-
Υποψιάζομαι ότι στο σημείο που δένει ο κοτσαδόρος πρέπει να έχει τις μπαταρίες.
-
Κύριοι ερώτηση
φιλαρακι κοιταζει για μεταχειρισμενη BMW
κάτι σαν αυτό
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/35102970-bmw-318
τι άποψη έχετε κυρίως ως προσ την αξιοπιστία, κόστος service, ανταλλακτικά και αν το euro 5 diesel ειναι επίφοβο για Αθηνα
ευχαριστώ!
-
Σερβις και ανταλλακτικα ειναι σχετικα ακριβα. Αξιοπιστια μετρια. Σιγουρα τα euro 5 diesel ειναι αυτα που θα κυνηγησουν πρωτα
-
Πολύ σωστή φωτογραφική κάλυψη. Ξέρεις τι να περιμένεις, πολύ πριν το δεις από κοντά.
-
κάτι σαν αυτό
τι άποψη έχετε κυρίως ως προσ την αξιοπιστία, κόστος service, ανταλλακτικά και αν το euro 5 diesel ειναι επίφοβο για Αθηνα
ευχαριστώ!
Ανάλογα με τα χιλιόμετρα και πόσο σωστή συντήρηση έχει γίνει. Γενικά βγάζει ζημιές, αξιοπιστία μέτρια προς κακή και φυσικά ανταλλακτικά και εργασία αρκετά ακριβά. Επίσης, προσωπική άποψη, η e9X ηταν η πιο μέτρια 3αρα των τελευταίων 20 ετών, οποτε θα την απέφευγα.
-
Επίσης, προσωπική άποψη, η e9X ηταν η πιο μέτρια 3αρα των τελευταίων 20 ετών, οποτε θα την απέφευγα.
Ως προς την αξιοπιστία; Γιατί σε σασί-δεσίματα, ποιότητα, διαθέσιμα μοτέρ κλπ, ήταν σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες.
-
Fanis75 wrote:
Επίσης, προσωπική άποψη, η e9X ηταν η πιο μέτρια 3αρα των τελευταίων 20 ετών, οποτε θα την απέφευγα.
Ως προς την αξιοπιστία; Γιατί σε σασί-δεσίματα, ποιότητα, διαθέσιμα μοτέρ κλπ, ήταν σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες.
Ως προς την ποιότητα, την αξιοπιστία και την ανάρτηση (βελτιώθηκε όμως στο LCI). Υπερτερεί φυσικά σε φρένα, κιβώτια και κινητήρες και ακαμψία. Overall καλύτερο αυτοκίνητο από την e46, αλλά προσωπικά (υποκειμενικό είναι αυτό) θα προτιμούσα σε μτχ. μια e46 εφόσον ήταν στην ίδια κατάσταση. Για την F30 δεν συγκρίνω, εννοείται καλύτερη η F30.
-
Και ανάρτηση είχε καλύτερη είχαν οι Ε9Χ. Αυτό που τις χαλούσε ήταν τα RFT, τα οποία τα άλλαζαν όλοι με κανονικά.
-
Κύριοι ερώτηση
κάτι σαν αυτό
ευχαριστώ!
Αν κοιτάζει σαν και αυτό είναι εισαγωγής και μπορεί να λεει οτι είναι Euro5 αλλα επειδή εχει 99,999 %πρώτη άδεια κυκλοφορείας πριν τον 11/2010 θα πληρώνει τελη κυκλοφορίας με τα κυβικά δηλ 690 € . Για το Euro 5 να γυρίσεις την αδεια γύρω γυρώ και να βεβαιωθεί οτι δεν γραφει πουθενα (συνήθως τελευταία σελίδα ) για απαγόρευση. Εκεί θα γράφει και τα χλμ κατα την εισαγωγή αλλα μπορεί και όχι.
Τα χλμ σε αυτά τα αυτοκίνητα πας σε μια αντιπροσωπεία με το κλειδί του αυτοκινήτου και τα βλέπουν ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ , όπως και τα σερβις ποτε εγιναν και τις ανακλησεις.
-
Τα χλμ σε αυτά τα αυτοκίνητα πας σε μια αντιπροσωπεία με το κλειδί του αυτοκινήτου και τα βλέπουν ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ , όπως και τα σερβις ποτε εγιναν και τις ανακλησεις.
Μην είσαι σίγουρος....εαν έχει γίνει 'σωστά' η δουλειά δεν φαίνονται πουθενά!
-
Δεν έχω εμπειρία bmw, και επειδή σκέφτομαι να πάρω την 116i advantage που κυκλοφορεί αυτή την εποχή στα 22 χιλιάρικα, θα ήθελα την άποψη σας.
Θα είναι δεύτερο αμάξι, κυρίως για κυκλοφορία στην πόλη.
Θα είναι πολύ χάλια με τα 109 άλογα; Θα τραβάει;
Επίσης, έχετε ακούσει και για την μετατροπή που προσθέτει 30 άλογα; Αξίζει; Είναι ασφαλής για το αυτοκίνητο;
Ευχαριστώ,
-
Καλησπέρα στην παρέα και σε εσένα Θανάση,
χθες παρέλαβε η αδερφή μου το 116i σε μαύρο χρώμα με τα 109 άλογα. Το αμάξι είναι πανέμορφο εξωτερικά και εσωτερικά, και τα κρατήματα του πολύ ωραία. Ωστόσο απογοητεύτηκα πραγματικά από την απουσία του Carplay στο αμάξι. Θεώρησα δεδομένη την ύπαρξη μιας και η bmw είχε ανακοινώσει πως θα υπάρχει σε κάθε της αμάξι πλέον και με κάποια έξτρα όπως το Μ τιμόνι και η κάμερα οπισθοπορείας έβγαινε πάνω από 26Κ. Μιας και δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο brand της bmw, γνωρίζει κανείς να μου πει εάν υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης ή προσθήκης carplay;
-
Καλησπέρα.Θα ήθελα να μοιραστώ την δική μου εντύπωση από την μέχρι τώρα χρήση του αυτοκινήτου μου ενός BWM Χ3 20d μοντέλο 2016.
Tο αυτοκίνητο αγοράστηκε από αντιπροσωπεία της BMW στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Κaiserslautern, αφού πρώτα είχα κάνει έρευνα αγοράς από το mobile.de. Tα κριτήρια που είχα επιλέξει ήταν να είναι accident free, να έχει μόνο ένα ιδιοκτήτη προηγουμένως, να αγοραστεί από αντιπροσωπεία της BMW, να έχει εγγύηση, και να είναι μοντέλο εξοπλισμού Xline.
Το αυτοκίνητο το έφερα οδικώς κάνοντας πάνω από 2.500 χιλιόμετρα. Πήρα ένα χρόνο πανευρωπαϊκή εγγύηση από την BMW και όταν το αγόρασα είχε 110.000 km. Σήμερα έχει 131.000 km. Να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί μου έδωσαν πλήρες ιστορικό των service ( τα φύλλα ελέγχου δηλαδή από κάθε ημερομηνία που έγινε service) παρόλα αυτά πρόσφατα με 6 € έστειλα μήνυμα με το VIN μου εδώ: info@fsc.codes, και πήρα πλήρες αναλυτικότατο ιστορικό του αυτοκινήτου μου, πότε αλλάχθηκε το καθετί επάνω του στα πόσα χιλιόμετρα τi ανακλήσεις εφαρμόστηκαν στο αυτοκίνητο κλπ.Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ήταν περασμένα και τα τελευταία σέρβις που έκανα στην Ελλάδα, και μάλιστα το ένα σε εξειδικευμένο και όχι εξουσιοδοτημένο!
Από άποψη συντήρησης και βλαβών το αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιάσει απολύτως τίποτα και το σέρβις του συνίσταται στην αλλαγή λαδιών και φίλτρων. Βέβαια γίνεται ευλαβική συντήρηση και χρήση με προθέρμανση του αυτοκινήτου προσεκτική επιτάχυνση μέχρι να ζεσταθεί κλπ. Το μόνο αξιοσημείωτο είναι ότι χρειάστηκε αλλαγή μπαταρίας στα 103.689 km (πριν το πάρω δηλαδή) και ευτυχώς γιατί η μπαταρία είναι AGM και η αγορά της και μόνο στη Γερμανία έχει 350 €.
Οδηγικά τώρα: στο ταξίδι στην Εθνική οδό το αυτοκίνητο είναι απολαυστικό, ευθύβολο και εξαιρετικά ήσυχο. Οι μόνοι θόρυβοι που ακούγονται είναι από τους εξωτερικούς καθρέφτες ενώ ο θόρυβος από τον κινητήρα είναι σχεδόν ανύπαρκτος ακόμα και στα 180 -190km/h. Η κατανάλωση είναι 7,5 l ανά 100 km με ταχύτητες έως 140 km/h ενώ δεν κατάφερα να ξεπεράσω τα 10,4 l ανα 100 km με pedal to the metal κυριολεκτικά. Στην πόλη η καταναλωση ειναι 9l/100 με ελαφρια κινηση. Η δυναμη (190PS) και η ροπή (40ΝΜ) ειναι πανταχού παρούσες και κολακευονται από το αυτόματο 8άρι της ΖF που λειτουργει υποδειγματικά.Οι ανηφόρες απλά δεν υπάρχουν πια.
Στις στροφές τώρα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Όταν οδηγείς σε επαρχιακούς με τις συνήθεις ταχύτητες 80-110km/h όλα βαίνουν καλώς. Όταν ανεβάσεις ρυθμό (120-140Km/h) το αμάξωμα παρουσιάζει ταλαντώσεις οι οποίες αφαιρούν από την χαρά της οδήγησης. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα ελατήρια του είναι πολύ μαλακά, παρόλο που το αυτοκίνητό μου έχει την σπορ ανάρτηση. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ασάφεια του ηλεκτροϋδραυλικού πλέον τιμονιού αντί για το καθαρά υδραυλικό της προηγούμενης σειράς Ε83. Το τιμόνι είναι πάρα πολύ ελαφρύ για τα δικά μου γούστα και δεν έχει αυτή την αίσθηση Kart (εντάξει….σχεδόν) που παραδοσιακά είχαν οι παλαιότερες BMW( πχ σειρα 3 του 2009). Επαναλαμβάνω ότι αυτά συμβαίνουν σε υψηλότερες ταχύτητες του κανονικού, σε καμμια περιπτωση όμως εξωπραγματικών για επαρχιακό δρόμο. Απλά το αμάξι δεν εχει την αίσθηση του να ειναι 'φυτεμενο' στο δρόμο όπως ειχε η προηγούμενη Χ3 Ε83. Το τιμόνι βαραίνει βεβαια όσο ανεβαινει η ταχύτητα αλλά η αίσθηση του ειναι τεχνητή.
Αυτά προς το παρόν, μεσα σε δυο χρονια εχω κανει δυο αλλαγες λαδιων , και αλλαξα εμπρος δισκους και τακακια, καθως και υγρα φρενων παρόλο που πιστευω δεν χρειαζόταν. Το BC ομως ελεγε οτι ειχαν περασει δυο χρονια απο την αλλαγη οπότε την εκανα για να εχω ενημερωμενο το ιστορικο του αυτοκινητου.
Α, και μην ξεχασω...τα φρενα του ειναι μετρια σε αισθηση και νομιζω και σε αποτελεσματικοτητα. Τα δε run-flat ελαστικα που ειχε τα άλλαξα με συμβατικά Pirelli και η ανεση βελτιωθηκε θεαματικα ενω εξαφανιστηκε ενα φαινομενο tramlining που ειχα με τα run-flat..
-
Καλησπέρα στην παρέα και σε εσένα Θανάση,
χθες παρέλαβε η αδερφή μου το 116i σε μαύρο χρώμα με τα 109 άλογα. Το αμάξι είναι πανέμορφο εξωτερικά και εσωτερικά, και τα κρατήματα του πολύ ωραία. Ωστόσο απογοητεύτηκα πραγματικά από την απουσία του Carplay στο αμάξι. Θεώρησα δεδομένη την ύπαρξη μιας και η bmw είχε ανακοινώσει πως θα υπάρχει σε κάθε της αμάξι πλέον και με κάποια έξτρα όπως το Μ τιμόνι και η κάμερα οπισθοπορείας έβγαινε πάνω από 26Κ. Μιας και δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο brand της bmw, γνωρίζει κανείς να μου πει εάν υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης ή προσθήκης carplay;
Αν το headunit εχει την wifi antenna μπορεις να το βαλεις με προγραμματισμο ευκολα.
Εδω δες και πηγαινε στην επιλογη απο το μενου αναλογα ποιο συστημα εχεις. Ο τυπος ειναι προγραμματιστης και αν πραγματι εχεις το καταλληλο hardware θα στο φτιαξει.
Το εχει κανει ηδη πολυ κοσμος στην Ελλαδα και σε F40.
-
Καλημέρα,
@wantone η αλήθεια είναι πως δεν είχα ιδέα πως και εάν υποστηρίζει το hardware του αυτοκινήτου το CarPlay. Έκανα μια ερώτηση στο προγραμματιστή που μου έστειλε ένα λινκ ( https://bimmer-remote.com/collections/all-products/products/bmw-apple-carplay-activation-for-entrynav2-way-headunits ) για την αγορά και μου είπε πως θα χρειαστώ και ένα ENET καλώδιο . Ευχαριστώ πάντως πολύ. Ευπρόσδεκτες και άλλες προτάσεις
-
Η βασική πρόταση είναι αυτή που σου είπε ο wantone που πρακτικά ενεργοποιεί το κατάλληλο software στο αμάξι σου.
Αν δεν μπαίνει έτσι θα χρειαστεί να βαλεις ένα CarPlay /android auto box που θα σου δώσει εύκολα και τη δυνατότητα κάμερας οπισθοπορείας. -
Βρε συ ΄φέτος θα το πας καμια παραλία ή πάλι με εκείνον τον ιαπωνικό κουβά θα κινείσαι?
-
Δεν υπαρχει αλλος που να μπορει να ευχαριστιεται ταυτοχρονα ενα ασκημο και ενα ομορφο αμαξι.
-
Δεν υπαρχει αλλος που να μπορει να ευχαριστιεται ταυτοχρονα ενα ασκημο και ενα ομορφο αμαξι.
Καθε αμάξι έχει τις χαρες του. Και ανάλογα την κατάσταση βολεύει και διαφορετικό.
Παντως σε παραλία με άμμους μαγιώ αντηλιακά σε αμάξι που μπαίνω με κοστούμι την επόμενη μέρα δεν το κάνω. -
Βρε συ ΄φέτος θα το πας καμια παραλία ή πάλι με εκείνον τον ιαπωνικό κουβά θα κινείσαι?
Για εμένα λες Σπύρο ;
Για το γιαρις;
BMW FORUM