-
@xenos said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Βρε συ στορμ, άνθρωπος με πτυχίο ΤΕΙ να παίρνει 1800 (ως senior προγραμματιστής) - 2000 (ως PM) - 3500 (ως supervisor/head), σου φαίνονται λίγα;;; Αυτά είναι νούμερα καθαρά που τα γνωρίζω από 1ο χέρι.
Οι junior προφανώς θα πάνε με 800ε 1-2 χρόνια, 1200ε 2-3 ακόμα και ΑΝ έχουν μυαλό θα ανέβουν αρκετά μετά.Μικτά ή καθαρά ;
Για καθαρά είναι λίγα αυτά που λες, για μικτά είναι τραγικά λίγα.Για καθαρά λέω, το έχω γράψει.
Πείτε εσείς από εμπειρία σας ποια είναι τα νούμερα της αγοράς ανά ρόλο, να μαθαίνουμε και εμείς.35 ετών με 10-12 χρόνια προϋπηρεσία στο Industry παίζει στα 2,2-2,5 k (συν benefits: κινητό, 5-6 k μικτό μπόνους, κανένα 800 άρη ετήσια κουπόνια, ιδιωτική ασφάλιση & συνταξιοδοτικό ανάλογο του μικτού) ειδικά αν έχει προϋπηρεσία 4-5 ετων σε γαλέρα -big4. Αν η εταιρεία είναι high risk (βλέπε startups) μπορεί να φλερτάρει και στα 3 k καθαρά.
-
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εγώ στο φόρουμ πάντα κάνω λάθος. Όχι ότι εκεί έξω είναι διαφορετικά. Με όλους όσους συναναστρέφομαι πάντα θα επιμείνουν ότι κάνω λάθος για διάφορες απόψεις.
Αυτό είναι κλασσικό θέμα απειρίας. Και εμείς ως νέοι κάναμε διάφορα λάθη, μάθαμε από αυτά και το βελτιώσαμε. Με αυτά και με αυτά γινόμαστε senior. Και του λες του άλλου αν δώσεις πχ Χε θα έχεις τέτοιες μλκίες, προβλήματα που δε λύνονται, θα φύγει σε 2 χρόνια, κλπ κλπ. Αν δώσεις 2*Χ δεν θα τα έχεις αυτά τα θέματα. Και οι πολλοί σου λένε θα γλιτώσω όμως Χε το μήνα, δε με νοιάζει. Ε φάτον μετά!
Μήπως και μετα που γινόμαστε senior δεν κάνουμε λάθη?
Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι λιγότερα και ξερουμε να τα μαζεύουμε ευκολότερα
Οποιος δουλεύει κάνει και λάθη, αρκει να μαθαίνει από αυτά
Καθόλου λάθη μονο αυτοί που δεν δουλεύουν πραγματικά δεν κάνουν
-
Βρε συ στορμ, άνθρωπος με πτυχίο ΤΕΙ να παίρνει 1800 (ως senior προγραμματιστής) - 2000 (ως PM) - 3500 (ως supervisor/head), σου φαίνονται λίγα;;; Αυτά είναι νούμερα καθαρά που τα γνωρίζω από 1ο χέρι.
Οι junior προφανώς θα πάνε με 800ε 1-2 χρόνια, 1200ε 2-3 ακόμα και ΑΝ έχουν μυαλό θα ανέβουν αρκετά μετά.Μικτά ή καθαρά ;
Για καθαρά είναι λίγα αυτά που λες, για μικτά είναι τραγικά λίγα.Για καθαρά λέω, το έχω γράψει.
Πείτε εσείς από εμπειρία σας ποια είναι τα νούμερα της αγοράς ανά ρόλο, να μαθαίνουμε και εμείς.35 ετών με 10-12 χρόνια προϋπηρεσία στο Industry παίζει στα 2,2-2,5 k (συν benefits: κινητό, 5-6 k μικτό μπόνους, κανένα 800 άρη ετήσια κουπόνια, ιδιωτική ασφάλιση & συνταξιοδοτικό ανάλογο του μικτού) ειδικά αν έχει προϋπηρεσία 4-5 ετων σε γαλέρα -big4. Αν η εταιρεία είναι high risk (βλέπε startups) μπορεί να φλερτάρει και στα 3 k καθαρά.
δεν διαφωνώ με τα νούμερα εντελώς ισως λίγο πιο κάτω απλά λίγο στην ηλικία νομίζω το 35 είναι λίγο σπάνιο με αυτή την προυπηρεσία που γράφεις. Πιο ρεαλιστικό το 38-40 και πάνω
-
Παίζει ρόλο που είσαι, τι άνθρωποι σε πλαισιώνουν, ποια είναι η κουλτούρα της εταιρείας, πόσο τυχερός είσαι, κλπ κλπ. Δεν σου λένε ότι είσαι λάθος, σου λένε ότι δεν είναι παντού έτσι. Εσύ το κάνεις απόλυτο.
Αντί να ρωτήσεις αυτόν που έγραψε πως κάνω λάθος, για ποιο λόγο κάνω λάθος σε αυτό που έγραψα περί δυνατοτήτων εξέλιξης των προγραμματιστών σε ένα εταιρικό περιβάλλον, βρήκες και εσύ ευκαιρία να με κρίνεις επί προσωπικού για τις απόψεις μου.
Γνωστή τακτική στο φόρουμ.
-
Παίζει ρόλο που είσαι, τι άνθρωποι σε πλαισιώνουν, ποια είναι η κουλτούρα της εταιρείας, πόσο τυχερός είσαι, κλπ κλπ. Δεν σου λένε ότι είσαι λάθος, σου λένε ότι δεν είναι παντού έτσι. Εσύ το κάνεις απόλυτο.
Αντί να ρωτήσεις αυτόν που έγραψε πως κάνω λάθος, για ποιο λόγο κάνω λάθος σε αυτό που έγραψα περί δυνατοτήτων εξέλιξης των προγραμματιστών σε ένα εταιρικό περιβάλλον, βρήκες και εσύ ευκαιρία να με κρίνεις επί προσωπικού για τις απόψεις μου.
κανένας δεν σε κρίνει.
Εγω επανηλειμένα εχω πει ότι σε κάποια που γράφεις εν μέρη έχεις δίκιο ακόμα και αν διαφωνώ με την συνολική άποψη σου
δημοκρατία έχουμε μπορούμε να διαφωνούμε κανένας δεν σε κρίνει για την αποψη σου
-
Ας πούμε και κάτι ακόμα που εντέχνως δεν έχει ειπωθεί.
Σε αντίθεση με τις διακηρύξεις της Γαλλικής Επανάστασης, η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο ικανοί και τυχεροί και καταφερτζήδες. Όταν όλα πάνε κατά διαόλου ας κάνουμε για μια φορά την αυτοκριτική μας και ας αναρωτηθούμε αν τελικά είναι στραβός ο γιαλός. -
1ον, δεν σε κρίνω. Κακώς το αντιλαμβάνεσαι έτσι. Δεν είμαστε αντίπαλοι σε κάτι νομίζω.
2ον, απλά είσαι απόλυτος σε κάποια πράγματα που είναι πιο λογικό να μην είσαι. δλδ λες εσύ από την εμπειρία μου τα πράγματα είναι έτσι. Λέει ο άλλος σε εμάς είναι αλλιώς. Γιατί εσύ ή ο άλλος να έχει άδικο και να μην έχετε και οι 2 δίκιο;Άσχετα με το παραπάνω, μου κάνει εντύπωση που έχω συναντήσει πολλές φορές σε εταιρείες που δουλεύω, παντελώς άσχετα άτομα (0 γνώσεις, 0 παραγόμενο έργο) που καταφέρνουν να μένουν στο απυρόβλητο για κάποιο λόγο.
-
Άσχετα με το παραπάνω, μου κάνει εντύπωση που έχω συναντήσει πολλές φορές σε εταιρείες που δουλεύω, παντελώς άσχετα άτομα (0 γνώσεις, 0 παραγόμενο έργο) που καταφέρνουν να μένουν στο απυρόβλητο για κάποιο λόγο.
Ισχύει παντού!!!
Απλά το ποσοστό αυτών διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία.
εγώ εχω ένα θέμα γενικά με τα HR departments που πιστεύω γενικά οτι παραγουν ελάχιστα αλλά μπορεί να είναι η δική μου εντύπωση τι να πω..........
-
To HR είναι το καλύτερο τμήμα να δουλεύεις! Δεν το συζητώ!
-
απλά ζηλεύουμε να ξέρεις
-
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
απλά ζηλεύουμε να ξέρεις
Και εγώ ζηλεύω ρε συ.... Μακάρι να ήμουν hr...
-
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
απλά ζηλεύουμε να ξέρεις
Και εγώ ζηλεύω ρε συ.... Μακάρι να ήμουν hr...
Κοψοφλεβέ ειδικότητα.
-
Το hr είναι σημαντικό σε μια εταιρία. Συμβάλει πάρα πολύ. Δεν είναι εύκολο και θέλει εξειδίκευση. Φαίνεται απλό για τους έξω αλλά δεν είναι.
Ιδιαίτερα σε εταιρίες εντάσεως τεχνολογίας καινοτομίας που απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό κτλ το hr είναι βασικός βραχίωνας.
Σε πιο απλους τομείς με πιο απλή δομή και απαιτήσεις...είναι πολυτέλεια
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το hr είναι σημαντικό σε μια εταιρία. Συμβάλει πάρα πολύ. Δεν είναι εύκολο και θέλει εξειδίκευση. Φαίνεται απλό για τους έξω αλλά δεν είναι.
Ιδιαίτερα σε εταιρίες εντάσεως τεχνολογίας καινοτομίας που απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό κτλ το hr είναι βασικός βραχίωνας.
Σε πιο απλους τομείς με πιο απλή δομή και απαιτήσεις...είναι πολυτέλεια
-
Μείνε στα μπετά και στα σίδερα....
-
Λαπ, κατέβα εδώ μαζί μας, με τους κοινούς θνητούς, να δεις τα πραγματικά τμήματα HR...
-
Όπως όλα στην Ελλάδα έτσι και σε αυτό υπάρχουν ποιότητες.
-
Συνθήκες Γαλέρας στα περισσότερα αντικείμενα του ιδιωτικού τομέα,ελαστικότητα,απληρωσιες,ωράρια ότι να ναι,ρουφιανιλικια εκ των έσω,μηδέν προσωπική ζωή κλπ.
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Μείνε στα μπετά και στα σίδερα....
Ποια μπετά και ποιά σίδερα ψυχούλα μου ?
Συνέντευξη του HR με υποψήφιο manager M&A Strategy.... Τι να ρωτήσει ο τσομπάνης τον υποψήφιο και από αυτά που θα τον ρωτήσει τι θα καταλάβει? -
Προφανώς δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί το hr.
Μπετά και σίδερα
Το στάδιο που περιγράφεις δεν γίνεται από τον HR μονάχα.
Τεσπα...τζάμπα θα μπω σε συζητήσεις....
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....