-
Ο χρήστης clutch έγραψε:
Εμένα από τότε που ανέβηκαν οι τιμές στις σακούλες μου δίνουν μόνο κάτι χοντρές, ανθεκτικές και σχετικά μεγάλες. Και μου λένε ότι αυτές είναι οι φτηνές.
Είναι ελληνική 'επιχειρηματικότητα' αυτή! Εάν πάρεις την κλασική λεπτή σακούλα θεωρείται αναλώσιμη οπότε πρέπει το Μάρκετ να πληρώσει φόρο στο κράτος.
Εάν όμως σου δίνουν μόνο χοντρές σακούλες (σαν αυτές που περιγράφεις), αυτές θεωρούνται από τον νόμο επαναχρησιμοποιούμενες, και καλά, οπότε δεν συμπεριλαμβάνονται στον μέτρο με τον φόρο!Άρα τα λεφτά αυτά τα τσεπώνουν απευθείας τα Μαρκετ χωρίς να δώσουν ούτε σεντ στο κράτος. Η φάση είναι ότι έτσι όπως πάει θα μειωθεί η χρήση της λεπτής σακούλας και εμείς θα νομίζουμε ότι έγινε και κάτι καλό, αλλά το πλαστικό στις σακούλες θα αυξηθεί και θα είναι παραπάνω κι από όσο ήταν πριν το 'μέτρο'. Και εννοείται τα λεφτά που θα παίρνει το κράτος απ'τον σακουλο-φόρο θα είναι ψίχουλα, σε σχέση με όσα τσεπώνουν τα μάρκετ.
Σακούλες μέχρι 50μμ έχουν περιβαλλοντικο τέλος που αποδίδεται κάθε 3 μήνες. Σακούλες από 50μμ έως 70μμ χρεώνονται σας υλικά συσκευασίας και φορολογουνται κανονικά στα έσοδα της εταιρείας.
Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
https://m.huffingtonpost.gr/entry/to-ka ... mg00000001
Οριστε! Σκαει που κ που καμια αποσυρση αλλα απο αλκοολ!!!
-
Ο Βαρδινογιάννης φέρνει ξανά την Carrefour στην Ελλάδα και θα δημιουργηθεί άμεσα νέα αλυσίδα καταστημάτων.
Το θεωρώ καλό νέο.
-
Τι έγινε? Πέφτουν οι πωλήσεις των υγρών καυσίμων, και είπε να μπει σε μια νέα αγορά? Οι λόγοι για τους οποίους η Καρφούρ λάκησε πριν από 10 χρόνια δεν έχουν εκλείψει ακόμη. Η αγορά έχει αναδιανεμηθεί εκ νέου, ο πόλεμος είναι σε πλήρη εξέλιξη. Απλά μπαίνουν γιατί μπορούν, έχουν φράγκα έτοιμα από άλλες δραστηριότητες, τίποτε άλλο.
-
Ακόμα τρώμε το παραμύθι ότι ο Μαρινόπουλος "βαρέθηκε" να ασχολείται με ψωρόεκκατομυριάκια και η Carrefour δεν έβγαζε όσα θα έπρεπε σύμφωνα με τα Golden Boys & Girls και για αυτό "παράτησαν" την μικρή πτωχή πλην τίμια Ελληνική αγορά - εκεί όπου τα λειτουργικά έξοδα είναι σχεδόν 45% λιγότερα από την ανεπτυγμένη Ευρώπη αλλά τα προϊόντα +15% ακριβότερα -. . . Τώρα τι άλλαξε ? Υπάρχει ανάΜπτυξη Βζζιιιννν όπως λέει και ο Γιόχαν? όχι . Αλλά τα φέσια ακόμα τα κλαίνε οι χονδρέμποροι - αγρότες - κτηνοτρόφοι - παραγωγοί , ας τους γίνει μάθημα και όταν πάνε να ξανακλείσουν οικονομικές συμφωνίες με το κολοσσό ας θυμηθούν τα φέσια που φάγανε στο κ@λ@ ... Δύσκολο , θα τρέξουν σαν λιγούρια να πουλήσουν όσο όσο για να το παίζουν μάγκες και μετά κλάμα στα κανάλια για τα φέσια !
Πέραν των οικονομικών , η aldi έχει ξεκινήσει απο πέρυσι συζητήσεις η carrefour φέτος , Ο Μασούτης έχει φωτιζόμενη ταμπέλα ΠΩΛΕΊΤΑΙ - ΕΝΟΙΚΙΆΖΕΤΑΙ ο Σκλαβενίτης έχει μπει σε θαλασσοταραχή μετά την εξαγορά , ο Κρητικός και τα MarketIn ανοίγουν τρύπες μαγαζιά το ένα μετά το άλλο , μαγαζιά που δεν κάνουν στην carrefour και ο Βασιλόπουλος μόνος και καλύτερα μακριά απο όλους ! Μασούτη μου μυρίζει που είναι ανοικτός σε όλα και διανύει την 3 καλύτερη σερί χρονιά του λόγο covid και εξαγοράς Προμηθευτικής ( είσοδος στην Αθηναϊκή αγορά ) -
To λιντλ ξέχασες που μαζεύει και πολύ χαρτί.
-
@dstou said in Σούπερμαρκετ:
To λιντλ ξέχασες που μαζεύει και πολύ χαρτί.
Δεν το ξέχασα απλά αυτό δεν είναι υποψήφιο για συγχώνευση - εξαγορά κτλ . όλοι οι άλλοι ψήνονται .
Κατά τα άλλα είναι τοπ παίχτης στο λιανεμπόριο -
Παιδιά εμένα Μ αρεσαν τα aldi.
Είχαν ωραία προϊόντα. Έδιναν κάτι κουφά προϊόντα. Τηλεοράσεις, υπολογιστές, φουρνάκια κτλμσε τιμές χωμα. Και ήταν ψηλοκαλα.Δείτε μηχάνημα.
Τζάμπα!
https://www.aldi-onlineshop.de/p/notebook-s15449-md63945-1012914/
Για επαγγελματίες έτσι για δεύτερο και χαμαλιδικο με 650 ευρώ χωρίς ΦΠΑ!
Intel Core i7-1165G7 Prozessor mit Intel Iris Xe Graphics (2,80 GHz, bis zu 4,70 GHz mit IntelTurbo-Boost-Technology 2.0, 4 Kerne, 8 Threads & 12 MB Intel Smart Cache)
39,6-cm(15,6")-Full-HD-Display mit IPS-Technologie und einer Auflösung von 1.920 x 1.080 Pixel
512 GB PCIe-SSD
16 GB DDR4 RAM mit bis zu 3.200 MHz
High-Definition-Audio mit 2 Dolby Audio zertifizierten Lautsprechern
Amazon Alexa Sprachsteuerung
Gehäuse aus Aluminium1
Hintergrundbeleuchtetes Keyboard
4-Zellen-Li-Polymer-Akku2 mit 51,2 Wh, Akkulaufzeit bis zu 8,5 Std.3
Schnellladefunktion: Der Akku des Laptops wird innerhalb von 60 Min. von 0 auf 80 %4 geladen
Intel Wi-Fi 6 AX201 Gigabit WLAN mit integrierter Bluetooth-5.1-Funktion
Integrierte HD-Webcam und Dual-Array Mikrofon -
@yem said in Σούπερμαρκετ:
Ακόμα τρώμε το παραμύθι ότι ο Μαρινόπουλος "βαρέθηκε" να ασχολείται με ψωρόεκκατομυριάκια και η Carrefour δεν έβγαζε όσα θα έπρεπε σύμφωνα με τα Golden Boys & Girls και για αυτό "παράτησαν" την μικρή πτωχή πλην τίμια Ελληνική αγορά - εκεί όπου τα λειτουργικά έξοδα είναι σχεδόν 45% λιγότερα από την ανεπτυγμένη Ευρώπη αλλά τα προϊόντα +15% ακριβότερα -. . . Τώρα τι άλλαξε ? Υπάρχει ανάΜπτυξη Βζζιιιννν όπως λέει και ο Γιόχαν? όχι . Αλλά τα φέσια ακόμα τα κλαίνε οι χονδρέμποροι - αγρότες - κτηνοτρόφοι - παραγωγοί , ας τους γίνει μάθημα και όταν πάνε να ξανακλείσουν οικονομικές συμφωνίες με το κολοσσό ας θυμηθούν τα φέσια που φάγανε στο κ@λ@ ... Δύσκολο , θα τρέξουν σαν λιγούρια να πουλήσουν όσο όσο για να το παίζουν μάγκες και μετά κλάμα στα κανάλια για τα φέσια !
Πέραν των οικονομικών , η aldi έχει ξεκινήσει απο πέρυσι συζητήσεις η carrefour φέτος , Ο Μασούτης έχει φωτιζόμενη ταμπέλα ΠΩΛΕΊΤΑΙ - ΕΝΟΙΚΙΆΖΕΤΑΙ ο Σκλαβενίτης έχει μπει σε θαλασσοταραχή μετά την εξαγορά , ο Κρητικός και τα MarketIn ανοίγουν τρύπες μαγαζιά το ένα μετά το άλλο , μαγαζιά που δεν κάνουν στην carrefour και ο Βασιλόπουλος μόνος και καλύτερα μακριά απο όλους ! Μασούτη μου μυρίζει που είναι ανοικτός σε όλα και διανύει την 3 καλύτερη σερί χρονιά του λόγο covid και εξαγοράς Προμηθευτικής ( είσοδος στην Αθηναϊκή αγορά )Η Carrefour έχει τεράστια γκάμα παράπλευρων προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που καμιά άλλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ δεν έχει π.χ. ρουχισμό, ηλεκτρικά, υποδήματα, ηλεκτρονικά κλπ... εκτός ίσως από τον Σκλαβενίτη που έχει υποχρεωθεί να έχει τέτοια προϊόντα.
Και οι τιμές αυτών των προϊόντων της Carrefour, χώμα.
Κάνω σύγκριση τον Σκλαβενίτη σε αυτά τα προϊόντα με την εποχή Carrefour και είναι η μέρα με την νύχτα.
Ο Σκλαβενίτης είναι πανάκριβος και από ποιότητα μαύρο χάλι.
Τέτοια hyper market σαν το Carrefour λείπουν από την Ελλάδα. Βασικά δεν υπάρχει κανένα.
-
@storm από παλιά που είχαν ανοίξει τα Continental όλοι εμείς οι ιθαγενείς-καταναλωτές πάθαμε κοκο μπλόκο με τα Hyper Market. Αναρχα δομημένα εντός πόλεως κατέστρεψαν τα συνοικιακά και ανέβασαν τις τιμές σε επίπεδο μονοπωλίου. Στην Γαλλία του '90 για να πας σε Hyper market έπρεπε να περάσεις διόδια, ζυγιζες το κόστος μετακίνησης με το φτηνότερο προϊόν και έλεγες για 5-10 αγαθά δεν αξίζει να πάω, θα υποστηρίξω την γειτονιά μου. Επίσης δυστυχώς το ίδιο έπαθαν και οι ιθαγενείς - παραγωγοί που έχασαν τους κόπους ολόκληρης ζωής σε μια μέρα. Κατά τα άλλα έτσι όπως είναι τα πράγματα καλό θα κάνει στον καταναλωτή ο ανταγωνισμός σκεφτείτε πριν 3-4 χρόνια πιος έκανε εκπτώσεις Χριστούγεννα και Πάσχα σε παιχνίδια? Κανένας αλλά τα S/M που δεν τους νοιάζει να τα χαρίσουν τα βγάζουν με -30%-35%... Πάντως ενδιαφέρον για το που θα κάτσει η μπίλια.
Επίσης δεν πρέπει να είσαι από Πειραιά πλευρά γιατί εδώ γύρω τον Σκλαβενίτη τον έχουν σαν Θεό -
Υποχρεωτικά μία φορά την βδομάδα πάω Σκλαβενίτη. Υποχρεωτικά. Είναι ο μόνος που έχει έτοιμα φαγητά. Δεν ξέρω να μαγειρεύω, δεν έχω χρόνο για κουζίνες και δεν με εμπνέει και ο χώρος που ζω για να κάτσω να ασχοληθώ με αυτά. Βασικά ζω σαν να είμαι σε ξενοδοχείο 8ης κατηγορίας σε κακόφημη περιοχή.
Αν υπήρχαν έτοιμα φαγητά σε άλλα σούπερ μάρκετ δεν θα πήγαινα Σκλαβενίτη. Βασικά πάω στα δύο τεράστια Σκλαβενίτη (εμπορικό Avenue και Παλλήνη) την ώρα που ανοίγουν δηλ. 8 το πρωί. Αυτά όσο αφορά τα τρόφιμα.
Όσο αφορά τα υπόλοιπα προϊόντα είναι η χειρότερή μου. Δεν πηγαίνω σε εμπορικά καταστήματα, δεν γουστάρω να γυρνώ σε μαγαζιά σαν την κυράτσα, ούτε αγοράζω ακριβά προϊόντα. Οπότε για μένα τα Hyper είναι μονόδρομος. Όλα σε ένα μέρος και τέλος.
-
Δεν υπάρχει κάποιο καλό μαγειρείο να κάνεις κάρτα μηναία μια να παίρνεις και να τρως φρέσκο φαγητό; Το έχω κάνει και είναι πολύ πρακτικό. Άσε που γνωρίζεις κόσμο και στο τέλος σου βάζουν μεγαλύτερη μερίδα και πςρισσοτερες πατάτες
-
Δεν έχω την πολυτέλεια κάθε μέρα να τρέχω σε μαγαζιά για να δω αν θα τους έχει ξεμείνει κάποιο φαγητό.
Το είχα κάνει δύο φορές, στην αρχή εδώ στο κοινόβιο του Χαλανδρίου, χωρίς επιτυχία. Φαγητό σαβούρα εντελώς και αποφάγια ότι έχει ξεμείνει σε κατσαρόλες.
-
@storm said in Σούπερμαρκετ:
Δεν έχω την πολυτέλεια κάθε μέρα να τρέχω σε μαγαζιά για να δω αν θα τους έχει ξεμείνει κάποιο φαγητό.
Το είχα κάνει δύο φορές, στην αρχή εδώ στο κοινόβιο του Χαλανδρίου, χωρίς επιτυχία. Φαγητό σαβούρα εντελώς και αποφάγια ότι έχει ξεμείνει σε κατσαρόλες.
Καλά τα λέει ο @lap πάρχουν κάτι μαγειρεία όπως η κατσαρόλα η κουζίνα της μαμάς κτλ που βγάζεις μηνιαία κάρτα και στα φέρνουν με delivery κάθε μέρα και κάτι το διαφορετικό.
-
Έτσι επιβιώσαμε. Είμαστε άχρηστοι στην κουζίνα. Πλέον μαγειρεύουμε κοτομπουκιες με μεγάλη επιτυχία. Τις βάζουμε στον φούρνο ανάβουμε το μάτι και τις κοιτάμε με επίμονο βλέμμα. Πεντανόστιμες βγαίνουν.
Αλλά ξέχασα είμαστε και βίγκαν.....φτου σου, πάλι μαλακια!!!
-
Πρέπει να βγει ένας φούρνος που να πετάς μέσα τα υλικά (με τη σακούλα) και να σου βγάζει κομπλέ μουσακα.
Ταξίδι στον Άρη και μλκιες...Αυτή είναι τεχνολογική επανάσταση!Καλά να λες που δεν είσαι φαν της μαγειρικής γιατί εμείς που παραειμαστε κινδυνεύουμε. Τώρα κατάλαβα τι σκατα χρειάζεται το δίχτυ στο παραθυρο στο αγωνιστικό στην πιστα (στην πρώτη φορά αγωνιστικά δεν είχαμε), μη φύγει κάνα βυζομπαλο με τη φυγόκεντρο στις δεξιές και αρχίσει να γκελαρει έξω από τ'αμαξι...
Πιο επί του θέματος επειδή ειναι δική μου δουλειά το s/m μηηηηπως έχουν ανέβει μεσοσταθμικα οι τιμουλες κάπου στο 15%;;;
-
Πες τα!
Μας κόβουν τις συντάξεις, τους μισθούς, τα επιδόματα, τα δώρα για να φτιάξουν διαστημόπλοια μπας και βρουν και καλά "την αλήθεια του σύμπαντος" Κανένα πράσινο πασοκτση ανθρωπακι θα ψάχνουν σε άλλους πλανήτες. Μόλις φτάνουν σε έναν πλανήτη αυτά τρέχουν από την άλλη πλευρά και κρύβονται...και καλά δεν έχουμε εξωγήινους κοντά μας, δεν βρίσκουν τίποτα. Βρε ο πασοκτσης κρύβεται παντού. Είναι πονηρός. Σήμερα οι μισοί έγιναν ΝΔ...και καλά!
ΠΑΣΟΚ είναι όλο το ηλιακό σύστημα.Φτιαξτε ρε ζαγαρια μια τέτοια κουζινομηχανη, και θα πλακώσουν αυτοι εδώ, πιο φθηνά θα μας βγεί.
Δεν έχουν επιχειρηματικό μυαλό.... Άσχετοι παιδάκι μου!
Υ.γ Άσχετο.....ο ήλιος είναι όντως πράσινος αλλά το μάτι μας το διαβάζει ως κιτρινο. Αχαχαχα όντως κάπου το άκουσα σε επιστημονική συζήτηση!!!
-
Να μάθετε να μαγειρεύετε πανεύκολο είναι έχω μάθει να μαγειρεύω πριν ενηλικιωθώ και από τα 23 που μένω μόνος μου μαγείρευα τα πάντα παστίτσιο μουσακά όσπρια όλα τα φαγητά δεν ειναι δύσκολο. Τώρα για έτοιμα φαγητά εκτός απ’ το Σκλαβενίτη και ο ΑΒ έχει έτοιμα φαγητά αλλά σε μικρότερη ποικιλία του Σκλαβενίτη. Τέλος υπάρχουνε άπειρα μαγειρεία που έχουν εξαιρετικό φαγητό σε πολύ λογικές τιμές.
-
@fanis75 said in Σούπερμαρκετ:
Να μάθετε να μαγειρεύετε πανεύκολο είναι έχω μάθει να μαγειρεύω πριν ενηλικιωθώ και από τα 23 που μένω μόνος μου μαγείρευα τα πάντα παστίτσιο μουσακά όσπρια όλα τα φαγητά δεν ειναι δύσκολο.
Ναι αμέ.. Ακόμα περιμένουμε... Ξέρεις εσύ
-
@johanndelta said in Σούπερμαρκετ:
Πρέπει να βγει ένας φούρνος που να πετάς μέσα τα υλικά (με τη σακούλα) και να σου βγάζει κομπλέ μουσακα.
Ταξίδι στον Άρη και μλκιες...Αυτή είναι τεχνολογική επανάσταση!Καλά να λες που δεν είσαι φαν της μαγειρικής γιατί εμείς που παραειμαστε κινδυνεύουμε. Τώρα κατάλαβα τι σκατα χρειάζεται το δίχτυ στο παραθυρο στο αγωνιστικό στην πιστα (στην πρώτη φορά αγωνιστικά δεν είχαμε), μη φύγει κάνα βυζομπαλο με τη φυγόκεντρο στις δεξιές και αρχίσει να γκελαρει έξω από τ'αμαξι...
Πιο επί του θέματος επειδή ειναι δική μου δουλειά το s/m μηηηηπως έχουν ανέβει μεσοσταθμικα οι τιμουλες κάπου στο 15%;;;
Μλκ κλαίω ....ωχ ωχ ωχ τα νεφρά μου ... να είσαι καλά ...χαχαχαχχαχα.
όσο για τις τιμές -ΝΑΙ-απο τέλος Σεπτεμβρίου μαζί με τις πρώτες αυξήσεις σε ρεύμα και Φ.Α. ήρθαν οι πρώτες μικρό αυξήσεις τώρα με την καινούρια χρονιά ήρθαν οι δεύτερες και σε λίγο που θα ολοκληρωθούν και λογιστικά οι απογραφές και μαγειρέψουν τα κεφάλαια τους θα έρθουν και οι τρίτες !Όσο για το εργαλείο που θέλετε εδώ είναι με 500ε σας βγάζει ασπροπρόσωπους
Σούπερμαρκετ