-
Ωραίο είναι το άτιμο. Μόνο εκείνο το τάμπλετ που ξέχασαν μέσα στη μέση με χαλάει.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ωραίο είναι το άτιμο. Μόνο εκείνο το τάμπλετ που ξέχασαν μέσα στη μέση με χαλάει.Καταλαβαίνω ότι αισθητικά ενοχλεί, λειτουργικά είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερο από το χωνευτο (όπως στα q3, Tiguan) επειδή είναι πιο κοντά στο οπτικό πεδίο σου ενώ οδηγείς
-
Καλα αστο, ολα επικινδυνα ειναι. Με εχω πιασει πολλες φορες να ασχολουμαι χωρις λογο. Απο αποψης ασφαλειας επρεπε να μην υπαρχουν κ ειμαι σιγουρος οτι εχουν προκληθει πολλα ατυχηματα εξαιτιας τους.
-
Είναι όντως εργονομικό γιατί το μάτι δεν χαμηλώνει, ενώ ο χειρισμός της από το dial της κονσόλας είναι σίγουρα πιο ασφαλής σε σχέση με οθόνες με touchscreen.
Αν μάλιστα χρησιμοποιείς apple car play, κανείς σχεδόν τα πάντα με φωνητικές εντολές στα Αγγλικά. -
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Ωραίο είναι το άτιμο. Μόνο εκείνο το τάμπλετ που ξέχασαν μέσα στη μέση με χαλάει.
Καταλαβαίνω ότι αισθητικά ενοχλεί, λειτουργικά είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερο από το χωνευτο (όπως στα q3, Tiguan) επειδή είναι πιο κοντά στο οπτικό πεδίο σου ενώ οδηγείς
Υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι επειδή είναι στο οπτικό πεδίο του οδηγού τον αποσπάει περισσότερο από την παρακολούθηση του δρόμου. Βρίσκω την υλοποίηση της Alfa Romeo την καλύτερη. Είναι ψηλά στην κονσόλα μεν, αλλά όχι πάνω στο ταμπλό και έτσι δεν κρύβει καθόλου τον δρόμο ώστε να αποσπάει την προσοχή του οδηγού.
-
Πολυ ωραιο οντως, αλλα και παλι θα αποσπα πιστευω.
-
Ε πρέπει και ο οδηγός να βάζει λίγο το μυαλό του να δουλέψει. Αν θέλεις να ασχολείσαι με κάτι άλλο μπορείς να το κάνεις και χωρίς οθόνη.
-
Προσωπικά ακόμα και το head-up display το βρίσκω πολύ κακό σε θέμα συγκέντρωσης. Στην ουσια ειναι σα να προσπαθέι το ματι να εστιάσει πανω στο τζαμι οταν βασικά εχει ηδη εστιασει πολυ πιο μακριά.
Παντως προτιμώ τη παλια λυση της Αουντι, αναδιπλούμενη οθόνη πανω στο ταμπλώ. Οταν τη θες την έχεις και χαίρεσαι τη γκουμουτσα, όταν όχι, απλα τη κλείνεις.Παντως Λεξους και Μαζντα πανε σε πιο landcape formats που δεν ειναι και τόσο κακά πανω στο ταμπλώ.
-
Συμφωνα με τη ρενω και τις ερευνες της, οι ανθρωποι ειναι πιο συνηθισμενοι στην καθετη οθονη για αυτο και στο νεο κλιο εβαλε μια μεγαλη καθετη.
https://www.autoevolution.com/news/2019 ... tml#agal_2
-
Ρενώ. Γάλλοι. Γνωστοί για την ειδίκευσή τους στην εργονομία. Οι άνθρωποι που έβαζαν την κόρνα πατητή στον αριστερό μοχλό (των φλας). Να γελάσεις ή να κλάψεις;
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ρενώ. Γάλλοι. Γνωστοί για την ειδίκευσή τους στην εργονομία. Οι άνθρωποι που έβαζαν την κόρνα πατητή στον αριστερό μοχλό (των φλας). Να γελάσεις ή να κλάψεις;Kαι το κουμπί των alarm στον συνοδηγό...
-
Εφιάλτης!!!
-
δυο παρατηρησεις
α. το κουμπι αλαρμ ειναι στον συνοδηγο και στο καινουριο polo (epic fail)
β. τα head up displays (υποτιθεται, δεν εχω προσωπικη πειρα για να κρινω) οτι ειναι ετσι φτιαγμενα ωστε το ματι να τα βλεπει εχοντας εστιασει 'στο απειρο', οποτε δεν υπαρχει το προβλημα να χανεται χρονος αλλαζοντας αποσταση εστιασης. -
Aλλάζω λάμπα στο ΜΒ 1317, μπαίνω από κάτω, βγάζω το καπάκι της μόνωσης, αφαιρώ τη λάμπα στρίβωντάς την και βάζω την καινούργια.
Αλλάζω λάμπα στο MX5, στρίβω τη λάμπα, την αφαιρώ και τοποθετώ την καινούργια με τον ίδιο τρόπο.
Αλλάζω λάμπα στο V40, ξεβιδώνω μια αλενόβιδα, αφαιρώ μια ασφάλεια ακόμα και παίρνω όλο το φανάρι στο χέρι. Αλλάζω λάμπα και το τοποθετώ ξανά.
Αλλάζω λάμπα στο 308, αφαιρώ το καπάκι της μόνωσης, αρχίζω τα καντήλια και το πάω για αλλαγή στο συνεργείο.Μα τι μλκες είναι...
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
β. τα head up displays (υποτιθεται, δεν εχω προσωπικη πειρα για να κρινω) οτι ειναι ετσι φτιαγμενα ωστε το ματι να τα βλεπει εχοντας εστιασει 'στο απειρο', οποτε δεν υπαρχει το προβλημα να χανεται χρονος αλλαζοντας αποσταση εστιασης.Και εγω έτσι νομιζα, μεχρι που αυτοκίνητο που οδηγώ, ειναι εξοπλισμένο με τέτοιο. Καμία σχέση. Εστιαζεις στο τζαμι. Δε ξέρω αν η διαφορά με τα μαχητικά έχει να κανει με το γεγονός οτι στα μαχητικά αεροπλάνα δεν έχεις τόσο κοντά τόσα πολλά 'πράγματα' να σου αποσπουν τη προσοχή.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Συμφωνα με τη ρενω και τις ερευνες της, οι ανθρωποι ειναι πιο συνηθισμενοι στην καθετη οθονη για αυτο και στο νεο κλιο εβαλε μια μεγαλη καθετη.https://www.autoevolution.com/news/2019 ... tml#agal_2
Mπορεί και να έχουν δίκιο σ'αυτό,αν σκεφθεί κανείς πως -ως επί το πλείστον- τα έντυπα (βιβλία,εφημερίδες,περιοδικά) κατά 90% έχουν κάθετη μορφή.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Αλλάζω λάμπα στο 308, αφαιρώ το καπάκι της μόνωσης, αρχίζω τα καντήλια και το πάω για αλλαγή στο συνεργείο.Μιλάμε για Γάλλους, τους πιο ανώμαλους ανθρώπους στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. Αυτούς που κάνουν τα ποδόφρενα των Mercedes να μοιάζουν λογικά...
Δε ξέρω αν η διαφορά με τα μαχητικά έχει να κανει με το γεγονός οτι στα μαχητικά αεροπλάνα δεν έχεις τόσο κοντά τόσα πολλά 'πράγματα' να σου αποσπουν τη προσοχή.
Στρατέος ήμουν, οπότε δεν ξέρω τι κάνουν στην ΠΑ, αλλά τα HUD που έχω δει σε ε/π ήθελαν να εστιάσεις σε αυτά και μετά στον ορίζοντα.
-
Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω για αλλαγή λαδιών σε s-tronic (Q5) γνωρίζει κανείς τι τύπο παίρνει και ποσότητα επίσης αν αλλάζονται και φίλτρα καθώς και κόστος
-
Χρονολογία?
AUDI Q5