-
@gianniscfa97 said in SEAT FORUM:
@andya3 said in SEAT FORUM:
@alexandros-k said in SEAT FORUM:
Καλα, να σου απαντησουμε τοτες
Το 10-40 μια χαρα ειναι για το μοτερ σου . Μαρκα βαλε οτι θες, αλλά μεινε στην ιδια, μην αλλαζεις μαρκα /τυπο συνεχειαΚαθε 5,000χλμ , καλα ειναι
Σωστός συμφωνώ.
Όσον αφορά τα πυρακια ένας μάστορας είπε ότι μπορεί να φταίει ο KNOCK SENSOR.
Και έρχομαι κ ερωτώ, γιατί να μην έβγαζε check engine εάν είναι χαλασμένος Καμμένος σκονισμένος ή οτιδήποτε άλλο;
2. Είναι υπερβολικά νωρίς τα 5000 χιλιόμετρα;Μιά χαρά είναι τα 10-40 για το μοτέρ σου. Αλλαγή κάθε 5k χιλιόμετρα αν καίει λάδια, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος, κάθε 10k ή χρόνο.
Ακόμα αυτό με τα πυράκια?Πώς φαίνεται από την φωτό; Δεν ξέρω έχει κάψει; Μπορεί ελάχιστο.. ούτε λιτσο φαντάζομαι..
Δεν μπορώ απ' τη φωτό να σου πω. Θα πας μια βόλτα το αυτοκίνητο να ζεσταθεί καλά. Μετά θα το αφήσεις σβηστό 5 λεπτά να κάτσουν τα λάδια στο κάρτερ, παρκαρισμένο σε επίπεδο έδαφος. Σκούπισε το δείκτη, βάλτον μέσα και δες τη στάθμη. Εάν είναι μεταξύ min και max είσαι οκ.
Αν δεν καίει λάδια, αλλαγές μια φορά ο χρόνο ή κάθε 10k είναι οκ. Μην πετάς τα λεφτά σου, για συχνότερες αλλαγές. Δεν έχουν σχέση τα λάδια με το πρόβλημα που έχεις με τα πειράκια.
Πρόσεχε όμως. Αν όντως χτυπάει πειράκια τ' αμάξι, ανεβαίνουν πολύ οι θερμοκρασίες στο μοτέρ και μπορεί να πάθεις ζημιά, μεγάλη μάλιστα. Μέχρι και έμβολο μπορεί να κολλήσει. Αφού δεν το φτιάχνεις να είσαι προετοιμασμένος για όλα και όσο κρατήσει. -
Το 10-40 μια χαρα ειναι για το μοτερ σου . Μαρκα βαλε οτι θες, αλλά μεινε στην ιδια, μην αλλαζεις μαρκα /τυπο συνεχειαΚαθε 5,000χλμ , καλα ειναι
Σωστός συμφωνώ.
Και έρχομαι κ ερωτώ, γιατί να μην έβγαζε check engine εάν είναι χαλασμένος Καμμένος σκονισμένος ή οτιδήποτε άλλο;
2. Είναι υπερβολικά νωρίς τα 5000 χιλιόμετρα;Μιά χαρά είναι τα 10-40 για το μοτέρ σου. Αλλαγή κάθε 5k χιλιόμετρα αν καίει λάδια, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος, κάθε 10k ή χρόνο.
Ακόμα αυτό με τα πυράκια?Πώς φαίνεται από την φωτό; Δεν ξέρω έχει κάψει; Μπορεί ελάχιστο.. ούτε λιτσο φαντάζομαι..
Δεν μπορώ απ' τη φωτό να σου πω. Θα πας μια βόλτα το αυτοκίνητο να ζεσταθεί καλά. Μετά θα το αφήσεις σβηστό 5 λεπτά να κάτσουν τα λάδια στο κάρτερ, παρκαρισμένο σε επίπεδο έδαφος. Σκούπισε το δείκτη, βάλτον μέσα και δες τη στάθμη. Εάν είναι μεταξύ min και max είσαι οκ.
Αν δεν καίει λάδια, αλλαγές μια φορά ο χρόνο ή κάθε 10k είναι οκ. Μην πετάς τα λεφτά σου, για συχνότερες αλλαγές. Δεν έχουν σχέση τα λάδια με το πρόβλημα που έχεις με τα πειράκια.
Πρόσεχε όμως. Αν όντως χτυπάει πειράκια τ' αμάξι, ανεβαίνουν πολύ οι θερμοκρασίες στο μοτέρ και μπορεί να πάθεις ζημιά, μεγάλη μάλιστα. Μέχρι και έμβολο μπορεί να κολλήσει. Αφού δεν το φτιάχνεις να είσαι προετοιμασμένος για όλα και όσο κρατήσει.Όσους μάστορες ρωτάω για το πότε να μετρήσω τα λάδια μου λένε κρύο μοτέρ σε ίσιο έδαφος εννοείται.
Ωστόσο έχω κάνει κοντά 8.000 χλμ δεν έχει ανεβάσει ποτέ θερμοκρασία.
5000 χλμ αλλαγή λαδιών για καλύτερη συντήρηση του μοτέρ καθώς ακούω πως τα περισσότερα χαλάνε λόγο του ότι αλλάζουν κάθε 10.000+ χλμ λάδια..
Επίσης δεν έχει min - max ο δείκτης του λαδιού μου.
-
Σωστός συμφωνώ.
Πρόσεχε όμως. Αν όντως χτυπάει πειράκια τ' αμάξι, ανεβαίνουν πολύ οι θερμοκρασίες στο μοτέρ και μπορεί να πάθεις ζημιά, μεγάλη μάλιστα. Μέχρι και έμβολο μπορεί να κολλήσει. Αφού δεν το φτιάχνεις να είσαι προετοιμασμένος για όλα και όσο κρατήσει.Όσους μάστορες ρωτάω για το πότε να μετρήσω τα λάδια μου λένε κρύο μοτέρ σε ίσιο έδαφος εννοείται.
Ωστόσο έχω κάνει κοντά 8.000 χλμ δεν έχει ανεβάσει ποτέ θερμοκρασία.
5000 χλμ αλλαγή λαδιών για καλύτερη συντήρηση του μοτέρ καθώς ακούω πως τα περισσότερα χαλάνε λόγο του ότι αλλάζουν κάθε 10.000+ χλμ λάδια..
Επίσης δεν έχει min - max ο δείκτης του λαδιού μου.
Ο κάθε μάστορας λέει τα δικά του, δεν χρειάζεται να τ' ακούς όλα και να ψαρώνεις.
Δε μπορεί ρε Γιάννη να μην έχει κάποιου είδους min-max ο δείκτης. Πήγαινε σ' ένα συνεργείο στο νησί να σου δείξουν πως τον διαβάζεις.
Για να μετρήσεις θεωρητικά σωστά τη στάθμη τα λάδια πρέπει να είναι ζεστά. Είπαμε, το πας μια καλή βόλτα, το αφήνεις μερικά λεπτά σβηστό σε επίπεδο έδαφος να στραγγίξουν τα λάδια στο κάρτερ και μετά μετράς.
Θα κοιτάζεις το δείκτη κάθε 1k χιλιόμετρα, είναι υπερ-αρκετό. -
1)Όσους μάστορες ρωτάω για το πότε να μετρήσω τα λάδια μου λένε κρύο μοτέρ σε ίσιο έδαφος εννοείται.
2)Επίσης δεν έχει min - max ο δείκτης του λαδιού μου.
1)Μετρα τα οπως θες, Αρκει να τα μετρας στις ιδιες συνθηκες για να κανεις συγκριση .
2)Εχει 2 γραμμες . Η κατω ειναι το Min και η πανω το Max / Πρεπει να ειναι αναμεσα απο αυτες τις 2 γραμμες
-
Καλησπερα, εχθες αλλαξαμε λαδια Castrol Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου GTX Ultraclean 10W-40 στα 6000χλμ, και σημερα παραφλου ψυγειου, το αμαξι το πηρα 2ο χερι και ειχε πανω ΡΟΖ παραφλου προφανως το G12 της VW.. o μηχανικος μου ειπε θα παραγγειλει g12 αλλα εφερε ενα EUROPEAR GREEN το οποιο οπως το ειδα δεν ελεγε καν για G12... του λεω καλο ειναι λεει ναι ναι G12.. εγω φοβαμαι μην ανεβασει τιποτα θερμοκρασιες το αμαξι αν ειναι σαπιο παραφλου ή διαβρωση κανενα μεταλο και εχω φλατζες και θεματα μετα.. προτεινεται να το παω αλλου να αλλαξω παραφλου μην πληρωνω μετα τα μαλια μου...;;;
-
Καλησπερα, εχθες αλλαξαμε λαδια Castrol Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου GTX Ultraclean 10W-40 στα 6000χλμ, και σημερα παραφλου ψυγειου, το αμαξι το πηρα 2ο χερι και ειχε πανω ΡΟΖ παραφλου προφανως το G12 της VW.. o μηχανικος μου ειπε θα παραγγειλει g12 αλλα εφερε ενα EUROPEAR GREEN το οποιο οπως το ειδα δεν ελεγε καν για G12... του λεω καλο ειναι λεει ναι ναι G12.. εγω φοβαμαι μην ανεβασει τιποτα θερμοκρασιες το αμαξι αν ειναι σαπιο παραφλου ή διαβρωση κανενα μεταλο και εχω φλατζες και θεματα μετα.. προτεινεται να το παω αλλου να αλλαξω παραφλου μην πληρωνω μετα τα μαλια μου...;;;
Κάτουρο να βάλεις μέσα,θερμοκρασία δεν θα σηκώσει το μοτέρ.
Αδιαμφισβήτητα όμως καλό είναι να έχει την ποιότητα που έχει θέσει ο κατασκευαστής,ώστε να μην έχεις θέμα οξείδωσης στο ψυγείο και στο μοτέρ! -
Μόνο για κατόχους SEAT και μόνο για όσους έχουν SEAT σχετικά καινούριο.
Αντιμετωπίζω το εξής θέμα.
Ο φωτισμός στα όργανα του αυτοκινήτου και στους διακόπτες είναι αυτόματος.
Ανάλογα τον εξωτερικό φωτισμό, ο φωτισμός σε όργανα και διακόπτες αυξομειώνεται.
Τις μέρες που έχει συννεφιά ή είναι είναι πρωί (ξημερώματα), είναι όλα στο σκοτάδι και παραμένουν στο σκοτάδι. Μαυρίλα εντελώς.
Το μόνο που φαίνονται είναι οι βελόνες του ταχύμετρου/στροφόμετρου/θερμοκρασίας νερού/βενζίνης και οι δύο οθόνες (στα όργανα και η οθόνη media). Όλα τα υπόλοιπα είναι στο σκοτάδι.Το πρόβλημα.
Για να ενεργοποιηθεί ο φωτισμός στο ταμπλό, διακόπτες κλπ... θα πρέπει να ανάψω τα μεσαία φώτα. Ναι. Τα μεσαία φώτα. Ούτε καν τα φώτα πορείας. Τα LED ημέρας πάντα είναι αναμμένα.
Είναι λίγο γελοίο να κυκλοφορώ με μεσαία φώτα αναμμένα και με LED ημέρας, απλά επειδή έχει συννεφιά.Στο manual δεν γράφει απολύτως τίποτα για δυνατότητα ρύθμισης. Επίσης δεν ξέρω που βρίσκεται αυτός ο αισθητήρας και αν επηρεάζεται από τις αντιηλιακές μεμβράνες.
Η ρύθμιση για την αυξομείωση της έντασης του φωτισμού στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου λειτουργεί μόνο όταν έχει ενεργοποιηθεί έστω και ελάχιστα ο φωτισμός.
Ξέρεις κανείς αν υπάρχει κάποια ρύθμιση κάπου ώστε να έχω π.χ. πάντα ανοιχτό τον φωτισμό στα όργανα;
υ.γ. το ίδιο πρόβλημα είχα και στο Aircross, στο Γαλλικό όμως μετά από ένα ή δύο χιλιόμετρα άναβε ο φωτισμός. Επίσης στο Aircross είχε και Auto λειτουργία. Στο SEAT τίποτα. Σκοτάδι όλα.
-
Στο manual δεν γράφει απολύτως τίποτα για δυνατότητα ρύθμισης. Επίσης δεν ξέρω που βρίσκεται αυτός ο αισθητήρας και αν επηρεάζεται από τις αντιηλιακές μεμβράνες.
.Σε αυτοκίνητο του γκρουπ που είχα ο αισθητήρας ήταν μέσα στο στροφόμετρο. Αν έριχνες φως με τον φακό του κινητού ξαναφωτιζε το καντράν. Λογικά οι μεμβράνες επηρεάζουν καθώς ο αισθητήρας αντιλαμβάνεται μείωση φωτισμού και τα σβήνει. Η αλήθεια ήταν λίγο εκνευριστικο αλλά δεν καθόμουν να ασχοληθώ.
-
Μάλλον οι μεμβράνες είναι, σε εμένα είναι σκοτάδι τα όργανα όταν μπαίνω πχ σε κάνα τούνελ. Δε θυμάμαι πότε κάτι τέτοιο σε συννεφιά...
-
Αν ο αισθητήρας είναι μέσα στο όργανα, τότε αυτό μάλλον εξηγεί αυτή την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά στον φωτισμό. Με τις μεμβράνες και με συννεφιά ο φωτισμός εντός του αυτοκινήτου είναι χαμηλός. Και επειδή τα τζαμιλίκια είναι μικρά (δεν είναι suv) τότε μπαίνει λιγότερος εξωτερικός φωτισμός μέσα.
Αλλά να απαιτεί να ανοίγω τα μεσαία φώτα; Αυτό και αν είναι παλαβό.
-
@storm said in SEAT FORUM:
Αν ο αισθητήρας είναι μέσα στο όργανα, τότε αυτό μάλλον εξηγεί αυτή την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά στον φωτισμό. Με τις μεμβράνες και με συννεφιά ο φωτισμός εντός του αυτοκινήτου είναι χαμηλός. Και επειδή τα τζαμιλίκια είναι μικρά (δεν είναι suv) τότε μπαίνει λιγότερος εξωτερικός φωτισμός μέσα.
Αλλά να απαιτεί να ανοίγω τα μεσαία φώτα; Αυτό και αν είναι παλαβό.
Αν μπορείς να βρείς κάποιον που να έχει ODB11 (εγώ το πούλησα δυστυχώς)
Youtube VideoΈτσι μπορείς να το ενεργοποιήσεις να μην κάνει dimm
-
Όταν η ΖΧ είχε καντράν που άναβε μέρα νύχτα, με φώτα και χωρίς είχε φάει κράξιμο από τους δημοσιογράφοι γιατί λέει το βράδυ τους μπέρδευε και ξεχνούσαν να ανάψουν φώτα.
By the way, δε βλέπω κάποιο πρόβλημα, απλά με συννεφιά θα άναβα φώτα.
Γιατί δεν ανάβεις τα μικρά αφού δε θέλεις τα μεσαία; -
Ετσι όλοι οι άσχετοι κράζουν την γαλλική εργονομία, ενώ απλά έχουν μανταλάκια στα δάχτυλα και δεν μπορούν να την κατανοήσουν...
-
Γαλλική εργονομία. Το πιο σύντομο ανέκδοτο...
-
@tsofras said in SEAT FORUM:
Αν μπορείς να βρείς κάποιον που να έχει ODB11 (εγώ το πούλησα δυστυχώς)
Σε ευχαριστώ, αλλά δεν ασχολούμαι εγώ με τέτοια.
-
@georgemit said in SEAT FORUM:
Γιατί δεν ανάβεις τα μικρά αφού δε θέλεις τα μεσαία;Ε; Μα ούτε με τα μικρά (πορείας) ανάβει ο εσωτερικός φωτισμός.
Μόνο όταν ανάψω τα μεσαία, ανάβει ο φωτισμός στο ταμπλό.
Και ταυτόχρονα είναι αναμμένα και τα ημέρας LED και ίσως και τα πορείας.Γελοίο θέαμα.
υ.γ. και δεν έχει επιλογή AUTO ώστε όλα αυτά να γίνονται τουλάχιστον αυτόματα, όπως είχε το Aircross.
-
@criuser said in SEAT FORUM:
Ετσι όλοι οι άσχετοι κράζουν την γαλλική εργονομία, ενώ απλά έχουν μανταλάκια στα δάχτυλα και δεν μπορούν να την κατανοήσουν...
Οι Γάλλοι δεν είναι τσιγγούνιδες. Δίνουν εξοπλισμό και φουλ ρυθμίσεις. Αυτά που είχα στο 207GT το 2009 δεν τα έχω στο LEON του 2020. Τραγικά πράγματα.
-
@storm said in SEAT FORUM:
@georgemit said in SEAT FORUM:
Γιατί δεν ανάβεις τα μικρά αφού δε θέλεις τα μεσαία;Ε; Μα ούτε με τα μικρά (πορείας) ανάβει ο εσωτερικός φωτισμός.
Μόνο όταν ανάψω τα μεσαία, ανάβει ο φωτισμός στο ταμπλό.
Και ταυτόχρονα είναι αναμμένα και τα ημέρας LED και ίσως και τα πορείας.Γελοίο θέαμα.
υ.γ. και δεν έχει επιλογή AUTO ώστε όλα αυτά να γίνονται τουλάχιστον αυτόματα, όπως είχε το Aircross.
Εντύπωση μου κάνει που ανάβεις τα μικρά και δεν ανάβουν τα όργανα. Ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Επίσης αν θυμάμαι καλά στο λεόν που έχεις, όταν ανάβεις τα μικρά ουσιαστικά χαμηλώνει η ένταση στα ημέρας.
Aυτό το φανάρι δεν έχεις;
-
Όχι δεν έχω αυτό το φανάρι. Αυτό το φανάρι είναι του FR. Εγώ έχω το Style. Τα LED κάνουν ένα τρίγωνο στο φανάρι .
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-seat-leon-15-tsi-130-act -
Όπως τα λέει ο storm είναι για να δώσει φως το ταμπλό θέλει τα μεσαία.
Δεν με είχε απασχολήσει ποτέ, σήμερα που το κοιτούσα και είχε συννεφιά ντιμαρε συνέχεια σε σημεία με σκιά από δέντρα.
SEAT FORUM