσεις πάντα σε σχέση με τα προηγούμενα focus. Κατά τ άλλα άριστη.
Οδηγικα σε cruising είναι ξεκούραστο, σε φάση να σε προκαλεί να πας ένα μεγάλο ταξίδι. Σβέλτα δε μπόρεσα να το δοκιμάσω ακόμη, δε θέλω να κάνω και ταρζανιές με ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο αλλά σε κάποιες κλειστές καμπές που το στριψα λίγο φαίνεται να στρίβει τα κέρατά του δίνοντας καλη αίσθηση και πληροφόριση.
Συνολικά είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, που σίγουρα δε του λείπει και δεν έχει να ζηλέψει κάτι από ένα premium. Για την τιμή του (το συγκεκιμένο βέβαια είναι Leasing οπότε δεν ξέρω πόσο ακριβώς κόστισε) είναι πολύ καλό vfm.
-
Ίσως βέβαια να είναι λίγο πλαδαρή στις κλίσεις πάντα σε σχέση με τα προηγούμενα focus.
Επειδή είναι το Active...
-
Καλογραμμένο και κατατοπιστικο, μπραβο. Τελικά εχει πολλαπλούς πίσω, μπορεσες να δεις;
-
Αναφερω καποιες διαπιστωσεις απο μερικα πολυ συντομα test drive, διαθεσιμων μοντελων απο την φετινη εκθεση αυτοκινητου.
Seat Arona:
Ενδιαφερομουν κυριως για το FR 150, αλλα δυστυχως υπηρχε μονο το 1,000αρι με DSG.
Παρολα αυτα, πολυ καλες οι εντυπωσεις απο κινητηρα-κιβωτιο. Ευελικτο σε αλλαγες πορειας το μπροστινο του, καλη αισθηση βαρους τιμονιου και γενικα σχετικα σφιχτη λειτουργια απο τις αναρτησεις, χωρις ομως να κοπαναει εντονα. Εδινε μια σχετικα σπορτιφ αισθηση, παντα για τα δεδομενα της κατηγοριας.
Κia XCEED 1.4 / 140
Σπορτιφ θεση οδηγησης, πολυ καλα καθισματα σε στηριξη, στιβαρη λειτουργια αναρτησεων, επισης με σφιχτη αισθηση, αλλα χωρις να ενοχλει, γενικοτερα θυμιζε μεγαλυτερη ή premium κατηγορια σε αυτο το κομματι.
Κινητηρας οκ, ιδιαιτερα γραμμικος, μεχρι σχεδον το μεσαιο ευρος στροφων ενιωθα οτι εχουν χαθει μερικα απο τα 140 αλογα, αλλα φτανωντας μεχρι τα κοκκινα, τελικα επειθε για τα τεχνικα χαρακτηριστικα που δηλωνει.
Αισθηση κιβωτιου, ουτε κρυο ουτε ζεστη. Σχετικα σαφες το κουμπωμα, αλλα οχι απο τα δυνατα σημεια του αυτοκινητου. Μακρια επισης μου φανηκε η κλιμακωση.
Τιμονι αρκετα σαφες και με καλη αισθηση βαρους.
Γενικοτερα παντως μου αφησε μια καλη συνολικα αισθηση.
Μazda CX-30 1.8 116ps Auto
Premium εικονα, μεσα εξω. Υπεροχο εσωτερικο και ομορφες λεπτομερειες στα οργανα μπροστα απο τον οδηγο, μαζι με ψαγμενο κρυφο φωτισμο. Μεγαλη αποκαλυψη ο κινητηρας. Ισως ο καλυτερος σε λειτουργικα χαρακτηριστικα diesel στα 116ps, στην αγορα. Μεγαλυτερο ευρος στροφων απο το συνηθισμενο των πετρελαιων και χωρις εντονα κροταλισματα και κραδασμους.
Στο υψος των περιστασεων εδειχνε να βρισκεται και η λειτουργια του αυτοματου, με κερασακι την σωστη φορά στην χειροκινητη λειτουργια (+προς τα κατω το λεβιεδακι, -προς τα πανω), αλλα και 'αυτακια' στο τιμονι.
Ιδανικος φανηκε ο συνδυασμος κινητηρα-κιβωτιου, αν και προσωπικα μαλλον θα επελεγα το εξαιρετικο σε αισθηση (οπως λενε αρκετοι δημοσιογραφοι) χειροκινητο που κοστιζει και περιπου 7κ ευρω λιγοτερα.
Στα του ημιακαμπτου αξονα πισω, η αληθεια ειναι οτι με τις αυξημενες διαδρομες αναρτησης (συγκριτικα με τα νορμαλ επιβατικα Mazda 3 πχ) αρκετα δυσκολα διαπιστωνει κανεις οτι προκειται για υποδεεστερη υλοποιηση. Ακομα και υπο πιεση σε στριψιμο, σε ενα σημειο που η επιφανεια του δρομου δεν ηταν εντελως επιπεδη, το πισω μερος εδειχνε ακλονητο, καθολου νευρικο, οπως συνηθως συμβαινει σε περιπτωσεις με ημιακαμπτο πισω αξονα. Θυμιζε δηλαδη μια αρκετα καλορυθμισμενη αναρτηση, οπως αυτη καποιων Γαλλικων μοντελων.
Μαλιστα μετα και απο συνεννοηση με τον πολυ εξυπηρετικο υπευθυνο για τα test drive στο συγκεκριμενο μοντελο, δοκιμασα επι τουτου να μετακινηθω στην συνεχεια και ως...επιβατης, καθισμενος πισω δεξια, με τον πιτσιρικα οδηγο να πηγαινει... 'ταπα',(γνωριζοντας πολυ καλα την διαδρομη, αλλα και γενικοτερα...) ειδικα στις στροφες, για να σχηματισω μια καλυτερη αποψη, στο θεμα της ανεσης για τους πισω. Και πραγματι, πολυ δυσκολα εμφανιζονται οι αδυναμιες της συγκεκριμενης υλοποιησης, απλως ειναι κριμα γιατι το συνολο, παροτι με diesel κινητηρα, γενικοτερα προδιαθετει για πιο ανησυχη οδηγηση απο το μεσο ορο...
Renault Megane 1.5 / 110ps Dci GT-Line
Hλπιζα oτι θα ηταν το 1.2 / 130ps βενζινη, ως ιδανικο πακετο για σπορτιφ μικρομεσαιο, αλλα υπηρχε μονο σε diesel.
Προσεγμενο παντως σχεδιαστικα, μεσα-εξω, καταπληκτικα τυπου μπακετ καθισματα. Καλος ο κινητηρας, αν και σχετικα θορυβωδης, τραβαει απο χαμηλα και μετακινει ανετα το αμαξωμα. Σφιχτη σχετικα αναρτηση που δεν εμφανιζε κλισεις στις στροφες, αλλα και δεν κουραζε, δεν κοπαναγε εντονα σε μικροκακοτεχνιες. Ο συμπλεκτης μαλλον ηταν λιγο ταλαιπωρημενος και στο μικρο κενο λιγο πριν την αποσυμπλεξη ειχε εντελως αποκομμενη αισθηση. Το κιβωτιο δεν προβληματισε, ουτε ειχε ομως και ικανοποιητικη αισθηση. Τουλαχιστον φανηκε να εχει σωστη κλιμακωση, σε συνδυασμο με το συγκεκριμενο μοτερ.
Το τιμονι ειχε υπερβολικη υποβοηθηση, ακομα και στην σπορ επιλογη απο το μενου...Μου εκανε εντυπωση γιατι θυμαμαι αντιστοιχα σε ενα Dynamic (pre fl ομως) που ειχα κανει μια βολτα, στην σπορ επιλογη, η αισθηση βαρους ηταν καλυτερη...Αν καποιος εχει οδηγησει το συγκεκριμενο, ή καποια αλλη εκδοση, θα με ενδιεφερε η αποψη του...
-
Λοιπόν σήμερα πήγα και οδήγησα για πρώτη φορά αυτόματο υβριδικο(εννοώ το chr) και το xceed 1.0 120hp.Επισης είδα το νέο yaris πολύ όμορφο πάρα πολύ όμορφο για μένα απλά σαν ποιότητα λαμαρίνας μου φάνηκε τσιγκος πόρτες πορτ μπαγκαζ και μέσα σχετικά καλο(καμία σχέση corolla chr). Είδα για άλλη μια φορά το mazda 3 κ@##lα σκέτη έφτιαξε και το μπροστινό κάθισμα και ήμουν σχετικά ποιο άνετα από την προηγούμενη φορά. Πάμε τώρα στη δοκιμή :chr αθόρυβο για μένα άνετο στο δρόμο γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος για πρώτη φορά οδήγηση, όταν είπα για τις 18αρες ζάντες με πήγε από δρόμο με σαμαρακια και μου είπε μην κόβεις πήγαινε κανονικά εντάξει ένα τράνταγμα το ένοιωσα όχι όμως κάτι υπερβολικό. Γενικά θα συμφωνήσω με τον fanis75 σε προηγούμενο ποστ πως θες χρόνο για να το μάθεις και δεν σου φτάνουν 20 30 χλμ . Θέλω να πω ένα μπράβο στην αντιπροσωπεία γιατί το παλικάρι που ήταν μαζί μου μου τα εξηγούσε όλα και δεν βαριόταν και ένα μπράβο για προφύλαξη covid-19.xceed επίσης πολύ άνετο και γρήγορο για χιλιάρι. Κατάληξη τώρα έκανα την ίδια ακριβώς διαδρομή τα ίδια χλμ την ίδια ταχύτητα στα ίδια σημεία. Αποτέλεσμα. Chr έγραψε 4.6 xceed 8. 4.Ειμαι ενθουσιασμός και με τα δύο, βέβαια προέρχομαι από Μοντ 2006.Σορρυ για το σεντόνι.
Δεν είστε νέο μέλος, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι υπάρχει ήδη αντίστοιχο Θέμα. Έγινε συγχώνευση. [Admin]
-
Καψούρα απλησιαστη το mazda 3.Όταν είχαν πρωτοανοιξει είχα ρωτήσει για τον 1.5 με τα 120 άλογα είχα πάρει και προσφορά κοντά στα 22κ ήταν αλλά έφεραν πολύ λίγα αμάξια. Θα ψάξω και το email είχε πολύ καλό εξοπλισμό. Αλλά ίσως ψόφιο κινητήρα.
Δεν το έχω δει ακόμη στο δρόμο.
Απο τότε που αγόρασα το 2008(2 μηνες τώρα) πέτυχα 2 xceed κίτρινο και λευκό, 1 juke βυσσινί (Ο αντιπρόσωπος το είχε και πήγαινε τα μπάνια του με οικογένεια), 2 captur με διχρωμια ,2 2008 πορτοκάλι και κόκκινο και 1 puma προς μεγαλη μου έκπληξη ασημί.
Έχω δει πάντως πάρα πολλά crossland (προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου η πίσω όψη του) πολύ περισσότερα από arona, kamiq , c3 aircross ,stonic κτλ.
-
2008 ποιο έχεις? Βενζινη ή diesel?
-
Allure βενζίνη με 100 άλογα.
-
alex mix wrote:
Allure βενζίνη με 100 άλογα.
Που μένεις;
Αθήνα και νότια Ελλάδα πολύ διαφορετικές εμπειρίες έχω, και πολλά περισσότερα αυτοκίνητα.
Οδήγησα....