-
Και το ίδιο το ΤΕΕ, έτσι όπως τα λέτε,το ξεχασε.
-
Δυο φορές που το έχω χρειαστεί για θεματα σχετικα με την περιφέρεια έχει στείλει επιστολή και τους έχουμε πάει εμπλοκή.
Το ΤΜΕΔΕ το ίδιο, ποιος Μηχανικος βγάζει εγγυητική απο τράπεζα ; -
@williamg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@babisstinson said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@wantone said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@tesa54 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
και προσεχώς το ΤΕΕ με νέα γραφεία πιο κοντά στον cruiser https://ered.gr/real-estate-news/to-neo-ktirio-grafeiwn-toy-tee-sto-maroysi
Μην το χάσουμε. Συγνώμη αλλά όταν ακούω ΤΕΕ βγάζω σπυριά. Ένα απ' τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου που γράφτηκα.
Γιατι; Εγω το εχω μετανιώσει που δεν γραφτηκα,
Δουλεύω σαν μηχ λογισμικού. Το ΤΕΕ δεν μου προσφέρει τίποτε απολύτως εκτός από:
- σκατά συμπεριφορά υπαλλήλων, ανυπαρξία εξυπηρέτησης, χάος, εκνευρισμό
- ένα επιπλέον χρέος, την συνδρομή, για το οποίο δεν λαμβάνω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ πίσω (και το οποίο έχω σταματήσει να πληρώνω εδώ και χρόνια και ούτε καν στελνουνε ειδοποίηση πια - φαντάζομαι περιμένουνε να φτάσουμε στη σύνταξη και να μου τραβήξει το αυτί το ταμείο και να αναγκαστώ να πληρώσω τα γαμ..τικά τους)
- ως ΤΕΕ πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ για ταμείο όπου ισχύει x10 το 1
- ως ΤΣΜΕΔΕ (ταμείο εργολήπτών που άλλες εποχές χτίζανε βίλες με τα μαύρα) δεν υπάρχει κάν η έννοια του "είμαι άνεργος" οπότε έχω δεν έχω δουλειά τρώω την εισφορά στον κ..ο
Σε άλλες ειδικότητες όλα αυτα δικαιολογούνται ίσως (πως να δικαιολογήσεις την σκατα συμπεριφορά δεν ξέρω αλλά από την άλλη Ελληνες είμαστε και έχουμε μαθει να ζούμε με χαμηλή αυτοεκτίμηση) γιατί το ΤΕΕ σου δίνει πρόσβαση στα επαγγελματικά δικαιώματα (την τζίφρα). Στην πληροφορική όμως όπου δεν υπάρχει καν η έννοια του "έργου" δεν υπάρχουν δικαιώματα και δουλεύει καλώς ή κακώς όποιος θέλει και μπορεί.
Οπότε όχι απλά δεν μου προσφέρει τίποτα. Με γαμ... επανειλημένα.
Συγνώμη για τα γαλλικά αλλά πραγματικά μετανιώνω και μου ανεβαίνει η πίεση κάθε μα κάθε φορά που το σκέφτομαι.
Μπορείς να διαγραφείς όποτε θέλεις από το ΤΕΕ, το γνωρίζεις έτσι;
Το προσπαθεί ένας φίλος μερικά χρόνια τώρα. Να τον ρωτήσω στα πόσα εγκεφαλικά είναι;
Τι δυσκολία αντιμετωπίζει; Ειλικρινής περιέργεια, μέλος είμαι κι εγώ (ΗλΜηχ) και η γυναίκα μου (Αρχιτεκτονας Μηχ). Μάλιστα τις προάλλες χρειάστηκε να πάω για μια δουλειά και την ώρα που ήμουν στο πρωτόκολλο δίπλα ακριβώς ήταν κάποιος που ήταν στο ταμείο για "εξόφληση για διαγραφή".
https://web.tee.gr/tmima-mitroon/aitiseis-chrisima-entypa/
Εδώ βλέπω και την αίτηση διαγραφής. -
Εγώ νομίζω ότι ούτε το ΤΕΕ ούτε το τμεδε έχει καμία δυσκολία στις συναλλαγές του με το κοινό αν έχεις στοιχειώδη αντίληψη και ξέρεις τι θέλεις.
Μέσα Μαρτίου έχει εκλογές ο σύλλογος διπλωματούχων Η/Μ -
Φορολογικές δηλώσεις: Για ποιους έρχεται μεγάλη... κρυάδα
-
Άλλες 53.625 ευρώ ως αποζημίωση σε αποφοίτους ΤΕΙ για την παράνομη παράλειψη του Κράτους να προβεί στην έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Τα πρόστιμα έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκ ευρώ!
-
Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας με κόμπλεξ για τις σπουδές τους, σαν τους υπό μηχανικούς ΤΕ κανεις.
-
Ποια ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια παράγουν τους περισσότερους επιχειρηματίες, CEOs & startup founders;
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας με κόμπλεξ για τις σπουδές τους, σαν τους υπό μηχανικούς ΤΕ κανεις.
Στην Ελλάδα που ξεβλάχεψε, έχουμε και πασαρέλα τμημάτων, που μπορεί η θειά στο χωριό να πουλήσει μούρη στην άλλη αντιπαθητική θειά...
Επί της ουσίας βέβαια, μπαρμπούτσαλα και μπαρμπάδες...
-
Αν ασχολείσαι με έκδοση αδειών δόμησης, ταυτότητες κτιρίων, ενεργειακά πιστοποιητικά και γυψοσανίδες δεν έχει διαφορά και απόφοιτος λυκείου να είσαι (σαν τον γράφοντα ένα πράγμα), αν κάνεις πραγματικό engineering είναι η μέρα με τη νύχτα
-
Ποια ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια παράγουν τους περισσότερους επιχειρηματίες, CEOs & startup founders;
https://banks.com.gr/poia-ellinika-dimosia-panepistimia-paragoun-tous-perissoterous-epicheirimaties-ceos-startup-founders/
Δηλ αν σπουδασω στα συγκεκριμενα πανεπιστημια θα γινω επιχειρηματιας και τσεο; -
Δηλ αν σπουδασω στα συγκεκριμενα πανεπιστημια θα γινω επιχειρηματιας και τσεο;
Φυσικά, αν έχει ο μπαμπάς λεφτά.
-
Αν ασχολείσαι με έκδοση αδειών δόμησης, ταυτότητες κτιρίων, ενεργειακά πιστοποιητικά και γυψοσανίδες δεν έχει διαφορά και απόφοιτος λυκείου να είσαι (σαν τον γράφοντα ένα πράγμα), αν κάνεις πραγματικό engineering είναι η μέρα με τη νύχτα
Εγώ δεν μπαίνω σε ανούσιες συζητήσεις, αλλά λόγω ηλικίας, έχω περάσει τις διάφορες κρίσεις ηλικίας, που όλοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι μυαλά, χεράδες στο τιμόνι, γαμώ τα παιδιά και βέβαια ότι την έχουν μεγαλύτερη, σε κάθε επίπεδο της δημόσιας ζωής και όταν περάσουν κάποια ηλικία και δεν τους έχει βγει η φαντασίωση, τότε είναι αδικημένοι, φταίει η κακούργα κενωνία και διάφορα άλλα τέτοια γλαφυρά...
Και επαναλαμβάνω, όχι ότι το παίζω αφ΄ υψηλού, απλά τα πέρασα και εγώ όλα αυτά και έχω καταλάβει το ρητό, ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης....
-
Δεν διαφωνώ επί της αρχής αλλά, άλλο αυτό και άλλο η εξίσωση καλών ΑΕΙ με ΤΕΙ του κώλου (ως προς το επίπεδο σπουδών και σπουδαστών) με μόνο γνώμονα τον παραπλήσιο τίτλο σπουδών
-
Δεδομενου οτι εδω και πολλα χρονια ο περισσοτερος κοσμος παει ειτε σε ΑΕΙ ειτε σε πρωην ΤΕΙ δηλ ολοι λιγο πολυ εχουν ενα πτυχιο εχουν καταντησει να μην εχουν αξια (περα απο μερικες σχολες οπως ιατρικη και παλι παιζει αναλογα που πηγες και τι καταλαβες).
Δηλ αν πχ εισαι καλος στον προγραμματισμο C++ δεν εχει σημασια αν τελειωσες πρωην ΤΕΙ ή το ΕΜΠολυτεχνειο.
Πολλες δουλειες το μονο που ζητανε ειναι να εχεις γνωριμιες οχι πτυχιο απο το ταδε πανεπιστημιο.
-
Έτσι, σε θέσεις που χρειάζεται γνώσεις προγραμματισμού η ακόμα να ναι τρελό μυαλό στο trading εάν το έχει ο άλλος δεν πάει να έχεις δέκα πτυχία, του ζητάς δουλειά.
Ξέρω άνθρωπο που ήθελε να τον κάνει ceo μια μεγάλη εταιρία (τεράστια κεφαλαία) σε συγκεκριμένο κλάδο που η Ελλάδα πάντα ηταν κορυφή σε παράρτημα της στην Ελλάδα ο οποίος είχε στησει δικό του πελατολογιο και ειχε τελειώσει μια ιδιωτική σχολή σαν κολλέγιο πριν 40 ετη.
Εγώ έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα.
Δυο γλώσσες του εμπορίου απαραίτητα, καλή γνώση υπολογιστών και έστω βασικές γνώσεις προγραμματισμού, και χρηματοοικονομικά.
Αυτά να μάθετε στα παιδιά σας. Τα υπόλοιπα είναι για εξειδικευμένα επαγγέλματα. Αλλα αυτά είναι τα απαραίτητα.
Οποίος ξέρει αυτά που ανάφερα σε πολύ καλο επίπεδο δεν θα πεινάσει ποτε, και μπορεί να γίνει μέχρι και μεγιστάνας.
Εάν ανατρέξετε στην ιστορία από τον 5ο έως στις αρχές του 20ου αιώνα περίπου τα ίδια προσόντα ήταν και τότε απαραίτητα για να ξεφύγει ο Έλληνας από τα χωράφια και να δημιουργήσει.
Είναι στην φύση μας και στην γεωγραφική μας θέση να είμαστε hub επενδύσεων και εμπορίου.
-
Δεν διαφωνώ επί της αρχής αλλά, άλλο αυτό και άλλο η εξίσωση καλών ΑΕΙ με ΤΕΙ του κώλου (ως προς το επίπεδο σπουδών και σπουδαστών) με μόνο γνώμονα τον παραπλήσιο τίτλο σπουδών
Ξέρεις έπαιζε και το ανάποδο.
Κάπου προς την Κοζάνη, από ότι είχα διαβάσει πριν 10-15 χρόνια.Η ουσία είναι πάντως ότι ο 4πλασιασμός των εισακτέων σε όλη την τριτοβάθμια που έγινε μετά το 80-90, οδήγησε στο φαινόμενο την υποβάθμισης των σπουδών, στο πούλημα μούρης και όλα αυτά φαίνονται τώρα με τις κενές θέσεις που υπάρχουν στις σχολές λόγω της ΕΒΕ, αλλά και της μικρής διάθεσης των παιδιών να σπουδάζουν σε απομακρυσμένες πόλεις, ακόμα και αν υπάρχουν σοβαρά επαγγελματικά δικαιώματα.
Το μηδέν εισακτέοι στην Αρχιτεκτονική του ΔΠΘ, είναι πολύ πρόσφατο για να το ξεχνάμε.
Προφανώς όμως η κατάργηση των τει και η αντικατάσταση τους με πανεπιστημιακές σχολές, με μόνο στόχο τις γκαρσονιέρες και τις καφετέριες της επαρχίας, δεν ήταν η κατάλληλη λύση.
Τώρα με τα ιδιωτικά θα μας πουν κάποιοι, ότι θα κλείσουν τα επαρχιακά, αλλά κανείς δεν θα μας πει, ότι άμα δούμε την αλήθεια κατάματα, όλα θα έρθουν στα ίσια τους.
Η κατάργηση των τει έπρεπε να γίνει, αφού παντού σε όλη την Ευρώπη, μπήκε η Μπολώνια και οι δύο κύκλοι σύντομος και διευρυμένος καταργήθηκαν. Εμείς εδώ κλασσικά μισές δουλειές.
Και ένα παράδειγμα πολύ πρόσφατο.
Μάστορας μετανάστης από ανατολική χώρα, που ζει εδώ δεκαετίες, ο γιος του τελείωσε το λύκειο και έδωσε εξετάσεις.
Πέρασε σε ένα από τα νέα 5ετή της επαρχίας μηχανικών, που ήταν πρώην τει και δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί.
Τελικά συμφώνησαν πατέρας και γιος και πήγε σε ιδιωτικό μηχανικών στην Κύπρο, το οποίο λέει αναγνωρίζεται από το τεε. Προφανώς θα αναγνωρίζεται από το ΕΤΑΚ πρώτα και κατά συνέπεια από το τεε.
Δηλαδή το τεε αναγνωρίζει το ιδιωτικό της Κύπρου, αλλά όχι το 5ετές δημόσιο της Πάτρας, ή της Κρήτης, ή της Αθήνας, γιατί θέλει να πουλήσει μούρη η γηραιά κυρία που νομίζει ότι είναι ακόμα στο 1973.
-
Δεδομενου οτι εδω και πολλα χρονια ο περισσοτερος κοσμος παει ειτε σε ΑΕΙ ειτε σε πρωην ΤΕΙ δηλ ολοι λιγο πολυ εχουν ενα πτυχιο εχουν καταντησει να μην εχουν αξια (περα απο μερικες σχολες οπως ιατρικη και παλι παιζει αναλογα που πηγες και τι καταλαβες).
Δηλ αν πχ εισαι καλος στον προγραμματισμο C++ δεν εχει σημασια αν τελειωσες πρωην ΤΕΙ ή το ΕΜΠολυτεχνειο.
Πολλες δουλειες το μονο που ζητανε ειναι να εχεις γνωριμιες οχι πτυχιο απο το ταδε πανεπιστημιο.
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Έτσι, σε θέσεις που χρειάζεται γνώσεις προγραμματισμού η ακόμα να ναι τρελό μυαλό στο trading εάν το έχει ο άλλος δεν πάει να έχεις δέκα πτυχία, του ζητάς δουλειά.
Ξέρω άνθρωπο που ήθελε να τον κάνει ceo μια μεγάλη εταιρία (τεράστια κεφαλαία) σε συγκεκριμένο κλάδο που η Ελλάδα πάντα ηταν κορυφή σε παράρτημα της στην Ελλάδα ο οποίος είχε στησει δικό του πελατολογιο και ειχε τελειώσει μια ιδιωτική σχολή σαν κολλέγιο πριν 40 ετη.
Δυο γλώσσες του εμπορίου απαραίτητα, καλή γνώση υπολογιστών και έστω βασικές γνώσεις προγραμματισμού, και χρηματοοικονομικά.
Αυτά να μάθετε στα παιδιά σας. Τα υπόλοιπα είναι για εξειδικευμένα επαγγέλματα. Αλλα αυτά είναι τα απαραίτητα.
Οποίος ξέρει αυτά που ανάφερα σε πολύ καλο επίπεδο δεν θα πεινάσει ποτε, και μπορεί να γίνει μέχρι και μεγιστάνας.
Εάν ανατρέξετε στην ιστορία από τον 5ο έως στις αρχές του 20ου αιώνα περίπου τα ίδια προσόντα ήταν και τότε απαραίτητα για να ξεφύγει ο Έλληνας από τα χωράφια και να δημιουργήσει.
Είναι στην φύση μας και στην γεωγραφική μας θέση να είμαστε hub επενδύσεων και εμπορίου.
Πολυτεχνίτες και ερημοσπίτες δηλαδή.
Ενα άλλο θέμα το οποίο άλλαξε τα δεδομένα στην τριτοβάθμια, ιδιαίτερα μετά το 1992 και το Μάαστριχτ, με αποκορύφωμα το 2002 και το Ευρώ, ήταν το γεγονός, ότι το να σπουδάσεις στην Ελλάδα σε επαρχία, είχε το ίδιο κόστος με το να σπουδάσεις σε όποια πόλη της Δυτικής Ευρώπης και πολύ φτηνότερο το να σπουδάσεις στην Ανατολική Ευρώπη.
Ετσι προφανώς τα τμήματα χαμηλής ζήτησης και των πανεπιστημίων, αλλά και των τει που επιπλέον είχαν και το πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, έγιναν η τελευταία επιλογή, ιδιαίτερα αυτά της επαρχίας, με αποτέλεσμα να μπαίνουν με βαθμούς πολύ χαμηλούς και έτσι να είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο, ενώ ταυτόχρονα το κράτος έφτιαχνε καινούργια τμήματα, συχνά με πομπώδη ονόματα.
Αυτό δεν άλλαξε και μάλιστα έχουμε νέα θέματα.
Παράδειγμα στο πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, το οποίο προσαρτήθηκε στο ΕΚΠΑ, για να υπάρχουν τμήματα, αφού καταργήθηκαν νομίζω τα ηλεκτρομηχανολογικά, δημιουργήθηκε ένα αγροτικό τμήμα 4ετές, με 45 μαθήματα, εκ των οποίων ελάχιστα έχουν εργαστήρια, ενώ στο ΓΠΑ, τα γεωπονικά τμήματα είναι 5ετή συν 6μηνη πρακτική, με 68 μαθήματα, συνολικά με τα εργαστήρια που έχουν διαφορετική ύλη, φτάνουν τα 120 και επειδή διάβασα λίγο για το τμήμα αυτό των Ψαχνών, είδα ότι υπάρχει απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, που ζητάει ΕΔ Επιστήμονα Τροφίμων και Περιβαντολλόγου.
Τζάμπα είναι, ας ζητάει. Μήπως θα τους τα δώσουν ?
Αλλά εδώ το παιδί που έχει πάει εκεί και λέει θα έχω πτυχίο του Καποδιστριακού, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα.Δηλαδή η κατάσταση συνεχίζεται με άλλο όνομα.
Αυτό είναι το πρόβλημα ότι καταστρέφονται ζωές.
Γιατί ένα παιδί του 1995 για παράδειγμα να κάνει το λάθος και να πάει να σπουδάσει στο ΤΕΙ Κρήτης μηχανικός και να μην έχει επαγγελματικά δικαιώματα και να μην πάει να σπουδάσει στο Ano Rahoula Univercity της Αγγλίας, ή σε ανάλογα της Ιταλίας, ή της ανατολικής και δυτικής Ευρώπης και να γυρίσει εδώ με 3 χρονάκια μπάτσελορ και 1 χρόνο μάστερ, να έλθει στο τεε να τους πει καλημέρα στις εξετάσεις, να του πουν καλώς ήρθες, αλλά επειδή εμείς εδώ είμαστε σκληροί και 5ετείς και έχουμε και τους τειτζήδες που πιέζουν με τα δικά τους 3,5 ή 4 χρόνια, πάρε και 3-4 μαθήματα να μας δώσεις, όποτε μπορέσεις.
Αλλά μέχρι τότε πάρε τον ΑΜ σου να υπογράφεις κανονικά.
Και μάλιστα πολλοί αργούν χρόνια να τα δώσουν, δεν ξέρω αν τελικά τα δίνουν.
Είναι λοιπόν θέμα επιλογών. Αλλά και κοινωνικών και οικονομικών δυνατοτήτων.
Το παιδί που δεν μπορούσε να πάει πολύ μακριά από το σπίτι του, διάλεγε το κοντινό του τει, ή πανεπιστήμιο αν είχε μέτριους βαθμούς.
Γενικά μιλώντας και βλέποντας και τον περίγυρο μου, με τα παιδιά φίλων μου, το να κάνεις λάθος επιλογές εκεί στα 18 σου, είναι πολύ εύκολο και καλό θα είναι να είμαστε μαζεμένοι και επιεικείς με τα παιδιά αυτά.
-
Μόνο ερημοπσιτες δεν είναι αυτοί οι οποίοι αποτελεσαν την αφορμή καινδιαμόρφωσα την άποψη μου.
Έχει να κανει με το που υπάρχει τζιρος στην αγορά και τα προσόντα τους είναι πολύτιμα.
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ενα άλλο θέμα το οποίο άλλαξε τα δεδομένα στην τριτοβάθμια, ιδιαίτερα μετά το 1992 και το Μάαστριχτ, με αποκορύφωμα το 2002 και το Ευρώ, ήταν το γεγονός, ότι το να σπουδάσεις στην Ελλάδα σε επαρχία, είχε το ίδιο κόστος με το να σπουδάσεις σε όποια πόλη της Δυτικής Ευρώπης και πολύ φτηνότερο το να σπουδάσεις στην Ανατολική Ευρώπη.
Ετσι προφανώς τα τμήματα χαμηλής ζήτησης και των πανεπιστημίων, αλλά και των τει που επιπλέον είχαν και το πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, έγιναν η τελευταία επιλογή, ιδιαίτερα αυτά της επαρχίας, με αποτέλεσμα να μπαίνουν με βαθμούς πολύ χαμηλούς και έτσι να είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο, ενώ ταυτόχρονα το κράτος έφτιαχνε καινούργια τμήματα, συχνά με πομπώδη ονόματα.
Παράδειγμα στο πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, το οποίο προσαρτήθηκε στο ΕΚΠΑ, για να υπάρχουν τμήματα, αφού καταργήθηκαν νομίζω τα ηλεκτρομηχανολογικά, δημιουργήθηκε ένα αγροτικό τμήμα 4ετές, με 45 μαθήματα, εκ των οποίων ελάχιστα έχουν εργαστήρια, ενώ στο ΓΠΑ, τα γεωπονικά τμήματα είναι 5ετή συν 6μηνη πρακτική, με 68 μαθήματα, συνολικά με τα εργαστήρια που έχουν διαφορετική ύλη, φτάνουν τα 120 και επειδή διάβασα λίγο για το τμήμα αυτό των Ψαχνών, είδα ότι υπάρχει απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, που ζητάει ΕΔ Επιστήμονα Τροφίμων και Περιβαντολλόγου.
Αλλά εδώ το παιδί που έχει πάει εκεί και λέει θα έχω πτυχίο του Καποδιστριακού, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα.Δηλαδή η κατάσταση συνεχίζεται με άλλο όνομα.
Γιατί ένα παιδί του 1995 για παράδειγμα να κάνει το λάθος και να πάει να σπουδάσει στο ΤΕΙ Κρήτης μηχανικός και να μην έχει επαγγελματικά δικαιώματα και να μην πάει να σπουδάσει στο Ano Rahoula Univercity της Αγγλίας, ή σε ανάλογα της Ιταλίας, ή της ανατολικής και δυτικής Ευρώπης και να γυρίσει εδώ με 3 χρονάκια μπάτσελορ και 1 χρόνο μάστερ, να έλθει στο τεε να τους πει καλημέρα στις εξετάσεις, να του πουν καλώς ήρθες, αλλά επειδή εμείς εδώ είμαστε σκληροί και 5ετείς και έχουμε και τους τειτζήδες που πιέζουν με τα δικά τους 3,5 ή 4 χρόνια, πάρε και 3-4 μαθήματα να μας δώσεις, όποτε μπορέσεις.
Το παιδί που δεν μπορούσε να πάει πολύ μακριά από το σπίτι του, διάλεγε το κοντινό του τει, ή πανεπιστήμιο αν είχε μέτριους βαθμούς.
Γενικά μιλώντας και βλέποντας και τον περίγυρο μου, με τα παιδιά φίλων μου, το να κάνεις λάθος επιλογές εκεί στα 18 σου, είναι πολύ εύκολο και καλό θα είναι να είμαστε μαζεμένοι και επιεικείς με τα παιδιά αυτά.
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Έχεις δει πολλούς μηχανικούς απο Κύπρο με δικαιώματα που δεν πέρασαν ένα σκασμό μαθήματα στο ΔΟΑΤΑΠ ;
Ποιος είναι αυστηρός με ένα παιδί 18 ετών ; Πως προέκυψε αυτό στην κουβέντα ;
Και στην τελική, τι σημασία έχουν τα δικαιώματα ;
Αν είσαι διαβασμένος και στοιχειωδώς τυπικός, καταλαβαίνεις και λίγο λογιστική και οικονομικά -κατα πασα πιθανότητα- θα πας καλά.Εγώ μίλησα για επίπεδο σπουδών και επίπεδο φοιτητών. Μην τρελαθούμε ότι το ΑΠΘ έχει ίδιο επίπεδο με το ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
Ακόμα θυμάμαι στην αγγελία εργασίας αναρτημένη στο ΤΕΙ Πειραιά. «Ζητείται αυτοματιστης πλην ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....