-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Δηλαδή συγνώμη ζητάμε απο έναν μετατροπέα ροπής να κατεβάσει 2-3 ταχυτητες μία μία γρήγορα?
Για δεν προσπαθείτε σε χειροκίνητο να τις κατεβάσετε μία μία φτάνωντας στην επιθυμητή ?
Δεν γίνεται μετατροπέας να κατεβάσει γρήγορα όσο με το χέρι σε ένα 6η -> 3η
Μόνο με διπλοσύμπλεκτο κι αυτό παλι όχι σε όλα
@Στέφανε το 80% του κοσμου που έπαιρναν και παίρνουν αυτόματα το κάνουν πολυ απλα για την άνεση τους χωρις να τους ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου το ποσο γρηγορα ανεβάζει κατεβάζει.Ίσα ίσα τους φαινεται κι εξαιρετικη ευκολία.Κι οκ σαν μέσω άνεσης και πολυτέλειας ξεκινησε όχι οδηγοκεντρικότητας.Οδηγοκεντρικότητα σημαινει σειριακό - χειροκινητο
Τώρα αυτο το πενταρι που οδηγησες ειναι αργό όντως αλλα αν το παρεις με την άνετη φύση του αποδεικνύεται τρομακτικά ραφιναρισμένο και στρωτό όσον αφορα τη λειτουργία του που έχει σαν στοχο στο κάτω κάτω τις ξεκουραστες μετακινήσειςΜήπως ο μετατροπέας αν πατήσεις τέρμα το γκάζι δεν θα κατεβάσει από 5η σε 3η ακαριαία ? Εγώ νομίζω ότι το κάνει γρηγορότερα από το χέρι μου....
-
Νταξ σε σχέση μ' ένα διπλοσυμπλεκτο αργει παραπανω.
Τώρα για το γρηγορο δε τα έχω εγώ τα προβληματα με την ταχυτητα στο κατεβασμα -
Η διαφορά που έχουν τα διπλοσύμπλεκτα σε σχέση με τα με μετατροπέα ροπής είναι οι γρηγορότερες αλλαγές όταν τα δουλεύεις χειροκίνητα (εξαιρείται το 8άρι της BMW που δεν καταλαβαίνεις διαφορά από διπλού συμπλέκτη).Στην θέση D δεν καταλαβαίνεις κάποια διαφορά.Και συνήθως ο επιλογέας μένει στο D για χρόνια .
Αν και πολλές φορές τα διπλοσύμπλεκτα στο D και σε χαλαρή κίνηση καμιά φορά χτυπάνε από 2η σε 1η με ανατριχιαστικό ήχο.
-
Μπουρδέλα και τα DSG αλλά όταν δουλεύουν δεν παίζονται. Χαώδης η διαφορά στην εμπειρία οδήγησης σε σχέση με τα συμβατικά με τους μετατροπείς και ειδικά τα παλαιότερα όπως αυτό της Μερκ.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μήπως ο μετατροπέας αν πατήσεις τέρμα το γκάζι δεν θα κατεβάσει από 5η σε 3η ακαριαία ? Εγώ νομίζω ότι το κάνει γρηγορότερα από το χέρι μου....Γιωργο, δεν ξερω ποιο κιβωτιο εχεις στο μυαλο σου που μπορει να το κανει ακαριαια, αλλα το συγκεκριμενο αργει στο kick down εκνευριστικα. Συμφωνω οτι σε χαλαρους ρυθμους δεν προβληματιζει και κανει πιο ομαλες αλλαγες απο το dsg (αν και ενα κλωτσιμα το ειχε απο 1η σε 2α), οποτε και ταιριαζει με τον χαρακτηρα του αυτοκινητου. Αντιστοιχα ιδια εντυπωση μου ειχε αφησει και το 6αρι ενως IS250 το οποιο ομως ηταν μακραν πιο ομαλο στο D.
Και τα διπλοσυμπλεκτα αργουν στο kick down αλλα οχι τοσο, ενω και τα νουμερα επιβεβαιωνουν οτι περισσοτερο ειναι η αισθηση παρα η ουσια.
Τελος, μιας και αναφερεσαι στο 8αρι της bmw, περαν της κατηγοριας του κιβωτιου (διπλοσυμπλεκτο, manumatic κτλ) παιζει ρολο περαν της εκαστοτε εφαρμογης και το λογισμικο. Για παραδειγμα το powershift ειναι μια χαρα διπλοσυμπλεκτο, προς τα πανω δεν θα καταλαβεις διαφορα απο το dsg, προς τα κατω ομως ειναι σχεδον τοσο αργο οσο ενα με μετατροπεα. -
Προσωπικά δεν το βρήκα πιο ομαλό από το υπό διάλυση S-tronic μου. Το s-tronic μπορεί να έχει βάλει 7η στα 60χαω και να έχεις μετα βίας καταλάβει 2 αλλαγές, ειδικά όταν είσαι πολύ gentle με το γκάζι. Αυτό της Μερκ θύμιζε κάτι από Smart στο λίγο πιο γρήγορο.
-
Διακοπές με Φίατ Ντόμπλο 2.000 πετρέλαιο, με δύο κανονικές πόρτες και δύο συρόμενες, ιδιοκτησίας ζεύγους ιταλών που φιλοξενούμε. Ασσύληπτοι χώροι στην καμπίνα, πορτμπαγκάζ-σπηλιά του Νταβέλη και μέση 7,5 λίτρα παρά το απόβαρο, τον όγκο του και το φόρτωμα.
Περίμενα 1,5 ώρα στο λιμάνι μες το καταμεσήμερο και έβαλα μπροστά τον κινητήρα και το ερκοντίσιο στο χαμηλό, και την έπεσα για ύπνο.
300 ευρώ φόρο ιδιοκτησίας το χρόνο στην γείτονα, εδώ θα τον είχανΕ σκίσει.Ψ. Αυτό το αμάξι κυκλοφοράει με 1.400άρι άτμο για την πλέμπα?
-
Ναι.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Διακοπές με Φίατ Ντόμπλο 2.000 πετρέλαιο, με δύο κανονικές πόρτες και δύο συρόμενες, ιδιοκτησίας ζεύγους ιταλών που φιλοξενούμε. Ασσύληπτοι χώροι στην καμπίνα, πορτμπαγκάζ-σπηλιά του Νταβέλη και μέση 7,5 λίτρα παρά το απόβαρο, τον όγκο του και το φόρτωμα.
Περίμενα 1,5 ώρα στο λιμάνι μες το καταμεσήμερο και έβαλα μπροστά τον κινητήρα και το ερκοντίσιο στο χαμηλό, και την έπεσα για ύπνο.
300 ευρώ φόρο ιδιοκτησίας το χρόνο στην γείτονα, εδώ θα τον είχανΕ σκίσει.Ψ. Αυτό το αμάξι κυκλοφοράει με 1.400άρι άτμο για την πλέμπα?
Το κυκλοφορεί είναι ευφημισμός... Το έχουμε εταιρικό, οι χώροι αχανείς, η άνεση εξαιρετική, το μοτέρ απλά δεν καταφέρνει να κινήσει αξιοπρεπώς αυτό το κήτος, και ούτε πάει και επιπλέον καίει!
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 4
-
Άλλα 2 ψιλοενδιαφέροντα (λόγω δύναμης) αμαξάκια μπήκαν στη λίστα...
VW Tiguan 2.0TSI (2009) & Saab 9-3 Aero (2007)
Tiguan
ομαλή λειτουργία haldex
μαζεύει χιλιόμετρα και τα διατηρεί με ευκολία
καλοί χώροι
εξαιρετικός κλιματισμόςποίοτητα και υλικά κατασκευής
κακό κιβώτιο (πίστευα θα είχε κάτι από κιβώτιο Golf V που μου αρέσει πολύ, αλλά δεν...)
αισθητή η διαφορά της ροπής σε σχέση με το Q5 παρά το χαμηλότερο βάρος
κατανάλωση στα ύψηSaab
πλήρης εξοπλισμός
ωραία καθίσματα και καλής ποιότητας δέρματα
σχετικά όμορφο μέσα-έξω
αξιοπρεπής κατανάλωσηάστριφτο, υποστροφή παντού
τραγικό αυτόματο κιβώτιο
μέτρια φρένα
τιμόνι χειρότερο και από Audi περασμένης 10ετιας -
Εχω μια σοβαρη υποψια οτι το Tiguan που οδηγησες ηταν εταιρικο καποτε.
-
Όλα αυτά για τα οποία γράφω στις τελευταίες σελίδες εταιρικά είναι. Το Tiguan το επέστρεψα στην Arval που ανηκει και αντικαταστάθηκε από το DS4 που γράφω κάποιες σελίδες πιο πίσω.
-
Mercedes S280 sedan W220.063 2.8L V6 M112 E28 1998–2006 του 2005.
Αυτόματο κιβώτιο, δεν πρόσεξα χλμ.Για μία σύντομη βόλτα (περί τα 10 λεπτά), χωρίς να έχω την πολυτέλεια να προσέξω αν υπήρχαν ρυθμίσεις του κιβωτίου ή οτιδήποτε άλλο.
Λόγω του ότι δεν έχω εμπειρία με άλλα αυτόματα κιβώτια δε μπορώ να έχω άποψη, μπορώ όμως να πω ότι οι αλλαγές του κιβωτίου ήταν 'γλυκές'. Το kickdown στο βύθισμα του ποδιού στο πεντάλ του γκαζιού ήταν σχετικά γρήγορο. Για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου η ιπποδύναμη πρέπει να ήταν απλά αξιοπρεπής.
Δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση: Πρώτον, η ευκολία με την οποία οδηγείται το αυτοκίνητο κρύβοντας μαγικά τον όγκο του, και δεύτερον το βάρος που δε μπορεί να κρυφτεί σε καμπές και σχετικά ανοιχτές στροφές πράγμα που μου προκάλεσε μία σχετική ανασφάλεια. Σε αυτό ίσως να φταίει και η έλλειψη επαρκούς πλευρικής στήριξης από τα καθίσματα.
Η ανάρτηση ήταν καλή και απορροφούσε καλά τις ανωμαλίες, ενδεχομένως να ήταν και λίγο κουρασμένη λόγω των χιλιομέτρων.
Η απόδοση των φρένων ήταν καλή όμως θα χρειαζόμουν λίγο εξοικείωση...
EDIT: Το τιμόνι ίσως ήταν λίγο αποκομμένο, θα έπρεπε να το οδηγήσω περισσότερο για να το απορρίψω οριστικά ή για να γράψω κάτι θετικό για αυτό...
Συνολικά, μετά από μία τόσο μικρή επαφή, οι εντυπώσεις που αποκόμισα είναι:
Το αυτοκίνητο είναι για άνετες μετακινήσεις εκτός πόλεως, ευκολο-οδήγητο και άνετο για τον οδηγό αλλά ακόμα καλύτερο για τους επιβάτες.
Προσωπικά, το θεωρώ πάρα πολύ ακριβό για τα χρήματά που κόστιζε ως καινούριο._
-
Σημερα εκανα βολτα με ενα corsa opc του 08.
Θα ξεκινησω με τα αρνητικα,καταρχην το τιμονι που ειναι ελαφρυ με τεχνιτη αισθηση παρολο που εχει ακριβεια και ειναι αμεσο και μετα με την σχεδιαση του εσωτερικου που το μονο ωραιο που εχει ειναι τα υπεροχα μπακετ.
Στο δρομο τωρα ειναι σκληρο αλλα παταει καλα και περιεργως κοπαναει και λιγο(με 17αρια με τα 18 δεν νομιζω να ειναι ετσι)βεβαια αν μπεις γκαζωμενος με δευτερα η και τριτη σε κλειστη στροφη η υποστροφη σε περιμενει.
Απο θεμα δυναμης δεν χρειαζεται να πω πολλα 190 αλογα σε τοσο ελαφρυ αυτοκινητο λογικο ειναι να πηγαινει πολυ καλα,συν το οτι ροπιαζει και απο πολυ χαμηλα και στην εθνικη που το ετρεξα λιγο εβαζες 6η απο το 80 ανεβαζε χιλιομετρα για πλακα.
Παρολο που μου αρεσε συνολικα σαν αυτοκινητο δεν νομιζω να το αγοραζα,θα προτιμουσα ενα cooper s κυριως για το θεμα του στρηψιματος.
υ.γ ειχε 80,000 χλμ και δεν ετριζε τιποτα μεσα. -
Σχετικά με την 'ανεπάρκεια' που αναφέρετε στις Mercedes δεν πρόκειται για έλλειψη αλλά για χαρακτηριστικό. Παρά τις όποιες 'βελτιώσεις' η μάρκα απευθύνεται βασικά στον ήσυχο συντηρητικό οδηγό. Τα τιμόνια της είναι σχεδιασμένα για αποτελεσματικότητα (να κόβει και να μη θέλει δύναμη) και απομόνωση από τυχόν ανωμαλίες (εδώ κολλάει η έλλειψη αίσθησης που παρατηρούμε).
Από C-class σχεδόν καινούργια που οδήγησα η εντύπωση ήταν παρεμεφερής με την προαναφερ'ομενη, επαρκής ισχύς και ροπές, ποιότητα κύλισης κλπ αλλά το τιμόνι πολύ αναίσθητο για τα γούστα μου. Και δεν μου αρέσουν ούτε τα ταμπλώ τους ούτε τα σαλόνια τους αλλά κι αυτό είναι θέμα γούστου.
Σχετικά με τα αυτόματα κιβώτια θέλουν μια εξοικείωση για το πόσο γκάζι πρέπει να πατάς και με τι ρυθμό να πατάς το πεντάλ για να πετύχεις αυτό που περιμένεις. Βασικά θέλει πιο απότομη/αποφασιστική κίνηση. Όταν το πρωτοοδηγάς που πας ψάχνοντας να δεις πότε θα αντιδράσει είναι ενοχλητικά αργά αλλά όταν τα μάθεις είναι μια χαρά (μιλάμε για ευγενή ευρωπαϊκά 5 ταχυτήτων). -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σχετικά με την 'ανεπάρκεια' που αναφέρετε στις Mercedes δεν πρόκειται για έλλειψη αλλά για χαρακτηριστικό. Παρά τις όποιες 'βελτιώσεις' η μάρκα απευθύνεται βασικά στον ήσυχο συντηρητικό οδηγό. Τα τιμόνια της είναι σχεδιασμένα για αποτελεσματικότητα (να κόβει και να μη θέλει δύναμη) και απομόνωση από τυχόν ανωμαλίες (εδώ κολλάει η έλλειψη αίσθησης που παρατηρούμε).
Από C-class σχεδόν καινούργια που οδήγησα η εντύπωση ήταν παρεμεφερής με την προαναφερ'ομενη, επαρκής ισχύς και ροπές, ποιότητα κύλισης κλπ αλλά το τιμόνι πολύ αναίσθητο για τα γούστα μου. Και δεν μου αρέσουν ούτε τα ταμπλώ τους ούτε τα σαλόνια τους αλλά κι αυτό είναι θέμα γούστου.To εχω ξαναπει και αρκετοι φανταζομαι,αλλα ειναι αυτοκινητα αποστασεων και για υψηλες ταχυτητες.
Στα 170-180 και βαλε εκτιμας το οτι το τιμονι ειναι καπως αναισθητο γιατι το καθιστα τρομερα ευθυβολο και ανεπηρεαστο απο οτιδηποτε(αερας,ανωμαλιες κτλ)οπως επισης και το οτι αμα κλεισεις παραθυρα και τσιμπησεις και λιγο το ραδιο εισαι στο σαλονι σου και κανεις βολτα.
Αποκλειεται η mercedes να μην μπορει να φτιαξει ενα πολυ κοντο και αμεσο τιμονι που να ακουει στο παραμικρο,ωραια αντε μετα να στριψεις με 200 και να μην φοβασαι μην τυχον και κουνηθεις απο τη θεση σου και εκτροχιαστεις.
Φανταζομαι τα τιμονια των Αλφα ρομεο αρεσουν σε ολους σε ενα στροφιλικι που οι ταχυτητες δεν ειναι και πολυ μεγαλες αλλα θες αμεσοτητα και αισθηση,στην πολη ομως ειναι προβλημα το οτι δεν κοβουν οπως επισης και στα πολλα χιλιομετρα.
Ειναι θεμα επιλογων οπως ειπε ο onyx και τιποτα αλλο. -
^^ Πλάκα κανεις; Δηλαδή οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο έχει καλύτερο σε αίσθηση τιμόνι ειναι επικίνδυνο στις υψηλές ταχύτητες;
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
^^ Πλάκα κανεις; Δηλαδή οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο έχει καλύτερο σε αίσθηση τιμόνι ειναι επικίνδυνο στις υψηλές ταχύτητες;Που το εγραψα αυτο;αλλα ακριβως ετσι ομως;
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
^^ Πλάκα κανεις; Δηλαδή οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο έχει καλύτερο σε αίσθηση τιμόνι ειναι επικίνδυνο στις υψηλές ταχύτητες;μπορεί να μην το έγραψε καλά, αλλά εχει δίκιο
Ενα άμεσο τιμόνι στιλ αλφα 156 είναι πολύ κουραστικό σε υψηλές ταχύτητες. Εκεί μια μικρή ασάφεια γύρω απ τη θέση της ευθείας είναι προτιμητέα, δεν είσαι στην τσίτα -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
^^ Πλάκα κανεις; Δηλαδή οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο έχει καλύτερο σε αίσθηση τιμόνι ειναι επικίνδυνο στις υψηλές ταχύτητες;
μπορεί να μην το έγραψε καλά, αλλά εχει δίκιο
Ενα άμεσο τιμόνι στιλ αλφα 156 είναι πολύ κουραστικό σε υψηλές ταχύτητες. Εκεί μια μικρή ασάφεια γύρω απ τη θέση της ευθείας είναι προτιμητέα, δεν είσαι στην τσίταΕννοεις οτι θελει λιγοτερο κοψιμο ας πουμε στις μεγαλες ταχυτητες για να στριψεις?
Οδήγησα....