-
@dettol said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@criuser said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Πριν λίγο ήταν δίπλα μου μια μεγάλη μηχανή που στον αριθμό είχε προσαρμόσει από πάνω του φυμέ τζάμι και εννοείται δεν έβλεπες τίποτα.
Καμιά κατάσχεση δεν έπρεπε να παίζει σε αυτούς τους τύπους ?
ειναι κλασσικο αυτο πλεον. Οταν βγαινουν εθνικη οδο, α. κολλανε στα αμαξια για να περασουν τσαμπα τα διοδια με e-pass, β. οσοι δεν φορανε φιμε προστατευτικο στην πινακιδα κυκλοφοριας, βαζουν κατι αλλο για να μην φαινεται.
Πραγματικα απορω πως δεν πεθαινει τουλαχιστον ενας μοτοσυκλετιστης καθε μερα... οχι απο απροσεξια αυτοκινητου, αλλα απο δικη τους χαζομαρα. Αποριας αξιοΔε χρειάζεται να περάσουν με αυτοκίνητο, για ευκολία το κάνουν. Χωράνε οι περισσότερες μοτοσυκλέτες πλάγια της μπάρας. Και να μη χωράνε φτάνουν στη μπάρα και τη σηκώνουν με το χέρι ή τη σπρώχνουν. Οι πινακίδες κρύβονται κυρίως γιατί οι μοτοσυκλέτες είναι ασύλληπτα γρήγορες και πρακτικά σε κάθε βόλτα δε θα υπάρχει δίπλωμα την επόμενη. Παρολαυτά θα ξαναπώ για ακόμη μια φορά ότι ελάχιστοι έχουν σκοτωθεί στην Αττική Οδό από το σύνολο που περνάνε καθημερινά και αυτό γιατί η άσφαλτος είναι σε επίπεδα εξωτερικού. Αντίθετα στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο και μέσα στις πόλεις η άσφαλτος είναι η χείριστη με τα ανάλογα αποτελέσματα.
-
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Πριν λίγο ήταν δίπλα μου μια μεγάλη μηχανή που στον αριθμό είχε προσαρμόσει από πάνω του φυμέ τζάμι και εννοείται δεν έβλεπες τίποτα.
Αστυνομικός θα ήταν
Μπορεί γιατί ήταν μαύρη η μηχανή, ήταν δύο πάνω με πολιτικά και το τμήμα ήταν λίγα μέτρα πιο πίσω.
Τουλάχιστον έτσι τους ξέρετε.
-
Αστυνομικός θα ήταν
Μπορεί γιατί ήταν μαύρη η μηχανή, ήταν δύο πάνω με πολιτικά και το τμήμα ήταν λίγα μέτρα πιο πίσω.
Οι περισσοτεροι με φιμε στις πινακιδες ειναι οργανα...να ξερεις.
Εγω στα διοδια παντως δεν εχω προβλημα οταν περνανε μαζι μου...
Οταν ειναι εμπειρος ο αλλος περναει μαζι σου χωρις αγχος.Μονο κατι μ@λακες υπαρχουν που πληρωνει ο οδηγος και δεν περιμενει να ξεκινησει και περναει...κλεινει η μπαρα και απλα καθυστερει το αυτοκινητο μεχρι να του την ξανανοιξουν.
-
@chrisk6 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Αστυνομικός θα ήταν
αν ισχυει αυτο, τετοιοι οργανοπαιχτες που ειμαστε, τετοια οργανα μας αξιζουν
-
Αστυνομικός θα ήταν
αν ισχυει αυτο, τετοιοι οργανοπαιχτες που ειμαστε, τετοια οργανα μας αξιζουν
Δεν εχει λογικη να βαλει ενας ιδιωτης το φιμε γιατι ανα πασα στιγμη εντος πολης των σταματνε ζηταδες και τον ξεβρακωνουν.
Οποιος θελει να παει γρηγορα απλα την αφαιρει απο πανω και τελειωσε.
Το 95% ειναι οργανα . Το αλλο 5% ειναι κατι μ@λακες που νομιζουν οτι ειναι πιο ωραιο το φιμε... -
Δε θα ξεχάσω μια φάση πριν κάποια χρόνια που σταμάτησα να μιλήσω στο τηλέφωνο έξω από το κέντρο εκπαίδευσης των ΜΑΤ στον κάθετο δρόμο από Κατεχάκη που πάει για Ιλίσια. 5 στις 10 μηχανές δεν είχαν καν πινακίδα πάνω, οι υπόλοιπες φιμέ !
-
@billy84 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Δε θα ξεχάσω μια φάση πριν κάποια χρόνια που σταμάτησα να μιλήσω στο τηλέφωνο έξω από το κέντρο εκπαίδευσης των ΜΑΤ στον κάθετο δρόμο από Κατεχάκη που πάει για Ιλίσια. 5 στις 10 μηχανές δεν είχαν καν πινακίδα πάνω, οι υπόλοιπες φιμέ !
Ε ναι ρε συ...επειδη εκει κοντα μενω και περναω χρονια απο εκει.
Παντα ετσι ηταν. Και πολλοι φευγουν ξεκρανωτοι ή με σκουφακια.
Οταν τους εβλεπα στο φαναρι και ημουν με το 1000 ξερεις πως περνουσα απο μπροστα τους ετσι...? -
@billy84 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Κόρακας Κοράκου μάτι βγάζει?
Ένας παλιός φίλος και αστυνομικός, μου είχε πει, πριν πολλά χρόνια, ότι σταμάτησε να ασχολείται με τα δίκυκλα χωρίς πινακίδα, γιατί οι περισσότεροι που σταματούσε ήταν αστυνομικοί
.
Πριν αρκετά χρόνια είχε βγάλει και διαταγή ο Γενικός Δντης Θεσσαλονίκης προς το προσωπικό και έκανε ιδιαίτερη μνεία στις πινακίδες και στο κράνος. Είχε βγει και η Ο.Ε.Π.Τ.Α. και έγραφε αβερτα συναδέλφους. Υπήρξαν μάλιστα και περιστατικά αντεκδίκησης μεταξύ ομάδων αστυνομικών.
Προσωπικά μου έτυχε περίπτωση αστυνομικού της δίωξης ναρκωτικών, ο οποίος σαν δικαιολογία γιατί κυκλοφορούσε με την ιδιωτική του BMW E46 είπε ότι δεν θέλει να δίνει στόχο στους εμπόρους ναρκωτικών που έχει στείλει στη φυλακή -
@george-0 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Πολυ σωστο μετρο γιατι δυστηχως μονο ετσι συνετιζονται οι οδηγοι. Αλλα πρεπει να κανουν κατι και με αυτο:
Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη τιμωρείται με πρόστιμο 700 ευρώ
Ενταξει ειπαμε
Ενα κοκκινο βεβαια μπορει να στοιχισει μια ζωη σε καποιον αλλο.
Ειδικα σε μοτοσυκλετιστες...Παίρνω πάσα από αυτό και να αναφέρω, μολονότι η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και η παραβίαση STOP
έχουν το ίδιο πρόστιμο (700€) και τις ίδιες διοικητικές ποινές (20 ημέρες όλα, με εξαίρεση την άδειας οδήγησης, που αυξήθηκε σε 60 το 2018, αν δεν κάνω λάθος), όλοι θεωρούμε πολύ σοβαρότερο να περάσουμε με κόκκινο. Η λειτουργία των δύο σημάτων είναι παρόμοια, απλώς στο STOP
σταματάς υποχρεωτικά, ελέγχεις και αν δεν έρχεται άλλο όχημα συνεχίζεις την πορεία σου, ενώ στο κόκκινο περιμένεις μέχρι να ανάψει πράσινο άσχετα αν δεν έρχεται άλλο όχημα.
-
Να γνωρίζετε ότι στέλνουν κανονικά κλήσεις σε αυτούς που κάνουν κολλάνε το μπροστινό όχημα για να περάσουν , μάλλον έχει αναβαθμιστεί το λογισμικό και τους φωτογραφίζουν κανονικά. Τις προάλλες ήρθαν 3 κλήσεις από Ιόνια οδό, για έναν γνωστό μου. Και να πεις ότι δεν είχε να πληρώσει...
Άλλωστε υπάρχουν αναρτημένες πινακίδες που ενημερώνουν τους έξυπνους, ότι η πληρωμή είναι υποχρεωτική, ακόμα και σε περίπτωση που η μπάρα είναι ανοιχτή -
Επίσης, για όσους έχουν e-pass, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν χρεωθεί η διέλευση, πάλι φωτογραφίζεται το όχημα και πρέπει μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας
-
Επίσης, για όσους έχουν e-pass, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν χρεωθεί η διέλευση, πάλι φωτογραφίζεται το όχημα και πρέπει μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας
Έτυχε σε ξάδερφο μου που κατέβαινε από Σαλονικα και στην Τραγανά αν θυμάμαι καλά δεν πέρασε η χρέωση και του ήρθε κλήση.
Τρέξιμο με αστυνομία μετά, να αποδείξει πως τα πριν και μετά διόδια ήταν όλα πληρωμένα και ήταν βλάβη του σύστηματος.
Ολόκληρη ταλαιπωρία λέμε. -
Να γνωρίζετε ότι στέλνουν κανονικά κλήσεις σε αυτούς που κάνουν κολλάνε το μπροστινό όχημα για να περάσουν , μάλλον έχει αναβαθμιστεί το λογισμικό και τους φωτογραφίζουν κανονικά. Τις προάλλες ήρθαν 3 κλήσεις από Ιόνια οδό, για έναν γνωστό μου. Και να πεις ότι δεν είχε να πληρώσει...
Άλλωστε υπάρχουν αναρτημένες πινακίδες που ενημερώνουν τους έξυπνους, ότι η πληρωμή είναι υποχρεωτική, ακόμα και σε περίπτωση που η μπάρα είναι ανοιχτήκαι αν, οπως ανεφερα πριν, ειναι δικυκλο με φιμε πινακιδες;
-
Άλλωστε υπάρχουν αναρτημένες πινακίδες που ενημερώνουν τους έξυπνους, ότι η πληρωμή είναι υποχρεωτική, ακόμα και σε περίπτωση που η μπάρα είναι ανοιχτήκαι αν, οπως ανεφερα πριν, ειναι δικυκλο με φιμε πινακιδες;
Δεν θυμάμαι κάποια φωτογραφία δικύκλου από διόδια. Προσωπικά ψηφίζω να περνούν ελεύθερα τα δίκυκλα, είναι πολύ μεγάλο το κόστος διοδίων που τους επιβάλλεται συγκριτικά με ένα αυτοκίνητο.
Δεν ξέρω αν δημιουργούν πρόβλημα στην φωτογραφική τα μαύρα πλαστικά στις πινακίδες, αυτό θα μας το πει κάποιος χειριστής. Γενικά έχει ανέβει πολύ η ευκρίνεια των μηχανημάτων τα τελευταία χρόνια. Τώρα κρατάω στα χέρια μου μια φωτογραφία και απορώ πως κατάφερε ο χειριστής και διέκρινε την πινακίδα. Ίσως την έχει ψεκάσει με αυτά τα σπρέι που κυκλοφορούν. Δυστυχώς δεν μπορώ να την ανεβάσω εδώ να δείτε.
-
..."αν και η Διεύθυνση Τροχαίας διαβεβαιώνει ότι τα τελευταία χρόνια ο ρυθμός των ελέγχων και των παραβατών δεν έχει αλλάξει, απλώς φέτος δίνεται μεγαλύτερη δημοσιότητα στο θέμα."
-
..."αν και η Διεύθυνση Τροχαίας διαβεβαιώνει ότι τα τελευταία χρόνια ο ρυθμός των ελέγχων και των παραβατών δεν έχει αλλάξει, απλώς φέτος δίνεται μεγαλύτερη δημοσιότητα στο θέμα."
ισως να ισχυει στη θεσσαλονικη αυτο, αλλα για την αθηνα ουτε για αστειο κατι τετοιο. Η τροχαια ηταν εξαφανισμενη τα τελευταια χρονια απο τους δρομους.
-
ισως να ισχυει στη θεσσαλονικη αυτο, αλλα για την αθηνα ουτε για αστειο κατι τετοιο. Η τροχαια ηταν εξαφανισμενη τα τελευταια χρονια απο τους δρομους.
Μπορεί, δεν γνωρίζω.
Η τροχαία Θεσσαλονίκης ενισχύθηκε παρά πολύ τον τελευταίο χρόνο λόγω των έργων στο fly over και βγάζουν δουλειά.
Χθες χαρακτηριστικά, ακούσαμε στον ασύρματο που έστειλε περιπολικό της τροχαίας σε επεισόδιο, αντί να στείλει περιπολικό της Τάξης. Τόσα πολλά περιπολικά βγάζει στη βάρδια που περισσεύουν -
Αλλού βλέπω παραδοσιακά μπλόκα ραντάρ με περιπολικό, αντικαταστάθηκαν με κάμερα μέσα σε αυτοκίνητο με πολιτικές πινακίδες...
-
Σαββατο βραδυ 1:00 περίπου γυρναω απο κεντρο προς Μαρουσι στο υψος του χαλανδριου ειχε 1-2 χιλιομετρα χελώνα βάδην.
Λεω καποιο ατύχημα θα εγινε. Τελικα ηταν 2 μπατσικα στο πλαϊ, είχαν κλεισει με κορύνες 2 λωρίδες, και αφηναν μονο 2 και ηταν μεσα στο δρομο 2 οργανα και κοιτουσαν μεσα σε οποιον περνουσε, λογικα να σταματησουν για ελεγχο,
-
Χτες το βράδυ μετά τις 1 πμ , στην υπόγεια της Κατεχάκη επί της Κηφισίας, προς Χαλάνδρι, απίστευτο μποτιλιάρισμα. Μπλοκαρισμένη η δεξιά με κορίνες και έλεγχος αλκοτέστ σε εκατοντάδες αμάξια.
45 λεπτά ακούνητοι μέχρι να περάσουμε.
Είχαν μαζέψει αρκετούς.
Ελεγχαν και τον παράδρομο.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.