-
Βέβαια ποιότητα είναι εν μέρει και η αξιοπιστία, έτσι? Δεν είναι μόνο η απτή ή η perceived! Ποιότητα επίσης είναι και η κύλιση και η ηχομόνωση και οι επιλεγμένες μηχανολογικές λύσεις τύπου αλουμίνια στις αναρτήσεις, 4πίστονα Brembo και κάρμπον στον άξονα.
Επομένως η σύγκριση Χ1 με Stelvio δεν υπάρχει πουθενά. Μιλάμε για αυτοκίνητο μίας κατηγορίας πάνω με ότι αυτό συνεπάγεται. Όποιος νομίζει ότι αποκόμισε σοβαρή εικόνα από ένα στατικό μοντέλο ή το κλείσιμο της πόρτας , πλανάται.
Σαφώς και το αμάξι υπολείπεται σε κάποια σημεία (κακό infotainment, απουσία LED και άλλως options, πλαστικά γύρω από το λεβιέ για φάπες) αλλά έχει κάποια άλλα στα οποία δε συγκρίνεται καν με τα τα κατά πολύ ακριβότερα Q5/X3/GLC.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Βέβαια ποιότητα είναι εν μέρει και η αξιοπιστία, έτσι? Δεν είναι μόνο η απτή ή η perceived! Ποιότητα επίσης είναι και η κύλιση και η ηχομόνωση και οι επιλεγμένες μηχανολογικές λύσεις τύπου αλουμίνια στις αναρτήσεις, 4πίστονα Brembo και κάρμπον στον άξονα.Σαφώς και είναι και αυτά ποιότητα και μάλιστα πιο σημαντική από την απτή...για αυτοκίνητα μιλάμε! Για αυτό προηγουμένως έγραψα για απτή ποιότητα, η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ποιότητα ενός αυτοκινήτου.
Εάν θυμάμαι σωστά και η BMW χρησιμοποιεί αλουμίνιο στις αναρτήσεις της, για μείωση βάρους. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχει ποιοτικά μηχανικά μέρη η BMW (εκτός από κάτι πολλαπλασιαστές και κάτι VANOS... ).
-
Βέβαια ποιότητα είναι εν μέρει και η αξιοπιστία, έτσι? Δεν είναι μόνο η απτή ή η perceived! Ποιότητα επίσης είναι και η κύλιση και η ηχομόνωση και οι επιλεγμένες μηχανολογικές λύσεις τύπου αλουμίνια στις αναρτήσεις, 4πίστονα Brembo και κάρμπον στον άξονα.Επομένως η σύγκριση Χ1 με Stelvio δεν υπάρχει πουθενά. Μιλάμε για αυτοκίνητο μίας κατηγορίας πάνω με ότι αυτό συνεπάγεται. Όποιος νομίζει ότι αποκόμισε σοβαρή εικόνα από ένα στατικό μοντέλο ή το κλείσιμο της πόρτας , πλανάται.
Σαφώς και το αμάξι υπολείπεται σε κάποια σημεία (κακό infotainment, απουσία LED και άλλως options, πλαστικά γύρω από το λεβιέ για φάπες) αλλά έχει κάποια άλλα στα οποία δε συγκρίνεται καν με τα τα κατά πολύ ακριβότερα Q5/X3/GLC.
Περιγράφω απλά εντύπωση ως στατικό μοντέλο και μιλάω για απτή ποιότητα, αυτό δηλαδή που πιανεις και αισθάνεσαι.
Νομίζω ήμουν σαφής εξαρχής. -
Τροφη για κουβεντα..
Τα νουμερα ειναι απο μετρησεις του MotorTrend...Χωρις την 'αισθηση', απο τα αντικειμενικα συγκρισιμα νουμερα δεν προκυπτει ξεκαθαρη υπεροχη οσον αφορα τη δυναμικη συμπεριφορα απο κανενα οχημα.
Κι ειναι κατι φυσιολογικο, σημερα που καθε οχημα κατα τη σχεδιαση του προερχεται απο benchmarking του ανταγωνισμου, ειναι τρομακτικα απιθανο να βρεις ουσιαστικες διαφορες σε καθε price point...Θα υπαρξουν και καποιες μικροδιαφορες, αναλογα και με το part bin του καθε κατασκευαστη, στο πως θα ερθει το αποτελεσμα αυτο, αλλα δεν μιλαμε για τραγικα πραγματα.
Επισης ειναι ενδιαφερον πως διαφοροποιουνται (κυριως το βαρος) αναλογα με τον εξοπλισμο, τα μοντελα (Χ3 και XC60 inscription στον παραπανω πινακα ειναι με τον πλουσιο εξοπλισμο) και ποσο κοντα ειναι ολα τα αμεσα ανταγωνιστικα μοντελα, αφου κι εκει τελικα ολοι τις ιδιες λυσεις ακολουθουν (υψηλης αντοχης χαλυβα, αλουμινιο..βλεπε benchmarking!)
Συμπερασμα...ας μην αναπαραγουμαι στερεοτυπα! Ο καθενας ας αγορασει αυτο που του αρεσει περισσοτερο...δεν χρειαζεται αιτιολογια!
ΥΓ: Η Stelvio στην φετινη εκθεση μου φανηκε σε αρκετα σημεια βελτιωμενη ποιοτικα και σε συναρμογη σε σχεση με το περσινο μοντελο. Μαλιστα υπαρχουν πλεον στοιχεια που η Χ3 και το Q5 δεν τα εχει αν και σε συνολικη εικονα υστερει.
ΥΓ2: Εβαλα συγκριτικα τα νουμερα και των περισσοτερο οδηγοκεντρικων σενταν για να αναδειξω ποσο διαφορετικα ειναι τα SUV σημερα σε σχεση με το παρελθον. Ακομα και το πιο 'εκτος δρομου' σε αισθηση GLC εχει εξαιρετικη συγκριτικα με τα σενταν επιδοση στα δυναμικα τεστ. Και με αεροδυναμικους συντελεστες καλυτερους απο hatch 10ετιας (κατω απο 0.32 ολη η κατηγορια, αν και η μετωπικη επιφανεια δεν κρυβεται!), δεν ειναι να απορει κανεις γιατι τα προτιμουν ολο και περισσοτεροι αγοραστες!
-
Construction Unitized
high-strength steel body
Aluminum front and rear vehicle frames, front shock towers, brakes, suspension components, doors, fenders, roof and hood
Composite rear cross member
Carbon fiber driveshaft
https://www.alfaromeousa.com/content/dam/alfausa/pdf/stelvio/2018_AR_Stelvio_Specifications.pdf
Επίσης αν και το σιχαίνομαι, για την περίπτωση των Giulia/Stelvio, δε μπορώ να αδιαφορήσω για το ΚΑΘΟΛΙΚΑ αποθεωτικά σχόλια των reviews. Με δεδομένη μάλιστα την (έως και) απέχθεια του ειδικού τύπου προς τη μάρκα, θεωρώ πως αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα τα (όποια) θετικά σχόλια.
Επί προσωπικού, εμένα μου αρκούν οι καλύτερες επιδόσεις, η αξιοπιστία και η συμπεριφορά τους για να τις προτιμήσω έναντι των ανταγωνιστικών. Η διαφορά στην ποιότητα και την τεχνολογία δεν είναι τέτοια που να αποτελεί deal braker, ακόμα και για ένα αρρωστάκι των gadgets.
-
Καλησπέρα από το χειρουργείο!
Ο Θεός να βάλει το χέρι του ! [emoji2][emoji2][emoji2]Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εργασία ρουτίνας. Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα εάν είναι στοιχειωδώς προσεκτικός ο μάστορας. Πιθανότατα την έχει ξανακάνει τη δουλειά κάποιες 10αδες φορές ακόμα.
-
Εργασία ρουτίνας. Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα εάν είναι στοιχειωδώς προσεκτικός ο μάστορας. Πιθανότατα την έχει ξανακάνει τη δουλειά κάποιες 10αδες φορές ακόμα.Είναι το 50ο ! Μου είπε!
Πάντως ευχαριστώ Στέφανε μου δίνεις κουράγιο... το πονάει η καρδια μου το νινί μου !Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τώρα που το χεις έτσι, πες του να τσεκάρει διάφορα γιατί δεν είναι και λίγα τα χλμ που έχεις. Τουρμπίνα ας πούμε οπωσδήποτε αν και η ΙΗΙ είναι σκυλί. Και ψαλίδια μπροστά επίσης (κυρίως τη 'μπανάνα', έτσι πες του, θα καταλάβει) καθώς και βάσεις μηχανής που ψιλοευαίσθητες.
-
Το camfollower του εν λόγο κινητήρα είναι το κλασσικό εμβολάκι ή το ανανεωμένο με το ρολλερ ?
-
Τελικά έβγαλε πρόβλημα το Stronic στο allroad ...Eνω είχα και ένα μικροατύχημα με το Α5...
Να το πω γκαντεμιά? -
Κρίμα ρε γαμώτο!
Το ατύχημα είναι ατυχία...το Stronic απλά θέμα χρόνου δυστυχώς.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τελικά έβγαλε πρόβλημα το Stronic στο allroad ...Eνω είχα και ένα μικροατύχημα με το Α5...
Να το πω γκαντεμιά?Περαστικά φίλε ...
Τι να πω τελικά για πολύ γερά πορτοφόλια το q5 ! Δεν θες μόνο ένα σκασμο λεφτά για να το αγοράσεις αλλά όπως αποδεικνύεται από τις περιπέτειες του φίλου και ένα σκασμο λεφτά για να το κάνεις να περπατά...άμα σου κάτσει η γερμανική τεχνολογία....Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
No worries...σήμερα για κάποιο λόγο άναψε το λαμπάκι του αερόσακου.
-
Κατέβαστο στα 19.900 λοιπόν να ξεμπερδεύεις μια ώρα νωρίτερα!
-
To xω ήδη από χθες στα 19.900. Και πληρωμένος Τσακαλώτος 2019 παρακαλώ!
-
Λυπάμαι που το λέω αλλά δυσκολα θα πουληθεί το Q5. Ποιος θα δώσει 20 χιλιάρικα για ενα παθητικό αμάξι όσο κι αν το έχει επιδιορθώσει ο Stefan. Δύσκολο και το άτιμο το Cupra περιμένει ακόμα...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ότι θα πουληθεί θα πουληθεί. Το θέμα είναι ότι δε θέλω να γίνω αυτός που πουλάει το Q5 που είναι 'ευκαιρία'.
-
Καλά κάνεις. Όταν έρθει η ώρα, θα φύγει. 100-200-500 δεν κάνουν τόση διαφορά όσο η κατάσταση του αυτοκινήτου. Τα περισσότερα είναι αφημένα στην τύχη τους.
-
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Και μερικές φωτός:Έχοντας πλέον πάνω από ένα χρόνο το αυτοκίνητο με 26.000 Km, έχω μονο θετικά σχόλια γι'αυτο. Μηδέν προβλήματα, αθόρυβη καμπίνα, πολιτισμένος κινητήρας με ροπή από χαμηλά, δεν τρίζει τίποτα στο ταμπλό και η μεση κατανάλωση καρφωμένη στα 7,5. Έχω κάνει αρκετά ταξίδια εκτος Αθηνών (προς Γιάννενα και Πελοπόννησο) και η οδήγηση στο νέο Q5 είναι απόλαυση. Ελπίζω να παραμείνει έτσι και στο μέλλον.
AUDI Q5