-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το θέμα είναι το pos με ποιον λογαριασμός είναι συνδεμένο.
Πάντα με επαγγελματικό λογαριασμό.
-
@vagkirk said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ίσως κατάλαβα λάθος, αν πληρώθηκε με κάρτα σίγουρα θα έκοψε απόδειξη
Όχι δεν έκοψε, και έχω πάει εγώ 3εις φορές και από 1 τα παιδιά.
-
Χμμμ ναι! Οκ!
"Αποδείχτηκε από τους πρόσφατους ελέγχους, ότι, πολλοί επαγγελματίες δέχονταν κανονικά πληρωμές με POS, αλλά τα «μηχανάκια» ήταν συνδεμένα μα άλλον επαγγελματικό λογαριασμό, από εκείνον που είχε δηλωθεί στο taxisnet."
https://www.sofokleousin.gr/neo-prostimo-1000-eyro-gia-mi-dilosi-epaggelmatikou-logariasmou
-
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ίσως κατάλαβα λάθος, αν πληρώθηκε με κάρτα σίγουρα θα έκοψε απόδειξη
Όχι δεν έκοψε, και έχω πάει εγώ 3εις φορές και από 1 τα παιδιά.
Ίσως την έστειλε ηλεκτρονικά στο mydata (ή σε συνεργαζόμενο πρόγραμμα) και έκανε οικονομία στην εκτύπωση. Αν το POS είναι νορμάλ συνδεδεμένο με τον τραπεζικό λογαρ. δεν έχει νόημα να μην "κόψει" κι απόδειξη.
Αν είναι έτσι δεν φοροδιαφεύγει,αλλά και πάλι λάθος είναι,γιατί αν κάποιος τον καταγγείλει δεν αρκεί η απόδειξη του POS,χρειάζεται και η ΑΠΥ. -
Χμμμ ναι! Οκ!
"Αποδείχτηκε από τους πρόσφατους ελέγχους, ότι, πολλοί επαγγελματίες δέχονταν κανονικά πληρωμές με POS, αλλά τα «μηχανάκια» ήταν συνδεμένα μα άλλον επαγγελματικό λογαριασμό, από εκείνον που είχε δηλωθεί στο taxisnet."
https://www.sofokleousin.gr/neo-prostimo-1000-eyro-gia-mi-dilosi-epaggelmatikou-logariasmou
Και παλιότερα είχαν και pos γειτονικών χωρών.
Εγώ το χω ξαναπεί... έχω κάνει ουκ ολίγες καταγγελίες με το qr code των αποδείξεων. Τα περισσότερα σκρουτζομάγαζα, τα λιγότερα τοπικές επιχειρήσεις.
-
Δεν ξέρω πάντως είναι ξεφτίλα για επιχειρηματία και πόσο μάλλον για κοτζάμ γιατρό να σε παρακαλάει για μετρητά όποτε σε βλέπει.
Και με 2 υπερσύγχρονα Ιατρεία.
-
Δεν ξέρω πάντως είναι ξεφτίλα για επιχειρηματία και πόσο μάλλον για κοτζάμ γιατρό να σε παρακαλάει για μετρητά όποτε σε βλέπει.
Του στερείς το 3ο...
-
Γέλαγα πρόσφατα με γιατρούλη που πήγε να πάρει σπίτι με τα μαύρα που μάζευε χρόνια και του σφύριξε ο λογιστής ότι δεν δικαιολογείται η αγορά με αυτά που δήλωνε τόσα χρόνια, ούτε η τράπεζα δίνει δάνειο.
Ψάχνει να δει πως θα το ασπρίσει το εισόδημα. -
Αμήν και πόθεν έσχες σε όσους αγόρασαν τόσα έτη.
Έχουν οδηγήσει σε πληθωρισμό την αγορά και δεν μπορεί ένας τίμιος εργαζόμενος είτε μισθωτός είτε ε.ε να αγοράσει ένα κεραμύδι να βάλει την οικογένεια του, εν τέλη οδηγείται σε υπέρμετρο δανεισμό για να παραμείνει ανταγωνιστικός ως αγοραστής στην αγορά ακινήτων και μετά καταρρέει η ζωή του.
Πόθεν έσχες σε όλους, ηλεκτρικό χρήμα. Και μετά να συζητήσουμε ως κοινωνία ποιο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης να υιοθετήσουμε.
Πρώτα θα βάλουμε τις στερεές βάσεις ηθικής, φορολογικής και κοινωνικής συνείδησης στην κοινωνία και μετά να συζητήσουμε για το μέλλον μας.
-
@antonakis said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Χμμμ ναι! Οκ!
Και παλιότερα είχαν και pos γειτονικών χωρών.
Είχε απομακρυνθεί η διευθύντρια λιανικής της ΕΤΕ αν θυμάμαι καλά με τις αγορές ακινήτων μέσω POS που ήταν στη Κίνα.
-
Χμμμ ναι! Οκ!
Το να μην έχεις δηλώσει τον επαγγελματικό λογαριασμό στο taxis δεν σημαίνει κάτι , αφορά κυρίως το να περνάνε αυτόματα οι συναλλαγές με κάρτα στην φορολογική δήλωση του πελάτη για το αφορολόγητο.
Έτσι και αλλιώς η εφορία δεν έχει πρόσβαση στις κινήσεις των λογαριασμών.
Όταν γίνει έλεγχος θα πάρει αυτόματα τα στοιχεία όλων των λογαριασμών , ακόμη και προσωπικών απο όλες τις τράπεζες και τότε σε τσίμπησε , οπότε για αυτό λέω πως είναι χαζό να μην κόβεις απόδειξη.
Ο γιατρός του @yem σίγουρα θα έκοψε απόδειξη μετά απλά δεν του την έδωσε , τι να την κάνει άλλωστε.
Όταν όμως επιμένει για μετρητά εκεί υπάρχει θέμα.
Άλλά όλη αυτή η συζητήση δεν θα έιχε κανένα νόημα αν υπήρχαν σοβαρά κίνητρα να ζητά αποδείξεις ο καταναλωτής.
Αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΎΣ, ενά παντα υπήρχε έκπτωση - 'εστω μικρή τα προηγούμενα χρόνια.
Αν δινόταν σε όλους η δυνατότητα για σοβαρή έκπτωση απο το φορό των δαπανών σε κλάδους που φοροδιαφεύγουν τότε θα λυνόταν σε σημναντικό βαθμό το πρόβλήμα , σίγουρα σε πολύ μεγαλύτερο απο τις ηλιθιότητες που εφαρμόζουν τώρα για 600 ψωρο εκατομύρια που θα τα χάσουν πολλαπλάσια αν κλεισουν οι μικροί.
PS
Με τον ΦΠΑ τί θα κάνουν;;;;;;
Θα μηχανευτούν και εκεί καμιά τεκμαρ΄τη περαίωση;;;
Δεν μπορούν να το αφήσουν έτσι , αφού λένε πως θα δηλώνεις 15000 για το φόρο με το έτσι θέλω , δνε πρέπει και να αποδώσεις και 15.000 Χ 24% ;;;;;; (μείον φυσικά τι έχεις αποδόσει πραγματικά μέσα στην διαρκεία του έτους με βάσεις τις δηλώσεις ΦΠΑ)Επίσης αυτό που λέγαμε για να κάνουν εταιρείες οι ΕΕ επείδή μάλλον μας διαβάζουν θα το τσιμπήσουν και αυτό δημιουργωντας ένα νέο μπαχαλο και για τα Νομικά Πρόσωπα.
Γενικά επειδή η ηλιθιότητα είναι ανίκητη , άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με αυτό το ευφυολόγημα για αδιανόητες παρενέργειες στην οικονομία.
-
@antonakis said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Γέλαγα πρόσφατα με γιατρούλη που πήγε να πάρει σπίτι με τα μαύρα που μάζευε χρόνια και του σφύριξε ο λογιστής ότι δεν δικαιολογείται η αγορά με αυτά που δήλωνε τόσα χρόνια, ούτε η τράπεζα δίνει δάνειο.
Ψάχνει να δει πως θα το ασπρίσει το εισόδημα.Ο γιατρός δεν ξέρει που παν τα τέσσερα.
Έχεις λοιπόν κοντά τους πληρώνεις και λες τα πάνταΣτο γιατρό (αυτός ήταν ήδη το παραλείπουμε)
Στο λογιστή
Στον δικηγόρο
Στον τραπεζίτη (διαχείριση περιουσίας)Χωρίς αυτή την τετράδα δεν πας πουθενά σήμερα.
-
Είναι ξεκάθαρα εν μέρη ένα εισπρακτικό μέτρο. Ενώ οδηγεί εκ των πραγμάτων σε μια αναδιάρθρωση της αγοράς σε εταιρικά σχήματα.
Η βάση όμως όλων αυτών είναι υπαρκτή. Υπάρχει ακραία φοροδιαφυγή. Αυτό είναι δεδομένο!
Με λίγα λόγια όπως έγραψα πιο πάνω, οι ίδιοι οι ε.ε με την ασυδοσία τους έδωσαν το πάτημα για τέτοιες πολιτικές κατά αυτών.
Αν ήμουν συνωμοσιολογος θα έλεγα πως το σχέδιο ήταν να τους αφήνουν να ξεσαλωσουν, αυτοί να νομίζουν πως είναι μάγκες, ώστε μετά να έρθει μια ηθική και δίκαιη επιβάρυνση τους στα μάτια της υπόλοιπη κοινωνίας.
-
Tι εμποδίζει έναν ΕΕ να έχει 2 POS, ένα "σωστό" και ένα συνδεδεμένο με ξένο λογαριασμό και να χρεώνει αντίστοιχα;
-
Φοροδιαφυγή είναι σε κάτι γιατρούς μεγαλοδικηγόρος και κάποια τεχνικά επαγγέλματα. Οι υπόλοιποι με τα μαγαζιά τι νομίζεις παίζει. Αν δεις στους κεντρικούς δρόμους τύπου Ερμού όπως και στα εμπορικά κέντρα τα έχουν όλα εταιρείες ειδικά στην ένδυση υπόδηση.
Εδώ μας έχουν πρήξει με την ψηφιοποίηση και τις βλακείες τους και εν τέλει καταφεύγουν σε τεκμήρια και ψηφιακό ρουφιάνεμα. Η νομίζεις θα πάνε να καθαρίσουν τους μεγαλογιατρους. Για κοίτα μέσα στην Βουλή τι επαγγέλλονται όλοι αυτοί.
Τι εταιρείες να ανοίξουν όπως ο άλλος ο ανεκδιηγητος που έλεγε στις καθαρίστριες να ανοίξουν εταιρικό σχήμα για να χτυπάνε δουλειές. Η καθαρίστρια τώρα.
Στο τέλος θα κλείσουν όσοι είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και τα 600 μυρια που θα μαζέψεις θα τα γυρίσεις για να τους εκπαιδεύσεις για άλλες δουλειές και καλά, μαζί με κάτι σαχλαμάρες τύπου Μάρκετ πας. -
Πάντως οι ικε φτιάχνονται πολύ εύκολα. Εκεί θα οδηγηθούν όλοι.
-
@xenos said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Tι εμποδίζει έναν ΕΕ να έχει 2 POS, ένα "σωστό" και ένα συνδεδεμένο με ξένο λογαριασμό και να χρεώνει αντίστοιχα;
Τίποτα, εκτός από έλεγχος της εφορίας στα POS με τη βοήθεια των τραπεζών...
Αχ, όσο θυμάμαι Αγγλία να έχει pos μέχρι και ο πλανώδιος μουσικός στο δρόμο.
-
πόθεν έσχες σε όσους αγόρασαν τόσα έτη.
Έχει πολλά χρόνια που υπάρχει πόθεν έσχες στην αγορά κατοικίας. Δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενο. Επίσης , δυστυχώς, πάρα πολλά παραθυράκια για την αποφυγή του ,τόσες φορές το έχουμε συζητήσει.
-
Νομίζω πως αυτός είναι ο νόμος που επικαλέστηκε προχθές ο @gatoz , του Αλέκου Παπαδόπουλου επι Πασόκ.
https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/9094/nomos-2214-1994
Δεν το ήξερα.Πάνω σε αυτόν 30 έτη μετά περίπου ξεπατίκωσαν οι άριστοι σημερινοί κυβερνώντες το αφήγημα τους.
Είναι τα άρθρα 1 και 2 , καθώς τότε υπήρχε διάκριση μεταξύ ΕΕ και εμπορικών ατομικών επιχειρήσεων.
Πολύ πιο στοχευμένος ως προς γιατρούς , δικηγόρους , μηχανικούς , οικονομολόγους κλπ , με αφορολόγητο αν δεν κάνω λάθος για όλους και πιο προοδευτική κλιμακα και αρκετές εκπτώσεις - φοροαπαλλαγές.
Αλλά...μιλάμε για 30 χρόνια πριν , εδώ έπρεπε να έιμαστε πολύ μπροστά χωρίς τεκμήρια, περαιώσεις κλπ βλακέιες , τι απίστευτο πισωγύρισμα κάνουμε πάλι;;;;
-
Πάντως οι ικε φτιάχνονται πολύ εύκολα. Εκεί θα οδηγηθούν όλοι.
Είπαν ότι οι Μονοπρόσωπες εταιρείες θα έχουν την ίδια φορολογία με τους ΕΕ, αλλά τους είπαν ότι νομικά πάσχει...
Εγώ σας είπα.
Ηλίθιοι και άεργοι πολιτικοί με ηλίθιους ξύστες με θητεία ως κομματόσκυλα, φτιάχνουν ηλίθιους νόμους...
Στις ευρωεκλογές οι επιστολές του Ιησού, θα γίνουν βάιραλ και οι κηραλοιφές θα σπάσουν ταμεία...
Και να δούμε πως θα μπορέσει να κρατηθεί με 25 % ο κούλης...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....