-
@williamg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@wantone said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
χειριστης γερανου στην Γαλλια 3500 ευρω καθαρα και δωρεαν διαμονη. ελληνας ο συγκεκριμενος πτυχιουχος οικονομικης σχολης (Λαπ ακους;) που στα 40+ αποφασικσε να παρει χαρτια ικανοτητων. τωρα τοποθετει ανεμογεννητριες στην θαλασσα βορεια απο Γαλλια και νοτια Αγγλιας.
πές κι άλλα σε παρακαλώ. Πώς τα παίρνουμε αυτά τα χαρτιά ακριβώς;
λολ δεν εχω σχεση με αυτο το επαγγελμα. απλα το ακουσα. πρεπει να κανεις μαθηματα χειριστη γερανου. μολις παρεις την πιστοποιηση αιτησεις και πας για δουλεια στην Ευρωπη. Αυτο ισχυει πχ αν παρεις διπλωμα οδηγησης λεωφορειου. Κατευθειαν αιτησεις Γερμανια, εχει ζητηση.
-
@wantone said in [Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....](/post
Oριστε? Στο πανοραμα και στην Βουλα πανω απο την Βουλιαγμενη βλεπουν ολη την ριβιερα στο πιατο.
δεν καταλαβαινω τον οικοδομικο οργασμο της περιοχης. Ούτε και την καούρα να ζησει κανεις εκει. Εχει ήδη γίνει ενα παραλιακο Παγκρατι και εχει και συνεχεια ο κατηφορος.
Αλλά παλι είμαι απ αυτούς που κουναγαν το κεφαλι οταν παιρνανε τρελα δανεια να αγορασουν βιλα γιατι "ηταν επενδυση και θα διπλασιασει αξια".
-
Oριστε? Στο πανοραμα και στην Βουλα πανω απο την Βουλιαγμενη βλεπουν ολη την ριβιερα στο πιατο.
δεν καταλαβαινω τον οικοδομικο οργασμο της περιοχης. Ούτε και την καούρα να ζησει κανεις εκει. Εχει ήδη γίνει ενα παραλιακο Παγκρατι και εχει και συνεχεια ο κατηφορος.
Αλλά παλι είμαι απ αυτούς που κουναγαν το κεφαλι οταν παιρνανε τρελα δανεια να αγορασουν βιλα γιατι "ηταν επενδυση και θα διπλασιασει αξια".
εχει κατι βαρβατα σπιτια με πολυ πλουσιο κοσμο. υπαρχει φυσικα και πολυ νορμαλ (σε οικονομικες δυνατοτητες) κοσμος. τα οικοπεδα τα περισσοτερα αγοραστηκαν στα 80ς. ειναι επενδυση αν το οικοπεδο ειναι καλο. τουλαχιστον απειρως καλυτερα απο το να αγοραζες οικοπεδο στην επαρχια πχ.
-
Η κατάσταση ως έχει είναι χαμηλές αμοιβές και υψηλές τιμές ακινήτων. Με αυτους τους μισθούς θα μείνει εδώ οποίος νέος έχει ακίνητο από γονείς, οι υπόλοιποι θα φύγουν έξω. Έχουμε τώρα δεύτερο κύμα εξόδου νέων από τη χώρα, λόγω της απότομης αύξησης του κόστους διαβίωσης. Χώρα με ευρωπαϊκές τιμές στα πάντα και με μισους μισθούς θα διαλυθεί.
Σε κάνα δυο χρόνια θα μας περάσει και η Βουλγαρία σε αγοραστική δύναμη θα είμαστε τελευταίοι, όταν κυβερνούν τα καρτέλ οι υπόλοιποι φτωχαινουν.
Το πλουσιότερο 1% της χώρας έχει το 25% του πλούτου, το 5% έχει το 45%, το 10% έχει το 55% του πλούτου. Αυτους δεν τους απασχολούν τέτοια ζητήματα. Οι άλλοι οι περισσότεροι απλά επιβιώνουν. -
Ναι αλλά αυτά είναι πασοκικα! Εάν βάζεις το δάχτυλο στο μέλι του τζίρου των μαύρων και των καρτέλ τα βλέπεις όλα λαϊκισμό!
-
οντως ισχυει, η τεραστια αυξηση του κοστους ζωης θα οδηγησει σε μεγαλη εξοδο σε μερικα χρονια. ειναι νωρις ακομα και ο κοσμος δεν εχει καταλαβει καν τι γινεται.
-
Μα το 2030-32 μελέτες αναφέρουν πως καταρρέει το ασφαλιστικό! Για κάθε συνταξιούχο θα αντιστοιχούν 2 εργαζόμενοι!
Τι να λέμε;;;
Α ναι!!! Αφού αγοράζουν πλούσιοι, τι μιλάτε;
-
Χθες μιλουσα με μικρό επιχειρηματία!
Δυο παιδιά έχει, το ένα τελειώνει πανεπιστήμιο το άλλο δίνει φέτος νομίζω! Και τα δυο έχουν αποφασίσει να φύγουν πριν τα 26-27 έτη τους στο εξωτερικό! Ανένδοτα! Το ίδιο και οι φίλοι τους!
Τα σπουδάζει το κράτος και κερδίζουν στο εξωτερικό οι κοινωνίες τον δικό μας κόπο και στερήσεις!
Έχει μελετήσει κανεις το κόστος αυτό;;; Αυτό δεν μετράται με τους κλασικούς δείκτες εξωτερικού ισοζυγίου!!
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Χθες μιλουσα με μικρό επιχειρηματία!
Δυο παιδιά έχει, το ένα τελειώνει πανεπιστήμιο το άλλο δίνει φέτος νομίζω! Και τα δυο έχουν αποφασίσει να φύγουν πριν τα 26-27 έτη τους στο εξωτερικό! Ανένδοτα! Το ίδιο και οι φίλοι τους!
Τα σπουδάζει το κράτος και κερδίζουν στο εξωτερικό οι κοινωνίες τον δικό μας κόπο και στερήσεις!
Έχει μελετήσει κανεις το κόστος αυτό;;;
Δεν διαβαζεις τι γραφετε εδω , οι φοιτητες πληρωνουν εμμεσα για να σπουδασουν Ελλαδα εκτος απο τους γιατρους που ετσι και αλλοιως δεν θα ειχε δουλεια για ολους στην Ελλαδα. ολοι οι αλλοι θα ηταν πολυ καλυτερα να πανε απο τα 18 εκτος Ελλαδος η να μην σπουδασουν καθολου.
-
Αυτό είναι κατάντια!
-
Τα εργοστάσια για να λειτουργήσουν χρειάζεται να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Διευκολύνσεις σε επίπεδο ενέργειας και προμήθειας πρώτων υλών, φόρο ελαφρύνσεις και απεργίες ελάχιστες ως μηδαμινές.
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Συμφωνω οτι ειναι αντιστοιχο του περιστεριου το οποιο τωρα εχει ανεβει πολυ λογω καλου δημαρχου. το 2007 σπιτι στο περιστερι (παλιο αλλα το οικοπεδο ειχε αξια) 350 χιλ ευρω πουληθηκε.
Η περιοχη ειναι πολυ αξιοπρεπης. Δεν θα εμενα εκει μονιμα αλλα για τους πρωτους 6 μηνες στο παρισι μια χαρα θα ηταν.
Ελεος παλι με τις τιμες, 5000 στην βουλα πουλανε διαμερισματα. Στην Ηλιουπολη δεν ξερω ποσο πανε τωρα αλλα η περιοχη για τα δικα μου γουστα δεν ειναι καλη οποτε δεν ασχολουμε.
Υπάρχουν διάφορες περιοχές.
Αν μένεις στην Βούλα σε ανηφόρες και δεν βλέπεις θάλασσα γιατί να πάει κάποιος εκεί ;
Χαμηλά κοντά στην παραλία τα καινούργια πολύ πάνω με 50 % αντιπαροχή και μετρητά που ζητούν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων.Oριστε? Στο πανοραμα και στην Βουλα πανω απο την Βουλιαγμενη βλεπουν ολη την ριβιερα στο πιατο. Στην Κατω Βουλα δηλ στις ακριβες περιοχες δεν βλεπεις θαλασσα εκτος και εισαι πανω στην παραλιακη οποτε τρως και τον θορυβο. Βεβαια εισαι κοντα με τα ποδια. Οταν βγεις απο Βουλιαγμενη εχει αμεσως ανηφορα (δηλ 300 μετρα να πας μεσα βλεπεις θαλασσα ακομα και απο τον δρομο).
Σιγά μην την βλέπουν όλοι.
Συγγενής είχε από τον πατέρα του, είχε αγοράσει την δεκαετία του 60 στο Πανόραμα Βούλας και εγώ πήγαινα εκεί από την δεκαετία του 80.Κάθε χρόνο του χτίζονταν καινούργια σπίτια μπροστά και ευτυχώς που είναι γωνία και βλέπει από το μπαλκόνι ένα κομμάτι στην ευθεία του δρόμου από την θάλασσα.
Την Ριβιέρα μόνο με drone την βλέπουν.
Ελάχιστα οικόπεδα παραμένουν προνομιούχα.
Το χαμηλό τμήμα επειδή είναι επίπεδο και κοντά στην παραλία και στο τράμ - αγορά έχει μεγαλύτερη ζήτηση. -
Οταν παίρνεις τρελά δάνεια έχεις θέμα.
Ο κανόνας λέει να μην δανείζεσαι περισσότερο από δόση που δεν ξεπερνάει το 30 % των εσόδων σου.
Οσο για τον "οργασμό" είναι διαφορετικού τύπου αφού δεν απευθύνεται μόνο σε Ελληνες.
Για τους ξένους οι τιμές 5-8-10000 για σπίτια κοντά στην θάλασσα και σε καλές συνοικίες, είναι τζάμπα.
Στο Τελ Αβίβ τα σπίτια κάνουν από 45000 το τμ.
Στην Ευρώπη σε σοβαρές και ασφαλείς περιοχές κοντά στο κέντρο από 30000. -
Πολύ εύκολα τα λέτε για το έξω.
Εγώ λόγω ηλικίας έχω φίλους που τα παιδιά τους είναι από 20-40 ετών και πολλά έχουν πάει στο εξωτερικό.
Αν εξαιρέσεις γιατρούς και οδοντιάτρους, όπου όντως μπορούν να βγάλουν λεφτά και κάποια πολύ δυνατά μυαλά που τους πληρώνουν πανεπιστήμια και επιχειρήσεις, για πολύ υψηλά στελέχη, οι υπόλοιποι ναι μεν παίρνουν 3-4-5-6000 τον μήνα, αλλά με 2-3000 το σπίτι και διάφορα άλλα έξοδα δεν περνάνε και τόσο άνετα.
Και είναι δύσκολο να είναι κάποιο ζευγάρι που θα βγάζει 5+5 τον μήνα καθαρά, γιατί τότε θα είναι στελέχη και σημαίνει πολλές ώρες εργασίας, άρα για τα παιδιά χρειάζονται επιπλέον έξοδα και γενικά δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα.
Εκτός αν μένεις σε χωριό, πας σε ταβερνάκι 1 φορά τον μήνα και την βγάζεις με μία μπύρα κάθε Παρασκευή βράδυ και επισκέψεις σε εμπορικά το ΣΚ, για να περάσει η ώρα.
Γιος φίλου μηχανολόγος, έκανε το μέσα έξω 2 φορές και τελικά όταν τα έβαλε κάτω ξαναγύρισε.
Αλλος γύρισε μετά από 12 χρόνια, γιατί πλέον είδε ότι δεν μπορούσε να πετύχει το επίπεδο διαβίωσης που ήθελε και έφτανε τα 50. Ευτυχώς βρήκε εδώ ένα καλό ντηλ και όλα μια χαρά.
Οι μισθοί έξω δεν είναι τα τρελά νούμερα που γράφετε εδώ μέσα.
Μισθοί 2 και 3000 είναι συνηθισμένοι. Αλλά και εδώ βλέπω να έχουμε μισθούς 1500 - 2000 εύκολα σε 30άρηδες, με 5 χρόνια εμπειρία.
-
Ο κουμπαρος μου, σωληνας, στη Γερμανια απο το 1998, αυτος 3300 καθαρα η κουμπαρα μου 2500,παιδια μεγαλα εκτος σπιτιου με τις δικες τους εργασιες. Ασφαλισμενος στην Ελλαδα 10 ετη χρειαζεται αλλα 5 για να παρει την κατωτατη συνταξη απο εδω, πλεον η Γερμανια δεν καλυπτει τα εδω χρονια οπως παλιοτερα (δικα του λογια δε γνωριζω περισσοτερα) η πρωταση μου να μιλησει με λογιστη μπας και καταφερει συγχρονος να ανοιξει μια εταιρια εδω και να πληρωνει τις απαραιτητες εισφορες για 5 χρονια η απαντηση του ηταν, μαλακα δε μου μενει φραγκο να βαλω στην ακρη. Η προτελευταια επισκεψη του εδω ηταν πριν 14 χρονια που ειχε πεθανει η μητερα του για 5 μερες οικογενειακα, η τελευταια την περασμενη εβδομαδα για 3 μερες μονος του για γραφειοκρατικες διαδικασιες.
Παιδι παντα μετρημενο και της οικογενειας, εδω σε 10 χρονια καταφερε να κανει ενα πανωσηκωμα στο πατρικο του και το εφερε σε σημειο που θελει πλακακια, ειδη υγειηνης, κουζινα, ντουλαπες, εσωτερικες πορτες βαψιμο για να τελειωσει. Στην κουβεντα μου, βρε αδερφε αν ειχες κατσει εδω πιστευω οτι τελικα θα ειχες καλυτερη τυχη (στη ζωνη δουλευε τοτε) η απαντηση του ηταν να κουναει το κεφαλι του.
Συγνωμη για το σεντονι, αυτα απο δικο μου ανθρωπο που διαλεξε το εξωτερικο και με μια δουλεια που ποτε δεν εχασε μεροκαματο. -
Για τον Ντάστερ που έγραψε για τη βιομηχανία...
- Υποδομές
Ξέρετε πχ πολλά λιμάνια συνδεδεμένα μέσω σιδηροδρομικης γραμμής με τη βιομηχανική περιοχή της πόλης τους;
Για να μην αναφέρουμε οτιδήποτε άλλο, από υποσταθμους υψηλής τάσης και παροχές νερού μέχρι δρόμους... (όσοι ασχολούνται με τη βιομηχανία στο εξωτερικό θα γελάνε, που έχουν μέχρι συστήματα ψυξεως από υδάτινα αποθέματα και τεχνητά ποταμάκια επιστροφής του βιολογικά καθαρισμενου νερού στη φύση και τημ ενδιάμεση αξιοποίηση του σε αρδεύσεις κλπ.
Και θα γελάνε ΚΑΙ με τους Έλληνες "Βιομηχανους" τρομάρα τους, και το σκεπτικό τους, όσοιτου έχουν γευτεί στη πράξη... στην καλύτερη, υποδομες επιπέδου 1970, ο,τι έγινε τότε και τέλος
2.Φορολογια
Εδώ γελάνε και οι πέτρες και με τους απαράδεκτος νόμους και το τεντωμα που κανένα δεν προσελκύουν και κανένας δεν τα πληρώνει κι απλά συσσωρευουν χρέη- Απεργίες
Αυτά σας τα λέγανε μικροί να τρώτε τ αυγό σας.
Ποιες Απεργίες ρε παιδιά;
Τα δύο 24ωρα το χρόνο που προκυρρήσει η ξεφτιλισμενη ΓΣΕΕ των κομματοσκυλων και στις οποίες συμμετέχουν για τα μάτια του κόσμου 5-6 μέλη του διοικητικού κάθε σωματείου, αυτοί που θα υποδείξει άμεσα ή έμμεσα το γραφείο προσωπικού της επιχείρησης, εφόσον μιλάμε για μεσαίο ή μεγάλο μαγαζί;
Οι φοβίες των δεξιών, έχουν μείνει στην εποχή της Θάτσερ και του Ρηγκαν.
Χρειάζονται update.
Για τον φίλο Κρουζερ.
Είναι καλύτερα να παίρνεις 4-6 χιλιάρικα σαν ζευγάρι ή οικογένεια, να δίνεις τα 2 για νοίκι και με τα υπόλοιπα να ζεις έξω την εκεί ποιότητα ζωής, ή να παίρνεις 3 χιλιάρικα στην Ελλάδα που τα μικτα 3000€ (πλέον μισθός "τρελός" και σπάνιος) σημαίνουν καθαρά κάτω από 1600€ και να δίνεις τα μισά για σπίτι και να βγάζεις το μήνα με τα υπόλοιπα 800€ με τις εδώ τιμές και ποιότητα ζωής;
Βάλτε τα διπλά, αν δύο στελεχαρες του 3χιλιαρου τα φτιάξουν, σε σύγκριση με το τι θα καθαριζαν έξω...Τώρα αν κάποια Ελληνόπουλα, έχουν καβατζα και μια συνταξαρα και μισή πολυκατοικία νοίκια, ναι, περνάνε καλύτερα στο Καβούρι πίνοντας ουζακια, από παμπ με ζεστή μπύρα στο Δουβλίνο, και γυρίζουν Ελλάδα...
- Υποδομές
-
@ilias-a said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ο κουμπαρος μου, σωληνας, στη Γερμανια απο το 1998, αυτος 3300 καθαρα η κουμπαρα μου 2500,παιδια μεγαλα εκτος σπιτιου με τις δικες τους εργασιες. Ασφαλισμενος στην Ελλαδα 10 ετη χρειαζεται αλλα 5 για να παρει την κατωτατη συνταξη απο εδω, πλεον η Γερμανια δεν καλυπτει τα εδω χρονια οπως παλιοτερα (δικα του λογια δε γνωριζω περισσοτερα) η πρωταση μου να μιλησει με λογιστη μπας και καταφερει συγχρονος να ανοιξει μια εταιρια εδω και να πληρωνει τις απαραιτητες εισφορες για 5 χρονια η απαντηση του ηταν, μαλακα δε μου μενει φραγκο να βαλω στην ακρη. Η προτελευταια επισκεψη του εδω ηταν πριν 14 χρονια που ειχε πεθανει η μητερα του για 5 μερες οικογενειακα, η τελευταια την περασμενη εβδομαδα για 3 μερες μονος του για γραφειοκρατικες διαδικασιες.
Παιδι παντα μετρημενο και της οικογενειας, εδω σε 10 χρονια καταφερε να κανει ενα πανωσηκωμα στο πατρικο του και το εφερε σε σημειο που θελει πλακακια, ειδη υγειηνης, κουζινα, ντουλαπες, εσωτερικες πορτες βαψιμο για να τελειωσει. Στην κουβεντα μου, βρε αδερφε αν ειχες κατσει εδω πιστευω οτι τελικα θα ειχες καλυτερη τυχη (στη ζωνη δουλευε τοτε) η απαντηση του ηταν να κουναει το κεφαλι του.
Συγνωμη για το σεντονι, αυτα απο δικο μου ανθρωπο που διαλεξε το εξωτερικο και με μια δουλεια που ποτε δεν εχασε μεροκαματο.Δεν βγαίνουν με € 5800 τον μήνα;
-
Για τον Πηλιου. Μαύρα μεσάνυχτα. Τεσπά μια χαρά είναι η ελλαδιτσα για διακοπές και παροχή υπηρεσιών.
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Πολύ εύκολα τα λέτε για το έξω.
Εγώ λόγω ηλικίας έχω φίλους που τα παιδιά τους είναι από 20-40 ετών και πολλά έχουν πάει στο εξωτερικό.
Αν εξαιρέσεις γιατρούς και οδοντιάτρους, όπου όντως μπορούν να βγάλουν λεφτά και κάποια πολύ δυνατά μυαλά που τους πληρώνουν πανεπιστήμια και επιχειρήσεις, για πολύ υψηλά στελέχη, οι υπόλοιποι ναι μεν παίρνουν 3-4-5-6000 τον μήνα, αλλά με 2-3000 το σπίτι και διάφορα άλλα έξοδα δεν περνάνε και τόσο άνετα.
Και είναι δύσκολο να είναι κάποιο ζευγάρι που θα βγάζει 5+5 τον μήνα καθαρά, γιατί τότε θα είναι στελέχη και σημαίνει πολλές ώρες εργασίας, άρα για τα παιδιά χρειάζονται επιπλέον έξοδα και γενικά δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα.
Εκτός αν μένεις σε χωριό, πας σε ταβερνάκι 1 φορά τον μήνα και την βγάζεις με μία μπύρα κάθε Παρασκευή βράδυ και επισκέψεις σε εμπορικά το ΣΚ, για να περάσει η ώρα.
Γιος φίλου μηχανολόγος, έκανε το μέσα έξω 2 φορές και τελικά όταν τα έβαλε κάτω ξαναγύρισε.
Αλλος γύρισε μετά από 12 χρόνια, γιατί πλέον είδε ότι δεν μπορούσε να πετύχει το επίπεδο διαβίωσης που ήθελε και έφτανε τα 50. Ευτυχώς βρήκε εδώ ένα καλό ντηλ και όλα μια χαρά.
Οι μισθοί έξω δεν είναι τα τρελά νούμερα που γράφετε εδώ μέσα.
Μισθοί 2 και 3000 είναι συνηθισμένοι. Αλλά και εδώ βλέπω να έχουμε μισθούς 1500 - 2000 εύκολα σε 30άρηδες, με 5 χρόνια εμπειρία.
Τέλεια. Και το εννοώ. Όσο υπάρχουν πορτούλες και εδω και αλλού θα διαλέγουμε το "α γαμηθείτε φευγω και δεν το παλεύω" εναντι του "θα μεινω εδω ρε μ$#*&^πανα και θα το παλεψω μονος και συλλογικα και θα φτιαξουμε τη ζωη/πατριδα μας".
Γιατι (και) καπως ετσι εχει φτασει και εδω και σε ολη Ευρωπη να μην εχει νοημα να δουλεύει κανεις.
ΥΓ: Βλέπω στιβο Ρωμη. Δεν γινεται ρε γαμωτο παιδια σαν τον Τεντογλου να τα κλωνοποιησουμε και να γινουν πολιτικοι, δικαστες και ολα αυτα τα ποστα που μας εχουν γ@μησει;
-
@spi_duster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Για τον Πηλιου. Μαύρα μεσάνυχτα. Τεσπά μια χαρά είναι η ελλαδιτσα για διακοπές και παροχή υπηρεσιών.
Εγώ στο Βόλο που δούλευα απ το 1996 μέχρι το 2014 στη Βιοτεχνικη και 2η Βιομηχανική του Βόλου και από το 14 μέχρι χρι το 22 έξω στο μεγαλύτερο πετροχημικο συγκρότημα του πλανήτη με 300.000 εργαζομενους έχω μαύρα μεσάνυχτα, ο Ντάστερ στην Αθήνα μέρα μεσημέρι, δεν έχουμε βιομηχανία λόγω απεργιών...
Αλλά τουλάχιστον συμφωνούμε στο τέλος για την Ελλαδίτσα.
Όλες οι τριτοκοσμικες χώρες για διακοπές και παροχή υπηρεσιών είναι.
Μη φτάσουμε όμως στο "Προσεχώς Λεηντιμπόυζ" αντί για το πάλαι ποτέ "Προσεχώς Βουλγάρες" (το χα προλάβει να το δω με τα μάτια μου, δεν θυμάμαι αν ήταν πριν ή μετά τον Πλαταμώνα)
Και μη λέμε ότι καλύτερα εδώ παρά έξω.
Τα πόστα εδώ τα χουν καβατζωσει Νεοδημοκράτες. Οι υπόλοιποι, οξωωω
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....