-
Θέλω να βάλω ένα σωλήνα μονοκόμματο κατά μήκος του μασπιε μέσα στη καμπίνα. Δεν θα φαίνεται κάτι υπάρχει κανάλι καλωδίων και οι μοκέτες και τα καλύμματα κλείνουν κανονικά.
Θέλω να το βιδωσω,ο μασπιες είναι διπλού τριπλού τοιχώματος οπότε βίδα παξιμάδι είναι άκυρο, βίδα και απλά πάσο στη λαμαρίνα του μασπιε νομίζω δεν είναι αρκετό.
Άλλη λύση? Αυτό διάτρητη βίδα νομίζω είναι σε αξιοπιστία χειρότερη και από το να φτιάξω Χ πάσο.
Κάποια παξιμάδια -πριτσινια τα χει δουλέψει κανείς?
Tig έσχατη λύση? -
@w202-amg said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Θέλω να βάλω ένα σωλήνα μονοκόμματο κατά μήκος του μασπιε μέσα στη καμπίνα. Δεν θα φαίνεται κάτι υπάρχει κανάλι καλωδίων και οι μοκέτες και τα καλύμματα κλείνουν κανονικά.
Θέλω να το βιδωσω,ο μασπιες είναι διπλού τριπλού τοιχώματος οπότε βίδα παξιμάδι είναι άκυρο, βίδα και απλά πάσο στη λαμαρίνα του μασπιε νομίζω δεν είναι αρκετό.
Άλλη λύση? Αυτό διάτρητη βίδα νομίζω είναι σε αξιοπιστία χειρότερη και από το να φτιάξω Χ πάσο.
Tig έσχατη λύση?Να ρωτήσω γιατί;
-
@xeno said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Tig έσχατη λύση?Να ρωτήσω γιατί;
Όχι ψυχολογικο πιο πολύ είναι η αλήθεια. Δεν είναι η μόνη μπάρα που έχω βάλει πάλι για ψυχολογικούς λόγους.....έχω βάλει και μέσα από τον μπροστινό προφυλακτήρα μην μπει κανένα αγριογούρουνο από κάτω και δεν έχω τιμόνι.... Από αυτά που ακούω με πιάνει μια ανασφάλεια....
Υ.γ. μια w212 ή μια cls νομίζω ότι τα χει λυμένα αυτά -
Τα ρολ μπαρ (στα αγωνιστικα) πως τα βαζουν? Με ηλεκτροκολληση/tig νομιζω ε?
Οτι κανουν αυτοι κανε κι εσυ -
@alexandros-k said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Τα ρολ μπαρ (στα αγωνιστικα) πως τα βαζουν? Με ηλεκτροκολληση/tig νομιζω ε?
Οτι κανουν αυτοι κανε κι εσυΊσως βάλω τα πριτσινια-παξιμαδια και μετά tig με υπομονή μην γίνει μισοφέγγαρο το αμάξι.Καπως έτσι θα βάλω και κανένα κομμάτι προς κεντρικό τούνελ.....να δω πόσο υπέρβαρο θα γίνει
-
Αν μπει για ενίσχυση τότε πρέπει να γίνει ένα με το σταθερό σημείο άρα ή συγκόλληση ή βίδωμα (εννοείτε πως όχι με αυτοδιάτρητες).
-
@panos2171 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Αν μπει για ενίσχυση τότε πρέπει να γίνει ένα με το σταθερό σημείο άρα ή συγκόλληση ή βίδωμα (εννοείτε πως όχι με αυτοδιάτρητες).
Τα πριτσινια-παξιμαδια πως σου φαίνονται? Είδα ότι βγαίνουν και σιδήρου εκτός από αλουμίνιο.
Μετά από ψάξιμο άκυρα τα παξιμάδια -πριτσινια ενώ ορισμένα είναι ισχυρά η λαμαρίνα του αυτοκινήτου δεν είναι σχεδόν ποτέ και στο εξωτερικό πολλοί το σκέφτονται και όλοι καταλήγουν στο κόλλημα.
Αν βγω από άποψη χώρου κάτω από την παχιά μόνωση της μοκέτας 6-7 εκ σε σημεία θα βάλω και στο πάτωμα σίδερο από κολώνα σε κολώνα κάτω από τα καθίσματα με εξωτερική ένωση στο κομμάτι του τούνελ, αυτό θα βοηθήσει και στην οδήγηση λογικά -
Σε Skoda Fabia έχει σπάσει η κεραία και έχει μείνει ένα κομμάτι μέσα στην υποδοχή. Υπάρχει τρόπος εύκολος να το αφαιρέσουμε ή θέλει λύσιμο για να βγει?
-
@megane98hp said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Σε Skoda Fabia έχει σπάσει η κεραία και έχει μείνει ένα κομμάτι μέσα στην υποδοχή. Υπάρχει τρόπος εύκολος να το αφαιρέσουμε ή θέλει λύσιμο για να βγει?
Λογικά είναι σαν το γκολφ,στο 4αρι εύκολα άλλαζε. Δεν έχεις καμία φωτογραφία τι εννοείς?
-
Λοιπόν επειδή υποψιάζομαι πως έγινε μ@λ@κί@...
μακάρι να κάνω λάθος...
Αγόρασα πριν λίγο καιρό ένα διαγνωστικό του δεκάρικου,από μαγαζί με ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά...λέγεται ELM 327 το διαγνωστικό(το μικρό μπλε για όσους ξέρουν).
Το σύνδεσα σήμερα το πρωί στο Πόλο με αναμμένη μηχανή.Το πρόγραμμα που χρησιμοποίησα είναι το Car Scanner...
Το πρόγραμμα δούλεψε κανονικά...είδα πραγματικές μετρήσεις,έλεγξα για τυχόν σφάλματα και δεν βρέθηκε κανένα κλπ...Το κακό ξεκινάει τώρα...
Έσβησα τη μηχανή αλλά το ξέχασα συνδεδεμένο στη θύρα OBD...Γύρισα το κλειδί στη δεύτερη σκάλα,εκεί που ανάβουν τα λαμπάκια,"οπλίζει" η αντλία βενζίνης(το φσσσσσσ που κάνει),σηκώνονται οι βελόνες καυσίμου και ψυκτικού κλπ...
Τα λαμπάκια άναψαν,η αντλία όπλισε,οι βελόνες σηκώθηκαν...το πρόβλημα είναι ότι μετά από μερικά δευτερόλεπτα η αντλία μάλλον όπλισε δεύτερη φορά(άκουσα το φσσσσσσ για δεύτερη φορά)...επίσης,η οθόνη αφής,ενώ είναι συνδεδεμένη να ανάβει αυτόματα μόλις γυρίσεις το κλειδί στη δεύτερη σκάλα,δεν άναψε...δεν δοκίμασα να το βάλω μπροστά,ξεσύνδεσα το διαγνωστικό και μετά γύρισα και έβγαλα το κλειδί.
Ελπίζω να μην έγινε καμιά στραβή στην αντλία βενζίνης ή/και στον εγκέφαλο.
Άλλοι λένε ότι και να αφήσεις πάνω το διαγνωστικό με σβηστή μηχανή είναι ΟΚ,απλώς μπορεί να τραβάει μπαταρία...άλλοι πάλι λένε δεν πρέπει γιατί μπορεί να κάψει τον εγκέφαλο.Τι ισχύει και τι πρέπει να κάνω τώρα?
Το ELM δεν το άφησα πάνω από 1 λεπτό με σβηστή μηχανή BTW... -
@nolimit14 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
μακάρι να κάνω λάθος...
Αγόρασα πριν λίγο καιρό ένα διαγνωστικό του δεκάρικου,από μαγαζί με ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά...λέγεται ELM 327 το διαγνωστικό(το μικρό μπλε για όσους ξέρουν).
Το σύνδεσα σήμερα το πρωί στο Πόλο με αναμμένη μηχανή.Το πρόγραμμα που χρησιμοποίησα είναι το Car Scanner...
Το πρόγραμμα δούλεψε κανονικά...είδα πραγματικές μετρήσεις,έλεγξα για τυχόν σφάλματα και δεν βρέθηκε κανένα κλπ...Το κακό ξεκινάει τώρα...
Έσβησα τη μηχανή αλλά το ξέχασα συνδεδεμένο στη θύρα OBD...Γύρισα το κλειδί στη δεύτερη σκάλα,εκεί που ανάβουν τα λαμπάκια,"οπλίζει" η αντλία βενζίνης(το φσσσσσσ που κάνει),σηκώνονται οι βελόνες καυσίμου και ψυκτικού κλπ...
Τα λαμπάκια άναψαν,η αντλία όπλισε,οι βελόνες σηκώθηκαν...το πρόβλημα είναι ότι μετά από μερικά δευτερόλεπτα η αντλία μάλλον όπλισε δεύτερη φορά(άκουσα το φσσσσσσ για δεύτερη φορά)...επίσης,η οθόνη αφής,ενώ είναι συνδεδεμένη να ανάβει αυτόματα μόλις γυρίσεις το κλειδί στη δεύτερη σκάλα,δεν άναψε...δεν δοκίμασα να το βάλω μπροστά,ξεσύνδεσα το διαγνωστικό και μετά γύρισα και έβγαλα το κλειδί.
Άλλοι λένε ότι και να αφήσεις πάνω το διαγνωστικό με σβηστή μηχανή είναι ΟΚ,απλώς μπορεί να τραβάει μπαταρία...άλλοι πάλι λένε δεν πρέπει γιατί μπορεί να κάψει τον εγκέφαλο.Τι ισχύει και τι πρέπει να κάνω τώρα?
Το ELM δεν το άφησα πάνω από 1 λεπτό με σβηστή μηχανή BTW...δεν πειραζει κατι το elm
μονο τα φθηνιαρικα τρωνε μπαταρια
για αυτο οσοι παιρνετε να προτιματε αυτα που κανουν αυτοματο off γιατι οι obd δινουν ρευμα συνεχεια -
Τα polo παίρνουν obdii adapter από τη vw για το vw connect. Βασικά όλα τα vag πλέον. Δεν το είχα βγάλει ποτέ.
Και με ένα elm327 παλιό που έχω, ποτέ δεν είχα πρόβλημα σε ότι το κούμπωνα.
-
@gatoz said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@nolimit14 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
μακάρι να κάνω λάθος...
Το ELM δεν το άφησα πάνω από 1 λεπτό με σβηστή μηχανή BTW...δεν πειραζει κατι το elm
μονο τα φθηνιαρικα τρωνε μπαταρια
για αυτο οσοι παιρνετε να προτιματε αυτα που κανουν αυτοματο off γιατι οι obd δινουν ρευμα συνεχειαhttps://www.skroutz.gr/s/20424826/Διαγνωστικό-Αυτοκινήτου-ELM-327-OBD-2-με-Bluetooth.html
Σαν αυτό έχω
Αυτό θεωρείται φτηνιάρικο,να υποθέσω...
Περισσότερο με παραξένεψε που με κλειστή μηχανή βάρεσε η αντλία δύο φορές και δεν άναψε η οθόνη,όπως είπα παραπάνω...γι αυτό σκέφτηκα μην έγινε κάτι στον εγκέφαλο ή στην αντλία ή και στα δύο.Στο μεταξύ στο λινκ που έβαλα έχει και σχόλια από κάτω...γράφει ένας...Επιβεβαιώνω κι εγω ότι το συγκεκριμένο διαγνωστικό είναι άθλιο. Προκάλεσε προβλήματα στον εγκέφαλο του αμαξιού. Έκλειναν οι πλαϊνοί καθρέφτες ενω οδηγούσα με 80χλμ και τρόμαξα, κλείδωσαν τα παράθυρα, αναβαν λαμπάκια κι ακουσα ενα μπιπ. Σταματησα στην άκρη σβήνω μηχανή και ειχε διακοπεί το ρεύμα σα να μην υπήρχε μπαταρία. Ευτυχώς μετα απο λίγο πήρε μπρος.
Προσοχή με τη συγκεκριμένη συσκευή. Είναι επικίνδυνη.
Το πετάω στα σκουπίδια.
Update: πήγα το αμαξι σε συνεργείο. Το έβαλαν σε επαγγελματικό διαγνωστικό και είχε εντοπίσει 48 trouble codes εξαιτίας του μπλε διαγνωστικού. Παραθέτω φωτογραφία. Αναγράφει 26 γιατί είχαμε διαγράψει τα 22 μέχρι στιγμήςένας άλλος
Εντελώς άχρηστο και επικίδυνο. Αποσυντονίζει όλο τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να ανάβουν όλα τα λαμπάκια. Πεταμένα λεφτά.
και ένας άλλος με μοτοσυκλέτα έγραφε ότι λαμπάδιασε...
Το αγόρασα για να ελέγξω ένα error που έβγαλε η μηχανή.
Το συνέδεσα και δούλεψε άψογα, συνδέθηκα με Bluetooth και διάβασε σωστά τα error και τα έσβησε.
Έκανα μια βόλτα ένα τετράγωνο για να δω τις real time μετρήσεις που παίρνει και έπιασε φωτιά, μου κατέστρεψε και τη θύρα της μοτοσυκλέτας.Επικίνδυνο προϊόν, προσοχή!!!!
Αυτά διάβασα και με διαόλισαν....
-
@antonakis said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Τα polo παίρνουν obdii adapter από τη vw για το vw connect. Βασικά όλα τα vag πλέον. Δεν το είχα βγάλει ποτέ.
Και με ένα elm327 παλιό που έχω, ποτέ δεν είχα πρόβλημα σε ότι το κούμπωνα.
Τι να πω...απλώς ο διπλός "οπλισμός" και ότι η οθόνη δεν άναψε με παραξένεψαν.
Δες και την απάντηση μου στον gatoz που τα λεω αναλυτικά... -
Κι εγώ ένα τέτοιο έχω. Αλλά δεν το αφήνω ώρα πάνω. Τι να σου πω.
-
@antonakis said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Κι εγώ ένα τέτοιο έχω. Αλλά δεν το αφήνω ώρα πάνω. Τι να σου πω.
Εγώ το είχα κανά δεκάλεπτο με αναμμένη μηχανή και μετά μάξιμουμ ένα λεπτό με σβηστή μηχανή...
-
Κατά καιρούς και σε μένα χωρίς διαγνωστικο έχει τύχει να δουλέψει η αντλία π.χ. με άνοιγμα πόρτας οδηγού χώρις κλειδί πανω
-
Κατά καιρούς και σε μένα χωρίς διαγνωστικο έχει τύχει να δουλέψει η αντλία π.χ. με άνοιγμα πόρτας οδηγού χώρις κλειδί πανω
Αυτό το κάνει πάντα το Πόλο όταν ανοίγεις την πόρτα του οδηγού.
Όταν γυρνάς το κλειδί στη δεύτερη σκάλα,εκεί που ανάβουν τα λαμπάκια,το φσσσσσσ είναι η αντλία ή κάτι άλλο?
Συνήθως το κάνει μια φορά,αλλά σήμερα με διαγνωστικό πάνω το έκανε και το ξανάκανε δεύτερη φορά...θα το βάλω μπροστά αύριο,ελπίζω να μην είναι κάτι... -
Δεν νομίζω ότι το διαγνωστικό μπορεί να κάνει ζημιά στο αυτοκίνητο. Για υπερθέρμανση ή καταστροφή της θύρας του αυτοκινήτου έχω ακούσει, από φτηνά διαγνωστικά.
Καλύτερα να μην το αφήνεις κουμπωμένο. -
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Δεν νομίζω ότι το διαγνωστικό μπορεί να κάνει ζημιά στο αυτοκίνητο. Για υπερθέρμανση ή καταστροφή της θύρας του αυτοκινήτου έχω ακούσει, από φτηνά διαγνωστικά.
Καλύτερα να μην το αφήνεις κουμπωμένο.Όχι δεν το αφήνω καν.Γενικώς δεν αφήνω ηλεκτρονικά πάνω στο αμάξι.
Πως εξηγείς όμως τις κριτικές στο σκρουτζ?
Αν πας παραπάνω θα τις δεις...
Ένας που ενώ πήγαινε με 80 έκλεισαν οι καθρέπτες και τα παράθυρα και άναψαν όλα τα λαμπάκια και μόλις το έσβησε δεν έπαιρνε αμέσως μπροστά και όταν το πήγε συνεργείο του βρήκαν 48(!)βλάβες στο διαγνωστικό,ένας άλλος που αποσυντονίζει λέει τον εγκέφαλο και ανάβουν όλα τα λαμπάκια και άλλος ένας με μοτοσυκλέτα που λαμπάδιασε και διέλυσε τη θύρα,όπως ακριβώς είπες μόλις τώρα.Τα δύο πρώτα περιστατικά δεν μου ακούγονται ωραία....ούτε το τρίτο βέβαια αλλά για υπερθέρμανση/καταστροφή θύρας το αναφέρεις...
Μάλλον θα δώσω κάτι παραπάνω και θα πάρω ένα της KONWEI.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........