-
@panos2171: Το ότι όλα τα άλλα αυτοκίνητα που παρέθεσες έχουν 4-5 χιλιάρικα φθηνότερη τιμή, δεν σε αγγίζει καθόλου; Το ότι το 'χαχάνισμα' μου αφορούσε την τιμή, επίσης δεν το αντιλήφθηκες; Το ότι στα 21 χιλιάρικα (και πιο κάτω) του Mazda 2 των 115 ίππων, αγοράζεις σούπερ μίνι που ούτε με το κυάλι δεν μπορεί να τα δει το 2άρι, το προσπέρασες; Μια χαρά...
το μονο σουπερ 'σουπερ μινι' ειναι το ματσουντα δυο. και το τριοοχτω μου ειναι γκαζιαρικο και ριχνει και τζουλια. και? το καμει καλυτερο? δεν ειναι η ζωη μας ολη βιεφεμ, αμα ητανε ετσι θα επαιρνα τη κανελια που ειχε δυο ρετιρε και οχι τη γατα που γουσταρα. ειδικα χαρβαλοτουρμπακια του συρμου, βλεπε δυοοχτωβαρκουλα,χιεστακιαστα, πωλοντιεςτζι, ουτε καν. ισως μονο κλιο.
-
Για να φτάσουν τον εξοπλισμό του θα χρειαστούν άλλο ένα χιλιάρικο σίγουρα οπότε τα 4-5 που λες είναι 3-4. Δε διαφώνησα ότι δεν είναι ακριβό αλλά τουλάχιστον δεν είσαι στην κατηγορία του 1000αριού.
Ποια είναι αυτά που δεν βλέπει ούτε με το κυάλι;
-
το μονο σουπερ 'σουπερ μινι' ειναι το ματσουντα δυο. και το τριοοχτω μου ειναι γκαζιαρικο και ριχνει και τζουλια. και? το καμει καλυτερο? δεν ειναι η ζωη μας ολη βιεφεμ, αμα ητανε ετσι θα επαιρνα τη κανελια που ειχε δυο ρετιρε και οχι τη γατα που γουσταρα. ειδικα χαρβαλοτουρμπακια του συρμου, βλεπε δυοοχτωβαρκουλα,χιεστακιαστα, πωλοντιεςτζι, ουτε καν. ισως μονο κλιο.
Tι σούπερ έχει το Μεξικάνικο 2 που δεν έχει π.χ. το Φιέστα (το οποίο είναι κορυφαίο στην κατηγορία του)? Ϊσως και να έχει...σε κανα μήνα που θα το οδηγήσω θα σας πώ. Έχω κλείσει με το αυτόματο όταν έρθει, θα με ειδοποιήσουν. Το θέλω για 2ο για πόλη...αλλά δεν ξέρω εαν θα καίει τα άντερά του (γιατί το ότι δεν θα πηγαίνει βήμα δεν με πειράζει).
-
Για να φτάσουν τον εξοπλισμό του θα χρειαστούν άλλο ένα χιλιάρικο σίγουρα οπότε τα 4-5 που λες είναι 3-4. Δε διαφώνησα ότι δεν είναι ακριβό αλλά τουλάχιστον δεν είσαι στην κατηγορία του 1000αριού.
Ποια είναι αυτά που δεν βλέπει ούτε με το κυάλι;
Ας πούμε ένα Fiesta ST-Line 1.0 Mhev 155 ίππων. Και δύο χιλιάρικα φθηνότερο.... Ή ένα Ibiza FR 1.5 150ps DSG. Ούτε με κυάλι δεν τα βλέπει στα δρόμο.
-
Άσε μας ρε γάτε με το uber σουπερμίνι Mazda 2. Είμαι σίγουρος ότι δεν το έχεις οδηγήσει καν για να μας λες τέτοιες υπερβολές. Εγώ όμως έκανα 250 χιλιόμετρα σε μια μέρα, σε πάσης φύσεως δρόμους με το CX-3, δηλαδή το B-SUV που προέκυψε από το 2 και θεωρητικά είναι και καλύτερο. Τίποτα απολύτως το εξαιρετικό δεν είχε! Συμπαθητικό αυτοκίνητο, αλλά μέχρι εκεί. Ευτυχώς το οδήγησα με τον diesel 1.8 των 115 ίππων και δεν σερνόταν. Όχι ότι πετούσε βέβαια, αλλά τουλάχιστον δεν σερνόταν όπως θα συνέβαινε με τον ατμοσφαιρικό 1.5.
-
Άλλος θα σου έλεγε σιγά μη δώσω 17-18k για ένα τρικύλινδρο.
Μα τι σχεση έχει αν είναι τρικύλινδρο ή τετρακίλυνδρο για να δεις αν αξίζει τα χρήματα. Ενας τρικύλινδρος μπορεί να είναι πολύ καλύτερος κινητήρας από έναν τετρακίλυνδρο και το ανάποδο
-
Εμένα δε με νοιάζει που δεν είναι τουρμπίδιο και δεν έχει αλόγατα. Σκασίλα μου μεγάλη και 5 παπαγάλοι. Ομιλούντες.
Δεν θα τόπαιρνα όμως.
Είναι παλιό, είναι με το παλιό γιούρονκαπ, είναι σκληρό και φασαριόζικο ενώ δεν θα έπρεπε για το κοινό που απευθύνεται, είναι αδικαιολόγητα ακριβό παρότι έρχεται από μια χώρα ευκαιρίας και είναι στα τελειώματά του όπου συνηθίζεται μια καλή έκπτωση .
Είναι απλά ευρύχωρο και με καλή ποιότητα στην καμπίνα και πιθανότατα καλή αξιοπιστία . Τίποτε άλλο δεν μπορώ να του προσάψω/πιστώσω.
Σόρρυ, αμάξια σαν το κλιό ή το φιέστα δείχνουν πολύ πιο ψαγμένα, αμάξια σαν το σουίφτ πολύ πιο βφμ και τα υβριδικά γιάρις και τζαζ έως και διαστημικά δίπλα του.και όχι μόνο αυτά.
-
Ρε συ Φάνη, ψάχνεις για δεύτερο και θα πάρεις το 2; Όχι υβριδικό ή ηλεκτρικό; Μιλάμε ότι θα καίει τα διπλά (ίσως και παραπάνω) από την Corolla. Αφού έχεις θέση φόρτισης, γιατί δεν κοιτάς σε ηλεκτρικό; Έστω και μεταχειρισμένο.
-
Ρε συ Φάνη, ψάχνεις για δεύτερο και θα πάρεις το 2; Όχι υβριδικό ή ηλεκτρικό; Μιλάμε ότι θα καίει τα διπλά (ίσως και παραπάνω) από την Corolla. Αφού έχεις θέση φόρτισης, γιατί δεν κοιτάς σε ηλεκτρικό; Έστω και μεταχειρισμένο.
Ετσι από περιέργεια!! Κανονικά κοιτάω μόνο υβρίδια ή ηλεκτρικά (αν και δεν με ψήνουν ακόμα), αλλά ηλεκτρικά πολύ ακριβά ή με αστεία αυτονομία τα μτχ.
-
Σε χαλούσε μια i3 για αστική χρήση;
-
Δια, είσαι βαθιά νυχτωμένος όσον αφορά την εκτίμηση που έχεις για μένα και τις προτιμήσεις μου. Χαίρομαι όμως που τελικά παραδέχεσαι την ανεπάρκεια του 1500άρη με τα 90 άλογα και τη γελοιότητα της κλιμάκωσης του κιβωτίου.
Κατά τ'άλλα κάποιοι από εμάς είχαμε/έχουμε αυτοκίνητα που δεν χρειάζονται συνεχές ανακάτεμα της βενζίνης, όπως όλα τα τωρινά δικά σου, πλην Saab. Και να μην είχαμε όμως, δεν θα λεγαμε ιστορίες για το πόσο συναρπαστικό είναι να μαστιγώνεις συνεχώς ένα ψοφιμι για να πάρει τα πόδια του, όχι σε ειδική διαδρομή, αλλά στην καθημερινότητα σου...
-
Σε χαλούσε μια i3 για αστική χρήση;
Πανάκριβη με αστεία αυτονομία. Μου αρεσε οταν την οδήγησα αλλα δεν θα εδινα €20.000 να την παρω σημερα. Ειδικα με το κοστος επισκευής σε ενδεχόμενη ζημια...
-
REALZEUS wrote:
Κάθε αυτοκίνητο οδηγείται διαφορετικά. Προφανώς για σένα δεν κάνει και μάλλον ένα αυτόματο είναι το ενδεδειγμένο. Άλλο αυτό όμως και άλλο να αναφέρουμε μια μέτρηση έξω από κάθε λογική ως ενδεικτική. Αν είσαι σε λάθος φάσμα ΣΑΛ δεν φταίει το αυτοκίνητο.
ΥΓ: 'Ράλλυ' οι 4000 ΣΑΛ; Τορλλάρεις μάλλον...
Μάλλον έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας...
Και βεβαίως δεν τρολάρω καθόλου, αλλά εσύ μάλλον αρνείσαι να καταλάβεις αυτό που λέω. Όταν σε ένα σχετικά αδύναμο αυτοκίνητο με κακή κλιμάκωση του κιβωτίου πρέπει να το οδηγείς μαστιγώνοντας το συνεχώς και κρατώντας το μόνιμα πάνω από τις 4000 στροφές (ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είπα στις 4000 στροφές, αλλά πάνω από τις 4000 στροφές), ώστε να έχεις μια στοιχειώδη ζωντάνια, δεν υιοθετείς έναν αντίστοιχο τρόπο οδήγησης που θα είχες αν έκανες ράλλυ με οποιοδήποτε αυτοκίνητο μικρού σχετικά κυβισμού με ατμοσφαιρικό κινητήρα;
Επιπλέον, βεβαίως και φταίει το αυτοκίνητο και συγκεκριμένα η κλιμάκωση του κιβωτίου, όταν δεν μπορείς να κινηθείς αξιοπρεπώς με 6η ταχύτητα στην εθνική οδό και 120 Km/h επειδή οι στροφές είναι 1950, χωρίς το αυτοκίνητο να είναι ούτε turbodiesel ούτε έστω υπερτροφοδοτούμενο βενζίνης.
Κοίτα, καταλαβαίνω ότι έχεις πρόβλημα με την θεόμακρη κλιμάκωση και όντως είναι αστεία. Το ίδιο αστείο όμως είναι ένας έμπειρος petrolhead να μην καταννοεί ποια σχέση πρέπει να χρησιμοποιήσει για να εκμεταλευτεί τα χαρακτηριστικά ενός κινητήρα. Όπως είναι άκυρο να πηγαίνεις έναν turbodiesel στα κόκκινα, το ίδιο άκυρο είναι να πηγαίνεις έναν μικρό ατμοσφαιρικό λίγο πάνω από το ρελαντί. Πες ότι η 6η είναι over-overdrive, απλά για να κρατάς ταχύτητα στην εθνική με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση. Δεν είναι για να επιταχύνεις. Simple as that!
Από εκεί και πέρα, κάποιοι γουστάρουν το στροφάρισμα. Δεν μιλάω συγκεκριμένα για το 2, ο 90άρης μάλλον δεν επαρκεί. Ο 110 όμως μάλλον θα είναι μια χαρά κι ένα από τα αυτοκινητάκια που μου αρέσουν είναι το ατμο Yaris με τα 130 άλογα που θυμίζει τα νιάτα μας, με κόφτη στις 7000 ΣΑΛ! Εσύ Χάρη μου έγινες ταρίφας νωρίς όμως με 80 στην ΕΟ και να βαριέσαι να κατεβάσεις ταχύτητα...
-
Δια, είσαι βαθιά νυχτωμένος όσον αφορά την εκτίμηση που έχεις για μένα και τις προτιμήσεις μου. Χαίρομαι όμως που τελικά παραδέχεσαι την ανεπάρκεια του 1500άρη με τα 90 άλογα και τη γελοιότητα της κλιμάκωσης του κιβωτίου.
Κατά τ'άλλα κάποιοι από εμάς είχαμε/έχουμε αυτοκίνητα που δεν χρειάζονται συνεχές ανακάτεμα της βενζίνης, όπως όλα τα τωρινά δικά σου, πλην Saab. Και να μην είχαμε όμως, δεν θα λεγαμε ιστορίες για το πόσο συναρπαστικό είναι να μαστιγώνεις συνεχώς ένα ψοφιμι για να πάρει τα πόδια του, όχι σε ειδική διαδρομή, αλλά στην καθημερινότητα σου...
Όταν λες ότι βγαίνεις στην Έθνικη και πάνω από τα 80 δεν θες να κουνας τον λεβιέ ταχυτήτων, εγώ είμαι βαθιά νυχτωμένος; Καλά... (η εκτίμησή μου για σένα στα αυτοκινητιστικά είναι στα αλήθεια υψηλή πάντως, αν σε ενδιαφέρει).
Όμως το να έχεις Fiesta diesel και να μιλάς για ψοφίμια μου φαίνεται κάπως οξύμωρο...
-
Δεν έχω Fiesta diesel. Άσε που αν είχα το 120άρι, θα ξεσκονιζε σε επιδόσεις όλα σου τα αυτοκίνητα πλην Saab...
Παρόλα αυτά δεν βρίσκω ποια σύνδεση μπορεί να έχει το αυτοκίνητο που έχω (ή δεν έχω) με το αν κάποιο Mazda είναι ψοφίμι. Εκτός αν δεν δικαιούμαι να ομιλώ περί επιδόσεων, αν δεν διαθέτω γρήγορο αυτοκίνητο...
-
Φυσικά και έχεις δικαίωμα να ομιλείς. Απλά φαίνεται παράδοξο το να εμμένεις τόσο σε μια χαζή και ανούσια ρεπρίζ.
-
ειχα το βιτ ες βενζινη αλλα και 3 120αρια ντηζελ. που ειναι αργοτερα πολυ. οκ, ηθελε το ες μια ταχυτητα κατω. να παρουν ολοι αθλια ντηζελονια? και οκ, αργουτσικα μπροστα στο ες, μπροστα σε οποιοδηποτε φορντι μαζουτ 1.6 παιρνουν σκαλπ. και? μετα, οταν ανεβει ο ρυθμος? τι? δεν ειναι ολα ενα προς ενα συγκριση. ας πουμε το τριοχτω μου παιρνει το τζι στρινγκ του χιεστα στ. παντου σε τραβηγματα. και? μολις αρχισουν οι στροφαι φαινονται οι αντρες
-
gatoz άλογα uber alles.. Παντού και πάντα προς αξιοποίηση εφόσον ο δρόμος είναι ανοιχτός.
-
-
@lap said in MAZDA FORUM:
https://www.autoevolution.com/news/toyota-yaris-based-2023-mazda2-masterfully-rendered-171100.html
Εεε ναι, γνωστό είναι!! Ειπαμε....ΟΛΑ Τουότα στο τέλος...αχαχα! Δεν έχει άλλη μάρκα...Τουότα ριμπατζντ! Τουλάχιστον έγινε όμορφο το Ματσούντα το 2άρι!!
MAZDA FORUM