-
@luminusmortiferus said in BMW: Ποια είναι η άποψή σας;:
Γεια σε όλες και σε όλους! Ελπίζω να είστε καλά!
Βρίσκομαι προ της απόφασης της αγοράς αυτοκινήτου, και ομολογώ πως δεν είμαι και ο πιο σχετικός. Ψάχνω κάτι που να συνδυάζει υψηλή αισθητική με ανθεκτικότητα και αξιοπιστία. Αναπόφευκτα ένα από τα brands που μου πέρασαν από το μυαλό ήταν η BMW (και τα Renault είναι κομψότατα, είναι η δεύτερή μου σκέψη). Θα ήθελα να μου πείτε γενικά την εμπειρία σας από BMW όσοι έχετε ή είχατε ή γνωρίζετε κάποιον που να έχει. Ενδιαφέρομαι κυρίως για τη Σειρά 1, η οποία είναι και οικονομικότερη. Αξίζει μια BMW; Ή θα τρώω τα λεφτά μου σε συνεργείο κάθε τρεις και λίγο; Σας χιλιοευχαριστώ όλους για το χρόνο σας!Όπως ειπε και ο Δημήτρης πιο πάνω, εφόσον ψάχνεις ανθεκτικότητα και αξιοπιστία, δεν κοιτάς bmw. Ναι φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα (6 είχα από δαύτα) και ναι ο Άσσος είναι το καλύτερο της κατηγορίας του, αλλά αξιόπιστα και ανθεκτικά δεν είναι. Οπότε ανάλογα με το πόσο σημαντικό ειναι αυτό το κριτήριο για εσένα, αποφασίζεις ανάλογα.
{mod} ομως επειδή υπάρχει σχετικό θέμα για bmw, το μεταφέρω εκεί - δεν ανοίγουμε νέα θέματα εφόσον υπάρχουν, κάνουμε μια αναζήτηση προηγουμένως.
-
πολύ καλές οι BMW και ναι πάντα θα είναι στις επιλογές μου
αλλά όπως πολύ σωστά είπαν οι προλαλήσαντες δεν παίρνεις BMW για την αξιοπιστία τους και για οικονομία σε ανταλακτικά και service. τα μεταξωτά βρακιά ..........
Είναι σαν να λέει κάποιος θέλω σπορ και συγκινήσεις και παίρνει toyota δεν ταιριάζει ....... (εκτός supra, gr yaris και ελαχιστων μοντέλων της μην λεμε τα ίδια)
-
-
Καλησπέρα να κάνω μία τεχνική ερώτηση όποιος γνωρίζει να βοηθήσει ?
είναι να αλλάξω αμορρτεσέρ εμπρός σε 420D - F36 Gran Coupé, B47, (4E91) του 12/ 2016
Ο κωδικός του original είναι :
Spring strut, 31316886261 ή 31 31 6 886 261 (όπως το διαβάζουν πιο σωστά τα περισσότερα site).Τα αυθεντικά μου είπαν 500€ τα ΟΕΜ μου είπαν 300€
ψάχνοντας βρήκα μόνο αυτά : https://www.autodoc.gr/bilstein/7003297 που αναφέρονται συγκεκριμένα στον κωδικό του original
BILSTEIN - B4 OE Replacement 22-220080 ΑμορτισέρΘα έχω διαφορά στην απόσβεση ? Υπάρχει λόγος να δώσω τα +200€ ?
-
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πληρώσεις οεμ αμορτισέρ απ' τη στιγμή που το φτιάχνει 3ος και απλά το βάζει σ' ένα κούτι bmw και μετά το πουλάει +50%. Δες τι μάρκα είναι τα μαμίσια (Sachs νομίζω) και πάρε τη αντίστοιχη σειρά που φοράει το αμάξι σου (κανονικό, σπορ, μ-πακ κτλ).
Και τα Bilstein να πάρεις εννοείται θα είναι μια χαρά. Στην τελική εγώ στην τιμή των 2 μαμίσιων θα άλλαζα ολη την 4αδα για λόγους ομοιογένειας. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να αλλάζονται ανά άξονα τα αμορτισέρ.
-
Εαν θες το καλύτερο και δεν σε πειράζει να χώσεις φράγκα, εδώ εισαι:
https://www.ac-schnitzer.de/en/bmw/8-1/4/4er-f36/suspension/?p=1Αλλιώς βάλε Sachs or Bilstein.
Εδώ θα βρείς πολλά ΟΜΕ από την Sachs/Boge, που ειναι κορυφή και συνήθως τα original ειναι Sachs or Boge.
https://aftermarket.zf.com/en/aftermarket-portal/our-catalog/search-by-vehicle/#/search?languageID=4&brandID=68&countryID=GR&vehicleTypeIDs=p&manufacturerID=16&modelID=11900&vehicleIDs=110020&searchField=vehicle&assemblyGroupIDs=2462,1614,273,3229,251,1334,771,188,919,854,190,1180 -
Tο αυτοκίνητο έχει πολύ προσεκτική χρήση. Μπήκα στην AC Schnitzer αλλά ξεφεύγει στα 1880€ η τετράδα με τα ελατήρια μαζί.
Να αλλάξω και τα 4 αν είναι απαραίτητο δεν αντιλέγω. Με ενδιαφέρει να μην αλλάξει η συνταγή. Τώρα ακόμα και με τα Run Flat 225/45/17 και 255/40/18 μια χαρά κύληση έχω. Νταξ δεν είναι όπως η 5άρα αλλά πραγματικά καταπίνει πολλά σε σχέση με άλλα συτοκίνητα και αν ζητήσεις να στρίψεις ... στρίβει χωρίς φόβο.
Στις πιο γήινες επιλογές :
Το αυτοκίνητο είαναι με την sport ανάρτηση μαμά και φοράει Run Flat ελαστικά.Από το site που έστειλες βγάζει με τον ίδιο κωδικό ένα SACHS
https://aftermarket.zf.com/en/aftermarket-portal/our-catalog/search-by-vehicle/#/article/319+733?languageID=4&brandID=14,22,32,35,68,126,161,294,8888&countryID=GR
και ένα Boge
https://aftermarket.zf.com/en/aftermarket-portal/our-catalog/search-by-vehicle/#/article/32-BA5-A?languageID=4&brandID=14,22,32,35,68,126,161,294,8888&countryID=GR
Δεν ξέρω τα μαμά ποιος τα κατασκευάζει και ποια φοράει ή πως να το ελέγξω.Το συνεργείο που πηγαίνω μέχρι σήμερα είναι εξουσιοδοτημένο BMW στην Ηλιούπολη.
Τι προτείνετε ?
-
Tο αυτοκίνητο έχει πολύ προσεκτική χρήση. Μπήκα στην AC Schnitzer αλλά ξεφεύγει στα 1880€ η τετράδα με τα ελατήρια μαζί.
Δεν ξέρω τα μαμά ποιος τα κατασκευάζει και ποια φοράει ή πως να το ελέγξω.
Ναι τόσο έχει η Schnitzer, αλλά μετά θα έχεις άλλο αυτοκίνητο, ειναι κορυφή (είχα βάλει στην Ζ4). Και κάνουν και έκπτωση, αλλά πάλι θα σου βγεί κανα 1.500αρι.
Απο Sachs/Boge θα έλεγα ότι ειναι τα ίδια (ίδια εταιρία ειναι) και από όσο ξέρω και τα οριτζιναλ ειναι ένα από τα 2, ό,τι τύχει. Εαν θες να δεις τώρα τις φοράει, πρέπει να κοιτάξει το αμορτισέρ, το γράφει (εαν δεν έχει σβηστεί ή δεν ειναι πολύ λερωμένο). Εγώ θα έβαζα τα Σακς.
-
Μόλις μπήκα και λέω ΟΚ αφού είναι τα ίδια ας τα ψάξω ... και βλέπω https://www.autodoc.gr/sachs/17384753 Δηλαδή έκαστο 90€ ?
Δηλαδή 180€ και τα 2 ?Εμένα μου ζήτησαν 300€ για το ανταλακτικό και 150€ - 200€ για πέρασμα ?
Τι παίζει κάνω λάθος ή μου τον χώνουν όσο πιο βαθιά μπορούν ?
Με το συμπάθειο ... πάντα ... ! -
Να αλλάξω και τα 4 αν είναι απαραίτητο δεν αντιλέγω. Με ενδιαφέρει να μην αλλάξει η συνταγή. Τώρα ακόμα και με τα Run Flat 225/45/17 και 255/40/18 μια χαρά κύληση έχω. Νταξ δεν είναι όπως η 5άρα αλλά πραγματικά καταπίνει πολλά σε σχέση με άλλα συτοκίνητα και αν ζητήσεις να στρίψεις ... στρίβει χωρίς φόβο.
Στις πιο γήινες επιλογές :
Το αυτοκίνητο είαναι με την sport ανάρτηση μαμά και φοράει Run Flat ελαστικά.Από το site που έστειλες βγάζει με τον ίδιο κωδικό ένα SACHS
https://aftermarket.zf.com/en/aftermarket-portal/our-catalog/search-by-vehicle/#/article/319+733?languageID=4&brandID=14,22,32,35,68,126,161,294,8888&countryID=GR
και ένα Boge
https://aftermarket.zf.com/en/aftermarket-portal/our-catalog/search-by-vehicle/#/article/32-BA5-A?languageID=4&brandID=14,22,32,35,68,126,161,294,8888&countryID=GR
Δεν ξέρω τα μαμά ποιος τα κατασκευάζει και ποια φοράει ή πως να το ελέγξω.Το συνεργείο που πηγαίνω μέχρι σήμερα είναι εξουσιοδοτημένο BMW στην Ηλιούπολη.
Τι προτείνετε ?
ποσα χμ εχεις? εχουν γινει μετρησεις και πρεπει να αλλαξεις τα εμπρος μονο? γιατι αμορτισερ συνηθως κρατανε 160000 χμ.
Αν θελεις καλα αμορτισερ B6 στα εργοστασιακα ελατηρια, δεν χρειαζεται κατι αλλο.
-
@fanis75
98.000 χιλ. και μάλιστα πολύ ήρεμα. απλά το εμπρός αριστερό χάλασε...Ακόμα δεν μπορώ να καταπιώ την διαφορά των 120€ σε 2 αμορτεσέρ
όταν λές Β6 ,,, τι εννοείς για βοήθα τον άσχετο
-
@stefan147 said in BMW FORUM:
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πληρώσεις οεμ αμορτισέρ απ' τη στιγμή που το φτιάχνει 3ος και απλά το βάζει σ' ένα κούτι bmw και μετά το πουλάει +50%. Δες τι μάρκα είναι τα μαμίσια (Sachs νομίζω) και πάρε τη αντίστοιχη σειρά που φοράει το αμάξι σου (κανονικό, σπορ, μ-πακ κτλ).
Και τα Bilstein να πάρεις εννοείται θα είναι μια χαρά. Στην τελική εγώ στην τιμή των 2 μαμίσιων θα άλλαζα ολη την 4αδα για λόγους ομοιογένειας. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να αλλάζονται ανά άξονα τα αμορτισέρ.
Χωρίς να διαφωνώ με την πρόταση σου, δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα ΟΕΜ έχουν διαφορές ως προς τις ρυθμίσεις που έχει ζητήσει ο κατασκευαστής, δεν είναι ακριβώς ίδια με τα aftermarket, και ας τα φτιάχνει η ίδια εταιρεία. Βέβαια αν μιλάμε για την μισή τιμή, εννοείται ότι βάζεις τα aftermarket.
@sprsk: Που χάθηκες εσύ ρε Σπύρο; Όλα καλά;
-
Οι οποίες διαφορες (εάν υπαρχουν) δε θα γίνουν ποτέ αισθητές από τον οδηγό, ειδικά εφόσον μιλάμε για αμορτισέρ που θα ειναι και απο τον ιδιο κατασκευαστη με τα εργοστασιακα. Έχω πολλά παραδείγματα που το αφτερμαρκετ είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με το εργοστασιακό, με αποκορύφωμα μια σκαστρα pierburg που είχα πάρει για το Audi και το αφτερμακετ ήταν στη μισή τιμή και με πρόχειρα σβησμένο το logo της Audi.
Και είναι και πολύ λογικό εδώ που τα λέμε. Σιγά μη φτιάχνει 2 γραμμές παραγωγής ο κάθε κατασκευαστής για τα εργοστασιακά και τα αφτερμαρκετ που είναι ίδια.
-
Για αμορτισέρ και λάστιχα έχω πολλές εμπειρίες όπου υπάρχει αισθητή διαφορά (αν νιώθει φυσικά ο οδηγός). Όταν άλλαξα π.χ. στο Focus αμορτισέρ, Sachs Red πάλι, είχαν διαφορά από τα μαμά Sachs Red. Στα λάστιχα επίσης (σε BMW με marker για BMW), αλλά μικρότερες διαφορές.
-
Για αμορτισέρ και λάστιχα έχω πολλές εμπειρίες όπου υπάρχει αισθητή διαφορά (αν νιώθει φυσικά ο οδηγός). Όταν άλλαξα π.χ. στο Focus αμορτισέρ, Sachs Red πάλι, είχαν διαφορά από τα μαμά Sachs Red. Στα λάστιχα επίσης (σε BMW με marker για BMW), αλλά μικρότερες διαφορές.
Οι όποιες διαφορές είναι περισσότερο στην αίσθηση παλαιού Vs νέου
-
@red_monster said in BMW FORUM:
Οι όποιες διαφορές είναι περισσότερο στην αίσθηση παλαιού Vs νέου
Σωστό κι αυτό, αλλά ακόμα και 2 καινούρια έχουν διαφορά, γιατί έχει διαφορετικές προδιαγραφές το ΟΕΜ. Ισχύει και για λάστιχα και για αμορτισέρ.
-
Και είναι και πολύ λογικό εδώ που τα λέμε. Σιγά μη φτιάχνει 2 γραμμές παραγωγής ο κάθε κατασκευαστής για τα εργοστασιακά και τα αφτερμαρκετ που είναι ίδια.
Πάντως ο Schnitzer που προφανώς δεν τα φτιάχνει αλλά ειναι συνήθως Sachs, εχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και δεν ειναι δύσκολο, δεν θέλει άλλη γραμμή παραγωγής, απλά διαφορετική ρύθμιση. Όταν είχα παραγγείλει για την Ζ4, δεν υπήρχε στοκ και περίμενα 1 μήνα, για να κατασκευαστούν και να έρθουν Ελλάδα.
-
Άλλο πράγμα ο Σνίτσερ γιατί αυτός φτιάχνει καστομια. Η Bilstein όμως όταν θα φτιάξει ενα Β4 και ένα εργοστασιακό αμορτισέρ είναι το ίδιο και το αυτό. Αντε στο ένα να βάλει λάδια καστρολ μέσα και στο άλλο febi. Κι αυτό το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη γιατί μου το χει πει μαστορατζα και καλά εξουσιοδοτημενη απ τη Bilstein.
Τα λάστιχα είναι άλλο θέμα. Πχ με φίλο έχουμε βρει διαφορά μέχρι και στο πλάτος μεταξύ PZero και PZero N0 ιδίων διαστάσεων.
-
This post is deleted! -
Άλλο πράγμα ο Σνίτσερ γιατί αυτός φτιάχνει καστομια. Η Bilstein όμως όταν θα φτιάξει ενα Β4 και ένα εργοστασιακό αμορτισέρ είναι το ίδιο και το αυτό. Αντε στο ένα να βάλει λάδια καστρολ μέσα και στο άλλο febi. Κι αυτό το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη γιατί μου το χει πει μαστορατζα και καλά εξουσιοδοτημενη απ τη Bilstein.
Τα λάστιχα είναι άλλο θέμα. Πχ με φίλο έχουμε βρει διαφορά μέχρι και στο πλάτος μεταξύ PZero και PZero N0 ιδίων διαστάσεων.
οι ιταλοι εχουν τα θεματακια τους....
καποτε με τη delta di, το 2010, οταν αλλαξα λαστιχα που κανενας δεν εψαξε τοτε, τραβαγε το αμαξι δεξια. πι ζερο ροσο.
εφτασε μεχρι να ερθει και μηχανικος απο ιταλια για τσεκαρισμα.
δεν βρηκανε τιποτε και πηγαινε το αμαξι για αντικατασταση.
ειχα περασει απο ενα φιλο φρενα φορτηγων για καφε, πασχαλιδης συντροφος απο εποχες χονταρας, και μου λεει στα φορτηγα με τις αναγομωσεις υπαρχει συχνα θεμα με τη περιφερεια....
ναι, ειχαν κανει λαθος στην παραγωγη και ειχαν διαφορα τα λαστιχα 5%, βασικα το ενα ηταν προφανως απο μεγαλυτερο προφιλ με λαθος σημανση!!!
ατελειωτοι ιταλοι....
BMW FORUM