-
Τέλος τα μικρά VW με σήμα Αουδι....επιτέλους το κατάλαβαν!
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/audi-telos-gia-ta-a1-kai-q2/Και δεν πουλάνε (αφού ο κόσμος δεν είναι τόσο ηλίθιος) και δεν φέρνουν πολλά λεφτά.
-
@fanis75 said in AUDI FORUM:
Τέλος τα μικρά VW με σήμα Αουδι....επιτέλους το κατάλαβαν!
https://www.drive.gr/news/agora/i-audi-den-tha-antikatastisei-ta-mikra-montela-tisΚαι δεν πουλάνε (αφού ο κόσμος δεν είναι τόσο ηλίθιος) και δεν φέρνουν πολλά λεφτά.
Ετσι.
Οταν αποτρέπουμε στα σχόλια κάποιους να ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ το Α1 γιατι είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ για το τίποτα και καλύτερα να πάρουν ενα POLO ...... κάποιοι μας τα είχαν ζαλίσει ότι δεν είναι έτσι.......... εχουν ποιότητα και χαζομάρες λες και δεν έχουμε μπει να δούμε την πλαστικούρα. PREMIUM Και χαζομάρες.
Μέχρι και η VW το κατάλαβε.......
-
Καλησπέρα, γενικά το TT/TTS είναι από τα αγαπημένα μου και το προτείνω. Το λατρεύω.
Κοίτα μήπως μπορέσεις να το βρεις με λιγότερα χιλιόμετρα, όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο και τόσο λιγότερες απαιτήσεις θα έχει. Και το καλό είναι ότι αν του κάνεις και καμια προσθήκη το φτιάξεις τούμπανο, τότε θα μπορέσεις να το μεταπουλήσεις και πιο πάνω.
Απλά πρόσεξε και το θέμα της ασφάλειας, γιατί λόγω του ότι είναι και ακριβό αμάξι το κάμπριο δε θα καλυφθεί εύκολα για κλοπή.
-
@katerinanikolaou said in Σκεφτομαι για αγορα TT/TTS:
Καλησπέρα, γενικά το TT/TTS είναι από τα αγαπημένα μου και το προτείνω. Το λατρεύω.
Κοίτα μήπως μπορέσεις να το βρεις με λιγότερα χιλιόμετρα, όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο και τόσο λιγότερες απαιτήσεις θα έχει. Και το καλό είναι ότι αν του κάνεις και καμια προσθήκη το φτιάξεις τούμπανο, τότε θα μπορέσεις να το μεταπουλήσεις και πιο πάνω.
Απλά πρόσεξε και το θέμα της ασφάλειας, γιατί λόγω του ότι είναι και ακριβό αμάξι το κάμπριο δε θα καλυφθεί εύκολα για κλοπή.
Στην ηλικία σου, χωρίς υποχρεώσεις και με οικονομική άνεση, κι εγώ πολύ πιθανόν να ήθελα να πάρω το ΤΤ. Αν δε σε πειράζει κιόλας που σε κάθε service και κάθε πιθανή επισκευή θα σε "γδέρνουν", πάρτο! Γενικά είναι αξιόπιστο αυτοκίνητο και αφού όπως λες το "έχεις" οικονομικά, να χαρείς τα νιάτα σου. Θα σου μείνει αξέχαστο...
-
Σε μία αναζήτηση για roadster δεν θα μπορούσε να λείπει η επιλογή mazda mx5.Καταπληκτικό αυτοκίνητο,υπόδειγμα αξιοπιστίας όπως όλα τα mazda και μπορείς να το έχεις σε άψογη κατάσταση χωρίς να διαλύσεις τον οικονομικό προυπολογισμό σου.Το μόνο αρνητικό είναι ότι αν αναζητήσεις μεταχειρισμένο δεν θα βρεις εύκολα ένα σε πολύ καλή κατάσταση,εγώ το αναζητούσα επτά μήνες.Βέβαια μπορείς να το πάρεις και καινούργιο,μας γράφεις ότι μπορείς να διαθέσεις ένα σεβαστό ποσό.Το σίγουρο είναι ότι καινούργιο η μεταχειρισμένο το mx5 είναι μία τέλεια επιλογή.
-
P
Petros229
πριν περίπου 11 ώρεςΚαλησπερα σε ολη την παρεα. Σκεφτομαι να αγορασω ενα αυτοκινητο απλα τα εχω μπερδέψει λιγο στο κεφαλι μου , θα εκτιμουσα μια ομορφη συζήτηση μπας και καθαρισει το χαος.
Σκέφτομαι να διαθέσω 20-25κ για αγορα αυτοκινητου. Καποιες πληροφοριες.
-Σχεδον 30 ετων
-Δεν κανω πολλα χιλιομετρα , κυριως να παω στη δουλεια μου ( 10 λεπτα αποσταση και καμια παραλια καλοκαιρι (ειμαι σε νησι).
-Οικονομικα ειμαστε οκ.Η αγορα που θα ηθελα να κανω ειναι ενα audi tt/tts (μαλλον καμπριο) μιας και το θεωρω ενα πανεμορφο σπορ αμαξι και εχει και τα γκαζακια του.
Εκει που κολλάω ειναι οτι με 20-25κ που θα δωσω για μοντελο 2009 π.χ μπορώ να παρω μια cla 180 (c117) 2015 μοντελο που ναι μεν το θεωρω πολυ ομορφο αυτοκινητο , το θεωρώ πιο οικογενοιακο και οχι σπορ , και αν δεν παρουμε τωρα το tt/tts που ειμαστε νεοι τοτε ποτε ?
Σκεφτομαι οτι αν παρω το audi με 100κμ π.χ και του κανω αλλα 50 μετα αντε να το δωσω με 150κ χιλιομετρα .
Οποιαδήποτε πληροφορία για οσα αναφέρω η κάποια αλλη πρόταση αυτοκίνητου ειναι ευπρόσδεκτα.
Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.
-
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις . Ωραιο και το mx5 αλλα ψαχνω κατι σε audi , bmw , mercedes μονο .
Κατερινα η λογικη η δικη μου ηταν οτι οσο λιγοτερο προσθηκες τοσο και πιο ακριβο , ναι μεν καταλαβαίνω την λογικη οτι οι προσθηκες κοστιζουν χρηματα οποτε θεωρητικα η αξια θα πρεπει να ανεβαινει αλλα προσθηκες ισον περισσότερες ζημιες και αμφιβολια για εναν νεο αγοραστη στο αν εχουν γινει με σωστο τροπο. Μπορει βεβαια η λογικη μου να ειναι λαθος.
-
@Petros229 Ναι το ανέφερα καθαρά εφόσον είπες ότι θα θέλεις να το μεταπουλήσεις κυρίως. Το πρώτο που κοιτάς εννοείται ότι είναι χλμ, κατάσταση, αν έχει κάνει service κλπ, όπως και σε όλα τα αυτοκίνητα ειδικά μεταχειρισμένα. Κοίτα ουσιαστικά να επενδύσεις σε κάτι που θα πραγματικά δε θα χρειάζεται προσθήκες και να είναι σε καλή κατάσταση, εφόσον διαθέτεις το ποσό αυτό
-
Καλημέρα,
Μέσα στην εβδομάδα θα πάμε από αντιπροσωπεία της Audi να δούμε τα Q3 Sportback και A4.
Διαφορετικά σουλούπια, αλλά αρέσουν και τα 2. Παραδοσιακά μου αρέσουν τα sedan αλλά το Q3 Sportback που το είδα μερικές φορές στον δρόμο έκανε το κεφάλι μου να γυρίσει. Μου αρέσει και μέσα από τις φωτογραφίες.Ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να προσέξω, τι πιστεύετε αξίζει να προσθέσω στην διαμόρφωση, τι να ρωτήσω κλπ. Αν έχουν ακουστεί προβλήματα, αν αλλάζει μοντέλο σύντομα (κυρίως για το Α4 ρωτάω εδω), να έχω μια εικόνα.
Είχα ακόμα μια απορία, βλέπω στο Α4 κινητήρα:
Κυβισμός
1984 cm3
Μέγιστη ισχύς
110,00 kW (150hp)/4.000 - 6.000 1/min kW (PS) σ.α.λ. -1
Μέγιστη ροπή
270/1300 - 3850 Nm σ.α.λ. -1Ποιος κινητήρας είναι αυτός; Εκτός αν έχουν λάθος στο site Και είναι ο γνωστός 1.5 TSI.
Είδα επίσης ότι η ίδια η Audi μέσω της VW Financial Services προσφέρει και την επιλογή Leasing, με service στα εξουσιοδοτημένα τους:
https://www.audi.gr/gr/web/el/premium-mobility/leasing.html -
@babisstinson said in AUDI FORUM:
Κυβισμός
1984 cm3
Μέγιστη ισχύς
Μέγιστη ροπή
270/1300 - 3850 Nm σ.α.λ. -1Ποιος κινητήρας είναι αυτός; Εκτός αν έχουν λάθος στο site Και είναι ο γνωστός 1.5 TSI.
2.0 TDi, δηλαδή δίλιτρος diesel.
-
@harisma23 said in AUDI FORUM:
Κυβισμός
1984 cm3
Μέγιστη ισχύς
Μέγιστη ροπή
2.0 TDi, δηλαδή δίλιτρος diesel.
Ευχαριστώ για την απάντηση, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τον Διαμορφωτή τους, γιατί επιλέγω Βενζίνη στους κινητήρες και μου εμφανίζει αυτόν με τα 150hp. Θα τα δω από κοντά πάντως
-
Δίλιτρος diesel με 270 Nm ροπής δύσκολο, πιο κοντά στα 370 πρέπει να είναι. Επίσης δίλιτρος diesel με μέγιστη ισχύ στις 6000 στροφές πάλι δύσκολο. Μάλλον έχουν κάνει λάθος κάπου.
-
@super-t said in AUDI FORUM:
Δίλιτρος diesel με 270 Nm ροπής δύσκολο, πιο κοντά στα 370 πρέπει να είναι. Επίσης δίλιτρος diesel με μέγιστη ισχύ στις 6000 στροφές πάλι δύσκολο. Μάλλον έχουν κάνει λάθος κάπου.
Έχεις δίκιο. Εγώ είδα μόνο τα κυβικά και την ιπποδύναμη. Μάλλον έχουν μπλέξει στοιχεία από διαφορετικούς κινητήρες.
-
Καλημέρα,
Μέσα στην εβδομάδα θα πάμε από αντιπροσωπεία της Audi να δούμε τα Q3 Sportback και A4.
Διαφορετικά σουλούπια, αλλά αρέσουν και τα 2. Παραδοσιακά μου αρέσουν τα sedan αλλά το Q3 Sportback που το είδα μερικές φορές στον δρόμο έκανε το κεφάλι μου να γυρίσει. Μου αρέσει και μέσα από τις φωτογραφίες.Ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να προσέξω, τι πιστεύετε αξίζει να προσθέσω στην διαμόρφωση, τι να ρωτήσω κλπ. Αν έχουν ακουστεί προβλήματα, αν αλλάζει μοντέλο σύντομα (κυρίως για το Α4 ρωτάω εδω), να έχω μια εικόνα.
Κυβισμός
1984 cm3
Μέγιστη ισχύς
Μέγιστη ροπή
Είδα επίσης ότι η ίδια η Audi μέσω της VW Financial Services προσφέρει και την επιλογή Leasing, με service στα εξουσιοδοτημένα τους:
https://www.audi.gr/gr/web/el/premium-mobility/leasing.htmlΚαι τα δύο μοντέλα αξιοζήλευτα. Το Q3 sportback για μένα το πιο όμορφο στην κατηγορία του και στα λεφτά του. Το Α4 η παραδοσιακή αξία της audi, ασυναγώνιστο cruising αν κινείσαι κυρίως εθνική οδό.
Το ίδιο μοτέρ φοράνε, το τετρακύλινδρο 1.5 tfsi της audi. Άγνωστο αν υπάρχουν και ποιες είναι οι διαφορές του με το αντίστοιχο 1.5 tsi της vw. Μάλλον κάποιο λάθος του διαμορφωτή θα είναι τα στοιχεία που έγραψες, τουλάχιστον όσον αφορά τα κυβικά.Το Q3 βγαίνει και με χειροκίνητο κιβώτιο, το Α4 μόνο με αυτόματο. Μ' αυτά τα κιβώτια και σεμνή και ταπεινή διαμόρφωση κοντά στα 40k € θα βγούνε και τα δύο. Αν πάρεις φόρα στον εξοπλισμό, η τιμή ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη.
Εικάζεται ότι το '23 θα βγει η επόμενη γενιά Α4. Το Q3 είναι αρκετά νέο για να υπάρχει κάποια αλλαγή σύντομα.
Αν προτιμήσεις το Q3 sportback, του βάζεις και το πακέτο comfort που έχει όλα τα απαραίτητα extra και έχεις ένα πραγματικά εκπληκτικό και ποιοτικό αυτοκίνητο, που μπορείς να το χαρείς για πολλά χρόνια και ... γυρίζει και κεφάλια στο δρόμο...Πάντως ότι και να διαλέξεις, μόνο κερδισμένος θα βγεις. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι κορυφαία. Από άποψη αξιοπιστίας, το Α4 πάντα ήταν ψηλά συγκριτικά με τα υπόλοιπα μοντέλα της audi. Κάποτε το αγαπημένο της παιδί. Τώρα φαίνεται πήραν κεφάλι τα suv και μένει λίγο πίσω...
-
Q3 από μένα μεταξύ των 2. όχι βεβαια οτι το Α4 είναι κακή επιλογη απλά πιο ομορφο το Q3 στα ματια μου
Προσεχε πολύ στον εξοπλισμο να παραμείνει περιπου στα 40000 ευρώ. Γιατί εύκολα ξεφεύγει και κάπου δεν αξίζει μετά οσο και premium να είναι
Με το καλό οτι διαλέξεις
-
Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας, πολύ χρήσιμα!
Το S Line σκέφτομαι αν αξίζει βασικά..
Σίγουρα θέλει προσοχή στα έξτρα γιατί ξεφεύγει για πλάκα.
Βασικά με ενδιαφέρουν αισθητήρες πίσω ή/και κάμερα, cruise control, LED φώτα, Apple CarPlay κανένα ηχείο της προκοπής και ιδανικά και ηλιοροφή (χωρίς να καίγομαι)Επίσης, δεν έχω δει πουθενά, με τα 150 άλογα πίσω έχουν ημιάκαμπτο άξονα ή πολλαπλούς συνδέσμους? Γενικά τεχνικά χαρακτηριστικά με το σταγονόμετρο στο site.
Κάποια καλή αντιπροσωπεία προς τα Νότια υπάρχει;
-
Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας, πολύ χρήσιμα!
Το S Line σκέφτομαι αν αξίζει βασικά..
Σίγουρα θέλει προσοχή στα έξτρα γιατί ξεφεύγει για πλάκα.
Βασικά με ενδιαφέρουν αισθητήρες πίσω ή/και κάμερα, cruise control, LED φώτα, Apple CarPlay κανένα ηχείο της προκοπής και ιδανικά και ηλιοροφή (χωρίς να καίγομαι)Επίσης, δεν έχω δει πουθενά, με τα 150 άλογα πίσω έχουν ημιάκαμπτο άξονα ή πολλαπλούς συνδέσμους? Γενικά τεχνικά χαρακτηριστικά με το σταγονόμετρο στο site.
Κάποια καλή αντιπροσωπεία προς τα Νότια υπάρχει;
Στο νέο Α3 πάντως η έκδοση με τα 150 έχει πολλαπλούς. Θα μου κάνει εντύπωση και θα είναι και τραγικό να μην ισχύει και για τα 2 που κοιτάς.
Κι εγώ στο Q3 θα πήγαινα πάντως. Πολύ όμορφο αλλά όντως με τ έξτρα μπορείς να ξεφύγεις. Δεν τα θεωρώ υπερβολικά πάντως αυτά που θες.
Ωραίο σε sline αλλά πέρα από την εμφάνιση δεν ξέρω εάν αξίζει τόσο πολύ την χρηματική διαφορά. -
Η s-line είναι η μεγαλύτερη και πιο όμορφη έκδοση. Η ξανθιά Γερμανίδα με τα γαλάζια μάτια από τα καλλιστεία . Άρα και η πιο ακριβή. Θα φύγεις αρκετά πάνω από 40k €.
Πολλαπλούς έχουν πίσω, αλλά θα στα επιβεβαιώσει κι ο πωλητής για σιγουριά.
Παίξε λίγο με το διαμορφωτή, είναι αρκετά εύχρηστος, δε θα σε δυσκολέψει. Θα δεις και τον εξοπλισμό που θες και το κόστος του. Ότι σου βγάλει ο διαμορφωτής πάνω-κάτω αυτό θα σου ζητήσει και η αντιπροσωπεία, δεν το 'χουν με τις εκπτώσεις στην Audi...
Αν καταλήξεις στο Α4, επειδή μάλλον βγαίνει νέο το '23, ίσως παίζει λίγο παζάρι? Αξίζει να το συζητήσεις μαζί τους, ποτέ δεν ξέρεις.
Στα Νότια θα πας στην Karenta Αργυρούπολης επί της Βουλιαγμένης. -
Το κοίταζα και το ξανακοίταζα, οκ είναι πολύ ωραία η S Line, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει τα πολύ περισσότερα χρήματα που μπορούν να βάλουν κάποια καλά έξτρα και να μείνεις στα ~42Κ (χωρίς όποια έκπτωση) στο Α4 και στα ~44Κ στο Q3 με βάση τα όσα λέει ο Διαμορφωτής. Περισσότερα μετά την επίσκεψη στην αντιπροσωπεία.
Μίλησα και με ένα συνεργείο VAG και μου είπαν καλά λόγια τόσο για τον 1.5 TFSI για αξιοπιστία, κατανάλωση και λάδι όσο και για τα βελτιωμένα DSG σε σχέση με παλιά.Αυτό που δεν ξέρω αν αξίζουν τα Matrix LED σε σχέση με τα απλά. Μετά τα αλογόνου της Compact και τα σκέτα LED αναβάθμιση πολλών επιπέδων θα μου φανούν, απλά επειδή αν γίνει η αγορά θα πάει 40Κ, αν ειναι να δώσουμε ακόμα 1Κ και να αξίζει χαλάλι.
-
Το κοίταζα και το ξανακοίταζα, οκ είναι πολύ ωραία η S Line, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει τα πολύ περισσότερα χρήματα που μπορούν να βάλουν κάποια καλά έξτρα και να μείνεις στα ~42Κ (χωρίς όποια έκπτωση) στο Α4 και στα ~44Κ στο Q3 με βάση τα όσα λέει ο Διαμορφωτής. Περισσότερα μετά την επίσκεψη στην αντιπροσωπεία.
Μίλησα και με ένα συνεργείο VAG και μου είπαν καλά λόγια τόσο για τον 1.5 TFSI για αξιοπιστία, κατανάλωση και λάδι όσο και για τα βελτιωμένα DSG σε σχέση με παλιά.Αυτό που δεν ξέρω αν αξίζουν τα Matrix LED σε σχέση με τα απλά. Μετά τα αλογόνου της Compact και τα σκέτα LED αναβάθμιση πολλών επιπέδων θα μου φανούν, απλά επειδή αν γίνει η αγορά θα πάει 40Κ, αν ειναι να δώσουμε ακόμα 1Κ και να αξίζει χαλάλι.
Κοιτά απλά αν το πακέτο S line περιλμβανει και σκληρότερες χαμηλότερες αναρτήσεις και αποφασισε αν θες κατι τετοιο.
Τα matrix εγω τα έχω λατρέψει.
AUDI FORUM