-
Δεν γνωριζω τα τεχνικα του Χ3 2016 αλλα ειναι σιγουρα ηλεκτρουδραυλικο; Δηλ εχει υγρα για το τιμονι? Ειχα την εντυπωση οτι ολα ειναι ηλεκτρικα τωρα.
Στο δικο μου ειναι ηλεκτρικη υποβοηθηση, ενα μοτερ εχει που βοηθαει να στριψει το τιμονι. Η διαφορα στην αισθηση προφανως υπαρχει με το υδραυλικο αλλα δεν ειναι μεγαλη.
-
Σημαντικό ρόλο παίζει και η ασάφεια του ηλεκτροϋδραυλικού πλέον τιμονιού αντί για το καθαρά υδραυλικό της προηγούμενης σειράς Ε83. Το τιμόνι είναι πάρα πολύ ελαφρύ για τα δικά μου γούστα και δεν έχει αυτή την αίσθηση Kart (εντάξει….σχεδόν) που παραδοσιακά είχαν οι παλαιότερες BMW( πχ σειρα 3 του 2009).
Να πούμε εδώ βέβαια ότι δεν υπάρχει διαφορά στην αίσθηση λόγω του τύπου της υποβοήθησης, καθώς και στις δύο περιπτώσεις είναι υδραυλική αντλία αυτή που υποβοηθάει το στρίψιμο των τροχών. Η διαφορά της υδραυλικής από την ηλεκτροϋδραυλική είναι ότι στην υδραυλική, το κύκλωμα τροφοδοτείται με ιμάντα από τον κινητήρα, ενώ στην ηλεκτρουδραυλική από ηλεκτρικό μοτέρ.
-
stathispap wrote:
Σημαντικό ρόλο παίζει και η ασάφεια του ηλεκτροϋδραυλικού πλέον τιμονιού αντί για το καθαρά υδραυλικό της προηγούμενης σειράς Ε83. Το τιμόνι είναι πάρα πολύ ελαφρύ για τα δικά μου γούστα και δεν έχει αυτή την αίσθηση Kart (εντάξει….σχεδόν) που παραδοσιακά είχαν οι παλαιότερες BMW( πχ σειρα 3 του 2009).
Να πούμε εδώ βέβαια ότι δεν υπάρχει διαφορά στην αίσθηση λόγω του τύπου της υποβοήθησης, καθώς και στις δύο περιπτώσεις είναι υδραυλική αντλία αυτή που υποβοηθάει το στρίψιμο των τροχών. Η διαφορά της υδραυλικής από την ηλεκτροϋδραυλική είναι ότι στην υδραυλική, το κύκλωμα τροφοδοτείται με ιμάντα από τον κινητήρα, ενώ στην ηλεκτρουδραυλική από ηλεκτρικό μοτέρ.
-
Φάνη μου, τα φώτα σου. Ξέρεις αν στις καινούριες Μπέμπες αποθηκεύεται στον εγκέφαλο η εξής πληροφορία: πότε έβαλε μπρος κάποιος; Μπορείς να το ρωτήσεις εκεί στον Σπανό στους γνωστούς σου;
Δηλαδή αν εγώ το είχα σβήσει το βράδυ που γύρισα σπίτι, μπορώ εκ των υστέρων να δω (αφού το πάω σε εξουσιοδοτημένο της BMW) αν μες στη νύχτα το έβαλε μπρος ο γιος μου κι αν πήγε βόλτα;
Σε ευχαριστώ πολύ!
-
Φάνη μου, τα φώτα σου. Ξέρεις αν στις καινούριες Μπέμπες αποθηκεύεται στον εγκέφαλο η εξής πληροφορία: πότε έβαλε μπρος κάποιος; Μπορείς να το ρωτήσεις εκεί στον Σπανό στους γνωστούς σου;
Δηλαδή αν εγώ το είχα σβήσει το βράδυ που γύρισα σπίτι, μπορώ εκ των υστέρων να δω (αφού το πάω σε εξουσιοδοτημένο της BMW) αν μες στη νύχτα το έβαλε μπρος ο γιος μου κι αν πήγε βόλτα;
Σε ευχαριστώ πολύ!
Για ποσο καινούργια bmw μιλάμε ; Συνδέεται στο my bmw;
-
Κατά πάσα πιθανότητα 2019. Θα το ρωτήσω αυτό για το my BMW. Τι μπορείς να δεις εκεί μέσα;
-
Τελευταία φορα που έσβησε, αν είναι ανοιχτά παράθυρα, αν είναι κλειδωμένο, που βρίσκεται, μηνύματα λάθους, χιλιόμετρα κλπ.
Θα σου έδινε μια αίσθηση. -
Άρα και την ώρα που έσβησε; Σόρι, γνωρίζω ότι ρωτάω πολύ εξειδικευμένα πράγματα, αλλά είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση. Δε θέλω να πω περισσότερα, αλλά δεν είναι για να ελεγχθεί ένας έφηβος. Αυτό ήταν τυχαίο παράδειγμα, μακάρι να ήταν τόσο απλό.
-
Άρα και την ώρα που έσβησε; Σόρι, γνωρίζω ότι ρωτάω πολύ εξειδικευμένα πράγματα, αλλά είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση. Δε θέλω να πω περισσότερα, αλλά δεν είναι για να ελεγχθεί ένας έφηβος. Αυτό ήταν τυχαίο παράδειγμα, μακάρι να ήταν τόσο απλό.
Ναι σου δείχνει την ώρα που έκανε την τελευταία επικοινωνία με το server άρα την ώρα που έσβησε η μηχανή για τελευταία φορά. Εγώ πχ τσεκάρω αν το μετακίνησαν οι παρκαδόροι στο πάρκινγκ.
Αυτό είναι το απλο που βλέπεις από το κινητό σου. Τώρα αν το πριζωσεις το αμάξι θα δεις πιστεύω και περισσότερα.
Αν είναι του 2019 το αμάξι θα έχει connected και remote services οποτε η εφαρμογή θα λειτουργεί κανονικά. -
Τα ίδια έμαθα και εγώ Saba, οτι εαν το πριζώσει μπορεί να δει τα πάντα.
-
Σας ευχαριστώ πολύ.
Τελευταία απορία (ελπίζω) :
αυτή η πληροφορία καταγράφεται στον εγκέφαλο. Μπορεί να σβηστεί από εκεί; Κι αν ναι, η επίσημη BMW θα το διαπιστώσει;
Γιατί μπορεί μια εταιρεία leasing να έχει κάνει κάποια λαδιά και να θέλει να σβήσει τα ίχνη της. Αν όμως η πληροφορία ΔΕ σβήνεται, θα την βρούμε.Σας ευχαριστώ πολύ.
-
αγαπητοί μου
κοιταζει φιλαρακι κάτι σαν αυτό
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/315615674-bmw-x3
για πειτε γνώμες γενικά αλλά και για την αξιοπιστία και κόστος χρήσης
Ευχαριστώ!
-
@slowmotion said in BMW FORUM:
κοιταζει φιλαρακι κάτι σαν αυτό
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/315615674-bmw-x3
για πειτε γνώμες γενικά αλλά και για την αξιοπιστία και κόστος χρήσης
Ευχαριστώ!
Πολύ καλό αυτοκίνητο για €11.000. Αξιοπιστία τα γνωστά, θα τον φάνε τα συνεργεία. Επίσης να ξέρει ότι έχει κόστος συντήρησης αυτοκίνήτου που είχε €50-60.000 και όχι αυτοκίνήτου των €10.000. Ο Σπύρος που το είχε, εαν γράφει ακόμα μπορει να πει πολλά για βλάβες.
Επίσης είναι αργό και καίει πολύ. Ααα και είναι χειροκίνητο, άρα αυτό από μόνο του είναι λόγος απορριψης για μια BMW.
Προσωπικά δεν θα το αγόραζα ποτέ, αλλά είναι καθαρά προσωπική άποψη.
-
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Κάποτε βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση ένας θείος μου. Με τα ίδια τέλη κυκλοφορίας, απολαμβάνει ένα όχημα που είναι ΠΑΝΤΟΥ πολλές κλάσεις ανώτερο: Lexus RX400.
-
Καλησπέρα,
Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε ξαφνικά στην οθόνη της BMW 220d Gran Coupe που χρησιμοποιώ, κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήση το μήνυμα πως η προστασία πεζών είναι απενεργοποιημένη.
Υπέθεσα πως ήταν κάποιο λάθος σε κάποιον αισθητήρα και μιας και το πρώτο σέρβις του αυτοκινήτου ήταν κοντά το άφησα για να γίνει έλεγχος τότε.
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 14:00 πήγα το αυτοκίνητο για το πρώτο του σερβις (παραλαβή 7 Αυγούστου 2020 και 19132km εκείνη τη στιγμή) στην BWM.
Στις 15:10 ο μηχανικός είπε πως ήταν έτοιμο και θα μπορούσα να φύγω, τον ρώτησα αν έκανε κάτι για το μηνυμα για την προστασία πεζών που εμφανίζει και μου είπε πως ποντίκια μου έχουν φάει ένα καλώδιο και για αυτό το λόγο βγαίνει το μήνυμα αλλα δεν το είδαν γιατι το ραντεβού που ειχα κλείσει ήταν μονο για αλλαγή λαδιών...
Προσπερνάω το γεγονός πως δε μου έγινε καμία ενημέρωση για το μήνυμα χωρίς να ρωτήσω και του λεω πως δεν παρκάρω πουθενά που θα μπορούσε να είχε ποντίκια και θα ήθελα να δω το καλώδιο.
Μου δειχνει το καλώδιο το οποίο ήταν τυλιγμένο με μονωτική ταινία και κομμένο. Τον ρωτάω αν έβαλαν αυτοι την μονωτική ταινία και μου είπαν όχι. Του λεω πως δεν υπάρχει κανένα άλλο σημείο στο αυτοκίνητο που να υπάρχει μονωτική ταινία, κανένα καλώδιο δεν εχει μονωτική και μονος μου δεν έχω ανοίξει ποτέ το καπό και δεν εχω ούτε λόγο ούτε τις γνώσεις να βάλω μονωτική σε κανενα σημείο του αυτοκινητου. Τα πάντα στη μηχανή δείχνουν απίστευτα τακτοποιημένα εκτός από το κομμένο καλώδιο με τη μονωτική ταινία.
Μου είπαν πως η βλάβη αυτή δεν καλύπτεται από την εγγύηση και πως το κόστος αλλαγής καλωδίωσης είναι περίπου 600€.
BWM λέει πως έτσι το βρήκε. Εγώ από τη δική μου μεριά δεν εβαλα κατηγορηματικά χέρι ΠΟΥΘΕΝΑ και καταλήγω στο συμπέρασμα πως το αυτοκίνητο παραδόθηκε με ήδη κομμένο καλώδιο το οποίο ήταν τυλιγμένο με μονωτική ταινία και η ταινία τώρα ξεκόλλησε ή από τη ζέστη του καλοκαιριού κόπηκε. Το συμπέρασμα είναι πως δεν καλύπτει η εγγύηση της BWM ένα ήδη κομμένο και κολλημένο με μονωτική ταινία καλώδιο.
Είναι απαράδεκτο όλο αυτό και δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο από την BMW. Ούτε αυτή την εξυπηρέτηση ούτε αυτό το επίπεδο ποιότητας.
Πουλάει η BMW αυτοκίνητα με τέτοια ποιότητα? -
Σπάσιμο .600ε ?Και δεν πας σε ένα ηλεκτρολόγο να σου κολλήσει το καλώδιο , έλεος πια με αυτές τις χρεώσεις ?
-
Που παρκαρεις το αυτοκινητο;
Αν πας στην εκθεση να δεις ενα καινουριο ιδιο αμαξι πως ειναι το καλωδιο αυτο θα λυσεις την απορια σου αν το δικο σου ειχε θεμα απο πριν.
-
Φωτογραφία και email στην BMW Hellas και κοινοποίηση Γερμανία και συνεργείο. Να το καλύψουν οπωσδήποτε…
-
-
Που παρκαρεις το αυτοκινητο;
Αν πας στην εκθεση να δεις ενα καινουριο ιδιο αμαξι πως ειναι το καλωδιο αυτο θα λυσεις την απορια σου αν το δικο σου ειχε θεμα απο πριν.
Εχεις δίκιο, θα έπρεπε να ανοιξουμε το καπό απο κάποιο καινούργιο αν και είμαι σίγουρος πως δε θα υπήρχε κανένα καλώδιο με μονωτική ταινία τυλιγμένο όπως να ναι...
BMW FORUM