-
Μάλλον έπεσες σε λεμόνι Κωστή. Δεν λέω ότι είναι άτρωτες οι BMW (κάθε άλλο). αλλά η δική μου τρίλιτρη δεν έβγαλε τίποτα.
-
Δυναμό τελικά μου είπαν στο τηλέφωνο...
Alex δε νομίζω οτι είναι μονο το δικό μου .Από οτι διαβάζω εδω και χρόνια σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά fora ειδικά η Ε60 εχει μεγάλα και συχνά προβλήματα.
-
Καλησπέρα συμφορουμίτες,
χρόνια διαβάζω το forum όντας κάτοχος F30 αλλά ποτέ δεν έγραψα κάτι. Απλώς διάβαζα τα σχόλια σας που με έχουν βοηθήσει πολύ. Ήρθε η ώρα να αποχωριστώ για προσωπικούς λόγους την μπέμπα μου, γιαυτό και γράφω. Δείτε στις αγγελίες στο forum, πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση. Εκεί θα βρείτε link με φωτό και όλες τις πληροφορίες. Το έβαλα και εδώ επειδή δεν ήθελα να περάσει απαρατήρητο στα άτομα εδώ που εκτιμούν μια καλή BMW.
Ελπίζω το σχόλιο μου να μην ενόχλησε και να μην αντιβαίνει στους κανόνες του forum.
Συνεχίστε τα σχόλια σας, είναι μια καλή ασχολία για τα βράδυα μου. !!
-
1100 ευρώ.Μαζί με μπαταρία...
-
Άουτς...!!
-
Kαλό κουράγιο σε εμενα μπαίνει συνεργείο και κατεβαίνει μηχανή για να δούμε από που χάνει λάδια.
-
Εγώ σαν καταναλωτής και για ξεκίνημα δεν θα αγόραζα πάλι από τους Βαυαροί.Θα ακούμπαγα τα λεφτά μου αλλού την επόμενη φορά.
κι εγω ήδη το έκανα
-
Δεν συμμερίζομαι καμιά τάση φανατισμού πουθενά και φυσικά ούτε και στην αυτοκίνηση. Έχουν πέσει στα χέρια μου και ιταλικά και γερμανικά και γαλλικά και γιαπωνέζικα και κορεάτικα αυτοκίνητα και πάντα προσπαθώ να είμαι όσο πιο αντικειμενικός μπορώ. Μετά από 25 χρόνια οδηγός (επίσημα...) νομίζω ότι ξέρω πια τι μου αρέσει στα αυτοκίνητα και ξεκάθαρα προτιμώ τα πιο οδηγοκεντρικά ακόμη και εις βάρος άλλων χαρακτηριστικών όπως τα μπλιμπλίκια ή ο εξοπλισμός ενός αυτοκινήτου.
Ων κάτοχος μιας δίλτρης bmw x1 diesel τα τελευταία 5 χρόνια και με 120.000 χλμ (σήμερα!) μπορώ ξεκάθαρα να δω τα μεγάλα πλεονεκτήματα της εταιρίας στην κορυφαία ποιότητα κύλισης, τα φρένα, στο εξαιρετικό στήσιμο, την ποιότητα υλικών στην καμπίνα, τους κορυφαίας απόδοσης κινητήρες που προσφέρουν οδηγική απόλαυση. Εντούτοις η αξιοπιστία δεν είναι ούτε ήταν ποτέ το ατού της bmw. Ασφαλώς υπάρχουν και αρκετά μοντέλα που βγήκαν καλά, αλλά από την άλλη και αρκετά που έβγαλαν μηχανικές και άλλες βλάβες με μεγάλο κόστος και κλόνισαν την αξιοπιστία της εταιρείας. Ακόμη και σήμερα στα συνεργεία βλέπω αμάξια με βλάβες που κοστίζουν πολλά...
Νομίζω ότι όποιος επιλέξει την bmw πρέπει να κάνει πρωτα καλή έρευνα αγοράς, να ελέγξει το ιστορικό του μοντέλου και των κινητήρων του και να είναι συνειδητοποιημένος για το ενδεχόμενο ότι το ρίσκο πάντα θα υπάρχει...Μπορεί αυτό να είναι το τίμημα για τα παραπάνω θετικά που ανέφερα...Όποιος θέλει να δοκιμάσει...το κάνει! Διαφορετικά υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές!
-
Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με τον Emperor. Εχουν περάσει 4 BMW και 2 Μini από τα χέρια μου (και άλλες 3 BMW στην οικογένεια) και καμία δεν έβγαλε πρόβλημα. Βέβαια όλες τις κράταγα λίγο (2 χρόνια τα μεταχειρισμένα και 3-5 τα καινούργια). Επίσης, για το προφίλ των αγοράστών BMW (οχι στην Ελλάδα), δλδ λήζινγκ ή 3-4 χρονια κτήση δεν βγάζουν σοβαρά προβλήματα εκτός εξαιρέσεων. Αλλά ακόμα και του πατέρα μου (Μ54 3λιτρος) μετά από 16 χρόνια και 250.000χλμ δεν έχει βγάλει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, πέρα από το γνωστό των πολλαπλασιαστών (τους αλλάζουμε σαν καραμέλες) και μια φορά την κρεμαγιέρα.
Από την άλλη έχουν πολύ ακριβή συντήρηση (εαν θες να την κάνεις σωστά) και αρκετά μοντέλα 1998-2008 έχουν μεγάλες φθορές σε αναλώσιμα στην ανάρτηση (ενώ η ημιάκαμπτος τι να πάθει!?!? αχαχα). Και φυσικά όλα έχουν σχέση με το μοντέλο, δεν είναι όλα ίδια, μετράει η σειρά, η χρονολογία και το μοτέρα που φοράει το κάθε αυτοκίνητο.
-
Συμφωνω με τους προλαλήσαντες!
Πολλα επισης είναι και θέμα προσωπικών εμπειριών.
Το να πάρει πχ ο Σπύρος πάλι bmw μετά από τόσα που του έβγαλε η Χ3 θα ήταν μαζοχισμός.
Αυτό δεν εμποδίζει ένα άλλο κάτοχο ίδιου μοντέλου χώρις προβλήματα να ξαναπάρει, κοκ. -
Σύντομο test drive με τη νέα 420d.Εξωτερικά το αμάξι,αν και σε μαύρο χρώμα ,μου φάνηκε αρκετά κραυγαλέο και φλύαρο.Καλά, τα δύο τεράστια νεφρά μπροστά δε χωνεύονται με τίποτα ,προεξέχουν και αρκετά(??),αλλά γενικά το αυτοκίνητο δεν έχει την αρμονία μιας Ε46 ή Ε92.Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που μου αρέσουν περισσότερο τα sedan /sw απο το coupe.Μια μαύρη 3αρα sw που είδα μου άρεσε πολύ περισσότερο.Η αλήθεια είναι οτι γυρνάει κεφάλια,αλλά σίγουρα δεν είναι του στυλ/γούστου μου.Είναι λίγο καγκούρικο ρε γμτ...
Και το εσωτερικό βέβαια δε με ενθουσίασε.Επίσης σχεδιαστική μετριότητα με τις επιφάνειες 'αλουμινίου ' να επιδεινώνουν τη κατάσταση.Τα διάφορα πλήκτρα αφής δύσχρηστα και αχρείαστα.Εχουν κάνει πολύ δύσκολο να αλλάξεις θερμοκρασία στο clima ,γιατί το 'κουμπί' είναι πολύ μικρό.Ακόμα και ο περιστροφικός διακόπτης των φώτων έχει αντικατασταθεί από τέτοια πλήκτρα ενώ ο ηλεκτρονικός κεντρικός πίνακας οργάνων με μπέρδευε συνέχεια.Πολλά αχρείαστα στοιχεία ,ακόμα και φωτογραφία μιας κοπέλας με ακουστικά να ακούει μουσική!!!!Στο κεντρικό πίνακα οργάνων!(Δε ξέρω αν ήταν απο Data του ραδιοσταθμού)Επίσης σου έβγαζε μια καγκουριά...Ελπίζω να υπάρχει τρόπος παραμετροποιήσης αλλά το γενικότερο layout δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ευχρηστίας.Οι χώροι οκ τίποτα ιδιαίτερο ,αλλά πίσω το ύψος είναι οριακό για τους επιβάτες.Εμένα έβρισκε το κεφάλι μου και είμαι 1,75.Πολύ χρήσιμο το surround view ,βοηθάει με το παρκάρισμα πολύ.
Στο δρόμο τώρα η άνεση κλασσικά πολύ μέτρια ,αναμενόμενο μόλις είδα τις 19αρες ζάντες.Οι βασικές δαγκάνες των φρένων φαίνονταν μικροσκοπικές...
Ο κινητήρας αθόρυβος για diesel , είχε δύναμη αλλά δε με ενθουσίασε,ειδικά πάνω απο τα 150 περίμενα περισσότερα.Σίγουρα θα πήγαινα για βενζίνη και μάλλον για 430i.Στο sport πάντως πετάει κωλαρακι για πλάκα ....Παραπάνω δε το πίεσα σε στροφές δυστυχώς για να γράψω για οδική συμπεριφορά.
Το κιβώτιο απίστευτο .Δουλεύει τέλεια , ομαλά και γρήγορα.
Το αυτοκίνητο που οδήγησα πρέπει να έκανε γύρω στα 60- 65Κ.Πάρα πολλά κατά την άποψη μου.Δε θα το επέλεγα με τίποτα καταρχήν λόγω εμφάνισης αλλά και λόγω τιμής.Νομίζω δεν αξίζει τόσα λεφτά.
H Guilia Veloce με 280ps 4wd κάνει 48.000euro.Η 430i πρέπει να βγαίνει γύρω στα 65-70 χαλαρά.
-
Tεράστια υπόκλιση στην Πεμβέ. Είναι απίστευτο αυτό που έχει πετύχει. Παρά τις ατέλειες και τους συμβιβασμούς που έχουν πολλά από τα αυτοκίνητά της, παρόλα αυτά, οι ουρές στις εκθέσεις και οι προπαραγγελίες πάνε σύννεφο και τα ρεκόρ σπάνε το ένα μετά το άλλο.
Και εδώ ακριβώς είναι που χάνει το παιχνίδι η κάθε Άλφα Ρομέο, Λέξους, Βόλβο κ.α. όψιμοι διεκδικητές πωλήσεων στην κατηγορία αυτή, μερικοί έχουν κλείσει μάλιστα (π.χ. Σάαμπ, Ινφίνιτι γιοκ από ΕΕ). Όχι στο πόσα δεύτερα κάνει το 60-160 με πέμπτη ή πόσα λίτρα πορτ μπαγκάζ έχει, πόσα νούμερο παραπάνω λαστιχόζαντα φοράει από αυτό που θα έπρεπε, ή πόσα χλμ. έχει τελική (με όριο τα 130 χαω από τις αρχές του 1980 στην συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαικών δρόμων!).
Για μένα η μόνη απορία που έχω είναι η κάτωθι : Νταξ΄ στα συμβατικά τους πήρε και τα σώβρακα, στα ηλεκτρικά που έρχονται τώρα και που θα είναι τίγκα στις οθόνες, στις μπαταρίες και στα σόφτγουέρ, θα συνεχίζει να μαζεύει στριγκ με τον ίδιο ρυθμό, ή θα δούμε και τίποτα ψιλοανακατατάξεις?
ΥΓ. Είναι κακόγουστο αστείο οι 65 χήνες για ένα πετρέλαιο που μυρίζει πτωμαίνη από δύο τετράγωνα μακρυά εν έτει 2021. Και με τόσα φάουλ επάνω του.
-
Αν σκεφτείς δε, οτι προσπαθω απο προχθές να κλείσω service για το 500X και κανένας δε σηκώνει το τηλέφωνο ούτε απαντάει τα email ,ενω τη 4αρα με πήραν τηλεφωνο απο τη BMW για να μου τη δώσουν θα σου λυθούν αρκετες απο της απορίες...Kαι τη Stelvio είχα γνωστο για να μου τη δώσουν ενα ΣΚ μετα απο προεργασία 20 ημερών...
-
Εδω η λαμπορτζινι ανέφερε πως το 2020 ήταν η πιο κερδοφορα της χρονιά!
-
γνωρίζει καποιος λεπτομέρειές για τη προωθητική ενεργεια της σειράς 1 που διαφημίζουν τον τελευταίο καιρό?
-
Ξέρετε αν μπαίνει κοτσαδόρος στην plug in 225 Active Tourer;
-
Ξέρετε αν μπαίνει κοτσαδόρος στην plug in 225 Active Tourer;
Απο όσο ξέρω όχι, δεν μπαίνει (τουλάχιστον όχι εργοστασιακά). Αλλά εαν σε ενδαφέρει, καλό είναι να ρωτήσεις έναν εξουσιοδοτημένο έμπορο.
-
Σε ευχαριστώ πολύ! Ο μαντράς είπε τσου. Αλλά πιο σωστά να ρωτήσουμε σε έμπορο.
-
H BMW γενικά δεν βάζει τίποτα εκ των υστέρων αν έχει έστω κι ένα καλωδιάκι. Θέλει να ξαναπρογραμματίσεις τα πάντα. Θεωρητικά υπάρχουν after market λύσεις, αλλά αν η Westfalia λέει ΟΧΙ για το Hybrid, μάλλον δεν γίνεται.
-
Έχεις απόλυτο δίκιο, σε ευχαριστώ πολύ!
BMW FORUM