-
Αλλά τουλάχιστον για λίγες μέρες ακόμη έχουν οι γονείς τους που να αφήσουν τα υπόλοιπα.
Επίσης μαθαίνω, οι κύριοι Λοβέρδος, Σαμαράς και Τσίπρας ασθενησαν με κορωνοϊό... οι προσευχές μας είναι μαζί τους.
-
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Επίσης μαθαίνω, οι κύριοι Λοβέρδος, Σαμαράς και Τσίπρας ασθενησαν με κορωνοϊό... οι προσευχές μας είναι μαζί τους.
Για Τσίπρα έμαθα που είδα τις ευχές του ΠΘ. Για τους άλλους 2 όχι.
Πάντως είναι θέμα χρόνου να κολλήσουμε όλοι.
-
Οι πρώτες 2 δόσεις έγιναν με astra τώρα τι κάνουμε ? Phizer ή Moderna ?
-
@yem said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Οποιο θές, ίδια είναι (mRNA) ουσιαστικά.
-
Εγώ έκανα χτες Moderna. τουλάχιστον στις μέχρι τώρα παραλλαγές του ιού, φαινόταν το πιο αποτελεσματικό (με μικρή μονοψήφια διαφορά απ' τα υπόλοιπα) και γενικά έχει γραφτεί πως το "κοκτέιλ" εμβολίων βοηθάει περισσότερο το ανοσοποιητικό.
Ο κύριος λόγος όμως ήταν πως τα Moderna μπήκαν επιπλέον στην πλατφόρμα και μπορούσα να αλλάξω το ήδη υπάρχον ραντεβού για pfizer και να το κάνω μερικές μέρες νωρίτερα με Moderna. Κυριακή μεσημεράκι σε ένα άδειο εμβολιαστικό κέντρο που ήμουν μόνο εγώ κι η γυναίκα, και μετά από μας άλλο ένα ζευγάρι, χωρίς αναμονές και συνωστισμούς. -
Εδώ γύρω είναι όλα ρεζερβέ μέχρι αρχές Φλεβάρη , εγώ θέλω ιδανικά να το κάνω μέσα με τέλος Φλεβάρη που κλείνω και 7 μήνες από την δεύτερη δόση και θα με πάει μέχρι και τον Σεπτέμβριο ( με τις τωρινές συστάσεις ) οπότε δεν θα χρειαστώ και 4η δόση για να πάω διακοπές ή για να πάω να φάω σε κανένα ταβερνάκι ! Βλακεία σκέψη θα μου πεις αλλά ΟΚ μην γίνουμε και σουρωτήρια !
-
Εδώ γύρω είναι όλα ρεζερβέ μέχρι αρχές Φλεβάρη , εγώ θέλω ιδανικά να το κάνω μέσα με τέλος Φλεβάρη που κλείνω και 7 μήνες από την δεύτερη δόση και θα με πάει μέχρι και τον Σεπτέμβριο ( με τις τωρινές συστάσεις ) οπότε δεν θα χρειαστώ και 4η δόση για να πάω διακοπές ή για να πάω να φάω σε κανένα ταβερνάκι ! Βλακεία σκέψη θα μου πεις αλλά ΟΚ μην γίνουμε και σουρωτήρια !
γιεμ ψαξε καντο αμεσα...
δεν ειναι θεμα εισαοδου στα μπαρ και σε ξενυχτια, υγειας ειναι -
Άσε που μέχρι τότε θα χει βγει η έκδοση εμβολίου O.2.1 beta και θα χεις pending update ειδοποίηση.
Το θέμα είναι τώρα μη τη φας απ τον ιό με εξασθενημένη ανοσία... αν και κάπου πρέπει να βάλουν όρια στα updates, να μη μας δίνουν τις nightly builds τουλάχιστον... -
ντοκ
https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1199729/proeidopoiisi-apo-ton-fda-giati-ta-self-test-den-prepei-na-ginodai-sto-laimo-adi-gia-ti-muti/
ακομη και το πρωτο φλεμα
με λογια ολιγα, δεν πρεπει να γινεται απο φαρμακεια και γενικα ασχετους, πολυ περισσοτερο απο ιδιωτες που το κανουν μονοι τους καθοτι η ληψη απο τον λαιμο θελει ειδικο για να μην προκληθει βλαβη στην εξεταζομενο αλλα και για την αξιοπιστια της μετρησης. αλλα ειναι πολλα τα φαρμακεια και γινονται και ενιοτε εκλογικα κεντρα. για να θυμηθουμε και τα προηγουμενα λαμογια. -
-
Ο Βασιλακόπουλος λέει να πάνε φυλακή όσοι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν τον COVID στους άλλους (που σίγουρα δεν τον μεταδίδουν μόνο ανεμβολίαστοι) όπως όσοι οδηγούν μεθυσμένοι και προκαλούν ατυχήματα. Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα επειδή αυτός που θα αρρωστήσει αποκλειστικά από COVID θα πρέπει να γνωρίζει με λεπτομέρειες από ποιον του μεταδόθηκε πότε και που και να το αποδείξει με κάποια στοιχεία.
-
Βρήκα αυτό το ενδιαφέρον
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8284862/table/T4/?report=objectonly
(covid containment measures in secondary school per country)
Είναι όμως του 2020, οπότε π.χ. έχει την χώρα μας ότι πήρε μέτρα μείωσης του αριθμού μαθητών ανά τάξη(!), όταν πήγαιναν μισοί-μισοί προφανώς.
Θα ήταν χρήσιμο αν είχε κάποιος την εικόνα του 2021. Μείωσε κάποια χώρα π.χ. των αριθμό μαθητών ανά τάξη με περισσοτερα τμήματα, αίθουσες κλπ; Το θεωρώ πολύ δύσκολο για διάφορους πρακτικούς λόγους, ειδικά σε αστικές περιοχές (στην επαρχία έχουμε λίγα παιδιά έτσι κι αλλιώς δυστυχώς). Λονδίνο π.χ. που ξέρω ακό\μη και σε ιδιωτικά ουδέν έγινε και μάλιστα εκεί κάνουν και χωρίς μάσκες! -
Εδώ στα σχολεία πλέον ακολουθούμε συστηματικά την στρατηγική της ανοσίας της αγέλης , στις 13/1 που θυμάμαι τα self test των παιδιών έβγαλαν 6500 κρούσματα, σε σύνολο 20500 για την χώρα , το 1/3 περίπου , τεράστιο ποσοστό που δείχνει τι συμβαίνει στον πληθυσμό των παιδιών αν λάβουμε υπόψη πως τα μισά έμειναν σπίτι την εβδομάδα εκείνη και πως ένας μεγάλος αριθμός παιδιών που πάνε δεν κάνουν καν το τέστ.
-
@vagkirk said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Εδώ στα σχολεία πλέον ακολουθούμε συστηματικά την στρατηγική της ανοσίας της αγέλης , στις 13/1 που θυμάμαι τα self test των παιδιών έβγαλαν 6500 κρούσματα, σε σύνολο 20500 για την χώρα , το 1/3 περίπου , τεράστιο ποσοστό που δείχνει τι συμβαίνει στον πληθυσμό των παιδιών αν λάβουμε υπόψη πως τα μισά έμειναν σπίτι την εβδομάδα εκείνη και πως ένας μεγάλος αριθμός παιδιών που πάνε δεν κάνουν καν το τέστ.
Δεν μιλάμε όμως για μια κλειστή κοινωνική ομάδα, μιλάμε για κάθε οικογένεια στην πράξη, οπότε πρόκειται για "στρατηγική" ανοσίας αγέλης σε ολόκληρη την κοινωνία που δεν έχει ανακοινωθεί. Γιατί άραγε;
-
...και η οποία "κάνει δουλίτσα" όπως βλέπω στη δουλειά, πού να δούλευα σε σχολείο σε μια μεγάλη πολη δλδ.
-
Είπαν ότι σε μία εβδομάδα έκλεισαν μόνο 3 τμήματα σχολείων από τα χιλιάδες που έχει η χώρα .
Μήπως έλεγε μπούρδες ο σύριζα ?
Ρωτάω γιατί η νδ με τον λαϊκισμό δεν το έχει μάθει όπως η αριστερά και το πασοκ που είναι καθηγητές πρώτης βαθμίδας σε αυτόν...
-
Με 50%+1 πόσα θες να κλείσουν criu;
Εγώ που ρωτάω πάντως σε μόνιμη βάση λείπει περίπου το 25% σε δημοτικά και γυμνάσια. Αναγκαστικά δεν προχωράνε την ύλη (στα δημοτικά τουλάχιστον), οπότε και που ανοίξανε...Πάντως στα σπίτια όταν γυρνάνε το 100% το πιάνουν αρκετές οικογένειες.
-
@criuser said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Είπαν ότι σε μία εβδομάδα έκλεισαν μόνο 3 τμήματα σχολείων από τα χιλιάδες που έχει η χώρα .
Μήπως έλεγε μπούρδες ο σύριζα ?
Ρωτάω γιατί η νδ με τον λαϊκισμό δεν το έχει μάθει όπως η αριστερά και το πασοκ που είναι καθηγητές πρώτης βαθμίδας σε αυτόν...
Τα τμήματα που έκλεισαν είναι λόγω του κανόνα 50%+1 (να νοσεί η πλειοψηφία των παιδιών). Με πιο αυστηρά μέτρα πιθανόν να είχαν κλείσει περισσότερα αν και η αριθμητική λέει ότι έχουμε περίπου 8300 κρούσματα σε πάνω από 1 εκ. μαθητές, δεν θα ήταν η πλειοψηφια κλειστή.
Κατά την άποψή μου, η αλήθεια είναι στην μέση. Τα παιδιά (μιλάω για Γυμνάσιο Λύκειο) κινδυνεύουν λιγότερο μέσα στο σχολείο με self test απ ότι έξω από αυτό χωρίς self test. Άλλωστε τα κρούσματα την εβδομάδα αυτή είναι λιγότερα από την προηγούμενη που τα παιδιά τριγύρναγαν στις διακοπές τους σε "χώρους συναθροίσεων".
Από την άλλη όμως θα έπρεπε να ενταθούν τα "επίσημα" τεστ (τουλάχιστον rapid δλδ) και να μην μένουμε μόνο στα self test. Εδώ το κράτος απέχει πανηγυρικά (μπορείς να πας σε δημόσια δομή να κάνεις τεστ αλλά άντε τρέχα να την βρεις). Και απ ότι έχω καταλάβει το κενό αυτό ανέλαβαν να το καλύψουν οι δήμοι (όχι όλοι, όσοι μπορούν) με σταθερές τοποθεσίες δειγματοληψίας rapid, συμβάσεις με εργαστήρια για PCR κλπ. -
Παιδιά η όμικρον κολλάει εύκολα.
Και εμείς το περνάμε αυτές τις ημέρες οικογενειακώς .
Για αυτό βρήκα χρόνο και σας έγραφα ...Εντάξει σαν ελαφριά γρίπη , σαν ανοιξιάτικη αλλεργία, χωρίς πυρετούς κλπ , αλλά το 10ήμερο τα πιάσαμε αν και τριπλοεμβολιασμένοι.
Δυστυχώς γνωστοί που από μλκια , ήταν αρνητές , έχουν σοβαρά θέματα και νοσηλεύονται . Ελπίζουμε για το καλύτερο.
Τελικά εμβολιασμός και μόνο εμβολιασμός και αν μπορούμε και μέτρα.
Δυστυχώς οι νέοι κολλάνε , έχουν κολλήσει όλοι οι μεταξύ 18-30 που ξέρω και βέβαια μετά την τρώμε και οι μεγαλύτεροι.
Στο θέμα του προστίμου , μια χαρά το κάνει ο Μητσοτάκης . Να τους το βάλει , γιατί ο παραλογισμός και οι καύλες πρέπει να πληρώνονται...
Αν και όπως έχω πει , ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 50 τουλάχιστον έπρεπε να υπάρχει εξ αρχής. Αλλιώς κλεισμένοι σε κατ΄ οίκον περιορισμό.
Είμαι πολύ θυμωμένος με τους φίλους μου που ήταν κολλημένοι και τώρα αγωνιούμε αν θα γίνουν καλά.
-
Φίλη μου γύρισε από Αμερική (Φλόριντα), είναι υπήκοος ΗΠΑ και πήγε να δει την οικογένειά της. Μου είπε στην Φλόριντα καμία σχέση με εδώ, η μάσκα προαιρετική παντού και το 90% του κόσμου κυκλοφορεί χωρίς μάσκα. Παντού διαφημίζουν θεραπεία με μονοκλονικά, μόλις κολλήσεις πας σου κάνουν την ένεση και φεύγιες κύριος/κυρία, χωρίς θέματα. Μου περιέγραφε μια τελείως διαφορετική κατάσταση από ότι στην ΕΕ. Ααα και τρομακτικά μεγάλο % ανεμβολίαστων. Από όλη της την οικογένεια εκεί, μονο αυτή εμβολιασμενη επιδη ζει Ελλάδα!!
Έκατσε 15 μέρες εκεί και κόλλησε κορονωϊό στην Ελλάδα, 4 μέρες μετά την επιστροφή της...αχαχα!!
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες