-
Ωραία fiverg, καλή τύχη στο θέμα των ηλικιωμένων γιατί μόνο γι'αυτό πρέπει να γίνει.
Και εγώ αντιστοιχα έχω φιλο ευπαθη ομάδα που πηγαίνει καθημερινά το παιδί του στο νήπιο όπως και οικογένειες που και πριν και κατά τη διάρκεια των γιορτών εμπασαν τον ιό στο σπίτι από τα παιδιά. Με τέτοια έξαρση τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα. Το δε σπίτι μου είναι κανονική βόμβα με γυναίκα νοσηλεύτρια εμένα εκπαιδευτικο και παιδί στο νήπιο. Τόσο καιρό δε με απασχολούσε και ιδιαίτερα αλλά μετά τα πολλά περιστατικά εμβολιασμενων γνωστών και φίλων που μια χαρά το κονομησαν έχω κάθε δικαίωμα και όχι συμφέρον να έχω την άποψη που έχω. -
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ράπιντ τεστ, εννοούμε πως άνθρωποι με κορωνοϊό πηγαίνουν σε 5 μέρες στο φαρμακείο/διαγνωστικό στην ουρά για να πάρουν βεβαίωση; Με τα πόδια, το μετρό, το λεωφορείο, το αμάξι... όπως βέβαια πρέπει να πάνε και στο μάρκετ να εφοδιαστούν με τρόφιμα κλπ...
Προσωπικά εγώ δεν έχω βγει έξω, δεν έχω βγει καν για περπάτημα αν και μένω προσωρινά σε τουριστική περιοχή η οποία έχει ελάχιστους κατοίκους. Όσα χρειάζομαι μου τα φέρνουν εδώ.
Ο χαμός στα φαρμακεία, τα διαγνωστικά κέντρα και στις δημόσιες δομές η τις περιοχές που βρίσκεται ο εοδυ γίνεται γιατί ο κοσμάκης ζούσε λες και δεν υπήρχε ο ιός.
Το ξαναλέω γιατί το ζω εκ των έσω, ζω από επιχειρήσεις εστίασης - διασκέδασης, μάλιστα η μια επιχείρηση νυχτερινό κέντρο άνοιξε για 4 ημέρες συνολικά στις γιορτές πριν βγουν τα νέα μέτρα και ήταν κλειστή σχεδόν 2 χρόνια (μόλις βγω θα δρομολογηθεί το οριστικό κλείσιμο).
Συνάδελφοι διοργανώνουν εκδηλώσεις, πάρτυ με σκοπό να γεμίσουν ασφυκτικά τα μαγαζιά τους (εμείς συνειδητά δεν ακολουθήσαμε τέτοιες πρακτικές) και ο κόσμος τρέχει όπου έχει πολύ κόσμο.
Διαφωνώ κάθετα ότι γίνεται η διασπορά στα σχολεία, στα παιδικά πάρτυ γενεθλίων ναι, σε παιδότοπους ναι για τα μεγαλύτερα παιδιά σε game cafe - Internet cafe και στα μαγαζιά που επισκέπτονται. Αν όλοι οι γονείς κάνανε τα self test προφανώς και θα ήταν το ασφαλέστερο μέρος τα σχολεία. -
https://forum.4troxoi.gr/topic/56747/node-56747/6628?_=1641370175278
Μια χαρά κολλάει εντός σχολείου. Το θέμα είναι ότι το σχολείο είναι ΔΕ-ΠΑ, το πάρτι όχι.
-
@johanndelta said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Έκλεισαν πέρσι 7 μήνες σχεδόν τα πάντα. Τώρα δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται. Είναι οι ίδιοι, αλλά είναι διπολικοι. "Το κάναμε γιατί δεν είχαμε εμβόλιο" τότε, αλλά μια χαρά κολλας δυστυχως και με εμβόλιο.
Δεν είναι το ίδιο. Με το εμβόλιο κολλάς αλλά 99% είσαι ΟΚ, ούτε νοσοκομείο δεν πας. Οπότε δεν έχει την ίδια βαρύτητα η νόσηση. Ειναι δεδομένο ότι όλοι θα κολλήσουμε...το θέμα ειναι να μας βρει εμβολιασμένους για να γλυτώσουμε τα χειρότερα.
-
@limited_one said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ράπιντ τεστ, εννοούμε πως άνθρωποι με κορωνοϊό πηγαίνουν σε 5 μέρες στο φαρμακείο/διαγνωστικό στην ουρά για να πάρουν βεβαίωση; Με τα πόδια, το μετρό, το λεωφορείο, το αμάξι... όπως βέβαια πρέπει να πάνε και στο μάρκετ να εφοδιαστούν με τρόφιμα κλπ...
Προσωπικά εγώ δεν έχω βγει έξω, δεν έχω βγει καν για περπάτημα αν και μένω προσωρινά σε τουριστική περιοχή η οποία έχει ελάχιστους κατοίκους. Όσα χρειάζομαι μου τα φέρνουν εδώ.
Ο χαμός στα φαρμακεία, τα διαγνωστικά κέντρα και στις δημόσιες δομές η τις περιοχές που βρίσκεται ο εοδυ γίνεται γιατί ο κοσμάκης ζούσε λες και δεν υπήρχε ο ιός.
Το ξαναλέω γιατί το ζω εκ των έσω, ζω από επιχειρήσεις εστίασης - διασκέδασης, μάλιστα η μια επιχείρηση νυχτερινό κέντρο άνοιξε για 4 ημέρες συνολικά στις γιορτές πριν βγουν τα νέα μέτρα και ήταν κλειστή σχεδόν 2 χρόνια (μόλις βγω θα δρομολογηθεί το οριστικό κλείσιμο).
Συνάδελφοι διοργανώνουν εκδηλώσεις, πάρτυ με σκοπό να γεμίσουν ασφυκτικά τα μαγαζιά τους (εμείς συνειδητά δεν ακολουθήσαμε τέτοιες πρακτικές) και ο κόσμος τρέχει όπου έχει πολύ κόσμο.
Διαφωνώ κάθετα ότι γίνεται η διασπορά στα σχολεία, στα παιδικά πάρτυ γενεθλίων ναι, σε παιδότοπους ναι για τα μεγαλύτερα παιδιά σε game cafe - Internet cafe και στα μαγαζιά που επισκέπτονται. Αν όλοι οι γονείς κάνανε τα self test προφανώς και θα ήταν το ασφαλέστερο μέρος τα σχολεία.Α γεια σου, αυτό λέω κι εγώ, σχολεία κλειστά και γυμνασιοπαιδα λυκειοπαιδα το ένα πάνω στο άλλο σε καφετέριες, πάρκα και πλατείες. Τρέλα...
@johanndelta Οκ johan, καθείς και η άποψη του, δεν θα συμφωνησουμε, απλά όταν μιλάς για εμμονές να ξέρεις ότι δεν είναι εμμονές της κυβέρνησης αυτές, είναι και καποιων ημων των υπολοίπων και τυγχάνει η κυβέρνηση αυτή την φορά να συμφωνεί με τις απόψεις μας.
-
Η μητέρα με καρκίνο μαστού ο γράφων 21ετων
Λαχειακι είναι κύριοι και για τους εμβολιασμενους. Δεν τα γράφω για να σπείρω αμφιβολίες, αλλά μη νομίσετε ότι είναι βόλτα στο πάρκο επειδή εμβολιαστηκαμε. Ας το κάνουμε λοιπόν χειρότερο από τις 10/1. Άλλωστε όλο μέσα πέφτουν στις προβλέψεις τους...
Πάντως fiverg δε θυμάμαι κανέναν από τους συνήθεις υπόπτους στα κάγκελα πέρσι παρόλο το 7μηνο. Τώρα τι πάθατε ξαφνικά;
-
Το περσινό κλείσιμο των σχολείων για τόσο διάστημα ήταν αποτυχία της κυβέρνησης. Ξεκάθαρα.
Όσο για το να κολλήσεις, οκ με το σχολείο, με καφετέριες κλπ τι θα κάνεις, θα το κλείσεις το παιδί στο αμπάρι; -
@fiverg said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Το περσινό κλείσιμο των σχολείων για τόσο διάστημα ήταν αποτυχία της κυβέρνησης. Ξεκάθαρα.
Όσο για το να κολλήσεις, οκ με το σχολείο, με καφετέριες κλπ τι θα κάνεις, θα το κλείσεις το παιδί στο αμπάρι;Δηλαδή σε καιρό πανδημίας και με όλα αυτά να συμβαίνουν γύρω μας, με τέτοιο ρυθμό εξάπλωσης, το παιδί είναι λογικό να οργώνει τις καφετέρειες και τα μπαρ;
Εμείς γιατί δε πάμε πουθενά και προσέχουμε; Στο αμπάρι ζούμε; 1-2 φορές την εβδομάδα καθίσαμε σε όλες τις γιορτές και αυτό σε εξωτερικό χώρο, διαλέγοντας που έχει τον λιγότερο κόσμο! Δεν είπαμε να μη βγαίνουμε από το σπίτι. Απλά αποφεύγουμε κλειστούς χώρους και πολυκοσμία.
Ένα άτομο που κατανοεί τι συμβαίνει γύρω του, ενήλικας ή παιδί, προσέχει. Φυσικά και δεν είναι ευχάριστο αλλά τι να κάνουμε; Για πανδημία μιλάμε! Και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο γιατί απ' ότι λένε οι ειδικοί αν δεν αλλάξει κάτι ουσιαστικό σύντομα (νέα μετάλλαξη), σύντομα μπορεί να τελειώσει.
-
Είπαμε, ΑΝ είχαμε κλείσει πριν τις γιορτές τώρα θα είχαμε σαφή αποκλιμάκωση και πολύ λιγότερη ομικρον. Αν μάλιστα όντως είχαμε αποκλιμάκωση το Φλεβάρη όπως μας λέει ο βιβλιοβοθρης τότε θα ποσταριζε δικαιωμένος καρδούλες στις 14/12 αγκαλίτσα με την ευ ΒΖΙΙΙΝ. Τώρα πάμε να κολλήσουμε όλοι και ανάλογα με το γούρι μας βλέπουμε τι και πως.
Όχι δεν έκλεισα το παιδί στο αμπάρι. Έφυγα αμέσως από την Αθήνα όταν το επέτρεψε η εργασία της συζύγου και έφαγα μια φορά σε ταβέρνα σε χωριό με ελάχιστο κοσμο, ένα καφέ σε εξωτερικό χώρο και μόνο ένα ζαχαροπλαστείο σε εσωτερικό χώρο.
Μια χαρά ζεις αν προσέχεις... -
Λαχειακι είναι κύριοι και για τους εμβολιασμενους. Δεν τα γράφω για να σπείρω αμφιβολίες, αλλά μη νομίσετε ότι είναι βόλτα στο πάρκο επειδή εμβολιαστηκαμε.
ο κινδυνος διασωληνωσης του ανεμβολίαστου
για ανω 65 είναι 18 φορές μεγαλυτερος
για τους 40-64 12 φορές μεγαλυτερος
για τους 18-39 8 φορές μεγαλυτεροςhttps://www.stelios67pi.eu/eody.html
οποτε σε συγκριση με τον ανεμβολιαστο το να κολησει ο εμβολιασμενος ειναι βολτα στο παρκο και οχι δεν ειναι λαχειακι
εννοειται ακόμα καλυτερα να μην κολλησει καθολου -
Η μητέρα με καρκίνο μαστού ο γράφων 21ετων
Λαχειακι είναι κύριοι και για τους εμβολιασμενους. Δεν τα γράφω για να σπείρω αμφιβολίες, αλλά μη νομίσετε ότι είναι βόλτα στο πάρκο επειδή εμβολιαστηκαμε. Ας το κάνουμε λοιπόν χειρότερο από τις 10/1. Άλλωστε όλο μέσα πέφτουν στις προβλέψεις τους...
Πάντως fiverg δε θυμάμαι κανέναν από τους συνήθεις υπόπτους στα κάγκελα πέρσι παρόλο το 7μηνο. Τώρα τι πάθατε ξαφνικά;
Το παλικάρι που αναρωτιέται γιατί έκανε το εμβόλιο και το περνάει δύσκολα, πες του να κάνει τον σταυρό του γιατί αν δεν ήταν καν εμβολιασμένος τα πράγματα μάλλον θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα...
Μπράβο του που εμβολιάστηκε και θα πρέπει να νιώθει τυχερός!
-
@fiverg said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Α γεια σου, αυτό λέω κι εγώ, σχολεία κλειστά και γυμνασιοπαιδα λυκειοπαιδα το ένα πάνω στο άλλο σε καφετέριες, πάρκα και πλατείες. Τρέλα...
Και όχι μόνο.
Αυτοί που κράζουν να μην ανοίξουν τα σχολεία ταυτόχρονα κάνουν κομματικές συγκεντρώσεις.Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τις συγκεντρώσεις/εκδηλώσεις κλπ... Ας κάνουν ότι θέλουν. Δημοκρατία έχουμε, καλώς και κάνουν κομματικές συγκεντρώσεις.
Έχω πρόβλημα όμως με την υποκρισία. Και προφανέστατα τα πάντα γίνονται είτε για μικροσυμφέροντα, είτε για αντικυβερνητική τακτική. Αμφισβητώ ότι ενδιαφέρεται κάποιος για τα παιδιά και το θέμα της πανδημίας.
-
Η κατάσταση με τα κρούσματα πλέον έχει φτάσει σε φάση τι 30, τι 40, τι 50k...
Δεν πρόκειται να άλλαζε κάτι αν για 1 ή 2 εβδομάδες πηγαίναμε σε τηλεεκπαίδευση. Αυτή είναι η άποψή μου. Πλέον ο ιός κάνει ότι θέλει.
Και όπως φαίνεται με τον ίδιο τρόπο(ανοιχτά σχολεία) το αντιμετωπίζουν σε όλη την Ευρώπη.
Και εμείς ακολουθούμε...Άρα προφανώς δεν είναι η ίδια κατάσταση με πέρυσι.
Είναι μια κατάσταση πλέον που ότι και να κάνει η κυβέρνηση αυτοί που είναι να φωνάζουν θα φωνάζουν.
Στο μόνο που μπορείς να τους ψέξεις είναι για το σύστημα υγείας και πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η κατάσταση. Αλλά και αυτό είναι πρόβλημα πολλών δεκαετιών.Υ.Γ: Κόλλησε η αδερφή της γυναίκας μου και ο πεθερός μου την πήγε σε φίλο του με μικρό διαγνωστικό στα Λιόσια. Του πήρε 30 ευρώ(PCR) εντελώς φιλική τιμή. Υποθέτω θα έβγαλε και 10 ευρώ από την παροχή υπηρεσίας. Ο Γάτος θα ξέρει καλύτερα...
-
@insanedriver said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Δεν πρόκειται να άλλαζε κάτι αν για 1 ή 2 εβδομάδες πηγαίναμε σε τηλεεκπαίδευση. Αυτή είναι η άποψή μου. Πλέον ο ιός κάνει ότι θέλει.
Και όπως φαίνεται με τον ίδιο τρόπο(ανοιχτά σχολεία) το αντιμετωπίζουν σε όλη την Ευρώπη.
Είναι μια κατάσταση πλέον που ότι και να κάνει η κυβέρνηση αυτοί που είναι να φωνάζουν θα φωνάζουν.
Στο μόνο που μπορείς να τους ψέξεις είναι για το σύστημα υγείας και πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η κατάσταση. Αλλά και αυτό είναι πρόβλημα πολλών δεκαετιών.Υ.Γ: Κόλλησε η αδερφή της γυναίκας μου και ο πεθερός μου την πήγε σε φίλο του με μικρό διαγνωστικό στα Λιόσια. Του πήρε 30 ευρώ(PCR) εντελώς φιλική τιμή. Υποθέτω θα έβγαλε και 10 ευρώ από την παροχή υπηρεσίας. Ο Γάτος θα ξέρει καλύτερα...
Δεν είναι το πρόβλημα αυτό καθ αυτό το άνοιγμα των σχολείων.
Το βασικό πρόβλημα είναι πως αν είναι να ανοίξουν τα σχολεία, πρέπει να υπάρξει καλύτερος έλεγχος και ουσιαστική εφαρμογή των μετρων. Όχι πλήρης αταξία όπως γίνεται τώρα. Αυτό προτείνει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας άλλωστε. Ανοιχτά σχολεία, αλλά με μέτρα και έλεγχο! Όχι τον λόγο του γονέα πως έγινε το τέστ...
Και σίγουρα όχι 27 άτομα σε μια τάξη! Περισσότερα δηλαδή απ' ότι πριν την πανδημία. Παράνοια...
-
@insanedriver said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
ποιο διαγνωστικο? στο παλιο τεβε? ...για να μην πω ονομα.... 30 ειναι η χοντρικη. και φυσικα δεν το κανει ο ιδιος.
το προβλημα με τα σχολεια ειναι οι ισες ευκαιριες
στο δημοσια σχολεια ουσιαστικα φετος το μαθημα ξεκινησε αρχες δεκεμβριου. μεχρι τοτε πηγαιναν με πολυ λιγοτερα παιδια στο τμημα και τουλαχιστον οι εκπαιδευτικοι που νοιαζονται δεν προχωρουσαν στην υλη για να μην χαλασει η συνοχη. και φυσικα δεν μπορουσε να γινει τηλεεκπαιδευση με τους απουσιαζοντες καθως ο δασκαλος ηταν στο δια ζωσης. κατι αναλογο θα γινει τωρα, ετσι για να μπουν τα σκουπιδια κατω απο το χαλακι ενω τα τεκνα της μπουρζουαζιας ειναι στα ιδιωτικα. -
Eγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι α) η καταμέτρηση κρουσμάτων ίσως δεν έχει πια νόημα,μόνο οι σκληροί δείκτες τι θα δείξουν (απλές νοσηλείες,ΜΕΘ και θάνατοι) β) καθαρά από ιατρικής άποψης, σε κλειστούς χώρους μόνο με υψηλής προστασίας μάσκα,που δεν κατεβαίνει για φαγητό,ποτό,καφέ γλυκό.Αν θες να πας σε καφετέρια,εστιατόριο,ταβέρνα,ζαχαροπλαστείο,μπαρ κ.τ.λ. ΜΟΝΟ σε ανοιχτό χώρο ή ημιανοιχτό καλά αεριζόμενο. Οποιαδήποτε άλλη περίπτωση σε κλειστό χώρο και με 1 ένα μόνο άτομο στο παραδίπλα τραπέζι,παίρνεις ρίσκο νόσησης -ειδικά με την Ο-. γ) θα μπορούσε να καθυστερήσει το άνοιγμα τουλάχιστον των δημοτικών (λίγες μέρες που ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 5-11ετών και δεν έχουν προλάβει,ακόμη κι αυτά που θέλουν οι γονείς τους,να κάνουν έστω την 1η δόση).Το ερώτημα το που θα τα αφήσουν οι γονείς που δουλεύουν δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προκύπτει τώρα κι όχι τόσα χρόνια που τα παιδιά κάθονται 15 μέρες,ενώ οι γονείς πάντα δούλευαν ενδιάμεσα των γιορτών ή ακόμη και φέτος που αυτή κι η προηγ. βδομάδα ήταν εργάσιμες.
-
Το αν είχαμε κλείσει πριν τις γιορτές θα ειμασταν καλύτερα είναι απλά εικασία. Όπως και του Αδώνιδος που λέει ότι θα λήξει το θέμα σε ένα μήνα. Όπως και του Κυριάκου με το τελευταίο μιλι. Όπως και του Τσίπρα που ήθελε τα μέτρα για την οικονομία εμπροσθοβαρως γιατί θα έληγε το θέμα μετά από λίγο καιρό
Μετά την όμικρον μπορεί να έρθει η ύψιλον και μετά η ωμέγα κοκ. Θα ζούμε για πολύ καιρό με την ιστορία. Αμα είναι να κλείνουμε τα σχολεία κάθε τρεις και λίγο για την επόμενη μετάλλαξη, ας τα κλείσουμε και εντελώς. -
@panormus772 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Το ερώτημα το που θα τα αφήσουν οι γονείς που δουλεύουν δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προκύπτει τώρα κι όχι τόσα χρόνια που τα παιδιά κάθονται 15 μέρες,ενώ οι γονείς πάντα δούλευαν ενδιάμεσα των γιορτών ή ακόμη και φέτος που αυτή κι η προηγ. βδομάδα ήταν εργάσιμες.
Να σου πω γιατί ειναι εύλογο ερώτημα! Η διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα είναι γνωστές και οι γονείς φορντίζουμε να πάρουμε άδεια αυτές τις ημέρες (π.χ. την 1 εβδομάδα ο ένας την άλλη ο άλλος - βοηθάνε και οι αργίες) και επίσης η δουλειά συνήθως είναι πιο χαλαρή. Όμως μετά τις 10 του μήνα, δεν παίζουν άδιες και η δουλειά είναι φουλ.
-
@fanis75 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@panormus772 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Το ερώτημα το που θα τα αφήσουν οι γονείς που δουλεύουν δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προκύπτει τώρα κι όχι τόσα χρόνια που τα παιδιά κάθονται 15 μέρες,ενώ οι γονείς πάντα δούλευαν ενδιάμεσα των γιορτών ή ακόμη και φέτος που αυτή κι η προηγ. βδομάδα ήταν εργάσιμες.
Να σου πω γιατί ειναι εύλογο ερώτημα! Η διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα είναι γνωστές και οι γονείς φορντίζουμε να πάρουμε άδεια αυτές τις ημέρες (π.χ. την 1 εβδομάδα ο ένας την άλλη ο άλλος - βοηθάνε και οι αργίες) και επίσης η δουλειά συνήθως είναι πιο χαλαρή. Όμως μετά τις 10 του μήνα, δεν παίζουν άδιες και η δουλειά είναι φουλ.
Φάνη το δέχομαι αυτό, αλλά υπάρχουν και γονείς που δεν μπορούσαν να λείψουν απ'τις εργασίες τους ολόκληρη την μία ή την άλλη εβδομάδα.Οπότε πάντα υπήρχε ένα κενό ημερών που έβρισκαν κάποια extra λύση.
-
@gatoz said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
ποιο διαγνωστικο? στο παλιο τεβε? ...για να μην πω ονομα.... 30 ειναι η χοντρικη. και φυσικα δεν το κανει ο ιδιος.
Δεν είμαι σίγουρος. Θα ρωτήσω κ θα σου πω.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες