-
@amaklp said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Μεμβράνη δεν θα έβαζα και να ανησυχώ κάθε φορά που το πλένω. Θα προτιμούσα μια καλή βαφή.
Εχω στο yaris 8+ χρόνια, πιεστικά /βούρτσες/ σκούπες εχουν περάσει ... δεν παθαίνουν τίποτα !
-
Monman βάλτο μια φώτο.. Να δω κάτι θέλω..
-
Καλησπέρα σε όλους.
Θα πάρω το Hyundai i20 (σε περίπου ένα μήνα φτάνει Ελλάδα από το εργοστάσιο) σε μπλε μεταλλικό χρώμα.
Είχα πει στην αντιπροσωπεία ότι το θέλω διχρωμία μπλε με μαύρο ουρανό, και μου είχαν πει ότι δεν το συνιστούν, επειδή η διχρωμία δεν γίνεται εργοστασιακά, αλλά στην Ελλάδα.
Δηλαδή βγάζουν τον ουρανό τελείως και μου είπαν ότι δεν είναι και ότι καλύτερο. Παρόλα αυτά, μου λένε, άμα θες κάντο.Τι γνώμη έχετε περί του θέματος; Είναι όντως κακή διαδικασία για το αυτοκίνητο;
Μήπως να έβαφα τον ουρανό κάπου αλλού, χωρίς να τον αφαιρέσουν τελείως;Η hyundai εδώ έβαφε τις οροφές στα αυτοκίνητα με διχρωμία , τώρα τι έγινε και δεν το κάνει ?
Μεμβράνη δεν έχω βάλει αλλά μετά απο 4 -5 χρόνια πολυμερίζεται το βινύλιο , ειδικά στην ηλιοφάνεια της Ελλάδας! -
Αλήθεια τώρα, έκοβαν την οροφή για να την βάψουν;
Το είπαν στη μαμά τους; (hyundai)
Δεν έχω ξανακουσει κάτι τέτοιο.
Σε αλλαγή συμπλέκτη τι κάνουν δηλαδή; -
@lap said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Αλήθεια τώρα, έκοβαν την οροφή για να την βάψουν;
Το είπαν στη μαμά τους; (hyundai)
Δεν έχω ξανακουσει κάτι τέτοιο.
Σε αλλαγή συμπλέκτη τι κάνουν δηλαδή;ΌΧΙ , σιγά μην κόψουν οροφή. Μασκάρεμα το αμάξι και βάψιμο !
ΡΕ έχετε αγριέψει και βλέπετε κοψίματα ??? -
Α νόμιζα ξεμονταρουν την οροφή πως τα διάβασα.
Πάλι καλά.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Θα πάρω το Hyundai i20 (σε περίπου ένα μήνα φτάνει Ελλάδα από το εργοστάσιο) σε μπλε μεταλλικό χρώμα.
Είχα πει στην αντιπροσωπεία ότι το θέλω διχρωμία μπλε με μαύρο ουρανό, και μου είχαν πει ότι δεν το συνιστούν, επειδή η διχρωμία δεν γίνεται εργοστασιακά, αλλά στην Ελλάδα.
Δηλαδή βγάζουν τον ουρανό τελείως και μου είπαν ότι δεν είναι και ότι καλύτερο. Παρόλα αυτά, μου λένε, άμα θες κάντο.Τι γνώμη έχετε περί του θέματος; Είναι όντως κακή διαδικασία για το αυτοκίνητο;
Μήπως να έβαφα τον ουρανό κάπου αλλού, χωρίς να τον αφαιρέσουν τελείως;Τι παει να πει βγαζουν τον ουρανο?
Επισης, αν οντως βαφεται ξεχωριστα, απο που κι ως που συμβαινει κατι τετοιο και δεν βαφεται στο εργοστασιο κι ο ουρανος με το διαφορετικο χρωμα?
Μου φαινεται πραγματικα αδιανοητο να συμβαινει κατι τετοιο και να πρεπει να βαφτει στον φανοποιο ο ουρανος σε καινουριο αυτοκινητο για κατι που υποτιθεται ειναι εργοστασιακο. Γιατι με αυτη τη λογικη το καθε καινουριο αμαξι θα μπορουσε να εχει διχρωμια και τριχρωμια κι ο,τι γουσταρει ο καθενας , θα αναλαμβανε ο φανοποιος της καθε αντιπροσωπειας να στο κανει ακομα και λεοπαρδαλε, ποιο το νοημα τοτε να υπαρχει συγκεκριμενος καταλογος με χρωματα κατα την παραγγελια για κατι που βαφεται εκτος εργοστασιου?Ειλικρινα αν οντως ισχυει κατι τετοιο μιλαμε οτι η hyundai ειναι μεγαλο τσιρκο.
-
@driver-m said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Καλησπέρα σε όλους.
Μήπως να έβαφα τον ουρανό κάπου αλλού, χωρίς να τον αφαιρέσουν τελείως;Τι παει να πει βγαζουν τον ουρανο?
Επισης, αν οντως βαφεται ξεχωριστα, απο που κι ως που συμβαινει κατι τετοιο και δεν βαφεται στο εργοστασιο κι ο ουρανος με το διαφορετικο χρωμα?
Μου φαινεται πραγματικα αδιανοητο να συμβαινει κατι τετοιο και να πρεπει να βαφτει στον φανοποιο ο ουρανος σε καινουριο αυτοκινητο για κατι που υποτιθεται ειναι εργοστασιακο. Γιατι με αυτη τη λογικη το καθε καινουριο αμαξι θα μπορουσε να εχει διχρωμια και τριχρωμια κι ο,τι γουσταρει ο καθενας , θα αναλαμβανε ο φανοποιος της καθε αντιπροσωπειας να στο κανει ακομα και λεοπαρδαλε, ποιο το νοημα τοτε να υπαρχει συγκεκριμενος καταλογος με χρωματα κατα την παραγγελια για κατι που βαφεται εκτος εργοστασιου?Ειλικρινα αν οντως ισχυει κατι τετοιο μιλαμε οτι η hyundai ειναι μεγαλο τσιρκο.
Ισχύει μου το είπαν απο 2 διαφορετικές αντιπροσωπείες. Απ' το εργοστάσιο έρχεται με ένα μεταλλικό χρώμα, και αν θες διχρωμία το κάνουν στην Ελλάδα (και ναι, βγάζουν όλο τον ουρανό για να το κάνουν).
-
Καλησπέρα σε όλους.
Ισχύει μου το είπαν απο 2 διαφορετικές αντιπροσωπείες. Απ' το εργοστάσιο έρχεται με ένα μεταλλικό χρώμα, και αν θες διχρωμία το κάνουν στην Ελλάδα (και ναι, βγάζουν όλο τον ουρανό για να το κάνουν).
Κατσε βρε φιλε γιατι θα τρελαθουμε. Ξεπονταρουν σε καινουριο αυτοκινητο τον ουρανο για να τον βαψουν?
Αυτο μονο αν εχει φερει τουμπες το αμαξι το κανει καποιος, ειναι δυνατον να κανουν κατι τετοιο σε καινουριο αυτοκινητο απλα για να βαφτει? Ειλικρινα ή κατι δεν καταλαβες εσυ σωστα, ή μιλαμε για την απολυτη παρανοια. -
Όταν λες ουρανό εννοείς τη μοκέτα απο μέσα;
-
Καλησπέρα σε όλους.
Μόλις κατακρήμνισες την μεταπωλητική αξία των hyundai με διχρωμία στα τάρταρα
-
Ισχύει και για άλλες μάρκες αυτοκινήτων με διχρωμία στον ουρανό ότι τους βάφουν στις ελληνικές αντιπροσωπείες, γι' αυτόν τον λόγο detailers προτείνουν να μην προτιμούν τέτοιες αγορές.
-
Τί κάθεστε και συζητάτε;
Προφανώς και δεν βγαίνει ο ουρανός του αυτοκινήτου για να βαφτεί! Η ταπετσαρία του ουρανού είναι αυτή που βγαίνει, εφόσον του είπαν ότι "βγαίνει ο ουρανός".
-
@harisma23 said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Τί κάθεστε και συζητάτε;
Προφανώς και δεν βγαίνει ο ουρανός του αυτοκινήτου για να βαφτεί! Η ταπετσαρία του ουρανού είναι αυτή που βγαίνει, εφόσον του είπαν ότι "βγαίνει ο ουρανός".
Προφανως αυτο θα εννοουσαν.
Και.παλι ομως, γιατι να βγει ακομα και η ταπετσαρια για να βαφτει εξωτερικα ο ουρανος?
Και γενικα γιατι μια εταιρεια να κανει τετοια καραγκιοζιλικια αντι να βαφει εργοστασιακα τα αυτοκινητα? Ειδαλλως να μην προσφερει τετοιες επιλογες. -
Συχνά προσφέρουν την διχρωμία με βάψιμο εδώ αφού εισαχθούν. Εμπορικοί οι λόγοι
-
Κοιτώντας το i20 με απλό χρώμα και με διχρωμία βλέπω ότι το βάψιμο δεν αφορά μόνο τον ουρανό αλλά και άλλα σημεία τα οποία για να βαφτούν σωστά σίγουρα πρέπει να βγουν εσωτερικά πλαστικά ώστε το τελείωμα του βαψίματος να μην είναι ορατό στο μάτι.
Εγώ όχι μόνο θα απέφευγα κάθε τέτοια εργασία, αλλά ούτε να την ακούσω δεν θα ήθελα.
-
@yem said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Μήπως να έβαφα τον ουρανό κάπου αλλού, χωρίς να τον αφαιρέσουν τελείως;
Άμα είναι να βαφτεί ξανά εκτός εργοστασίου καλύτερα μεμβράνη. Και να έχει φθορά στα 4-5 χρόνια απλά την αλλάζεις. Φθορά θα έχει και η μη εργοστασιακή βαφή...
-
Για ποιό λόγο να αλλάξεις το χρώμα στον ουρανό, σε μαύρο, που γίνεται έτσι, ηλιακός συλλέκτης;;!
Ένα άλλο μείον, είναι, πως πλέον το αυτοκίνητο γίνεται πολύ διακριτό....
«Ρε σε είδα προχθές το απόγευμα στην παραλιακή, που πήγαινες;» (η γνωστή μαλακισμένη συνήθεια του Έλληνα, που ρωτάει γιατί σε είδε, εκεί που σε είδε, και μπροστά σε κόσμο/γκόμενα/γυναίκα!) -
Βρήκε η μητέρα μου το αυτοκίνητο γδαρμένο όπως το βλέπετε, ωστόσο αυτός που τη χτήπησε άφησε κάρτα και τα στοιχεία του να τον καλέσει. Πολύ ευγενικός όλα καλά, λέει να του στείλει την απόδειξη της επισκευής.
Τώρα, ΠΟΥ να το πάει για την επισκευή και τι νομίζετε θα κοστίσει; Πάντα πήγαινε Καρεντα αλλά που το συζητήσαμε λέμε με τον γδάρουμε τον άνθρωπο μιας και δεν είναι "σοβαρή" ζημιά.
Νομίζετε σε κάποιο απο τα πολλά καταστήματα για γδαρσίματα που έχουν ξεπηδήσει παντού;
Μπορείτε να προτείνετε κάποιο Αθήνα, Νότα Προάστεια, ιδανικά κοντά Π.Φάληρο, Ν.Σμύρνη;Ευχαριστώ!
-
@alejandro said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Βρήκε η μητέρα μου το αυτοκίνητο γδαρμένο όπως το βλέπετε, ωστόσο αυτός που τη χτήπησε άφησε κάρτα και τα στοιχεία του να τον καλέσει. Πολύ ευγενικός όλα καλά, λέει να του στείλει την απόδειξη της επισκευής.
Τώρα, ΠΟΥ να το πάει για την επισκευή και τι νομίζετε θα κοστίσει; Πάντα πήγαινε Καρεντα αλλά που το συζητήσαμε λέμε με τον γδάρουμε τον άνθρωπο μιας και δεν είναι "σοβαρή" ζημιά.
Νομίζετε σε κάποιο απο τα πολλά καταστήματα για γδαρσίματα που έχουν ξεπηδήσει παντού;
Μπορείτε να προτείνετε κάποιο Αθήνα, Νότα Προάστεια, ιδανικά κοντά Π.Φάληρο, Ν.Σμύρνη;Ευχαριστώ!
Aσφαλεια δεν εχει να σας κανει δηλωση? Γιατι να τα πληρωσει κι αυτος απ'την τσεπη του κι εσεις να μην ειστε σιγουροι οτι οντως θα τα πληρωσει, ιδιως αν ειναι περισσοτερα χρηματα απ'οσα περιμενε?
Παντως οπως το βλεπω μπορει να γινει και τοπικη με κοστος κανα 70αρι ευρω. Αλλα σε βαθος χρονου θα φαινεται καπως θαμπο αφου παντα στις τοπικες το βερνικι δεν εχει την ιδια αντοχη με το κανονικο βαψιμο και τον φουρνο, οποτε η σωστη δουλεια ειναι να βαφτει ολος ο προφυλακτηρας. Και το κοστος θα ειναι χοντρικα στα 150 ευρω.
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...