-
Εννοει οτι δεν επηρεαζεται απο ανεμους,μικροανωμαλιες κτλπ και ετσι πρεπει..
-
Φαντάσου ένα τιμόνι που έχει 2+ στροφές lock to lock να πολεμάς να το κρατήσεις ευθεία με 180
-
Π.χ. TVR Tuscan...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
^^ Πλάκα κανεις; Δηλαδή οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο έχει καλύτερο σε αίσθηση τιμόνι ειναι επικίνδυνο στις υψηλές ταχύτητες;
μπορεί να μην το έγραψε καλά, αλλά εχει δίκιο
Ενα άμεσο τιμόνι στιλ αλφα 156 είναι πολύ κουραστικό σε υψηλές ταχύτητες. Εκεί μια μικρή ασάφεια γύρω απ τη θέση της ευθείας είναι προτιμητέα, δεν είσαι στην τσίταΦαντάσου ένα τιμόνι που έχει 2+ στροφές lock to lock να πολεμάς να το κρατήσεις ευθεία με 180
Μετα απo 11 χρονια και 240000 χλμ με την 156 δεν εχω νιωσει κατι τετοιο.
Πιο πολυ με κουραζει και μου προκαλει ανασφαλεια, να 'παλευω' να κρατησω σε ευθεια το τιμονι στο land cruiser. -
Έχω πολύ γλήγορο τιμόνι και με τεράστια υποβοήθηση και στο Ρόβερ μου και στο Τζίμνι που είχα με λήζιγκ μέχρι πέρισυ. Με την παραμικρή κίνηση τα αμάξια αλλάζουν λουρίδα. Μέχρι ένα σημείο το συνηθίζεις, αλλά η ευαισθησία παραμένει. Για το πρώτο έλαβα κάποια μικρά μέτρα και η κατάσταση βελτιώθηκε ολίγον.
-
Τι να πω ρε παιδια δε ξερω... Οι περισσοτερες εμπειριες μου ειναι απο το δικο μου focus και μια corolla g6 που πραγματικα παλευα να κρατησω το αμαξι σε ισια γραμμη. Με το δικο μου το focus οσες φορες εχω παει 180 (οκ οχι και παρα πολλες λογω τιμης της βενζινης), εχω καταφερει να το κρατησω σε ισια γραμμη παρα πολυ ευκολα, και γενικως το αυτοκινητο μου εμπνεει μια ασφαλεια, οχι σα τη corolla που εστω με μικροδιορθωσεις, στα 120χλμ ενιωθες πως επλεε.
-
Δε φταιει το τιμονι στη κορολα... και στο land cruiser με τετοιες επιφανειες και αεροδυναμικη υποθετω..
Απο την αλλη εχει αυτο το μειων το γρηγορο τιμονι αλλα αν κερδιζει σε ταχυτητα,αισθηση κτλπ χαλαλι του...
-
Στο LC παίζει να φταίει και το τεράστιο προφίλ στα λάστιχα.
-
μα για να καταλαβω... στις ΕΥΘΕΙΕΣ με 180 π.χ. εαν παλευει καποιος πρεπει να παει σε ευθυγραμμηση... η συγκληση των μπροστινων τροχων φτανει για να πηγαινει ευθεια.., αλλο να αλλαξεις λωριδα αναμεσα σε αλλα, αλλα με 180 δεν πας σε αυτη τη περιπτωση γιατι δεν εισαι μονος η σχεδον μονος .... σε μεγαλες ανοικτες καμπυλες των 150+ η αισθηση στο τιμονι εχει σημασια αλλα δεν σε κουραζει κιολας. Το τιμονι το ακουμπας δεν το εχεις στραγγαλησει πιανοντας το σε τετοιες ταχυτητες.. σε ηθελημενο σλαλομ αναμεσα σε αλλα φυσικα φυσικα το κρατας γερα για να καταλαβαινεις που ειναι οι τροχοι και τι ζορι τραβανε... αν βοηθαει το τιμονι αν οχι τοτε ευχεσαι να μην παθουν κατι οι τροχοι.. παντως με μερσεντες 280S του 79 μας εσκασε μπροστινο και το οχημα δεν καταλαβε και πολλα οταν κατεβηκαμε στην ακρη απλα δεν υπηρχε ιχνος απο λαστιχο.. στη ζαντα.. (4 ατομα μεσα )
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
..Αποκλειεται η mercedes να μην μπορει να φτιαξει ενα πολυ κοντο και αμεσο τιμονι που να ακουει στο παραμικρο,ωραια αντε μετα να στριψεις με 200 και να μην φοβασαι μην τυχον και κουνηθεις απο τη θεση σου και εκτροχιαστεις.
Φανταζομαι τα τιμονια των Αλφα ρομεο αρεσουν σε ολους σε ενα στροφιλικι που οι ταχυτητες δεν ειναι και πολυ μεγαλες αλλα θες αμεσοτητα και αισθηση,στην πολη ομως ειναι προβλημα το οτι δεν κοβουν οπως επισης και στα πολλα χιλιομετρα.
Ειναι θεμα επιλογων οπως ειπε ο onyx και τιποτα αλλο.^^ Πλάκα κανεις; Δηλαδή οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο έχει καλύτερο σε αίσθηση τιμόνι ειναι επικίνδυνο στις υψηλές ταχύτητες;
Που το εγραψα αυτο;αλλα ακριβως ετσι ομως;
Δηλαδη τι μας λες με τα Bold?
Καταρχην εχεις μπερδεψει πολλα πραγματα...Ευθυβολεια, σταθεροτητα εχει ενα αυτοκινητο απο αλλους παραγοντες (παρεπιπτοντως η ευθυβολια της C ειναι για γελια!) κι οχι λογω του τιμονιου, εκτος αν μιλαμε για προβλημα στην ευθυγραμμιση...Η σταθεροτητα σε πλευρικους ανεμους (που παλι την C περιεργως δεν τη λες και βραχο) σου δινει η αναρτηση και η αεροδυναμικη σχεδιαση...καμια σχεση δηλαδη.
Η ταχυτητα ενως τιμονιου δεν εχει να κανει αποκλειστικα και μονο με τις στροφες απο ακρη σε ακρη..ειναι μια ενδειξη. Για παραδειγμα μια Alfa 159 εχει 20 μοιρες σε μιση στροφη τιμονιου, η Ε90 σε 3/4, παραδοξως το ιδιο και το δικο μου...η Μερκ? Να σε βοηθησω, απο C300 μεχρι C63AMG εχουν τοσο γρηγορο τιμονι (13.6:1)..
Το κουραστικο στην Alfa προκυπτει οχι απο την αισθηση του τιμονιου, αλλα απο τον τροπο που ολο το αυτοκινητο διαβαζει τις κλισεις του δρομου, δεν χανεις ομως πουθενα τον ελεγχο.
Αν κατι ενοχλει στις υψηλες ταχυτητες ειναι η υπερβολικη υποβοηθηση..Αλλα εδω και χρονια (τουλαχιστον 25) υπαρχει η μεταβλητη υποβοηθηση, ενω απο οσο γνωριζω τα περισσοτερα συστηματα οταν ειναι στην ευθεια δεν παρεχουν καμια υποβοηθηση ετσι κι αλλιως..
Τελος το ποσο κοβει εχει να κανει με τον διαθεσιμο χωρο στους θολους, πραγμα που ενα πισωκινητο υπερτερει λογω διαταξης κινητηρα/κιβωτιου...^^ Πλάκα κανεις; Δηλαδή οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο έχει καλύτερο σε αίσθηση τιμόνι ειναι επικίνδυνο στις υψηλές ταχύτητες;
μπορεί να μην το έγραψε καλά, αλλά εχει δίκιο
Ενα άμεσο τιμόνι στιλ αλφα 156 είναι πολύ κουραστικό σε υψηλές ταχύτητες. Εκεί μια μικρή ασάφεια γύρω απ τη θέση της ευθείας είναι προτιμητέα, δεν είσαι στην τσίταΜα drifter, ο λογος για τον οποιο λεμε οτι δεν εχουν σωστη πληροφορηση τα τιμονια της Μερκ ειναι η μικρη ασαφεια γυρω απο την ευθεια? Εγω τουλαχιστον δεν ισχυριστηκα ποτε κατι τετοιο...Προφανως ειναι επιλογη της εταιρειας, περαν απο την στιβαροτητα της κρεμαγιερας, να παει σε πολλους ελαστικους συνδεσμους, μαλακα σινεμπλοκ, μεγαλες διαδρομες αμορτισερ κτλ για να δωσει την ανεση/αποσβεση που χαρακτηριζει τα μοντελα της. Αλλα δεν ειδα κανενα να εστιαζει εκει, αλλα στην σταθεροτητα
Γενικα επαναλαμβανεται στο φορουμ σχεδον αμασητο το ποσο γαματα ειναι τα Μερκ (γενικα, απο A μεχρι S ) στις υψηλες ταχυτητες και στις μακρυνες αποστασεις, οταν σε ενα σωρο συγκριτικες δοκιμες ειναι πιο θορυβωδη απο ανταγωνιστικα μοντελα και τα βασικα καθισματα (στη C γιατι προφανως στην Ε σοβαρευουν τα πραγματα) ειναι τραγικα! Ποσοι εχετε πραγματικα οδηγησει/ταξιδεψει περαν του δικου σας Μερκ με καποιο ανταγωνιστικο μοντελο, ας πουμε ενα Lexus IS?
-
Εχοντας την Thesis 6 χρονια πλεον με 130.000χλμ δεν πιστευω οτι ενα μερσεντες, ειναι πιο ανετο σε οδηγηση και ειδικα στους πισω επιβατες... οποιον εχω βαλει μεσα και ειδικα πισω ξαφνιαστηκε.. με το ρολαρισμα της σε αυτοκινητοδρομους αλλα και στην πολη μεσα αν δεν το τσιτωνω..
-
Και κάπως έτσι απαντώνται ποστς που έχουν συγκεντρωμένα όλα τα κλισέ του ελληνικού ειδικού τύπου της τελευταίας 30ετίας. Εύγε.
-
οταν σε ενα σωρο συγκριτικες δοκιμες ειναι πιο θορυβωδη απο ανταγωνιστικα μοντελα και τα βασικα καθισματα (στη C γιατι προφανως στην Ε σοβαρευουν τα πραγματα)
Πέρασαν δυο C-κλάσε από τα χέρια μου και δεν θα ξεχάσω ότι στο ρελαντί ήταν +6 με 7 db(A) πιο θορυβώδεις από ένα Α3 1.6 ΦΣΙ ενός συναδέλφου, ενώ ισοφάριζαν ένα Σκόντα Φελίτσια 1300. Στα 120-140 χαω όμως, όπου η αεροδυναμική παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο, ήταν πιο ήσυχες από το τελευταίο. Όταν το έλεγα σε τρίτους με κοιτούσαν με δυσπιστία, αλλά το ντεσιμπελόμετρο δεν ψεύδεται, σε αντιδιαστολή με το αυτιμπελόμετρο.
Τα καθίσματα,ναι, ιδιαίτερα πίσω ήταν άθλια, και ναι και πάλι, το Ε συνιστά διαφορά επιπέδου σε αρκετούς τομείς. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Φαντάσου ένα τιμόνι που έχει 2+ στροφές lock to lock να πολεμάς να το κρατήσεις ευθεία με 180Τα περισσότερα supercars τέτοια τιμόνια έχουν.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φαντάσου ένα τιμόνι που έχει 2+ στροφές lock to lock να πολεμάς να το κρατήσεις ευθεία με 180
Τα περισσότερα supercars τέτοια τιμόνια έχουν.
το δικο μου με 2 απο ακρη σε ακρη δεν εχει κανενα προβλημα ουτε στα 200 ουτε στα 300.
Απλα τον πρωτο καιρο θελει να συνηθισεις μια πολυ γρηγορη κρεμαγιερα σε συγκριση με μια αργη.
Απο την αλλη σε δρομο με κλειστες στροφες ειναι piece of cake να στριψεις σε πολυ κλειστες στροφες εως και ανοιχτες φουρκετες ακομα και χωρις να αλλαξεις τα χερια πανω απο το τιμονι.
Κατα τα αλλα + 1000 στον Βολβοδια. -
H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν συνηθίζεται, απλά μου φαίνεται λογικό ότι μια μικρή αναισθησία και λιγότερη αμεσότητα βοηθούν στις μεγάλες ταχύτητες, όπου με μια πολύ μικρή κίνηση αλλάζεις λωρίδα. Απ ό,τι φαίνεται όμως κάνω λάθος, οπότε πάσο
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Τα περισσότερα supercars τέτοια τιμόνια έχουν.
το δικο μου με 2 απο ακρη σε ακρη δεν εχει κανενα προβλημα ουτε στα 200 ουτε στα 300.
Απλα τον πρωτο καιρο θελει να συνηθισεις μια πολυ γρηγορη κρεμαγιερα σε συγκριση με μια αργη.
Απο την αλλη σε δρομο με κλειστες στροφες ειναι piece of cake να στριψεις σε πολυ κλειστες στροφες εως και ανοιχτες φουρκετες ακομα και χωρις να αλλαξεις τα χερια πανω απο το τιμονι.
Κατα τα αλλα + 1000 στον Βολβοδια.Απλα ειναι ο ιδιος λογος πιστευω που εχουν τα merc esp που δεν απενεργοποιειται,γιατι εχει κανει και με το αγοραστικο κοινο στο οποιο απευθυνεται.Η λατρεμενη μου μαμα που πηρε την c230 με τα 192 πισοκινητα ατια προφανως και δεν εχει καν στο μυαλο της οτι αν πατησει μια δευτερα στη στροφη θα ψαχνει το κωλο πριν το καταλαβει οπως και η πλειοψηφια των αγοραστων merc.
Ετσι και με το τιμονι,το evo δεν θα το παρει ο θειος που θελει χαλαρο ταξιδακι αλλα εσυ που εχεις σκοπο να ασχοληθεις και να το μαθεις,τωρα δεν νομιζω οτι ενα υπερπληροφοριακο τιμονι αλλα evo θα ταιριαζε σε μια mercedes που εχει σαν κυριο στοχο την ανεση. -
το αυτοκινητο το οδηγει η γυναικα μου χωρις κανενα προβλημα.Ειχε να το οδηγησει σχεδον χρονο,χρειαστηκε να παμε με 2 αυτοκινητα ταξιδι,πηρε αυτη το εβο,εγω το panda,παρακολουθωντας την πως οδηγει,ουτε ψαρεματακια,ουτε τιποτα,ακομα και σε υψηλες ταχυτητες(μεχρι εκει που τελικιαζε το παντα)
το οτι εχει γρηγορο τιμονι,δεν παει να πει οτι δεν εχει καθολου αυτο το μποσικο γυρω απο την ευθεια.Απλα οταν περασεις τις μοιρες αυτου του ''μποσικου'' αρχιζει να στριβει γρηγοροτερα απο μια αργη κρεμαγιερα.
Τωρα εαν εχεις συνηθησει σε ευθεια να κουνας 5 μοιρες πχ το τιμονι και το αυτοκινητο να πηγαινει ευθεια,αυτο ειναι αλλο θεμα.
Στην αρχη ξενιζει,σε λιγα χλμ εχεις παρει το φιλινγκ και ολα καλα. -
Σε γενικές γραμμές ισχύουν αυτά που γράφετε.Για αυτό και τα τελευταία χρόνια έχουν βγει κρεμαγιέρες μεταβλητού βήματος,Active steering κτλ.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Σε γενικές γραμμές ισχύουν αυτά που γράφετε.Για αυτό και τα τελευταία χρόνια έχουν βγει κρεμαγιέρες μεταβλητού βήματος,Active steering κτλ.Αυτες παλι ρε συ Κωστη, εμενα με μπερδευουν πολυ...Στριβεις και αναλογως την περισταση ειναι ειτε πολυ, ειτε λιγο κι αρχιζεις να διορθωνεις..γενικα δεν πολυκαταλαβαινεις ποσο τιμονι πρεπει να δωσεις! Βεβαια εχω κανει περιστασιακη χρηση, δεν οδηγω καθημερινα αυτοκινητο με τετοιο τιμονι...ισως συνηθιζεται δεν ξερω..
Οδήγησα....