-
Εγινε Πιτζιές μου, εφόσον δεν εγκρίνεις, αύριο θα την κλείσουμε τότε για να πάω να γίνω γαλερίστας για 3 και 60 σε καμιά πολυεθνική ή ακόμα χειρότερα σε κάνα Ελλάνιο εργοδότη που δεν έχει ιδέα τι σημαίνει "8ωρο" ή "υπερωρία" ωστε να με θεωρήσει επαναστάτη ένας τυχαίος τύπος σε ένα forum! Ο,τι να 'ναι πραγματικά.
Στις ΜΚΟ δεν έχω καμία συμπάθεια πραγματικά. Επειδή αναφέρθηκαν και αυτές. Μέχρι και ο Ριζοσπάστης πριονοκορδέλα τις περνάει.
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9900482
Μέχρι και οι ζαίοι
https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/163904_mko-drasi-horis-elegho
-
@diego1960 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Δε βαζω καν τη συμπεριφορά προς τους Ρομά και τις σφαίρες που έχουν πεσει.
Εννοείς που τους χαϊδευουν. Εκτος εαν ζεις σε άλλη χώρα!! Γιατι στους Ρομά δεν αντιδρούν ουτε κατα 10% οπως πρεπει. Οταν πεταγαν πετρες στην ΕΟ με κινδυνο να σκοτωθουμε η αστυνομια απλα μας ειπε να πάμε μεσω Κίατου. Εγω τετοια αστυνομία ΔΕΝ θελω. Οχι να ταλαιπωρηθώ εγώ που πληρώνω φορους για να πετάνε οι Ρομά πετρες ανενόχλητοι! Και εκει ξέρω τι χρειάζεται…απλό ειναι.
-
Το κράτος θα πρέπει να μεριμνήσει για το τι θα γίνονται οι άνθρωποι που εισέρχονται στα χωρικά μας ύδατα,λ
Απλό: Να μεριμνήσει να ΜΗΝ εισέρχονται. Πρόληψη λέγεται και ειναι καλύτερη απο καταστολή ή ο,τι αλλο.
-
Αυτό δεν παίζει σαν ενδεχόμενο, πάντα θα έρχονται όσο η κατάσταση στη Χ/Ψ χώρα είναι ανυπόφορη και εφόσον η Ελλάδα είναι πέρασμα. Και τα pushbacks δεν είναι λύση, είναι έγκλημα.
-
Δεν γίνεται αυτο, υπάρχει η σύμβαση της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπου αναφέρει σε συγκεκριμένο πρωτόκολλο πως δεν πρέπει να γίνονται μαζικές απελάσεις αλλοδαπών για κανένα λόγο. (το αναφέρει ως aliens!!! Όπου προφανώς τη δεκαετία του 50 το alien στα νομικά έγραφα έχει την ερμηνεία αλλοδαπός).
Οπότε όποιος είναι με την Ευρώπη ακολουθεί τα δικαιώματα της Ευρώπης.
Ορίστε Ντιέγκο. Το λες απλά και κατανοητά.
-
Έλα σοβαρεψου.
Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και άλλες χώρες δίπλα στα σύνορα της Ευρώπης. Δεν γίνεται με οποιοδήποτε τρόπο να φερθείς με βία σε άλλους ανθρώπους οποία ιδιότητα και αν έχουν και δεν γίνεται να απελάσεις ομαδικά ανθρώπους χωρις να εξεταστεί η περίπτωση του καθενός ξεχωριστά. Αυτό είναι και το ήθος μας ως Ευρώπη και έτσι πρέπει να γίνεται.
Η Ευρώπη είπαμε πέρασε από την κόλαση του ΒΠΠ, και δεν παίζει με αυτά τα θέματα. Δηλαδή μαζικές απελάσεις ανθρώπων, μαζικές αποφάσεις για ομάδες ανθρώπων.
Εμείς πρέπει να πείσουμε πως να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες και πως αυτομάτως θα πρέπει να μετακινούνται σε άλλες χώρες της Ευρώπης οι μετανάστες μέχρι να εξεταστεί η περίπτωση τους. Ίσως το γεγονός ότι δεν είμαστε μια ομοσπονδία σε κάθε επίπεδο να μας εμποδίζει στο κομμάτι αυτό.
Θα πρέπει ίσως να αλλάξουν κάποια άρθρα για την συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αλλα άντε πείσε τις μεγάλες χώρες.
Για αυτό σε κάθε κάθε θέμα που προκύπτει το μόνο μέσο που έχει η Ελλάδα είναι το βετο. Όταν όμως δεν είμαστε ισχυροί οικονομικά και παρακαλάμε τους δανειστές τι βέτο να φέρουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δηλαδή αυτή η χρεοκοπία εχει φέρει απόνερα στην πολιτική της χώρας και όχι μονάχα σε οικονομικό επίπεδο.
-
Ανήκουμε στην "πολιτισμένη Δύση" αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να σπρώχνουμε κακόμοιρους, γυναίκες και παιδιά στα νερά του Αιγαίου με κίνδυνο να πνιγούν σε επίπεδο κράτους κιόλας και όχι απλά ενος πχ. τυχαίου λιμενικού που έτσι αποφάσισε. Όμορφα, πολύ όμορφα.
Όταν εγώ μιλάω όμως για ηθική κατάπτωση της χώρας στα χαμηλότερα επίπεδα είμαι κακός και υπερβολικός.
-
Οκ το επέστρεψες.
Κατάλαβες ποια όρια έχει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του θέματος; Δεν είναι όλα τόσο εύκολα όσο νομίζετε.
Στην Ευρώπη δεν το καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι οι γειτονικές χώρες αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται. Δηλαδή τις αρχές και τον πολιτισμό της Ευρώπης. Οπότε η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο αυστηρή με τις χώρες αυτές που επιτρέπουν την παράνομη διακίνηση μεταναστών και την εμπορευματοποίηση του από το έδαφος τους προς τις ακτές της Ελλάδας και κατά επέκταση της Ευρώπης.
Εκεί πρέπει η Ελλάδα να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να την ακούσουν όλοι, αλλά αν είσαι πτωχευεμνος και σε συντηρούν οι άλλοι, νομίζεις ότι θα καταφέρουμε πολλά; Μετά τις πρώτες ευγενειες, όπως μας έδειξε το πρόσφατο παρελθόν, ξεκινούν οι ώμοι εκβιασμοί και πιέσεις.
Οπότε το πρώτο μέλημα μας πρέπει να είναι να παρουσιάσουμε μια πολλη ισχυρή οικονομία που τα δάνεια της τα αποπληρώνει εύκολα, ότι είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων όχι μονάχα τυπικά αλλά και ουσιαστικά. Για αυτό και τα παιχνίδια με το χρέος θα μας έφερναν σε δυσμενεστερη θέση, παρακαλώντας πλέον όχι μονάχα τους Ευρωπαίους δανειστές μας αλλά και τρίτες χώρες μιας και δεν θα είχαμε πρόσβαση σε ευρωπαϊκά κεφάλαια, που έχουν συμφέρον να φέρουν σε δυσκολη θέση την Ευρώπη. Και στη μέση η Ελλάδα να προσπαθεί να αποπληρώσει δόσεις σε ευρώ με έναν πληθωρισμό άνευ προηγουμένου σε κάποιο άλλο νόμισμα, εκβιαζομενη από διάφορα συμφέροντα εκτός Ευρώπης.
Δηλαδή πρέπει να δούμε το θέμα στρατηγικά. Τι θα μας δώσει δύναμη να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας προς την Ευρώπη;
Πείτε τις προτάσεις σας!
Εγώ έχω πει το πως! Κατάργηση ρευστου χθες με πτώση των φόρων. Μεγάλα έσοδα του δημοσίου αλλαγη των επισήμων οικονομικών μεγεθών της χώρας που ισούται με δύναμη διαπραγμάτευσης και επιβολή έστω και μέρους των θέσεων μας
-
Άλλο ένα thread στα ignore λόγω off topic.
-
Μη ξεχνάς...."Στο πλαίσιο των φόρουμ συζήτησης, μια συνεισφορά είναι εκτός θέματος εάν δεν είναι εντός των ορίων της τρέχουσας συζήτησης και εντός θέματος εάν είναι."
@fanis75 , κάνε τα μαγικά σου για τα offtopic
-
Νομίζω δεν έχει υπηρεσία ο Φάνης σήμερα..
-
Εξοδουχος;;; Το βύσμα...πάντα Σαββατοκύριακο είναι εκτός.
-
@pgs said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Α σε οικογενειακή επιχείρηση. Αληθινός επαναστάτης δηλαδή, όχι σαν τους γιαλαντζί! Εμ πες το ρε Τσε!
Εσείς αγαπητέ, δεν πιστεύω να είστε κάνας καπιταλιστής με διά βου κρατικό μισθό από 18 χρονών;
-
@lap said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Φάε ένα ignore λοιπόν και μίλα μόνος σου.
Σπύρο....welcome to the club.
Να δούμε τι club θα κάνουμε εμείς οι δυο. Πάντως σίγουρα όχι club sandwich.
Υ.γ έχω δώσει σέντρα....θα την πάρει κανείς;
Ομολογω πως ειναι πολυ ευχαριστη εξελιξη. Προφανεστατα δεν του εχει τυχει του φιλου ταπωμα διχως ουτε μια βρισια. Αφου εκανε οτι μπορουσε για να με βγαλει εκτος εαυτου αποδεχθηκε την μικροτητα και την μωρία της αδιεξοδης διαλλεκτικης του. Τιμη μου να διαλεγει αυτο τον τροπο απεναντι μου. Η χυδαιοτητα του ειχε αρχιζει να με κουραζει πραγματικα. Δεν ειναι ευκολο να συνδιαλεγομαι με αστοιχειωτους αθυροστομους οσο βλαχαδερο κι αν ειμαι. Δε θα μου λειψει. Αλλωστε υπαρχουν ενας δυο ακομη που προσπαθουν να καλυψουν τον κενο περιεχομενου λογο του.
-
Δεν προλαβαίνω να διαβάσω όσα γράφτηκαν.
Επανέρχομαι στις πυρκαγιές, γιατί όλους μας στεναχωρεί η κατάσταση στον Έβρο. Που δείχνει για άλλη μια φορά τη γύμνια και την ανικανότητα του Ελληνικού κράτους.
Από το ιστορικό του θέματος καταλαβαίνει όμως κάποιος πως φτάσαμε ως εδώ. Κι ας κατανείμει τις ευθύνες, πολιτικές και επιχειρησιακές όπως νομίζει.Dimitrios K. Katsoudas
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Το σενάριο της τραγωδίας που ζούμε και που μαύρισε τους ουρανούς και τις ψυχές μας γράφτηκε το 1998. 25 χρόνια πριν! Τότε ο Στέφανος Τζουμάκας ως υπουργός Γεωργίας έπεισε τον ΠΘ Κ. Σημίτη να μεταφέρει την δασοπυρόσβεση από την Δασική Υπηρεσία (που ήταν το φυσικό της αντικείμενο και είχε συσσωρευμένη πείρα ενάμιση αιώνα στις δασικές πυρκαγιές παρά τα προβλήματα που και η ίδια είχε) στην…Πυροσβεστική. Σαν να λέμε ότι η διοίκηση νοσοκομείου αναθέτει τις εγχειρίσεις ανοιχτής καρδιάς σε ακτινολόγους επειδή 2-3 καρδιοχειρούργοι δεν τα πήγαν καλά!
Η πυροσβεστική το διεκδικούσε από χρόνια για λόγους που δεν είναι της παρούσης. Άλλωστε ερχόταν επικουρικά στις φωτιές και βοηθούσε σημαντικά προμηθεύοντας νερό και προστατεύοντας εγκαταστάσεις και οικισμούς.
Σπανίως έμπαινε μέσα στα φλεγόμενα μέτωπα. Αυτό κατά 90% το έκαναν οι δασικοί που ήξεραν το δάσος σαν το σπίτι τους.
Ούτε τώρα μπαίνει συνήθως όμως. Δεν σας κάνει εντύπωση το ότι, αφότου ανέλαβε, εκτός από δάση καίγονται συνέχεια σπίτια και οικισμοί; Αλλά αυτό δεν είναι παράξενο! Απλώς δεν υπάρχει πια η Δασική Υπηρεσία να κάνει ανάσχεση του πυρός εντός των δασών. Οι φωτιές κατεβαίνουν και σαρώνουν τα πάντα! Κι έτσι η ίδια η ΠΥ που, ως επικουρική των δασικών Υπηρεσία, προστάτευε καλά οικισμούς και χωριά τώρα δεν προστατεύει τίποτα!
Αυτή η κατάσταση κορυφώθηκε το 2007, με κάτι λιγότερο από 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ στρέμματα καμμένα και πολλούς νεκρούς.
Κινητοποιήθηκε τότε η Βουλή και συστήθηκε 39μελής Επιτροπή. Πρόεδρος ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έκανε υποδειγματική δουλειά. Ακούστηκαν όλοι οι ειδικοί και πολλές οργανώσεις. Κατέθεσα κι εγώ αποσπώντας διακομματική εύφημο μνεία στο Πόρισμα. Το πόρισμα κατέληξε ΟΜΟΦΩΝΑ στο συμπέρασμα ότι το υπάρχον σύστημα (του 1998) είναι καταστροφικό.
Λίγες μέρες μετά μου τηλεφωνάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «πάμε περπάτημα στο Τατόι να σε ρωτάω διάφορα επί τόπου;». Πήγαμε με συννεφιά και περπατήσαμε 4-5 ώρες. Ήξερε ήδη πολλά ο ίδιος αλλά και οι ερωτήσεις του φοβερά εύστοχες.
Με το πόρισμα της Βουλής δεν έγινε τίποτα όμως. Άλλωστε πέσαμε στην κρίση και τα μνημόνια. Το 2019 ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε πρωθυπουργός. Ούτε τότε, προς μεγάλη μου έκπληξη, άλλαξε τίποτα. Έτυχαν και οι πανδημίες, τα τουρκικά, τα ουκρανικά κλπ κλπ (αν θέλουμε να είμαστε επιεικείς).
Αλλά, με όλα αυτά, τώρα, 25 χρόνια μετά το 1998, το δράμα έχει πια γίνει ελληνική τραγωδία: μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Έχουμε ένα σύστημα πανάκριβο και αναποτελεσματικό αλλά πώς ακριβώς θα επιστρέψουμε στο σωστό; Η Δασική Υπηρεσία είναι σχεδόν διαλυμένη. Οι δε έμπειροι στις φωτιές δασικοί στη σύνταξη! Θα πάρει χρόνια να λειτουργήσει σωστά το νέο, δασοκεντρικό, σύστημα. Άσε δε που θα συναντήσει την λυσσαλέα αντίδραση της Πυροσβεστικής!
Ελληνική τραγωδία… -
Πως τους/μας πετσοκόβετε έτσι οι Νεοδημοκράτες, αντί να κλαίτε με τα χάλια των Αρίστων που υποστηρίζετε...
-
Άρα μας λένε ότι όλοι τους ξέρουν πώς να βελτιωθεί η απόδοση κατά την πυρόσβεση και κάνεις δεν πράττει αυτό που πρέπει.
-
@spi_duster Η σέντρα βγήκε out. Η σωστή απάντηση ήταν fight club.
Δεν είστε σε φόρμα.
-
Για 16η ημέρα καίει η φωτιά στον Έβρο -Σε Λευκίμμη και Προβατώνα το ενεργό μέτωπο
Αν περάσει η φωτιά σε διπλανή χώρα, άραγε θα καίει κι εκεί κάνα μήνα;
Ρε μήπως είναι δολοπλοκία επιθετικής μας κίνησης προς του γείτονες, που θα βουλώσει τα στόματα των αμφισβητιων του Επιτελικού Κράτους και θα ανακόψει τις λαθρο-μεταναστευτικές ροές των οχτρων; -
Αυτή τη στιγμή στο πρωινάδικο του Σκάι. Αγανακτισμένη γλωσσοκοπάνα ωρύεται από τον Παλαμά Καρδίτσας : 'που είναι το κράτος, ακόμα να στείλουν βάρκες, μας είπαν σε 2 ώρες'.
Βάρκες στο κέντρο καρακέντρο της Θεσσαλικής πεδιάδας, πάνω από 100 χλμ. από τη θάλασσα, για όσους δεν γνωρίζουν που είναι ο Παλαμάς...
Και συνέχισε λέγοντας επί λέξει: 'εδώ έχουν πνιγεί άνθρωποι'. 'Τι λέτε τώρα?, της λέει ο εΞ Καρδίτσης ορμώμενος τηλεπαρουσιαστής Οικονόμου, 'πόσοι άνθρωποι έχουν πνιγεί και που?'
'Εδώ, απέναντι, ο γείτονας, τον παίρνουμε στο κινητό και δεν απαντάει', συνεχίζει...
Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;