-
Δεν έχουν κούμπωμα από κάτω? Συνήθως είναι κουμπωτά
-
@yem said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Δεν έχουν κούμπωμα από κάτω? Συνήθως είναι κουμπωτά
Όχι,αυτά είναι με αυτοκόλλητα σε σημεία και αυτό,δεν είναι σαν αλλα που έχουν κλιπς.
-
Εντύπωση μου κάνει που δεν έχουν κλιπς αλλά αν μιλάμε για vag όλα είναι να τα περιμένεις.
Τεσπα, καμία πατέντα δε χρειάζεται, παίρνεις παρμπριζόκολλα 3Μ με 10€ και τα κολλάς. Άλλωστε και αυτά κάπως έτσι ήταν κολλημένα.
Σε περίπτωση που ήταν με διπλής όψης θα είναι χειρότερο να πάρεις καινούργια γιατί θα πρέπει να καθαρίσεις τέλεια την επιφάνεια για να κολλήσουν σωστά.
Άσε που ούτως ή άλλως σε οτιδήποτε είναι εξωτερικής χρήσης και έρχεται με ταινία διπλής όψης πάντοτε βάζουμε προληπτικά μια κόλλα τύπου σιλικόνης, φλατζόκολλας, παρμπριζόκολλας κλπ. Πολλά το λένε και στις οδηγίες τους (πχ αεροτομές). -
@panos2171 said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Εντύπωση μου κάνει που δεν έχουν κλιπς αλλά αν μιλάμε για vag όλα είναι να τα περιμένεις.
Τεσπα, καμία πατέντα δε χρειάζεται, παίρνεις παρμπριζόκολλα 3Μ με 10€ και τα κολλάς. Άλλωστε και αυτά κάπως έτσι ήταν κολλημένα.
Σε περίπτωση που ήταν με διπλής όψης θα είναι χειρότερο να πάρεις καινούργια γιατί θα πρέπει να καθαρίσεις τέλεια την επιφάνεια για να κολλήσουν σωστά.
Άσε που ούτως ή άλλως σε οτιδήποτε είναι εξωτερικής χρήσης και έρχεται με ταινία διπλής όψης πάντοτε βάζουμε προληπτικά μια κόλλα τύπου σιλικόνης, φλατζόκολλας, παρμπριζόκολλας κλπ. Πολλά το λένε και στις οδηγίες τους (πχ αεροτομές).Τελικα μαλλον αυτη τη λυση θα κανω,σε σημεια που εχουν ξεκολλησει τα πλαστικα,θα παρω μια διαφανη φλατζοκολλα και θα τα κολλησω,δεν γινεται αλλιως,δεν μου αρεσει να ειναι μισοξεκολλημενα.Eιναι μπελαλιδικη διαδικασια,να ξεκολλησεις,να καθαρισεις και να κολλησεις εκ νεου απο την αρχη,ποσο μαλλον οταν μιλαμε για αρκετο παλιο αμαξι,που ηδη εχει φθορες ανεπανορθωτες στο χρωμα.
Ποια φλαντζοκολλα ομως ειναι καταλληλη για κολληση πλαστικου,γιατι βλεπω διαφορες,αλλες με 4-5 ευρω και αλλες λεει υψηλης θερμοκρασιας κλπ.
-
Καλύτερα να χρησιμοποιήσει μια καλή ταινία διπλής όψεως, και όχι κόλλα.
-
@bassstarlet said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Καλύτερα να χρησιμοποιήσει μια καλή ταινία διπλής όψεως, και όχι κόλλα.
Αυτη ηταν η πρωτη μου επιλογη σαν σκεψη,αλλα πρεπει να πληρωσω μαστορι να το κανει αυτο,δηλαδη να ξεκολλησει τα πλαινα πλαστικα,να γινει καθαρισμα της περιοχης απο υπολείμματα και να τοποθετηθει ισχυρη ταινια διπλης οψης.
-
Κάντο μόνος σου.
-
Κάντο μόνος σου.
Πρεπει να κανω ξηλωμα με σπατουλα τα πλαστικα και να καθαρισω ολα τα υπολείμματα,δοκιμασα λιγο σε ενα σημειο ταινια διπλης οψεος αλλα δεν εμπνεει εμπιστοσυνη,θα ξεκολλησει παλι μετα απο λιγο καιρο.Θα ανεβασω συντομα φωτογραφια για να καταλαβετε πως ειναι αρχικα.
Νομιζω οτι και η κολλα θελει προσοχη στην ποσοτητα γιατι αν πεσει περισσοτερο υλικο,κατα το πατημα θα προεξεχει και θα φαινεται ασχημο.
-
@panos2171 said in Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...:
Τεσπα, καμία πατέντα δε χρειάζεται, παίρνεις παρμπριζόκολλα 3Μ με 10€ και τα κολλάς.Τι τυπο παπριζοκολλας χρειαζεται,πολυορεθανης,συγκολλητικη,η φλατζοκολλα υψηλης θερμοκρασιας,διαφανη,μαυρη σε χρωμα?
-
Όχι κόλλα ρε παιδιά για τα trim.
Κόλλα μπαίνει μόνο στα σήματα πίσω στην πόρτα.
Τέλος πιάτων, ας πάει σε ένα χρωματοπωλείο να τον κατευθύνουν ανάλογα. -
-
Όχι κόλλα ρε παιδιά για τα trim.
Κόλλα μπαίνει μόνο στα σήματα πίσω στην πόρτα.
Τέλος πιάτων, ας πάει σε ένα χρωματοπωλείο να τον κατευθύνουν ανάλογα.Σε τι να με κατευθυνει ο χρωματοπωλης,πως θα κολλησω τα πλαινα στις πορτες που εχουν ξεκολλησει?
-
Nαι, και να σου δώσει ταινίες κλπ.
Εκτός αν θες να πας σε φαναρτζή. -
και γω διπλή όψης ΚΑΛΗ και ισχυρή ταινια θα έβαζα μάλλον όχι παπριζόκολλα.
Με την παπριζόκολλα δεν θα βγαινουν ξανα αν χρειαστεί να τα βγάλεις στο μέλλον γιαυτό κυριως το λέω
-
Nαι, και να σου δώσει ταινίες κλπ.
Εκτός αν θες να πας σε φαναρτζή.Eχει ταινιες ειδικες διπλης οψης η αυτες του εμποριου που εχω δει και δοκιμασει οι οποιες ξεκολανε μετα απο λιγο καιρο.
-
Διπλής όψης ΜΟΝΟ 3Μ σε λεία και καθαρή επιφάνεια. Πιθανόν να ξεκολλάει πιο δύσκολα ή εξίσου δύσκολα με παρμπιζόκολλα.
Την μπροστινή πινακίδα επειδή δεν ήθελα να τρυπήσω προφυλακτήρα την έβαλα με διπλής 3Μ που χρησιμοποιώ στη δουλειά. Από το 2016 ακόμα στη θέση της είναι. -
Θα παω σε μάστορα κάποια στιγμή να τελειωνω,δεν μπορώ μόνος μου να ξηλωσω,να τρίψω την επιφάνεια με τα υπολείμματα και να τα κολλήσω με 3Μ όπως λέτε.
-
Καλησπέρα, κοιτάω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο golf όπου έχει ένα μικρό χτύπημα στον μαρπιε δεξιά στην μεριά του οδηγού (έχει μπει λίγο μέσα), και κάτι σημαδια στο δεξιά πίσω φτερό.
Τι κόστος μπορεί να έχει σε ένα φανοποιιο για να φτιαχτούν; -
Γύρω στο 150άρι, υπολόγιζε, ανά πάνελ.
-
Γύρω στο 150άρι, υπολόγιζε, ανά πάνελ.
Oκ σ ευχαριστώ
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...