-
@dimitrioskosmas said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
τον μεγαλύτερο ρόλο στη ταχύτητα παίζει η περιοχή που μένεις + την εγκατάσταση στο σπίτι σου, οχι ο πάροχος . αν η περιοχή ειναι προβληματική και τα καλώδια στο σπίτι σου 50 χρονων και τη NASA να φέρεις πάλι θα σερνεται το internet.
Κι όμως αν πάρει από starlink τα καλώδια δεν θα επηρεάσουν καθόλου
-
@jamesd said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
@dimitrioskosmas said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
τον μεγαλύτερο ρόλο στη ταχύτητα παίζει η περιοχή που μένεις + την εγκατάσταση στο σπίτι σου, οχι ο πάροχος . αν η περιοχή ειναι προβληματική και τα καλώδια στο σπίτι σου 50 χρονων και τη NASA να φέρεις πάλι θα σερνεται το internet.
Κι όμως αν πάρει από starlink τα καλώδια δεν θα επηρεάσουν καθόλου
εκει μπλέκεις με τον φιδεμπορα
-
@chrisk6 said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
@storm said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
2/1 που ήταν εργάσιμη ημέρα έστειλα email στο Customer Support της NOVAWIND για το ενδεχόμενο αναβάθμισης σε VDSL και ζητούσα τηλεφωνική επικοινωνία γιατί ξέρω ότι με email δεν απαντούν σε ερωτήσεις.
8/1 ήρθε ένα email που μου έλεγε ότι θα επικοινωνήσουν μαζί μου τις ώρες που τους ανέφερα.
15/1 σήμερα και ακόμη περιμένω.
Και όλα αυτά για μία τηλεφωνική κλήση για διευκρινήσεις περί της αναβάθμισης σε VDSL.
Λειτουργεί η NOVAWIND ή το έκλεισε το μαγαζάκι;
Και μετά λένε τα μέλη εδώ μέσα για οπτικές ίνες και κουραφέξαλα.
Κανε αιτηση φορητοτητας/αλλαγη παροχου σε Cosmote.
Μετα θα πεσουν τα τηλεφωνα μονα τους.Δεν ξαναμπλεκω με NOVA/VODAFONE για κανενα λογο.
Και ας κατοικω κεντρο/καρακεντρο ΑΘηνας(Ζωγραφου).Cosmote μόνο fiber με τρυπάνια, οπότε άκυρο από τα αποδυτήρια...
-
Να σου πω, υπάρχουν κάτι εταιρίες που βάζουν μια κεραία 5g στην ταράτσα, κατεβάζουν καλωδιακι μέσα στο σπίτι, ακόμα και από το μπαλκόνι και έχεις μόνιμα υψηλή ταχύτητα δικτύου. Τα ξέρεις;
-
@lap said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
Να σου πω, υπάρχουν κάτι εταιρίες που βάζουν μια κεραία 5g στην ταράτσα, κατεβάζουν καλωδιακι μέσα στο σπίτι, ακόμα και από το μπαλκόνι και έχεις μόνιμα υψηλή ταχύτητα δικτύου. Τα ξέρεις;
@lap μην με μπλέκεις με τα της πολυκατοικίας. Στην ταράτσα δεν έχω ανέβει ποτέ και δεν προβλέπεται στο μήνα μου. Εδώ μία αυτοψία ήθελα να κάνω για το ενδεχόμενο να βάλω ηλιακό και άκρη δεν έβγαλα.
Χαλάνδρι! Ο παράδεισος της Αττικής...
-
Δεν είναι τίποτα αυτό. Μια μικρή κεραία είναι σαν κινητό.
Και κατεβάζεις καλωδιακι. Αν έχεις καλό σήμα στο μπαλκόνι σου τότε το βάζεις στο μπαλκόνι σου και τους γράφεις όλους.
-
Ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλά αυτά θα μπορούσε να τα κάνει κάποιος άλλος. Όχι εγώ. Εγώ θέλω αναβάθμιση, αν υπάρχει, πάνω στην ήδη υπάρχουσα καλωδίωση που έχω σπίτι. Να μου στείλουν ένα router VDSL (αν υπάρχει) και απλά να το κουμπώσω (όταν και όποτε βρω χρόνο) εκεί που έχω το router ADSL.
-
Και κατεβάζεις καλωδιακι. Αν έχεις καλό σήμα στο μπαλκόνι σου τότε το βάζεις στο μπαλκόνι σου και τους γράφεις όλους.
Αν εχει καλο σημα 5G στο σπιτι του μπορει να βαλει ενα router με sim απευθειας.
-
Στο σπίτι δεν έχω σήμα κινητής τηλεφωνίας. Για να μιλήσω σε κινητό βγαίνω στο μπαλκόνι. Είπαμε. Χαλάνδρι. Ο παράδεισος της Αττικής.
-
Στο σπίτι δεν έχω σήμα κινητής τηλεφωνίας. Για να μιλήσω σε κινητό βγαίνω στο μπαλκόνι. Είπαμε. Χαλάνδρι. Ο παράδεισος της Αττικής.
Κακο να μην εχεις σημα.
Βεβαια με το wificall λυνεις το προβλημα σου τουλαχιστον στην ομιλια και να μην βγαινεις στο μπαλκονι. Δες στο site της NOVA αν εχεις συμβατη συσκευη και ενεργοποιησε το.
Προσφατα σε γνωστους προσεξα πως η NOVA για καποιο ανεξηγητο λογο δεν υποστηριζει ολες τις συσκευες στο wificall. Αυτοι ειχαν κατι samsung και δεν μπορουσαν να ενεργοποιησουν και γω με το Xiaomi δουλευα κανονικα μεσα στο σπιτι τους...τρελαθηκαν με την NOVA. H cosmote υποστηριζε τις συσκευες τους κανονικα στο ενδιαμεσο... -
Όλες ίδιες είναι οι εταιρίες , κύριοι . Η μεγάλη διαφορά της cosmote στην περίπτωσή μου είναι ότι είναι η πιο αξιόπιστη σε βλάβες από τις άλλες δύο. Μέχρι εκεί όμως....
Αλλά , όταν με έπεισαν για οπτική ίνα , άρχισε μία διαδικασία η οποία με άφησε χωρίς σταθερό για ένα πεντάμηνο +. Αρχικά στην εβδομάδα ήρθε μία κοπελίτσα συνάδελφος από την Αθήνα (!!) , για να μετρήσει ορόφους της κατοικίας και πόσες αναμονές και καλώδια ( χρειάζονται. 10 λεπτά δουλειά. Μου λέει είμαστε οι εργολάβοι του έργου, δεν τους ξαναείδα . Τώρα από που πληρώνεται όλο αυτό , δε ξέρω, μάλλον Ευρωπαϊκά χρήματα....
Μετά από κανένα 20 ήμερο εδέησε ο ντόπιος συνεργάτης τους , να έρθει. Δεν το πέτυχε με τη μία , ήρθε και δεύτερη μέρα. Μου λέει θα στείλω σήμα στην κοσμοτέ για τα τελικά. Ήρθε ο οτετζης , είχε ξεχάσει ένα μηχανηματάκι, αλλά το πιο ωραίο είναι ότι έκοψε το σήμα του χαλκού πριν τον τελικό έλεγχο ( που χρειαζόνταν το παπαράκι) . Πάει το σταθερό , αλλά είχα ιντερνετ ( το παλιό) . Πάω γραφείο έρχομαι μου κάνει, θα το λύσουμε. Δεν ήρθε....
Μετά από 10 μέρες ήρθε , βάζει το παπαράκι , α , μου λέει έκανε λάθος ο εργολάβος, κάπου σπάει η ίνα. Άντε βρες τον..... Ήρθε μετά από 15 μέρες, απάντηση πες στον οτετζη δε ξέρει τη δουλειά του ( δε ξέρω τι έκανε , μπορεί και τίποτα μπορεί και κάτι να σκάλησε...) . Από εκεί και πέρα ο ένας πετούσε το μπαλάκι στον άλλο, η δε κοσμοτέ τα ραντεβού τα έκλεινε δικτατορικά , κοινώς έστελνε μήνυμα την προηγουμένη , αύριο θα σας επισκεφθεί ανάμεσα 8 με 2 (!!!) ο τεχνικός μας, είχες δεν είχες δουλειά δεν την ένοιαζε , σε δύο ραντεβού παράτησα τα πάντα και δεν ήρθαν ποτέ....
Κάπως έτσι μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις οτετζή - εργολάβου, και μετά από σχεδόν 5 μήνες ήρθε η οπτική ίνα....
-
Να ρωτήσω κάτι;
Για να γίνουν όλες αυτές οι εργασίες δεν απαιτείται να υπάρχει παρουσία κάποιου προσώπου από την οικία;Και αυτές οι εργασίες τι ώρες και ημέρες γίνονται;
-
Στον κοινόχρηστο με έβαλε και υπέγραψε ένα χαρτί ότι συναινούμε ως διαχειριστής ( οικογενειακή μικρή πολυκατοικία , δεν υπήρξε θέμα) . Εκεί αυτός μπήκε μέσα από τους κοιλοδοκούς στα κάγκελα και έβαλε κανάλια μέχρι τις εισόδους των κατοικιών. Δεν επέβλεψα , κάτι εκτός από τα πολύ χοντρά.
Στην τελική σύνδεση , την εσωτερική , πρέπει να είσαι παρών , καθώς ο οτετζής μπαίνει μέσα στο σπίτι σου. Όπως έγραψα , απαράδεκτοι , εργάσιμες μέρες αιχμής τα ραντεβού, με μόνο ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα την προηγουμένη , αύριο από 8-2 ( τόσο ευρύ περιθώριο ) , θα σας επισκεφθεί ο τεχνικός. Απλά για σιγουριά -επιβεβαίωση καλούσαν κανένα τέταρτο πριν έρθουν, οι ίδιοι οι τεχνικοί. Δύο σίγουρα ραντεβού παράτησα τα πάντα , δεν ήρθαν , σε δύο ακόμα δεν τους περίμενα , πάλι δεν ήρθαν , μία φορά μου έστειλαν ότι θα έρθουν 13 Αυγούστου ( με δούλεψαν , ποιος δουλεύει τότε... ) , δεν ήρθαν. Γενικά ένα μπάχαλο, έπρεπε να βρώ το μπατζανάκη του ξαδέρφου της θείας του, που δούλευε στον οτε.... για να μπει μια τάξη. Ο εργολάβος καλούσε κοπελίτσα και το ψιλοσυζητούσες το ραντεβού ,αλλά λες και μιλούσες με τον πρωθυπουργό , τόσο φορτωμένο πρόγραμμα είχαν...
Ένα χάλι και μισό....
-
Αυτά διαβάζω και για αυτό θέλω πρώτα να μιλήσω τηλεφωνικά μαζί τους.
Προφανώς στο δικό μου σπίτι άγνωστος δεν μπαίνει, εργασίες εντός οικίας δεν προβλέπονται, οπότε αν αρχίσουν τα περίεργα θα ακυρωθεί κάθε ενδεχόμενο αναβάθμισης και δεν θα τρελαθώ κιόλας.
-
Eχω forthnet nova 15 χρόνια σε 3 διαφορετικά σπίτια. σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος απο τεχνική υποστήριξη αν εξαιρέσεις ένα τριήμερο πού έμεινα χωρίς ίντερνετ (καμένο τροφοδοτικό modem) επειδή μεσολάβησε αργία. έχω πάρει πολλές φορές τηλ και στα 3-4 λεπτά εμφανίζεται άνθρωπος να βοηθήσει. Έχω fiber 100 η οποία είναι 100 στην εισοδο της πολυκατοικίας αλλά γίνεται 70 στο σπίτι λόγω προβληματικής καλωδίωσης του σπιτιού
-
Προφανώς στο δικό μου σπίτι άγνωστος δεν μπαίνει, εργασίες εντός οικίας δεν προβλέπονται, οπότε αν αρχίσουν τα περίεργα θα ακυρωθεί κάθε ενδεχόμενο αναβάθμισης και δεν θα τρελαθώ κιόλας.
Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να πεις όχι. Έχω την υποψία ότι πρόκειται για κοινόχρηστη υποδομή που δεν μπορείς να πεις όχι.
-
Αυτά διαβάζω και για αυτό θέλω πρώτα να μιλήσω τηλεφωνικά μαζί τους.
Μη σε αποπάρω , ίσως η δική μου περίπτωση να ήταν σπάνια, αλλά τέτοια ασυνεννοησία ούτε σε δημόσιο έργο του 90 . Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δε θα μπει στο σπίτι , εκτός αν μπορείς τη τελική σύνδεση να την κάνεις και με δικό σου μάστορα, λίγο χλωμό όμως γιατί ο οτετζής πάντα κάτι έκανε με τα κεντρικά με ένα ταμπλετ ανά χείρας .
Από τις πολλές επισκέψεις ( και τι να σας βγάλω παιδιά, κανένα νεράκι κανένα κουλουράκι κ.λπ.) των οτετζήδων στο χώρο , πλέον κανά 2 με χαιρετάνε στο δρόμο , γίναμε γνωστοί ....
-
H αναβάθμιση σε VDSL μέσω χαλκού για ποιο λόγο θα χρειαστεί να μπει τεχνικός μέσα στο σπίτι;
-
H αναβάθμιση σε VDSL μέσω χαλκού για ποιο λόγο θα χρειαστεί να μπει τεχνικός μέσα στο σπίτι;
Λογικά σε οπτική αναφέρονταν.
-
Εγω σε 3 περιπτωσεις δικων μου ανθρωπων εγινε μια χαρα η δουλεια και με τη μια που λεμε.
Ολη η δουλεια ειναι μεχρι την εισοδο της πορτας. Μετα οπως ειπαμε εσυ αποφασιζεις πως και αν θα το τρεξεις μεσα στο σπιτι το καλωδιο.
Σε VDSL απλα θα σου δωσουν παραπανω χωρις να ερθει κανει σπιτι προφανως.
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;