-
Xωρίς να θέλω να δικαιολογήσω,πρέπει να λάβουμε υπ'όψη πως είναι ένα μοντέλο 12+ ετών.
Τα κριτήρια του EuroNCAP έχουν αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων.Eχουν γίνει πιο απαιτητικά και τα περισσότερα αμάξια που ήταν 5άστερα πριν 5-6+ χρόνια,τώρα θα είναι off.Αναμενόμενο.
Π.χ. το Punto (ως GrandePunto και PuntoEVo τελευταία),τότε που πρωτοβγήκε ως νέο μοντέλο μου φαίνεται τα πήγε καλά:
https://www.euroncap.com/en/ratings-rew ... hnologies=Nαι,όντως το Punto -το έχω ξαναπεί-,έχει παλιώσει πάρα πολύ και θα έπρεπε ήδη να έχει βγει ο αντικαταστάτης του.
Απ΄την άλλη,βλέπω πιο νόημα να έχουν αυτά τα τεστ στα νέα μοντέλα που βγαίνουν,γιατί εκεί αν είναι χαμηλή η ασφάλεια,σημαίνει πως ο κατασκευαστής γνωρίζοντας τις νέες νόρμες,τις αγνόησε ηθελημένα.
Kαι -ξαναλέω,αν και ιταλόφιλος-, φυσικά ευθύνεται κι η Fiat,που αφήνει στην παραγωγή ένα μοντέλο 12ετίας με τα τότε συστήματα ασφαλείας,ενώ θα έπρεπε να το επικαιροποιήσει ως προς την ασφάλεια ή να το σταματήσει από την αγορά και να βγάλει ένα νέο μοντέλο με τα σημερινά standarts. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Xωρίς να θέλω να δικαιολογήσω,πρέπει να λάβουμε υπ'όψη πως είναι ένα μοντέλο 12+ ετών.
Τα κριτήρια του EuroNCAP έχουν αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων.Eχουν γίνει πιο απαιτητικά και τα περισσότερα αμάξια που ήταν 5άστερα πριν 5-6+ χρόνια,τώρα θα είναι off.Αναμενόμενο.
Π.χ. το Punto (ως GrandePunto και PuntoEVo τελευταία),τότε που πρωτοβγήκε ως νέο μοντέλο μου φαίνεται τα πήγε καλά:
https://www.euroncap.com/en/ratings-rew ... hnologies=Nαι,όντως το Punto -το έχω ξαναπεί-,έχει παλιώσει πάρα πολύ και θα έπρεπε ήδη να έχει βγει ο αντικαταστάτης του.
Απ΄την άλλη,βλέπω πιο νόημα να έχουν αυτά τα τεστ στα νέα μοντέλα που βγαίνουν,γιατί εκεί αν είναι χαμηλή η ασφάλεια,σημαίνει πως ο κατασκευαστής γνωρίζοντας τις νέες νόρμες,τις αγνόησε ηθελημένα.
Kαι -ξαναλέω,αν και ιταλόφιλος-, φυσικά ευθύνεται κι η Fiat,που αφήνει στην παραγωγή ένα μοντέλο 12ετίας με τα τότε συστήματα ασφαλείας,ενώ θα έπρεπε να το επικαιροποιήσει ως προς την ασφάλεια ή να το σταματήσει από την αγορά και να βγάλει ένα νέο μοντέλο με τα σημερινά standarts.Συμφωνώ.......η' το κόβεις η' το πουλάς σε πραγματικά χαμηλή τιμή και όσοι εις γνώση τους προσέλθουν. Να πουλάς κάτι τέτοιο εν έτη 2017 για να μη πω 2018........ απλά σε ανταγωνιστική τιμη,μάλλον θεωρείς τους καταναλωτές μακακες ......όχι ότι δεν ειμαστε !
-
Αλλαγή δύο βάσεων μηχανής και δύο top mount σήμερα για το sei sporting + ευθυγράμμιση. Σα να μπήκα μετά σε καινούργιο αυτοκίνητο!Κάποιοι θόρυβοι τριγμοί συντονισμοί κλπ που έρχονταν από το ταμπλό εξαφανίστηκαν. Ησυχία... Έπειτα από πολύ καιρό δοκίμασα να ακούσω πάλι με ευχαρίστηση το παλιό καλό ηχοσύστημα της pionner ενώ σε πολύ καλό οδόστρωμα τα 150 ήρθαν τόσο όμορφα που πραγματικά με ενθουσίασαν. Αυτοκίνητο πιο μικρό από κάθε μικρό που κυκλοφορεί, με ανεξάρτητη ανάρτηση όμως, τιμόνι ιταλικής σχολής καλύτερο... και κοφτερό πραγματικά σε σχέση με πολλά του σήμερα. Φίλος, καλός φίλος φίλου μου ενεργός ακόμη σε πίστες το ρύθμισε τόσο όμορφα που το αμάξι 'έδειξε'!!!! Είχα χρόνια να δω τόσο καλό μάστορα σε αναρτήσεις αλλά και άλλα. Πορώθηκα πραγματικά. Το δοκίμασα με διάφορους ελιγμούς. Ετοιμος για Ριτσώνα!!!!
Ρε γμτ θυμήθηκα γιατί γουστάρω τους Ιταλούς. Ότι κάνουν το κάνουν τόσο καλά που όταν θέλουν αντίπαλο δεν έχουν. Θυμήθηκα μέχρι τον παππού μου με το τρακτέρ της λαμπορκίνι σήμερα!
ΥΓ. Ντρέπομαι αλλά μέχρι σήμερα ακόμη δεν μπορεσα να σηκώσω την εσωτερική πίσω ροδα του sei. Μάλλον τελικά τα 54 άλογα είναι πραγματικά πολύ λίγα για αυτό το αυτοκίνητο. -
Καλησπέρα ,θα ήθελα μια βοήθεια από όποιον γνωρίζει .θέλω να αγοράσω ένα EVO diesel 1300 με 85 ίππους του 2012.Εκτος από αυτοκίνητο πόλης το θέλω και για ταξιδακια .Το έχει κάποιος να μου πει αν το αυτοκίνητο τραβάει στην εθνική ; Με μια ταχύτητα 120-130 πάει άνετα η το ακούς μέσα λες και θα σκάσει .θα με κουράζει να ταξιδεύω με μια τριμελή οικογένεια ;
-
Ο χρήστης Peri1979 έγραψε:
Καλησπέρα ,θα ήθελα μια βοήθεια από όποιον γνωρίζει .θέλω να αγοράσω ένα EVO diesel 1300 με 85 ίππους του 2012.Εκτος από αυτοκίνητο πόλης το θέλω και για ταξιδακια .Το έχει κάποιος να μου πει αν το αυτοκίνητο τραβάει στην εθνική ; Με μια ταχύτητα 120-130 πάει άνετα η το ακούς μέσα λες και θα σκάσει .θα με κουράζει να ταξιδεύω με μια τριμελή οικογένεια ;Μια χαρά τραβάει .........αρκεί να αντέχετε τα db της μηχανής! Το έχεις ακούσει να δουλεύει;;;
-
Χαίρετε παρέα.Να ρωτήσω μέχρι 3000 για οδήγηση κυρίώς στη πόλη για νέο 20 ετών αξίζει το punto mkii facelift ή καλύτερα panda-clio σε αυτά τα χρήματα;Στην εθνική άντε να βγει 2-3 το χρόνο με όριο 90 χλμ στη Κρήτη που είμαι.Ευχαριστώ!
-
Μέσα στην πόλη και τα τρία αυτοκίνητα είναι μια χαρά.
Για εκτός πόλης διαδρομές τα Punto και Clio είναι καλύτερες επιλογές.Εγώ θα κοίταζα για Punto/Clio που καλύπτουν περισσότερες ανάγκες. Και πιθανά να κοίταζα και άλλα σούπερ μίνι π.χ. 206, Fiesta, Yaris, Swift, ...κλπ...
-
Δημοσίευσηαπό Storm » 13 Ιαν 2018 17:55
Μέσα στην πόλη και τα τρία αυτοκίνητα είναι μια χαρά.
Για εκτός πόλης διαδρομές τα Punto και Clio είναι καλύτερες επιλογές.Εγώ θα κοίταζα για Punto/Clio που καλύπτουν περισσότερες ανάγκες. Και πιθανά να κοίταζα και άλλα σούπερ μίνι π.χ. 206, Fiesta, Yaris, Swift, ...κλπ...
Ευχαριστώ πολύ.Σε αυτά τα χρήματα πιο πολύ βρίσκω Punto ii και clio ii από ιδιώτες.Κλίνω προς punto λόγω εμφάνισης περισσότερο,αν και με προβληματίζει το γενικό θέμα με το ηλεκτρικό μοτέρ του τιμονιού.Θα ενημερώσω προσεχώς για τις κινήσεις μου.
-
Clio ή punto με αυτη τη σειρά. Το panda θα το απέκλεια λόγω μικρότερης κατηγοριας κ παθητικής ασφαλείας που ειναι ακομα πιο σημαντικη για σχετικά νεο οδηγό.
-
Καλησπέρα στην κοινότητα
Είμαι κάτοχος ενός Fiat punto Mk2 1200 16v με αυτόματο σασμάν cvt. Το έχω περίπου 10 μήνες και την προηγούμενη εβδομάδα το πήγα σε έναν γνωστό ψυγειά στην Θηβών στο Ίλιον για καθαρισμό του ψυγείου και προφανώς αλλαγή αντί ψυκτικού.
Και εκεί άρχισαν τα προβλήματα με το αυτόματο κιβώτιο. Σημειωτέον ότι όταν το πήρα αναβόσβηνε το λαμπάκι του κιβωτίου αλλά μετά από μερικά λεπτά έσβησε. Όταν πήγα να το παρκάρω το αμάξι κλοτσησε όταν έβαλα όπισθεν και επίσης όταν έβαλα D για να το κάνω λίγο μπροστά και ξανά αναβόσβηνε το λαμπάκι του κιβωτίου. Το πηγα αμέσως πίσω και το μόνο που έκαναν ηταν να το φυσάνε για να στεγνώσει το κιβώτιο. Πολύ πιθανόν να χυθηκε νερό ή τίποτα άλλο όπως αντί ψυκτικό. Από τότε έχω αλλάξει λάδια και φίλτρο στο σασμάν αλλά μερικές φορές όταν επιλέγω στον λεβιέ όπισθεν ή Drive το αμάξι κλοτσάει και αναβοσβήνει το λαμπάκι. Το αμάξι όμως κινείται κανονικά, το πρόβλημα είναι κατά την επιλογή. Επίσης άναψε το λαμπάκι της μηχανής. Στο συνεργείο που το πήγα, το διαγνωστικο έβγαλε αισθητήρα λ1, ο οποίος αλλάχτηκε με γνήσιο της bosch. Στο διαγνωστικο δεν το εμφανίζει πια αλλά το λαμπάκι παραμένει αναμένο. Το δικό του διαγνωστικο δεν μπορεί να δει το αυτόματο σασμάν.
Μου είπε να το πάω σε εξουσιοδοτημένο της fiat.
Θέλω να σας ρωτήσω σε ποιο εξουσιοδοτημένο να το πάω, μένω στο Ίλιον. Έχω απελπιστεί, το αμάξι ήταν μια χαρά.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Δημήτρης -
Για εξουσιοδοτημένο πάρε ένα τηλέφωνο εδώ και ζήτα τον Κώστα και πες του το πρόβλημα:
https://fiatkypseli.wordpress.com/Για εξειδικευμένο με πολλές γνώσεις πάρε εδώ:
http://www.gerovasilis.gr/Και τα δύο συνεργεία έχουν πολύ καλή φήμη στα Fiat.
-
Ξέρει κανείς αν ισχύει η παλαιότερη πληροφορία για νέο Panda εντός του 2018;
-
Το Panda μου μπήκε σήμερα το πρωί αγγελία στο car.gr.
Πουλήθηκε μέσα σε 4 ώρες...ok. Το αυτοκίνητο ήταν άριστο, καθαρό και με λίγα χιλιόμετρα, αλλά 2ο χέρι (από leasing) και με περιφερειακά βαψιματάκια. Πως πουλήθηκε τόσο γρήγορα; Ούτε έλεγχο δεν του έκαναν;
-
Καλημέρα σε όλους. Ψήνομαι σοβαρά ν' αγοράσω 500ακι. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχει βρεθεί αγοραστής για το αυτοκίνητό μου, άρα θα το δώσω άμεσα και από τα ετοιμοπαράδοτα 500 κανένα δεν έχει σύστημα πλοήγησης που είναι στοιχείο του εξοπλισμού που χαλάει τη δουλειά αν δεν υπάρχει. Ξέρω ότι μπορώ με 100 ευρώ να πάρω έξτρα συσκευή φορητή ή να χρησιμοποιήσω κινητό, αλλά πρέπει (για λόγους που θα πάρει πολύ χώρο και χρόνο να εξηγήσω) το σύστημα αυτό να είναι ενσωματωμένο στην οθόνη του αυτοκινήτου. Γνωρίζει κανείς εάν λύνεται το πρόβλημα με αλλαγή του συστήματος με άλλο που κουμπώνει στη θέση του εργοστασιακού;
-
Λογικά θα βγαίνει και θα μπαίνει aftermarket σύστημα.
Αλλά γιατί θέλεις να πάρεις γυναικείο αυτοκίνητο;
-
Σίγουρα θα υπάρχει after market σύστημα. Πλέον υπάρχουν για το 99% των αυτοκινήτων.
-
Απ' όσο ξέρω η καινούρια έκδοση Mirror που διαφημίζουν έχει τo navi στο U-connect. Δεν έχουν ετοιμοπαράδοτα Mirror?
-
Έχεις απόλυτο δίκιο. Μέσα στο τρέξιμο που έχω αυτές τις μέρες δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Κοπανιστήρι δε θέλω. Για ψυχική ηρεμία το θέλω το μικρό. Να μη με νοιάζει το παραμικρό, οπότε πάμε για το απλό 500
-
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/kykneio-asma-toy-sergio-marchionne
Λίγο πλέον παρακολουθώ τα δρώμενα στον χώρο του αυτοκινήτου. Αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορώ να πω ότι τον χώνεψα, αν και γράφει το άρθρο ότι έσωσε το γκρουπ. Μου λείπει η γκάμα των Άλφα Ρομέο και η Λάντσια. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η εξαγορά της Chrysler. Και διαβάζω τώρα ότι μπορεί να τερματίσει τις πωλήσεις της fiat. Στυλ Lancia δλδ. Τι σήμαινε fiat για εμένα. Punto, Ceicento, φθηνό αυτοκίνητο, φθηνά ανταλλακτικά, ομορφιά, στυλ. Είχες για την πόλη το μικρό seicento για έξω είχες το Punto που ειδικά το τελευταίο είχε βγει αξιόπιστο. Είχες και το Bravo που και αυτό τα είχε παει καλά. Το 500αράκι; Πουλούσε!! Και το άλλο που ήταν τζιποιδές. Από Άλφα Ρομέο η Μίτο τους ξελάσπωσε με το παραπάνω. Η Τζουλιέτα το ίδιο.
Και πάει τώρα που; Στη.....Μαζεράτι. Πάει δηλαδή να χτυπήσει τις μεγάλες τσέπες σε μία εταιρία που μπορούσε να κινηθεί με μικρά μοντέλα. Τι θέλει να χτυπήσει; Τις BMW και Mercedes; Ποιος θα πληρώσει για Μαζεράτι; Πόσες κυκλοφορούν; Διάβαζα ή μου έλεγε ο αδερφός μου στις αγγελίες στην Ελβετία οι Μαζεράτι πωλούνται σχεδόν στη μισή τους αξία. Εκεί που κυκλοφορούν ο αφρός των αυτοκινήτων, αμέσως φεύγουν σε πολύ καλή τιμή οι BMW.
Ξέρω άτομα που (και εγώ) γκρινιάζανε για τις ψιλοβλάβες που έβγαζαν τα ιταλικά, αλλά δεν τα έδιναν εύκολα. Τελικά αν 'κλείσει' και η Φίατ ο νότος δεν θα παράγει αυτοκίνητα. Η Ισπανία παράγει για τους Γερμανούς. Η Ιταλία θα παράγει λίγα για λίγους αυτοκίνητα.....Κρίμα. Το 500αράκι πολύ το πήγαινα και ας μην το οδήγησα όπως και το Punto με τον τούρμπο κινητήρα που έβγαινε πριν χρόνια τον 1400άρι. Μπορεί να κάνω λάθη στα όσα γράφω, δεν τα παρακολουθώ από κοντά, έχω χάσει επισόδια. Θα ήθελα την Φίατ να αυξάνει τα μοντέλα της και την αξιοπιστία της και να κάνει το ίδιο και με την Άλφα Ρομέο που έβγαζε αυτοκίνητα που τα έβλεπες και κολλούσες λες και ήταν γκόμενα που φορούσε μόνον το στρινγκ της. -
Φίλε sarantism προσωπικά μια quattroporte με εξιτάρει πολύ σε σχέση μια merc ή bmw. Το όνομα maserati συνδυάζει την οδήγηση, την φινέτσα την αρχοντιά και την ηδονή κατά ένα τρόπο αδιανόητο.
https://www.maserati.com/maserati/inter ... attroporte
FIAT FORUM