-
Ξεκόλλησε, έπεσε και έσπασε ο εξ. καθρέπτης (κρύσταλλο) του κόρσα d. Να πάω σε έναν που κάνει αυτή τη δουλειά να μου βάλει νέο [https://www.filisglass.com/φιληςglass-καλλιθέα/](πχ αυτόν)ή παίζει να ναι άθλιο και να ψάξω οριτζιναλ;
-
@xenos said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ξεκόλλησε, έπεσε και έσπασε ο εξ. καθρέπτης (κρύσταλλο) του κόρσα d. Να πάω σε έναν που κάνει αυτή τη δουλειά να μου βάλει νέο [https://www.filisglass.com/φιληςglass-καλλιθέα/](πχ αυτόν)ή παίζει να ναι άθλιο και να ψάξω οριτζιναλ;
Κλασσική βλάβη σε corsa d... εγώ είχα πάρει ιμιτασιόν από γεωργακόπουλο. Δες μόνο αν είναι θερμαινόμενο ή όχι το κρύσταλλο.
-
@antonakis said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Κλασσική βλάβη σε corsa d... εγώ είχα πάρει ιμιτασιόν από γεωργακόπουλο. Δες μόνο αν είναι θερμαινόμενο ή όχι το κρύσταλλο.
Θενκς, πήρα τηλ και έχει. Του είπα να είναι θερμενόμενο.
-
Για βάψιμο σε ζάντες, θυμάμαι το όνομα πέττας. Μπαίνω να δω και είναι 2, ένας ψηλά στη Λ. Αθηνών και ένας χαμηλά προς πειραιά. Ποιος είναι ο "καλός";;;
Αν έχετε να προτείνετε και άλλον, το λέτε. -
Για βάψιμο σε ζάντες, θυμάμαι το όνομα πέττας. Μπαίνω να δω και είναι 2, ένας ψηλά στη Λ. Αθηνών και ένας χαμηλά προς πειραιά. Ποιος είναι ο "καλός";;;
Αν έχετε να προτείνετε και άλλον, το λέτε.https://www.facebook.com/BilirisEpiskeviVafiZanton/
Μπιλιρης, εγγυηση εδω και χρονια
Και οταν ερθεις, ριξε ενα pm, ειναι σχεδον απεναντι -
Ο Μπιληρης είναι εξαιρετικός προσυπογράφω
-
και ο Παναγιώτης Ντελής στο Περιστέρι είναι εξαιρετικός στην εργασία του και λογικός στις τιμές
-
Βάζω 10-40 αλλά τελευταία είδα πως καίει.
Για πείραμα, να δοκιμάσω 15-40 ή 10-60; -
Για τι αυτοκίνητο μιλάμε? Αν είναι το starlet που λέει και τ' όνομά σου, βάλε 10-60 κι όσο αντέξει το μοτέρ.
-
Καλυτερα 15-40 ή 10-50
-
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα ότι σε ένα μοτέρ ο θερμοστάτης ανοίγει στους 82 βαθμούς. Ποια είναι η νορμάλ θερμοκρασία που πρέπει να δουλεύει; 86-89 είναι καλά;
-
Συνήθως 6-7 βαθμούς είναι η διαφορά θερμοκρασίας από την αρχή του ανοίγματος μέχρι ν' ανοίξουν πλήρως.
Μην το ψάχνεις και πολύ όμως, δεν είναι μεγάλης ακρίβειας οι θερμοστάτες. Μια μεμβράνη έχουν μέσα που συστέλλεται και διαστέλλεται και ανοιγοκλείνει το κύκλωμα του ψυκτικού. Αν το αυτοκίνητο δουλεύει κοντά στους 90 βαθμούς είναι μια χαρά. -
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Συνήθως 6-7 βαθμούς είναι η διαφορά θερμοκρασίας από την αρχή του ανοίγματος μέχρι ν' ανοίξουν πλήρως.
Μην το ψάχνεις και πολύ όμως, δεν είναι μεγάλης ακρίβειας οι θερμοστάτες. Μια μεμβράνη έχουν μέσα που συστέλλεται και διαστέλλεται και ανοιγοκλείνει το κύκλωμα του ψυκτικού. Αν το αυτοκίνητο δουλεύει κοντά στους 90 βαθμούς είναι μια χαρά.Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι κοντά στους 90 δουλεύει ανάλογα την οδήγηση. Ο θερμοστάτης ανοίγει πλήρως στους 97 στο δικό μου( Ford Focus C-MAX 1.6 100PS).
Το έγραψα επειδή στο Ford Transit Courier Diesel 1.5l 100ps μοντέλο 2022 ανοίγει στους 83 και η θερμοκρασία είναι σχεδόν πάντα εκεί κοντά ( 82-83). -
@bassstarlet said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Βάζω 10-40 αλλά τελευταία είδα πως καίει.
Για πείραμα, να δοκιμάσω 15-40 ή 10-60;Πόσο καίει? 10-60 σε μικρό κινητήρα όχι,ζοριζεται μέχρι και να στροφαρει.
-
Σε ένα Citroen C4 είχαμε αλλάξει για πρώτη φορά τακάκια στις 30000 και μετά στις 55000 μαζί με δισκόπλακες.Την πρώτη φορά στις 30000 δεν ξέρω τι μάρκα τακάκια είχαν μπει,την δεύτερη μπήκαν κάτι Vector(μαζί με δισκόπλακες της ίδιας μάρκας).Τα Vector φαγώθηκαν στις 72000 χιλιόμετρα,δηλαδή άντεξαν μόνο 17000 οπότε και βάλαμε Brembo.Σήμερα που έχει πλέον 82000,όταν φρενάρουμε κάποιες φορές,όχι πάντα,ακούγεται ένα σφύριγμα.Έριξα μια ματιά και φαίνεται πως έχουν ψωμί ακόμα.Εκτός ότι είναι καλή μάρκα,είναι και σκληρά νομίζω.Αποκλείεται να κοντεύουν να τελειώσουν,10000 χιλιόμετρα έχουν μόνο.
Η στάθμη του υγρού φρένων δεν έχει πέσει και δεν παρατηρούμε ιδιαίτερη διαφορά στην απόδοση σε σχέση με πριν. -
Στο δικό μου C4 του 2005, που κινείται κατά 90 % πόλη, τακάκια αλλάζουμε στις 25000 τουλάχιστον και δίσκους άλλαξα φέτος στα 18 του χρόνια.
Μάλλον κάτι κάνεις λάθος.
-
Για κάποιο λόγο που ακόμα και η αντιπροσωπεία που πάω δεν μπορεί να εξηγήσει, έχω τα ίδια τακάκια και δίσκους μπροστά από τα 25.000χλμ που στράβωσαν και έβαλα σετ της brembo.
Μόνο που τώρα έχω 183500 χλμ και δεν τα έχω αλλάξει από τότε. Σέρβις έκανα πριν 20 μέρες και η απάντηση ήταν «έχουν ψωμί ακόμα»….όλα αυτά σε c4 του 14 πετρέλαιο. Μια εξήγηση θα ήταν ότι το αυτοκίνητο κάνει κατά 98% ανοιχτά χλμ σε αυτοκινητόδρομο αλλά και πάλι δεν είναι πολλά τα χλμ για να μην χρειάζονται αλλαγή. Μετρήσαμε και τα αμορτισέρ στο σέρβις και ήταν και τα 4 πάνω από 75%, δείγμα προφανώς της καλομεταχειρισης. -
Τα έλεγξα οπτικά και φαίνεται να έχουν ψωμί ακόμα...βασικά είναι σχεδόν καινούρια...οπότε δεν ξέρω τι μπορεί να είναι.
Κάτι άλλο που έχει να κάνει με το Πόλο(αχ αυτό το αμάξι)...
Έχω πει σε άλλο τόπικ ότι τον τελευταίο καιρό,μετά από κρύα εκκίνηση(να είναι τουλάχιστον 8 ώρες ακινητοποιημένο),με το που βάζεις μπροστά μετά από 5 δευτερόλεπτα αρχίζει και ρετάρει για 15 δευτερόλεπτα περίπου,χωρίς όμως να ανάβει ή να αναβοσβήνει το check engine και χωρίς να αυξομειώνονται οι στροφές(πέφτουν κανονικά).Μετά από αυτά τα 15 δευτερόλεπτα όλα είναι κομπλέ.
Σήμερα παρατήρησα ότι έβγαινε και....καπνός από την εξάτμιση...θα έλεγα διάφανος και λευκός(ούτε διάφανος σαν ατμός ούτε λευκός όπως όταν μπαίνει παραφλού στον θάλαμο καύσης,κάτι ενδιάμεσο)και μετά από λίγο φτύνει σε σταγόνες,μια σταγόνα ανά κάποιο χρονικό διάστημα δίαφανο υγρό,από την εξάτμιση.Αποκλείεται να είναι παραφλού,δεν μυρίζει και είναι διάφανο σαν νερό.Το G12 είναι ροζ.Το λάδι είναι ΟΚ,και σαν χρώμα και σαν ποσότητα(ΜΑΧ),το παραφλού είναι ΟΚ(έκαψε ούτε 50ml τους τελευταίους 3 μήνες,από την τελευταία φορά που συμπλήρωσα δηλαδή),σαπουνάδα/μαγιονέζα/αφρός δεν υπάρχει ούτε στο λάδι ούτε στο παραφλού.Δεν νομίζω να είναι φλάντζα γιατί αλλάχτηκε στο ρεκτιφιέ πριν από 1000 χιλιόμετρα,εκτός αν είμαι τόσο γκαντέμης...Υπόψιν ότι ο δίαφανος-λευκός καπνός και το φτύσιμο του διάφανου υγρού συνέχισαν και μετά το ρετάρισμα χωρις τσεκ των 15 δευτερολέπτων και λίγο μετά έφτυνε μόνο σταγόνες.Και λίγο πιο μετά τίποτα.
Μάλλον πρέπει να πάω να το δουν να τελειώσει αυτή η ιστορία... -
@nolimit14 said in [Διάφορες Τεχνικές απορίες..........
Τα παραγωγα της καυσης ειναι CO2 και νερο . Οταν ειναι κρυα η εξατμιση , ο ατμος (νερο) υγροποιειται στα τοιχωματα της και βγαινει σε σταγονες. Μη τρελαινεσαι
-
Renault Clio 2006...στο παγούρι του αντιψυκτικού,στο πάνω μέρος έχει κάνει κάτι σαν πολύ μικρό άνοιγμα και πετάει σταγόνες αντιψυκτικό όταν είναι ζεστή η μηχανή.Βασικά φαίνεται σαν να βγαίνουν σταγόνες αλλά...όταν το πιάνεις με το χέρι δεν λερώνεσαι,ίσως φαίνονται από μέσα.Να αλλάξω παγούρι και αντιψυκτικό για να μην πάθει κάτι χειρότερο?
Η στάθμη είναι ΟΚ,απλώς μου φαίνεται παράξενο...
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........