-
Δανεια πηραν και αλλοι. Με ορους για 30 χρονια μα τα εληξαν στα 15 οταν μπορουσαν. Προγραμματισμος ειναι η επομενη λεξη. Υπαρχει και η αναλυση ρισκου.
-
Δεν αντιλέγω. Καταρχήν πολλά δάνεια σήμερα δεν έχουν τέτοια δυνατότητα νωριτερης αποπληρωμής. Τουλάχιστον όσα είδα εγώ με τα επιτόκια που εξυπηρετούν.
Όπως δεν θέλεις να αναφερόμαστε σε προσωπικές τύχες του καθενός, με γεια του και χαρά του και καλά έκανε, έτσι δεν θα έπρεπε από πλεονεκτική θέση να κρίνουνε άλλους με άλλα δεδομένα. Αυτό λέω.
Πόσο μάλλον έναν υπάλληλο που για να αυξήσει κατά 20% τα έσοδα του ώστε να αποπληρώσει νωρίτερα ένα δάνειο ( εαν είναι δυνατόν αυτό από την σύμβαση) ή να αλλάξει τελείως τις συνθήκες εργασίας του, πρέπει αν είναι πολύ τυχερός σε πολλά επίπεδα.
-
Λαπ συγνωμη κιολας αλλα αν δεν αρεσει η αποψη μου την προσπερνας. Αλλωστε προσωπικα κι εγω αυτο κανω συστηματικα με εσενα. Η πορεια ομως που εχει κανει ο καθενας μας και οτι εχει συναντησει αλλα και πως τα εχει αντιμετωπισει, του επιτρεπουν να εχει γνωμη. Ειναι σαν οταν οδηγουμε. Ο καθενας διαλεγει μια διαδρομη. Αν φυγει ομως σε μια στροφη ή σε μια ευθεια, το κανει αναλαμβανωντας μεγαλο μεριδιο ευθυνης. Δε κατηγορει ως τυχερο και αχαριστο οποιον δε βγηκε απο το δρομο. Ηταν κακος ο δρομος μια μαλακια στο τιμονι, το ατυχημα παντα μπορει να συμβει. Οσοι περασαν απο κει ομως κατι εκαναν καλυτερα και οφειλουμε να ακουσουμε. Οχι να τους κατηγορουμε. Καποιος απο αυτους και να θελε να βοηθησει απλα φευγει μακρυα απο το ατυχημα και τον ατυχο κατηγορο των παντων.
-
Δεν βρίσκω κατάλληλη την αλληγορία σου.
Η απάντηση είναι πως δεν πέρασε από τον ίδιο δρόμο. Πέρασε από άλλους δρόμους δικούς του και σχολιάζει απαξιωτικά κάποιον που περνάει απο έναν άλλον δρόμο, που απλά φαντάζεται πως μπορεί να ναι. Δεν γνωρίζει όμως.
-
Επειδη μαλλον καποιοι παρεξηγησατε καποια πραγματα να το πω λιγο καλυτερα.
Κανεις δεν ειπε ποτε να γεμισουμε λεωφορεια με νεους απο τις μεγαλουπολεις και να τους παμε στα χωραφια δινοντας τους μια τσαπα να σκαβουν.
Μακαρι οτι εχει σπουδασει ο καθενας να το κανει επαγγελμα
Αλλα οταν δεν εχεις να πιεις καφε μην κατηγορεις τους παντες απο το καφε αραχτος(παρακαλω δεν το παω πολιτικα χεστ!κ@ ποιος ειναι κυβερνηση), αλλα να πας να βγαλεις ενα μεροκαματο δεν κουνιεσαι.
Οταν μια πολη ειναι επαρχιακη και βλεπεις ολους τους νεους να καθονται και να μιλανε μεσου κινητου μεταξυ τους αλλα δεν πανε να βγαλουν την εβδομαδα τουλαχιστον 500(αν δικτυωθουν)απλα κλαιγονται και οταν τους λες ελα να με ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ οχι να κανεις εσυ την δουλεια και γω να καθομαι ,μαζι ,ενα 2ωρο με 3ωρο ειναι και θα παρεις μεροκαματο δεν μπορουν να ξυπνησουν στις 7.Εεε οκ.
Υ.γΜιλαω παντα γιαυτα που βλεπω και ζω εγω,τα υπολοιπα παιδια που ασχολουνται με την γεωργια μπορει να εχουν τις δικες τους αποψεις που ειναι σεβαστες. -
Ναι βρε! Οκ
Εγώ λέω άλλο. Πως η παραγωγή σας χρειάζεται λίγους παραπάνω νέους εργάτες. Όχι γενικά τους νέους. Διότι αν ξαφνικά έρθουν όλοι και πάλι θα ξαναφύγουν διότι το μεροκάματο θα πέσει στα τάρταρα.
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ναι βρε! Οκ
Εγώ λέω άλλο. Πως η παραγωγή σας χρειάζεται λίγους παραπάνω νέους εργάτες. Όχι γενικά τους νέους. Διότι αν ξαφνικά έρθουν όλοι και πάλι θα ξαναφύγουν διότι το μεροκάματο θα πέσει στα τάρταρα.
Τιποτα δεν καταλαβες .Γιατι αν καταλαβαινες τι λεω θα καταλαβαινες πως το λεω για να καταλαβεις πως το λεω για σενα για να ερθεις για δηθεν ταχα μεροκαματο.Καταλαβες τωρα πως δεν καταλαβες αυτο που επρεπε να καταλαβεις
-
Το καταλαβα αλλά έκανα την παλαβή. Παρεπιπτόντως έχουμε μιλήσει και έχω πει πως κάτι με τραβάει σε εργασίες στην Γη. Έμφυτο ίσως. Μπορεί κάποια μερα
-
Ναι βρε! Οκ
Σωστά, απλά αυτό που λέει δεν είναι να λύσουμε το πρόβλημα της έλλειψης χεριών στη γεωργία επειδή υπάρχουν νέοι που τα ξύνουν αλλά να πάνε οι νέοι να βγάλουν μεροκάματο χωρίς να τα ξύνουν επειδή υπάρχουν ανοιχτές θέσεις εκεί.
Κι γώ όταν πέρασα το 4ο έτος και σταμάτησε η χορηγία από το σπίτι ούτε γύρισα στο πατρικό, ούτε περίμενα να μου στέλνουν λεφτά ούτε κλαιγόμουν ότι δεν υπάρχουν δουλειές (υπ όψιν αυτά μέσα στην κρίση). Πήγαινα και μοίραζα φυλλάδια για να βγάζω το νοίκι και τα λοιπά έξοδα για να μου δίνουν 10-15€ τη μέρα. Λύσεις υπάρχουν απλά κάποιοι δε θέλουν να ιδρώσουν. -
Άξιος!
Εγώ έκανα και καλά παρτταιμ λατζα γραφείου και μου έδιναν ένα 50 ευρώ και οποτε είχαν την εβδομάδα.
Μόνο και μόνο για να πουν μια καλή κουβέντα σε κάποια άλλα γραφεία όταν θα έδινα βιογραφικό
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Στην πρώτη εταιρία που πηγές υπήρχε αυτό το work ethic, στη δεύτερη τι ίδιο, στην Τρίτη πάλι το ίδιο. Στην Τετάρτη ;
Στραβός είναι ο γιαλός για στραβά αρμενίζεις ;Το αυτό και για τις φιλικές/ερωτικες σχέσεις.
-
Το καταλαβα αλλά έκανα την παλαβή. Παρεπιπτόντως έχουμε μιλήσει και έχω πει πως κάτι με τραβάει σε εργασίες στην Γη. Έμφυτο ίσως. Μπορεί κάποια μερα
lap μπορεις να ερχεσαι κανα σαββατοκυριακο; ετσι για να μπεις στο κλιμα σιγα σιγα; Θα γυμναστεις και με ενα συμβολικο ποσο θα σου μεταδωσω γνωσεις αιωνων .
-
Θα το σκεφτώ. Τι σοδεια;
-
Θα το σκεφτώ. Τι σοδεια;
Εδω τωρα εχει σκαλισμα σε βαμβακοχωραφα , 6 το πρωι με 2 το μεσημερι και 4 το απογευμα με 8 το βραδυ .
Φορτωμα σε φορτηγα μπαλες τριφυλλι η σανο η βρωμη , οποιαδηποτε ωρα της μερας η νυχτας , ραντισμα με ψεκαστηρα σε κυπερι οπου υπαρχει στα χωραφια μετα τις 9 η ωρα να εχει φυγει η δροσια , φορτωμα λιπασματα 40κιλα σε καροτσες και μετα ξεφορτωμα και αδειασμα σε λιπασματοδιανομεα , ποτισματα , και το φθινοπωρο πατημα βαμβακιου σε καροτσες να μειωσουμε τον ογκο .
Αν εισαι χερας μπορει να αναβαθμιστεις και σε ανθυποχειριστη γεωργικου ελκυστηρος. -
Μπα, ποτέ δεν ήμουν πολύ δυνατός. Νορμάλ θα έλεγα. Εβγαζα 60-70 push ups με τη μία και 100 με ζόρια. Τώρα 20 και κοκκινιζω ολόκληρος. Ο γιατρός μου είπε να μην το παίζω παλικαρακι
Κάνω;
-
Είναι λίγο πεσιμιστής ο καταιγίδας, αλλά μάλλον ξέρει καλύτερα την εργασία του από εμάς που είμαστε απ' έξω.
Από πότε η παρουσίαση μίας πραγματικότητας στο εργασιακό καθεστώς στην Ελλάδα δηλώνει πεσιμισμό;
Καθόλου πεσιμισμός.
Το εργασιακό καθεστώς στην Ελλάδα είναι τριτοκοσμικό.
Φυσικά υπάρχουν και λουδοβίκοι και λόρδοι και Μαρίες Αντουανέτες που ζούνε στην κοσμάρα τους, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι με το ζόρι, θα πρέπει όλοι να ταυτίζονται με τις απόψεις τους.Εγώ στα εργασιακά αναφέρθηκα και συγκεκριμένα σε ένα συγκεκριμένο εργασιακό καθεστώς που τείνει να απλωθεί σε όλη την χώρα και σε όλες τις επιχειρήσεις και στο δημόσιο και παντού.
Για μένα αυτό είναι μάστιγα.
-
@otso said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Θα το σκεφτώ. Τι σοδεια;
Εδω τωρα εχει σκαλισμα σε βαμβακοχωραφα , 6 το πρωι με 2 το μεσημερι και 4 το απογευμα με 8 το βραδυ .
Φορτωμα σε φορτηγα μπαλες τριφυλλι η σανο η βρωμη , οποιαδηποτε ωρα της μερας η νυχτας , ραντισμα με ψεκαστηρα σε κυπερι οπου υπαρχει στα χωραφια μετα τις 9 η ωρα να εχει φυγει η δροσια , φορτωμα λιπασματα 40κιλα σε καροτσες και μετα ξεφορτωμα και αδειασμα σε λιπασματοδιανομεα , ποτισματα , και το φθινοπωρο πατημα βαμβακιου σε καροτσες να μειωσουμε τον ογκο .
Αν εισαι χερας μπορει να αναβαθμιστεις και σε ανθυποχειριστη γεωργικου ελκυστηρος.Καρδιτσα?
-
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@harisma23 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@harisma23 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εντάξει, όντως υπάρχει πρόβλημα με την ανεργία των νέων, αλλά ένα κομμάτι του προβλήματος είναι και οι ίδιοι οι νέοι, που πολλές δουλειές δεν τις καταδέχονται...
Πρώτο παράδειγμα: 'Ελληνας να δουλέψει σε χωράφια ΔΕΝ υπάρχει.
Δεύτερο παράδειγμα: Λόγω της μακρόχρονης συνεργασίας μου με τη μεγαλύτερη εταιρία ταχυμεταφορών της χώρας, ξέρω ότι όλοι οι πράκτορες έχουν μεγάλο πρόβλημα να βρουν νέους κούριερ. Και μιλάμε για μισθό πάνω από το βασικό.Αυτό το πολύ λογικό επιχείρημα, είναι τόσο καταφανώς μπακαλιστικο, που δεν θα έπρεπε ούτε καν να το σκέφτονται όσοι έχουν τελειώσει το γυμνάσιο, κι όχι να το επαναλαμβάνουν μορφωμένοι άνθρωποι.
Δηλαδή, όπως έλεγε κι ο Τσακωνας στη γνωστή ταινία, 6 χρόνια στο δημοτικό, 6 χρόνια στο Γυμνάσιο κλπ. και μετά θα αναπληρώσουν τα χαμένα χρόνια γυρνώντας την Ελλάδα με αντίσκηνα, να μαζεύουν όποια σοδειά προκύψει ανάλογα την εποχή, λες κι είμαστε στο 1930-50 (όχι ότι δεν είναι εκεί τα μυαλά των Ελλήνων ακόμα) που η καλλιέργεια γινόταν με τσαπιά και λισγάρια...
Να φέρουμε έναν δεξιό Νεοφιλελεύθερο "Πολ Ποτ" να μας κάνει ανθρώπους τέλος πάντων, όποιος φοράει γυαλιά και δεν έχει ρόζους στις παλάμες να πηγαίνει για αναμόρφωση, να πέφτουν έτσι και τα ποσοστά ανεργίας, να χαρούν κι οι Νεοδημοκράται με την Ανάπτυγκζη. ...
Εσύ που είσαι μορφωμένος, γιατί προσπαθείς συνεχώς να κάνεις επίδειξη κούφιας αριστεροσύνης και χαρακτηρίζεις όσους δεν συμφωνούν με το άδειο κεφάλι σου, ως δεξιούς, νεοφιλελεύθερους ή Νεοδημοκράτες (και μέσα στο μυαλό σου, φασίστες);
Ποιο είναι το μπακαλίστικο επιχείρημα μου; Ότι κατά την άποψη μου, αν δεν έχεις δουλειά και θες πραγματικά να δουλέψεις, δεν μπορείς να σνομπάρεις δουλειές; Ότι ενώ η ανεργία των νέων τρέχει με μεγάλα νούμερα, υπάρχουν δουλειές όχι μεν καλοπληρωμένες αλλά ούτε και κακοπληρωμένες (8-9 κατοστάρικα, συν ασφάλιση κανονική δεν είναι και άσχημα για πρώτη δουλειά ενός 20χρονου αποφοίτου Λυκείου), δεν βρίσκουν κόσμο;
Εσύ τι προτείνεις δηλαδή, μέχρι ο βασικός μισθός να πάει στο 1,5 χιλιάρικο; Αντίσταση (με το χαρτζιλίκι του μπαμπά) και non pasaran μέχρι το μετασχηματισμό της οικονομίας σε σοσιαλιστική; Ή μήπως (πιο πιθανό) αντίσταση ως το διορισμό σε κανά Δήμο ή στο ευρύτερο δημόσιο, αφού φιλήσεις τις ίδιες κατουρημένες ποδιές που (θεωρητικά) αντιμάχεσαι;
Παρουσιάζετε όλες τις δουλειές σαν να μπορεί να τις κάνει ξαφνικά ο οποιοσδήποτε.
Άνθρωποι με μόρφωση όπως εσείς, υιοθετούν "επιχειρηματα" μπάρμπα τελειόφοιτου Δημοτικού με το ζόρι...Ότι αν ας πούμε πας στη Γραμματεία ενός ΤΕΙ Λογιστικής και πάρεις τη λίστα αποφοίτων 30αρηδων και μαζέψεις όσους είναι σήμερα άνεργοι, μπορείς να τους γυρνάς στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας ανά 20ημερο που διαρκεί η κάθε συγκομιδή και να τους αμολας μέσα στα κτήματα κι έτσι λύθηκε όχι μόνο το πρόβλημα της ανεργίας αλλά και της αγροτικής παραγωγής...
Αν αυτό το ατρανταχτο "επιχείρημα" που κραδαίνετε πάνω απ τα κεφάλια των "τεμπεληδων" χρειάζεται περισσότερη ανάλυση για το πόσο στέκει και είναι λογικό, τότε όποιοι αντιλέγουν "είναι κομμουνισταί" κι έχετε δίκιο...
Μην τα στρίβεις! Όσον αφορά την αγροτική παραγωγή, το ερώτημα είναι γιατί οι ντόπιοι προτιμάνε την ανεργία από την εποχική έστω απασχόληση. Τα μπουλούκια δεν αναφέρθηκαν ως γενική λύση για την ανεργία, αλλά ως απόδειξη της έλλειψης ντόπιων εργατικών χεριών, παρά τη σημαντική ανεργία. Γκεγκε;
Επιπλέον, εσύ που είσαι και μορφωμένος και έξυπνος, για πες μας: χρειάζεται κάποια ειδικά προσόντα ο απόφοιτος Λυκείου, πέραν του διπλώματος οδήγησης για μηχανάκι ή αυτοκίνητο, για να δουλέψει ως κούριερ;Υ.Γ.: Βλέπω ένα άγχος στις απαντήσεις σου στο θέμα και προσπαθώ να καταλάβω που οφείλεται. Στην έλλειψη επιχειρημάτων; Μήπως έχει αργήσει η επιθυμητή πρόσληψη στο δημόσιο; Ή μήπως επιτευχθεί η πρόσληψη και απογοητεύτηκες από τις συνθήκες εργασίας ή το μισθό;
-
@alex-mix said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@otso said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Θα το σκεφτώ. Τι σοδεια;
Αν εισαι χερας μπορει να αναβαθμιστεις και σε ανθυποχειριστη γεωργικου ελκυστηρος.Καρδιτσα?
βοιωτια
-
βοιωτια
Ειχαμε και μεις εδω οταν ημουν μικρος βαμβακι πολυ ταλαιπωρια φιλε respect
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....